NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • zaterdag, marktdag in Xanthi
 • rustdag in Mesis
 • van de Nestos-vallei naar Beach Mesi
 • de indrukwekkende stad Philippi
 • De indrukwekkende resten van de stad Philippi
  Hoofdpunten blog moekeontour
 • We zijn thuis
 • parking Charmes aan de Moezel
 • Overnachten in Pesmes aan de Ognon
 • Naar de Jura
 • Wandeling in de buurt van La Clusaz
  Hoofdpunten blog moekeontour2
 • Einde van de reis
 • Het heeft gesneeuwd
 • Naar St. Anton am Voralberg
 • rustdag in Umhausen
 • door het Oetztal naar Sölden en Umhausen
  Belgische startpagina Go2.be
       link
  Foto
  Foto
  Foto
  wandelen door de
  Vikos-kloof
  Foto
  brug van ARTA
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  VONITSA
  Foto
  parking in DIMITSANA
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  zicht op de vallei
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  klooster AGIOS IOANNIS PRODROMOS
  Foto
  BLOEM MET VLINDER
  Foto
  parking beach STOMIO
  Foto
  Foto

  NESTOR paleis

  Foto
  René in koepelgraf
  Foto
  camping Navarone in Gialova
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  KORONI
  Foto
  Foto
  LANGADA
  Foto

  KARDAMYLI

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  MYCENE
  Foto
  Foto
  Foto

  ruïnes van de HERAION

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  TIRYNS
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  EPIDAVROS
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  OUD KORINTHOS
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  het oude dion
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  het oude PHILIPPI
  Laatste commentaren
 • Goede middag! (Br. Jan van der Weyden)
      op Welkom op mijn blog
 • MET DE MOBILHOME DOOR GRIEKENLAND
  moekeontour trekt er op uit
  op zoek naar het ware Griekenland
  03-08-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.van de Nestos-vallei naar Beach Mesi
  midden van de nestosvallei ooievaar vogelreservaat
  hooimijten parkeren aan beach Mesis met een stranddouche


  03/08/2006
  De Nestos-vallei, bekend om zijn vogel-populatie, maar niet te vinden. We volgen de bruine wegwijzers door enkele kleine dorpjes, zoals Eflalo, en dan naar rechts en .......een kazerne. Wat is dat toch met die kazernes. Het is alsof ze het op mij gemunt hebben. Ik neem de zandweg rechts, dan rechtdoor, voorbij een soort vakantiedorp, eindigend in een wirre war van zandwegen. Ons probleem van gisteren is nog niet verteerd, dus laat ik de delta maar voor wat het is en keer om. In Eflalo neem ik de afslag naar Avdira en zo langs de kust tot Portos Logos over de dijk tussen het Vistanid-meer en de Vistonia-baai. Het land rond het meer is een van de grootste rustplaatsen voor trekvogels van het mediterrane gebied. Langs de baan staan plakkaten welke de reizigers er attent op maken dat hier een grote reigerreservaat  gelegen is. We zien vele ooievaars langs de baan, zowel levend als dood. Dat moet wel een schok geven als je zo een vogel tegen je wagen krijgt. In de baai ligt een eilandje met een schilderachtig kerkje, de Agios Nikolaos. Deze kerk hoort bij de landgoederen van de kloosters van de Berg Athos. Over de dijk nemen we de afslag naar Fanari. Dit dorp heeft een prachtig strand, waar vele toeristen gebruik van maken. Nergens vinden we een plekje om te staan. Dus rijden we door naar Mesi. Onderweg zien we vele hooimijten. Hier werken ze nog zoals vroeger en laten het hooi drogen in de zon. In het dorp nemen we de afslag naar Beach Mesi, Metamorfosi. Hoog boven het strand is een grote parking, waar we een goed plekje vinden om te overnachten. We staan hier heerlijk met zeezicht en een stranddouche achter ons. Beter kan niet.

  03-08-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-08-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de indrukwekkende stad Philippi
  de weg Egnatia in de stad Philippi de stad Philippi de ingang van de bibliotheek


  02/08/2006
  Wanneer we tegen de middag vanuit Ofrani vertrekken, staan de kramen nog niet recht, dus geen markt voor ons. Niet getreurd, we rijden naar de oude stad Philippi. Daarvoor neem ik voor Kavala de alslag naar Krinides. Buiten het dorp liggen de indrukwekkende resten van Philippi. We hadden helemaal geen idee dat de stad zo groot was. Het oude Krinides kreeg na de verovering door Philippus II de naam Philippi. Hier werden, na de moord op Caesar, Brutus en Cassius achtervolgt door Marcus Antonius en de latere keizer Augustus. Zij hebben toen zelfmoord gepleegt om te ontkomen aan hun wraak. De resten dateren vooral uit de Romeinse periode. Alleen het theater dateert uit de tijd van Philippus, maar werd door de Romeinen verbouwd tot een amfitheater. De oude stad is gelegen aan de oude Via Egnatia, welke Rome met Constantinopel verbond. Aan de linkse kant van deze weg liggen de meeste resten met o.a. het grote Romeinse forum, de resten van een openbaar toilet met 50 marmeren zetels, een agora en 3 baselieken. De grote Baseliek B werd gebouwd boven een gevangenis, waar volgens legende de Apostel Paulus tijdens zijn eerste reis door Europa gevangen heeft gezeten. Deze basiliek stortte in elkaar onder het gewicht van zijn koepeldak. Het museum kunnen we niet bezoeken want het is gesloten wegens herstellingen. Toch vertrekken we met een tevreden gevoel. We hebben veel gezien en bijgeleerd.

  de put in het losse zand
  aan het strand stand van Keramati

  We rijden terug richting Kavala, vroeger onder de naam "Neapolis" de haven van de stad Philippi. De baan brengt ons door de stad, welke wel mss een bezoek waardig is, maar wij rijden verder naar de Nestos-vallei. Voor de vallei, sla ik de weg in naar Keramoti. Op de kaart staat een groot strand aangeduid, dus zullen we wel een plekje vinden om te overnachten. Keramati is een vissersplaats vanwaar de ferry naar het eiland Thasos vertrekt. Aan de haven zelf vinden we nergens een plaats. Dan maar verder langs de kust en iets voorbij het centrum hou ik halt en gaat René eens kijken of we daar ergens kunnen staan. " zonder probleem" zo komt hij mij vertellen. Ik rij naar de plaats welke hij mij aanduidt, maar ..... het blijkt los zand te zijn en de mobilhome zit vast met zijn linker voorwiel. Ik vloek en probeer er achteruit te rijden, maar tevergeefs. Na veel gesakker en gevloek, gaat René op zoek naar hulp. Iets verder zijn enkele restaurantjes en misschien kennen zij iemand die ons kan helpen. Wanneer hij terug komt heeft hij goed nieuws bij, een boer komt ons helpen met zijn tractor. Gelukkig , nu maar wachten op zijn komst. Op dat moment komen enkele Grieken van het strand naar de parking afgezakt. Een struise man komt vragen of we problemen hebben en stelt voor ons met zijn wagen, een Ford Escort, uit het zand te trekken. Wij protesteren want zijn wagen is veel te licht tegenover de mobilhome. Toch wilt hij het proberen en na enkele vergeefse pogingen gaat hij hulp halen. Met enkele vrienden, die duwen terwijl hij met gierende motor vooruit rijdt, slagen ze erin om de mobilhome vrij te krijgen. Opgelucht stap ik uit en ga hen allemaal bedanken en weer zie ik dat gebaar met hun hand op hun hart. Wel ik ben onder de indruk, ik had nooit gedacht zoveel gastvrijheid, hulp en vriendschap van de Grieken te krijgen. Daar kunnen ze in het westen van Europa nog een lesje van leren. Wij willen hen ondanks alles wel iets aanbieden, maar dat wordt geweigerd, zij vertrekken allemaal na zich te vergewissen dat we ergens anders, een plekje door hen aangeduid, gaan staan. René stapt opgelucht naar het restaurant, zodat zij de boer kunnen verwittigen dat het probleem opgelost is. Zo, dat hebben we weeral meegemaakt, maar in het vervolg moeten we uitkijken dat het niet meer gebeurt.

  02-08-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De indrukwekkende resten van de stad Philippi
  de resten van basilica b de basilica b de basilica b

  de resten van de Basilica B

  resten van Philippi
  resten van de stad de resten van de stad

  de resten van de grote stad

  zicht op de pilloon resten van de stad resten van de stad

  02-08-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-08-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.langs de leeuw van Amfipolis naar Orfani
  strand van Ofrani de leeuw van Amfipoli strand van Ofrani


  01/08/2006
  Er begint een nieuwe maand. We zijn reeds drie maanden onderweg en we hebben al 10.575km afgelegd. Onze route brengt ons vandaag langs de kust van de Golf van Ierissos. Bij de rivier Strimon nemen we de zijweg naar de leeuw van Amfipolis. Dit standbeeld staat in de buurt van een brug. Waarom dit standbeeld gebouwd is vind ik nergens in de boeken, maar voor ons is het een stop waard want achter het standbeeld vinden we een kraantje. We vullen onze watertank en onze flessen. Zo, nu kunnen we weer een tijdje voort. Op weg naar Kavala passeren we het typisch Grieks dorp Ofrani. We zien een groot strand en we besluiten hier te overnachten. Het is een goed idee, want straks kunnen we naar de markt gaan. Vanavond markt?De marktkramers komen aan, laden hun materiaal uit, laten alles liggen en zijn weg. Gedurende twee uur verandert er niets. Er komen nog verschillende marktkramers bij, met hetzelfde gevolg. Ik denk dat het niet meer voor vandaag zal zijn. En inderdaad, als het donker wordt vertrekken ze naar huis of naar ??? Die Grieken hebben nog veel vertrouwen in de mensheid, bij ons zou een security-agent voor de bewaking moeten zorgen, maar hier is dat blijkbaar niet nodig. Nu zijn we toch nieuwsgierig voor morgen.

  01-08-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het schiereiland Sithonia
  speciale rotsen stoppen onderweg speciale rotsen


  31/07/2006
  Het schiereiland Sithonia is een beboste berg met een lange rij grote en kleine baaien en strand. Van Psakoudia nemen we de route naar Nikiti en zo naar Neo Marmaras langs de westkust van Sithonia. Dit is een badplaats met een grote visserijhaven. De volgende grote badplaats is Porto Carras, waar een jachthaven, golfterrein, theater en vakantiedorp liggen.. Het werd ten tijde van de Junta door een bemiddelde Griekse reder gekocht. Hij bezit hier ook vele landerijen met wijngaarden, citrusplantages en pistacheboomgaarden. Deze zijn met hoge omheiningen afgebakend tegen  ongewenste bezoekers. Onderweg stop ik om een foto te maken van een serie eigenaardige rotsformaties. De oostkust bezit prachtige baaien en geeft uitzicht op de derde vinger, het schiereiland Athos. Athos is bekend als de monnikenrepubliek. Op deze berg mogen geen vrouwen, zelfs geen vrouwelijke dieren komen. Wat ze doen met de vogels, insekten en ander niet op te merken dieren weet ik niet. Daar we toch niet uitgenodigd zijn om Athos te bezoeken rijden we verder langs de kust tot Ierissos, een badplaats met een groot fraai strand en een grote haven. Gelukkig, hier is een kiezelstrand. Ik ben dan ook de eerste, die in haar badpak stapt en vlug een plons in het water maak. Amber mag niet in het water. Ze heeft verschillende beten van kleine diertjes, welke in het zand van Psakoudia zaten. Zelfs René heeft vele kleine rode vlekjes, en dan maar lachen wanneer ik niet in het zand wil liggen. Toch vind ik het spijtig voor Amber.

  31-07-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dagje rust op Beach Psakoudia
  30/07/2006
  Spijtig dat we aan een zandstrand staan, want ik hou niet zo van zand. Ik krijg er de kriebels van als ik zand tussen mijn tenen voel, maar om wat af te koelen in de zee moet ik er toch door. Daarna spoel ik mijn voetjes af aan de buitendouche van de mobilhome. Nadat we opgedroogd zijn, wandelen we naar het centrum maar zo groot is dat niet. De hoofdweg bestaat uit hotels, restaurantjes en kleine winkeltjes. De terrasjes liggen aan de overkant van de straat. Het valt ons op dat in plaats van tafels en stoelen, je hier plaats kunt nemen in echte salonzetels met bijhorend tafeltje. Dit zit natuurlijk een pak gemakkelijker en je blijft dan ook veel langer plakken dan je van plan bent. Tegen de avond keren we terug naar ons rollend huisje. René heeft geen zin meer om te koken, dus eten we gewoon een boterhammetje met charcuterie. Voor mij moet hij niet koken, het is toch te warm om veel te eten. We hebben bezoek gekregen van twee Griekse mobilhomes. Zij staan iets verder op het strand. Gezellige mensen, die ons direkt uitnodigen iets te komen drinken. Gezellig, zo verbroederen we met echte Grieken en kunnen we nog wat vernemen over dit mooie land.

  30-07-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een drukke warme dag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen 29/07/2006
  We trekken verder naar het zuidelijk puntje van het schiereiland, Kaap Paliodrion. De weg loopt langs de oostkust, ook heel toeristisch met kleine badplaatjes en vakantiedorpen. Het is zaterdag en vele weekend- toeristen zijn op de baan. Van Kalithea tot Neo Moudania is het file rijden, voor degene die in Kassandra wat alkoeling zoeken. Voor ons ligt de weg open naar Sithonia, de tweede vinger van Chalkidika. Het is zeer warm daarom besluiten we reeds in de namiddag halt te houden in Psakoudia. Voorbij het dorpje met de winkeltjes en restaurantjes ligt een groot lang strand waar het zeer rustig is. We vinden daar een plekje naast een boom. Vlug ons badpak aan en het water in, lekker fris en Amber kan mee, want er is niemand op het strand. 

  29-07-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.van Agia Triada naar Chalkidiki
  het strand van Agia Triada strand van Agia Triada strand van Posidi

  28/07/2006
  Wat een soep!!! We willen van Agia Triada langs de kust naar het eerste schiereiland Kassandra rijden, maar in het dorp staan geen enkele wegwijzers. Enkele straten zijn opgebroken en de andere brengen ons zelfs weeral tot aan een kazerne. Volgens René heb ik een zwak voor  kazernes. Wanneer ik draai passeert ons een legertruck met soldaten, die ons toewuiven. Ze zullen zich ook wel afvragen wat wij hier komen zoeken. Na veel gesakker komen we uit in Neo Kallikrateia op de juiste baan en dan gaat het richting Neo Moudania, de toegangspoort tot Kassandra. In Kalithea begint een rondweg van 80km, langs de oostkust naar het puntje Loutra en van daaruit naar de westkust. Aan het strand van Posidi houden we halt om hier te overnachten. Het is hier nog rustig, maar morgen zal het wel anders zijn, dan begint het weekend.

  28-07-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juwelen uit de sarcofaag van de vrouw van Pilippus II
  gouden diadeem de gouden diadeem gouden halsband

  de larnax uit de antichamber
  de gouden diadeem
  de gouden halsband

  27-07-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek aan de koningsgraven van Vergina
  gouden harnas de gouden larnax van de koning lauwerkrans van eikenbladeren en eikels


  27/07/2006
  Onze route brengt ons van Paralia Katerini naar Vergina. Daar zijn in 1977 de koningsgraven ontdekt door de Griekse archeoloog Andronicos. Het gaat om een grote tumulus met een doormeter van 110m en hoogte van 12m. Van in het begin was er een vermoeden dat hier de koning Philippus II met zijn vrouw en kleinzoon, zoon van Alexander de Grote, begraven werd. Twee van de drie Macedonische Tombes waren nog volledig intact. De twee tombes waren met zware marmeren deuren afgesloten. Bij het openen van tombe I vond men een antichamber met een witte marmeren sarcofaag en verschillende zilveren kannen. Aan de volgende deur stond een gouden pijlenhouder met vele gouden pijlpunten. Dit was ,zoals later bleek, de grafkamer van Philippus II. Volgens de ontdekker moet het een moment van verstomming zijn geweest.Stel je voor, je komt op een plaats dat 2300 jaar gesloten is geweest en nu voor je ogen geopend wordt. In het midden van deze kamer stond ook een marmeren sarcofaag. Toen ze het deksel van de sarcofaag openden zag men een prachtig gouden "larnax". Een urne waar de beenderen van de overledene in bewaard werd. Op het deksel staat de Macedonische ster met 16 punten afgebeeld. Daardoor was men zeker dat men hier een koninklijk graf had ontdekt. In de larnax lag een goud-purperen doek, goed bewaard, met de beenderen van de koning. Daarop een prachtige gouden "lauwerkrans" van eikenbladeren en eikels. Deze krans is in één woord prachtig. Zo een vakmanschap uit de 3de eeuw v. Ch. is ongeloofelijk. De marmeren sarcofaag van de antichamber bevatte ook een gouden "larnax", maar met 12 punten, waarin de beenderen van zijn vrouw, ze veronderstellen een zeker Cleopatra, samen met een prachtige gouden diadeem en gouden halsband in een goud-purperen doek,begraven werd. Op een kleine afstand van de 1ste tombe bevindt zich de 2de tombe,waarin AlexanderIV, zoon van Alexander de Grote en Roxana, in een kleine zilveren urne. begraven werd. Na zoveel pracht stappen we naar de archeologische site met het paleis van Palatitsia met zijn mooie grote mozaïek. In het theater werd koning Philippus II vermoord in 336 v Ch. tijdens de huwelijksplechtigheid van zijn dochter met de koning van Epirus. Na ons bezoek aan de site, nemen we de autostrade naar Thessaloniki. We rijden de ring rond de stad op, richting vliegveld naar Agia Triada. Ik neem een afslag, maar kom zo in een kazerne terecht. De wacht kijkt verwonderd naar ons en ik rij vlug achteruit. De volgende afslag brengt ons naar het strand. Hier staan we vlak bij de zee achter de kazerne, dus goed bewaakt.

  27-07-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de archeologische site van Vergina


  zicht op de site van VERGINA met de prachtige mozaïek

  27-07-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het stadsgedeelte van de archeologische site Dion
  de hoofdstraat de opgravingen mooie mozaïk
  de via Egnatia
  de opgravingen
  de mooie mozaïek uit een badhuis

  26-07-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Platamonas langs Dion naar Paralia Katerini
  zicht op de tempel van Demeter zicht op de tempel van Demeter zicht op resten van tempel


  openbaar toilet de kikker in het moeras het oude dion

  26/07/2006
  Na de verkwikkende rustdag,  vervolgen we onze reis naar de volgende archeologische site, nl die van Dion. In 1928 begon men pas met de site op te graven onder de Vice-Voorzitter van de universiteit van Thessaloniki. Hij veronderstelde dat hier de belangrijkste site van heel Grieks- Macédonië begraven was. Zijn belangrijkste vondst was een tombe van voor de 4de eeuw v. Ch. We dachten dat de site niet groot was maar we komen bedrogen uit. Het geheel wordt door een baan in twee delen gedeeld. Het rechtse gedeelte omvat het museum, de tempels van Demeter, Isis en Zeus, het theater en het stadion, het linkse gedeelte is in feite de eigenlijke stad. Daar hebben vroeger een 15.000 mensen gewoond. Dat is zo groot als Aartselaar. De omringende muren zijn bijna blootgelegd, maar buiten een groot gedeelte aan de hoofdstraat en enkele zijstraten, moet er nog veel uitgegraven worden. Wat we nu kunnen bezichtigen van de stad is de villa van Dionysos, de grote baden, een basilica en vele residenties. Op verschillende plaatsen zie je de archeologen aan het werk.  We moeten hier binnen een paar jaren nog eens terug komen, denk ik. Aan de overkant liggen de fundamenten van de tempel van Isis in het moeras verzonken. Het is dan ook een geliefd plekje voor de kikkers. Hier offerde Alexander de Grote vele dieren aan de goden voor hij naar Persië vertrok.  Wij hebben niets te offeren of te vragen, dus rijden we maar verder naar het noorden. Voor Katerini neem ik de afslag naar het strand. Hier in Paralia Katerini staan we nu vlak aan de zee.

  26-07-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.naar de kapper in Platamonas
  parking in Platamonas Platamonas by night Platamonas by night


  25/07/2006
  Het was gisterenavond gezellig aan het haventje. Er liep veel volk op straat en het was een drukke gezellige boel. Al bij al hebben we heel goed geslapen. Ik ga op zoek naar een kapper. Het wordt tijd dat mijn haar geknipt wordt. In de hoofdstraat vind ik een kapper en ik mag direkt plaats nemen in een stoel. René wandelt met Amber verder door het dorpje. Hier lopen meer toeristen rond dan in al de vorige dorpjes, die we gepasseerd zijn. Na mij is het René zijn beurt om zijn haar te laten knippen. Hij is vlugger gesteld dan mij maar hij heeft dan ook minder haar dan ik hé. We slenteren nog wat door de wandelstraatjes en gaan iets drinken op een terrasje. Het is nog warm  en Amber laat zich in een goot met water plat op haar buikje vallen. Een vrouw, die de oprit aan het afspuiten is, doet teken met haar lans en na onze knik maakt ze heel haar lijf nat. Amber geniet en laat het goed doen. Het is al laat wanneer we terug aan de mobilhome zijn. In de verte zien we het Olympusgebergte liggen in de nevel. We hopen dat we de Olympus berg morgen in al zijn glorie kunnen bewonderen.

  25-07-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het klooster Groot Meteoron in Metéora
  de Groot Meteoron de Groot Meteoron de Groot Meteoron

  de GROOT METEORON

  24-07-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bezoek aan de zwevende klooster van Metéora
  de rotsen van Metéora de rotsen van Metéora de rotsen van Metéora


  24/07/2006
  Wat zijn ze prachtig, die kloosters gebouwd boven op de rotsen.Het zijn de belangrijkste kloosters na die van het schiereiland Athos. In de loop der jaren zijn er 24 kloosters gebouwd. Nu zijn er nog een zevental maar 6 zijn te bezoeken, zoals de Agios Nikolaos, het Roussanou,  de Agia Triada,  de Agios Stéfanos,  het Varlaam en het Groot Metéoron, dat het hoogste is gelegen op 415m. Tot begin vorige eeuw kon men ze alleen bezoeken langs een touwladder of mandjeslift. Later werden trappen uitgehakt in de rotsen en bruggen gebouwd. De meest bezochte zijn de kloosters Varlaam en Metéoron. Het is voor ons te warm om zoveel trappen te doen, daarom bekijken we de kloosters vanop de baan. Dat is al spectaculair genoeg, want hoe men dat materiaal tot op de rotsen gekregen heeft, is echt een vraagteken. En dan zo gebouwd, ze staan pal op het nipperke van de rand van de rots. Aan het Varlaam klooster zie je de oude  hut waar de katrol aan hangt om de mensen of materiaal naar boven te trekken. Er staan vele auto's met Hongaarse en Roemeense nummerplaten. Strange, het is de eerste keer dat we auto's van die landen tegenkomen. In de namiddag vervolgen we onze route terug richting kust, langs de Tempe-kloof. Hier moest Apollo gedurende 9 jaren boete doen,  om dan terug naar Delphi te gaan. Het is een smalle kloof, die de rivier Pinios  tussen  het Ossa-gebergte en het bergmassief van Olympus, heeft uitgeschuurd. Het is  8 km lang en aan de grond 60m breed. Bij de uitgang van de kloof begint de weg naar Macédonië. Wij rijden naar de kust tot Platamonas. We staan nu aan de haven op het einde van de weg.   


  24-07-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het zwevende klooster Roussanou in Metéora
  klooster Roussanou klooster Roussanou klooster Roussanou

  het klooster ROUSSANOU

  24-07-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het zwevende klooster Varlaam in Metéora
  klooster Varlaam klooster Varlaamklooster Varlaam klooster Varlaam

  het klooster VARLAAM

  24-07-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het zwevende klooster Agia Triada in Metéora
  klooster Agia Triada klooster Agia Triada klooster Agia Triada

  het klooster AGIA TRIADA

  24-07-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rustdag op camping International
  Klik op de afbeelding om de link te volgen 23/07/2006
  We blijven hier nog een dagje staan. René doet de was en ik poets de mobilhome van binnen en van buiten. Daarna neem ik een duik in het zwembad en ik laat me opdrogen op een ligbed. Terwijl lees ik nog wat over de Metéora-kloosters om morgen goed geïnformeerd voor de dag te komen. Het is hier de gewoonte dat de buren gratis gebruik mogen maken van het zwembad. Iets waar vooral op zondag, zoals vandaag, gebruik van wordt gemaakt. Het is dus druk, maar gezellig.

  23-07-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  het recentste verslag staat onderaan
  Archief per week
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  guitarking
  blog.seniorennet.be/guitark
  Foto

  zicht op kapel in PARGA
  Foto

  huisje in PARGA
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  ALIKES TOURLIDAS
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  vesting CHLEMOUTSI
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Het heiligdom Olympus
  Foto

  kleed van een Lapithse vrouw
  Foto

  HERMES, beeld van Praxiteles
  Foto

  NIKE, beeld van Paionios
  Foto

  Foto

  Romeinse villa
  Foto

  verpozen in OLYMPUS
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  woontorens in MANI
  Foto

  kerkje in MANI
  Foto

  René voor de tombe
  Foto

  zicht op de zee
  Foto

  parking aan de tombe
  Foto

  parking op het strand
  Foto

  Foto

  een plons in het water
  Foto

  MONEMVASIA poort


  Foto

  Foto

  MITROPOLIS
  Foto

  aghia EVANGELISTRIA
  Foto

  aghia THEODOROI
  Foto

  Foto

  Foto

  HODEGETRIA kerk
  Foto

  poort van Peribleptos


  Foto

  Foto

  zicht op paleis en ruïnes van huizen

  MYSTRAS


  Foto

  de ezel, vervoermiddel bij uitstek
  Foto

  op camping "MYSTRAS"
  Foto

  steen van SYBILLE
  Foto

  Foto

  polygone muur
  Foto

  Foto

  zicht op tempel en schatkamer
  Foto

  Foto

  het stadion
  Foto

  gouden halsketting
  Foto

  DELPHI
  Foto

  Foto

  Foto

  het gedenkteken voor
  LEONIDAS


  Foto

  Foto

  huisjes in het
  PILION gebied


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  zichten in het
  PILION gebied

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  hutten met katrol
  Foto

  de METEORA
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!