Foto
Inhoud blog
  • Overladen, ja het onderwerp is hot vandaag.
  • Medische keuring voor Motorhomes + 3,5 ton
  • Diverse adressen en links.
  • Wintersport en handige tips.
  • Squamisch Canada.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Wonen in en reizen met de motorhome!
    Reisverhalen, tips, toebehoren, onderdelen, staanplaatsen, routes, enz.
    Welkom op onze blog! Heb je vragen over dit onderwerp doe mij maar een mail.
    28-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handige weetjes.

    Enkele tips van camperpunt.nl

    Handige weetjes
    Handige weetjes. Zo nu en dan komen we handige zaken tegen om problemen op te lossen of om zelf te maken. Doe er uw voordeel mee.

    Kamperen in je woongemeente? Dan hoef je geen toeristenbelasting te betalen. Artikel 224 Gemeentewet: “Ter zake van het houden van verblijf binnen de gemeente door personen die niet als ingezetene met een adres in de gemeente in de basisregistratie personen zijn ingeschreven, kan een toeristenbelasting worden geheven.”
    2013-01-05 13.09.21

    Omdat je zuinig op je gas wil zijn, kun je bijv. soep en stoofvlees laten trekken op enkele theelichtjes, deze branden ongeveer 3 uur, sommigen 6 uur, dus net lang genoeg. Een snelkookpan is natuurlijk ook een perfecte oplossing.

    Om de ruimte in uw vriezer optimaal te gebruiken, kunt u zaken invriezen in “zip” zakjes. Nadat u ze gevuld hebt, zo plat mogelijk maken en de lucht eruit halen. Als u deze stapelt in uw vriezer kan er veel meer in. Zorg wel dat het zakje droog is, zodat ze niet aan elkaar vriezen

    glazen

    Uw glazen veilig vervoeren? Maak een kistje, waarin u stukjes bezemsteel zet, waar overheen stukjes van isolatiemateriaal voor buizen

    Om de (plastic of glazen) glazen op voet te fixeren kan je dit oplossen met plastic hoeklatjes. Eén met dubbele gleuf (zoals de achterkant van de kleerkasten ineen worden gezet) en één of twee met enkele gleuf. Op maat zagen (ca 1,5 cm korter om het in- en uitschuiven te vergemakkelijken ) met ijzerzaag, vastzetten met dubbelzijdige plakband. Maat van de breedte van de glazen afpassen en vastkleven. Glazen kunnen niet meer omvallen of kapot gaan. De glazen schuiven er mooi in en uit.

    Dit kan ook door een lege plastic zak uit het 3 liter wijnpack op te blazen en de kastjes mee opvullen.

    tyeaid005Met Tye-Aid kun je snel en zaken binden en bundelen. Het kan tegen vocht dus is voor veel toepassingen te gebruiken. Het lijkt sterk op klitteband, maar als je het eenmaal gebruikt merkt je dat het veel sterker is, niet rafelt of pluist. Het is vele malen te gebruiken. De sterkte kan aangepast worden door de overlapping aan te passen, deze moet minimaal 3 cm zijn. Het behoort inmiddels, samen met Tear-Aid tot de vaste uitrusting van de camper

    Met een Windo Vac van Kärcher kunt u snel en handig beslagen ruiten in de camper schoonmaken. Natuurlijk kunt u het ook voor andere zaken gebruiken.

    U kunt uw LPG aansluiting stofvrij houden met een 1/2 ” afsluitdop van een CV radiator. Deze zijn in veel doe het zelf zaken te koop. Zelf gebruiken we zo’n dop al enkele jaren naar volle tevredenhei

    marktklem

    Neem een stuk of 10 marktklemmen mee. Hiermee kun je badlakens e.d aan de luifel hangen. Je hebt dan gelijk meer schaduw. Ook kun je de klemmen gebruiken om op de openklappende ramen een handdoek te klemmen

    Dit is gemaakt van netten die vrachtwagens gebruiken tegen het vallen van de lading en beschermd tegen muggen. Kan ook gebruikt worden als de ramen open zijn.

    Een putdekselhaak, handig om sommige rioolputten te openen om het chemisch toilet te legen. (In Nederland is het openen van rioolputten niet toegestaan).

    Naast deze haak hebben we ook een selfmade constructie voor putdeksels waar twee haken voor noodzakelijk zijn. We verbinden twee haken met een touwtje, even samenknijpen en het werkt. Onze verbeterde uitvoering heeft in het midden ook nog een stukje pvc pijp als handvat.

    watervuldop, verlengd net slangetje

    Een watervuldop is handig bij het vullen, als je er een stukje slang aan doet, lekt hij minder, zeker als er een bocht achter de vulopening zit. Wij gebruiken deze in samenhang met een spiraalslang van gardena, zodat de slag boven de grond hangt. (Stuk hygiëne omdat er vaak erg veel vuil op de grond ligt)

    Water vullen met een gieter of fles. Velen gebruiken daarvoor een pvc knietje of gieter, maar dit is ook heel handig. Het bovenstuk is een vergaarbak met overloop van pvc. Indien nodig kan het ook met zuignappen aan de camper gezet worden.

    E-Mail. Vaak kun je via outlook in het buitenland wel mail ontvangen, maar niet verzenden. In het buitenland moet je altijd als SMTP server de naam opgeven van de provider wie jouw internet verbinding regelt, dus in Frankrijk is dit b.v.
    smtp.orange.fr Dus je moet de naam van de provider weten. De pop3 naam moet de naam zijn bij jouw mail binnenkomt. Handiger is om gebruik te maken van webmail van je eigen provider of een e-mail adres aan te maken bij Gmail of Hotmail. Het beste maak je zo’n adres thuis aan en laat dan al je mail doorsturen naar dat nieuwe adres.
    tekenrollen

    Ik las ergens in een artikel over teken dat je na het wandelen ook met een pak roller over je huisdier en jezelf kunt gaan om te kijken of er geen teekjes zitten

    DSC02506Als je hond iets moeilijker kan instappen is het verlengen van de opstap vaak handig. Hier een voorbeeld van iemand die het bij de opstap van zijn Hymer had gemaakt. Een loopplank is natuurlijk ook een prima mogelijkheid.

    Kleine beschadigingen: Heb je bij kleine beschadigingen er wel eens aan gedacht om het met een viltstift bij te werken? In de meeste gevallen altijd een succes. Ook handig bij een klein bleekvlekje op b.v. je zwarte broek.
    Een lekke band inspuiten met een spuitbus heeft als gevolg dat de band als verloren moet worden beschouwd daar de band niet meer te repareren is en sterker nog de band moet door de aanwezigheid van de ingespoten vloeistof op een speciale manier worden afgevoerd en vernietigd. Zie deze link.
    Krassen op de camper of auto, verwijder deze met WD40, zie filmpje.
    Voor reparatie van bijna alle scheuren en gaten kunt u Tear-Aid gebruiken. Dit is een uniek transparant reparatiemiddel waarmee u scheuren en gaten in praktisch alle materialen eenvoudig dicht.
    Luifel. De luifel van de camper of caravan automatisch uitdraaien. Maak aan de draaistok een tapeind en gebruik een goede accu boormachine. In en uit draaien gaat dan simpel elektrisch.
    Om de paar dagen spuit ik een klein beetje gel superontkalker op het watermondje van het Thetford toilet, dit voorkomt dan er kalk aanslag op en in de aansluiting komt. Ook als de sluitplaat van het toilet wit wordt doet een klein beetje gel wonderen. Ook na het legen even de met kalk aangeslagen delen even inspuiten doet wonderen. Zelf spuit ik de rubbers van de cassette ook even in met siliconenspray zodat alles soepel en goed blijft werken
    LPG tanken: draai de gasflessen altijd dicht bij het tanken van LPG, zorg dat de gasverbruikers uitstaan.
    Koelkast: Zomers koelt de koelkast niet altijd even goed, zet dan de thermostaat van de koelkast wat lager, dat helpt vaak voldoende. Ook is de stroom op camperplaatsen/campings geen 230V, zeker als het druk is. Pas op de koelkast kan niet tegen een te lage spanning. Zet uw koelkast in die gevallen op gas.
    Diesel in de watertank: gebruik geen kraan. Je kunt het middel Diesolan speciaal gebruiken. Maar daarnaast kun je ook de tank verder met water vullen, water is zwaarder dan diesel. De diesel komt er dan via de vulopening er weer uit. Daarna de tank reinigen met een nacht gebitreinigingstabletten in de tank.
    Tentdoek: Alles over de behandeling van tentdoek vindt u op Ten Cate tentdoek
    Raamkrassen: Krassen op caravan en camper ramen kunt u grotendeels voorkomen door ze te omwikkelen met huishoud- of magnetronfolie. Zitten er al krassen op dan kunt u met koperpoets (brasso), pindakaas of tandpasta de krassen verwijderen. Het beste systeem is naar de brillenwinkel gaan en polijstpoeder/-pasta kopen. Je hebt er voor glas en voor kunststof. Ook zilverpoets van de Hema kan i.p.v. koperpoets voor het verwijderen van krassen in een caravan raam gebruikt worden.
    Autowassen: Spoel de auto na het wassen af met enkele gieters regenwater u hoeft dan niet meer te zemen of droog te wrijven want de lak droogt zonder strepen op.
    NL sticker: Lichtere aanhangwagen (minder dan 750 kg), hebben een witte kentekenplaat zonder nl aanduiding. Op die aanhangwagens is de NL sticker verplicht. Ook moet een dergelijke sticker op motor- of fietsdragers achterop de camper die voorzien zijn van een witte kentekenplaat.
    Insecten op de ramen: De voorruit van je auto is dikwijls niet goed zuiver te maken vanwege de aangekleefde dode insecten. Je neemt een plastieken gaasnetje (waarin sinaasappels of dergelijke verpakt waren) en wikkel dit rond je spons. Als je hiermee poetst – uiteraard gedrenkt in autoshampoo – heb je een beter resultaat en alle dode vliegjes zijn in een wip van de voorruit verdwenen!
    Om insecten te verwijderen kan je ook een gebruikte (korte) nylonkous gebruiken. Sponsje er in steken, dichtbinden en klaar. Werkt prima en is goedkoop.
    Banden: Borstel uw camperbanden na een wasbeurt in met Cola. Werk hetzelfde als die peper dure middeltjes uit de shop.
    Beslaan ruiten: Je voorkomt het beslaan van de camperruit/motorhelm door deze af te nemen met een huishouddoekje met een paar druppels afwasmiddel (onverdund).
    Hars: Heeft u hars op de lak van uw camper? Gebruik dan ruitensproeier antivries. Het beste is om het product op een badstof handdoek doen en zacht masseren. Daarna de auto (laten) wassen en het betreffende stuk in de was zetten klaar.
    Teer: Teer op de camper. Gebruik hiervoor gewone tafelmargarine. Wrijf het teer met wat margarine in en haal het met een doekje weg. Het teer verdwijnt als sneeuw voor de zon.
    Gat in formicatafelblad: Twee-componenten transparante lijm mengen in een hoeveelheid groot genoeg om het gaatje te vullen. Vervolgens hiermee het gaatje opvullen tot het net boven het oppervlak van de tafel uitkomt. Een stukje transparante cellotape (plakband) er overheen, aandrukken en goed laten uitharden. 20150515_174916Plakband eraf en je bent klaar. Eventueel nog wat opschuren met fijn vochtig schuurpapier of camperdealers beschikken vaak over een speciale hars om het gaatje op te vullen. Een andere methode is om het vol te spuiten met een lijmpistool, daarna met een warm stanleymesje afsnijden.

    Geld: Zorg dat u in de camper altijd kleingeld heeft leg een portemonneetje aan met € 0,50, € 1,- en € 2,- euromunten. U zult zien hoeveel gemak u daarvan heeft.
    Vocht: In de periode dat de camper niet gebruikt wordt, kunt u een of twee afwasbakken gevuld met kattengrit in de camper zetten. Dit voorkomt vochtproblemen. Nadien kunnen ze voor de kat gebruikt worden of drogen en de volgende keer weer opnieuw gebruikt worden. Ook kun je strooizout in een emmergebruiken, dit kun je (gratis) halen bij de opslagloodsen van strooizout. Ook kattegrit mengen met waspoeder werkt super, en camper blijft fris ruiken! Je kunt het na de winter drogen en ieder jaar gebruiken, veel goedkoper dan die dure vochtvreters!
    Van een alleen staande dame ontvingen we deze tip. Omdat ik als vrouw alleen problemen had met het openen van het dak van mijn VW bus (uit 1992) heb ik bij de Aldi een elektrische krik gekocht (werkt op de sigarettenaansteker). Terwijl de krik de voorkant optilt heb ik de handen vrij om de stangen van het dak naar voren te duwen om alles te zekeren.
    Met de zomer (voor langere tijd) in een warm land zoals zuid Portugal? Maak dan thuis vast buitenzonwering voor de ramen. Naai verduisteringsdoek op een stevige basis zodat je deze als een jas over je raam kunt trekken. De ramen kunnen open en zorgen voor ventilatie, terwijl de zon buiten blijft. Het scheelt minimaal 5 graden.
    Vloeistof chemisch toilet: In plaats van toiletvloeistof kunt u in noodgevallen ook
    wasverzachter (twee dopjes per toiletvulling) of
    een borrelglaasje azijn met een scheutje afwasmiddel of
    Biotex gebruiken.
    Bedenk dat langdurig gebruik slecht is voor de rubbers en onderdelen van de casette.
    Om de toiletcassette proper te houden kan je wat “zwarte lijnolie” (gebruikt om de vloer te reinigen) van de Aldi in de cassette doen (één koffielepel) en een koffielepel wasverzachter (voor de geur) en de cassette blijft proper, gelijk nieuw.
    Water van 100 graden door de afvoer kan ervoor zorgen dat de afvoer gaat lekken. Laat kokend water even iets afkoelen voor u het door de afvoer laat lopen.
    De bumper gaat weer glimmen als u hem inwrijft met zonnebloemolie. Zwarte spiegels e.d. even inspuiten met WD40 en oppoetsen en ze zijn weer mooi zwart. Heeft u dat niet dan kan het ook met siliconenspray of schoensmeer/
    autohoesHoezen voor de voorstoelen, goedkoop en wasbaar. Hiervoor kunt u hoeslakens voor kinderbedjes gebruiken van Ikea.

    Als je vieze vette smeerhanden hebt na werken aan de motor, kun je die goed wassen met afwasmiddel en koffiedik (koffiepads open maken). Beter voor het milieu en je handen dan agressieve middelen uit de winkel.
    Australisch koelen. Zo makkelijk.
    Deur en ramen dicht. Bovenluik open maar geblindeerd.
    Maak 2 goede badhandoeken nat, maar drupvrij.
    Span een lijn door de camper.
    Hang vochtige handdoeken aan lijn.
    Als de handdoeken drogen, weer bevochtigen.
    Water in handdoek verdampt. Verdamping neemt warmte op.
    Koeling is gauw 3 tot 5 graden.
    Dit hebben wij geleerd van Australiërs tijdens ons zwerven door Centraal Australië bij temperaturen van 42°
    Camping Gazz drukregelaar. De rubber ring van de camping gazz drukregelaar droogt uit en vertoont dan scheurtjes.Levensgevaarlijk. Oplossing:ruil de ring met die om de dop van de gasles en U kunt weer vooruit. De fabrikant monteerd dan een nieuwe op de dop.
    Met de zomer (voor langere tijd) in een warm land zoals zuid Portugal? Maak dan thuis vast buitenzonwering voor de ramen. Naai verduisteringsdoek op een stevige basis zodat je deze als een jas over je raam kunt trekken. De ramen kunnen open en zorgen voor ventilatie, terwijl de zon buiten blijft. Het scheelt minimaal 5 graden.
    Handige tips WD-40
    Wassen onderweg, klik hier!
    Overlast van insecten/beestjes, klik hier!
    Handige weetjes coca-cola
    Oude Theezakjes niet weggooien, kijk maar hier!
    Handige weetjes met Baking Soda
    Handige weetjes Europa.
    Hebt u nog handige zaken dan horen we die graag via een mailtje naar info@camperpunt.nl



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Foto

    Archief per week
  • 20/08-26/08 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 28/11-04/12 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/02-09/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 01/10-07/10 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 24/10-30/10 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 11/12-17/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!