Onder den grond in oorlogstijd
Foto

Inhoud blog
  • Woensdag 11 october 1944
  • Dinsdag 10 october 1944
  • Maandag 9 october 1944
  • Zondag 8 october 1944
  • Zaterdag 7 october 1944

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Relaas van mijn grootvader eind WO II
    20-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 september 1944 - opgevorderd voor graafwerken

    De Duitsers komen 's morgens om zes uur aan de deur. Ze zeggen dat ik moet gaan arbeiden. Für die weermacht, al die jonge mannen. Ik zeg dat ik gaan peerden beslagen für die weermacht, wat ook gezegd was, maar van die kerels moest ik met de spade gaan arbeiden. Binnen eine halbe Stunde moest ik fertig zijn, jawoel.

    Maar ik hield de jonge mannen in 't oog die naar de Heilige Mis waren, want de Duitsers wachtten ze af aan Emma Horsten, dat zag ik van boven. De koster was al ingelicht en had de zijdeur losgemaakt. Ik hield van boven de deur in 't oog. Daar stak er eene zijn kopje buiten. Ik riep hem met gedempte stem: "Loop recht naar mijn haag, daar staat een gat in. Daar door en ge zijt weg!".

    Daar wippen ze gelijk hazen over 't kerkhof en door de haag, door mijn hof d'ander haag waar broeken scheurden van Jul Kimpen en Jan Swannet. Waar ze bleven, weet ik niet, maar ze waren de pist in.

    Alle jonge mannen zaten in de kerk (dat hoorde toen zo) en zouden opgevorderd worden voor een of ander graafwerk. Dat gebeurde regelmatig. Om te beletten dat de mannen moesten werken ten gunste van de bezetter, was de koster ingelicht. Hij zorgde er mee voor dat de jonge mannen konden ontsnappen langs de Sachristie. Liever een gescheurde broek dan werken voor "den Duits". Het verhaal gaat verder:

    Daar wordt gebeld, ik ga opendoen. Een onderofficier.

    - "Zijt u fertig, ja, en de spade".

    - "Ik moet peerden beslagen voor de weermacht".

    - "Ach zoo, stimmt dat, jawoehl", was het antwoord. Hij slaat zoo met zijn arm in de hoogte en zegt:

    - "Die jungeleute zijn beangstigd van die weermacht, das moessen die nicht. 2 à 3 ure spadewerk en dan haben sie gedaan", zegde hij. Ik ging dan met den Duits nog mee tot aan de zaal en ik ging achter door.

    Ik vind het zondermeer schitterend hoe mijn grootvader met zijn beperkte school- en talenkennis het gesprek met de Duitse onderofficier weergeeft. Je voelt je direct 65 jaar teruggeflitst. De 'zaal' waarvan sprake is eigenlijk het Parochiehuis, dat stond tegenover de kerk.
     

    20-12-2007, 11:26 geschreven door steven v.r.

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.September 1944

    Ik weet dan niet meer juist wat datum ik naar Hoogstraten moest, met de velo ongewenst*, te voet te lang onderweg want de Duitsers waren in aftocht en wie weet wat ze zouden doen.

    Dus met de velo langs Poeleinde naar Hoogstraten, mijn velo onderweg bij een goede vriend laten staan want zeker had ik hem moeten afgeven. Ik kwam de dochter van Lowieke Haest tegen al schreiende omdat ze ook haar velo had moeten afgeven.

    Dan verder te voet naar Hoogstraten, was me dat een spel van belang, algemene wanordelijke terugtocht der moffen met kar en wagen, per velo, met handwagen, met triporteur, zelfs met kinderwagen en kindervelo. Ik zou me schamen als ik ne zwarte moest zijn, maar God zij dank 't is anders. Ik mijn werk gedaan in Hoogstraten en terug naar huis. Ik had al veel te lang weg geweest van de vrouw dat kunt ge denken. Daar werd onderweg gezegd dat de Engelsen in Oostmalle zijn. Is 't waar? Ik, en we, hopen het.

    *ongewenst: tegen zijn zin

    Een mooi stukje dat weergeeft welk een chaos er heerste in die laatste dagen van de bezetting. Bij gebrek aan eigen transportmiddelen, was alles wat maar enigszins makkelijker bewoog dan de voeten, aangeslagen door de Duitse bezetter.

    Mijn moeder vermoed dat Jaak opdracht had gekregen van zijn werkgever, smid Louis Peeraer, om in Hoogstraten te gaan werken. Normaal gesproken zou de beschreven route, om het kortst te zijn, rechtstreeks van Wortel naar Hoogstraten gelopen zijn. Dit was echter onmogelijk omdat er op de grote baan een Duitse bewakingspost stond, die hem wis en zeker zijn fiets had gekost, mocht hij langs daar gegaan zijn.

    Vandaar de beduidend langere weg langs Poeleinde, noordelijk naar Nederland, over de grens en dan terug naar Hoogstraten. Deze tocht was minder aantrekkelijk en minder comfortabel, vanwege de bebossing in de buurt van de gevangenis van Hoogstraten, maar tegelijk was deze route ook minder bewaakt.

    De dochter van Lowieke Haest, waarvan sprake in dit fragment, had dus wellicht gekozen voor de kortere route langs de grote baan. Het was in die dagen trouwens dagelijkse kost om aan mekaar bij het voorbijgaan te informeren hoe de weg erbij lag: veilig, marechaussés, douanes, Duitsers. 
     

    17-12-2007, 08:18 geschreven door steven v.r.

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussenbericht

    Het volgende wil ik jullie zeker niet onthouden. De schriftjes van mijn grootvader, geschreven in 1944 onder Duitse bezetting en die mijn moeder teruggevonden heeft, waren tweeërlei. Het ene schriftje was zwaar beschadigd, meer bepaald middendoor gescheurd. Het andere schriftje was gaaf, en herhaalde voor een belangrijk stuk hetgeen in het eerste, gescheurde geschriftje had gestaan.

    Hoe dit komt, is een verhaal apart. Laat me eerst beginnen met de korte passage die mijn grootvader zelf aan dit voorval schenkt:

    Nu zal het me in elk geval lastig zijn de juiste datum te geven want mijn boek heeft een ongeluk meegemaakt dat ik juist niet hoef te noemen. In elk geval gaan we verder.

    Wat was er namelijk gebeurd? De originele tekst was geschreven door Jaak Versmissen in 'real time', zeg maar op het moment dat de gebeurtenissen zich echt voordeden. De plaatselijke pastoor had op een gegeven moment aan mijn grootvader de originele schriftjes opgevraagd om te gebruiken in zijn verslag naar het bisdom toe. Dit verslag diende opgesteld niet alleen ter informatie, maar ook om te proberen schadevergoeding te verkrijgen.

    Waarom moest meneer pastoor dan aan derden - in casu mijn grootvader - documenten opvragen over de lokale situatie? Omdat hijzelf op het gepaste moment het hazenpad had gekozen, daarmee zijn 'kudde' achterlatend. Hij had veiliger oorden opgezocht bij zijn familie in Schoonbroek, een gehucht van Turnhout. Menselijk ongetwijfeld, maar van een herder wordt toch iets meer verwacht.

    Dat verklaart nog niet waarom het ene schriftje dan zo verscheurd was geraakt. Omdat mijn grootmoeder Anna in paniek raakte en vreesde dat de geschriftjes in verkeerde handen zouden vallen, had zij niet beter gevonden dan deze kapot te scheuren. Hoe dan ook, gelukkig voor deze blog zijn ze toch niet verdwenen. In eerste instantie heeft grootvader Jaak ze na de oorlog herschreven vanuit zijn herinneringen. Later zijn blijkbaar de originelen teruggevonden en weer aan mekaar geplakt. Dit geeft dat de twee schriftjes soms dezelfde verhalen weergeven, soms met andere nuances.

    Zo, ik trek me nu weer op de achtergrond terug voor het vervolg van het relaas van mijn grootvader.
     

    17-12-2007, 08:16 geschreven door steven v.r.

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuke anekdote - ondanks de omstandigheden

    Mijn moeder vertelde me nog een leuke anekdote uit de periode toen de kelder van de ouderlijke woonst gebruikt werd als woning, dit natuurlijk ter bescherming tegen luchtaanvallen. Mijn moeder vertelt.

    Toen we op een nacht vliegtuigen hoorden afkomen, besloten we om niet in huis te blijven. De schrik om bedolven te worden onder het puin als er een projectiel zou inslagen, was te groot. Het ouderlijk huis van mijn moeder in Wortel bevond zich net naast kerk en kerkhof. Toen de vliegtuigen naderden, besloten we uit de tuin het kerkhof op te rennen en daar achter een haag beschutting te zoeken.

    Hét bewijs van grote paniek was wel dat moeder Anna (de moeder van mijn moeder, echtgenote van Jaak Versmissen op wiens geschriften deze blog is gebaseerd, nota steven) in de vlucht wat reservekleding had meegegrist. De "reservekleding" bleek uiteindelijk een grote kartonnen doos vol kindersokjes te zijn... Niet erg praktisch.

    Buiten gekomen, gooide iedereen zich van schrik in het gras, waarbij Anna de pech had met haar buik recht te vallen in een verkeerd geparkeerde kattenkeutel.
     

    16-12-2007, 10:55 geschreven door steven v.r.

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 september 1944

    Den 21e september gaan drie juffers uit Wortel te voet naar Turnhout. Ze gingen proberen of ze er door mochten over de vaart. Ieder zal denken: te voet ? 't Was zoo gesteld dat als ge per velo waart de kans had dat ge hem af moest geven aan die mannen die we al lang wensten hun hielen te zien. Dus ze gingen met drie en die keerden 's avonds weer in Wortel met voor iedereen goed nieuws en dat is alles wat het nog goed maakt.

    Daar was daags voor dat ze, 't is te zeggen die meisjes, in Turnhout geweest waren, was er een schoon vliegtuig (? ik dacht dat er in den oorlog niets schoon was en ook zeker geen vliegtuig. Ja, ik ben weer van de rechte baan. 't Is van dat schoon vliegtuig dat vloog heel laag over Turnhout en had een groot Bels* vlag uithangen en vloog zo in de richting Oud-Turnhout. Daar zagen de Turnhouters iets uit de lucht vallen. 't Ging open en een man hing aan een parachute. De vlag werd afgeworpen en het vliegtuig vloog weer hoger de lucht in. De man werd gevangen en met een schoone luxe auto vervoerd. Wie het was, werd niet medegedeeld en dat zou dan de man geweest zijn die met den Duitser kwam onderhandelen en door die zou de stad Turnhout gespaard zijn. Dit alles zijn vertelsels dat toch beweren ze allen gezien te hebben maar ik schrijf onder voorbehoud.

    * Bels = Belgisch. Zoals je kan zien, schrijft mijn grootvader veeleer spreektaal. Af en toe gaat het ook mis met de structuur van de zinnen. Vergeet niet dat hij een werkman was, een smid, die in die periode niet lang school liepen. Het geeft het geheel zeker een authentiek tintje. Ik heb bovendien geen zin om de originele tekst op te smukken of te corrigeren, daarvoor is het te waardevol.
     

    15-12-2007, 19:27 geschreven door steven v.r.

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 september 1944

    Een kleine groep uit Meerle waagde het per velo naar Turnhout te rijden. Bij hun terug komst in den namiddag vertelden ze dat daar een deel moest vertrekken naar de zuiderkant van Turnhout, alles moest daar weg van den bezetter.

    De zusters Arme Clarissen* uit de Draaiboomstraat moesten naar 't wezen huis en zoo den eenen hier bij den ander daar want daar ging gevochten worden, werd gezegd. De geallieerden rukken op vanuit Geel op Turnhout, sommige dagen kan men zelfs van uit Turnhout geweervuur horen.

    We hebben al lang niets meer van de familie in Turnhout vernomen. Brieven ging niet meer. Maar de menschen waren kalm en ze wisten allen dat de tijd zou komen dat de moffen het zouden aftrappen.

    * Eigenlijk: zusters arme claren. Mijn grootvader vermeldt "familie in Turnhout". Het ging dan om voor hem aangetrouwde familie, de familie Van Dooren.
     

    15-12-2007, 19:26 geschreven door steven v.r.

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 september 1944

    School ingenomen door Duitsers. Herbegonnen in april 1945.

    18 september 1944

    William Kirling uit Shillington, 24 jaar. Overleden te Castelré op 18/9/44. De mensen van Wortel zien het vliegtuig neerstorten. Achteraf hoort mijn moeder dat twee inzittenden reeds overleden waren na het neerstorten, maar dat een derde nog leefde. Enkele Duitse soldaten houden de lokale bevolking, die is toegesneld om te helpen, op afstand. Het vliegtuig wordt overgoten met benzine en in brand gestoken.
     

    15-12-2007, 19:25 geschreven door steven v.r.

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inleiding

    Een hele poos geleden vond mijn moeder een aantal oude schriftjes terug. Deze waren door haar vader, mijn grootvader, geschreven ten tijde van de Duitse bezetting. Zij leefden in Wortel, in de Noorderkempen. Het is een soort van dagboek met dagdagelijkse observaties van de hachelijke toestand van alledag.

    Mijn grootvader, Jaak "Koob" Versmissen was smid in Wortel.

    Zoals blijkt uit tal van historische feiten, zoals bijvoorbeeld het opblazen van de torens van Hoogstraten blijkt dit gebied fel bevochten geweest rond de bevrijding.

    De gewone bevolking leefde temidden van al het wapengekletter. De obussen vlogen - letterlijk - om hun oren terwijl ze probeerden een min of meer normaal bestaan te leiden. U hebt dit al vaak gelezen, gezien en gehoord. Toch raakt het je anders als je het leest uit de eerste hand van een familielid. Omdat ik wil vermijden dat dit soort verhalen met de auteur begraven worden, zet ik ze hier op deze blog.

    Ik zal dit chronologisch doen, zoals ik de teksten terugvond in de schriftjes. Hier en daar heb ik wat commentaren toegevoegd. Deze verduidelijken af en toe zaken die voor mijn grootvader overduidelijk waren, maar voor de lezer van nu allerminst. Ik heb anekdotes toegevoegd zoals mijn moeder ze me verteld heeft.

    Deze blog pretendeert niet historisch correct te zijn. Als je hier de geschiedschrijving van het einde van WO2 in de Noorderkempen wil lezen, ben je aan het verkeerde adres. Beschouw het al een louter persoonlijke, maar wel zeer intense beleving van iemand die midden tussen het strijdgewoel staat.

    15-12-2007, 19:08 geschreven door steven v.r.

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/oorlogstijd

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    15-12-2007, 19:03 geschreven door

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Archief per week
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/10-02/11 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • WO II in Rotterdam
  • Scouts in WO II
  • Koken in oorlogstijd
  • Oorlogstijd


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!