Inhoud blog
  • Laatste halte: Pokhara.
  • Het keerpunt: Bardia en Tansen.
  • Nog verder naar het westen: Lumbini
  • Chitwan national park. Terug op bekend terrein.
  • Naar het verre oosten
    Zoeken in blog

    Overwinteren in Nepal

    13-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste halte: Pokhara.

    Pokhara is de perfecte stad om onze (helaas veel te korte) reis in Nepal af te sluiten. Na een busrit van zeven uur in een zeer comfortabele bus (!), bereiken we de stad.

    Pokhara is de meest westerse stad van Nepal: brede straten, de meeste wegen zijn aangelegd (geen stoffige zandwegen dus) en er zijn trottoirs (heerlijk dat je niet voor elk voertuig opzij moet springen). Het is een stad vol winkeltjes, restaurants, koffiehuizen en hotels. Je kan er gebak kopen en echte koffie drinken (geen Nescafé dus)

    De stad ligt tussen twee natuurverschijnselen: langs een zijde heb je het Fewa meer en aan de andere kant zie je (als er geen mist is) de Anapurna range met als meest markante bergtop de fishtail.

    Deze stad hebben we dan ook uitgekozen om de verjaardag van An te vieren. Maar.... dat valt letterlijk in het water: op zeven februari begint het 's nachts te gieten en het blijft de hele dag regenen! Spijtig, maar we zullen dan wel een viering met terugwerkende kracht organiseren als we terug zijn in België.

    Buiten die ene regendag is het weer hier stralend. In de dag zonnig en warm, 's avonds en 's morgens frisjes. We hebben een zeer goede kamer met een schitterend uitzicht op het meer, bij een familie die we nog van vorige reizen kennen.

    Nieuw is hier (buiten de hotels die bijgebouwd zijn en de vele Nepalese toeristen) dat men langs het meer een lange wandeldijk heeft aangelegd vol met restaurantjes en terrasjes. Hier gaan we elke avond van de zonsondergang boven het meer genieten en natuurlijk van het plaatselijk bier. Onze activiteiten hier zijn dus vooral vogels kijken (uiteraard) en zonsondergangen bewonderen. De andere toeristen houden zich vooral bezig met bootje varen en met parachutes aan van de bergen springen.

    Na een paar dagen komt ook hieraan een einde. Onze terugvlucht komt er aan en die gebeurt vanuit Kathmandu. Dus: met de bus terug.

    De laatste avond krijgen we een etentje aangeboden van de de eigenaars (momo's en appeljenever uit Opper-Mustang) en doen we een leuke babbel met Purna, de 'eigenaar' van het hotel die net een auto-ongeval heeft overleefd (twee doden en alle anderen gewond).

    Rustig met de bus terug naar Kathmandu. Omdat we nog een dag over hebben, doen we nog één vogeluitstap naar Pulchowki hill (2700 m). Heel mooi, veel vogels, maar waar we niet op gerekend hadden was dat er de laatste vier kilometer sneeuw en ijzel op de weg lag! De chauffeur van onze Jeep maakt er een erezaak van om niet terug te keren en de top te bereiken, maar op bepaalde momenten was het echt zeg maar bangelijk. Hoe dan ook, we zijn heelhuids terug beneden geraakt, gaan morgen nog wat kleren laten wassen, de laatste cadeautjes kopen en morgen om tien uur plaatselijke tijd vertrekken we naar de luchthaven, waar we om twee uur ('s nachts) een vlucht naar Amsterdam hebben via Dohan.

    Het volgende bericht krijgen jullie vanuit België.

    Foto's : zie hieronder.

    Dierenfoto's : http://observado.org/user/photos/50424

    Groetjes en tot in Antwerpen

    An en Jos





























    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!