Pelgrimstocht
Zonhoven-Lourdes-Santiago de Compostela
Foto

Waarom deze Pelgrimstocht. Ik ben als voorzitter van Rode Kruis Zonhoven een uitdaging aangegaan met de vrijwilligers van afdeling Zonhoven. De uitdaging was als volgt: als de Rode Kruis vrijwilligers uit Zonhoven méér dan 2.750 stickers zouden verkopen, dan zou  ik via Lourdes naar Santiago de Compostela fietsen. Het aantal is gehaald tijdens de stickerverkoop periode dus start ik op 28 mei 2007 met deze tocht. Ik word tot Lourdes vergezeld door mijn echtgenote Mary en vanaf Lourdes naar Santiago rijdt mijn zoon met me mee.

Foto
Over mijzelf
Ik ben Peter
Ik ben een man en woon in Zonhoven (België) en mijn beroep is Gepensioneerd.
Ik ben geboren op 26/08/1946 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Fietsen en Reizen en wandelen met mijn twee honden..
Foto
Over mijzelf
Ik ben Mary
Ik ben een vrouw en woon in Zonhoven (België) en mijn beroep is Huisvrouw.
Ik ben geboren op 29/10/1946 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Fietsen en Reizen.
Ik fiets met Peter mee tot Lourdes.
Over mijzelf
Ik ben Manuel
Ik ben een man en woon in Leusden (Nederland) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 11/08/1969 en ben nu dus 54 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Sporten & Reizen.
Ik rij vanaf Lourdes mee met m´n vader.
Inhoud blog
  • Dag 60 Sevilla -Zonhoven
  • Dag 59 Sevilla
  • Dag 58 Sevilla
  • Dag 57 La Palma de Condor-Sevilla
  • Dag 56 Aracena-La Palma de Condor
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    09-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 13 La Souterraine-St. Léonard-de-Noblat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ZATERDAG 9 JUNI 2007

    Dag 13 La Souterraine-St. Léonard-de-Noblat
    Vertrek 07.05 Aankomst 14.45
    Afstand km 72.42
    Hoogste snelheid 51.68
    Gem. snelheid 15.39
    Fietstijd 4u42min
    Slaapplaats Pelgrimshuis 12,00 euro zonder ontbijt

    Zoals gezegd vroeg uit bed want we wilden voor de lunch al veel kilometers hebben gemaakt. Mijn benen waren nog wel heel erg moe toen ik uit bed kwam en ook erg pijnlijk. Het was eigenlijk alweer even geleden dat mijn spieren zo pijn deden.
    We vertrokken om 07.05u. Toen ik eenmaal op de fiets zat dacht ik: hoe kom ik vandaag 70km verder want het ging allemaal niet zo soepeltjes.
    Het werd weer erg zwaar, te zien op de tekening in het boek. Hier staan n.l. grafieken in van de verschillende
    aan.
    hoogtes. Het was nevelig maar niet koud, 17 graden. Na een km of 5 ging het trappen ietsje beter maar nog niet echt soepel. Ook Peet had de km van gisteren nog in zijn benen en had wat last van zijn lies. Afijn, verstand maar weer op 0, aan andere dingen denken, niet vooruit kijken naar de berg die je moet beklimmen en maar gewoon je benen blijven ronddraaien. Leuk hé, zo’n pelgrimstocht!!!
    Om een uur of 9 ging gelukkig de zon schijnen. Het werd toen ook meteen warm. Jackje uit en een topje De omgeving was weer erg mooi. Ook erg groen en dan heel veel verschillende kleuren groen. Erg veel koeien, nu de Limousin koeien, die bruin zijn. Het zijn eigenlijk maar stomme beesten. Ze liggen/staan of hangen of eten altijd in een groepje en meestal staan ze allemaal gericht naar dezelfde kant. Maar het blijft een grappig en mooi gezicht, die groepjes koeien in die groene omgeving.
    Het waren lange, soms zware klimmen maar er waren ook wel lange, snelle afdalingen bij. Dan maakte je tenminste weer even wat kilometers. Het nadeel van die lange afdalingen is dat je dan weer helemaal op gang moet komen.
    Rond 12.30u hadden we er al 60km opzitten en hebben we een hapje gegeten. Entrecote met rostie. Viel een beetje tegen. Toen moesten we nog een kilometer of 10. Ik hoopte zonder klimmen maar dat bleek niet het geval te zijn. Heel de weg had ik al het idee dat ik het vandaag niet zou gaan redden maar toch kwam ik, wonder boven wonder, iedere keer weer boven. Een mens kan toch veel meer als hij denkt, ook als je denkt aan het eind van je krachten te zijn, lukt het toch

    weer. Kwamen nog 2 mannen tegen die de route andersom deden, dus vliegen naar Lourdes en dan terug fietsen. Vonden het na 585km ook wel behoorlijk zwaar. Hadden ook klachten over het routeboekje. Liepen tegen dezelfde dingen op als wij, onduidelijkheden, niet vermelde klimmen, rare beschrijvingen.
    Rond 14.45u aankomst in St. Leonard bij het VVV. Er was een onderkomen voor pelgrims, 8 bedden, prijs tussen 5 en 10 euro, wat je zelf wilde. Het is een heel mooi onderkomen, eigenlijk een soort appartement, 3 slaapkamers, 1 huiskamer met tv en open keuken met magnetron en, verbaas je niet, een wasdroger. Ook hier in de kast weer van alles zoals rijst, koffie, macaroni, siroop, blikken eten enz.
    Er zat een raar kereltje binnen, in het donker, toen wij aankwamen. Hij deed wel Het is nu 21.00u Ik ga ermee stoppen, afwassen, opruimen en naar bed.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-06-2007, 00:00 geschreven door Peter Globetrotter
    Reacties (0)
    08-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 12 La Châtre-La Souterraine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VRIJDAG 8 JUNI 2007

    Dag 12 La Châtre-La Souterraine
    Vertrek 07.15 Aankomst 15.00
    Afstand km 80.01
    Hoogste snelheid 52.00
    Gem. snelheid 15.12
    Fietstijd 5u17min
    Slaapplaats Hotel 33,00 euro

    Vroeg opgestaan. De wekker liep af om 5.50u. We moesten natuurlijk op tijd weg zijn en haasten hebben we een hekel aan, en het zou een zware etappe worden dus wilden we ook daarom vroeg vertrekken.
    Om precies 06.30u kwam de beheerder een kan koffie brengen. Wat een service. De bedden afgehaald en spullen weer ingepakt. Het gaat steeds sneller. Om 07.15u waren we klaar. De beheerder stond onder de douche dus hebben we gedag geroepen. Uiteraard onze donatie achtergelaten.
    Het was voor de verandering weer eens zwaar bewolkt en triest maar niet koud. Ik had op tv beelden uit N. Fr. gezien met modderstromen en erg veel regen en het
    weerbericht zag er ook niet al te best uit. We hebben wel het idee dat we het allerslechtste weer gelukkig steeds voor zijn. Gelukkig maar want als je vaak in de regen moet fietsen is de lol er gauw vanaf.
      Na ongeveer 5km, welke absoluut niet vlak waren te noemen (maar daar wordt in het boekje helemaal niet over gesproken, net als er over heel veel klimmetjes niets wordt gezegd) konden we gelijk weer aan het zware werk beginnen. Dit bleef eigenlijk de hele dag zo doorgaan. Soms klimmen van 8% en dat dan over 2km. Dit is echt hard werken hoor. Het water liep in stromen uit mijn haar en de kleding was ook kletsnat. Om 11.45u kwamen we door Crozant, een dorpje op 700m hoogte. Een leuk dorp, wel erg toeristisch. Bij een brasserie heerlijk gegeten. Onze jacks over de fietsen te drogen gehangen en toen we klaar waren konden we in ons shirt verder en waren de jassen weer droog. Om 14.00u brak de zon door. Toen werd het gelijk een heel stuk warmer, ik denk ongeveer 26graden.Toen was het natuurlijk helemaal zweten.
    Op een gegeven moment stopten we bij een wei waar wat paarden liepen. Een paard was net bevallen van een veulentje. Dit lag op de grond, gedeeltelijk nog in het vlies. Het bewoog niet en was dood. Moeder stond het een beetje te likken en in het snoetje te bijten alsof ze wilde zeggen: kom nou, sta nou op. Het was heel triest om dit te moeten aanzien. De andere paarden (2) wilden ook komen kijken maar werden steeds weggejaagd door de moeder. We hebben mevrouw,
    een die uit een huis tegenover de wei kwam, erbij geroepen en zij zou de eigenaar gaan waarschuwen. We vonden dit een hele nare ervaring en hebben er de hele middag eigenlijk last van gehad. Aankomst in La Souterraine om 15.00u. Het was inmiddels zo’n graadje of 28 geworden. We hebben een leuk hotelletje gevonden voor 33euro. Er waren hier ook wel pelgrimskamers maar ze vroegen 15euro p/p . Een beetje veel voor een pelgrimskamer. Je krijgt dan het idee dat er iemand snel rijk wil worden van de pelgrim.
    Even wezen internetten bij de bibliotheek. Het was gratis. Niet al te lang want we moesten ook nog boodschappen doen en het was al 18.30u. Gegeten op de kamer.
    Het is nu alweer 21.00u dus voor ons weer een mooie tijd om te gaan slapen.Welterusten en tot morgen. Dit wordt, volgens het boekje, ook weer een zware dag dus we willen weer vroeg vertrekken.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-06-2007, 00:00 geschreven door Peter Globetrotter
    Reacties (0)
    07-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 11 St Amand Montrond-La Châtre
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DONDERDAG 7 JUNI 2007

    Dag 11 St Amand Montrond-La Châtre
    Vertrek 08.45 Aankomst 14.45
    Afstand km 59.68
    Hoogste snelheid 55.34
    Gem. snelheid 15.53
    Fietstijd 3u52min
    Slaapplaats Pelgrimshuis 10,00 euro

    Na ons ontbijtje nog een kopje koffie gezet, nu was de gelegenheid er dus wel even lekker. De boel een beetje opgeruimd en wat aangeveegd. Het was gelukkig droog maar wel zwaar bewolkt en erg vochtig.
    Ons parcour was toch wel weer zwaar. Niet al te steile hellingen maar van die ‘plakwegen’ waarbij je het gevoel hebt dat je aan de weg zit vastgeplakt of er in wegzakt. De omgeving was een beetje saai. Wel veel van die ‘bosjes’ witte koeien die je liggen/staan aan te staren als je voorbij komt. Ik heb een belletje aan mijn tasje hangen dus horen ze mij altijd aankomen. Onze golden retriever heeft, met haar grote ogen en roze neus, toch wel iets weg van zo’n koe (ocharm).
    Tussen de middag een
    restaurantje gevonden voor de lunch maar het viel heel erg tegen. Het was n.l. lever. Normaal vind ik het heerlijk en lust Peet het niet, deze keer was het andersom. Ik kreeg het niet weg en werd er misselijk van terwijl Peet het opat. Ik bedacht later dat het wel eens lams lever geweest kon zijn want ik herinnerde me het menu en daar stond iets op van agneau. Bah, bah, bah. Er zaten uienringen bij, gebakken, wel lekker maar weinig dus daar kon je ook je honger niet mee weg eten. Afijn, al met al was het niet veel bijzonders, maar we waren weer uitgerust en het wijntje was tenminste wel lekker. Het was na 3 dagen weer eens een warme lunch en als het dan tegenvalt is het een dubbele tegenvaller. Rond 3uur aangekomen bij het VVV in La Châtre. Gevraagd naar kamers voor pelgrims. Hadden ze inderdaad, gratis, maar pas om 6uur open. Dat was een beetje vervelend dat we nog zo lang moesten wachten, maar ja, het zij zo. Er ging al een kwartier om bij het VVV want ik ben 3x naar binnen geweest, iedere keer was er weer iets anders wat we wilden weten. Er was ook nog een fietser uit Duitsland. Daar even een praatje mee gemaakt. We zijn, om de tijd te doden, maar naar de supermarkt gegaan en vast onze boodschappen gedaan en daarna gaan internetten (2euro p/u) Om 17.45u stonden we voor de deur van het pelgrimsverblijf. Het lag achter de kerk. De beheerder kwam er toen ook al aan. Een beetje een raar typetje, ongeschoren, weinig woorden. Er zijn 4 bedden, er is een tv, een grote transistorradio, een wasbak, een kast met borden en bestek en blikjes eten maar geen vuur om te koken.
    We zijn weer met ons tweeën. We kregen lakens en een handdoek en …..eten. Om 19.15u kregen we van de beheerder een hapjespan vol met cous cous. We vonden het niet lekker, waarschijnlijk was het ook uit blik want er zaten van die vieze bonken vlees in. We hebben er wat van gegeten en een groot deel in een plastic zakje gedaan en dat de volgende ochtend buiten weggegooid. Ik vond het sneu om alles te laten staan. Hoe is het mogelijk dat dit alles gratis is, eten, onderdak, lakens en handdoeken.
    Morgenochtend om 6.30u krijgen we ook nog een kan koffie werd ons medegedeeld en om 07.30u moeten we weg zijn. Wel avontuurlijk hoor, leuker als in een onpersoonlijk hotel waar alles eigenlijk hetzelfde is en natuurlijk een stuk goedkoper. Ook hier stond weer een potje voor donatie.
    Zo, nu maar weer slapen want morgen wordt een zware klimdag.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-06-2007, 00:00 geschreven door Peter Globetrotter
    Reacties (0)
    06-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 10 Nevers-St Amand Montrond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    WOENSDAG 6 JUNI 2007

    Dag 10 Nevers-St Amand Montrond
    Vertrek 08.15 Aankomst 14.30
    Afstand km 87.69
    Hoogste snelheid 41.70
    Gem. snelheid 17.22
    Fietstijd 4u58min
    Slaapplaats Pelgrimshuis 10,00 euro (Vrijwillige bijdrage) zonder ontbijt

    Het gewone ochtendritueel gevolgd. Het was zonnig dus dat was alweer meegenomen. Onze fietsen uit het hok gehaald en voor de deur van het hotel beladen. We hoefden in ieder geval niet al te veel te sjouwen met de tassen. Maar weer op weg. Het was deze keer eens allemaal vrij vlak met hier en daar een heuveltje, maar dat was allemaal goed te doen. Het leek zelfs of we de wind, die af en toe langs kwam, in de rug hadden op sommige trajecten. Om 12u weer getracht om iets te eten te vinden in een restaurant. We kwamen er 2 naast elkaar tegen, beiden gesloten op woensdag. Bakker gezocht, gesloten op woensdag. Lekker allemaal weer. De proviandtas dan maar weer geopend. Geroosterde broodjes, boter en worst en een blikje tonic. Voldoende maar af en toe wil je toch wel eens iets anders. Tegenover de bakker stond gelukkig een bankje dus daar onze lunch maar verorberd. Toen moesten we nog 35km naar St. Amand Montrond. Het was
    inmiddels aardig heet geworden. Mijn rug is geloof ik wel een beetje verbrand. Aangekomen in het plaatsje zijn we gelijk, na nog even terug gereden te zijn naar Le Clerc om een frisse, koude melk te kopen (1.05euro) maar het VVV gegaan en daar gevraagd of ze slaapgelegenheid hadden voor pelgrims. Dit was er, weer bij de franciscaner zusters. Een beetje hetzelfde als in Vézelay, alleen is het hier wat ouder en vuiler en minder onderhouden. De bedden zien er ook niet zo netjes oud en zakken een beetje door, maar ja, alles beter dan het kleine tentje. Er is ook een grote keuken waar je kunt koken en een etenskast met wederom allerlei spulletjes en gelukkig ook koffie + apparaat. Verder zijn er 3 slaapvertrekken, 1 toilet en 1 douche. Het gebouw is apart van het gebouw waar de zusters bivakkeren.
    Gauw even een wasje gedaan want er was een tuin met drooglijnen en knijpers. Onze fietsen stonden onder een afdak. Het verblijf hier is gratis maar je kunt doneren, wat we uiteraard natuurlijk zullen doen. Daarna in het dorp onze spullen voor het ontbijt van morgenochtend gehaald. Even thuis neergezet en toen naar Mac Do gefietst want we wilden nu wel weer eens een frietje en een hamburger is ook op zijn tijd wel eens lekker. De menu’s zijn ’s-avonds in de restaurants een stuk duurder dus dat doen we niet. Nog even bij de Lidl binnengewipt die we onderweg naar Mac Donald tegenkwamen, maar ja, we hadden alles al in huis dus hebben daar niks meer gekocht(te duur want bij Lidl is het natuurlijk veel voordeliger).Toen we aan onze big Mac zaten begon het ineens te gieten.
    Jammer voor ons wasje. Peet zei nog: misschien heeft de zuster het wel binnengehaald maar dat kon ik niet geloven. Het was wel zo, ze had alles keurig onder het afdakje gehangen. Hoe zorgzaam en attent. Nu zitten we lekker aan een bakkie koffie. Heerlijk hoor, na zoveel dagen zonder.
    Nu nog even douchen en dan maar weer gereed maken voor de nacht. Er is altijd best nog wel veel te doen tijdens de avonduren. Tassen weer inpakken, dagboek schrijven, bidons uitspoelen en nog wat van die kleine karweitjes. Dan is het zo weer 10u en bedtijd
    Welterusten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-06-2007, 00:00 geschreven door Peter Globetrotter
    Reacties (0)
    05-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 9 Prémery-Nevers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DINSDAG 5 JUNI 2007

    Dag 9 Prémery-Nevers
    Vertrek 09.00 Aankomst 12.15
    Afstand km 37,72
    Hoogste snelheid 51,00
    Gem. snelheid 16.47
    Fietstijd 2u17min
    Slaapplaats Hotel F1 29,00 euro zonder ontbijt

    Vanochtend kwam ik de toiletten binnen op de camping en toen zei een mijnheer tegen mij: Goedemorgen Barneveld. Hij bleek ons van gezicht te kennen en ook van het leger. Had gewoond in de Primulastraat, woonde nu op de Vaarst. Grappig, hè, dat je toch in den vreemde nog mensen uit je voormalige woonplaats tegenkomt. Wat die mensen 3 maanden op die camping moeten is ons een raadsel want er is echt helemaal niks, ook niet in het plaatsje zelf. Om te fietsen in de omgeving is ook zwaar want het is erg heuvelachtig dus als je niet getraind bent is dat haast niet te doen en ook niet zo leuk denk ik. Het gesprek kostte wat tijd maar ja, dat is het leuke van een camping. Zijn vrouw kwam ook nog even kijken.
    In beginsel kwam ze mij niet bekend voor maar later herinnerde ik me haar wel van het dorp. Spulletjes weer ingepakt (het gaat alweer wat sneller dan de eerste keer) tent weer even te drogen gelegd want die is aan de binnenkant kletsnat van het condens. Toen rond 9u weggereden. Toch nog een aanvaardbare tijd voor de camping. Het begon, na 3km, weer met een stevige klim. Je bent dan nog niet echt ingefietst dus is het heel zwaar. Er waren ook wel wat lekkere afdalingen maar ja, na een afdaling komt meestal weer een klim, das nou zo jammer. Andersom meestal ook dus in feite zit je steeds voor niks te klimmen want je moet toch weer naar beneden. We hadden voor vandaag een korte rit gepland omdat we wilden internetten en Nevers bekijken. We waren rond het middaguur bij de F1. Het hotel wat er iets voor lag, hotel Europa, leek net zo iets, was 3 euro duurder maar had wel toilet/douche op de kamer. Het was jammer genoeg al vol vanwege een congres dus we schrokken alweer en dachten dat f1 dan ook wel vol zou zijn. Gelukkig was dit niet het geval. De fietsen mochten niet op de kamer maar na overleg met de vrouw van de beheerder kregen we de sleutel van een soort tuinhuisje waar hun spullen stonden en ook hun fietsen en mochten we ze daarbijzetten. Het paste allemaal net. We vonden het in ieder geval heel aardig en attent van
    de mensen. Een broodje gegeten aan tafel voor F1. Daarna naar het centrum gefietst en een stadstourtje gedaan. Het centrum was niet echt indrukwekkend. Wel gezellig met een paar leuke dingen om te bekijken en veel winkels maar ja, ik kan toch niks meenemen dus winkelen is even niet aan de orde. Het was trouwens behoorlijk warm geworden, zo rond de 29graden. Wat boodschapjes gedaan bij Aldi en daarna nog even doorgefietst naar intermarche want die heeft toch meer sortering.
    Wederom weer brood gegeten voor de deur van het hotel. Het was nog te vroeg om ergens te gaan eten en we wilden niet weer helemaal terug fietsen. Daarna maar weer naar boven om eens lekker vroeg naar bed te gaan. Tot morgen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-06-2007, 00:00 geschreven door Peter Globetrotter
    Reacties (0)
    04-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 8 Vézelay-Prémery
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    MAANDAG 4 JUNI 2007

    Dag 8 Vézelay-Prémery
    Vertrek 08.30 Aankomst 14.15
    Afstand km 68,65
    Hoogste snelheid 55,70
    Gem. snelheid 16.48
    Fietstijd 4u09min
    Slaapplaats Camping 7,00 euro zonder ontbijt

    Vanmorgen scheen gelukkig het zonnetje weer. Ontbijtje op de kamer. Wasrekje leeggehaald, de was was droog en zo niet, dan trekken we het gewoon weer nat aan want dan droogt het ook wel weer. Je trekt je spullen droog aan maar na een klimmetje is alles toch weer drijfnat. Om 08.30u vertrokken. Het begon heeel goed. Een afdaling van een paar kilometer. Daarna was het allemaal niet meer zo goed. Veel klimwerk waarvan sommige hellingen behoorlijk steil waren. Er waren ook wel leuke afdalingen bij, dit blijkt wel uit de hoogste snelheid, maar dit stond toch niet in verhouding tot het vele klimwerk. Het was behoorlijk warm. De dorpjes waar we doorheen kwamen waren grotendeels verlaten. Geen kip te zien alleen weer de nieuwsgierige koeien en af en toe wat paarden. De natuur was wel
    weer heel erg mooi. Om 12u wilden we wel weer eens een hapje eten maar mooi nergens een restaurant. Jammer want dan kun je tenminste even ontspannen en uitrusten op een behoorlijke stoel. Nu was het dus weer staande wat sultana’s eten en een blikje drinken, deze hadden we nog van thuis dus die zijn lang meegesjouwd. Maar ook hier weer: wie wat bewaart (meesjouwt) heeft wat. Het is n.l. wel lekker om even iets anders te drinken dat het water met siroop uit de bidon.
    Om 14u15 waren we in Prémery. We besloten naar de camping te gaan, ook vanwege het feit dat het mooi weer was en dat we geen VVV konden vinden. Het is een camping municipal, kost 7euro maar er is verder helemaal niets, zelfs geen receptie of winkeltje. Ook geen bankjes en dat is natuurlijk heel vervelend als je alleen een tentje hebt. Je kon je ook niet melden. Even nagevraagd aan een kampeerder en die zei dat je maar gewoon een plaatsje moest zoeken en dat de beheerder om 19.00u langs kwam om te kijken wie er nieuw waren. Bij het huisje van de beheerder stonden 3 tuinstoeltjes dus hebben we die maar meegenomen. Hadden we tenminste iets om op te zitten en een tafel. Het is beter als met je poep in het gras te moeten zitten. Bij de champion, die niet zo ver van de camping af was, boodschappen gedaan.
    Eerst gekeken of er ergens een restaurantje was maar alles was dicht. Gingen misschien wel later open, rond 7 uur of zo, maar we hadden geen zin om dan weer terug te moeten gaan dus hebben we maar brood, beleg (worst die er lekker uitzag maar toch niet zo goed beviel, hond van de kampeerders tegenover ons was er blij mee) en wijn gekocht en natuurlijk ons ontbijt voor morgenochtend.
    Nu maar weer een beetje alles organiseren, eten en gaan liggen want ik ben behoorlijk moe. Ook de afwas moest nog gedaan worden.
    Nou, dan was het dan weer. Tot morgen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    04-06-2007, 00:00 geschreven door Peter Globetrotter
    Reacties (0)
    03-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 7 Auxerre-Vézelay
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ZONDAG 3 JUNI 2007

    Dag 7 Auxerre-Vézelay
    Vertrek 09.15 Aankomst 15.15
    Afstand km 59,33
    Hoogste snelheid 45,70
    Gem. snelheid
    Fietstijd 3u52min
    Slaapplaats Pelgrimshuis 15,00 euro zonder ontbijt

    Toen we vanochtend wakker werden scheen zowaar het zonnetje. Vertrokken in korte broek (wauw) om 9.15u. Het is een heel werk om alles weer in te pakken en te organiseren, en we hebben ook nog wat gekletst met 2 mannen die lopend onderweg waren en dan gaat de tijd snel. De tent moest ook nog een beetje drogen dus die hebben we opgehangen op een pingpong tafel. Het droogt vrij snel dus tegen de tijd dat wij hadden gedoucht, gegeten en ingepakt was hij alweer opgedroogd. Op de camping stonden verschillende pelgrims, zowel lopers als fietsers. Naast ons stond een Duitse man. Ook hij was onderweg en had een tent bij zich. De meeste pelgrims slapen toch op de camping. Mocht het nog zover komen (wat betreft de gezondheid) dat we volgend jaar naar Rome gaan fietsen dan nemen we ook een tent mee maar dan een grotere als die we nu hebben. Dit is gewoon een noodtentje en niet voor iedere nacht.Het begin van de route was makkelijk. Wel een
    geleidelijke steiging maar niet zwaar. Konden lekker doortrappen met een snelheid van 20km p/u. We reden de meeste tijd langs een kanaal. De omgeving was wederom schitterend, vooral ook omdat het zonnig en warm was. Dat doet dan gelijk al heel anders aan. Eigenlijk was het best wennen aan die warmte.Tussen de middag een pizza gegeten want wederom geen menu van de dag.Daarna was het helaas niet meer zo makkelijk. Klimmetjes van 2, 21/2 en 1km lengte wisselden elkaar af.
     Om 15.15u aankomst in Vézelay. Dat was een hele klim naar boven. Het fietsboek adviseerde zelfs om bepakte fietsen maar beneden te laten staan ivm de moeilijkheidsgraad van de steil naar bovenlopende straat. Iedereen keek ons bewonderend na want het was echt steil en we wilden toch proberen om al fietsende boven te komen. Bij het VVV, wat ongeveer op de helft van de straat lag, geïnformeerd naar pelgrimskamers. Dezen waren gelegen in een voormalig klooster bij zusters. Het kostte 15 euro voor ons beiden. Je moet wel pelgrim zijn en een pelgrimspas hebben om hier binnen te mogen. Het zijn ook allemaal oudere dames die hier de boel runnen. Erg vriendelijk. We hebben een kamer voor samen, er staan 5 bedden maar het is rustig dus we boffen wederom. In de keuken staat van alles zoals Nescafé, rijst, gewone koffie + apparaat, soep, pakken chili con carne, suiker, enz. dit alles vrij te pakken en te gebruiken. Je kunt hier ook koken want alles is daarvoor aanwezig. Het is een groot gebouw met vele kamers en een dakterras met stoeltjes en een tafel en wat droogrekjes dus gauw even een wasje gedaan en opgehangen. Douches en toiletten apart op de gang. Ideaal, vooral omdat we samen de kamer bewonen. Gisteren was het wel erg druk geweest en was alles vol. De basiliek gaan bekijken. Erg mooi en oud. Een biertje gedronken en nog even naar beneden gewandeld. Erg veel is er hier verder ook niet te doen. Het plaatsje is leuk met die steile straat en de winkeltjes en de vele kunstgaleries. Gelukkig was er nog 1 winkeltje waar we onze kwark, stokbroodje en wijn konden kopen. In de koelkast stond ook nog rollade, paté en worst maar daar hadden we geen trek in en bovendien was het maar de vraag: hoe lang staat dit hier al. We houden ons maar gewoon aan ons eigen menuutje van brood, kaas en wijn. Op het dakterras gegeten. Heerlijk hoor, lekker op een stoeltje met tafel buiten in het zonnetje.
    Nu zit ik weer op de kamer te schrijven want de zon is van het terras verdwenen en het werd een beetje fris en vochtig. Het droogrekje maar even mee naar binnen genomen want buiten droogt het natuurlijk ook niet.
    Nu kruipen we maar weer lekker in onze lakenzak want de dagen zijn toch erg vermoeiend, zeker nu de zon zo lekker schijnt want dat breekt je toch wel af hoor, en de nacht is kort.
    Morgen krijgen we weer verschillende zware klimmen voor onze kiezen dus: oogjes dicht en snaveltjes toe.

    Wetenswaardigheden over Vézelay:
    Vézelay ligt in het departement Yonne, regio Bourgondië, op een ca. 300 m hoge heuvel boven de Cure, een zijrivier van de Yonne. In de straten ziet u boekwinkels, antiquairs en kunstgaleries.
    Basiliek Sainte-Madeleine
    De voormalige kloosterkerk is opgericht in 864 en werd één van de belangrijkste ontmoetingsplaats voor de pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. Vanaf de elfde eeuw kwamen er veel gelovigen naar de vermeende relikwieën van Maria Magdalena. In de twaalfde eeuw werden deze relikwieën door de paus erkent waardoor het aantal bezoekers fors groeide.
    In 1280 neemt het grote aantal pelgrims die deze kerk bezochten drastisch af. Men meende de echte relikwieën van Maria Magdalena te hebben gevonden. De relikwieën in Vézelay werden vervolgens als nep beschouwd.
    Toen veel pelgrims de relikwieën kwamen aanbidden, heeft men de kerk vergroot. In 1120 verwoestte een brand het schip. Men herstelde de kerk en voegde rond 1145 een voorhal toe. Het schip is romaans terwijl het koor in gotische stijl is gebouwd in 1215.
    Het kolossale inwendige is met zijn hoogte van 18 meter en zijn lengte van 62 meter een meesterwerk van de Romaanse architectuur. Omdat men moest vrezen dat de muren mettertijd naar buiten zouden wijken, werden in de vroege 13de eeuw steunberen aan de buitenkant aangebracht die de enorme druk van de gewelven moesten verwerken. In de zestiende eeuw werd de basiliek door protestanten beschadigd en ook de revolutie liet zijn sporen na. Nadat de abdij in 1796 was verkocht als staatseigendom, werd het klooster afgebroken. De Sainte.-Madeleine was in een erg slechte staat toen zij tussen 1840 en 1859 werd gerestaureerd door Viollet-le-Duc.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    03-06-2007, 00:00 geschreven door Peter Globetrotter
    Reacties (0)
    02-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 6 Troyes-Auxerre
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ZATERDAG 2 JUNI 2007

    Dag 6 Troyes-Auxerre
    Vertrek 08.20 Aankomst 16.15
    Afstand km 91,08
    Hoogste snelheid 48.00
    Gem. snelheid 16.08
    Fietstijd 5u39min
    Slaapplaats Camping 9,00 euro zonder ontbijt

    Weggereden uit ons leuke hotelletje om 08.20u. Het was droog maar de lucht was grijs en het was maar 14 graden dus ook weer niet overweldigend. Lange broek maar weer aan want dat is net iets te koud voor de spieren en ook maar weer het wintershirt met lange mouwen.We kwamen nog 2 Belgen tegen die de route andersom deden. Zij waren dus op de terugweg. Zij kwamen uit Maaseik. Ze hadden ook erg veel slecht weer gehad. Van de 14 dagen 4 dagen geen regen. Ze hadden de Pyreneeën wel gevoeld maar niet gezien. Mist, kou en regen. Daarna kwam de wielrenner ons weer achterop. Hij had inmiddels een gelzadel gekocht want hij had erge pijn in zijn billen en kon niet meer op zijn oude zadel zitten. Hij zei nu al dat hij blij zou zijn als hij weer in het vliegtuig zou zitten op weg naar huis. Ik had trouwens ook zere billen. Kan mij niet herinneren dat ik dat 4jaar geleden ook had. Komt vast van die dubbele broeken.
    Het begin van de
    route was niet al te zwaar, weliswaar heuvel op, heuvel af maar niet al te steil. Het was ook een beetje saai, niet veel te zien, geen mooie luchten, geen mooie vergezichten.
    Tussen de middag bij een café een steakhachee met frites gegeten. Op zaterdag/zondag is er geen menu van de dag, das altijd wel jammer.
    Toen kon zowaar de lange broek weer uit en ook het wintershirt kon geruild worden voor een korte mouwen shirt. Heerlijk.
    Daarna werd de route steeds zwaarder. Er kwam helaas ook weer meer wind. Vooral de laatste 25 km tot aan Auxerre waren erg zwaar. Lange, steile hellingen. Tot het einde aan toe was het klimmen, alleen de laatste 3 km was een afdaling dus dat was even lekker want we  hoefden niet meer omhoog. Meestal moet je na zo’n afdaling weer terug omhoog klauteren.Om 16.15u bij het VVV aangekomen. Alle hotels in een straal van 20km bleken vol te zijn want er was een of ander sportevenement. Er zat dus niks anders op dan maar naar de camping te gaan. Gelukkig hadden we deze mogelijkheid want anders sta je toch wel even raar te kijken want je kunt niet nog eens even 20 km verder gaan. Het wordt dus even afzien vannacht en morgenochtend want dan moet alles weer ingepakt worden en zo’n eerste keer moet je toch weer even wennen en alles weer een plaatsje geven in je kleine tentje.
    We hebben gegeten bij Mac Donald, ook wel eens lekker hoor. Nog even door de stad gefietst maar er is ook hier niet veel te beleven.
    We zitten nu op een bankje bij de speeltuin op de camping met ons bekertje wijn.
    Straks dan maar lekker in ons tentje en maar hopen dat het droog blijft. De mensen uit Appingedam arriveerden hier rond 18.30u. Zij hadden bij de laatste beklimming heel veel regen gehad dus wij hebben nog geboft.
    Nou, dat waren dan weer de belevenissen van vandaag. Hopelijk morgen minder zere billen.
    Welterusten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-06-2007, 00:00 geschreven door Peter Globetrotter
    Reacties (0)
    01-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 5 Chalon en Champagne-Troyes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VRIJDAG 1 JUNI 2007

    Dag 5 Chalon en Champagne-Troyes
    Vertrek 08.30 Aankomst 16.00
    Afstand km 105.96
    Hoogste snelheid P 41.00 M 43.20
    Gem. snelheid 16.21
    Fietstijd 6u32min
    Slaapplaats Hotel 38,00 euro zonder ontbijt

    Het regende bij het opstaan maar toen we zover waren om te vertrekken was het gelukkig weer droog. Het waaide nog steeds, het was bewolkt en dus nog steeds lange broeken-weer. Bah, echt niet lekker hoor, alle dagen met 2 broeken aan fietsen. Het fietsen ging gelukkig weer goed. Nergens meer last van dus dat was wel fijn want zoals het gisteren ging was echt niet leuk. Onderweg kwamen we nog een man tegen uit Reuzel, op een racefiets met enkel een rugzak als bagage. Das beter dan 5 tassen aan je fiets. Even een praatje gemaakt en hij wilde graag met een van ons op de foto. Hij wilde vandaag tot Troyes komen. Wij hadden nog geen vast plan. Troyes leek een beetje te ver, 100km. De omgeving was niet echt spannend, eigenlijk meer saai te noemen. Soms een heel stuk rechte weg, soms wat heuvelachtig, niet al te steile klimmetjes dus heel goed te doen voor de verandering. Rond het middaguur kwamen we weer 2 fietsers tegen, ditmaal een koppel uit Appingedam. Zij waren al 2 weken onderweg en ook zij deden de tocht voor de tweede maal. Eerste keer in 2004. Zij wilden ook in Troyes eindigen vandaag want zij gingen op camping en eerder kwamen ze niks tegen. Zij klaagden ook over de straffe wind. Er was trouwens onderweg helemaal niks. We wilden zo rond 12.15u eten maar helemaal niks, zelfs geen bakker,
    alleen kleine dorpjes waar je niemand zag. Wel overal schitterende nieuwe huizen. Die oude bouwvallen, die je vroeger veel zag zijn toch wel grotendeels verdwenen en vervangen door nieuwbouw. Afijn, uiteindelijk hebben we, staande naast de fiets, maar wat sultana’s en een reep gegeten en een blikje cola gedronken. Helaas, vervelend maar het was niet anders. Zodoende hebben we anderhalf uur gewonnen en zijn toen ook maar doorgefietst. In het centrum van Troyes naar het VVV gegaan en daar een hotel besproken. Het was toen 5uur. Het was een leuk, oud, sfeervol hotel in het centrum. Het had verschillende soorten kamers van verschillende prijzen. De onze kostte 38euro dus dat was nog te doen. De wielrenner uit Reuzel stond ook bij het VVV en was zeer verbaasd dat wij er ook al waren. Hij noemde ons racemonsters. Ik had ook niet verwacht hem weer hier terug te zien omdat hij ’s-morgens bij ons wegspoot en al snel uit het zicht was verdwenen. We hebben eerst nog even bij Leader Price onze boodschapjes gedaan. Daar moesten we wel weer 4km voor fietsen. Op de terugweg bij een chinees gegeten. Heerlijk en weer eens even iets anders als de onvermijdelijke steak frites die je meestal geserveerd krijgt als menu van de dag. Toen nog wat door het centrum gaan wandelen. Erg leuk, gezellig, met veel terrasjes en mooie vakwerkhuizen. In de middag was het trouwens mooi weer geworden. De wind was er nog wel maar het zonnetje maakte het aangenaam. We konden zowaar onze lange broek uitdoen.
    Wat een heerlijkheid, fietsen met blote benen. Verder was er in het centrum niet zoveel te doen. Er liepen allemaal van die rare typetjes en ook veel buitenlanders. Naar de kamer gegaan en nog een flesje wijn opengemaakt. Had ik vanmiddag gemist. Nu nog even douchen, spieren insmeren en lekker gaan slapen en hopen dat het morgen een mooie dag wordt en dat het fietsen weer zo lekker gaat. Er waren vandaag wel schitterende wolkenluchten. Het was gewoon een plezier om ernaar te kijken. Weer eens iets anders dan het landschap.
    Nou, welterusten en tot morgen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    01-06-2007, 00:00 geschreven door Peter Globetrotter
    Reacties (1)
    31-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 4 Rethel-Chalon en Champagne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DONDERDAG 31 MEI 2007

    Dag 4 Rethel-Chalon en Champagne
    Vertrek 08.30 Aankomst 16.00
    Afstand km 69.90
    Hoogste snelheid 36.00
    Gem. snelheid 15.16
    Fietstijd 4u36min
    Slaapplaats Hotel F1 39,80 incl ontbijt

    Na het nuttigen van ons gekochte ontbijt (een bak platte kaas (kwark), bananen en een fruitsapje) met 5 tassen tegelijk (maar geprobeerd om alles onder de armen te pakken want 2x lopen is ook vermoeiend) de 3 verdiepingen naar beneden gegaan. Eigenlijk zijn het er 4 want de fietsen staan in de garage en dat is nog 1 verdieping lager. Je bent eigenlijk al moe voordat je op de fiets zit. Bij het afrekenen de brief gegeven die ik had geschreven n.a.v. het moeten betalen van de garage. Er stond nu een andere vrouw bij de receptie en zij rekende geen garage dus ik heb weer gauw mijn brief teruggevraagd. Ze keek wel een beetje vreemd, maar ja, het zij zo. Toen maar weer aan onze tocht begonnen. De tassen maar alvast voorzien van de regenhoesjes want het zag er weer niet zo mooi uit. Het waaide ook weer behoorlijk wat wederom heel erg vervelend en extra zwaar was. Ik had toch al heel veel moeite om de trappers rond gedraaid te krijgen. Er waren stukken bij dat je dacht: goh, dit is toch vlak, maar je trapte je het rambam. Ik ben zelfs een keer afgestapt want ik dacht dat ik een lekke band had, zo langzaam kwam ik vooruit. Dat is nu wat ze noemen vals plat. Afijn, de weg was weer op en neer, soms kleine klimmen, soms wat pittiger. Wel weer heel erg mooie landschappen, groen en wijds. Om 11.30u bleek Peet een lekke band te hebben. Hij weer. Ik heb al 7.500km op mijn fiets gereden zonder lekke band maar hij presteert het alweer om op de 4de dag er een te hebben. Spijkertje gelukkig snel gevonden in de buitenband dus ook het gaatje in de binnenband. Na 30min was de klus weer geklaard en konden we weer verder. Het weer was redelijk, het ene moment lekker zonnig, het volgende weer wat bewolkt. Niet koud, alleen die rot wind. Om 12.30u een restaurantje gevonden en weer heerlijk gegeten. Croissant uit de oven met ham en kaas, daarna kalfsvlees met een aardappel/kaas schotel, erg lekker maar vreselijk machtig, daarna een kaasschotel met 7 soorten kaas waarvan je kon pakken wat en zoveel je wilde en toen nog een toetje. Daarna maar weer de fiets op. Lekkere klimmetjes en dalen met wind tegen dus weinig profijt. Het schoot echt niet op vandaag. Je hebt wel eens van die dagen ertussen dat je denkt: is dit nu leuk??? De laatste 4km reden we op een 4-baans weg. Echt vervelend hoor, jij met je fietsje op een stukje van 50cm naast de witte streep en al dat langsrazende verkeer. Het voelde absoluut niet lekker en ik had ook het idee dat we daar helemaal niet mochten fietsen. Er kwamen 2 motoragenten langs maar die zeiden niks dus het was toch in orde.

    Om 16.00u aankomst F1. Eerst even een biertje gehaald bij Intermarche want dat hadden we wel weer verdiend. Dat aan de picnicktafel bij F1 heerlijk opgedronken. Douchen, omkleden en toen even naar de Lidl voor ons avondeten. Ditmaal stokbrood met aardbeien (heerlijk) wijntje en een jogurtje toe. Meer hoeft het niet te zijn. Nu, om 20.30u gaan we de fietsen op de kamer zetten en lekker slapen. Het weer was trouwens in de middag mooi geworden. Zonnig en warm dus hopelijk morgen eindelijk eens een korte broek.

    .
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    31-05-2007, 00:00 geschreven door Peter Globetrotter
    Reacties (0)
    30-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3 Revin-Rethel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    WOENSDAG 30 MEI 2007

    Dag 3 Revin-Rethel
    Vertrek 08.30 Aankomst 17.00
    Afstand km 75.70
    Hoogste snelheid 45.00
    Gem. snelheid 15.06
    Fietstijd 5u01min
    Slaapplaats Hotel 43,00 zonder ontbijt

    Hoera, de zon schijnt. Alles ziet er alweer veel beter uit. De regenjassen maar even opgeborgen (hopelijk voor de hele dag) Toen ik door het raam naar buiten keek had ik een schitterend zicht op de Maas. Heel mooi in het ochtendlicht en allemaal damp boven het water. Na een, volgens Franse begrippen en in een budgethotel, lekker ontbijt (croissant,2 stukjes stokbrood, veel beleg, appelmoes, een sapje en koffie) rond 08.30u vertrokken. Het is verbazingwekkend dat de spieren, die gisteren nog dik en warm op mijn bovenbenen lagen, (Peet heeft hier minder last van ) zich toch weer grotendeels hebben hersteld (of komt dit door het smeersel van Jan?) Op de fiets gestapt, rechts af, 50m vlak,300m helling van 10%, weer 500m vlak, daarna weer een “helling” van 7%, 6km lang. Heel erg zwaar om zo de dag te moeten beginnen. Maar na een kilometertje of 2 begint het lichaam toch zich aan te passen. De ademhaling wordt beter en regelmatiger en het trappen wordt ook een regelmaat, kortom, het went zo’n lange klim. Op den duur is het ook eigenlijk minder vermoeiend dan het klimmen, dan weer dalen en dan weer naar boven. Er was erg veel wind dus als je naar beneden ging ging je nog niet echt naar beneden. Het was natuurlijk wel minder trappen maar je ging niet echt lekker met een vaartje naar beneden. De lange broek en shirt met lange mouwen moesten ook nog aan want echt warm was het niet. De hele dag is erg zwaar gebleven. Het was constant klimmen, een beetje dalen en weer klimmen. Er waren stukken bij van 3km. Ook het verkeer wat maar langs je heen raast is niet zo prettig. Het is ook erg veel lawaai. Ook hier weer erg kort passerende vrachtwagens, eng hoor. Het gaat ook allemaal erg hard. Tussen de middag weer heerlijk gegeten bij een hotel/restaurant waar we 4jaar geleden, tijdens ons rondje Frankrijk, geslapen hebben. Na de lunch is het altijd erg pijnlijk als je weer op de fiets stapt en je benen moeten weer werken na die 2 glazen wijn en het 3 gangen menu. De omgeving was weer erg mooi. Groen en glooiend met veel nieuwsgierige koeien. Gelukkig dat zij in Frankrijk wonen en nog lekker in de wei mogen dartelen. Rond 2u was de zon weer verdwenen en was het weer een stuk frisser geworden. Gelukkig wel droog maar weer erg veel wind. Aangekomen in Rethel wilden we naar de chambre d’hôtel van 4jaar geleden gaan want daar was het erg leuk en toen konden we ook geen ander behoorlijk hotel vinden. Helaas bleek de vrouw in het ziekenhuis te zijn en de boel was gesloten. Toen toch maar naar dezelfde hotels wezen kijken die we 4jaar geleden hebben afgewezen. Het VVV was al dicht( om 16.15u, een beetje vroeg vonden we) dus die kon ook geen uitkomst bieden. Het eerste hotel, een beetje donker, oud geval, had wel een kamer maar vroeg ook nog eens 6euro om de fietsen in de garage te stallen. Belachelijk. Het 2de hotel, ook 4 jaar geleden door ons afgewezen, vroeg 4.50euro voor de garage, maar ja, het was inmiddels 17.30u dus we hadden eigenlijk weinig keus en wederom was het geen campingweer. Ik ga wel een klacht indienen bij hun (in mijn beste Frans) over die garage want het blijft toch belachelijk dat je voor je fiets moet betalen. We kregen een kamer 3hoog achter, hoger kon echt niet. Dat is dan ook weer een heel gesjouw om je bagage boven te krijgen. Je moet dan wel 2x de trappen op en
    af en dat na een hele dag zwaar fietsen. En voor dit alles moesten we 43euro betalen. Boodschappen gedaan voor ons avondeten.Het begon weer te gieten dus snel terug. Op onze kamer gegeten. Nu, onder het genot van een wijntje, nog even dit dagboekje bijschrijven en dan maar weer de spieren, na ze ingesmeerd te hebben met de helende crème, te rusten leggen. Hopelijk wordt het morgen een wat minder zware dag. Weerbericht gezien, belooft niet veel goeds voor morgen dus regenjas, lange broek en bodywarmer maar weer bij de hand houden. Welterusten



     
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    30-05-2007, 00:00 geschreven door Peter Globetrotter
    Reacties (0)
    29-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 2 Namen-Revin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DINSDAG 29 MEI 2007

    Dag 2 Namen-Revin
    Vertrek 09.00 Aankomst 15.45
    Afstand km 83.98
    Hoogste snelheid 48.00
    Gem. snelheid 17.52
    Fietstijd 4u48min
    Slaapplaats Hotel 48,60 incl ontbijt

    Opgestaan rond 7.15u.Tassen weer gevuld. Het meeste hebben we gisterenavond er al weer ingedaan. Bedden afgehaald want de lakens moesten we weer beneden inleveren. Op naar de eetzaal voor ons ontbijt. Boterhammen geroosterd want het Belgische brood is altijd erg droog en zeker als het van de dag ervoor is. Er was smeerkaas, jam en pasta. Koffie en thee en cornflakes met melk. Ook nog een sapje dus eigenlijk was het wel o.k. Nog even een praatje gemaakt met een mijnheer uit Zutphen. Hij was lopend onderweg. Nu 14 dagen. Hij had een soort grote boodschappenkar met lange handvatten en een band voor om zijn buik. Luchtbandjes en een grote bagagezak. Hij had nu weliswaar geen rugzak op maar hij vertelde dat op sommige wegen het ook niet mee viel om het ding te trekken. Hij had tot oktober de tijd dus hij dacht nog wel een poosje onderweg te zijn.Nog even afwassen want dat moet toch nog steeds in de jeugdherberg, ook voor 29 euro.
    Vertrokken rond 9u in de regen. Het regende niet zo erg hard maar het was koud. Koude voeten/handen weer. Niks aan op deze manier.
    De eerste 50km waren vrij vlak. Natuurlijk weer even gestopt in Dinant en wat foto’s gemaakt.
    Het is met dit weer ook helemaal niet leuk om lang te stoppen. Het is foto maken, plassen en weer gaan. Daar kwam ons een man tegemoet op een helling, fiets aan de hand. Hij vroeg ons in het Engels of we soms 3 fietsers waren tegengekomen. Hij kwam uit San Francisco en was zijn fietsmaatjes kwijt. Hij had wat lang ergens stilgestaan en zij waren klaarblijkelijk doorgegaan. Hij was helemaal in paniek en erg nerveus. Hij moest naar Givet. Daar moesten wij ook heen maar de arme man was wel bezig de verkeerde kant op te gaan. Hij was ook niet meer een van de jongsten. Gelukkig konden we hem weer op het juiste pad brengen. In Givet lekker gegeten (menu du jour) Toen zagen we de Amerikaan ook weer langs fietsen, gelukkig ditmaal met zijn reismaatjes. Wel zielig hoor, want het was toch een heel eind fietsen langs de Maas en dan helemaal alleen. Met een zonnetje is het wel leuk en gezellig maar met regen en wind en kou is het saai en duurt het lang. Daarna werd het zwaar fietsen. Veel klimmen en weinig beloning in de vorm van een snelle afdaling. Best wel veel verkeer waaronder veel vrachtwagens die je erg krap passeren. Er is langs deze weg geen plaats voor fietsers dus je moet maar hopen dat ze je niet omver rijden en je tijdig zien.Rond 16.00u aangekomen in Revin.
    Een hotelletje aan de Maas met een leuk uitzicht. Het was wel aan de dure kant maar er was verder geen keus en om op de camping te gaan staan met dit weer hadden we ook geen zin in. Eerst maar een lekkere hete douche om de spieren weer wat te verwennen en op te peppen want die hebben hard moeten werken vandaag, zeker de spieren in de bovenbenen.
    Na het douchen kwam zowaar de zon te voorschijn. Alles is dan gelijk weer groener, blauwer en gezelliger, en uiteraard is het dan weer een beetje warmer, nog niet echt warm maar in ieder geval behaaglijker.
    Wat boodschapjes gedaan bij Leader Price, een soort Lidl, en gegeten op de kamer. Dit eten bestaat uit een stokbrood, wat beleg en uiteraard een fles wijn. We eten per slot tussen de middag warm dus meer hebben we niet nodig.Nu alles maar weer gereedmaken voor de nacht want die lijkt heeeel erg kort na zo’n zware dag.
    Hopelijk is het morgen eens zomerweer en kunnen we fietsen in korte broek. Nu hebben we 2 broeken aan, een lange zonder zeem over de korte met zeem. Dit zit niet echt comfortabel, 2 van die elastieken in je taille. Welterusten dus maar weer.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    29-05-2007, 00:00 geschreven door Peter Globetrotter
    Reacties (0)
    28-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 1. Zonhoven-Namen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    MAANDAG 28 MEI 2007

    Dag 1 Zonhoven-Namen
    Vertrek 07.50 Aankomst 16.00
    Afstand km 90.14
    Hoogste snelheid P 53.00/ M 58.80
    Gem. snelheid 17.14
    Fietstijd 5u15min
    Slaapplaats Jeugdherberg 29 euro incl ontbijt


    Vertrek vanuit huis om 07.50u richting tentakel (cultureel centrum) waar de crew van het rode kruis op ons wachtte om uit te zwaaien. Leuk initiatief. Hil kwam achter ons aan met de auto. Guapa was erg teleurgesteld en depri dat we weer weg gingen. Tot 12u was het droog. Eigenlijk buiten verwachting want de weersverwachting was niet echt gunstig en het zag er ook niet mooi uit. Daarna miezerig en af en toe droog. Gelukkig geen harde buiten. Nog een stukje verkeerd gereden. Dit leverde een bonus op van 8 extra kilometers. Tot St. Truiden is het allemaal lekker vlak maar daarna is het toch wel weer pittig voor zo’n eerste dag. De bagage weegt ook lekker door en alles moet natuurlijk weer wennen.
    Gegeten langs de N80. We dachten dat het hetzelfde ding was als toen met Marry en Corrie,4 jaar geleden. We hadden toen frietjes en hamburger gegeten en hadden dat erg lekker gevonden. Nu was het een restaurantje geworden. Klein maar wel leuk en druk. Wij hadden net 1 van de laatste tafeltjes. Lekker gegeten alleen aanmerkelijk duurder dan toen het friettent was, maar ja, het is Pinksteren en zo’n eerste dag mag het wel.
    Hoe verder we van Zonhoven afgingen hoe meer het klimmen werd. Na zo’n 60km ga je het toch wel weer voelen dat je nog niet echt ingefietst bent. Een km of 6 voor Namen kregen we een erg lange klim en aardig hoog. Viel natuurlijk erg tegen. Naar beneden was beter te doen, 58.8km p/u en toen ben ik gaan remmen want ik durfde niet nog harder. Dit schiet tenminste even lekker op. Om 4u waren we bij de jeugdherberg.
    Ligt aan de Maas dus een leuk uitzicht. Er staan 6 bedden op een zaal. Het ziet er allemaal keurig uit. Tot op heden liggen we samen dus dat is wel lekker. Je moet wel je eigen bed opmaken. Even lekker douchen en de spullen een beetje geordend. Het is weer even wennen om alles bij elkaar te houden en een plaatsje voor alles te zoeken. Het regent weer. Het is ook behoorlijk frisjes. Zijn toch nog maar even naar buiten gegaan met paraplu om wat langs de Maas te wandelen. We hebben een biertje gedronken in een cafeetje waar nog wat verklede mensen zaten. Vanmiddag was hier n.l. een optocht met grote praalwagens, misschien vanwege Pinksteren, ik weet het niet. Het grote gebeuren was helaas al over dus na ons biertje maar weer terug naar de jeugdherberg. Gelukkig was er niemand op de kamer bijgekomen. Aan de bar nog maar een Belgisch biertje genomen want in Frankrijk zal dit waarschijnlijk niet meer in elk café te krijgen zijn. Krentenbollen van huis gegeten en nu maar lekker slapen want morgen is het weer 90km met wat lekkere klimmetjes.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    28-05-2007, 00:00 geschreven door Peter Globetrotter
    Reacties (0)
    27-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Hallo
    We zijn bijna gereed om te vertrekken. Onze schoonzus/zus is aangekomen want die past op onze twee honden. We hebben een golden retrever en een boxer. De laatste voorbereiden zijn klaar. De tassen zijn in gepakt en vast op de fiets gedaan want morgenvroeg (Pinkstermaandag) gaan we op pad. We fietsen langs het Cultureel Centrum (Tentakel) want als het goed is zouden wat Rode Kruisvrijwilligers en wat kennissen ons uitzwaaien. Er is ook nog een spontane aktie opgestart voor langdurig zieken. De brief daarover zal ik onder aan dit bericht zetten. Nu maar hopen dat de weergoden ons morgen een beetje goed gezind zijn want vanmorgen om acht uur was het erbarmelijk weer. We hopen er maar het beste van. We zullen proberen om zoveel mogelijk ons blog bij te houden. Dit was het voor deze keer.
    Groetjes
    Mary en Peter


    Zonhoven, 27 mei 2007

    Geachte heer/mevrouw,

    Iedereen heeft wel iemand die hij in een speciaal plekje in zijn hart draagt, die een beetje licht in donkere dagen kan gebruiken. Dit geldt zeker voor mensen die een dierbare hebben verloren. Een kaarsje laten branden is ook een speciale manier om deze mensen te gedenken en is tevens een bron van kracht. U kunt ook natuurlijk een kaarsje voor uzelf laten opsteken.

    Naar aanleiding van de laatste stickers verkoop van het Rode Kruis waarbij ik de vrijwilligers had beloofd dat ik, als zij meer dan 2750 stickers zouden verkopen op bedevaart zou gaan is dit er uiteindelijk ook van gekomen. Er zijn inderdaad voldoende stickers verkocht en daarom ga ik, ondergetekende, en mijn echtgenote Mary op pinkstermaandag dus 28 mei 2007 als rodekruisvrijwilligers op bedevaart met de fiets en gaan wij kaarsen laten branden in Lourdes en in Santiago de Compostela. We willen graag voor u ook een kaars branden. Indien u wenst dat wij in uw naam een kaars aansteken, gelieve ons dat te melden door een eenvoudige overschrijving van 5 euro per kaars met de melding van Uw naam en plaats waar de kaars opgestoken moet worden. Door onze pelgrimage naar Lourdes en Santiago de Compostella zal dit nog een extra betekenis hebben.

    In de prijs per kaars zit een kleine bijdrage voor de steun aan mensen welke langdurig ziek zijn. Misschien kunnen wij een paar van hen in 2008 met het Rode Kruis op vakantie laten gaan. Tevens kunnen wij een bedrag reserveren voor de opleiding en bijscholing van de vrijwilligers van onze afdeling. Dit is ook om de werking te kunnen blijven garanderen en altijd paraat te kunnen blijven staan voor mensen in nood. Wat er ook gebeurt, onze rodekruisvrijwilligers zijn elke dag op diverse terreinen actief en staan altijd paraat (zoals hulp en bijstand bij rampen, eerstehulpposten, ehbo en onderricht aan de bevolking, ….).

    Met oprechte dank voor uw sympathie en een brandend lichtje van de rodekruisvrienden.

    Peter

    Rode Kruis Zonhoven

    Rekening nummer 235-0320884-20

    Ten name van het Rode Kruis , Muizenstraat 32 te Zonhoven

    Uw storting voor Lourdes moet binnen zijn voor 16 juni.

    De storting voor Santiago de Compostela moet binnen zijn voor 1 juli

    Voor personen uit het buitenland is het rekeningnummer: BE28235032088420.

    Dit is het IBAN nummer

    P.s

    Als je geen kaarsje wil laten opsteken dan mag je ook gewoon iets storten voor de bedoelde groep mensen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    27-05-2007, 00:00 geschreven door Peter Globetrotter
    Reacties (0)
    21-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hallo Allemaal.

    Hier het eerste berichtje.

    We zijn zachtjes aan met het voorbereiden begonnen om op pinkstermaandag te vertrekken voor de pelgrimstocht. We hebben al zo´n 1200 km training achter de rug. Het eerste deel vanaf Zonhoven zal Mary (mijn echtgenote) met me meerijden, dat is ongeveer 1400 km. In Lourdes neemt Manuel (mijn Zoon) het over van Mary. We gaan dan een stuk door de Pyreneeën naar St. Jean-Pied-de –Port. Dat is ongeveer 150 km Daar gaan we dan de originele route fietsen. Dat is ongeveer 775 km .Dit gebeurt met een mountainbike want met een gewone fiets lukt dat niet. In 2003 ben ik met Mary vanuit Zonhoven via St. Jean-Pied-de –Port de fiets route gevolgd met een trekking-fiets. Deze route ging over de verharde wegen. De route die we nu gaan doen is het meeste onverhard. Het fietsen op een mountainbike is toch heel anders dan op een koersfiets of een trekking-fiets. De banden zijn veel breder dus de rolweerstand van de weg is vele malen hoger dan met een koersfiets. Dat merk je goed en dat is een stuk zwaarder.

    Onze route is globaal:

    Zonhoven, Namen, Dinant, Givet, Revin, Chalons en Champagne. Hier gaan we verder met de pelgrimsroute die heet “Langs oude Wegen”. Deze gaat dan via globaal: Troyes, Auxerre,Vézelay, Nevers, St Amand-Montrond,La Châtre, la Souterraine, Brive, Rocamadour, Cahors, Lectoure, Maubouguet en dan Lourdes.

    Via Lourdes naar Oloron-Ste.Marie en dan St. Jean-Pied-de-Port. Hier begint de Pelgrimsroute die men noemt ”Camino Francés”. De route loopt globaal via Pamplona, Logroño, Burgos, Frómista, León, Astorga, Cruz de Ferro, Ponferrada, Cebreiro, Portomarin, Arzúa, Santiago de Compostela.

    Deze plaatsnamen zijn voor diegenen die het op de kaart willen volgen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (41 Stemmen)
    21-05-2007, 00:12 geschreven door Peter Globetrotter
    Reacties (0)
    We zijn de 13de week van 2024
    Mijn favorieten
  • Foto´s Pelgrimstocht, Deel 1 Zonhoven-Lourdes
  • Foto´s Pelgrimstocht, Deel 2 Lourdes-Santiago-Fátima-Sevilla
  • Mauritius
  • Indonesie
  • seniorennet.be
  • Startpagina Camino de Santiago
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2008
  • 2007
    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!
    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!