Inhoud blog
  • festival van de volkscultuur in Sukhobuzimskoye
  • bij de kapper
  • fysiotherapie
  • bloemenzee
  • Lia ontvangt bloemen en Sophie
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Zoeken in blog

    KIJK OOK EENS - VISIT TOO - VOIR AUSSI
  • FILM van kleinzoon Thymen
  • Lourdes bedevaart VNB mei 2010
  • FOTOALBUMS
  • Ozorniye Naigrishi - Yak sluzhiv ya v pana
  • Huun Huur Tu
  • Archief per jaar
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005
    aandenken van een verdwaalde kozak
    zomaar wat foto's en teksten
    KLIK OP DE FOTO OM TE VERGROTEN veel kijkplezier op mijn blog................ LARGER VIEW: PRESS ON PHOTO have a nice day
    27-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kleurboeken voor grote mensen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op zolder een oud folder gevonden van vroeger. Over verlichtery-kunst. Dat was het inkleuren van prenten en landkaarten. Tegenwoordig proberen sommige mensen ons wijs te maken dat het kleuren voor grote mensen moet gebeuren in onhandelbare kleurboeken met afbeeldingen die ik niet graag eentijd voor me zou hebben.

    27-08-2014 om 10:03 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.huttendorp Lekkerkerk 2014 - hut aan het water
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maandag is de bouw begonnen van het traditionele huttendorp. Tegenwoordig komen vaders en opa's de hutten bouwen. Het gereedschap is eigentijds; er is ruim voldoende bouwmatriaal aanwezig. Het enige probleem is dat de voormalige ijsbaan, waar het huttendorp gehouden wordt onder water staat. Het is niet overal zo erg als op de foto. Voor mij is het terrein moeilijk begaanbaar. Voor de kinderen maakt het niet uit, zij amuseren zich toch wel.

    27-08-2014 om 09:58 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ontmoeting in Lekkerkerk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag was de Luchtmobiele Brigade op oefening in de Krimpenerwaard. Voor de inwoners was er een open dag. Daar was ik getuige van de ontmoeting van een grote man en een klein meisje.

    11-06-2014 om 22:51 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herinrichting Krimpenerwaard
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekkerkerk moest in 1985 op gezag van de minister van Binnenlandsezaken samenvoegen met Krimpen aan de Lek. "Een eerste plan deden gedeputeerde staten in 1967 het licht zien. Dat plan, voorziende in de vorming van zes gemeenten, vond in de streek weinig bijval." De nieuwe gemeente noemde men Nederlek. In de memorie van toelichting van de Tweede Kamer kon men toen lezen: "De gemeente Nederlek, te vormen uit de gemeenten Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk, is een nieuwe gemeente die geacht mag worden een sterke en coherente gemeente te kunnen vormen. Grootschaliger modellen zijn door gedeputeerde staten van de hand gewezen, omdat het perspectief van een gemeente waar ook Ouderkerk aan den IJssel deel van zou uitmaken hen minder optimistisch stemt."

    Minister Plasterk heeft op 31 oktober 2013 een wetsvoorstel ingediend voor de gemeentelijke herindeling van de gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist. De Tweede Kamer heeft inmiddels voor gestemd, hoewel hun bekend is dat zowel bestuurlijk als maatschappelijk is geen sprake van een breed draagvlak. Projectleider van den Bergh is blijkens zijn werkzame verleden een specialist in gemeentelijke herindelingen.

    Als onderdeel om de bevolking voor te bereiden op de nieuwe gemeente heet de communicatiedame bedacht een kijkdooskubus van 2x2 meter te plaatsen in het centrum van Lekkerkerk tijdens de weekmarkt. Is is een fotodame in gehuurd en een heel camerateam; een cameraman met schoudercamera, een geluidsman met en dooiekat en een regiseuse met speelfilmaspiraties. Bewoners kwamen er nauwelijks. Een man op klompen ging met het hele camerateam aardappelen kopen en in de kijkdoos kijken. Het leek wel een ingehuurde figurant. Ook twee jongeren, die "meer hangplaatsen in de Krimpenerwaard" moesten roepen in de camera deden hun best of ze jaren voor de camera stonden.

    Zo gaat de Krimpenerwaardkijkdoos meerdere plaatsen af. Uiteindelijk wordt er een filmpje van een paar minuten gemaakt voor tv West. (dat in Lekkerkerk niet op de kabel te zien is)

    Zo wordt er door de overheid nog genoeg geld uitgegeven aan projecten die men ergens bedenkt en dan doorgang moeten vinden. Over enkele jaren zal de gemeente wel weer groten moeten worden, want bestaande problemen lost men niet op met groter worden. Dat ondervindt men inmiddels op elk gebied en in elk land. Intussen blijken de beste stuurlui aan wal te staan, die hebben blijkbaar geen behoefte meer zich met al die publiciteitgeile types, die menen te kunnen besturen, een debat aan te gaan.

    De machthebbers roepen om het hardst over democratie, maar daar heeft het niets meer mee te maken. Het volk, notabene de afstammelingen van de mensen die een paar eeuwen geleden een opstand begonnen tegen het machtigste land van de aardbol, houdt het voor gezien.


    Wat democratie genoemd wordt is een 'partijocratie'; verkiezingen maken vertegenwoordigers van het volk tot volgers van partijlijnen. Zij vertegenwoordigen en gehoorzamen de partij. Over democratie gesproken, Socrates is door het democratisch schervengerecht veroordeeld tot het drinken van de gifbeker. Hij weigerde te vluchten en voldeed aan zijn op democratische wijze opgelegde straf.

    04-06-2014 om 17:54 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans Bauer in de Kimpernerwaard
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmiddag was ik in Lekkerkerk aan de Wetering. Foto's maken van hekken. Staat daar plots een bekende Nederlander voor de camera. Hij heeft ook even genoten van het Hollandse polderland

    04-06-2014 om 16:40 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'SamenLoop voor Hoop' in Lekkerkerk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zaterdag 31 mei en zondag 1 juni liepen een aantal teams op sportpark "Weydehoeck in Lekkerkerk de 'SamenLoop voor Hoop'. Een evenement voor en door mensen die met kanker in aanraking zijn gekomen. Burgemeester van der Kluit loste zaterdag om 16:00 het startschot. Van elk team moest minstens één wandelaar op de baan zijn gedurende 24 uur. Zondag om 16:00 eindigde de samenloop.

    02-06-2014 om 13:21 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iris Slappendel klopt Marianne Vos in Lekkerkerk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmiddag was de 52e ronde van Lekkerkerk. Om 14:00 begonnen 38 dames aan hun 65 kilometer. Marianne Vos opende al in het begin de strijd en liep uit. Tegen alle verwachtingen van de kenners in het publiek werd Iris Slappendel uit Ouderkerk aan den IJssel winnares. Marianne Vos werd tweede. De sprint voor de derde plaats werd gewonnen door Anna Knauwer uit Duitsland.

    29-05-2014 om 16:44 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.parkeerproblemen bij de kermis in Lekkerkerk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Woensdagmiddag 15:00 uur. De kermis begint. De dorpsjeugd fiets naar het Geuzenplein waar de kermisattracties staan opgesteld. Waar laat je dan je fiets? Er blijkt nog ruimte genoeg op de parkeerplaatsen die op dat moment toch niet gebruikt worden. Naar borden kijken hebben ze blijkbaar nog niet geleerd.

    29-05-2014 om 16:22 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kermis in Lekkerkerk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Leander mocht voor hij weer naar huis ging even naar de kermis met oma. Hij koos voor de draaimolen en de trektouwtjes. Daar mocht hij zijn prijs zelf uit zoeken. Het werd een blauwe auto. Als het aan Leander lag, was de hele wereld blauw.

    29-05-2014 om 16:18 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kermis in aantocht in Lekkerkerk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Leander ontdekte een kermisbord langs de weg. Het hele dorp is vol met borden geplaatst. Hebben ze het parkeerterrein een naam gegeven (Geuzenplein) wordt die naam niet gebruikt op de borden.

    26-05-2014 om 16:32 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.speelveldje voor kinderen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de straat waar ik woon is het speelveldje voor de kinderen aangepast door de gemeente. Ik krijg steeds meer het gevoel dat ik tegen de luchtplaats van een strafinrichting aankijk. Plotseling is de gemeentelijke bordenman langs geweest. Hij heeft twee kleurige borden geplaatst; het versterkt mijn gevoel dat ik al voor de borden had. Men mag er blijkbaar wel honden laten kakken.

    24-05-2014 om 00:59 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de tuin wordt weer wit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Onze tuin was mosgroen geworden. De hogedrukspuit werkte niet meer mee. Mark heeft het ding weer gemaakt. Twee jaar mos moet verwijderd worden. We lossen elkaar af met spuiten onder hoge druk. Als alles klaar is zullen we op ons gemak een keer koffie drinken in de tuin. Onze tegeltuin wordt trouwens druk bezocht door allerhande gewenste en ongewenste levende wezens.
    Ik heb lieveheersbeestjeslarven gekocht; die gaan hopelijk smullen van de luizen op een van de kersenbomen. Er zitten nog kersen in, zelfs na alle hagel- en stormbuien.

    19-05-2014 om 15:51 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weet u wat u eet?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Weet u wat u eet?
    Ik las voor u onderstaand berichtje

    Wist u wat uw carbonaatje at, toen het nog een varken was?
    Deze toepasselijke prent uit 1541 van Cornelis Anthonisz.( het gevleugelde varken op de wereld was een allegorie op de corrupte wereld)

    De Spartanen werden ook gevoerd met veel varkensbloed; maar die hadden nog geen problemen met het deltacoronavirus. Eet smakelijk.

    Invoer van varkensbloed en varkensbloedplasma in de EU, 19 mei 2014

    Door varkensdiarree, veroorzaakt door een deltacoronavirus die voorkomt in Azië en Noord-Amerika, is het certificaatmodel voor de invoer van gesproeidroogd varkensbloed en varkensbloedplasma bestemd voor de productie van voeder voor als landbouwhuisdier gehouden varkens herzien. Deze voorlopige voorzorgsmaatregelen gelden voor zendingen gecertificeerd vanaf 14 mei 2014 en gedurende een periode van 12 maanden (t.e.m. 31 mei 2015)

    19-05-2014 om 13:00 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mindervaliden in Krimpen aan den IJssel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De invalidenparkeerplaats bij de Tuyter in Krimpen aan den IJssel heeft een nieuwe vloerbedekking gekregen. Voorheen waren er twee parkeerplaatsen, afgetekend met een wit kruis op de vloer. De afmetingen volden bijna aan "geboden toegang". Nu hebben de nijvere werkers van de gemeente nog geen tijd gehad witte lijnen te verven, of was er geen geld meer voor verf? Herhaaldelijk plaatsen plaatsen automobilisten hun auto in het midden, zij denken dan dat het drie parkeerplaatsen zijn. Helaas voor veel automobilisten met een invaliden parkeerkaart is er dan niet meer voldoende ruimte om in of uit te stappen. Krimpen aan den IJssel is blijkbaar ontsnapt aan ons kennisland. Wat hebben die invaliden daar trouwens te zoeken?

    18-05-2014 om 00:26 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verkiezingen in Lekkerkerk-links plakt rechts
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij het binnenrijden van Lekkerkerk wordt iedereen geconfronteerd met het gemeentelijkverkiezingsaanplakbord. "Weet je het nog niet?" riep een langskomende wielrijder. De plakker van groenlinks moet danig in de war geweest zijn op de plakronde. Links is volgens mij de andere kant.

    18-05-2014 om 00:03 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lammetje zonder moeder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmiddag reden we door de polder. Lia zag een vreemde vogel. We zijn over de secondaire weg teruggereden om te kijken.In een weiland stond een lammetje moederziel alleen. Het was door het hek gekropen en zo aan de andere kant van de sloot gekomen. Nu stonden alle schapen, waaronder de moeder, aan de ene kant van de sloot en het lammetje alleen aan de andere kant. We zijn naar een ons bekende boerderij gereden en hebben daar uitgelegd welk weiland het was. Hij zou gaan kijken en het lammetje weer bij zijn moeder plaatsen.

    11-05-2014 om 19:40 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prentenarchief
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een oude advertentie gevonden van de etsen zoals we die vroeger maakten en over de hele wereld verkochten. Dat was voor ik reuma kreeg. Het archief digitaliseren gaat sneller dan ik dacht. Vroeger was dat met negatieven veel meer werk. Nog even dan kunnen we weer prenten gaan verkopen. Via internet zal dat gemakkelijker gaan dan via beurzen zoals dat vroeger ging.

    03-05-2014 om 13:50 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zouaven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "De vuist van de paus" door Wim Zaal. In zijn boek lees je alles over de Nederlandse en Belgische zouaven

    24-04-2014 om 18:17 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zouaven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kort geleden waren we in Lutjebroek. Een foto gemaakt van Pieter Jzn. de Jong. Hij sneuvelde de heldendood in 1867.  In "De vuist van de paus" door Wim Zaal is veel te lezen over de Nederlandse en Belgische zouaven. Ik kende de verhalen nog uit mijn kindertijd. De juf op de lagere school vertelde over de geschiedenis en heldendaden van die jongens die naar Rome trokken. In mijn prentenarchief moet ik nog een prent van hem hebben.

    24-04-2014 om 18:15 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hekken in Andijk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Even uitrusten bij een voormalig kerkje in Andijk. Lia maakte vanaf de dijk deze foto. Ik heb hekkenfoto's gemaakt.

    24-04-2014 om 17:33 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per jaar
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    GASTENBOEK/GUESTBOOK

    Wees zo vriendelijk een berichtje achter te laten! Please Sign my Guestbook! bedankt voor de moeite........ thank you Pjotr


    E-mail mij

    om een bericht naar mij te mailen kunt u op de onderstaande knop te klikken. u ontvangt dan zo snel mogelijk een bericht terug. groeten Pjotr


    Blog als favoriet !

    bloemen geven kleur aan de leefomgeving van de mensen die de wereld bevolken
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    DENK ERAAN om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. KLIK OP 'Voeg toe!' EN LAAT EEN BERICHTJE ACHTER. Bedankt voor de moeite Pjotr



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!