In een andere sloot kon ik een foto maken van deze familie in het nest . Er zijn zeer veel jonge vogels in de polder te zien op dit ogenblik. Een fietstochtje is de moeite waard.
Tijdens een fietstocht kwam ik deze deur tegen. Achter de deur is niets anders dan een klein grasveldje. IK heb niet de moeite genomen het telefoonnummer van de deur te bellen.
vier meiden tegen samenscholingsverbod in Lekkerkerk
Deze vier meiden kwam ik tegen. Zij zijn boos op het gemeentebestuur. Jongeren mogen niet met vier of meer bij elkaar staan. Als de politie ze als groep aantreft worden ze beboet. Ouderen mogen wel bij elkaar, zij krijgen geen boete als ze met elkaar staan te praten in het doprscentrum.
Tijdens mij rondwandeling over de braderie zag ik mezelf in een winkelruit weerspiegelen. Toen ik daar een foto van gemaakt had, vroeg Joke de Neef, de dame van de kraam, 'Kornoelje' Flower and plant art, of ik de foto's kon opsturen. Daarna heb ik er twee foto's bijgemaakt. Die heb ik inmiddles opgestuurd.
Zaterdag voor moederdag is de dag dat sinds jaren in Lekkerkerk in het teken staat van de braderie. Mannenkoor Zanglust is daar ieder jaar aanwezig. Ze zingen die dag niet ze verkopen tompoezen (tompouces) en de laatste jaren ook minituintjes. De tompoezen worden ergens in de koeling geplaatst zodat de kwaliteit goed blijft. Hier brengen Henk en Jan nieuwe voorraad naar de kraam. Dinsdag hoor ik wel hoeveel de kraam heeft opgebracht.
Er stond nog een foto van de Floratuin in Julianadorp in mijn map. Op deze tuin staan een grote hoeveelheid bolgewassen. Daarbij veel nieuwe soorten. Er is een winkel waar bollen gekocht en besteld kunnen worden.
Deze foto maakte ik in de poldertuin in Anna Paulowna. Meer informatie kunt u vinden op www.annapaulowna.nl/
dan naar Anna Paulowna, vervolgens naar Recreatie en dan ziet u de poldertuin.
De tuin is een ontwerp van de wereldberoemde tuinarchitect Jan David Zocher jr.(1791-1870). Deze tuin mag bezocht worden door iedereen en er hoeft geen geld voor betaald te worden. Alle bloemen zijn voorzien van duidelijke naamborden. Een bezoek dit jaar of een volgend jaar is zeer de moeite waard.
Vorige week bracht ik een bezoek aan de hortus Bulborum in Limmen. Daar staan duizenden bolgewassen in bloei. Vele oude tulpenrassen, die voor kwekers niet meer interesant zijn, staan hier voor iedereen te kijk. Er zijn tal van deskundige vrijwilligers verbonden aan de hortus; zij kunnen zorgen voor uitleg. Het was mijn eerste bezoek aan de hortus, maar ik zal er veel vaker een bezoek brengen. Ik hoop dit seizoen nog. Hieronder het adres voor meer informatie.
Ik zal ook een link maken naar deze hortus.
www.hortus-bulborum.nl/
deze rembrandtulp bloeit in onze tuin. Hopelijk kunnen er komende dagen nog meer foto's van gemaakt worden.
Hierna nog foto's van tuinen waar u een bezoek kunt brengen. Ik zal de sites erbij zoeken voor meer informatie.
Dit orgel, gemaakt van 'nagels' stond in Breezand. (Een nagel is de enkele bloem van een hyacint) Zo waren Breezand en Anna Pawlona versierd met bloemen. Er reden veel toeristenbussen, auto's en fietsen rond.
'geldverspillende bezigheden op kosten van anderen' vervolg
Van een van de vaste kijkers van mijn blog kreeg ik de opmerking dat het bord niet te lezen was. Wel hier komt een beter foto. Nu is het bord goed leesbaar.
Dit hek reden we regelmatig langs. Vanuit de auto was niet te zien dat er tulpen achter het hek stonden. Gelukkig kwam ik er de laatste dag alleen langs.
Het landschap is heel afwisslend in het Noorden van Noord-Holland. Bloembollen groeien er het gras in weilanden. Vandaar dat daar hekken te vinden zijn. Bovendien staan er op sommige velden maar eens in de paar jaar tulpen. De andere jaren staan er koeien of schapen in het gras. Het eerste jaar van het gras staan er nog tulpen in het gras. Helaas heb ik die niet kunnen vinden achter een hek. Dit jaar was de zoveelste tocht om die foto's te kunnen maken, maar weer zonder echt resultaat. Het gaat mij om een opname, niet om het plaatje, dan zou ik het met photoshop wel redden. Trouwens er staan ook daar steeds minder houten hekken in het landschap. Dat bleek uit aantekeningen op de kaart van vorige reizen.
De tocht naar Noord-Holland was niet alleen om de Afsluitdijk te lopen. Ik ging op zoek naar hekken met daarachter tulpen of andere bloemen. Dit is een van de eerste hekken die we tegenkwamen op de heenreis.
Bij Kornwerderzand stond een merkwaardig bord aan de Noordzeezijde. Er lagen wel stenen beneden maar ik neem aan dat die niet uit de lucht zijn komen vallen. Misschien dat ze soms vanuit een vliegtuig of ballon stenen naar beneden gooien om te meten hoe lang het duurt eer ze beneden zijn. Misschien wel gooien ze stenen van boven om te zien of mensen nog geloven in borden die overheden plaatsen. Maar het meest waarschijnlijke is dat dit bord, de paal en de plaatsings- en verwijderingskosten op rekening komen van de inwoners. Geen werledschokkende som geld, maar wel overbodig.
Aan het einde van de dijk staan er eindelijk toeschouwers op de Afsluitdijk. Of ze echt veel belangstelling hadden voor de wandelaars hebben ze niet verteld. Onderweg staan er geen schapen op de dijk.