Inhoud blog
  • festival van de volkscultuur in Sukhobuzimskoye
  • bij de kapper
  • fysiotherapie
  • bloemenzee
  • Lia ontvangt bloemen en Sophie
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Zoeken in blog

    KIJK OOK EENS - VISIT TOO - VOIR AUSSI
  • FILM van kleinzoon Thymen
  • Lourdes bedevaart VNB mei 2010
  • FOTOALBUMS
  • Ozorniye Naigrishi - Yak sluzhiv ya v pana
  • Huun Huur Tu
  • Archief per jaar
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005
    aandenken van een verdwaalde kozak
    zomaar wat foto's en teksten
    KLIK OP DE FOTO OM TE VERGROTEN veel kijkplezier op mijn blog................ LARGER VIEW: PRESS ON PHOTO have a nice day
    01-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grote broer Thymen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Thymen is nu de grote broer van Leander. Hij verdeelt zijn tijd tussen tekenen met oma Elly en naar zijn broer kijken.
    Hij wilde niet mee met de auto om een nieuw hok te kopen voor het konijn Rembrandt (of Sisa, zoals Thymen hem noemt). Hij bleef wel thuis: "Dag opa Peet." zei hij en tekende verder.

    01-10-2010 om 22:43 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leander, mijn kleinzoon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Al enkele dagen probeerde ik geen afspraken te maken om Lia naar Marieke te kunnen brengen als ze dat zou vragen. De laatste dag van september leek Leander ons te komen verblijden, maar hij liet ons nog even geduldig wachten. Vannacht, even na twee uur, belde Marieke, of we toch maar wilde komen; ze zou ook nog naar de verloskundige bellen. Onderweg belden we of we naar het ziekenhuis of naar huis moesten komen. De verloskundige had gezegd dat het nog wel even zou duren, maar niet langer dan 24 uur.
    Het koffertje voor het ziekenhuis stond klaar en Marieke lag op de bank. Toen we binnen kwamen liep wat rond door het huis. Dan wilde ze weer even naar buiten om een frisse neus te halen. Dan ging ze weer naar boven. Omdat ik toch nergens mee kon helpen ging ik weer naar huis. Thuis aangekomen, gaf ik dat door per telefoon. "We zijn onderweg naar het ziekenhuis," vertelde Lia. Ik ben even op bed gaan liggen. Precies op tijd werd ik wakker gebeld door een mannetje van de woningbouw over een kraan. Daardoor was ik nog redelijk op tijd bij het koor om te zingen. Toen de mis afgelopen was, zag ik dat ik twee oproepen gemist had.
    Leander was om 7:17 geboren.
    Ik reed weer terug naar Hellevoetsluis en daar lag hij bij zijn moeder in bed.
    Hij keek me aan of hij wilde zeggen: "Zo, ben je daar eindelijk."

    01-10-2010 om 22:38 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leander, een nieuwe wereldburger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen in aller vroegte is Leander geboren. De zoon van Marieke en Paul. Met een slaperig hoofd probeerde ik hem op de foto te zetten om de werled de kleinzoon van deze trotse grootvader te laten zien.

    01-10-2010 om 22:21 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bruin kikkertje in 2002
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In mijn fotoarchief vond ik een foto uit 2002 met een kikkertje. Dat zou de grootvader van het bruine kikkertje van vorige week kunnen zijn. Dit kikkertje zit op de rand van mijn schoen. Dat geeft een beetje informatie hoe klein het diertje is. We weten niet welke soort het is.

    27-09-2010 om 17:39 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bruin kikkertje met rode vlekken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige week sprong er plotseling een bruin kikkertje door de kamer. Lia was naar school voor een ouderavond. Het lukte me niet het diertje te vangen om het buiten te zetten. Ook het maken van een foto lukte niet zo goed. De volgende ochtend heeft Lia het kikkertje gevangen en in de tuin gezet. Een dag later sprong er een grote groene kikker door het huis. Ik denk dat ze onder de planten naast de voordeur zitten. Als dan de voordeur geopend wordt komen ze naar binnen.

    27-09-2010 om 17:37 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlanders als bruggenbouwers uit een kennisland?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn kleinzoon Thymen ging vorige week op inspectie langs de bruggen in Lekkerkerk. Nederlanders zijn trots op hun kwaliteiten als bruggenbouwers. Op school leerde ik vroeger dat de Nederlandse bruggenbouwers hun kwaliteiten gebruikten in het leger van Napoleon op weg naar Moskou. De brug die Thymen hier inspecteert blijkt pas 35 jaar oud te zijn. Hij heeft deze brug dan ook afgekeurd. De situatie voor hem en zijn leeftijdgenoten is niet geheel zonder gevaar. Het groene wateroppervlak ziet er voor een kind meer uit als gras dan als water. Kort geleden keken de leerlingen van het Gemini college tijdens de les uit het raam. Zij zagen twee kleien meisjes bij het groene water. Toen een van de meisjes onder het kroos verdween openden twee leerlingen het raam. Zij sprongen naar buiten, renden naar de sloot en haalde het meisje eruit. De moeder lette even niet op, gelukkig waren er anderen die op haar kind lette. De moeder zette het meisje op haar fiets en fietste weg zonder de redders te bedanken.

    27-09-2010 om 14:49 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keizerinnen, een lokaal smaakvol aardappeltje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Keizerinnen zijn vroege aardappelen die sinds zeker vier generaties geteeld worden langs de Lekdijk van de grens van Krimpen aan de Lek en Krimpen aan den IJssel tot aan het gemaal (op de grens van Lekkerkerk en Bergambacht).
    Voor me ligt het boek: "Neêrland Plantenschat, of Landhuishoudkundige Flora, behelzende eene beschrijving der onkruiden, vergiftige en nuttige inlandsche planten en der in onzen landbouw gekweekte gewassen"; door H.C. van Hall, hoogleeraar te Groningen Met talrijke afbeeldingen  Leeuwarden. G.T.N. Suringar 1854.
    Op bladzijde 154 en 155 onder de nachtschadigen beschrijft hij de aardappe, 'ook wel eens genoemd kartoffel of toffel(Overijssel). - Solanum tuberosum.
    "In het Westland (Zuidholland) noemt men vooral de Engelse, glimmers, graafjes, kromhouten, keizerinnen, Pruissen, en wolkammers."
    Een teler die in het Westland heeft gewoond vertelde me: "Keizerinnen maken prachtige planten met wel 100 aardappelen aan een stoel(=plant), maar ze worden niet groter dan een knikker." Ik denk dat de professor een kleine verwisseling heeft gemaakt tussen het Westland en de Lekdijk.
    Het aardappelras was in elkgeval in 1854 wel bekend.
    Overigens beschrijft hij nergens de tomaten in zijn boek.
    Op de foto: de heer Burger rooit keizerinnen langs de Lekdijk.
    Tegenwoordig worden keizerinnen ook geteeld op ander plaatsen in de Krimpenerwaard en daarbuiten.

    30-07-2010 om 11:43 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R.J. van Breukelen wordt gefeliciteerd door zijn vrouw bij Vierdaagse Nijmegen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De heer R.J. van Breukelen werd ook door zijn vrouw gefeliciteerd. Zij  zat op de eretribune op de Via Gladiola. En zonder goed thuisfront en verzorging door zijn vrouw was het niet zo gemakkelijk geweest  50 keer de Vierdaagse te voltooien. Hij was een van de 6 wandelaars die dit jaar voor de 50ste keer liepen. Of zijn vijf collega's ook over de finish kwamen is nog niet te achterhalen.

    Kijk voor meer Vierdaagsefoto's in mijn fotoalbums. (klik op de FOTOALBUMS in de linkerkolom on de de cijfers)

    26-07-2010 om 00:00 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R.J. van Breukelen uit Delft voltooit voor de 50e keer Vierdaagse Nijmegen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als een van de 36.504 wandelaars die vrijdag de Vierdaagse van Nijmegen voltooiden kwam oud-gerechtsdeurwaarder R.J. van Breukelen uit Delft over de finish. Hij volbracht vrijdag voor de 50ste keer de Vierdaagse van Nijmegen. Hij is op feestelijke wijze op de Via Gladiola bij de VIP-tribune ontvangen door burgemeester Thom de Graaf. Van marsleider Johan Willemstein kreeg de heer R.J. van Breukelen de versierselen omgehangen die horen bij de voltooiing van de Vierdaagse voor de 50ste keer.

    26-07-2010 om 00:00 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.invalide KRO-televisiemedewerkers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren was ik in Nijmegen om foto's te maken van deelnemers aan de Vierdaagse voor mijn kranten. Voor een klef broodje op de Wedren, het centrum van de 4-daagse, moest ik € 3,50 betalen, dat vond ik wat veel. Ik reed even door naar hotel Erica in Berg en Dal om daar een kleine lunch te gebruiken en oude 4-daagse kennissen te begroeten. Tegenwoordig zijn er drie invalidenparkeerplaatsen. Toen ik op huis aan wilde gaan stond er een merkwaardige Dodge op een invalideparkeerplaats, voorzien van een groot beeldmerk van de eigenaar: KRO (Katholieke Radio- en televisie Omroep). Een invalidenparkeerpaart lag er niet in. Zoiets verwacht men niet van zo'n keurige Roomse omroep. Een hotelgast die zag dat ik een foto maakte kwam naar me toe en vertelde: "Vorig jaar stonden die arrogante types daar ook al zonder kaart," zijn vrouw beaamde zijn opmerking.

    De prachtige woorden van de KRO-site wil ik u niet onthouden

    "De KRO wil een innovatieve mediaorganisatie zijn, die vanuit de katholieke traditie een humane samenleving nastreeft, met gemeenschapszin, diversiteit en respect. Wij willen bijdragen aan een wereld waarin mensen elkaar helpen en de ruimte geven het leven te vieren. De KRO ontwikkelt hiertoe toegankelijke concepten op het gebied van spiritualiteit, zorgzaamheid en educatie voor een volggroep van ca. 3,5 miljoen mensen"

    Na het maken van de foto kwam er nog een grote slee aanrijden met een telefonerende heer aan het stuur. Hij keek een beetje boos naar mijn auto die één van de drie invalidenparkeerplaatsen bezette.  De leerling-journalist van streng reformatorische huize die ik had mee genomen naar Nijmegen moest er een beetje om lachen. Wij, mijn vrouw en ik,  zijn als rooms gezin al jaren lid van die KRO.
    Bedankt KRO voor de gemeenschapszin, respect en de ruimte die jullie geven door middel van jullie personeel. Ik begrijp nu hoe het komt dat een invalidenparkeerplaats vaak bezet is door iemand zonder kaart, men volgt het voorbeeld van de KRO.

    20-07-2010 om 19:14 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thymen en Soof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een portret van Thymen met Soof, de knuffel. Die gaat overal mee naar toe, maar wordt heel gemakkelijk ter zijde gelegd. Als je met hem ga wandelen is het dus opletten waar Soof blijft.
    Het blijft mij nog steeds een raadsel hoe een kind de keuze maakt voor zijn belangrijkste knuffel. Bij mijn eigen kinderen heb ik het niet kunnen achterhalen. Ook bij mijn kleinzoon is het niet gelukt. Misschien krijg ik nog een herkansing.

    08-06-2010 om 19:32 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe buren van oom Tom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag vierde broer Tom zijn verjaardag. Er stond een 'verkocht-bord' bij de buren. Tussen de regenbuien door keken Thymen en ik even naar de verzameling van de buren. Thymen vond het wel mooi zo'n uitzicht vanuit de tuin van oom Tom.
    Bekijk deze foto nog maar eens als u vindt dat uw uitzicht niet zo goed is.

    08-06-2010 om 19:26 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verkiezingen in Lekkerkerk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Morgen mogen Nederlanders naar de stembus om een hokje rood te kleuren. De partijen hebben de kandidaten aangewezen, daar heeft het volk geen stem in gehad. Het is maar de vraag wat men verstaat onder 'het volk kiest'.
    In mijn dorp zijn maar 6 partijen die de moeite genomen hebben een affice op te hangen op de door de gemeente geplaatste borden.
    De gemeentelijke partijbaasjes van de partij waarvan ik lid ben hebben niet de moeite genomen op een van de borden het plakaat op te hangen. Ze hebben me ook niet gevraagd of ik dat zou willen doen in ons dorp.
    Wat moet je met zo'n partij. De keuze voor de gemeentelijke partijbaasjes is door het hoofdkantoor gemaakt. Ze hebben een cursus mogen volgen, maar daar kennen ze de prent van Pieter Bruegel blijkbaar niet De ezel op school (1557) (Al rijst den esele ter scholen om leeren, ist eenen esele hij en zal gheen peert weder keeren).
    Dit is niet de eerste keer dat dit soort vreemde dingen gebeuren of niet gebeuren. Maar als men op een partijbureau dit soort leden kiest om de partij te doen groeien kunnen ze verder zonder mij.
    Ik zie geen heil meer in deze partij en ga nu mijn lidmaatschap opzeggen.

    08-06-2010 om 19:14 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thymen "de uitvinder"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag was Thymen bij ons in Lekkerkerk. Hij maakt regelmatig het gedoe mee van het aantrekken van de sokken van zijn grootvader(van mij dus).
    Op zeker moment besloot hij een sokkenaantrekker uit te vinden. dat zou voor hemzelf ook handig zijn, want hij trekt iedere keer zijn sokken uit en krijgt ze dan niet meer aan.
    Klik hiernaast links ' fotoalbums' aan' dan ziet u de fotoalbums en kunt u kiezen welk fotoalbum u wilt bekijken.

    30-05-2010 om 23:57 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeanne d'Arc in Lourdes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Lourdesfoto's aanpassen voor het album is veel meer werk dan ik dacht. Ik ga rustig door.(maar ik heb ook nog ander werk te doen)
    Ik al nu eerst een aantal foto's in een album plaatsen die ik op 7 mei in Jeanne d'Arc heb gemaakt.
    Als jullie foto's willen hebben om een afdruk te maken voor het album even een berichtje, dan krijg je een groot formaat foto zonder mijn naam erin.
    Nog allemaal bedankt voor de bijdrage aan de onvergetelijke tijd die ik in Lourdes mocht ervaren.
    Ik hoop dat het jullie goed gaat, en wie weet tot ziens.

    24-05-2010 om 12:28 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (15 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    23-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.invalide glaszetters?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een glaszetter uit Krimpen aan den IJssel zag  een lege parkeerplaast.
    Naar het bord waardoor de parkeerplaats gereserveerd is voor invaliden keken ze niet naar.
    Ze zagen alleen de gevel van een kruidenierswinkel om een glasplaat te vervangen. Twee mannen die met een grote glasplaat over straat kunnen lopen zullen niet voldoen aan de eisen die bij de keuring gesteld worden om een parkeerkaart voor invaliden te mogen gebruiken.

    23-05-2010 om 21:27 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zet kruidvat aan tot diefstal?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Laatst liep ik in een winkelcentrum. Bij het passeren van het Kruidvat viel mijn oog op de aanmoediging: "PAK MEE"
    Ik heb niets mee gepakt dan deze foto.
    Zou een winkelier met zijn reklame-uitingen eens na kunnen denken over zijn bedenksels. Of de bedenksels van het reclamebureau waarvan hij de goedkeuring geeft.

    23-05-2010 om 21:22 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.huis te koop? Er is hoop!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Overal in Nederland staan huizen te koop. De gelukkige eigenaars raken hun huizen blijkbaar niet meer kwijt. In Krimpen heeft iemand de hulp van Jesus ingeroepen. En voorwaar dat heeft geholpen. Het huis is verkocht.

    Dus huizenbezitter die geen koper kan vinden: op de knieën!

    21-05-2010 om 23:46 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tiller tomaten: NIET GOED: GELD WEG!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tegenwoordig staan er steeds meer tomatenplanten te koop aangeboden in plantenwinkels en supermarkten. Deze plant is door de kweker vast van alle toppen ontdaan. De 'gelukkige' koper zal voor de € 3,50 niet meer tomaten eten dan de paar tomaten die nu aan de plant zitten. Dat zijn er niet veel.
    Plantenkwekers en plantenverkopers zien blijkbaar alleen maar hun winst.
    Het gevolg zal zijn dat mensen een negatief idee krijgen van het zelf kweken van tomaten.
    Voor de koper geldt:  NIET GOED: GELD WEG!!

    21-05-2010 om 23:42 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog vele lentes voor 100-jarige
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmiddag was ik voor de krant in het plaatselijke bejaardenhuis. Een van de inwoonsters was vandaag 100 jaar geworden. De burgemeester kwam bij haar op visite en overhandigde de jarige een prachtig bloemwerk namens de gemeente.
    Toen het wat rustiger werd op de kamer vroeg ik of er nog gezongenwerd. De burgemeester zei: "Ga je gang." Ik zong voor de de jarige Многая лета (Mnogaja Ljeta = vele lentes).
    De burgemeester zei tegen de jarige dat zij nog nooit door een man was toegezongen. De jarige dame antwoordde haar: "Daar moet je ook 100 jaar voor worden."
    Zonder hulp at ze vervolgens haar taartje op.
    Wat kan het leven van een eenvoudig journalist toch mooie momenten hebben.

    21-05-2010 om 23:36 geschreven door Pjotr Christianovitsj  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per jaar
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    GASTENBOEK/GUESTBOOK

    Wees zo vriendelijk een berichtje achter te laten! Please Sign my Guestbook! bedankt voor de moeite........ thank you Pjotr


    E-mail mij

    om een bericht naar mij te mailen kunt u op de onderstaande knop te klikken. u ontvangt dan zo snel mogelijk een bericht terug. groeten Pjotr


    Blog als favoriet !

    bloemen geven kleur aan de leefomgeving van de mensen die de wereld bevolken
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    DENK ERAAN om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. KLIK OP 'Voeg toe!' EN LAAT EEN BERICHTJE ACHTER. Bedankt voor de moeite Pjotr



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!