Inhoud blog
  • Zijn natte droom? Daten met een oudere vrouw
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Categorieën
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Rony

    08-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer vrouwen betalen klusjesman in natura

    'Ik zoek een klusjesman met rechterhanden. Ik ben aan het verhuizen en aan mijn nieuwe huisje valt nog veel te doen. Schilderwerk, timmerwerk, plankjes ophangen. Ik heb de financiële middelen niet voor al die kosten. Kan ik je hele goede seks aanbieden als tegenprestatie? Dan handelen we het in natura af en zal ik je fijn verwennen na gedane arbeid. En dat komt niemand te weten. Kusjes', schrijft Tine (36) uit het Nederlandse Waddinxveen op de website www.sexmarkt.nl.

    Vrouwen die een automonteur, een pc-hulp of een timmerman nodig hebben maar geen geld hebben om die te betalen, beloven in de rubriek 'betaling in natura' dat ze geleverde diensten met seks zullen betalen, schrijft de krant De Telegraaf.

    Daarnaast bevat de rubriek ook de advertenties van bijvoorbeeld boekhouders, stukadoors, schilders en tuinmannen, die willen klussen, maar niet in euro's hoeven te worden afgerekend.

    Nieuwe trend
    Een nieuwe trend lijkt het, mede ingegeven door de aanhoudende crisis waardoor steeds meer mensen onder het bestaansminimum terechtkomen. Vorige week nog kwam het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met cijfers waaruit blijkt dat inmiddels 545.000 huishoudens in Nederland moeten rondkomen van een inkomen onder het minimumloon. Op sexmarkt zijn in enkele weken tijd tientallen advertenties verschenen van vrouwen die financieel met hun rug tegen de muur staan.
     
    Drempel
    Tine in Waddinxveen zegt wel even aarzeling te hebben gehad voordat ze haar advertentie plaatste. "Een drempel was er wel, maar ik ben erg vrij en open over seks en hou er erg van. Het is meer dat je vreemde mensen uren en dagen in je eigen huis laat werken, enz. Iemand die je via internet mailt, moet je echt wel even checken. Ik had er al eens over gelezen en toen ik die categorie 'betaling in natura' zag, was de stap snel gezet. Een betere en waardevollere ruil kan ik me niet voorstellen."

    De Nederlandse Jessy (51) zoekt een schilder. "Aangezien ik momenteel geen financiële middelen heb, stel ik voor om dit in natura af te handelen. Uiteraard safe en discreet", zo meldt ze. Jessy heeft al eens eerder een factuur op deze wijze voldaan, toen haar auto een apk nodig had en ze geen cent bezat. "Ja, je moet wat hé", glimlacht ze.

    Goed belonen bij goed werk
    Ook Tine rekende al eerder af in natura. "Hoe denk je dat ik aan mijn belastingman kom?" zegt ze met een big smile. "Mijn vriend en ik zijn vrijdenkend. Hij geniet, als ik geniet en heeft er geen enkel probleem mee, integendeel. Hij zei: Doen!" Over zijn 'beloning' hoeft de klusjesman, die Tine zoekt, niet in te zitten. "Ik beloon goed als hij goed werk levert. Dat noemt men het zakelijke met het prettige combineren."

    Trend
    Betaling in natura lijkt een nieuwe trend, zo bevestigt webmaster Bram van sexmarkt.nl. "In deze tijden van economische crisis is het voor veel mensen moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Ons motto is 'ook tijdens de recessie de broekriem los'. Veel vrouwen vinden het best spannend om zo'n avontuur te beleven. En er zijn talloze mannen die zeer handig zijn en graag een dame willen helpen met bijvoorbeeld wat klusjes in huis." (hlnsydney)

    08/12/09 08u14

    08-12-2009 om 12:59 geschreven door ronie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roxane bevallen van zoontje Marlon

    07 december 2009, 17:54

    Roxane bevallen van zoontje MarlonZangeres Roxane Kalishoek en haar partner Olav zijn de trotse ouders geworden van een zoontje. Marlon is maandagnamiddag om 15.38 uur geboren, is 51,5 centimeter groot en weegt 3,75 kilogram.Roxane en Olav zijn in de wolken. "Het is een pracht van een baby, een echt schatje en decibels maken als een echte 'Roxstar' kan hij ook al." Roxane is gekend als leading lady bij de partyband RoxStar. De groep legde op het einde van de zwangerschap even het werk stil, maar vanaf februari 2010 staan ze terug klaar met een nieuwe show. (DES)

    07-12-2009 om 19:19 geschreven door ronie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patricia Paay (60) oudste vrouw ooit in Playboy

    Paay deed vorig jaar het relaas van haar opeenvolgende borstvergroting en -verkleining.
    Paay deed vorig jaar het relaas van haar opeenvolgende borstvergroting en -verkleining.
    In de jaren tachtig poseerde Patricia al voor Playboy.
    In de jaren tachtig poseerde Patricia al voor Playboy.

    Op de website van Playboy staat een filmpje waarop Patricia Paay (60) aan het werk is. Paay poseert in een zwart korset en werpt verleidelijke blikken naar fotograaf Philip Richardson. Paay wordt de oudste vrouw die ooit in het blootblad te zien was.

    De commentaarstem verklapt dat de foto's een ouderwetse sfeer zullen uitstralen en dat Patricia heeft gezegd dat ze 'alles' zal laten zien.

    Je kan hier het filmpje bekijken, de Playboy met Patricia Paay belandt volgende week in de betere boekhandel. (lb)

    05/12/09 20u41

    07-12-2009 om 19:12 geschreven door ronie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freya kiest ex Tobi als peter en 'nanny' voor Moses
    Freya Van den Bossche beviel zondag van Moses.

    Freya Van den Bossche en Willem Wallyn hebben wel een heel opvallende keuze gemaakt voor de peter van hun pasgeboren zoontje Moses. De gelukkige is Tobias Wurm, de Duitse ex-vriend van Freya en ook de vader van haar twee dochters Ariane en Billie. Bovendien heeft het koppel de man ook in huis gehaald als 'nanny'. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Relatiedeskundigen noemen deze situatie hoogst uitzonderlijk.

    Freya (34) beviel zondag van Moses, haar eerste kind met filmregisseur Wallyn (47). Moses krijgt twee peters in plaats van een meter en een peter. Freya's broer Dimitri is een logische keuze, haar ex Tobias Wurm is dat veel minder. Na de geboorte van hun tweede dochtertje Billie (nu vier) liep de flikkerlichtrelatie van het koppel op de klippen. Nog straffer is dat peter Tobi al een tijdje als een soort 'nanny' fungeert ten huize Van den Bossche-Wallyn. Hij helpt mee voor de kinderen zorgen. Ook de twee kinderen van Wallyn uit een vorige relatie Luna (14) en Oscar (9) zijn nog in het spel in een regeling van co-ouderschap.

    Verwarrend
    Van een nieuw samengesteld gezin gesproken... Relatiedeskundige Rika Ponnet noemt de situatie een primeur. "Ik heb het althans nog nooit gehoord, zeker niet als er met die peter-nanny ook al kinderen zijn," zegt Rika Ponnet in Het Laatste Nieuws. "Deze keuze is op zijn minst apart te noemen en lijkt me in het algemeen gesproken niet bepaald gezond. Het kan verwarrend zijn voor de kinderen, die beter wat afstand en grenzen zien. Maar elk geval is anders natuurlijk. De vroegere relatie moet heel goed uitgezuiverd zijn. Deze aparte situatie creëert wel een gevoel van verbondenheid, maar veel mannen zouden deze situatie niet pikken." (Het Laatste Nieuws/kh)

    04/12/09 08u43

    04-12-2009 om 10:21 geschreven door ronie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natalia en Kevin Janssens na anderhalf jaar uit elkaar

    Geruchten worden nu toch waarheid

    Al na enkele maanden toen ze samen waren, doken er geruchten op dat de relatie tussen Natalia en Kevin Janssens ten dode was opgeschreven. Na anderhalf jaar blijken de vele roddels rond Vlaanderens meest besproken showbizzkoppel toch waarheid geworden: de zangeres (29) en haar acteur (30) zijn uit elkaar.

    Enkele weken geleden stelde het koppel vast dat de liefde opgeconsumeerd was. Janssens trok zich terug in de loft die hij vorig jaar had gekocht in Berchem, Natalia bleef in haar huis in Geel wonen, dat ze een paar jaar geleden kocht en verbouwde. Vorig jaar trok Janssens nog bij Natalia in.

    Geen interviews
    Het viel de laatste weken op dat Janssens niet meer aanwezig was op de concerten van Natalia. Zelfs op de première van haar nieuwe show, 'Acoustelicious', was hij de grote afwezige. Als enige acteur wilde Janssens op zijn beurt, tijdens de voorstelling van de nieuwe film van Jan Verheyen (Zot van A), geen interviews geven.

    Het nieuws van de breuk werd bevestigd door manager Bob Savenberg. "Natalia en Kevin zijn inderdaad uit elkaar, maar ik wil wél onderstrepen dat alle voorgaande geruchten over een breuk niet correct waren. Verder willen de twee voorlopig geen commentaar kwijt." (odbs)

    In maart van dit jaar was het nog flink aan tijdens de afterparty van de finale van 'Steracteur Sterartiest'.

    04-12-2009 om 10:19 geschreven door ronie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Thuis"-actrice Vanya Wellens zwanger van eerste kind

    03 december 2009, 08:48

    "Thuis"-actrice Vanya Wellens zwanger van eerste kindVanya Wellens, ook wel bekend als Femke Fierens uit de tv-serie "Thuis", is in verwachting van haar eerste kindje. De 30-jarige actrice (rechts op foto) is drie maanden zwanger.Vanya en haar vriend Jo vormen al drie jaar een koppel en hadden een kinderwens. "Ik wil het liefst een meisje", vertelt Vanya in meerdere kranten, "maar ik denk dat het een jongen wordt". De actrice zal na haar zwangerschapsverlof gewoon weer gewoon op de set van "Thuis" verschijnen. (LEE)

    03-12-2009 om 13:58 geschreven door ronie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Ondanks de opmars van hamburger en pita, is een bakje friet nog steeds de onbedreigde nummer één voor de Vlaming die zin heeft in een warme, snelle hap. Meer dan de helft van de Vlamingen (57 procent) gaat maandelijks naar de frituur. Voor het hamburgerrestaurant en de pitabar is dit respectievelijk 18 en 22 procent. Dat blijkt uit een consumptieonderzoek bij Belgische consumenten tussen 15 en 65 jaar in opdracht van VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing)

    03-12-2009 om 13:52 geschreven door ronie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen./12/2009 Anja Daems gaat twaalf uur in bol zitten

    NVT - Anja Daems van Radio 2 (foto onder) gaat op 8 december twaalf uur lang in een doorzichtige bol in het Antwerpse Centraal Station zitten. Ze doet dat om de websitewww.klikmee.be te lanceren. Met die website wil Telenet jongeren helpen die geen computer of internet hebben. Anja Daems wil zoveel mogelijk mensen op de website laten klikken. Per klik schenkt Telenet twee euro. Het streefdoel is vijftienduizend euro.

    03-12-2009 om 13:49 geschreven door ronie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marilyn Monroe rookte wiet

    Een amateurfilmpje waarop te zien is hoe Marilyn Monroe een joint rookt, is vijftig jaar nadat het werd opgenomen teruggevonden op een zolder.

    De film werd gekocht door verzamelaar Keya Morgan, de man had er 182.000 euro voor veil. De man die het filmpje maakte, wenst anoniem te blijven. Het copyright op bovenstaande foto wordt deze week op eBay verkocht. (lb)

    01/12/09 22u22

    03-12-2009 om 13:22 geschreven door ronie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De echte reden waarom vrouwen langer leven

    De echte reden waarom vrouwen langer leven

    Als het op levensverwachting aankomt, hebben vrouwen altijd al een stapje voor gehad. Japanse wetenschappers geloven dat vrouwen die extra jaren winnen doordat ze genetisch sterk verschillen van mannen. De sperma-genen van de man verkorten zijn levensduur.

    Genetica
    Sterk geslacht of niet, vrouwen leven langer.  En dat heeft eerder met hun genetisch materiaal, dan wel met hun kracht te maken. Het mannelijk genetisch materiaal zou immers een rem zetten op de levensduur. Meer nog, denk de genetische bijdrage van mannen aan de mensheid weg, en vrouwen zouden een derde langer leven.

    Onderzoek
    Wetenschappers in Japan produceerden vrouwelijke muizen zonder vader met behulp van genetisch materiaal van twee moeders. Deze supervrouwelijke diertjes leefden aanzienlijk langer dan die met een normale mix van moederlijke en vaderlijke genen. De bevindingen, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Human Reproduction, bieden het eerste bewijs dat sperma-genen een nadelig effect hebben op de levensduur bij zoogdieren. Dat stress, fysieke arbeid, meer verantwoordelijkheiden en dergelijke de mannenjaren beperken, wordt hiermee definitief van tafel geveegd. (lvl)
    02/12/09 09u46

    03-12-2009 om 13:19 geschreven door ronie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit gebeurt in de slaapkamer van anderen

    Over wat er precies gebeurt in de slaapkamers van anderen, bestaan veel misverstanden. De seksenquête van het Amerikaanse magazine Redbook moet duidelijkheid brengen.

    Frequentie
    De grootste groep heeft een tot twee keer per week seks (35 procent), een kwart heeft bijna dagelijks seks, en vijf procent minstens een keer per dag. 19 procent haalt twee tot drie keer per maand, tien procent heeft minder dan een keer per maand seks.

    Meer of minder?
    Twee op drie mensen is tevreden met zijn/haar seksleven, veertien procent omschrijft het als 'kan niet beter'. Toch wil 65 procent graag vaker seks. Voor een kwart mag dat elke dag zijn,  43 procent wenst '3 tot 6 keer per week' en nog eens 26 procent neemt genoegen met een tot twee keer per week. Een kleine minderheid wil minder dan een keer per week seks (5 procent) of minder dan een keer per maand (2 procent).
     
    Geen zin
    Een derde van de vrouwen geeft toe dat hun man meer seks zou willen, maar een kwart bekent dat zij eigenlijk vaker tussen de lakens zouden willen duiken.

    Vermoeidheid (46 procent), geen tijd en kinderen die iets horen/zien (19 procent) zijn de belangrijkste redenen om geen seks te hebben voor vrouwen. Mannen zien hun libido dalen als ze onder veel stress staan of problemen hebben op het werk.

    Plezier doen
    Mannen zeggen dubbel zo vaak als vrouwen (26 versus 11 procent) gewoon 'nee' als ze geen zin hebben. Opvallend: de meerderheid geeft gewoon toe aan de goesting van zijn partner: 69 procent van de vrouwen en 59 procent van de mannen doet dat. De rest verwent degene met goesting, en gaat daarna gewoon slapen.

    Ontspannen
    Vrouwen krijgen weer zin in seks als ze zich kunnen ontspannen, al gebruiken niet weinig vrouwen seks ook om te ontspannen. Eén op drie vrouwen faket nog altijd een orgasme, hetzij af en toe, hetzij regelmatig. Ze doen het opdat hij zich goed voelt en om er vanaf te zijn.

    Missionaris
    Missionarispositie blijft de favoriet (39 procent), gevolgd door zij vanboven (28 procent) en op zijn hondjes (25 procent). Bij ruim de helft duurt seks tussen 10 en 30 minuten, nog eens 22 procent doet er 30 tot 60 minuten over. Voorspel is niet voor iedereen even belangrijk: 41 procent wil graag een efficiënte opwarming van3 tot tien minuten, 31 procent doet er 10 tot 20 minuten over.

    Anale seks
    De Amerikanen blijken ook niet zo preuts als hen altijd wordt toegedicht. 80 procent trok al eens sexy lingerie aan, 60 procent gebruikt al een een seksspeeltje, 50 procent keek naar porno en 41 procent probeerde anale seks. Elkaar vastbinden (28 procent), blinddoeken (21 procent) of verkleden (16 procent) is opmerkelijk minder populair.

    Orale seks overschat
    Het belang van orale seks wordt overschat. Vrouwen vinden het wel leuk, maar vinden andere dingen in bed even leuk (56 procent). Voor één op drie is het wel hun favoriet tussen de lakens, 11 procent vindt er maar niets aan. Bijna de helft van de vrouwen vindt hém oraal bevredigen opwindend, nog eens 40 procent doet het vooral voor hem maar is er zelf niet echt dol op en ruim tien procent haat het.

    Orgasme ja, maar hoe?
    De helft van de vrouwen krijgt altijd een orgasme tijdens seks, nog eens 31 procent krijgt er minstens driekwart van de tijd één. 15 procent kan altijd een orgasme krijgen van penetratieseks, 21 procent nooit. Het orgasme wordt gemakkelijker bereikt als vrouwen het zelf doen (50 procent), dan als mannen het doen. Ruim één op vijf vrouwen masturbeert nooit, één procent heeft nog nooit een orgasme gehad.

    Orale seks (23 procent), manuele stimulatie tijdens penetratie (18 procent), pure penetratie (11 procent), een vibrator (11 procent) en masturbatie (9 procent) zijn de beste manieren om een vrouwen een orgasme te geven, al zegt 27 procent dat ze allemaal prima werken. (edp)

    02/12/09 14u07

    03-12-2009 om 13:17 geschreven door ronie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miet Smet: "Tijd is rijp voor een vrouwelijke premier"

    "Vijftien, twintig jaar geleden was de tijd nog niet rijp voor een vrouwelijke eerste minister. Met vrouwen die partijvoorzitter zijn of vicepremier is dat nu wel het geval. Ik ben er zeker van dat ons land op een dag een vrouwelijke premier zal hebben." Dat heeft minister van Staat Miet Smet gezegd bij de presentatie van het boek over haar carrière in het gelijkekansenbeleid.
     
    Het boek "Miet Smet. Drie decennia gelijkekansenbeleid" kwam er in opdracht van het Instituut voor de Gelijkheid van Mannen en Vrouwen. Tijdens de voorstelling blikte Smet terug op haar carrière in de regeringen-Martens en -Dehaene. "Als die twee premiers er niet waren geweest, zou ik het nog veel moeilijker gehad hebben als vrouw", zei ze. "Je moest in die tijd medestanders hebben die niet aan de heersende machocultuur wilden vasthouden."
     
    Ambitie minder belangrijk
    Smet vertelde dat in 1994, toen eerste minister Jean-Luc Dehaene topfavoriet was om voorzitter van de Europese Commissie te worden, toenmalig CVP-voorzitter Johan Van Hecke in haar wel een opvolger voor Dehaene zag. "Jij moet eerste minister worden, maar omdat ik te veel tegenstand verwacht (onder meer omdat Smet vrouw is, nvdr), ga ik toch iemand anders kiezen", vertelde hij haar.
     
    "Mijn ambitie was in de ogen van Van Hecke minder belangrijk dan die van anderen. Ik heb hem dan gezegd dat hij mij vicepremier moest laten worden, maar ik was maar wat blij toen bleek dat Dehaene bleef en ik minister van Arbeid kon blijven", zei Smet over die periode. (belga/adv)

    02-12-2009 om 15:24 geschreven door ronie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw verkiest shoppen boven vrijen

    64 procent van de dames duikt liever het shoppingcenter in dan het bed. Dat blijkt uit een Nederlandse rondvraag op een modesite.

    Genieten
    Shoppen lijkt bij het merendeel het summum van genieten. Slechts een kleine 36 procent kiest voor een stevige vrijpartij als toppunt. 750 vrouwen werkten mee aan de rondvraag. De dames waren allen tussen de 20 tot 30 jaar oud.

    Bedrag
    Shoppen is een duurdere bezigheid want 42 procent geeft tussen de 100 en 200 euro uit. Voor 24 procent loopt dat bedrag op tot 200 à 300 euro. Opmerkelijk: lingerie behoort niet tot de favoriete aankopen. Al bij al wordt slechts weinig geld daaraan gegeven. 37 % besteedt tussen de 25 tot 50 euro aan een sexy setje, 51 procent geeft nog minder dan 25 euro uit. (lvl)

    02-12-2009 om 15:22 geschreven door ronie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar vliegt de borst van Serena

    Daar vliegt de borst van Serena

    Gisteren kreeg Serena Williams nog de zwaarste boete in de geschiedenis van het tennis, maar heel erg lijkt ze zich dat niet aan te trekken. In Barbados geniet de nummer één momenteel van een verkwikkende duik in het frisse water. Alleen dat verdomde zwempak durft wel eens tegenspartelen. Net geen dubbele fout, zoals u merkt.

    Naast een voorwaardelijke sanctie van twee jaar moet 'miss Williams' ook nog eens 55.000 euro uit haar portemonnee grabbelen omdat ze tijdens de US Open de lijnrechter met de dood zou bedreigd hebben. (svm)

    Klik hier voor meer leuke foto's van Serena
    01/12/09 10u50

    01-12-2009 om 13:15 geschreven door ronie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramses Shaffy overleden

    Ramses met Liesbeth List.
    Ramses met Liesbeth List.

    HLN update  De Nederlandse zanger en acteur Ramses Shaffy (76) is vanmorgen in Amsterdam overleden. Dat maakte zijn management bekend. Dit voorjaar werd er bij hem slokdarmkanker vastgesteld. "Eind vorige week verslechterde zijn gezondheid aanzienlijk. Vanmorgen is hij rustig ingeslapen", stelt het management in een verklaring. Zijn hits 'We zullen doorgaan', 'Sammy', 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder' en 'Laat me' drukten in de jaren zestig en zeventig een onuitwisbare stempel op het Nederlandstalige lied.

    Zangeres Liesbeth List is zeer geschokt door het nieuws van het overlijden van haar vriend en collega. Haar woordvoerder laat weten dat ze nog niet kan reageren op het nieuws. "Het is geen grote verrassing, maar toch komt het als een enorme schok. Ze is op dit moment niet aanspreekbaar", klinkt het. Volgens het management van Shaffy bezocht List de zanger gisteravond nog.

    Egyptische vader en Russische moeder

    Shaffy werd op 29 augustus 1933 in Frankrijk geboren als zoon van een Egypische vader en een Russische moeder, maar groeide vanaf zijn zesde op in een pleeggezin in Nederland. Hij koos in 1952 voor de toneelschool in Amsterdam. Drie jaar later vertrok Shaffy zonder diploma, maar zette hij niettemin zijn eerste schreden in de toneelwereld. In 1955 presenteerde hij met enkele klasgenoten de productie Ole la Marguerita. Hij werd ook gevraagd voor de Nederlandse Comedie. Tot 1963 zat hij bij het vermaarde gezelschap, maar hij wilde meer.

    Met Shaffy Chantant, dat hij in 1964 oprichtte, bracht hij een nieuwe vorm van cabaret. Muzikaal, literair-poëtische teksten, een tikje mondain en licht-erotisch. Het Amsterdamse theater Felix Meritis waar de programma's werden uitgevoerd, werd voor een paar jaar omgedoopt tot het Shaffy Theater. De samenstelling van het programma en de acteurs wisselden voortdurend. Onder meer Loesje Hamel, Polo de Haas, Louis van Dijk en natuurlijk Liesbeth List deden mee.

    'Pastorale'
    Met List werkte hij vele jaren samen in het theater en in de opnamestudio. Ze maakten albums als Shaffy en List en Ramses en Liesbeth Live. In 1969 hadden ze een ernorme hit met 'Pastorale'. In een interview typeerde Shaffy zijn relatie met List met het woord herkenning. "Wij voelen elkaar perfect aan. Wij hebben in wezen ook dezelfde traumatische ervaring in onze jeugd gehad. Wij zijn allebei zonder ouders opgegroeid."

    Shaffy ontving talrijke prijzen voor zijn werk. Zo werd hij in 1967 onderscheiden met de Edison. In 1971 ontving hij de Louis Davidsprijs en in 1980 de Gouden Harp. Ook als acteur speelde hij grote rollen. Hij was onder meer de Man van La Mancha en had de hoofdrol in Hendrik IV.

    Alcoholprobleem
    Shaffy stond bekend om zijn drankgelagen en overmatig alcoholgebruik. Begin jaren tachtig werd hij aanhanger van de Indiase goeroe Bhagwan en stopte hij tijdelijk met drinken. Mary Dresselhuys haalde hem uit een commune door hem te vragen voor het toneelstuk de Sprong.

    Dat bracht hem weer volledig in de schijnwerpers. Hij speelde weer in eigen theaterprogramma's en in 2005 stond hij met Liesbeth List zelfs weer in de hitparades met een nieuwe versie van zijn hit 'Laat Me'. In 2006 ontving hij de Edison Oeuvre Prijs voor Kleinkunst. In 2007 werd bij de Amsterdamse Schouwburg een borstbeeld van Shaffy onthuld.

    Bloemen van Nicole en Hugo

    De laatste jaren van zijn leven verbleef hij in een verzorgingshuis en raakte hij in verval. Vorig jaar trad Shaffy nog live in Sint-Niklaas op ter gelegenheid van de 11 juli-feesten. Na afloop kreeg hij bloemen aangeboden door Nicole en Hugo.

    In mei raakte bekend dat hij slokdarmkanker had. Eind oktober nam de zanger in museum Beeld en Geluid in Hilversum nog een dubbel-dvd met zijn werk in ontvangst. Hij was slecht bij stem, maar nam als vanouds plaats achter de vleugel, voor zijn laatste optreden. (belga/svm)

    01-12-2009 om 13:12 geschreven door ronie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BURGEMEESTER: Freddy De Vilder SP.A
    .txtstijlerror {color: #FF0000;}
    01/12/2009
    © FOTO MICHEL MOENS
     Dossier
    Het Rapport van uw burgemeester

    BURGEMEESTER: Freddy De Vilder SP.A

    Het Rapport van uw Burgemeester

    Reeds 0 reacties | reageer zelf

    ZELZATE - Burgemeester Freddy De Vilder (SP.A) is duidelijk ontevreden met de score van 5,1 op 10, en hij wijdt dat niet zozeer aan zichzelf. De Vilder maakt eerder de link met de dikwijls slecht functionerende paarse coalitie waarvan hij het gezicht is.

    'In de vele contacten tijdens mijn spreekuur merk ik echter weinig ontevredenheid bij de burgers en voel ik mij doorgaans aangesproken als burgervader. We hadden vaak geen werkbare meerderheid. Soms was het erg moeilijk besturen in een sputterende coalitie met drie socialisten en drie liberalen. Bemiddelen was toen bijna onmogelijk. Iedereen kon de voorbije jaren vaststellen dat in dit college weinig ploeggeest heerst.'

    De voorganger van De Vilder, John Schenkels (SP.A), kreeg in 2006 nog de score van 6,9 op 10. 'Maar als je achttien jaar ononderbroken burgemeester bent en (te) veel geld uitgeeft aan dure projecten, dan word je natuurlijk anders beoordeeld dan drie jaar in permanente moeilijkheden én met een lege portemonnee te moeten besturen', zegt De Vilder.

    'Veel inwoners verwijten mij en de partij nog steeds dat we Schenkels opzij gezet hebben, een persoonlijke afrekening. Maar de waarheid is totaal anders en minder fraai voor Schenkels, al wil ik daarover niet in detail gaan.'

    01-12-2009 om 10:01 geschreven door ronie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongewenste gast van jachthaven loopt in de val
    .txtstijlerror {color: #FF0000;}
    30/11/2009
    VUM
    © Dirk Ververs

    Ongewenste gast van jachthaven loopt in de val

    Reeds 0 reacties | reageer zelf

    ZELZATE - Havenmeester Freddy Mussche kon zondagavond een ongewenste gast van de jachthaven strikken. Het beestje, een flink uit de kluiten gewassen Amerikaanse mannetjesnerst of mink had zich al een weekje gesetteld onder het dekzeil van een jacht. Onder dit zeil vond men naast een hoop uitwerpselen maar ook pluimpjes en beentjes. Watervogels durfden al enkele dagen niet meer op de steigers te komen. Het roofdiertje kon in een val gelokt worden met hondenbrokken als aas. Het verhuist nu naar het opvangcentrum van de dierenbescherming in Geraardsbergen.

     (zvd

    01-12-2009 om 09:58 geschreven door ronie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Winne na zes maanden geland in Kazachstan

    HLN update  De tweede ruimtereis van de Belgische astronaut Frank De Winne zit er op. Zijn van het Internationaal Ruimtestation ISS teruggekeerde Russische Sojoez-capsule is vandaag veilig op de geplande plaats op zowat 85 km van de Kazachse stad Arkalyk geland, aldus het Russische vluchtleidingscentrum Tsoup nabij Moskou.
     
    Slecht zicht
    De Sojoez TMA-15 smakte zoals voorzien omstreeks 08.15 uur Belgische tijd tegen de grond. Naast De Winne als astronaut van het Europese Ruimtevaartbureau ESA waren ook de Rus Roman Romanenko en de Canadees Robert Thirsk aan boord.
     
    De drie stellen het in het algemeen goed, aldus de Tsoup op gezag van Sojoez-bevelhebber Romanenko. De bergingsteams, die door lage en dichte bewolking slecht zicht hadden op de afdaling van de capsule, zijn ter plaatse.
     
    Gezagvoerder
    De Winne was met het duo op 27 mei op Bajkonoer gelanceerd en kwam twee dagen later aan. Hij was tijdens de Oasiss-missie gedurende 46 dagen de eerste niet-Russische of niet-Amerikaanse gezagvoerder van het ISS.
     
    Tijdens zijn verblijf van zes maanden in het ISS was er druk aankomend en vertrekkend verkeer van ruimteschepen zoals spaceshuttles, onbemande Russische bevoorradingsschepen, een andere Sojoez én de eerste onbemande Japanse cargo. De Winne werkte actief mee aan het plukken van deze HTV-1 uit zijn baan en de aanhechting aan het ISS. Het was de eerste keer in de geschiedenis van de spacemeccano dat er op die manier een ruimteschip aanmeerde. (belga/adv)

    01-12-2009 om 09:53 geschreven door ronie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freya Van den Bossche bevallen van zoon Moses

    Het is het eerste kind van Freya met haar partner Willem Wallyn.

    Freya Van den Bossche (sp.a), Vlaams minister van Energie, Wonen, Steden en Sociale Economie, is in het UZ Gent bevallen van haar derde kind. Dat meldt haar woordvoerder, Joris Vandenbroucke. Het is haar eerste kind met haar partner Willem Wallyn.
     
    De pasgeboren zoon luistert naar de naam Moses. "Zowel moeder als kind stelt het goed", aldus Vandenbroucke. (belga/adb)

    29-11-2009 om 09:45 geschreven door ronie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rani De Coninck bevallen van zoontje Leon

    Rani De Coninck bevallen van zoontje Leon

    27 november 2009, 15:56

    Rani De Coninck bevallen van zoontje LeonTelevisiepresentatrice Rani De Coninck (39) is woensdag bevallen van een zoontje, zo heeft de persdienst van vtm vrijdag gemeld. De jongen, die de naam Leon kreeg, woog bij de geboorte 3,810 kilo en was 53,5 centimeter groot.Het kindje kwam zoals gepland met een keizersnee ter wereld. De moeder herstelt heel goed van de ingreep, liet de commerciële zender weten. "Het is een flinke kerel met een ferme bos donkerblond haar. Ook zijn broer Beau (15) en zus Dora (13) zijn in de wolken", zegt vader Laurens Verbeke in de mededeling. Beau en Dora zijn de kinderen die de presentatrice van vtm-programma's als "Mijn restaurant", "Het verstand van Vlaanderen" en "Vips" met haar ex-man Gust De Coster kreeg. "Rani, Beau, Dora en Leon stellen het zeer op prijs dat u hen de kans laat in alle rust samen te genieten", staat nog in de mededeling. (DES)

    27-11-2009 om 16:36 geschreven door ronie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Archief per week
  • 31/01-06/02 2011
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 30/10-05/11 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda


    Gastenboek
  • Prettig Weekend
  • Een groet vanuit De Klinge doet altijd goed
  • Lieve groetjes op vrijdag
  • Lieve groetjes van uit De Klinge
  • Een aangename avond

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Een interessant adres?

    Foto

    Foto

    Foto


    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Avs
  • Onze hond Milan in actie

  • Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wittewoe
    blog.seniorennet.be/wittewo
    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Het Laatste Nieuws
  • De lelijkste hond ter wereld wenst je een zalige kerst

  • Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!