Gezondheid
Inhoud blog
  • Tumoren en gezwellen in het hele lichaam, hernia.
  • Prostaatproblemen, prostaatkanker, P.S.A.
  • Chronische ziekten.
  • Zuurstof, ademen, kanker, milieu. Vervolg.
  • Chronische pijn, bijwerkingen van medicijnen, krampen.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Tips voor een goede gezondheid.
    16-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nierproblemen, nierfalen, nierdialyse, geblokkeerde nieren, lage rugpijn.
    Nierproblemen, nierfalen, nierdialyse, geblokkeerde nieren, lage rugpijn.

    Hoe ontstaan nierproblemen.

    Overlevingsangst.

    De oermens die in de vrije natuur leefde, had maar één belangrijk doel in zijn leven, namelijk overleven. Zijn ganse lichaam en geest waren daar op ingesteld. Het eerste en belangrijkste dat hij dan ook moest doen was voedsel, drank en een onderkomen zoeken. Bij de verplaatsingen die hij daarvoor deed, werd hij echter regelmatig geconfronteerd met wilde dieren die zijn leven bedreigden.

    Greep er zulke levensbedreigende confrontatie plaats, dan kon hij niets anders doen, dan te proberen zijn leven veilig te stellen. Hij kon dit doen op twee manieren namelijk: door te vluchten of door te vechten. Was het bij die confrontatie nog mogelijk om te vluchten, ja dan koos hij zeker het hazenpad. Was vluchten niet meer mogelijk, dan was hij genoodzaakt om te vechten om alzo te proberen zijn hachje te redden.

    In beide gevallen was het natuurlijk noodzakelijk, dat hij kon beschikken over al de in zijn lichaam aanwezige krachten. Gelukkig werd daarin voorzien door “De Natuur”.  

    De vecht/vluchtreactie.
      

    Om de energie/kracht te mobiliseren om zich met succes te kunnen verdedigen, beschikt het lichaam over een reactie, die aan de hand van de binnengekomen impulsen van onze zintuigen (sensoren), in gang gezet wordt door de hersenen en het zenuwstelsel. Deze functie is in de natuurgeneeskunde gekend onder de naam: “De vecht/vlucht reactie”.  

    De “Vecht/vlucht reactie”, doet in het autonome zenuwstelsel een orthosympatische reactie ontstaan, die ons lichaam gaat voorbereiden, om met inzet van al zijn krachten, te vluchten of te vechten om alzo zijn leven veilig te kunnen stellen. Het is die orthosympathische reactie die er voor gaat zorgen dat het lichaam gaat kunnen beschikken over al zijn aanwezige krachten of energie.  

    De vecht/vluchtreactie ontstaat in ons lichaam, telkens we een levensbedreigende confrontatie gaan doormaken, dus telkens wanneer we angst hebben (om te overleven), ons zorgen maken, ons machteloos voelen of ons ergeren in iets, enz.  

    De orthosympathische reactie.
      

    Hoe gaat die reactie nu precies in zijn werk? Wel bij middel van adrenaline gaat ons zenuwstelsel er voor zorgen, dat al de lichaamsprocessen die niet ten dienste staan van het vechten of vluchten, worden stopgezet of met andere woorden worden geblokkeerd. Hierdoor kan de energie die nodig is om die systemen draaiende te houden, ter beschikking komen om te vechten of te vluchten, met andere woorden om zijn leven veilig te stellen.  

    Wat hebben we zeker niet nodig om te vechten of te vluchten, dat is onze spijsvertering met daaraan gekoppeld de uitscheidingsorganen en de voortplanting. Het gaat dus meer bepaald over het maag – darmkanaal, de lever en de gal, de nieren, de alvleesklier en de voortplantingsorganen, dit omdat die toch van geen nut meer zullen zijn wanneer je dood bent tengevolge van die confrontatie. Het lichaam stelt dus op het ogenblik van die confrontatie andere prioriteiten dan in het normale leven.  

    Wanneer die organen stilgelegd of geblokkeerd worden, dan wil dat zeggen dat de ophanden zijnde spijsvertering gestopt wordt en de uitscheidende werking van de genoemde organen stilvalt. Met andere woorden, de etensresten, het vocht, de toxische stoffen, de zuren en de zouten blijven in ons lichaam en de alvleesklier maakt geen verteringssappen meer aan.  

    Het tweede deel van de reactie bestaat erin, het lichaam voor te bereiden om in de meest optimale omstandigheden te kunnen vluchten of vechten. De persoon die bedreigt wordt zal hevig en woedend reageren, zijn hartslag gaat versnellen, de kransslagaders verwijden en zijn spieren worden optimaal doorbloed om zo veel mogelijk energie aan te voeren.  

    De betroffen persoon zal hierdoor bleek worden, zijn haren gaan rechtop staan zoals bij een kat die aangevallen wordt door bijvoorbeeld een hond, zijn handen beginnen kleverig te zweten, zijn pupillen worden verwijd, enz.  

    Hiertoe gaan o.a. de kransslagaders verwijden, de spieren worden optimaal doorbloed, de pupillen worden verwijd, het gehoor en het zicht wordt intenser, kortom zijn lichaam wordt voorbereid, om snel en juist te reageren en om het maximum aan kracht te kunnen ontwikkelen.  

    De parasympathische reactie.
      

    In de vrije natuur zal deze confrontatie echter altijd gevolgd worden door vluchten of vechten, waardoor de gemobiliseerde energie verbruikt wordt. De betroffen persoon zal dus moe worden door de energie te verbruiken, buiten adem geraken en zeer intens en diep gaan ademhalen, om de hoeveelheid zuurstof in zijn lichaam terug op peil te brengen.  

    Hierdoor gaat er na het vluchten of vechten, langzaam in het lichaam een parasympathische reactie optreden, die het tegenovergestelde doet van de orthosympathische, namelijk de geblokkeerde processen terug opstarten. Wordt de strijd daarentegen verloren, ja dan is de mens waarschijnlijk dood en heeft hij geen behoefte meer aan de geblokkeerde lichaamsprocessen.  

    Het spijsverteringstelsel en de uitscheiding worden dus terug opgestart, de ademhaling gaat zich normaliseren, de hartslag zal verlagen, de klieractiviteit in het maag/darmkanaal wordt gestimuleerd, de pupillen vernauwen, we gaan rijkelijk zweten en onze haren gaan terug liggen.  

    Op het ogenblik dat de parasympathische reactie is uitgewerkt, is het lichaam terug in balans en kan het terug normaal functioneren. Het is natuurlijk zo, dat om optimaal te kunnen functionneren het lichaam moet kunnen beschikken over al de stoffen die het nodig heeft. Bovendien dienen alle organen nog intact in het lichaam aanwezig te zijn.  

    Het lichaam gaat nu terug het overtollige vocht, de zuren en de zouten uitscheiden langs de nieren, de toxische stoffen langs de lever, de etensresten door het maag – darmkanaal en de gassen door de longen. Bovendien is door het vechten/vluchten één van de functies van de huid gestimuleerd, namelijk het zweten. Dit is dan ook de reden waarom de huid wordt beschouwd als de derde nier van het lichaam. Ze scheidt dus ook vocht en toxische stoffen af.  

    Zweten is dus één van de elementaire basisreacties van de huid van het lichaam net zoals bijvoorbeeld de temperatuurregeling. Zweten mag dus absoluut niet afgeremd worden aangezien het bijdraagt tot de zuivering en temperatuurregeling van het lichaam. Zweet van een gezond lichaam zal trouwens weinig of niet ruiken, terwijl dit van een ziek lichaam zal stinken. Hetzelfde kan gezegd worden van de adem van een gezonde of een zieke mens.  

    Overlevingsstress.
      

    Een levensbedreigende situatie zoals de oermens in de natuur meemaakte, zal zich heden ten dage, behoudens in de criminele sfeer of in een tijden van oorlog, niet meer voordoen. De basisreactie van het onwillekeurige zenuwstelsel is echter nog steeds in het lichaam aanwezig. Ze komt tot uiting in situaties die weliswaar niet meer levensbedreigend zijn, maar die we als een dreiging aanvoelen en ons dus angstig maken.  

    Het feit dat we dergelijke situatie niet meer als levensbedreigend aanvoelen, heeft dan ook meestal als gevolg, dat we niet meer gaan vluchten of vechten. Het gevolg hiervan is dat de gemobiliseerde energie niet meer verbruikt wordt en ergens in ons lichaam blijft rondslingeren. Op den duur zal die energie zich vastzetten op de spieren en de gewrichten waardoor er spanningen in ons lichaam ontstaan.  

    Vooral het schouder - en nekgebied zijn hier erg aan onderhevig. Bovendien wordt deze toestand, nog versterkt door andere orthosympathische reacties, dit ten gevolge van andere confrontaties met angstige situaties.  

    Het is de opeenvolging van orthosympathische reacties, die niet meer gevolgd worden door vluchten of vechten, die de “Overlevingsstress” doet ontstaan, die maakt dat het lichaam niet meer ontspannen en optimaal kan functioneren.
      

    Het gevolg van deze situatie is, dat de spijsvertering en de uitscheidingsorganen zoals de lever en de nieren, voor een stuk geblokkeerd blijven en dus ook de niet meer optimaal zullen werken. Op zijn beurt heeft dit voor gevolg dat er onvoldoende vitaal stoffen opgenomen worden en dat de zuren, de zouten, het vocht, de toxische stoffen en de etensresten onvoldoende uitgescheiden worden, waardoor die zich in het lichaam gaan opstapelen en de natuurlijke afweer zienderogen gaat dalen.  

    Bovendien gaat het lichaam verzuren en zullen er zich tengevolge hiervan allerlei verkrampingen voordoen. De onverbruikte energie samen met deze verkramping maakt dat we zeer vatbaar worden voor het verschuiven van spieren, zenuwen en/of gewrichten, dit wanneer ze abnormaal en zwaar belast worden.  

    Een ander verschijnsel dat zich gaat voordoen, is dat het vocht zich gaat ophopen in het lichaam wat samen met de verzuring ideaal is voor het ontstaan van ontstekingen met reuma voor gevolg.  

    Nog een kenmerk van die toestand is een oppervlakkige ademhaling, waardoor er een tekort aan zuurstof in het lichaam ontstaat. Typische verschijnselen hiervan zijn, naar mijn persoonlijke mening, oppervlakkige snelle ademhaling, versnelde hartslag en hartkloppingen.  

    Dit is eigenlijk de vorm van stress, waarover de mensen spreken wanneer ze het hebben over “STRESS”.
      

    De vecht/vlucht simulatie.
      

    Uit het voorgaande blijkt duidelijk, dat we om te kunnen ontspannen, we regelmatig een vecht/vlucht simulatie zullen moeten inlassen in ons leven. We gaan dus iets moeten doen om de gemobiliseerde energie in het lichaam te verbruiken, dit om de parasympathische reactie op gang te brengen en onze ademhaling te verdiepen. We kunnen dit doen door regelmatig te sporten of handenarbeid te verrichten. Om snel en gemakkelijk tot ontspanning te komen kunnen we ook aan intervaltraining doen.  

    Doe dagelijks, indien lichamelijk mogelijk, één tot meerdere keren aan intervaltraining en dit op de volgende manier. Men loopt zo snel men kan zo ver mogelijk tot men buiten adem is, vervolgens wandelt men rustig verder tot de ademhaling zich genormaliseerd heeft en men zich voldoende fit voelt om de ganse procedure nog twee tot drie maal te herhalen.  

    De afstand, noch de snelheid waarmede men gelopen heeft, zijn van geen enkel belang voor de graad van ontspanning die men zal bereiken. Na enkele dagen zal men reeds veel verder en sneller kunnen lopen alvorens buiten adem te geraken. Het is dus belangrijk om niets te forceren en langzaam alles op te bouwen. Het ontspannend effect zal groter worden naarmate men verder en sneller kan lopen.  

    Doe in perioden van stress deze training indien mogelijk 2 tot 3 maal per dag. Mensen met hartproblemen vragen best aan hun cardioloog of dit wel kan.  

    Indien men over weinig tijd beschikt en bijvoorbeeld maar 1 maal kan lopen, dan is dit nog altijd beter dan niets te doen.  

    Men kan ook bij het verrichten van zijn dagelijkse werkzaamheden een vorm van simulatie inlassen, dit door bijvoorbeeld een trap zo snel mogelijk op te lopen, zo snel mogelijk met een fiets te rijden, naar de tram of trein te lopen, enz. Elke inspanning die energie verbruikt vormt een bijdrage tot de ontspanning van het lichaam en de deblokkering van de nieren.  

    Behandeling voor slecht werkende nieren.
      

    Wanneer we er in slagen, indien lichamelijk mogelijk, om regelmatig een vecht/vlucht simultie te doen, dan zullen we weinig of geen problemen hebben met de werking van onze nieren, dit op voorwaarde natuurlijk, dat ze niet onderhevig zijn aan een virale of bacteriéle infectie en bovendien nog structureel in orde zijn.  

    Indien we toch problemen hebben met onze nieren, dan kunnen we heel wat bereiken met de volgende werkmethode:
      
    • Doe dagelijks indien mogelijk, zoals hierboven beschreven, 1 of meerdere keren aan intervaltraining.
    • Neem de eerste dag 4 druppels in van de Bach Bloesem “Resque Remedie” (Ook wel Five Flower Remedie genoemd) en de daarop volgende dagen telkens 2 druppels. Doe de druppels in een weinig water, roer ze goed om, neem ze in de mond en slik ze na een twintigtal seconden door. Deze bloesemremedie zal de shocks en de negatieve ervaringen die je meegemaakt hebt oplossen en je ontspannen. Pas dit gedurende ongeveer 2 weken toe en vervolgens wanneer je er behoefte aan hebt.
    • Neem de eerste dag 4 druppels in van combinatieremedie “Bescherming” van de Nederlandse bloesemremedies en de daaropvolgende dagen telkens 2 druppels. Doe de druppels in een weinig water, roer ze goed om, neem ze in de mond en slik ze na een twintigtal seconden door. Deze bloesemremedie zal je kracht geven en je beschermen tegen personen en situaties die veel van uw energie wegzuigen. Pas dit gedurende ongeveer 2 weken toe en vervolgens wanneer je er behoefte aan hebt.
    • Neem gedurende twee à drie weken en indien nodig nog langer, drie maal per dag in een weinig water, 20 druppels van het extract “Solidago complex” van Dr. Vogel in. (Te bestellen bij uw apotheker.) Solidago is de latijnse benaming voor het kruid “Guldenroede”. Solidago zal de werking van de nieren stimuleren waardoor ze gezuiverd worden en terug optimaal gaan functionneren. Neem ze vervolgens in wanneer je er behoefte aan hebt.
    Deze werkmethode, zal dus ons lichaam en onze geest ontspannen, de werking van de nieren stimuleren en ze tegelijkertijd zuiveren waardoor ze zullen ontzwellen.  

    Indien men medicijnen gebruikt van andere merken, dan dient men het gebruik aan te passen overeenkomstig het gebruik dat vermeld is op de bijsluiter van het betroffen medicijn. Voor kinderen dient men de inname aan te passen overeenkomstig de leeftijd en het lichaamsgewicht. Gebruik deze middellen allen minimaal 1 uur gescheiden van andere eventueel in te nemen geneesmiddellen.

    De bloesem remedies kan je bestellen bij “Bloesem Remedies Yarrow” Thonissenlaan 86, 3500 Hasselt België. Tel/Fax 011.72.58.58.  

    Met deze manier van werken zal men in 70 tot 80% van de gevallen een goed resultaat bereiken, voor het overige deel dient men een werkmethode uit te werken aangepast aan de betroffen persoon.

    Structurele veranderingen die in het lichaam zijn opgetreden door de ziekte, kunnen niet altijd met deze werkmethode ongedaan gemaakt worden.  

    PS. Indien je meer wil weten van de Bloesem Therapie, dan raad ik je aan om de volgende boeken te raadplegen:  
    • “Bach Bloesemtherapie theorie en praktijk” door Mechthild Scheffer. Uitgeverij “De Driehoek in Amsterdam” ISBN 90-6030-381-4.
    • “Spiegel je met Bloesem Remedies” door Bram Zaalberg. Uitgeverij Ankh-Hermes bv –Deventer. ISBN: 90.202.4369.1
    Belangrijk:  

    Mensen met nierproblemen, hebben vaak ook lage rugproblemen in het lendegebied ter hoogte van de nieren. De reden hiervoor is, dat nieren die niet optimaal werken gaan uitzetten. Door deze zwelling gaan de nieren de zenuwen die langs de wervelkolom lopen tegen de ruggewervels drukken waardoor ze geknelt geraken en er rugpijnen ontstaan. Deze rugpijn wordt dus veroorzaakt door gezwollen nieren en niet door rugproblemen. Deze pijn zal dan ook automatisch verdwijnen op het ogenblik dat de nieren terug optimaal functionneren en dus ontzwollen zijn.  

    Indien de nierproblemen gepaard gaan met pijn in de spieren en gewrichten, dan kan men ook nog de behandeling toepassen voor reumatische aandoeningen die ik in een vorig artikel beschreven heb.

    16-10-2009, 12:05 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    04-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ziekte van Parkinson
    De ziekte van Parkinson.  

    Kenmerken van de ziekte.  

    Bij iemand met de ziekte van Parkinson kunnen zich een aantal van de volgende afwijkingen voordoen in het lichaam:  
    • De natuurlijke afweer is gedaald tot 50% of minder.
    • Er is een groot tekort aan B lymfocyten.
    • De verhouding tussen de T-Helper en de T-Suppressorcellen is verstoord ten nadele van de T-Suppressorcellen.
    • De zuur/base verhouding in het lichaam is zwaar verstoord ten nadele van de basen, waardoor er door overstimulatie van het zenuwstelsel erge pijnen kunnen optreden.
    • De betrokken persoon heeft een zware tot zeer zware allergie voor voor melk en melkproducten, voor sommigen is melk zelfs puur vergif.
    • De hersenen maken te weinig dopamine aan, een neurotransmitter die nodig is voor het doorgeven van signalen in de hersenen.
    • De betrokkene heeft een tekort aan het biochemische zout “Magnesia Phosphorica D6”, waardoor er te weinig dopamine aangemaakt wordt en er krampen en spierstijfheid optreden in het lichaam.
    • De betrokkene neemt heel slecht calcium (Kalk) op in het lichaam waardoor er een tekort aan calcium ontstaat met als gevolg een verzuring.
    • De betrokkene is heel erg onderhevig aan stress.
    • De betroffen persoon gebruikt verkeerde voeding waardoor er verzuring optreed in het lichaam.
    • De betroffen persoon gebruikt geneesmiddellen die een verzuring in het lichaam in de hand werken.
    Heel wat van die kenmerken zijn ook terug te vinden bij mensen die leiden aan reumatische aandoeningen. Het is dan ook logisch dat een behandeling zal uitgaan van een behandeling voor reumatische aandoeningen.  

    Besluit.
      

    Een behandeling zal altijd moeten gericht zijn op:
      
    • Het herstellen van de natuurlijke afweer en de zuur/base verhouding in het lichaam.
    • Het stoppen van de toevoer van voor het lichaam schadelijke stoffen.
    • De tekorten aan vitale stoffen in het lichaam wegwerken door ze in te nemen.
    • Het stressvrij maken van het lichaam en de geest.
      We doen dit op de volgende manier:
      
    • Schrap alle melk en melkproducten volledig uit uw voeding, dit omdat deze mensen heel slecht calcium opnemen in het lichaam, waardoor er zuren en afvalstoffen gevormd worden.
    • Zorg voor een voldoende toevoer van calcium in het lichaam. Het beste gebruiken we hiervoor gedurende een tiental dagen, drie maal per dag 6 tabletjes “URTICALCIN” van Dr. Vogel die men op de tong laat smelten, dit omdat het buiten calcium ook Schuesslerzouten bevat die zorgen voor een goede opname van calcium in het lichaam en de uitscheiding van afvalstoffen.
    • Gebruik, om het lichaam te ontkrampen, soepel te maken en de aanmaak van dopamine in de hersenen te stimuleren, gedurende een zevental dagen, drie maal per dag 5 tabletjes van het Schuesslerzout “Magnesia Phosphorica D6” van Unda/Dolisos die men op de tong laat smelten. Men kan indien nodig deze behandeling nog een tweede week toepassen.
    • Neem regelmatig, wanneer je voelt dat je gestresserd bent, in een weinig water of rechtstreeks uit het stockflesje in de mond, enkele druppels (Indien nodig om het kwartier herhalen, maar nooit meer dan 4 tegelijkertijd) in van de “Resque Remedie” (Soms, naargelang de fabrikant ook wel “Five Flower Remedie” genoemd) van de Bach bloesems, dit om mogelijke geestelijke stress op te lossen. Pas dit vervolgens toe telkens wanneer je er de behoefte toe voelt. Hou dus het flesje altijd binnen handbereik.
    • Doe dagelijks, indien lichamelijk mogelijk, één tot meerdere keren aan intervaltraining en dit op de volgende manier. Men loopt zo snel men kan zo ver mogelijk tot men buiten adem is, vervolgens wandelt men rustig verder tot de ademhaling zich genormaliseerd heeft en men zich voldoende fit voelt om de ganse procedure nog twee tot drie maal te herhalen. De afstand, noch de snelheid waarmede men gelopen heeft, zijn van geen enkel belang voor de graad van ontspanning die men zal bereiken. Na enkele dagen zal men reeds veel verder en sneller kunnen lopen alvorens buiten adem te geraken. Het is dus belangrijk om niets te forceren en langzaam alles op te bouwen. Het ontspannend effect zal groter worden naarmate men verder en sneller kan lopen. Doe deze training indien mogelijk 2 tot 3 maal per dag. Mensen met hartproblemen vragen best aan hun cardioloog of dit wel kan.
    • Beperk, tot je genezen bent, zo veel mogelijk, alle vis, vlees, suiker, alcohol, thee, koffie, chocolade, asperges, erwten, bonen, spinazie, en paddestoelen uit uw voeding. Verder beperken we best de consumptie van brood en deegweren. Groenten en fruit, dus ook aardappelen gaan alzo het hoofdbestanddeel uitmaken van onze voeding.
    • Is het onmogelijk om te stoppen met de inname van zuurvormende medicijnen,dan blijft er alleen de mogelijkheid om de gevolgen van die verzuring regelmatig bij te sturen, dit door 1 tot 2 weken “URTICALCIN” van dr. Vogel te gebruiken. Zorgen die geneesmiddellen ook voor een toename van het maagzuur, dan gaan we het surplus aan maagzuur neutraliseren met “GAVISCON”, een maagzuurremmer. Twee à drie dagen innemen is meestal voldoende, men kan dit herhalen wanneer het probleem zich terug voordoet.
    Indien men medicijnen gebruikt van andere merken, dan dient men het gebruik aan te passen overeenkomstig het gebruik dat vermeld is op de bijsluiter van het betroffen medicijn. Voor kinderen dient men de inname aan te passen overeenkomstig de leeftijd en het lichaamsgewicht. Gebruik deze middellen allen minimaal 1 uur gescheiden van andere eventueel in te nemen geneesmiddellen.

    Met deze manier van werken zal men in 70 tot 80% van de gevallen een goed resultaat bereiken, voor het overige deel dient men een werkmethode uit te werken aangepast aan de betroffen persoon. Na een drietal dagen zal men reeds beterschap voelen en zal de pijn afnemen. Na 10 dagen zal de natuurlijke afweer weer optimaal werken om de ziekte te bestrijden en zal men vrijwel pijnvrij zijn.

    Structurele veranderingen die in het lichaam zijn opgetreden door de ziekte, kunnen niet altijd met deze werkmethode ongedaan gemaakt worden. Pijn die veroorzaakt wordt door een zenuw die gekneld zit zal met deze behandeling ook niet verdwijnen.  

    De medicijnen die vermeld worden zijn allen, op uitzondering van Gaviscom na, van Homeopatische origine en hebben dus zeker geen ongewenste bijwerkingen.

    Belangrijk.

    Indien je toepast wat ik hier aangeef en de pijn, de stijfheid van de spieren en/of het beven, na een aantal dagen/weken/maanden toch opnieuw beginnen, dan is de vermoedelijke oorzaak een bijwerking van andere medicijnen die je inneemt. In mijn persoonlijk geval is dit met hoge waarschijnlijkheid een bloedverdunner.
     

    04-10-2009, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    15-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reuma, artritis, jicht, artrose.
    Reuma, Artritis, Jicht, Artrose.  

    Beschouwingen.
      

    Volgens mijn persoonlijke ervaring, en ik mag wel zeggen dat ik zwaar reuma gehad heb, worden reumatische aandoeningen niet veroorzaakt door een ontsteking, maar wel door een verzuring van het lichaam.  

    Volgens mijn eigen bevindingen hebben bijna alle reumatische aandoeningen volgende kenmerken gemeen:  
    • De zuur/base verhouding in het lichaam is zwaar verstoord ten nadele van de basen.
    • De natuurlijke afweer van het lichaam is volledig ontregeld.
    • De betroffen persoon is heel erg onderhevig aan stress, die voor een groot stuk wordt veroorzaakt door de ophoping van afvalstoffen in het lichaam. 
    • De betroffen persoon gebruikt verkeerde voeding waardoor er verzuring optreed in het lichaam.
    • De betroffen persoon gebruikt geneesmiddellen die een verzuring in de hand werken.
       
    Om nu met een redelijke kans op succes, van reumatische aandoeningen te genezen, is het dus nodig om deze vijf kenmerken terug in orde te brengen. Daar echter de verstoring van de zuur/base verhouding voor een groot deel het gevolg is van een ontregeling van de natuurlijke afweer, kunnen we door de natuurlijke afweer weer te optimaliseren ook die zuur/base verhouding herstellen.

    Het optimaliseren van de natuurlijke afweer en het herstellen van de zuur/base verhouding.

    Om bij reumatische aandoeningen, de natuurlijke afweer van het lichaam terug te optimaliseren, moeten we de hoeveelheid T- lymfocyten (T- cellen) en B- lymfocyten (B- cellen) terug op peil brengen.  

    Meestal, dus op uitzonderingen na, zijn er voldoende T- lymfocyten in het lichaam aanwezig, maar is de verhouding tussen de T-helpercellen en de T- suppressorcellen grondig verstoord ten nadele van de T- suppressorcellen. De optimale verhouding tussen de T- helpercellen en de T- suppressorcellen is volgens wetenschappelijk onderzoek 64/36.

    Indien er toch te werinig T- lymfocyten in het lichaam aanwezig zijn, dan is het uitermate belangrijk om die hoeveelheid terug op peil te brengen, alvorens met een andere behandeling te beginnen. Om dit te verwezenlijken gebruikt men gedurende een tiental dagen het voedingssupplement “THYXE” 3 maal per dag 1 gelule.

    Altijd zal men echter in het lichaam een groot tekort aan B- lymfocyten kunnen vaststellen. Om dit tekort aan te vullen dienen we het volgende te doen:
     
    • Schrap alle melk en melkproducten volledig uit uw voeding, dit omdat mensen met reuma heel slecht calcium opnemen in het lichaam en er door die slechte opname zuren gevormd worden.
    • Zorg voor een voldoende toevoer van calcium in het lichaam. Het beste gebruiken we hiervoor gedurende een tiental dagen, drie maal per dag 6 tabletjes “URTICALCIN” van Dr. Vogel die men op de tong laat smelten, Urticalcin bevat buiten calcium ook Schuesslerzouten die zorgen voor een goede opname van calcium in het lichaam en de uitscheiding van afvalstoffen.
    • Gebruik, om het lichaam te ontkrampen, gedurende een zevental dagen, drie maal per dag 5 tabletjes van het Schuesslerzout Magnesia Phosphorica D6 van Unda/Dolisos die men op de tong laat smelten.
    • Gebruik gedurende een tiental dagen 3ml/dag van het oligo element Germanium van Vitafitea, dit voor de ondersteuning van de natuurlijke afweer, het activeren van de macrofagen en de uitschakeling van vrije radicalen.
    Het wegwerken van stress.

    Om de in het lichaam aanwezige stress af te bouwen, dienen we twee dingen te doen:
      
    • Neem regelmatig, wanneer je voelt dat je gestresserd bent, in een weinig water of rechtstreeks uit het stockflesje in de mond, een tweetal druppels in van de “Resque Remedie” van de Bach Bloesem Remedies, dit om mogelijke geestelijke stress op te lossen. Pas dit toe wanneer je er de behoefte toe voelt. Men kan deze inname desnoods om het kwartier of half uur herhalen, tot men zich kalmer en rustig voelt.
    • Doe dagelijks, indien lichamelijk mogelijk, één tot meerdere keren aan intervaltraining en dit op de volgende manier. Men loopt zo snel men kan zo ver mogelijk tot men buiten adem is. Vervolgens wandelt men rustig verder tot de ademhaling zich genormaliseerd heeft en men zich voldoende fit voelt om de ganse procedure nog twee of drie maal te herhalen. De afstand, noch de snelheid waarmede men gelopen heeft, is van geen enkel belang voor de graad van ontspanning die men zal bereiken. Na enkele dagen zal men reeds veel verder en sneller kunnen lopen alvorens buiten adem te geraken. Het is dus belangrijk om niets te forceren en langzaam alles op te bouwen. Het ontspannend effect zal groter worden naarmate men verder en sneller kan lopen. Mensen met hartproblemen zou ik willen aanraden om eerst hun arts/cardioloog te raadplegen of dit wel kan. 
    Om de afvalstoffen snel uit het lichaam te verwijderen neemt men best gedurende 1 week het Schuesslerzout "Natrium Sulfuricum" in. In België aan gemaakt door de firma UNDA.

    Het aanpassen van het voedingspatroon.


    Indien de verzuring enkel veroorzaakt wordt door voedingsmiddellen, dan is het nodig om het voedingspatroon aan te passen, dit door het zuurvormende voedsel uit onze voeding te verwijderen.  

    Om dit te kunnen doen, is het natuurlijk belangrijk om te weten welk voedsel na vertering zuurvormend is in het lichaam. Algemeen kunnen we stellen dat, alle eiwitten en alle koolhydraten dus ook suiker en alcohol, zuurvormend zijn of zuur toevoeren in het lichaam. Ook Thee, koffie en chocolade zijn sterke zuurvormers. Alle groenten en fruit echter zijn op enkele uitzonderingen na(Asperges, peulvruchten zoals erwten en bonen, spinazie en paddestoelen), basevormend.

    Om de zuurvorming in het lichaam tegen te gaan, dienen we dus alle zuurvormend voedsel tijdelijk tot we genezen zijn, volledig uit onze voeding te verwijderen. We schrappen dus alle vis, vlees, suiker, alcohol, thee, koffie, chocolade, asperges, erwten, bonen, spinazie, en paddestoelen uit onze voeding. Verder beperken we best de consumptie van brood en deegweren. Groenten en fruit, dus ook aardappelen, gaan het hoofdbestanddeel uitmaken van onze voeding. Indien mogelijk, eet de groenten en fruit zo veel mogelijk rauw.

    Later wanneer we volledig genezen zijn kunnen we terug in zeer beperkt mate, als het ware als genotsmiddel, deze voedingsmiddellen terug gebruiken.

    Het gebruik van zuurvormende geneesmiddellen.

    Indien we zuurvormende geneesmiddellen gebruiken, dienen we in overleg met de arts na te gaan of die geneesmiddellen niet kunnen vervangen worden door niet zuurvormende middellen. Is dit onmogelijk dan blijft er alleen de mogelijkheid om de gevolgen van die verzuring regelmatig bij te sturen, dit door “URTICALCIN” van dr. Vogel in tenemen.

    Zorgen die geneesmiddellen ook voor een toename van het maagzuur, dan gaan we het surplus aan maagzuur neutraliseren met “GAVISCON”, een maagzuurremmer. Het beste gebruiken we “Gaviscon” wanneer we, slijmen in de keel krijgen, bij maagbrand en bij pijn in de slokdarm. Men stopt best met de inname, enlele dagen nadat deze” verschijnselen verdwenen zijn. Blijft men de betroffen geneesmiddellen innemen dan zal het na enige tijd nodig zijn om terug tijdelijk “Gaviscon” of een andere maagzuurremmer in te nemen.

    Wil je meer weten over de bijwerkingen en de gevaren van geneesmiddellen, dan raad ik je aan om het boek te lezen “Wat artsen je niet vertellen” geschreven door Lynne Mc Taggart, uitgegeven door Lemniscaat in Rotterdam. Ondertitel van het boek is: “Over de gevaren van de moderne geneeskunde”. ISBN 978 90 5637 148 7.

    Besluit.

    Om reumatische aandoeningen te kunnen overwinnen, is het dus nodig om volgende richtlijnen toe te passen:  
    • Schrap alle melk en melkproducten volledig uit uw voeding, dit omdat mensen met reuma heel slecht calcium opnemen in het lichaam, waardoor er zuren en afvalstoffen gevormd worden.
    • Zorg voor een voldoende toevoer van calcium in het lichaam. Het beste gebruiken we hiervoor gedurende een tiental dagen, drie maal per dag 6 tabletjes “URTICALCIN” van Dr. Vogel die men op de tong laat smelten, dit omdat het buiten calcium ook Schuesslerzouten bevat die zorgen voor een goede opname van calcium in het lichaam en de uitscheiding van afvalstoffen. Neem ook gedurende 1 week het Schuesslerzout "Natrium Sulfuricum" in, dit om de afvalstoffen snel uit uw lichaam te verwijderen.
    • Gebruik, om het lichaam te ontkrampen, gedurende een zevental dagen, drie maal per dag 5 tabletjes van het Schuesslerzout Magnesia Phosphorica D6 van Unda/Dolisos die men op de tong laat smelten.
    • Indien na het gebruiken van “Urticalcin en het Schuesslerzout Magnesia Phosphorica” de chronische pijn nog niet verdwenen is, neem dan ook nog gedurende een tiental dagen het oligo element “LI Lithium” in. Je hebt dan 90 tot 95% kans dat de pijn verdwenen of in belangrijke mate afgenomen zal zijn. 
      Gebruik gedurende een tiental dagen 3ml/dag van het oligo element Germanium van Vitafitea, dit voor de ondersteuning van de natuurlijke afweer, het activeren van de macrofagen en de uitschakeling van vrije radicalen.
    • Is de pijn niet weg, dan wordt ze waarschijnlijk veroorzaakt door een geknelde zenuw. Alleen een ostheopaat, een chiropraktiker of een manuele therapeut kan dan mogelijk die zenuw vrijmaken waardoor de resterende pijn zal verdwijnen.
      Neem regelmatig, wanneer je voelt dat je gestresserd bent, in een weinig water of rechtstreeks uit het stockflesje in de mond, enkele druppels in van de “Resque Remedie” van de Bach bloesems, dit om mogelijke geestelijke stress op te lossen. Pas dit toe wanneer je er de behoefte toe voelt.
    • Doe dagelijks, indien lichamelijk mogelijk, één tot meerdere keren aan intervaltraining en dit op de volgende manier. Men loopt zo snel men kan zo ver mogelijk tot men buiten adem is, vervolgens wandelt men rustig verder tot de ademhaling zich genormaliseerd heeft en men zich voldoende fit voelt om de ganse procedure nog twee tot drie maal te herhalen. De afstand, noch de snelheid waarmede men gelopen heeft, zijn van geen enkel belang voor de graad van ontspanning die men zal bereiken. Na enkele dagen zal men reeds veel verder en sneller kunnen lopen alvorens buiten adem te geraken. Het is dus belangrijk om niets te forceren en langzaam alles op te bouwen. Het ontspannend effect zal groter worden naarmate men verder en sneller kan lopen. Doe deze training indien mogelijk 2 tot 3 maal per dag. Mensen met hartproblemen vragen best aan hun cardioloog of dit wel kan.
    • Schrap, tot je genezen bent, alle vis, vlees, suiker, alcohol, thee, koffie, chocolade, asperges, erwten, bonen, spinazie, en paddestoelen uit uw voeding. Verder beperken we best de consumptie van brood en deegweren. Groenten en fruit, dus ook aardappelen gaan alzo het hoofdbestanddeel uitmaken van onze voeding.
    • Is het onmogelijk om te stoppen met de inname van zuurvormende medicijnen,dan blijft er alleen de mogelijkheid om de gevolgen van die verzuring regelmatig bij te sturen, dit door “URTICALCIN” van dr. Vogel te gebruiken. Zorgen die geneesmiddellen ook voor een toename van het maagzuur, dan gaan we het surplus aan maagzuur neutraliseren met “GAVISCON”, een maagzuurremmer.
    Indien men medicijnen gebruikt van andere merken, dan dient men het gebruik aan te passen overeenkomstig het gebruik dat vermeld is op de bijsluiter van het betroffen medicijn. Voor kinderen dient men de inname aan te passen overeenkomstig de leeftijd en het lichaamsgewicht. Gebruik deze middellen allen minimaal 1 uur gescheiden van andere eventueel in te nemen geneesmiddellen.

    Met deze manier van werken zal men in 70 tot 80% van de gevallen resultaat bereiken, voor het overige deel dient men een werkmethode uit te werken aangepast aan de betroffen persoon. Na een drietal dagen zal men reeds beterschap voelen en zal de pijn afnemen. Na 10 dagen zal de natuurlijke afweer weer optimaal werken om de ziekte te bestrijden en zal men vrijwel pijnvrij zijn. Structurele veranderingen die in het lichaam zijn opgetreden door de ziekte, kunnen niet altijd met deze werkmethode ongedaan gemaakt worden
    .

    15-08-2009, 00:00 Geschreven door bartjeb  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (28 Stemmen)
    Archief per week
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 31/05-06/06 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 10/08-16/08 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!