De SNITTERS heten u welkom
WIE ZIJN WIJ?
SNITT is een nevenafdeling van de Sint-Niklase Tafeltennisclub.
'n Veertigtal gehandicapte sporters, zowel fysisch, mentaal als rolstoelers, maken dat we een van de grootste tafeltennisclubs voor gehandicapten zijn in België. Enkele Noorderburen hebben ons eveneens ontdekt en zijn al sedert enkele jaren lid. Gouden medaillewinnaar op de paralympics in Athene, Nico Vergeylen, is de grote mentor. Daarnaast laat Myriam Muylaert geregeld van zich spreken op internationale tornooien.
Onze gehandicapten zijn  zowel actief op de tornooien van de Vlaamse Liga voor Gehandicapten (VLG) als in de Vlaamse Tafeltennis Liga. Onder leiding van Raf Hagens is er op vrijdag, vanaf 20 uur, geleide training.
Geïnteresseerden zijn tijdens de openingsuren van de club altijd welkom in de Nijverheidsstraat  in Sint-Niklaas (boven brandweerkazerne). We zijn open op dinsdag, donderdag en vrijdag, vanaf 19.30 uur.
Inhoud blog
  • Knal Deinze L 3-SNTTC G 13
  • Atelia Gent N-SNTTC 9-7
  • SNTTC G-Zomergem F 14-2
  • Buggenhout C-SNTTC 11-5
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    SNITT
    Tafeltennis voor de gehandicapte sporter
    02-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNITT-criterium

    SNITT-criterium 1 april 2007

    Was het te wijten aan de paasvakantie of dachten sommige ploegen dat het een aprilgrap betrof, maar er kwamen slechts een veertigtal spelers naar ons lokaal.Toch werden enkele spannende wedstrijden betwist. Enkele bereidwillige handen hadden opnieuw voor iedereen een koude schotel  klaargemaakt.

      Vrijwilligers hadden voor de gehandicapten opnieuw een lekkere koude schotel klaargemaakt. De begeleiding van de Nederlanders wacht geduldig op hun spelers. Silos Wetteren kwam met een ruime delegatie afgezakt naar de Nijverheidsstraat. Het moment is aangebroken om de innerlijke mens te versterken. Vincksken ligt uitgeteld op de tafel. Een zieke maag deed hem de strijd staken. ,,Bezige bij'' Marleen bedient Benedikt. Een uitstekend spelend Roland Dewitte won reeks 3. Met Isabelle (rechts) in de buurt is het altijd lachen geblazen. Hoofdscheidsrechter Pierre Wuytack heeft slecht nieuws voor Frederik. Het spel van de gewonnen sets verwees hem naar de derde plaats. José bepaalt als scheidsrechter de toss. Het bracht Guy geluk. Guy Meersman mag terugblikken op een geslaagd tornooi. Jonas (rechts) verweerde zich dapper, maar ervaren rot Jef kon het laken naar zich toehalen. Nevejans Kos van SILOS (rechts) won de reeks 4 voor onze Guy Meersman. Winnaar Nevejans Kos wordt gelukgewenst door de uitgebreide SILOS-delegatie. Erwin Decort zorgde voor de verrassing door Kevin De Meirichy (rechts) te kloppen. Enkele SILOS-leden.

    02-04-2007 om 00:00 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNTTC G-TTC Merelbeke 2-14

    G-ploeg finisht vijfde
    Onze G-ploeg ging zwaar ten onder tegen een sterk TTC Merelbeke, maar toch is er reden voor tevredenheid. De beoogde vijfde plaats kunnen de discipelen van Eddy De Meester niet meer mislopen. De dichtste achtervolger Lobos Lochristi kijkt tegen een quasi onoverbrugbare vier puntenkloof aan. De ploeg uit de begoniagemeente heeft weliswaar één wedstijd minder gespeeld, maar moet nog tegen de fiere leider SNTTC H en Knal Deinze I. Als de logica gerespecteerd wordt, krijgen ze het aartsmoeilijk om nog een puntje binnen te rijven. Zelfs indien ze voor een verrassing zorgen en op gelijke hoogte komen van onze G-ploeg dan blijven we nog op de vijfde plaats. Eddy en de zijnen waren tweemaal sterker in de onderlinge confrontatie.
    In onze voorlaatste wedstrijd was geen kruid gewassen tegen TTC Merelbeke D. Ze kwamen afgezakt naar de Nijverheidsstraat met een E0, 2x E6 en NG. Wij traden aan met 3x E6 en NG. Jef Vercauteren bevestigde nog eens zijn grote vorm door twee wedstrijden te winnen. Hij mag voor het eerst ook een E0 op zijn kaart bijschrijven. Het werd 3-1. Proficiat Jef.
    Kevin, Fréderick en Jonas vochten tot de laatste druppel zweet, maar helaas voor hen zat er geen overwinning in. Hier en daar werd wel een setje gepakt, maar winnen was andere koek. Toch mag ons viertal, samen met Eddy en Erwin, terugblikken op een geslaagd seizoen.
    Een dikke proficiat.


    26-03-2007 om 00:00 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    19-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationaal criterium Profondeville

    Kevin De Meirichy wint B-reeks

    Het criterium in Profondeville bij Namen kende een magere opkomst. Wegens een internationaal tornooi in Jordanië waren de grote kleppers Nico Vergeylen, Marc Ledoux en Mathieu Lhoicq afwezig, maar toch ging het er spannend aan toe. In de A-reeks werden we vertegenwoordigd door Jef Vercauteren, Fréderic Lanoy, Danny Rombaux en Branko Puskaric. Jef The Fighter stoomde door tot in de halve finale. Voor de derde en vierde plaats moest hij de duimen leggen tegen Eric Filee. Voor de vijfde en zesde plaats troefde Branko Danny af. Dame Fortuna was Fréderic niet gunstig gezind. In zijn poule moest hij optornen tegen de twee finalisten Ben Despineux en Arnaud Duquesne. Hij moest zich tevreden stellen met een zevende plaats. De overwinning was voor Arnaud die in een vijfsetter Ben versloeg.
    In de B-reeks was het al SNITT wat de klok sloeg! Kevin en Jonas moesten onder elkaar uitvechten wie op het hoogste schavotje mocht staan. Kevin stuurde zijn ploeggenoot en vriend met 3-1 naar de kleedkamer. Een zelfzekere Erwin moest voor de derde en vierde plaats met 2-3 de duimen leggen voor Jerry Wallenburg. Die laatste speelde een dijk van een wedstrijd. Erwin Van de Abeelle viel juist naast het podium. Els Meul en Rudi De Corte besloten de B-reeks op een 11de en 12de plaats.
    SNITT greep juist naast de wisselbeker Profondeville. Die ging naar het Brusselse ASCTR.
    Met dank aan Jef Vercauteren voor het verslag en Anita Bruggeman die haar debuut deed als blog-fotografe.

      In de A-reeks legde Branko Puskaric beslag op een verdinestelijke vijfde plaats. ,,Is het aan mij?'', lijkt Erwin Van de Abbeele te zeggen. Kevin De Meirichy (links) was in de B-finale te sterk voor Jonas Steels. Branko Puskaric brengt steevast zijn Nederlandse supporters mee. Erwin (rechts) haalt nog eens zijn handdoek boven, maar het mocht niet helpen. Jerry Wallenberg snoepte hem de vierde plaats af. De B-reeks was voor Els Meul te hoog gegrepen. Rudy De Corte (rechts) in een onorthodokse stijl. ,,Zoveel lekkers en ik mag er niet aankomen,'' zegt Marleen. Geen nood. Isabelle is in de buurt om alles soldaat te maken. Isabelle laat zich het KWB-ontbijt smaken. ,,Blijft er voor ons nog iets over,'' lijken Jef en Jackie te zeggen. Kevin De Meirichy is zo fier als een gieter met zijn eerste plaats in de B-reeks. Jonas Steels mag terugblikken op een geslaagd tornooi.

    19-03-2007 om 00:00 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    16-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Praatbarak aflev. 2

    De SNITT kan niet zonder de vele helpers. Ouders en sympathizanten die steeds bereid zijn een handje toe te steken. Iedere maand nodigen we iemand van hen uit in De Praatbarak voor een babbel over hun hobby's en interesses. Onze tweede gast is Marleen Schalck uit Wachtebeke. Of moeten we zeggen Wabeke, Marleen?

        

      Marleen Schalck is al anderhalf jaar hoofdscheidsrechter bij de tornooien van de gehandicapten. ,,En ik doe het nog altijd graag,'' zegt ze met blinkende oogjes.

    Marleen Schalck:
    een boekenworm als hoofdscheidsrechter
    Enkele dagen nadat ze de kaap van 45 jaar genomen heeft, is Marleen Schalck onze eerste vrouw in De Praatbarak. Ze is een graag geziene figuur op vrijdagavond en tijdens de diverse tornooien voor gehandicapten. Niet alleen als supporter van Jonas, maar ook als hoofdscheidsrechter. Ze lijkt in de wieg gelegd voor deze ondankbare taak. Haar vroegere job als bediende is daar wellicht niet vreemd aan. Bij Total Fina Aquitaine was ze twintig jaar zowat het manusje van alles. In de lijmfabriek was ze niet zomaar 'n secretaresse. Tegelijkertijd was ze receptioniste, directiesecretaresse en nog zoveel meer. Kortom een onbetaalbare kracht. Door de komst van de euro sloot het bedrijf de deuren omdat de producten te duur werden en Marleen stond op straat. Sindsdien is ze een werkzoekende huisvrouw, zoals ze zelf omschrijft.
    Ze kwam in de tafeltenniswereld terecht door haar zoon Jonas. Die geraakte op de schoolbus in gesprek met Tom De Grauwe. Tom maakte Jonas warm voor de tafeltennissport. Zijn eerste club was het Gentse Thumbs Up. Daarna leidde haar zoon een dubbelleven. In de week ging hij spelen bij TTC Stekene en op vrijdagavond kwam de familie afgezakt naar de Nijverheidsstraat. Ze voelden zich in Sint-Niklaas zodanig goed, dat ze definitief voor SNITT kozen. Zij en de club hebben zich die keuze nog geen moment beklaagd.
    Marleen is van vele markten thuis. Op 1 april kruipt ze voor het SNITT-tornooi opnieuw achter haar computer als hoofdscheidsrechter. De mythe dat de hoofdscheidsrechter meestal een man is, wordt door Marleen naar het rijk der fabelen verwezen. De gehandicapten zochten een heldere stem voor de aankondigingen. Na links en rechts te hebben gepolst, kwamen ze bij Marleen terecht. Van de micro verzeilde ze vlug achter de computer en dat tot eenieders tevredenheid. Pierre Wuytack is haar steun en toeverlaat bij eventuele computerproblemen. ,,Ik heb nog geen noemenswaardige problemen gekend,'' zegt ze. ,,Behalve in Malle toen de computer het vertikte om mijn gegevens te bewerken. Een telefoontje naar Pierre volstond om het probleem op te lossen.''
    Onze praatgast is ook een enorme boekenworm. Vooral thrillers en detectiveverhalen dragen haar voorkeur weg. ,,Pieter Aspe, Stan Laureyssens en vele andere,'' zegt ze. ,,In de bibliotheek kennen ze me al. Soms sta ik op de wachtlijst vooraleer het boek in de winkel is. Het is al gebeurd dat ik de vijfentwintigste in de rij was voor een boek.''
    Daarnaast is ze ook actief in de KAV. ,,Niet als bestuurslid. Ik moet ook nog wat tijd vrijhouden voor mijn gezin,'' zegt ze als een bezorgde moeder. Vooral de kooklessen, het knutselen en juwelen maken, dragen haar voorkeur weg. ,,Kijk, deze krans dat ik nu draag, heb ik vandaag nog gemaakt,'' zegt ze met twinkelende oogjes. Ze is ook de Piet Huysentruyt van de familie. Vooral cakes, taarten en andere zoetigheden dragen haar voorkeur weg. 
    En dan is er tenslotte nog het wandelen langs de Moervaart met haar man en Boo. Deze laatste is een Engelse jachthond. ,,Kilometers hebben we al met het beest gewandeld. Als je weet dat die pas moe wordt na een veertigtal kilometer, dan weet je het wel, hé,'' zegt ze.
    · Marleen Schalck leidt op zondag 1 april in de Nijverheidsstraat (boven de brandweerkazerne), vanaf 10 uur, het mindervalidentornooi van SNITT. Iedereen welkom. 


     


    16-03-2007 om 00:00 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    15-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knal Deinze J-SNTTC G 9-7

    G-ploeg gaat nipt kopje onder
    Voor de tweedee keer in enkele dagen trok de G-ploeg naar Deinze zonder Eddy De Meester . De kapitein wordt volgende week geopereerd aan zijn meniscus. De G-ploeg en haar entourage wenst Eddy veel sterkte.
    Knal J verscheen slechts met drie spelers achter de tafel, maar ze konden die numerieke meerderheid niet benutten. Het werd een nipte 9-7-nederlaag.
    Kevin had een zware werkdag achter de rug en dat liet zich voelen. Hoe hard hij ook vocht, hij slaagde er niet in om een wedstrijd te winnen. Bij de tegenspelers was er immers geen enkele dame. De ontgoocheling was dan ook groot, maar niet getreurd. Iedereen weet dat Kevin tot de laatste druppel zweet vecht. Dit seizoen heeft hij ons meer dan eens over de streep getrokken. De spelers van Knal zijn gewaarschuwd, want onze Kevin is er op uit om volgend seizoen weerwraak te nemen...
    Ook Erwin had zijn dag niet. Het was telkens net niet. Bij Erwin ligt het probleem duidelijk in de balans tussen aanvallen en verdedigen. Eens hij het juiste moment gevonden heeft om aan te vallen, wordt hij voor iedereen een te duchten tegenstander. Dit neemt niet weg dat Erwin enorm is gegroeid. Volgend seizoen moeten we ons aan een sterk gemotiveerde Erwin verwachte die iedereen eens wil laten zien dat er een verschil is tussen Club Brugge en den Erwin, want dit seizoen lopen de prestaties opvallend gelijk.
    Jef The Fighter had het voor één keer moeilijk en het mag worden gezegd: hij had het geluk niet aan zijn kant. Tegen Maarten kwam hij telkens iets te kort. Maarten had bij elke set op het einde wel een net- of kantballetje. Om je palet op te eten, ware het niet dat je daarna nog moet spelen... Tegen Geert vocht Jef als een tijger. In vijf sets met twee puntjes verschil moest hij het loodje leggen. Uiteindelijk slaagde Jef er in om zijn laatste match te winnen tegen een E4-speler. Jef is bezig aan een ijzersterk seizoen, maar had net vandaag niet zijn dag....
    Fréderic was vrijdag tegen Knal I in mindere doen. Heeft hij gerust? Heeft hij zich laten soigneren door een mooie dame? Joost mag het weten, maar vandaag was hij ech tin vorm. Hij klopte een goede E6-speler en een E4, telkens met een droge 3-0! Vor hem is dit een bekroning van een mooi seizoen, wetende dat het volgend jaar net iets betr moet om naar een hoger klassement te mikken.
    Uiteindelijk verloren we met 9-7. Volgende week moet iedereen zich nog eens extra opladen om Palet Merelbeke een puntje te kunnen afpakken en hopelijk kunnen we zo onze H-ploeg een handje toesteken om kampioen te worden. Dat zou echt een stunt zijn...

    15-03-2007 om 20:43 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    12-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knal Deinze I-SNTTC 15-1

    Kevin De Meirichy zorgt voor eerredder

    De spelers van onze G-ploeg vochten in Deinze als leeuwen, maar het mocht niet baten. Ze verloren met zware 15-1-cijfers. Kevin De Meirichy bewees nogmaals zijn goede vorm en redde de eer voor onze ploeg. Hij versloeg een goed spelende E6-dame.
    Jonas speelde bijwijlen erg sterk en was de enige die de sterk verdedigende E2-speler van Knal I het vuur aan de schenen kon leggen. Met een E2, twee E4-spelers en een goede E6 was Knal I veel te sterk om met kans op succes naar het Waasland terug te keren.
    Greet was de depanneur van dienst en slaagde er tot drie keer toe om een mooie voorsprong uit te bouwen tegen de E2-speler van Deinze. Indien zij de opslag van de tegenstander beter had kunnen retourneren, had zij zeker kans gemaakt op de overwinning. Bedankt voor de inzet Greet.
    Fréderic kwam na een lichte rugblessure terug in actie en had niet zijn beste avond. Wat hij ook deed, op het einde ontbrak hem telkens wat geluk en scherpte om de buit binnen te halen.
    In de heenronde bleek al dat de spelers van Knal Deinze sympathieke mensen zijn die sportieviteit hoog in het vaandel dragen. Zij voelden de vechtlust en de goede sfeer van onze G-ploeg perfect aan. Zij wensten ons proficiat met de manier waarop we de nederlaag aanvaarden. Het was dan ook een fiere kapitein die huiswaarts trok.
    Misschien zet er dinsdag tegen Knal J iets meer in. Alhoewel de heenronde ons hier ook geen goede hoop geeft, het zal niet zonder slag of stoot zijn dat ze de twee punten zullen krijgen. Ze zullen ze moeten verdienen.

    12-03-2007 om 20:16 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    05-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotel op Stelten

    Van pinguïns, Georgieboy's
    en andere scheve schaatsrijders

    De KWB van Appels zette een blijspel pur sang op de planken. Hotel op Stelten bevatte alle ingrediënten voor een geslaagde toneelavond. Hoed af voor de acteurs en talloze medewerkers die bijna een jaar wrochten om zo 'n pareltje van volkstoneel te brengen. De lachsalvo's waren bij momenten niet uit de lucht. Bedankt mensen van Appels voor jullie inzet en vrijgevigheid. Onze gehandicapten zijn er jullie dankbaar voor.
    In het Duinhotel, ergens aan de kust, kwamen enkele wereldvreemde mensen samen voor een congres  tegen de pornografie en de teloorgang van de goede zeden, maar schijn bedriegt. Theo Tijtgat heeft maar één bekommernis: ,,Hoe duik ik in de koffer met Karin Bosman, de secretaresse van de kardinaal''. Zijn secretaris, Georges Peeters,  moet een extra kamer boeken zodat hij wat kan rollebollen met de secretaresse. 
    Pascale Tijtgat, Theo's vrouw,  heeft echter geen hoge dunk van de bedprestaties van haar echtgenoot. Volgens haar is haar Theoken een groot zerooken tussen de lakens. Als Betty Klink met het verhaaltje over het seksleven van de pinguïns op de proppen komt, staat haar besluit vast. Haar man is een  pinguïn die doet het ook maar eens in het jaar. Pascale ontpopt zich als een ,,heet konijn'' die zelfs de grootste ijspegel doet smelten. Ze laat haar oog vallen op de secretaris van haar man die ze steevast Georgieboy noemt. 
    De hotelmanager vermoedt dat er allerlei seksuele uitspattingen gebeuren in kamers 148 en 150 en wil orde op zaken stellen. Theo en ,,Georgieboy'' geraken verstrikt in allerlei verzinsels en meer dan eens moeten ze de hotelknecht Vlodi wat geld toestoppen om hem de mond te snoeren. Ook het kamermeisje Marie profiteert van de situatie.
    Als Carolin Bosman, de zus van Karin, onverwachts terugkeert uit skivakantie zitten de twee tortelduifjes in nauwe papieren en vallen ze door de mand. Ze proberen Karin het hotel uit te smokkelen en Theo blijft achter met zijn broek vol goesting.



    Voor de uitstap naar Appels toonde Marleen opnieuw haar organisatorische talenten. SNITT leerde niet alleen Guy en Marina tafeltennissen, ze ontdekten er ook de liefde. Massaal trokken we naar de parochiezaal van Appels voor de toneelvoorstelling ,,Hotel op Stelten''. Myriam kwam na de overwinning in Châtelet met de dames van de A-ploeg een stapje dichter bij de titel. Toch hield ze eraan om naar Appels af te zakken. Moe maar voldaan groet een deel van de cast het publiek. De spelers hadden zelfs een applausje over voor het publiek.

     

    05-03-2007 om 17:57 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    04-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Niklase G-Atelia Gent N 13-3

    Sterke prestatie van Kevin De Meirichy
    Sint-Niklase G kreeg vrijdag 2 maart Gent N op bezoek. Drie E6'en en een NG tegen twee E6'en en twee NG's. Het beloofde een spannene wedstrijd te worden, omdat in de heenronde een gelijkspel werd opgetekend, maar ons viertal stak er met kop en schouders bovenuit. De Gentenaars werden met een 13-3-nederlaag naar de stroppenstad teruggestuurd.
    Erwin zei vooraf dat hij de man in vorm is. Iedereen geloofde dat, maar toen hij in de eerste set tegen een 6-0-achterstand opkeek was het vertrouwen even zoek. Geen enkele goede opslag en veel te snel aanvallen deden hem de das om. Hij schakelde over op rustig verdedigen, verzorgde zijn opslagen beter en viel pas aan als hij de kans keek. Hij verloor de eerste set met 9-11. Uiteindelijk wist hij de buit met 3-2 binnen te halen. Alleen tegen Eva moest hij het hoofd buigen. Proficiat voor de 3 gewonnen wedstrijden.
    Na een aarzelend begin van de competitie heeft Kevin de juiste slag te pakken. Vandaag was hij onoverwinnelijk. Hij wist als enige Eva te kloppen dat komt omdat hij van mij geleerd heeft om zich te concentreren op de bal en niet op de dame. Hij stuurde  de lieftallige Eva met een droge 3-0 terug naar Gent. Kevin won als enige zijn vier wedstrijden. Proficiat.
    Ook Fréderic verkeert in goede doen en verloor maar één wedstrijd. Natuurlijk tegen Eva. Je kon zo zien waar hij op geconcentreerd was. Niet dat hij zijn vel niet duur verkocht, want met 2-3 ging hij de boot in. Toch hadden de supporters de indruk dat hij intrinsiek sterker was, maar dat hij steeds werd afgeleid... 3 van de 4 matchen gewonnen. Puike prestatie Fréderic.
    Onze Jef is dit seizoen moeilijk te kloppen. Maar hij heeft ooit eens slechte raad gekregen van ene Rudy. Sindsdien kan hij niet meer tegen dames winnen. Ook nu verloor hij één match, uitgerekend tegen Eva. Drie van de vier matchen winnen, is natuurlijk mooi, maar één ding weet ik:: ,,als we ooit tegen een volledige damesploeg spelen, laat ik Jef The Fighter vervangen.'' Hij mag ons dan aanmoedigen vanaf de zijkant...
    Door deze zege is de kans groot dat we onze vijfde plaats kunnen consolideren. Een mooi resultaat. En meteen het bewijs dat alle spelers grote vooruitgang hebben geboekt.

    04-03-2007 om 21:27 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    26-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNTTC H-SNTTC G 15-1

    Jeugd van H-ploeg te sterk voor G-ploeg
    De jonge H-ploeg was meer dan een maatje te groot voor onze G-ploeg. De youngsters staan niet voor niks aan de leiding van vijfde provinciale B. Onze dappere G-jongens verweerden zich goed, maar tegen al dat jong geweld was niets te beginnen. Al dient gezegd dat de cijfers lichtjes overdreven waren.
    Alleen Jef The Fighter kon een match meepikken en wat voor één. Hij versloeg met droge 3-0-cijfers Bram Geerinck. Bram moest in de competitie slechts tweemaal het onderspit delven en staat aan de leiding in de top tien. Voor Jef zat er wel iets meer in. Tegen Sarah Colpaert liet hij een 2-0-voorsprong door de vingers glippen.
    Frederick, Kevin en Jonas konden links en rechts een setje meepikken, maar winnen zat er niet in. Soms kwamen ze op setpunt, maar afmaken was andere koek. 
    Voor de G-ploeg breekt er nu een zware periode aan. Vrijdag komt Atelia Gent naar de Nijverheidsstraat en dat is een haalbare kaart. Daarna staan echter twee verplaatsingen naar Deinze op het programma en een thuiswedstrijd tegen Merelbeke. De nummers 3, 4 en twee van de rangschikking. De G-ploeg kan misschien nog scherprechter spelen in het titeldebat door tegen die ploegen één of twee puntjes weg te kapen. De H-ploeg zal er hun dankbaar voor  zijn.

    26-02-2007 om 21:55 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    24-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Praatbarak

    De SNITT kan niet zonder de vele helpers. Ouders en sympathizanten die steeds bereid zijn een handje toe te steken. Iedere maand nodigen we iemand van hen uit in De Praatbarak voor een babbel over hun hobby's en interesses. Onze eerste gast is Rudy Vinck.

        

      Rudy Vinck: een man van vele liefdes.

    Rudy Vinck:
    ,,Een passie voor toneel''
    Onz eerste gast in ,,De Praatbarak'' heeft heel wat liefdes. Natuurlijk is er zijn vrouw Erika en zijn twee zonen Hans en Tim. Maar daarnaast is er nog minivoetbal, toneel en... Dana Winner. Je vraagt je soms af waar hij de tijd vandaan haalt om alles te combineren. De familie Vinck is een graag en veel geziene gast op de nationale criteria. Nagelbijtend volgen ze niet alleen de prestaties van zoonlief, maar ook de andere leden kunnen altijd op hun aanmoedigingen rekenen.
    Voor Rudy Vinck is 2 maart geen dag zoals een andere. Hij wordt 51 jaar en staat met KWB-Appels tien jaar op de planken. Uitgerekend op zijn verjaardag gaat ,,Hotel op Stelten'' in première. Daarin kruipt hij in de huid van Theo Tijtgat, voorzitter van de Bond ter Vrijwaring van de Goede Zeden. Met seksboekjes en dito lingerie moet je bij hem niet afkomen. Zo zie je maar. Verrassingen zijn de wereld niet uit.
    Alles begon voor Rudy een tiental jaren geleden toen hijals jeugdvoorzitter van de Appelse voetbalploeg er het bijltje bij neerlegde. Wat meteen ook de zwanezang inluidde voor die club. De KWB-Appels had zijn talent en liefde voor het toneel ontdekt tijdens de vele sketches die Rudi opvoerde voor de voetbalploeg. Al vlug kwamen ze met de vraag om mee te spelen. Een vraag waar hij niet lang moest over nadenken.
    Welke rol speel je het liefst?
    ,,Eigenlijk heb ik geen lievelingsrol. Ik speel ze allemaal even gaarne. Bij de KWB zetten we immers alleen billenkletsers op de planken. De mensen zien dat nog het liefst van al. Geen stukken waar je veel moet bij nadenken. Het Engelse toneel draagt wel mijn voorkeur weg. Er zitten daar heel wat onverwachte wendingen in. Aan Linke Gêne en Motie van Wanorde bewaar ik de beste herinneringen. Het eerste stuk was trouwens mijn debuut bij de KWB.''
    Wat doe je bij een black-out?
    ,,Doorspelen, jong. Doorspelen. Er mag geen stilte vallen. We moeten dan iets verzinnen en hopen dat we de draad opnieuw kunnen opnemen.''
    Het KWB-bestuur van Appels is ook vrijgevig.
    ,,Juist. Al voor de 26ste keer gaat de opbrengst van de galavertoning naar een liefdadig doel. Omdat onze Tim aangesloten is bij SNITT ben ik gaan aankloppen bij het bestuur. Voor het tweede jaar op rij mag SNITT nu langs de KWB-kassa passeren. Het bestuur is zeer tevreden over de respons en de dankbaarheid van de SNITT-leden. Dat is trouwens niet evident. Ooit stelde een vereniging zich vragen over de opbrengst van de galavertoning. Bij de overhandiging van de cheque kregen we te horen Is het maar zoveel. En je moet weten dat nauwelijks drie man naar de voorstelling is komen kijken. Dergelijke reactie is bij het bestuur in het  verkeerde keelgat geschoten.''
    Waren er in al die toneeljaren enkele memorabele momenten?
    ,,Enkele jaren geleden werd er voor het eerst op zondagnamiddag gespeeld. De dag ervoor waren enkele leden van de voetbalploeg van Smetlede naar de voorstelling komen kijken. Na het toneel zijn we mijn verjaardag gaan vieren. Ik kwam een gat in de nacht thuis. Kort na de middag werd ik door mijn vrouw gewekt. Rudy, moet je niet gaan spelen?, vroeg ze zich af. Laat me gerust, was  mijn antwoord. Er wordt toch vannamiddag gespeeld, hé, zei ze. Ik was meteen klaarwakker. Bij het vieren van mijn verjaardag was ik vergeten dat er in de namiddag gespeeld werd. Het was mijn beste dag niet. Liters zweet heb ik gelaten.''
    Een andere liefde van u is Dana Winner. Waarom Dana Winner en niet Eddy Wally b.v.?
    ,,Alles is gekomen door onzen Tim. Hij ging ooit naar een optreden kijken van Wendy Van Wanten en Dana Winner was daar ook. Hij was meteen verkocht. Op zijn Plechtige Kommunie is ze zelfs komen optreden. Ik hou immers van het betere Nederlandstalige lied. Niet de echte kleinkunst. Will Tura, Marco Borsato, Rob De Nijs dat waren en zijn nog altijd mensen waar ik naar opkijk.''
    Zijn er ten slotte nog zaken wat je doet?
    ,,Minivoetbal, hé. De jongeren tegen de oudjes. En niet om de netten op te hangen, hé. Ik loop op''. Nou ja, Rudy. Lopen is wel wat veel gezegd, zeker.
    We wensen u alvast een keigoed (om het in de termen van de 21ste eeuw te zeggen) optreden
     

    24-02-2007 om 00:00 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    19-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationaal criterium Wapper in Malle

      SNITT stuurde opnieuw een sterke delegatie naar het nationaal criterium.

    Erwin De Cort heerst over C-reeks

    Wapper Schoten speelde op zondag 18 februari gastheer voor het nationaal criterium.  Het griepvirus had ook lelijk huis gehouden bij de mindervaliden. In het Provinciaal Vormingscentrum in Malle boden zich maar 49 gehandîcapten aan die tot de laatste snik vochten. Traditiegetrouw leverden we opnieuw het leeuwendeel van de inschrijvingen. Zelfs de hoofdscheidsrechter was een SNITT-lid. Tweetalig en stressvrij leidde ze alles in goede banen. Een minpuntje aan de organisatie was wel de slechte verlichting en de peperdure drankjes. Twee euro voor een tas koffie, zonder koekje is van het goede teveel.
    Sportief gezien was het opnieuw een hoogdag. In klasse A werd de hiërarchie gerespecteerd. Mathieu Loicq won opnieuw voor Marc Ledoux en onze Nico Vergeylen die voor de derde plaats een kwade klant had aan Ben Despineux.
    In Klasse B moest het SNITT-trio Fréderic Lanoy, Branco Puskaric en Kevin De Meirichy Eric Filée laten voorgaan. Voor Kevin zat er duidelijk meer in. In de halve finale gaf hij tegen Fréderic een 2-0 voorsprong uit handen.
    In reeks C was het een volledig SNITT-podium. De Cort Erwin had in de finale geen moeite met Erwin Van den Abbeele. De palm gaat hier evenwel naar Els Meul die in een vijfsetter Andy Alpaerts van Wapper Schoten versloeg. Ei zo na dreigde het dramatisch af te lopen voor Els. Met goed spel bouwde ze een geruststellende 2-0-voorsprong uit. Andy vocht luid aangemoedigd terug. In de vijfde set kon ze het laken toch naar zich toe halen. Bij het verlossende punt sprong Rudy Decorte een gat in de lucht. Het was precies of ze de Champions League had gewonnen.
    Jonas Steels verdient evenwel een speciale vermelding. De dag ervoor keek hij enkele drieste overvallers in ,,Wabeke'' in de ogen. Nog duidelijk aangeslagen hield hij er toch aan om de dag erna mee te spelen. Meer dan een vijfde plek zat er in die omstandigheden niet in.
    Bij de zittenden demonstreerde Tim Vinck zijn grote vooruitgang en vocht zich naar een zesde plaats. Als beloning kreeg hij een ,,baardige'' kus van Rudy die hij zich nog lang zal heugen.
    UITSLAGEN
    STAANDEN

    Klasse A - Halve finale: Loicq Mathieu-Vergeylen Nico 3-0; Despineux Ben-Ledoux Marc 1-3. Finale: Ledoux Marc-Loicq Mathieu 1-3. Voor derde en vierde plaats: Vergeylen Nico-Despineux Ben 3-2.
    Klassement: 1. Loicq Mathieu; 2. Ledoux Marc; 3. Vergeylen Nico; 4. Despineux Ben; 5. Duquesne Arnaud; 6. De Jonckheere Sylvie; 7. Blanco José; 8. Vercauteren Jef; 9. Lambert Michel; 10. Waterschoot Leon.
    Klasse B - Halve finale: Lanoy Fréderic-De Meirichy Kevin 3-2; Puskaric Branco-Filéee Eric 0-3. Finale: Lanoy Fréderic-Filée Eric 0-3. Voor derde en vierde plaats: Puskaric Branco-De Meirichy Kevin 3-0.
    Klassement: 1. Filée Eric; 2. Lanoy Fréderic; 3. Puskaric Branco; 4. De Meirichy Kevin; 5. Embrechts Christophe; 6. Van Luchene Tom; 7. Schreyen Thomas; 8. Dabin Jean-Yves; 9. Valle Levi; 10. Marchal Véronique.
    Klasse C - Halve finale: De Cort Erwin-Alpaerts Andy 3-0; Van den Abbeele Erwin-Meul Els 3-1. Finale: De Cort Erwin-Van den Abbeele Erwin 3-0. Voor derde en vierde plaats: Alpaerts Andy-Meul Els 2-3.
    Klassement: 1. De Cort Erwin; 2. Van den Abbeele Erwin; 3. Meul Els; 4. Alpaerts Andy; 5. Steels Jonas; 6. Rooms Karolien; 7. De Wilde Patrick; 8. Den Aantrekker Ludo; 9. Callens Erik; 10. Waterschoot Hubert.
    ZITTENDEN
    Klasse A - Halve finale:
    Pletinckx Jean-Marc-Brands Bart 3-0; Lorent Robert-Nardello Vincenzo 3-1. Finale: Pletinckx Jean-Marc-Lorent Robert 3-0. Voor derde en vierde plaats: Brands Bart-Nardello Vincenzo 2-3.
    Klassement: 1. Pletinckx Jean-Marc; 2. Lorent Robert; 3. Nardello Vincenzo; 4. Brands Bart; 5. Honnay Francis; 6. Maebe Dany; 7. Carpentier Jean-Pol; 8. Van de Cauter Hans; 9. Rochet Patrick; 10. Pollet Marie-Line (opgave door polskwetsuur).
    Klasse B (slechts één poule)
    Klassement:
    1. Van Acker Bob; 2. Spiessens Fred; 3. Michel Sacha; 4. Schollaert Yvan; 5. Ribaucourt Vincent; 6. Vinck Tim; 7. Ben Halima Magda; 8. Verlinden Eric.
     

    Tim Vinck moest in Sacha Michel zijn meerdere erkennen. De mensen aan de scheidsrechterstafel konden af en toe een versterking best gebruiken. Karolien Rooms in een onderonsje met Anita, de moeder van Kevin. Jef Vercauteren demonstreert even zijn balgevoel aan Sylvie Dejonckheere. Fréderic Lanoy (voorgrond) en Kevin De Meirichy in een van hun voorrondewedstrijden. Hubert Waterschoot kon Els Meul geen strobreed in de weg leggen. Een geconcentreerde Fréderic Lanoy. Jef, Sylvie en Jonas hangen aan de lippen van Nico Vergeylen. Els Meul mag terugblikken op een geslaagd tornooi. Fréderic en Kevin doen nog wat krachten op voor de eindstrijd. Voor de derde en vierde plaats versloeg Els Meul in een spannende vijfsetter Andy Alpaerts van Wapper Schoten. Tim Vinck versloeg zijn zwart beest Magda Ben Halima. Een pakkerd van zijn vader kon dan ook niet uitblijven. Niets dan glunderende gezichten na de overwinning van Tim. Fréderic Lanoy (links) moest in de finale de duimen leggen voor Eric Filée van ASCTR. Hubert Waterschoot bekomt van de gedane inspanningen. Kevin De Meirichy sleepte een mooie vierde plaats uit de brand, maar er zat meer in. Leon Waterschoot, Erwin Vandenabeele, Kevin De Meirichy en winnaar van de C-reeks Erwin Decort in een broederlijk onderonsje. Els Meul had aan Rudy Decorte een enthousiase supporter. Fred Spiessens van Thumps Up is voorlopig nog een maatje te groot voor Tim Vinck. Tot volgend jaar lijken de SNITT'ers wel te zeggen.
     
     

    19-02-2007 om 00:00 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    17-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Ardennenoffensief

    Criterium Elsenborn
    van 4 tot 6 mei 2007

    Het is zover. We gaan opnieuw de Ardennen veroveren. Omdat de sporthal in Bütgenbach niet vrij was, moesten de organisatoren van het nationaal criterium uitwijken naar Elsenborn. We hebben in de omgeving van de watervallen van Coo voor een prachtig logement gezorgd. Die naam roept bij sommigen ongetwijfeld jeugdherinneringen op. Het was de place to be voor heel wat schoolreizen. Op www.vieux-chene.be kunt u de locatie in detail bekijken.
    We logeren in een prachtige villa, van vrijdagavond 4 mei 2007 tot zondagmiddag 6 mei 2007 voor slechts 55 euro per persoon. In deze prijs zitten alle maaltijden begrepen. Enkele super-vrijwilligers zullen ervoor zorgen dat de hongerigen gespijsd worden. We vragen wel aan de spelers om spontaan te helpen bij het opruimen en klaarzetten van de tafels en het doen van de afwas zodat de vrijwilligers ook even kunnen verpozen.
    Er zijn acht slaapkamers met stromend water, drie extra badkamers en vijf toiletten, (eerste verdieping),  grote living, eetruimte, speelsalon, lokaal met tv en video enz. Een prachtige omgeving nodigt uit voor een fikse wandeling.
    Rudy neemt alvast zijn stafkaarten mee voor een tien km-lange tocht. Samen met de Jef gaan ze de buurt verkennen. ,,Dat zal nogal vonken geven,'' dixit Jef. En voor de fuivers onder jullie, al zijn die ver te zoeken onder gedreven sportlui, gaan ze speuren naar enkele goede disco's. 
    Net als vorig jaar moeten jullie slaapzak of lakens en dekens meenemen.
    Om alles tip-top te kunnen plannen moeten de inschrijvingen voor 20 maart binnen zijn bij Nico. Dat kan via mail: nickyboy@skynet.be of  de club.

    17-02-2007 om 22:45 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    05-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons nieuwste lid
     Naam: Tom Van Landeghem      
     Geboortedatum: 1-9-1987
     Adres: Bettestraat 9, Stekene
     E-mailadres: peggy@frebouw

       

    05-02-2007 om 00:00 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    04-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNTTC G-De Pinte F 16-0

    In de vijftiende speelweek ontvingen Fréderic, Kevin, Erwin en Eddy met de G-ploeg de sympathieke spelers van De Pinte F. Met drie E6'en en een NG tegen vier NG's werd het een ongelijke strijd.
    Het werd 16-0. Het enige noemenswaardig feit is dat enkel Kevin erin slaagde om met droge 3-0-cijfers te winnen. Fréderic en Eddy moesten elk een setje prijsgeven en Erwin twee setjes. Eddy verscheen blijkbaar goed uitgerust achter de tafels. Kevin en Fréderic zijn goed op dreef en Erwin is aan het groeien naar een niveau dat nog net geen E-6-klassement verantwoordt. Volgend jaar moet dat zeker haalbaar zijn voor onze Erwin. De G-ploeg gewonnen, Club Brugge gewonnen! Nu nog goede examenresultaten en een lief (een Westvlaamse boerendochter of zo...) en zijn jaar kan niet meer stuk...
    Toch mogen we niet beginnen zweven. De moeilijke matchen komen er aan. De eerstvolgende match is tegen het jeugdig geweld van onze H-ploeg op zaterdag 24 februari om 19 uur. Kunnen de supporters onze G-ploeg naar een overwinning schreeuwen? So what. Van een ding zijn we zeker, er zal zeker een ploeg van Sint-Niklase winnen. Maar wie?

    Snelle Eddy

    04-02-2007 om 16:24 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    29-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Succesrijk nationaal criterium in Sint-Niklaas
    Bijna zestig gehandicapte sporters uit alle windstreken van België zakten vorige zondag af naar ons lokaal aan de Nijverheidsstraat. Aanvankelijk hadden zich meer dan zeventig atleten ingeschreven, maar door ziekte haakten ter elfder ure een tiental af.
    Er was evenwel genoeg kwaliteit om er een aangenaam en spannend criterium van te maken. De drie gouden medaillewinnaars van de jongste paralympics in Athene tekenden present. Mathieu Loicq, Marc Ledoux en Nico Vergeylen waren in Griekenland de beste per ploeg. Individueel sleepten Mathieu en Marc respektievelijk een gouden en zilveren medaille uit de brand. Zij zorgden dan ook voor een heruitgave van de finale. Eerst moest nog Marc Ledoux winnen van Nico Vergeylen. En dat ging niet zonder slag of stoot. Na een spannende vijfsetter winnend te hebben afgesloten, kwam hij zijn ploeggenoot Mathieu Loicq tegen in de finale. Die laatste toonde zich daarin de beste.
    In de B-klasse was het een SNITT-onderonsje. De vier eerste plaatsen werden ingenomen door de Klaasjes. Het ,,sterke'' geslacht moest het afleggen tegen het ,,zwakke'' geslacht. Of hadden ze teveel in de ogen van Sylvie gekeken, in plaats van naar de bal. In de halve finale kon Fréderick nog wat de schijn hoog houden, maar in de finale bezweek onzen Jef onder de charmes van Sylvie. Een verdiende overwinning voor de Westvlaamse.
    In klasse C was er brons voor Erwin Vanden Abbeele. Ann Dewitte moest in de D-reeks slechts éénmaal het hoofd buigen. Dat leverde haar een mooie tweede plaats op.
    Een dikke proficiat.
    Bij de zittenden was SNITT in de hoogste reeks niet vertegenwoordigd. Schotenaar Bart Brandts moest het afleggen tegen Brusselaar Jean-Marc Pletinckx.

    In klasse B zal Tim zijn vader nog eens een hartinfarct bezorgen. Vooral in zijn poulewedstrijd tegen Els Dierckx zette hij een verloren gewaande situatie recht en won hij in een spannende vijfsetter. Vooral in set vijf dierf ik geen rooie duit verwedden op winst van onze jongste deelnemer. Met het laatste winnende punt viel een groot pak van Rudy's hart. 

    UITSLAGEN
    STAANDEN
    Klasse A: Halve finale:
    Ledoux Marc-Vergeylen Nico (SNITT) 3-2; Despineux Ben-Loicq Mathieu 0-3. Finale: Ledoux Marc-Loicq Mathieu 1-3. Derde en vierde plaats: Vergeylen Nico (SNITT)-Despineux Ben 3-1.
    Rangschikking: 1. Loicq Mathieu; 2. Ledoux Marc; 3. Vergeylen Nico (SNITT); 4. Despineux Ben; 5. Nulens Simon; 6. Duquesne Arnaud; 7. Rombaux Danny (SNITT); 8. Waterschoot Leon (SNITT); 9. Van Luchene Tom; 10. Zatta Bruno.
    Klasse B: Halve finale: Puskaric Branko (SNITT)-Vercauteren Jef (SNITT) 1-3; Lanoy Fréderic (SNITT)-De Jonckheere Sylvie (SNITT) 1-3. Finale: Vercauteren Jef (SNITT)-De Jonckheere Sylvie (SNITT) 0-3. Derde en vierde plaats: Puskaric Branko (SNITT)-Lanoy Fréderic 3-0.
    Rangschikking: 1. De Jonckheere Sylvie (SNITT); 2. Vercauteren Jef (SNITT); 3. Puskaric Branko; 4. Lanoy Fréderic; 5. De Meirichy Kevin (SNITT); 6. Schreyen Thomas; 7. Embrechts Christophe; 8. Van Gansbeke Marianne; 9. Valle Levi; 10. Marchal Véronique.
    Klasse C: Halve finale: Ricosset Pascal-Lambert Michel 0-3; Van den Abbeele Erwin (SNITT)-Dabin Jean-Yves 2-3. Finale: Lambert Michel-Dabin Jean-Yves 3-0. Derde en vierde plaats: Ricosset Pascal-Van den Abbeele Erwin (SNITT) 2-3.
    Rangschikking: 1. Lambert Michel; 2. Dabin Jean-Yves; 3. Van den Abbeele Erwin (SNITT); 4. Ricosset Pascal; 5. Alpaerts Andy; 6. Meul Els (SNITT); 7. De Wilde Patrick; 8. Callens Eric; 9. Rooms Karolien (SNITT); 10. Den Aantrekker Ludo.
    Klasse D (één poule): 1. Baeckelandt Michaël; 2. De Witte Ann (SNITT); 3. Bodart Fréderic; 4. Waterschoot Hubert; 5. De Corte Rudy; 6. Hermans Loni; 7. Bakary Diarra.
    ZITTENDEN
    Klasse A: Halve finale:
    Pletinckx Jean-Marc; Van de Cauter Hans 3-0; Brands Bart-Nardello Vincenzo 3-1. Finale: Pletinckx Jean-Marc-Brands Bart 3-2. Derde en vierde plaats: Van de Cauter Hans-Nardello Vincenzo 1-3.
    Rangschikking: 1. Pletinckx Jean-Marc; 2. Brands Bart; 3. Nardello Vincenzo; 4. Van de Cauter Hans; 5. Carpentier Jean-Pol; 6. Van Acker Frank; 7. Honnay Francis; 8. Pollet Marie-Line; 9. Rochet Patrick; 10. Van Acker Bob.
    Klasse B: Halve finale: Maebe Danny-Spiessens Fred 3-1; Michel Sacha-De Grauwe Tom 0-3. Finale: Maebe Danny-De Grauwe Tom 1-3. Derde en vierde plaats: Spiessens Fred-Michel Sacha 3-1.
    Rangschikking: 1. De Grauwe Tom; 2. Maebe Dany; 3. Spiessens Fred; 4. Michel Sacha; 5. Schollaert Yvan; 6. Vinck Tim (SNITT); 7. Ribaucourt Vincent; 8. Dierckx Els; 9. Ben Halima Magda; 10. Van Brugge Rémy.

    Marleen leidde het tornooi opnieuw tot eenieders tevredenheid. Jacky loert over de schouder even mee.   Sylvie, Nico en Rudy hangen aan de lippen van onze voorzitter.   In zijn laatste wedstrijd van de poules zette Tim tegen Dierckx Els een scheve situatie recht en won met 3-2.   Thomas Schreyen van Sterke Stut Oosterzele en Tom De Grauwe van Lobos Lochristi in een gezellig onderonsje.   Els Meul na een van haar wedstrijden.   Jef Vercauteren moest in Sylvie Dejonckheere zijn meerdere erkennen.   De gekwetste Jonas Steels moest noodgedwongen aan de kant blijven.   Olympisch kampioen Mathieu Loicq (rechts) heerste in de hoogste reeks.   Het WK veldrijden werd door de gehandicapten druk becommentarieerd.   De bar draaide goed. De charmante verschijningen zullen daar niet vreemd zijn aan geweest.   ,,Nog vlug wat bijtrainen'', dacht Fréderick (voorgrond) voor zijn halve finale.   Ook Marc Ledoux (voorgrond) liet niets aan het toeval over voor zijn halve finale tegen Nico Vergeylen.

    29-01-2007 om 00:00 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    28-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stekene H-SNTTC G 4-12

    De wedstrijd van de G-ploeg op Stekene H resulteerde in een ruime 4-12-overwinning voor de liefdevolle kleuren.
    Onze Jef was opnieuw onklopbaar. Hij moest zelfs niet vechten. Hij wou zijn krachten sparen voor het belangrijke VLG-tornooi van de dag nadien. Opnieuw won hij al zijn wedstrijden. Proficiat Jef. Eén keer liet hij zich een setje afsnoepen, maar dat kwam door de goede (?) raad van de Rudy. Als je tegen een vrouw speelt moet je naar... kijken. Wie geraakte de concentratie kwijt? Juist. Den Jef. De set daarna keek Jef opnieuw naar het balletje en kreeg dat schoon kind geen kans meer.
    Kevin begint terug te groeien. Nadat hij een tijdje op zijn - toch zeer mooi - niveau bleef plakken, zien we hem terug met rasse schreden vooruit gaan. Enkel Geoffrey  was te sterk voor hem (3-0). Voor de rest moest Kevin maar één setje prijsgeven en won hij drie matchen. Proficiat Kevin, blijven voortdoen...
    Ook Frederic steekt in een uitstekende vorm. Het vertrouwen is er en dat zie je aan hem. Zelfs als hij achterstaat, geeft hij zich niet zo maar gewonnen. Tegen Geoffrey ging hij ook de boot in met 3-0, maar daarna verloor hij geen setje meer. Opnieuw won hij 3 matchen en is hij de Poulidor van de ploeg.
    Eddy had iets recht te zetten. In de heenronde lagen de mosselen en vooral de wijn nog op zijn maag. Toen won Eddy maar één match. Rudy mag zeggen wat hij wil. Een oude vos leer je geen streken meer. Tegen een meisje moet je niet naar het meisje, maar naar de bal kijken en je op je spel concentreren. Eerst werken en dan pas plezier... Enfin zowel tegen het vrouwelijk schoon als tegen de jonge Brecht kon hij de buit binnenhalen. De andere twee matchen moest hij prijsgeven, maar pas na als een beer(tje) gevochten te hebben.
    Weerom genoten van een mooie tafeltennismiddag en het deed ons plezier om in de I-ploeg (eveneens tegen Stekene) onze makker Tim te zien aantreden. Nog wat ervaring opdoen en hij zit ook in de G-ploeg, als hij tenminste niet te veel de raad van zijn pa opvolgt en naar het balletje blijft kijken...

    28-01-2007 om 00:00 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    20-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tim mist debuut niet

      Reikhalzend werd uitgekeken naar het debuut van Tim bij de SNTTC-jeugd. Vooral papa Vinck wipte van het ene been op het andere.   Voor de wedstrijd tegen Orchidee Wetteren wordt Tim geflankeerd door Pieter-Jan en Bram.

    Tim Vinck schreef vandaag, 20 januari 2007, geschiedenis. Voor het eerst stelde SNTTC een rolstoeler op in de VTTL-jeugdcompetitie. In de vroege jaren tachtig verzeilde Nico Vergeylen na een operatie ook al in een rolstoel, maar dat was maar voor enkele maanden. Enkele jaren later deed hij mee aan de paralympics en kwam hij thuis van Athene met een gouden medaille. Dus Tim, blijven trainen, blijven trainen. Je weet maar nooit.
    Ongeveer vier jaar geleden kwam Tim de SNITT-rangen vervoegen en sedert enkele maanden volgt hij  de jeugdtrainingen.Vandaag deed hij fier als een gieter zijn debuut. ,,Alles deed vanmorgen zeer. Zijn darmen, zijn maag, alles'', vertelde zijn moeder. Zijn pa was mogelijk nog zenuwachtiger. Zijn hart ging als een wilde tekeer. Hij vergat zelfs te drinken en dat valt niet veel voor. ,,'k Ben nog zenuwachtiger dan onzen Tim'', zei hij.
    En Tim... die schudde de zenuwen van zich af. Af en toe veerde hij op uit zijn rolstoel om zijn eerste partij winnend af te sluiten. Zijn dag kon niet meer stuk. De volgende partijen ebde de concentratie weg. Tim's debuut was toch al geslaagd. Zijn medespelers die eveneens voor het eerst competitie speelden wilden niet achterblijven en na ongeveer 2 uur stond een mooie 6-4-overwinning op het wedstrijdblad.
    Wat is nu het grote verschil tussen het spelen tegen een andere rolstoeler of een staande speler, Tim?
    Bij rolstoelers komt de bal veel lager over het net. Bij een staande speler komt de bal iets hoger over het net.
    Wat zijn uw verwachtingen voor de rest van het seizoen?
    ,,We gaan het match per match bekijken.'' Je moest in de politiek gaan, Tim. Diplomatischer kon je antwoord niet zijn.
    Ben je van zins om ook aan tornooien deel te nemen?
    ,,Als ik kan, pak ik zeker hier en daar een tornooike mee. Spijtig genoeg valt volgende zondag het tornooi van Oudenaarde samen met het VLG-tornooi in onze club. Ik geef uiteraard de voorkeur aan ons eigen tornooi.''
    Wie Tim en de andere SNITT'ers aan het werk wil zien tegen de Belgische toppers, kan zondag 28 januari vanaf 10 uur terecht in ons lokaal aan de Nijverheidsstraat in Sint-Niklaas (boven brandweerkazerne).



    20-01-2007 om 23:42 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNTTC G-Lobos Lochristi G 9-7

    De eerste wedstrijd van de terugronde was er een om duimen en vingers van af te likken. Deze marathonpartij die tot middernacht duurde verdiende eigenlijk geen winnaar. Een gelijkspel was billijker geweest.
    Lobos was naar Sint-Niklaas afgezakt met een geheim wapen. De Chinees Ling Yong, die in penhoudersgreep speelt, mag gerust als een valse NG worden beschouwd. Hij won 3 van zijn wedstrijden. Lobos had vorige week zijn thuismatch tegen De Pinte F met 9-7 gewonnen en het was duidelijk dat zij naar hier waren gekomen om minstens een puntje weg te kapen.
    Frederik bevestigde zijn goede vorm en won opnieuw 
    3 van de 4 matchen, waarvan twee in spannende vijfsetters. Frederik heeft geleerd om kalm te blijven in een vijfsetter. Waar hij vroeger op het nippertje verloor, haalt hij nu vaak het laken naar zich toe. Erwin was nog licht geblesseerd. Overtraind in het fitnesscentrum, of was hij te wild geweest bij zijn lief? In elk geval was er niet veel van te merken tijdens de matchen. Tegen de ons overbekende rolstoeler Tom De Grauwe sleepte hij 5 sets uit de brand. Tegen de Chinees verloor hij met 11-13 in de vijfde set.  Om al uw haar uit te trekken. Erwin loopt er dan ook kaalgeschoren bij en moest met 1 overwinning genoegen nemen. Gelukkig hebben we in Sint-Niklaas Jef The Fighter. Weerom slaagde hij er in om alle vier zijn matchen te winnen. Drie keer werd het een droge 3-0. Alleen tegen Tom moest hij tot het uiterste gaan om met 12-10 in de vijfde set de overwinning voor hem en de ploeg te behalen.  Eddy slaagde er wel in om het Tom lastig te maken, maar moest uiteindelijk een 2-0 voorsprong prijsgeven. Met slechts 1 overwinning zit de snellen Eddy in een dipje. Blijkbaar wordt hij door Marleen verwend en verschijnt hij afgemat achter de groene tafel. 
    De match was wel 
    superspannend. Tot 5-5 ging het  gelijk op. Toen nam Sint-Niklase een 7-5 voorsprong die prompt door Lobos werd tenietgedaan. Bij een 7-7 stand moesten de twee laatste matchen de eindstand bepalen. Frederik en Jef zorgden voor de 9-7 eindstand. Jef was zo van de kaart dat hij niet gezien had dat Frederik voor het achtste punt had gezorgd. Onder luid gejuich zorgde Jef voor het orgelpunt en de overwinning.
    Nog even vermelden dat Lobos Lochristi de tachtigjarige Lachaer Laurent opstelde en het dient gezegd dat hij zich zeer goed verweerde tegen het jong en minder jong geweld.
    PLOEGOPSTELLINGEN:
    SNTTC:
    Vercauteren Jef (E6) 4 overw., Lanoy  Frederick (E6) 3 overw., Demeester Eddy (E6) 1 overw., Decort Erwin (NG) 1 overw.
    Lobos Lochristi: De Grauwe Tom (E6), Lachaer Laurent (E6), Ling Yong (NG), Schietse Frederik (NG)

     

    20-01-2007 om 21:31 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    16-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomergem G-SNTTC G 8-8

    De eerste wedstrijd van de terugronde leverde slechts een gelijkspel op. De overstap van oud naar nieuw was door sommigen blijkbaar nog niet verteerd.  Jonas speelt altijd goed op training, maar tijdens een wedstrijd nemen de zenuwen al eens de overhand. Ook nu kon hij een 2-0 voorsprong tegen “Bo”, de op Thor lijkende Zomergemspeler, niet verzilveren en geraakte hij de kluts kwijt. In zijn tweede match was hij niet opgewassen tegen de sterkste speler van Zomergem. Ondertussen vroegen de kapitein en Jonas’ moeder zich af wat toch de oorzaak kon zijn van Jonas’ falen. Wijselijk werd besloten om Jacky (Jonas zijn pa) te verbannen naar de kantine voor de volgende matchen. Een herboren Jonas speelde meer ontspannen en won zijn laatste twee partijen glansrijk. Bravo Jonas.
    Op 
    Kevin kunnen wij altijd rekenen. Vechten tot de laatste druppel zweet en dat zijn heel wat liters. Door pech en met slechts twee puntjes verschil verloor hij de vijfde set tegen de sterkste speler van Zomergem. In zijn tweede match had hij meer succes en kon hij de sterk spelende Bo verslaan. De derde match tegen Arnoud was moeilijk. Zijn linkshandige speelwijze maakte het voor Kevin moeilijk. In vier sets ging hij al strijdend ten onder. De laatste match droogde hij met 3-0 de tegenstander af en hij moest zelf niet te veel zweetdruppels afvegen. Goed gespeeld Kevin.
    Frederic voelde zich in vorm en walste over zijn twee eerste tegenstanders, maar verslikte zich in de derde match tegen de sterkste speler van Zomergem. In zijn laatste match zette hij de puntjes op de i en klopte hij de sterk spelende Bo. Met drie op vier gewonnen wedstrijden was Frederic overduidelijk de sterkst spelende Sint-Niklazenaar.
    Bij Eddy was het geleden van 1 december dat hij een palet had vastgehad. Een welverdiende winterpauze waarin hij veel tijd kon vrijmaken voor het vrouwtje, de dochter  en zijn kleinkind hadden nochtans de honger naar het pingpongspelletje aangescherpt. Spijtig genoeg was de scherpte er nog niet. Tegen Arnaud, de links spelende Zomergemspeler, heeft hij het altijd moeilijk en verloor hij ook in de heenronde. De 3-0 uitslag was wel wat overdreven want het verschil was telkens enkele puntjes. Tegen “Bo” herhaalde zich eenzelfde scenario : 3-0 en weer slechts enkele puntjes te kort. De volgende match kon Eddy wel winnen en tegen de sterkste speler werd het een thriller. Er werd gestreden voor de overwinning of voor een gelijkspel. Uiteindelijk moest Eddy het hoofd buigen in vijf sets. De wat ouder wordende diesel belooft echter tegen de volgende match paraat te staan.

     Snelle Eddy

    PLOEGOPSTELLINGEN:
    Zomergem G:
    SNTTC G:
    Eddy Demeester 1 overw., Frederic Lanoy 3 overw., Kevin De Meirichy 2 overw., Jonas Steels 2 overw.

    Volgende wedstrijd:
     19 jan., 19 uur:
    we spelen onze tweede wedstrijd van de terugronde tegen Lobos Lochristi G in ons vertrouwd lokaal. Supporters op post!!!!!
     

    16-01-2007 om 00:00 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    15-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze terugronde
    • De tafeltennicompetitie begint voor de G-ploeg op vrijdag 12 januari. Voor de eerste wedstrijd van de terugronde krijgen we een verplaatsing naar het Meetjesland voorgeschoteld. De heenwedstrijd bleek een formaliteit, maar een match is maar gewonnen als hij gespeeld is, zegt een spreekwoord. Aan de boorden van de Lieve zal het uitkijken geblazen zijn. Je weet immers nooit met welke ploeg de tegenstander achter de groene tafel verschijnt.
      We zetten een punt achter het tafeltennisseizoen 2006-07 in de stroppenstad Gent. Rooigem wordt dan onze laatste tegenstrever.

    Dag  Datum   Uur   Wedstrijd  Heen Terug  Matchverd.
    Vrij. 12 jan. 20.00 Zomerg. G 14-02   8- 8 Eddy 3, Jozef 4,
    Kevin 4, Erwin 3
    Eddy 1, Kevin2,
    Frederick. 3, Jonas 2
    Vrij. 19 jan. 20.00 Lobos G 06-10  9 -7 Eddy 3, Frederick. 2,
    Kevin 3, Jonas 2
    Za. 27 jan. 14.00 Stekene H 10-06  4 -12 Eddy 1, Jozef 4,
    Frederick. 3, Erwin 2
    Vrij. 2 febr. 14.00 De Pinte F 05-11  16 -0 Eddy 4, Jozef 3,
    Kevin 2, Jonas 2
    Za. 24 febr. 19.00 SNTTC H 04-12   - Eddy 0, Jozef 2,
    Frederick. 1, Kevin 1
    Vrij. 2 maart 20.00 At. Gent N 08-08   - Greet 1, Frederick. 3
    Kevin 2, Jonas 2
    Vrij. 9 maart 20.30 Knal I 05-11  - Jef 2, Frederick. 1
    Kevin 1, Erwin 1
    Din. 13 maart 20.00 Knal J 06-10   - Eddy 1, Jef 4
    Kevin 1, Erwin 0
    Vrij. 23 maart 20.00 Merelb. D 10-06   - Eddy 1, Frederick. 2
    Kevin 2, Jonas 1
    Za. 14 april 14.00 Rooigem K 09-07   - Jef 3, Frederick. 3
    Eddy 1, Erwin 2
      -   -   - SNTTC G: vrij  -   -   -

    15-12-2006 om 00:00 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)



    Archief per week
  • 24/03-30/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 03/12-09/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 11/12-17/12 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sterkindirm
    blog.seniorennet.be/sterkin

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!