De SNITTERS heten u welkom
WIE ZIJN WIJ?
SNITT is een nevenafdeling van de Sint-Niklase Tafeltennisclub.
'n Veertigtal gehandicapte sporters, zowel fysisch, mentaal als rolstoelers, maken dat we een van de grootste tafeltennisclubs voor gehandicapten zijn in België. Enkele Noorderburen hebben ons eveneens ontdekt en zijn al sedert enkele jaren lid. Gouden medaillewinnaar op de paralympics in Athene, Nico Vergeylen, is de grote mentor. Daarnaast laat Myriam Muylaert geregeld van zich spreken op internationale tornooien.
Onze gehandicapten zijn  zowel actief op de tornooien van de Vlaamse Liga voor Gehandicapten (VLG) als in de Vlaamse Tafeltennis Liga. Onder leiding van Raf Hagens is er op vrijdag, vanaf 20 uur, geleide training.
Geïnteresseerden zijn tijdens de openingsuren van de club altijd welkom in de Nijverheidsstraat  in Sint-Niklaas (boven brandweerkazerne). We zijn open op dinsdag, donderdag en vrijdag, vanaf 19.30 uur.
Inhoud blog
  • Knal Deinze L 3-SNTTC G 13
  • Atelia Gent N-SNTTC 9-7
  • SNTTC G-Zomergem F 14-2
  • Buggenhout C-SNTTC 11-5
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    SNITT
    Tafeltennis voor de gehandicapte sporter
    16-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Praatbarak aflev. 2

    De SNITT kan niet zonder de vele helpers. Ouders en sympathizanten die steeds bereid zijn een handje toe te steken. Iedere maand nodigen we iemand van hen uit in De Praatbarak voor een babbel over hun hobby's en interesses. Onze tweede gast is Marleen Schalck uit Wachtebeke. Of moeten we zeggen Wabeke, Marleen?

        

      Marleen Schalck is al anderhalf jaar hoofdscheidsrechter bij de tornooien van de gehandicapten. ,,En ik doe het nog altijd graag,'' zegt ze met blinkende oogjes.

    Marleen Schalck:
    een boekenworm als hoofdscheidsrechter
    Enkele dagen nadat ze de kaap van 45 jaar genomen heeft, is Marleen Schalck onze eerste vrouw in De Praatbarak. Ze is een graag geziene figuur op vrijdagavond en tijdens de diverse tornooien voor gehandicapten. Niet alleen als supporter van Jonas, maar ook als hoofdscheidsrechter. Ze lijkt in de wieg gelegd voor deze ondankbare taak. Haar vroegere job als bediende is daar wellicht niet vreemd aan. Bij Total Fina Aquitaine was ze twintig jaar zowat het manusje van alles. In de lijmfabriek was ze niet zomaar 'n secretaresse. Tegelijkertijd was ze receptioniste, directiesecretaresse en nog zoveel meer. Kortom een onbetaalbare kracht. Door de komst van de euro sloot het bedrijf de deuren omdat de producten te duur werden en Marleen stond op straat. Sindsdien is ze een werkzoekende huisvrouw, zoals ze zelf omschrijft.
    Ze kwam in de tafeltenniswereld terecht door haar zoon Jonas. Die geraakte op de schoolbus in gesprek met Tom De Grauwe. Tom maakte Jonas warm voor de tafeltennissport. Zijn eerste club was het Gentse Thumbs Up. Daarna leidde haar zoon een dubbelleven. In de week ging hij spelen bij TTC Stekene en op vrijdagavond kwam de familie afgezakt naar de Nijverheidsstraat. Ze voelden zich in Sint-Niklaas zodanig goed, dat ze definitief voor SNITT kozen. Zij en de club hebben zich die keuze nog geen moment beklaagd.
    Marleen is van vele markten thuis. Op 1 april kruipt ze voor het SNITT-tornooi opnieuw achter haar computer als hoofdscheidsrechter. De mythe dat de hoofdscheidsrechter meestal een man is, wordt door Marleen naar het rijk der fabelen verwezen. De gehandicapten zochten een heldere stem voor de aankondigingen. Na links en rechts te hebben gepolst, kwamen ze bij Marleen terecht. Van de micro verzeilde ze vlug achter de computer en dat tot eenieders tevredenheid. Pierre Wuytack is haar steun en toeverlaat bij eventuele computerproblemen. ,,Ik heb nog geen noemenswaardige problemen gekend,'' zegt ze. ,,Behalve in Malle toen de computer het vertikte om mijn gegevens te bewerken. Een telefoontje naar Pierre volstond om het probleem op te lossen.''
    Onze praatgast is ook een enorme boekenworm. Vooral thrillers en detectiveverhalen dragen haar voorkeur weg. ,,Pieter Aspe, Stan Laureyssens en vele andere,'' zegt ze. ,,In de bibliotheek kennen ze me al. Soms sta ik op de wachtlijst vooraleer het boek in de winkel is. Het is al gebeurd dat ik de vijfentwintigste in de rij was voor een boek.''
    Daarnaast is ze ook actief in de KAV. ,,Niet als bestuurslid. Ik moet ook nog wat tijd vrijhouden voor mijn gezin,'' zegt ze als een bezorgde moeder. Vooral de kooklessen, het knutselen en juwelen maken, dragen haar voorkeur weg. ,,Kijk, deze krans dat ik nu draag, heb ik vandaag nog gemaakt,'' zegt ze met twinkelende oogjes. Ze is ook de Piet Huysentruyt van de familie. Vooral cakes, taarten en andere zoetigheden dragen haar voorkeur weg. 
    En dan is er tenslotte nog het wandelen langs de Moervaart met haar man en Boo. Deze laatste is een Engelse jachthond. ,,Kilometers hebben we al met het beest gewandeld. Als je weet dat die pas moe wordt na een veertigtal kilometer, dan weet je het wel, hé,'' zegt ze.
    · Marleen Schalck leidt op zondag 1 april in de Nijverheidsstraat (boven de brandweerkazerne), vanaf 10 uur, het mindervalidentornooi van SNITT. Iedereen welkom. 


     


    16-03-2007 om 00:00 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    15-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knal Deinze J-SNTTC G 9-7

    G-ploeg gaat nipt kopje onder
    Voor de tweedee keer in enkele dagen trok de G-ploeg naar Deinze zonder Eddy De Meester . De kapitein wordt volgende week geopereerd aan zijn meniscus. De G-ploeg en haar entourage wenst Eddy veel sterkte.
    Knal J verscheen slechts met drie spelers achter de tafel, maar ze konden die numerieke meerderheid niet benutten. Het werd een nipte 9-7-nederlaag.
    Kevin had een zware werkdag achter de rug en dat liet zich voelen. Hoe hard hij ook vocht, hij slaagde er niet in om een wedstrijd te winnen. Bij de tegenspelers was er immers geen enkele dame. De ontgoocheling was dan ook groot, maar niet getreurd. Iedereen weet dat Kevin tot de laatste druppel zweet vecht. Dit seizoen heeft hij ons meer dan eens over de streep getrokken. De spelers van Knal zijn gewaarschuwd, want onze Kevin is er op uit om volgend seizoen weerwraak te nemen...
    Ook Erwin had zijn dag niet. Het was telkens net niet. Bij Erwin ligt het probleem duidelijk in de balans tussen aanvallen en verdedigen. Eens hij het juiste moment gevonden heeft om aan te vallen, wordt hij voor iedereen een te duchten tegenstander. Dit neemt niet weg dat Erwin enorm is gegroeid. Volgend seizoen moeten we ons aan een sterk gemotiveerde Erwin verwachte die iedereen eens wil laten zien dat er een verschil is tussen Club Brugge en den Erwin, want dit seizoen lopen de prestaties opvallend gelijk.
    Jef The Fighter had het voor één keer moeilijk en het mag worden gezegd: hij had het geluk niet aan zijn kant. Tegen Maarten kwam hij telkens iets te kort. Maarten had bij elke set op het einde wel een net- of kantballetje. Om je palet op te eten, ware het niet dat je daarna nog moet spelen... Tegen Geert vocht Jef als een tijger. In vijf sets met twee puntjes verschil moest hij het loodje leggen. Uiteindelijk slaagde Jef er in om zijn laatste match te winnen tegen een E4-speler. Jef is bezig aan een ijzersterk seizoen, maar had net vandaag niet zijn dag....
    Fréderic was vrijdag tegen Knal I in mindere doen. Heeft hij gerust? Heeft hij zich laten soigneren door een mooie dame? Joost mag het weten, maar vandaag was hij ech tin vorm. Hij klopte een goede E6-speler en een E4, telkens met een droge 3-0! Vor hem is dit een bekroning van een mooi seizoen, wetende dat het volgend jaar net iets betr moet om naar een hoger klassement te mikken.
    Uiteindelijk verloren we met 9-7. Volgende week moet iedereen zich nog eens extra opladen om Palet Merelbeke een puntje te kunnen afpakken en hopelijk kunnen we zo onze H-ploeg een handje toesteken om kampioen te worden. Dat zou echt een stunt zijn...

    15-03-2007 om 20:43 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    12-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knal Deinze I-SNTTC 15-1

    Kevin De Meirichy zorgt voor eerredder

    De spelers van onze G-ploeg vochten in Deinze als leeuwen, maar het mocht niet baten. Ze verloren met zware 15-1-cijfers. Kevin De Meirichy bewees nogmaals zijn goede vorm en redde de eer voor onze ploeg. Hij versloeg een goed spelende E6-dame.
    Jonas speelde bijwijlen erg sterk en was de enige die de sterk verdedigende E2-speler van Knal I het vuur aan de schenen kon leggen. Met een E2, twee E4-spelers en een goede E6 was Knal I veel te sterk om met kans op succes naar het Waasland terug te keren.
    Greet was de depanneur van dienst en slaagde er tot drie keer toe om een mooie voorsprong uit te bouwen tegen de E2-speler van Deinze. Indien zij de opslag van de tegenstander beter had kunnen retourneren, had zij zeker kans gemaakt op de overwinning. Bedankt voor de inzet Greet.
    Fréderic kwam na een lichte rugblessure terug in actie en had niet zijn beste avond. Wat hij ook deed, op het einde ontbrak hem telkens wat geluk en scherpte om de buit binnen te halen.
    In de heenronde bleek al dat de spelers van Knal Deinze sympathieke mensen zijn die sportieviteit hoog in het vaandel dragen. Zij voelden de vechtlust en de goede sfeer van onze G-ploeg perfect aan. Zij wensten ons proficiat met de manier waarop we de nederlaag aanvaarden. Het was dan ook een fiere kapitein die huiswaarts trok.
    Misschien zet er dinsdag tegen Knal J iets meer in. Alhoewel de heenronde ons hier ook geen goede hoop geeft, het zal niet zonder slag of stoot zijn dat ze de twee punten zullen krijgen. Ze zullen ze moeten verdienen.

    12-03-2007 om 20:16 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (2)



    Archief per week
  • 24/03-30/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 03/12-09/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 11/12-17/12 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    4kinderen
    blog.seniorennet.be/4kinder

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!