De SNITTERS heten u welkom
WIE ZIJN WIJ?
SNITT is een nevenafdeling van de Sint-Niklase Tafeltennisclub.
'n Veertigtal gehandicapte sporters, zowel fysisch, mentaal als rolstoelers, maken dat we een van de grootste tafeltennisclubs voor gehandicapten zijn in België. Enkele Noorderburen hebben ons eveneens ontdekt en zijn al sedert enkele jaren lid. Gouden medaillewinnaar op de paralympics in Athene, Nico Vergeylen, is de grote mentor. Daarnaast laat Myriam Muylaert geregeld van zich spreken op internationale tornooien.
Onze gehandicapten zijn  zowel actief op de tornooien van de Vlaamse Liga voor Gehandicapten (VLG) als in de Vlaamse Tafeltennis Liga. Onder leiding van Raf Hagens is er op vrijdag, vanaf 20 uur, geleide training.
Geïnteresseerden zijn tijdens de openingsuren van de club altijd welkom in de Nijverheidsstraat  in Sint-Niklaas (boven brandweerkazerne). We zijn open op dinsdag, donderdag en vrijdag, vanaf 19.30 uur.
Inhoud blog
  • Knal Deinze L 3-SNTTC G 13
  • Atelia Gent N-SNTTC 9-7
  • SNTTC G-Zomergem F 14-2
  • Buggenhout C-SNTTC 11-5
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    SNITT
    Tafeltennis voor de gehandicapte sporter
    01-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Atelia Gent N-SNTTC 9-7

    Atelia Gent 9-SNTTC G 7
    G-ploeg verliest
     strijd om derde plaats

    Op vrijdag 15 februari reisden we naar Atelia Gent N. In de heenronde beleefden we een spannende en aangename match met een logisch gelijkspel tot gevolg. Nu stond de derde plaats op het spel. De derde speelt een eindronde om te promoveren naar vierde. De spanning was te snijden. Onze vier supergemotiveerde E6'en Kevin, Jef, Frederic en Eddy bonden de strijd aan tegen vier E6'en.
    Onze tegenstander had zich versterkt met een zeer goede jonge E6 (Gunther) en dat ondervond onze Jef aan de lijve. In een spannende vijfsetter moest hij nipt het onderspit delven. Tegen Freddy had hij geen problemen (3-0), maar tegen Hugo had hij geen verhaal. Na de eerste set binnengehaald te hebben, veranderde zijn tegenstander zijn speelwijze en Jef was er aan voor de moeite (3-1). Tegen Koenraad ging het ook al niet gemakkelijk. Deze E6 staat op E2 en was dus zeker geen gemakkelijke prooi. Pas in de vijfde set begaf Koenraad volledig.
    Kevin had geen verhaal tegen Gunther. Wat hij ook probeerde, de ballen kwamen steeds terug. Ook tegen Koenraad kwam hij net iets te kort. Hevig strijdend, maar gelukkig niet bloedend, ging hij tenonder. Tegen Freddy had hij geen enkele moeite (3-0). De verrassing kwam tegen Hugo, die aan een sterk seizoen bezig is, maar moest ondervinden dat Kevin een echte kuitenbijter is. Na tien liter zweet van onze Kevin en veel godverdommes van de tegenpartij haalde hij het met 3-1.
    Frederic startte zeer sterk tegen Hugo, maar verloor de eerste set nipt met 11-9. In de tweede set stond hij 8-2 voor en begon Hugo aan een remonte. Uiteindelijk verloor hij deze set met 10-12. In de derde set zat hij er mentaal doo en kwam hij er niet meer aan te pas. Spijtig, want hier had meer in gezeten. Tegen Freddy had hij geen problemen en tegen Koenraad kwam hij net iets te kort. Het was de eerste keer dat Koenraad kon winnen van Frederic en hij had hier toch een spannende vijfsetter voor nodig. Zat Frederic in een dipje? Neen hoor, want tegen Gunther zette hij alles recht en won met droge 3-0-cijfers. Een zeer sterke prestatie. Vooral de manier waarop zorgde voor respect bij vriend en vijand. Als Frederic niet geforceerd staat te spelen is hij tot grootse dingen in staat.
    Wat Eddy ook probeerde, hij kon enkel van Freddy winnen en het Koenraad even moeilijk maken (3-1). Speelde hij slecht. Neen, maar als de tegenstander net iets beter is, kan je daar natuurlijk weinig tegen doen. Uiteindelijk verloren we met 9-7, na sterk te zijn teruggekomen uit een 8-4-achterstand.
    Onze G-ploeg heeft een sterke ploeg, maar eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat we nog te licht zijn om naar vierde afdeling te gaan spelen. Als nog enkele van onze jonge spelers verbeteren zullen we daar zeker in lukken.

     

    01-03-2008 om 17:39 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNTTC G-Zomergem F 14-2

    SNTTC G-Zomergem F 14-2
    G-ploeg neemt revanche

    Op vrijdag 25 januari speelden wij een match van de terugronde tegen Zomergem F. In de heenronde hadden we een fikse rammeling gekregen. We gingen met 11-5 de boot in. Nu moesten onze vier E6'en Kevin,  Jonas, Frederic en Eddy het opnemen tegen twee E6'en en twee NG's.
    Kevin verslikte zich tegen de jonge NG-speler. De twee andere E6'en en de NG moesten dan maar het gelag betalen. Ze konden Kevin geen strobreed in de weg leggen.
    Jonas bevestigde zijn goede vorm door opnieuw drie van de vier matchen te winnen. Enkel tegen de jonge NG-speler ging hij in vijf sets onderuit.
    Frederic beleefde een mooie avond en ging met vier overwinningen lopen. Eddy deed deze krachttoer over. Week na week groeit hij naar zijn oude vormpeil.
    Door deze 14-2-zege bewijst de G-ploeg over een homogene ploeg te beschikken die ook zonder sterspeler ,,Jef the Fighter'' mooie resultaten kan boeken.

    17-02-2008 om 21:28 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buggenhout C-SNTTC 11-5

    Buggenhout C-SNTTC G 11-5
    Buggenhout C maatje te sterk

    Op vrijdag 18 januari trokken  we voor onze tweede match van de terugronde naar Buggenhout. In de heenronde klopten  we onze tegenstander met 9-7. De versterking door Steve Vandervreken was daar niet vreemd aan.
    Jef the Fighter beleefde zijn moeilijkste avond in jaren. De vrij grote zaal en de moeilijke vloer zorgden er voor dat we meer balletjes ver moesten oprapen dan ons lief was. Voor Erwin en Jonas was dat geen probleem. Jef en Eddy daarentegen werden meer moe van het oprapen van de balletjes dan van het spel zelf. Zijn bijnaam alle eer aandoende verloor Jef in vier sets met telkens twee punten van een E0. De talentrijke E6-speler van Buggenhout won op één been al zijn matchen. We hadden er gewoon geen verhaal tegen. Niet zonder moeite blikte onze Jef een E4 en de NG van de tegenspelers in.
    Jonas is al een tijdje in vorm en dat bewees hij opniieuw. Tegen de E0 kwam hij veel te kort. Jonas speelt niet graag tegen antitop-materiaal. Tegen de E4 moest hij pas na vijf sets de duimen leggen. Tegen een goede NG sleept hij na een vijfsetter toch één gewonnen match uit de brand.
    Ook Erwin is al een tijdje terug op niveau aan het spelen. Dat bewees hij door van de E0 één setje af te snoepen en door de E4 te kloppen met 1-3. Spijtig genoeg kon hij de lijn niet doortrekken tegen de NG-speler waartegen hij met 3-0 de boot inging. Toch een sterke prestatie. Blijven voortdoen Erwin.
    Eddy speelt al terug een tijdje op niveau. De E0 en E6 waren een maatje te groot. Tegen de NG had hij geen problemen met een 3-0-overwinning. Tegen de E4 moest hij pas met &&-8 in de vijfde set de duimen leggen, zodat hij ook met één zege moest tevreden zijn.
    Al bij al was het een sportieve wedstrijd, want wij werden in Buggenhout goed ontvangen en beleefden er een aangename en sportieve tafeltennisavond. Met 11-5 overdreven verliescijfers keerden we huiswaarts. Voor vierde provinciale zijn wij duidelijk nog niet sterk genoeg.

    30-01-2008 om 00:00 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNTTC G-Merelbeke E 11-5

    SNTTC G-Merelbeke E 11-5
    G-ploeg rukt op naar vierde plaats

    De G-ploeg sloot op vrijdag 7 december de heenronde af met een thusmatch tegen Merelbeke E. Onze tegenstander stond allerlaatste met 0 punten, maar ze hadden duidelijk op puntenwinst gehoopt. Ze kwamen achter de  groene tafels met een E2, een E6 en twee NG's.
    Voor Jef the Fighter het signaal om zijn beste tafeltennis boven te halen. Hij won zijn vier matchen. Na eerder op het seizoen nipt verloren te hebben tegen hogere geklasseerde tegenstanders, was Dame Fortuna Jef gelukkig gezind. Hij won in de vijfde set met 12-10, nadat hij vanuit een verloren 2-9-positie de set winnend kon afsluiten wat bij de tegenstrever veel respect afdwong.
    Ook Frederik was in vorm en net als Eddy moest hij ervaren dat de E2-speler te sterk was, maar tegen de E6 verloren beiden in de vijfde set met twee puntjes. Spijtig! Hoe zegt men dat ook weer: ,,Geluk in de liefde..."
    Dat Jonas aan een sterk seizoen bezig is, hoeft niet meer te worden verteld. Van week tot week groeit hij en hoe spijtig was het niet dat de E2-speler hem met 9-11 in de beslissende set kon kloppen, want hij was dicht bij een stunt. Gewoon je spel blijven spelen, Jonas. Op het einde was het een beetje verkrampt. Misschien was je wel verrast van je eigen kunnen.
    Nu komt de winterstop er aan en kijken we al uit naar de terugronde. Eén vraag blijft onbeantwoord: ,,Hoeveel spelers zullen door de verbetering van hun klassement de Gploeg moeten verlaten?'' Snik... Zal het alleen de Jef zijn of zal Jonas mee vertrekken of zullen Frederic en Kevin samen met Jonas en Jef een E4-klassement behalen zodat onze ploeg bij elkaar blijft? Waar jullie ook teredchtkomen, deze kapitein is apetrots op jullie en vrienden blijven we voor het leven...
    Aan alle spelers, hun familie, alle supporters: prettige feesten en tot volgend jaar!

    Eddy

    09-12-2007 om 21:57 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stekene F-SNTTC G 8-8

    Stekene F-SNTTC G 8-8
    Uitstekende prestatie

    Voor het treffen met onze G-ploeg stond Stekene op een veilige tweede plaats. Momenteel hebben we van niemand schrik. Zelfs ons verlies met 11-5 van de onbetwiste leider Zele blijft met de vijf vijfsetters die allemaal in ons nadeel uitvielen vraagtekens oproepen bij de spelers. Als...
    Met een E4, twee E6'en en een NG bekampte Stekene onze vier E6'en. Hetgeen ik een tijdje geleden had voorspeld en stiekem hoopte is de waarheid geworden. Alle spelers van de G-ploeg zijn nu beter geworden dan Eddy. Jonas is dit seioen aan het doorbreken op voorwaarde dat hij dit niveau ook na de winterstop kan aanhouden.
    Jef heeft het ook al aan den lijve ondervonden. Na de aanschaf van een nieuw rubbertje (geen Durex dames...) speelt hij terug als de beste fighter. Met drie gewonnen wedstrijden was hij opnieuw de numero uno van onze ploeg. Het nipte verlies tegen de zeer goede ondergeklasseerde E4 met 12-10 in de vijfde set bewijst dat Jef volgend seizoen zijn E4-klassering niet meer zal kunnen ontlopen.
    Kevin en Jonas speelden allebei zeer sterk en konden telkens een E6 en de NG verslaan. Goed bezig jongens. De Jef en ik waren apetrots op jullie.
    Eddy moest zich tevreden stellen met winst in vijf sets tegen de goede NG-speelster van Stekene. Meer zat er niet in. De andere tegenstrevers waren te snel en te goed. Is dit de oude dag? We zullen het tegen Merelbeke zien.
    Na een aarzelende start klimt onze G-ploeg stilaan naar de eerste helft in de stand en daar horen wijeerlijk gezegd ook thuis. De reeks is misschien zwaarder dan vorig seizoen, de matchen zijn spannender en aangenamer om te spelen. De vele gelijke spelen bewijzen dat het week in week uit het er spannend aan toe gaat.

    07-12-2007 om 16:58 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationaal criterium Oosterzele

    Nationaal criterium Oosterzele
    Tweemaal goud voor SNITT

    Op het VLG-criterium van Oosterzele van zondag 25 november wisten de SNITT'ers drie van de vijf reeksen te winnen. In de hoogste klasse won Nico Vergeylen van de grote favoriet: olympisch kampioen Mathieu Loicq. Voor Sylvie, Jonas en Erwin viel de reeks duidelijk te zwaar uit.
    In de reeks Staande Klasse B was onze Nederlandse vriend en clubgenoot Branco Puskaric iedereen te sterk. Voor de derde en vierde plaats won Kevin De Meirichy het na een vijfsetter van Ralph Smeets. Eerder op de dag had Kevin al de maat genomen van Jef Vercauteren.
    In Staande Klasse C stak Fréderic Lanoy met kop en schouders boven de tegenstand uit en kon de felbegeerde trofee mee naar zijn Sint-Niklaas nemen.
    Bij de zittenden is er veel vooruitgang voor onze benjamin Tim Vinck. De kloof met de tegenstanders wordt criterium na criterium kleiner.
    DE UITSLAGEN
    Staande Klasse A:
    1. Vergeylen Nico; 2. Loicq Mathieu; 3. Nulens Simon; 4. Filée Eric; 5. Duquesne Arnaud; 6. Van Zon Kelly; 7. Verdeyen Mathieu; 8. De Jonckheere Sylvie; 9. Steels Jonas; 10. De Cort Erwin.
    Staande Klasse B: 1. Puskaric Branco; 2. Dumont Benoit; 3. De Meirichy Kevin; 4. Smeets Ralph; 5. Vercauteren Jef; 6. Schreyen Thomas; 7. Embrechts Christophe; 8. Van den Abbeele Erwin; 9. De Wilde Patrick; 10. Marchal Véronique.
    Staande Klasse C: 1. Lanoy Fréderic; 2. Van Nispen Marc; 3. Waterschoot Leon; 4. Van Gansbeke Marianne; 5. Van Luchene Tom; 6. De Witte Ann; 7. Vanhouwe Grim; 8. Meul Els; 9. Alpaerts Andy; 10. Callens Erik; 11. De Neve Eddy; 12. Den Aantrekker Ludo; 13. Waterschoot Hubert; 14. De Cort Rudi.
    Zittenden Klasse A: 1. Pletinckx Jean-Marc; 2. Brands Bart; 3. Lorent Robert; 4. Honnay Francis; 5. Nardello Vincenzo; 6. Pollet Marie-Line; 7. Pirson Jacky; 8. Djeamai Momo; 9. Carpentier Jean-Pol; 10. Van Acker Frank.
    Zittende Klasse B: 1. Rochet Patrick; 2. Toussaint Sabine; 3. Roman Daniël; 4. De Grauwe Tom; 5. Maebe Danny; 6. Van Acker Bob; 7. Spiessens Fred; 8. Termote Kurt; 9. Vinck Tim; 10. Carlier Nadège.


    03-12-2007 om 22:27 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomergem G-SZNTTC G 4-12

    Zomergem G-SNTTC G 4-12
    Makkelijke overwinning

    Zomergem trad aan met één E6 en drie NG's. De E6 was te sterk voor onze spelers. Zowel Jonas, Jef en Eddy gingen onderuit met 3-1. Alleen Kevin kon een vijfde set uit de brand slepen die hij nipt verloor met 11-9. Een beter bewijs dat Kevin in bloedvorm verkeert is er niet. Ook Jonas gaf een ontspannen indruk. We hebben het al anders gezien.
    De drie NG's waren te zwak om enig weerwerk te bieden met als gevolg dat wij in de koude zaal nooit op temperatuur kwamen. Alleen Kevin en Jonas hebben gezweet. Voor Kevin is dat de normaalste zaak ter wereld, zelfs bij -10 lopen de zweetdruppels van zijn gezicht.
    Intussen is onze G-ploeg naar de zesde plaats gestegen. Als we de laatste wedstrijden geen steek laten vallen zit er nog een vijfde of zelfs vierde stek er in.

    03-12-2007 om 20:32 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNTTC G-Hof ter Burst B 8-8

    SNTTC G-Hof ter Burst B 8-8
    Opnieuw gelijkspel voor G-ploeg

    Hof ter Burst B is een ploeg die door omstandigheden van vierde naar vijfde is gezakt. Normaal kunnen zij een vrij sterke ploeg opstellen. Deze keer kwamen ze naar Sint-Nikaas afgezakt met een E0, E6 en twee NG's.
    Erwin was in goede doen. Tegen de E6 moest hij nog de duimen leggen in de vijfde set met 9-11. Ook tegen de E0 kwam hij te kort,  maar hij sleepte toch een vijfde set in de wacht die hij met 6-11 verloor. De twee NG's kwamen duidelijk te kort tegen Erwin die zijn bloedvorm met 3-1 en 3-0 kon verzilversen. Proficiat!
    Kevin is al het hele seizoen formidabel aan het spelen. Zijn inzet is alom bekend. Ook hij dwong de E0 tot vijf sets en verloor uiteindelijk nipt met 8-11. De E6 werd weggeblazen en de jonge NG ging er aan met 3-0. De andere NG lag Kevin echter niet. In het begin ging het gelijk op: 14-16 en 12-10, maar de laatste twee sets ging onze Kevin met 4-11 de boot in. Het kan niet alle dagen kermis zijn.
    De vechtlust van ,,Jef the Fighter'' is in heel Oost-Vlaanderen en omstreken gekend. Als je als E6 een E0-speler een E0-speler kunt dwingen tot vijf sets die je dan met 10-12 verliest, ben je wel goed bezig hé. De jonge NG stribbelde nog wat tegen en kon vijf sets uit de brand slepen, maar verloor die vijfde set dan toch met 11-5. De andere NG en E6 gingen respectievelijk met 3-1 en 3-0 voor de bijl.
    Eddy had het moeilijk tegen zijn ex-ploeg. Het feit dat de meeste spelers hem en zijn speelstijl nog kennen, is daar wellicht nit vreemd aan. Het rare was dat hij niet kon optornen tegen de twee NG's en de E0, maar dan toch tegen de E6 zijn match binnenhaalde. Volgende week beter!
    Met een 8-8 kon onze G-ploeg met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten. Deze reeks is beduidend sterker dan vorig seizoen. Het winnen wordt moeilijker, maar de matchen wel interessanter. Kevin, Erwin, Konas en Frederic steken de oude leermeesters (Jef en Eddy) naar de kroon. Ooit zullen Eddy en Jef trots zetten: ,,Die goede spoeler hebben wij nog opgeleid...''

    19-11-2007 om 17:45 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    18-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNTTC G-Knal Deinze I 8-8

    SNTTC G-Knal Deinze I 8-8
    Kevin in grote doen

    Knal Deinze I kwam op vrijdag 9 november op bezoek. Vorig seizoen bleken ze veel te sterk voor ons. Nu kwamen ze met twee ervaren rotten (E4 en E6) en twee goede jeugdspelers (NG) afgezakt naar Sint-Niklaas. Al bij de eerste balwisselingen voelden we dat de opdracht niet makkelijk zo zijn.
    Erwin heeft wel nog niet de vorm van zijn favoriete blauw-zwarte voetbalclub te pakken, maar met veel inzet en vechtlust kon hij een wedstrijd winnen. Blijven volhouden Erwin. Minder wild aanvallen en geduldig verdedigen zodat de tegenstander de fout maakt, is de boodschap. Wij zouden wel allemaal willen spelen zoals J.-M. Saive, maar elk vogeltje zingt nu eenmaal zoals hij gebekt is. Het komt er nu eenmaal op aan je sterke punten te gebruiken.
    Frederic speelde opnieuw met veel vechtlust, maar mispakte zich aan één van de twee jeugdspelers. Spijtig, want na het verslaan van een E4 verliezen van een NG is natuurlijk niet prettig. Volgende keer bij de les blijven en de tegenstander niet onderschatten.
    Kevin speelde de match van zijn leven. Niet alleen ging de E4 voor de bijl, ook de twee jeugdspelers hadden geen schijn van kans en tegen de E6 verloor hij pas na een bikkelharde vijfsetter met 8-11 in de laatste set. Puik werk en diegenen die Kevin kennen zullen wel beseffen dat er weer enkele emmers zweet vloeiden.
    Eddy vindt stilaan zijn oud niveau terug en er is weer de goesting om tot de laatste druppel zweet te vechten. De E4 en E6 waren te sterk en ervaren, maar de twee jeugdspelers gingen alle twee in vijf sets voor de bijl.
    De jongste van de twee stond in de vijfde set 7-0 en 10-5 voor. Hij moest uiteindelijk de duimen leggen met 12-10. De traantjes vloeiden nadien rijkelijk. Eddy leverde nogmaals het bewijs dat het steeds de moeite loont om tot de laatste bal te vechten voor ieder punt.
    In de I-ploeg vindt Tim langzaam zijn draai. Winnen zit er vooralsnog niet in, maar hij werd niet weggespeeld. Twee E4's en twee E6's is voorlopig nog te hoog gegrepen. Verliezen met twee of drie puntjes is meedoen en niet onder liggen. Nog een beetje groeien en een eerste overwinning is een feit.

    18-11-2007 om 20:37 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Criterium Angleur

    Dubbel succes voor SNIT

    Onze SNITT'ers brachten vanuit Angleur opnieuw enkele eerste prijzen mee. In de buurt van Luik was het nu de beurt aan de twee Erwinnen om met de hoogste eer te gaan lopen. Erwin Decort nam in de finale van de C-reeks de maat van ploeggenoot Jonas Steels. Die laatste had nochthans in de voorronde met de spreekwoordelijke vingers in de neusgaten gewonnen van Erwin. Decort moet uit die nederlaag lering hebben getrokken, want in de finale won hij vrij gemakkelijk.
    In de D-reeks ging Erwin Vandenabeele met de oppergaai lopen. Erwin glunderde zoals nooit tevoren.

    De ruime SNITT-delegatie werd in Angleur opnieuw overladen door de eerste prijzen. Erwin en Jonas werden één en twee in de C-reeks. Erwin Vandenabeele poseert fier als een gieter met zijn trofee.

    29-09-2007 om 12:58 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Niklase G-Buggenhout 9-7

    Sint-Niklase G-Buggenhout 9-7
    Supersub loodst G-ploeg
    naar de zege

    De tweede speelweek bracht onze G-ploeg in vijfde provinciale de eerste punten op. Supersub Steve Vandervreken moest noodgedwongen invallen omdat Frederick ergens onder de Italiaanse zon lag. Hij werd er gesignaleerd met enkele bloedmooie meiden. Eddy en Kevin ten slotte moesten aantreden in de Katholieke bond. Ik wist niet dat de kapitein van de G-ploeg zo katholiek-minded was. Naar het schijnt heeft hij enkele tientallen kaarsen laten branden voor zijn G-ploeg. En het loonde.
    Jefke, Steve, Jonas en Erwin werden achter de groene tafels gestuurd om het op te nemen tegen Buggenhout C. Op papier een te duchten tegenstrever.
    Supersub Steve Vandervreken deed zijn naam alle eer aan. Hij won zijn vier matchen met zijn vingers in de neusgaten en soms op één been. Jefke (The Fighter) won drie matchen, maar het kostte bloed, zweet en tranen. Je heet niet voor niets Jef The Fighter.
    Jonas had een superavond. Hij won twee wedstrijden, hopelijk is hij nu vertrokken voor een reeks van vele overwinningen. Onze Erwin zit in een dipje, hij zat meer met de agenda van de speelpleinwerking in zijn hoofd dan met het pingpongspelletje zelf. Het is aan hem om de volgende match weerwraak te nemen.
    Als kapitein ad interim wens ik de talrijke supporters te bedanken. Door hun steun konden we stunten tegen een sportieve tegenstander.
    Voor onze volgende match trekken we op zaterdag 29 september naar het Meetjesland. In Zomergem start de wedstrijd om 14 uur.

     

    22-09-2007 om 00:00 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zele D-Sint-Niklase G

    Zele D-Sint-Niklase G 11-5
    Eddy had a dream

    Sint-Niklase G kon de supporters Tim, Rudy, Erica en Marleen geen overwinning schenken. In de voorbeschouwing op het nieuwe seizoen hoopte coach Eddy dat zijn discipelen een vooraanstaande rol zouden kunnen vervullen in het titeldebat, maar Zele D sloeg al bij de eerste wedstrijd die droom aan diggelen. Martin Luter King zei ooit: ,,I have a dream''. Eddy kan nu zeggen: ,,I had a dream''. De coach had met zijn medespelers afgesproken zichzelf weg te cijferen en alleen mee te spelen na de eerste nederlaag. Zele D zorgde ervoor dat hj nu al het palet mag bovenhalen. Ondanks de zwaar bevochten matchen keek onze G-ploeg tegen een overdreven 11-5 eindstand aan. Van de vier vijfsetters konden Jef en Co maar ééntje winnen. Zelfs indien alle belles winnend werden afgesloten, zou de G-ploeg niet verder geraakt zijn dan een gelijke stand. Tegen twee E4-spelers, één E6 en één goede NG kwamen we dus te kort.
    Jef vocht zoals steeds voor wat hij waard was en kon twee overwinningen binnenrijven. Jef is misschien wel de speler die het meest waar krijgt voor zijn lidgeld, want niemand speelt meer belles dan Jef the Fighter. Deze keer waren het er twee. De ene won hij met 11-7, de andere verloor hij met 11-8. Zat hij al met zijn verjaardagsfeestje in het hoofd? Had hij op voorhand te diep in het glas gekeken? Neen, de tegenstanders waren keigoed en als sportieve ploeg kunnen dat best toegeven.
    Frederic speelde met twee verschillende paletten en dat deed hem de das om. Hij wist maar één overwinning binnen te halen. Een belangrijke belle verloor hij met 16-14. Hij zat vermoedelijk met Italië in zijn hoofd. De vlinders in zijn buik zullen zijn concentratie ook wel aangetast hebben. Hij beloofde om na Italië er volop tegen aan te gaan.
    Kevin nam geen te beste start tegen de beste speler van Zele. De 3-1 zeggen natuurlijk niet alles, maar 11-0 in de laatste set bewijst toch een gebrek aan concentratie. Kevin kennende liet hij dit niet zomaar voorbij gaan en hij herpakte zich met twee mooie overwinningen. Tegen de tweede E4-speler kwam hij te kort, maar de E6 en NG gingen voor de bijl. Met het zweet van Kevin kon je daarna dan ook een subtropisch zwembad vullen.
    Jonas speelt altijd sterk op training en in oefenpartijtjes tegen zijn eigen clubspelers, maar in competitie heeft hij het vaak moeilijk met de druk. De rust die hij bewaart op training en in oefenpartijtjes, worden zenuwslopende wanhoopspogingen in competitiematchen. Jonas moest zich ook in de belle met 11-9 gewonnen geven en ging zo met lege handen naar huis. De ontgoocheling was van zijn gezicht te lezen. Als hij zijn kalmte kan bewaren, rustig nadenken en spelen zoals tegen zijn ploegmakkers op training.... Eens die dag komt is Jonas gelanceerd.
    Als kapitein ben ik niet ontgoocheld door het verlies. We hebben geprobeerd ons vel duur te verkopen, maar zijn bovenal sportief gebleven. Dit seizoen spelen we in een vrij zware reeks. Dat is op zich niet zo slecht, daar kunnen onze spelers alleen maar voordeel uit halen.
    Omdat volgende week Frederic in Italië pasta aan het eten is en Eddy en Kevin moeten spelen in het Katholieke Sportverbond wordt onze ploeg versterkt met Steve Vandervreken.

    Met dank aan Eddy voor het verslag

    15-09-2007 om 00:00 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De praatbarak

    De Praatbarak
    Bij aanvang van het seizoen
    2007-08 steken we ook de
    Praatbarak in een nieuw kleedje. 
    We openen de reeks met
    een vooruitblik op het nieuwe
    seizoen. Eddy Demeester,
    de kapitein onder de kapiteins,
    heeft een klare kijk op
    zijn discipelen.
     
    Eddy Demeester
    ,,Het is een zware reeks''
    ,,Een schattig manneke,'' zegt Eddy fier over zijn kleinzoon.

    Enige tijd  geleden klopte Eddy zijn hart alleen maar sneller voor Marleen en het tafeltennis, maar zijn dochter stak daar op 29 mei 2006 een stokje voor. Ze schonk haar vader een kleinzoon. Zijn ogen glinsteren als hij over de ,,grote'' Zidane vertelt. Als het manneke even goed kan tafeltennissen als zijn beroemde naamgenoot dan hebben we een rastalent in huis gehaald.
    ,,Hij oefent hem al in het uitdelen van kopstoten'', grapt Eddy. ,,En voor het uithalen van een sabotagedaad zit hij ook niet verlegen. Onlangs heeft hij mijn computer geblokkeerd,'' dienen sloeber. Hadden zijn kinderen dat gedaan dan had hij hun wat billenkoek gegeven.
    ,,Ik ga hem zeker leren tafeltennissen,'' meteen is de brug naar het nieuwe seizoen geslagen.
    Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?
    ,,We moeten alvast proberen om binnen de top-drie te eindigen. Kampioen worden zal moeilijk zijn. Voor mij is Hof ter Burst B de te kloppen ploeg. Vrijdag gaan we al iets meer weten. Voor onze eerste wedstrijd moeten we meteen naar Zele D. Dergelijke ploegen komen elk jaar met enkele nieuwe jonge mannen voor de dag die moeilijk af te stoppen zijn. Meestal hebben ze al enkele jaren in de KVKT gespeeld.''
    Hoe ziet jullie type ploeg eruit?
    ,,Ik heb me uit de ploeg gezet. Ik heb altijd gezegd dat ik plaats ruim voor mensen die beter zijn dan mezelf. De basisploeg bestaat uit Jef, Frederick en Kevin. Erwin en Jonas spelen in een beurtrol. ''
    Wat verwacht je van uw discipelen?
    ,,Omdat we in een sterke reeks uitkomen, moeten ze bij machte zijn om één of twee klassementen te stijgen. Jef b.v. was nu al E4, maar we hebben een herziening van zijn klassement aangevraagd omdat hij in zijn vertrouwde ploeg zou kunnen spelen.''
    Wie wordt dit jaar de revelatie?
    ,,Ik verwacht veel van Jonas. Hij gaat nu al met rasse schreden vooruit. Zijn aanval draait goed. Hij moet nog alleen zijn hoofd koel houden, de rest volgt wel.''

    07-09-2007 om 00:00 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    02-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornooi Waasmunster

    Snitt mag wisselbeker definitief houden

    De SNITT'ers hebben hun seizoensstart niet gemist. Op het recreatief tafeltennistornooi van Waasmunster sleepten ze voor de derde maal de wisselbeker C. De Mol in de wacht. Ze mochten de beker definitief meebrengen naar hun lokaal in de Nijverheidsstraat.
    Traditiegetrouw bijt het recreatief tafeltennistornooi van Waasmunster de spits af van het nieuwe tafeltennisseizoen. De kleuren van SNITT waren opnieuw goed vertegenwoordigd. Niet minder dan veertien spelers waren naar het sportcentrum ,,Hoogendonck'' afgezakt.
    In de voormiddag werd in gemengde poules gespeeld om in de namiddag opgedeeld te worden in een A- en B-reeks.
    In de A-reeks ging het er stevig aan toe. In de halve finale moest Kevin De Meirichy het opnemen tegen Branko Puskaric. De Nederlander bleek te sterk voor onze Kevin. De andere halve finale was een Nederlands onderonsje tussen Mathieu Verdeyen en Henk Van Zundert. Henk haalde het onderste uit de kan om een agressieve Mathieu uit de finale te houden, maar het lukte niet. Hij ging in de finale nipt kopje onder met 12-10.
    In een spannende finale haalde Mathieu het van Branko met 11-9 in de belle.
    Leon Waterschoot won op overtuigende wijze de B-reeks tegen Thomas Schreyen. Vemeldenswaard is de bronzen medaille van Benedikt Vermeersch.
    In de A-reeks eindigde Kevin de Meirichy op de vierde plaats, Frederic Lanoy werd vijfde, Jef Vercauteren zevende en Erwin Decort 8ste.
    In de B-reeks was er verder een vierde plaats voor Jonas Steels, Erwin Vandenabeele eindigde vijfde, Els Meul zesde, Pieter Heyndrickx zevende en Hubert Waterschoot 8ste.
    Aan allen een dikke proficiat.
    En tot volgend jaar dat kunnen we strijden voor een nieuwe wisselbeker!!!!

    Jef Vercauteren

    02-09-2007 om 00:00 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste SNITT-dag (Er komen nog foto's.)

    Jef Vercauteren,
    keizer van de Volksspelen

    Is het nu tafeltennis of volksspelen, voor Jef ,,The Fighter'' Vercauteren maakt het niet veel uit. Hij wint toch. Op onze eerste SNITT-dag was hij opnieuw de beste. Hij werd wel het vuur aan de schenen gelegd door Pieter Heyndrickx. In de eindronde met drie: Jef , Pieter en Liliane haalde Jef met een luttel puntje verschil het laken naar zich toe. 
    Onze eerste SNITT-dag was een schot in de roos. Na afloop niets dan tevreden gezichten en sommigen kijken al uit naar de volgende editie. De dag begon met een koud buffet om duimen en vingers van af te likken. Om 13.30 uur stapte aan de Lijkeveldestraat in Sint-Pauwels de eerste groep SNITTERS in de ,,teletijdmachine'' van Willy Samson en gingen we een paar decennia terug in de tijd. We ontdekten er enkele prachtige volksspelen wat bij Frederick spontaan de opmerking ontlokte: ,,Ik kom hier in de buurt wonen, dan kan ik alle dagen komen spelen.''
    Volkssportanimator Willy is de trotse bezitter van 56 volksspelen. ,,De pudebak is het oudst en stamt uit 1910.'' Hij is ook biezonder fier over zijn kegelbaan. ,,Het is de voorloper van de bowling,'' zegt hij. ,,Let op de opstelling van de kegels. Bij mij staan ze in ruitvorm. Bij de bowling is het een driehoek en is er een kegel meer. 2500 euro heeft dat mij gekost. De kogel is met de hand gesmeed en zo authentiek mogelijk nagemaakt.''
    ,,Ik ben een echte idealist. Als ik zie dat de mensen interesse tonen dan ben ik tevreden,'' besluit hij.
    Aan interesse was er inderdaad geen gebrek. Ze speelden alsof hun zielezaligheid er vanaf hing. Sommigen wilden door niets of niemand worden afgeleid. Benedikt bedreigde zelfs een vogel met de dood door ophanging. Hij kreeg het zo op zijn heupen door het gekwetter dat hij het beest toeschreeuwde: ,,Zwijg of ik wring uwen nek om''. Prompt zweeg het arme dier en kon onze Benedikt verder spelen.
    Wie interesse heeft in oude volksspelen kan steeds terecht bij Willy Samson, Lijkeveldestraat 8-10, Sint-Pauwels, tel. 03-777.95.43. Ook voor het huren van sommige spelen is men bij het Volksspelencentrum Wase Bolderssvrienden aan het goede adres.

    Vele handen maken licht werk. Guyke, moet je nog wat hebben, mijnen jongen, lijkt Marleen te zeggen. Marina en Guy laten het zich smaken. Erwin Vandenabeele en vriendin. Familie Decort tekende eveneens present. Frederic Lanoy vond een dag voor zijn afreis naar Santiago de Compostella nog de tijd om de SNITT-dag bij te wonen. Rechts van hem zijn vriend Dirk. Pieter en Benedikt kunnen elkaar niet missen. Het eten is blijkbaar te lekker om veel te babbelen. Veerle en SNITT-voorzitter Nico Vergeylen. Jef en de immer lachende Isabelle. Een SNITT-dag is pas geslaagd als de familie Steels van de partij is. Wat kan liefde toch mooi zijn. Tim (links) krijgt heel veel steun van zijn broer. Wat heeft Marleen nu weer aan Benedikt verteld. Eli en Natascha dragen de SNITT'ers ook in hun hart. Op Rudy (links) kan ik altijd rekenen. Van je vrienden moet je het hebben. Ze lachen zich een kramp bij een slechte beurt. Het ,,zwakke'' geslacht van de eerste groep. Erika toont hoe het moet. Voilà, ik heb het weer geklaard, zegt José. Rudy zet een fiere borst op over zijn dartscapaciteiten. De 85-jarige Matheus in opperste concentratie. Pieter is niet uit zijn evenwicht te krijgen. Nog één keer, lijkt Marleen te zeggen. Als daar maar geen kindekes van komen. Jonas demonstreert het frisbeewerpen. Volksspelenanimator Willy Samson legt het hamertjesspel uit. Kevin heeft blijkbaar gescoord. Onder het waakzaam oog van Jef is Norbert aan het werk op de bollebaan. Jef, Benedikt, Pieter en Norbert vechten het uit op de Billard Nicolas. Met Isabelle in de buurt is het steeds lachen geblazen. Kijk Kevin, zo moet het. De oudjes tegen de ,,jeugd'' bij het hamertjesspel. Guy kijkt bewonderend toe hoe Kevin het er van af brengt. Willy Samson geeft aan Anita nog enkele instructies mee. Jef test het ringwerpen uit. De ploeg van Marleen bij het hamertjesspel. En blazen maar. Jonas assisteert Tim. Het kegelspel kostte Willy Samson ruim 2500 euro. Tim toont aan Jonas en zijn pa hoe een toptafel werkt. De eindsprint is ingezet. Liliane is aan zet. Jef wacht zijn beurt af. En de eindwinnaar is... Jef. De dag werd afgesloten met een stukje gebak en tas koffie.

    10-06-2007 om 00:00 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tim in de bloemetjes gezet

    Tim in de bloemetjes gezet

    In de gloednieuwe sporthal van Sint-Gillis-Dendermonde werd tijdens de huldiging van de sportlaureaten Tim Vinck in de bloemetjes gezet. Hij kreeg een trofee en een handdoek (voor al da zweet hé!!). Proficiat Tim en doe zo verder. Hopelijk staan je nog veel kampioenenvieringen te wachten.
    Na enkele speeches werd een mooi spektakel aangeboden van hippe dansnummers, acrobatische toeren en een demonstratie van evenwichtsbeheersing op de balk.
    Achteraf was er nog een receptie met drank en heerlijke broodjes à volonté. Sommigen zullen in veertien dagen niet meer moeten eten.
    Bedankt dat we erbij mochten zijn!

    Tim met zijn trofee. Ditmaal niet voor acrobatische gymnastiek, maar voor tafeltennis!! De familie Steels was erbij, maar wat was Jonas aan het zoeken. De Vinckskes. Wie was nu het gelukkigst? Tim, Erika of Rudy. Voor de viering nog effe bijtanken. Met wat dacht ge? Cola, natuurlijk. Klein, maar dapper. Deze turnsters gaven een evenwichtsdemonstratie om van te snoepen. Met veel oh's en ah's van het publiek. Tim mag zweten als de beesten. Een handdoek zal hij steeds bij hebben.

    06-06-2007 om 00:00 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    27-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNITT groeit

    SNITT blijft groeien

    Op de wekelijkse vrijdagavondtrainingen mag Raf Hagens enkele nieuwe gezichten verwelkomen. Twee van die gezichten zijn Kristof Veron en Dave Felix. De eerste werd geboren op 3 februari 1986. De tweede op 27 februari 1984. Ze komen beiden uit Sint-Niklaas. Kristof ontdekte SNITT via een begeleidster van Vesta. Op de camping en thuis met zijn broer leerde hij voor het eerst tafeltennissen. Naast het tafeltennissen is hij ook een voetbalfanaat. Als supporter van Club Brugge beleefde hij de voorbije maanden een rottijd. Hopelijk doet hij het als tafeltennisser beter dan de blauw-zwarten.
    Dave kwam met SNITT in contact via de site. Verder fietst hij veel en maakt tochtjes van 30 à 40 km. Zijn eerste tafeltennisstappen deed hij thuis. Just for the fun zegt hij zelf. Beiden zijn van plan om later tornooien te spelen. ,,Eerst gaan we nog veel oefenen'', zeggen ze in koor.
     

    Kristof Veron is ook een voetbalfanaat. >Dave Felix houdt van korte fietstochtjes. >Kristof Veron en Dave Felix zijn van zins om tornooien te spelen, maar eerst gaan ze nog wat oefenen.

    27-05-2007 om 00:00 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    13-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch kampîoenschap in Brussel

    Nico Vergeylen te sterk
    voor olympisch kampioen

    Het Belgisch kampioenschap beleefde een SNITT-invasie. Onze spelers wonnen opnieuw heel wat eremetaal. Er was niet alleen de strijd om het goud. In de wandelgangen werden ook enkele transfergeruchten opgevangen. Als alles normaal verloopt wordt SNITT met voorsprong de sterkste tafeltennisclub voor mindervaliden in België. In diezelfde wandelgangen werd gefluisterd dat Fred Spiessens noodgedwongen moet stoppen. De speler van Sterke Stut en Thumbs Up was een graag en veel geziene figuur tijdens de VLG-manifestaties.
    In de A-reeks zorgde Nico Vergeylen in de halve finale voor een kleine verrassing door Olympisch kampioen Mathieu Lhoicq te kloppen met 3-2. In de vijfde en beslissende set ging het aanvankelijk gelijk op. Nico slaagde er dan in om een vierpuntenkloof te slaan. Mathieu vocht terug, maar Waasmunstenaar Vergeylen hield het hoofd koel en won met 11-8.
    Ei zo na deed hij die stunt over in de halve finale van de Open reeks. Daar keek hij al vlug tegen een 2-0-achterstand aan. Maar met Vergeylen ben je nooit klaar. Dat ondervond Mathieu. De volgende twee sets waren voor Nico. In de belle moest hij echter met 11-9 het hoofd buigen. In de finale moest  Mathieu Lhoicq het dan opnemen tegen Marc Ledoux. Die laatste kon zijn geliefkoosd spelletje spelen. Hoe hard Mathieu ook topspinde de ballen bleven terugkomen. Ledoux won oververdiend met 3-1. Lhoicq had blijkbaar zijn dagje niet.
    In de troostingfinale bleef Nico baas over Arnaud Duquesne. De SNITT'er had heel wat last met de humeurige Duquesne, maar kon toch het laken naar zich toehalen.
    In de C-reeks kregen we een volledig SNITT-podium met een onverwachte winnaar. Kevin De Meirichy ondervond dat de ene dag de andere niet is. Hij ging er al vroeg uit tegen ploeggenoot Leon Waterschoot. De finale ging tussen Frederic Lanoy en Danny Rombaux. Een finale die door Jef Vercauteren met een wrang gevoel gadegeslagen werd. ,,Ik had hier moeten staan, in plaats van Danny. Eerder op de dag had ik hem in de open reeks al vrij vlot geklopt, maar in mijn eigen klassementsreeks vlotte het niet'', zei hij terneergeslagen. In de strijd om het hoogste schavotje won Frederic vlot de eerste set. Daarna haalde Danny zijn gevreesde backhand boven. Frederic vond geen antwoord op de verrassende slagen en ging volledig kopje onder. In de strijd voor de derde en vierde plaats had Jef geen moeite om Leon naar af te sturen.
    Bij de zittenden viel Tim Vinck juist naast het podium. Eerder op de dag verloor hij tegen zijn zwart schaap Magda. Tim en vrouwen, het wordt nooit wat. Voor de strijd om de bronzen plak zag het er lange tijd goed uit. Onze benjamin keek goed uit zijn doppen en bouwde een 2-1 voorsprong uit. Zijn opponent kwam langszij. In de vijfde en beslissende set verloor Tim de pedalen en de controle over zijn zenuwen, wat bij pa Rudy de veel gehoorde opmerking ontlokte: ,,Als ik blijf meegaan, ga ik er nog iets van krijgen''. We zullen misschien aan de organisatoren moeten voorstellen om Tim in een achteraf gelegen zaaltje te laten spelen, ver weg van alle stresserende toestanden dan zal hij zijn zenuwen misschien beter onder controle kunnen houden.
    De medailleoogst
    Open reeks - Brons: Nico Vergeylen.  A- en B-reeks - Zilver: Nico Vergeylen.  C-reeks - Goud: Danny Rombaux; zilver: Frederick Lanoy; brons: Jef Vercauteren.  Dubbel gemengd - Goud: Nico Vergeylen en Sylvie Dejonckheere. Dubbel Open - Goud: Nico Vergeylen en Marc Ledoux.

    Samen met de begeleiders blazen enkele SNITT'ers uit. Kevin en Frederick gooien de spieren nog even los. Frederick in zijn gekende stijl.
    Een geconcentreerde Jonas aan het werk. Tim had wel iets meer verwacht van zijn Belgische kampioenschappen. De SNITT is één grote familie. Kevin en Jonas aan het werk in het dubbelspel. Danny (voorgrond) won de C-finale van Frederick. Jef had in de kleine finale geen moeite met Leon. Gewezen VLG-trainster Karen Opdencamp kwam even poolshoogte nemen. Mathieu Lhoicq en Nico in hun halve finalestrijd. Erwin, Jonas, Frederick en Leon voor het dubbelspel. Nico won aan de zijde van Marc Ledoux het dubbelspel in de Open-reeks.

    13-05-2007 om 00:00 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elsenborn

    SNITT palmt oude eik in

    Net voor het Belgisch Kampioenschap trokken onze SNITT'ers naar Elsenborn voor een VLG-tornooi. Omdat Elsenborn niet bj de deur ligt, werd opnieuw gekozen voor een lang weekend. Het oog van Nico viel op een oud hotel in Coo. Vroeger heette het Hotel de Liège, maar de nieuwe eigenaars, de fam. Gijsens uit Zele, doopten het om tot Le vieux Chêne of De Oude Eik. Ze maakten er een vakantiewoning voor ongeveer 34 personen van. Het is een  prachtwoning met alle specifieke eigenschappen van een oud herenhuis: prachtige gesculpteerde plafonds met rozenmotieven, antieke parketvloeren, maar wat vooral héél mooi oogt, is de living met oranjerie. Alle comfort is aanwezig. Ons weekend kon niet meer stuk.
    De eerste delegatie van SNITT arriveerde rond de middag om alles klaar te maken voor de rest van de groep (boodschappen doen, kamerverdeling enz.).  Wat ons opvalt is het feit dat Coo twee watervallen telt: de echte op de Amblève, die we allemaal  kennen, de tweede is mevr.Gijsens. Een hele lieve en hulpvaardige vrouw die ons alles van naaldje tot draadje uitlegt. Een echte spraakwaterval waar geen speld tussen te krijgen is. Na drie kwartier uitleg krijgen we toch de kans om mevrouw duidelijk te maken dat we omvallen van de honger. Even later schuiven we onze benen onder tafel in eennabijgelegen restaurantje. Prompt werd het terras gebombardeerd tot ons hoofdkwartier. Bij het nuttigen van de vele streekbieren werd de nodige informatie ingewonnen. Tergelijkertijd is het ee strategische plek om de rest van de groep te verwelkomen en te begeleiden naar ons tijdelijk stekje ( een kleine moeite, nietwaar?) Onze laatste gasten arriveren omstreeks 19 uur. Na het vullen van de magen is er een kleine bewonersvergadering die moet dienen om enkele afspraken te maken en om de planning van onze eerste avond mede te delen.
    Bij het winkelen in Trois Ponts viel ons een taverne op waar elke vrijdagavond de mogelijkheid tot karaoke wordt gegeven. Iedereen, behalve Jacky en Ludo, rijdt hier naartoe, een gezellige avond tegemoet. In Le Tourniquet is het eerst maar een trieste bedoening, maar omstreeks 23 uur bieden zich de eerste zangers aan. Ook in onze groep wordt er wat over en weer geplaagd. Wie dierf als eerste de micro te nemen? Na nog een paar extra biertjes is het uiteindelijk onze Jef, gesteund door Nico en Rudy, die de nodige moed bijeenraapt. Ze zullen eens wat laten horen, al die franstalige liedjes komen ons allang het strot uit! Er wordt gekozen voor het Engelstalige Summer of 69. Benieuwd wachten we het optreden van onze mannen af. Uiteindelijk moeten we teleurgesteld vaststellen dat onze aanvraag genegeerd wordt en dat die Walen alsmaar valser beginnen te kwelen.' t Is dankzij onze mannen en een lege colafles als micro dat er , voor we naar huis gaan, alsnog een wiele-Waal geholpen wordt om zijn versie van  Reviens (Gilbert Bécaud) tot een goed einde te brengen. Niettegenstaande het late (of vroege) uur op zaterdagmorgen (3 u.) worden we tussen 9 en 10 uur aan de ontbijttafel verwacht. Vaste plannen zijn er niet, iedereen krijgt de vrije keuze om zijn dag door te brengen. Frederik, Marleen en Jacky kiezen  voor een fikse wandeling, de anderen blijven dichter in de buurt en ontdekken, soms voor het eerst, de waterval en even verder PlopsaCoo., De kabelbaan, de splash en de rollercoaster worden vereerd met ons bezoek. 's Middags komt bijna iedereen naar "huis" om te eten en in de namiddag wordt beslist om met de hele groep te gaan minigolfen (alleen Sylvie en Thomas willen wat bijslapen) . Negentien SNITT'ers die , soms vloekend of juichend een balletjes slaan.... ons bezoek gaat niet onopgemerkt voorbij! Ze moesten ons zelfs attent maken op het sluitingsuur of we waren nog bezig. Toch slaagden er enkelen nog in om de bobslee uit te proberen, een foto mee te pikken bij Bumba en nat te worden bij de fonteintjes (vraag het maar aan Isabel, onze Jef is dolverliefd!) Een uurtje later dan verwacht , schuiven we allemaal aan tafel voor goulash met frietjes (mmm... en lekker dat het is). 's Avonds staat er een quiz op het programma. 't Wordt een spannende strijd, 40 vragen en 3 extra ronden. De Decibellekes (onze vrouwenploeg), de Cootjes, de Johnnies en Wij zijn bezet presteren uitstekend! Van 'n quiz steek je nog wat van op: wisten jullie dat James Bond in Casino Royale vertolkt wordt door nen snelle blonde Jef Vercauteren, Dat Keizer Karel een Franse Keizer was in 1798, dat Cherokee een oude hit was van The Shadows en dat er maar 2 van de 4 ploegen de enige tafeltennisvraag juist beantwoord hebben? Ja, ja wij hebben nogal krakken bij de SNITT, hé? Even voor middernacht en onder oorverdovend gejuich winnen de Decibellekes 95 p. De Johnny's zijn tweede (94 p.) dan volgen de Cootjes (89 p.). ,,Wij zijn bezet'' is de hekkensluiter met 86 p. Ook de strijd voor de eerste plaats in minigolf was ongemeen spannend. Marco en Nico delen de eerste plaats. We moeten wel eerlijk toegeven dat vooral het benenwerk van Isabel en het schudden van het achterwerk van de dames ons het beste bijblijft van deze golfnamiddag. Na zo'n vermoeiende tweede dag zijn er toch nog enkele die de auto inspringen in de hoop om nog een danske te placeren in één of andere dancing (ze rijden zelfs tot in Malmedy!), maar de meesten gaan doodmoe slapen. Ge zoudt het bijna vergeten, maar er moet 's anderendaags ook nog gesport worden.  't Is dus vroeg opstaan die zondagochtend: ontbijt om 7.30 u. en vertrek om 8.15 u. Alleen de dames blijven achter om de lunchpakketten klaar te maken, het huis te inspecteren en de spraakwaterval een laatste keer te trotseren bij het afsluiten van het huis. Het kleine autootje van Veerle brengt ons, mits een tussenstop bij een plaatselijke en stomverbaasde boer, omstreeks 11.30 u. in Elsenborn (GPS en vrouwen, hé) waar onze mannen hongerig staan te wachten op de broodjes.
    We hebben er een ontzettend vermoeiend weekend opzitten en dat kun je merken aan ieder van ons. Tim beseft niet eens dat hij eigenlijk in zijn rolstoel zit om te tafeltennissen, zijn reactievermogen laat het serieus afweten en hij is zelfs te moe om er zich druk over te maken. Anderen slepen zich zuchtend en blazend voort en er zijn er zelfs twee die uiteindelijk een plekje zoeken in het gras en het presteren om een serieus namiddagdutje te doen. Niettemin zijn onze SNITTers er toch ingeslaagd om enkele prijzen in de wacht te slepen.
     l bij al kunnen al onze SNITTers terugblikken op een uiterst geslaagd weekend ( we kijken al uit naar 't volgend seizoen!) Tevens willen we iedereen bedanken voor de geboden hulp en de fijne verstandhouding waardoor dit weekend vlekkeloos kon verlopen. Ook nog onze welgemeende dank aan de Fam.Gijsens voor de fijne ontvangst.
    Met dank aan Erika voor het verslag en de portrettentrekkers Nico, Marleen en Jacky.

    Marleen blaast aan het zwembad van Sint-Niklaas verzamelen. Le Vieux Chêne straalt de grandeur van het vroegere hotel uit. Schenk ze nog maar 'ns vol. Een terras van een nabijgelegen taverne werd door SNITT prompt omgetoverd tot hun hoofdkwartier. ,,Je zou er van schudden en beven'', lijkt Marleen tegen Erika te zeggen. Vele handen maken lichter werk. Thomas en Jef oefenen heel stiekem voor het tornooi. Een bezoek aan de watervallen van Coo was een must. Een panoramisch zicht op de omgeving. Een helpende hand was steeds welkom. Onze Nederlandse vrienden in de kabellift. Smakelijk! Moede gij nog een stukske vlees hebben, mijnen jongen. Isabelle valt in de smaak bij Bumba. Marleen heeft een nieuwe knuffel gevonden. Het waterballet van Isabelle. Jef in opperste concentratie. Frederik demonstreert nog even zijn formidabel benenspel. Geruggensteund door Jan wacht Tim rustig zijn beurt af. Isabelle lijkt niet tevreden over haar prestatie. Kijk jongens, zo moet je minigolf spelen. Benen lichtjes gespreid, poepken achteruit en met de glimlach het balletje spelen. Wie is er nu aan de beurt, vragen de SNITT'ers zich af. Jonas moet even bekomen van al die drukte. Foei, een tafeltennstafel dient om te tafeltennissen. Wat hebben die twee 's nachts uitgespookt. Bij een mooie prestatie horen natuurlijk de gelukwensen. Het podium was opnieuw SNITT gekleurd. Fier toont Frederik (links) zijn medaille. Danny Rombaux won de trofee voor de verstkomende. Hij zette alle aardrijkskundige begrippen op hun kop. Volgens Danny ligt Brugge verder dan Oostende en Utrecht.

    07-05-2007 om 00:00 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    25-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Zaterdag 9 juni – 11.30 uur

     

    Eerste

     SNITT-DAG

     

    Wat schaft de pot?
    Koud buffet bestaande uit:
    vijf vleessoorten – vijf vissoorten –

    saladbar en consumptie aangeboden door de club

    In de namiddag gaan we op zoek naar de

    Koning of Koningin van de volksspelen.

    We sluiten de namiddag af met gebak en koffie of thee.

    Deze spetterende dag kost slechts 15 euro.

    Interesse? Schrijf je voor 1 juni in bij Marleen Schalck en vergeet de centjes niet. De inschrijving is pas geldig als er is betaald. Wacht niet tot het laatste moment om u in te schrijven.

     Wie eerst komt, eerst maalt is het devies.  Omwille van organisatorische redenen wordt het aantal beperkt tot veertig

    25-04-2007 om 23:44 geschreven door birthy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)



    Archief per week
  • 24/03-30/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 03/12-09/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 11/12-17/12 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jenthes_keuken
    blog.seniorennet.be/jenthes

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!