Een gedichtje of verhaal, Het staat hier allemaal Wie hier als vriend naar binnen gaat, komt nooit te vroeg maar steeds te laat
24-05-2008
Voor de operatie
Papa, Jij bent voor mij heel bijzonder, Jij mag getuigen van dat grote wonder, Ook al sta jij voor een week waar vanalles in mis kan gaan, Jij mag weten: De Heere zal bij mij staan.
En wat er dan ook gaat gebeuren, Jij hoeft niet meer te treuren. Want je bent veilig in Jezus armen..! Pa ik denk aan je. Heel veel sterkte. Liefs Gerlinde
Doch Jezus bemerkte dat er kracht van Hem was uitgegaan
Keerde zich om, en vroeg wie heeft mijn klederen aangeraakt? En Zijn dicipelen zeiden; hoe kunt U dit nu vragen? U ziet dat de mensen tot U genaken Dan kunt U toch niet voorkomen, dat ze U aanraken....
Doch Jezus zag rondom om te zien naar haar Niet verwijtend, maar liefdevol, luister maar Zoals we in de Bijbel lezen Heeft Hij haar niet afgewezen.
Maar zag ontfermend op haar neer Barmhartig liefdevol en teer
Dat wij allen kinderen van de eerste mens Adam zijn.
Het was alles zo heerlijk, zo prachtig, zo schoon
Hij had heel veel vrijheid, maar slechts een ding was verboon
Te eten van de boom der kennis des goeds en des kwaad
God schiep hem ook een vrouw haar naam was Manninne
Ze sprak met de slang toen kwam het verraad
De slang nu was listig vanaf den beginne
Hij heeft haar verleid, te eten van de boom
Ook gaf zij Adam, en hij at van de vrucht
Ze waren naakt, ontdekten ze met schroom
Toen maakten zij zich kleren van vijgenbladeren
En aan de wind hoorden zij de HEERE naderen
Die sprak Adam waar zijt gij?
Hier ben ik k ben naakt en ik schaam mij
De HEERE sprak hoe weet gij dat
Heb je van die boom gegeten wat ik verboden had?
Ja de vrouw die U hebt geschonken om naast mij
te leven die heeft het mij gegeven..
En de Heere sprak tegen de vrouw, waarom heb je dit gedaan? De slang bedroog me, en bood het mij aan Toen heeft de Heere een vervloeking over de slang uitgesproken En werd de vriendschap tussen zijn en haar zaad verbroken
Was nu alles ja alles verloren?
Welneemoet je maar eens horen
Er was een belofte en die is nu vervuld
Jezus nam op zich al onze schuld
Die Heiland die Liefdevolle Redder
Door zijn kindrengenoemd de goede Herder
Kwam hier op aarde geboren in Bethlehems stal
Uit de maagd MariaJezus die ons verlossen zal
Van Hem staat veel in de Bijbel geschreven
Hij heeft blinden weer zicht en doden het leven gegeven.
O wat een Liefde heeft Hij voor de zijnen dat Hij zijn leven gaf
Hij stierf aan het kruis ging drie dagen in het Graf
Is daarna waarlijk opgestaan
Want alles alles is nu voldaan.
Welk een Vriend Welk een Middelaar
Welk een Liefde Welk een Goedheid
Dat hij voor elk berouwvol zondaar
Voor de Hoogste Majesteit
Heeft gezegd het is volbracht
En nu is Hij in de Hemel, in de Hemel vol van Pracht
Als wij nu in Hem geloven, in Zijn Liefde in Zijn Macht
Kent u het verhaal van die schilder? Een nog jonge schilder maakt een schilderij van de terugkeer van de verloren zoon. U kent die gelijkenis wel. Het schilderij is bijna klaar, je ziet het huis, je ziet de vader op de uitkijk staan, je ziet in de verte de oudste zoon op het land.
Er is nog één grauwe plek op het schilderij. Daar moet de belangrijkste persoon komen: de verloren zoon. Daar zoekt de schilder nog een model voor, iemand die als voorbeeld kan dienen. Dat moet natuurlijk een haveloze, vieze persoon zijn. Op een dag loopt de schilder door de achterbuurten van de grote stad en ziet plotseling een zwerver die hij goed zou kunnen gebruiken: nog half een jongen, die er toch al wat ouder uit ziet, ruig haar, stoppelige baard, smerig en in lompen gehuld.
Als de zwerver het geld ziet dat de schilder hem wil geven als hij voor hem model wil staan, is het vlug geregeld: de volgende middag om klokslag drie uur moet hij bij de schilder zijn. Hij krijgt het visitekaartje en een behoorlijk bedrag als vooruitbetaling. De volgende dag om drie uur wordt er bij de schilder aangebeld. Daar zul je hem hebben, denkt de schilder en snel doet hij de deur open. Maar wat een teleurstelling, als daar een keurige, vreemde man op de stoep staat. En net als de schilder hem wil vertellen dat hij nu geen tijd voor hem heeft omdat hij iemand anders verwacht en z'n schilderij af moet maken, haalt de vreemdeling een visitekaartje uit zijn zak met de naam en het adres van de schilder. Dan ziet hij het. Daar staat de zwerver! Onherkenbaar! Van het geld, als vooruitbetaling, was de zwerver naar de kapper geweest, had nieuwe kleren gekocht, had zich gewassen en geschoren.
En zo had hij in zijn onwetendheid alles verknoeid. Hij had zichzelf wat opgeknapt en zich mooier voor willen doen dan hij was. Maar de deur ging voor hem dicht. Want zo kon de schilder hem niet gebruiken. Hij had moeten komen zoals hij was.
En zo kan de Heere God ons ook niet gebruiken, als we ons mooier voordoen dan we zijn. We mogen, nee, we moeten komen zoals wij zijn. En met al onze zonden en ellenden, tot Hem ons ter genezing wenden. Hen maakt Hij beter. Hen maakt Hij hier écht gelukkig. Voor zulke mensen zal de deur straks wijd open gaan en het zal klinken: "Ga in, in de vreugde uws Heeren."
Ik ben Teunis
Ik ben een man en woon in Kamperveen (Nederland) en mijn beroep is Vleeskalverenhouder.
Ik ben geboren op 25/11/1953 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Gedichten schrijven.
Iets over mezelf vertellen? vind ik niet zo gemakkelijk, maar als ik op een ander (zijn, haar) site kom vind ik het altijd leuk om iets over die persoon te lezen.
Geïnteresseerd? lees dan verder op mijn blog.(Iets over ons)