VLAAMSE POLITIEVERENIGING vzw
Foto
Foto
Inhoud blog
  • NIEUWE RAAD VAN BEHEER
  • Tijdschrift 218
  • Laatste nieuws
  • Vakantie !
  • Tijdschrift 216
  • Sluiting secretariaat.
  • Tijdschrift 215
  • Tijdschrift 214
  • ALGEMENE VERGADERING
  • Tijdschrift 213
  • VERLOF
  • Tijdschrift 212
  • TENERIFE
  • Tijdschrift 211
  • VERLOF
  • Tijdschrift 210
  • TENERIFE 2019
  • Vakantie
  • Laffe moorden in centrum van Luik
  • Tijdschrift 208
  • Overlijden
  • Vakantie !
  • Tijdschrift 207
  • NIEUWJAARS WENSEN
  • Tijdschrift 206
  • Tijdschrift 205
  • TENERIFE 2018
  • Vakantie !
  • Tijdschrift ,204
  • Tijdschrift 203
  • Adreswijziging
  • Tijdschrift 202
  • DATA WIJZIGING
  • TENERIFE 2017
  • Tijdschrift 201
  • Tijdschrift 201
  • ALGEMENE VERGADERING en BANKET
  • TENERIFE 2017
  • Tijdschrift 200
  • En.... Tenerife 2016 zit er op.
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Lidgeld voor 2019 : 10¤
    De vereniging voor elke politieambtenaar, actief of met rust
    Ben je politieambtenaar ( iedereen met politionele bevoegdheid, volledig of beperkt, actief of met rust ) kan lid worden voor amper €10 ¤ per jaar --- Ben je geen politieambtenaar en heb je sympathie voor de VPV, word beschermlid € 25 per jaar, alle info op 036695222.
    03-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de VPV naar EGYPTE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Van 5 april tot 19 april  2008 EGYPTE

     

    Combi Nijlcruise en verblijf in hotel SHERATON MIRAMAR *****

     

    Tergelegenheid van haar 35 jarig bestaan in 2008 gaat de Vlaamse Politievereniging vzw naar Egypte.  Leden kunnen nog tot 15 december 2007 inschrijven.  Vergeet niet, je vereniging doet een flinke financiële inspanning om de reis nog aantrekkelijker te maken.

    7 nachten op de Nijl in vol-pension en vervolgens 7 nachten aan de Rode zee in hotel Sheraton Miramar ***** .

    Alle geintereseerden kunnen  steeds kontakt opnemen met het secretariaat 036695222.

    03-11-2007, 00:00 Geschreven door Roger Losa


    02-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mars van de Koninklijke Rijkswachtschool
        
    Traditioneel nam de VPV deel aan Mars van de Koninklijke Rijkswachtschool.  Jaar na jaar kaapten we er de prijs weg van "best defilerende groep".

    02-11-2007, 00:00 Geschreven door Roger Losa


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 jaar VPV samengevat
             


                     Na vijf jaar vatte Marcel Bastiné onze activiteiten op een originele manier samen

    02-11-2007, 00:00 Geschreven door Roger Losa


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VPV 1973 - 1983

    35 jaar VLAAMSE POLITIEVERENIGING  1973-2008

     

     

    20 september 1973 op de twintigste verdieping van het Martinicenter in Brussel wordt de start van de Vlaamse Politievereniging vzw gegeven.  Kort daarop, op 15 december, geven we in Wilrijk onze eerste Algemene Vergadering, gevolgd door een bal.  Het orkest “The Living End”, zangeres Wendy en The Strangers zorgden voor een echte overrompeling.  Er zouden die eerste 10 jaar nog veel bals volgen met als voornaamste gasten: de orkesten, Lou Roman, Henk Van Monfoort, The Golden Bis Band, Mc Duff Dimension en The Five Pennies. Als zangers oa Bobby Ranger en Jacques Raymond, als zangeressen Ann Michel, Corry, Micha Marah en Ria Valk.  Als voornaamste attractie noteerden we nog : Gaston Berghmans en Leo Martin, Nicole en Hugo en de internationale Bertice Reading.       

     

    Op 15 maart 1974 konden we dan onze eerste voorzitter verwelkomen, volksvertegenwoordiger-burgemeester en Europees parlementslid Paul De Clercq, hij zou voorzitter blijven tot in 1993, toen hij om gezondheidsreden ontslag nam.

     

    Al in 1974 startten we met een aantal jaarlijks terugkerende evenementen.  Naast het eetfestijn, was het reizen de aangewezen activiteit om de vriendschapsbanden tussen de verschillende politieambtenaren aan te halen.  Als eerste reis stond Parijs op de agenda en in het najaar vertrokken we naar Mallorca, en gingen we voor een eerste kennismaking naar Londen.  Deze twee wereldsteden zouden we later nog meermaals bezoeken.  Een hoogtepunt uit die periode was zeker de vierdaagse reis naar Göteborg (Zweden), met niet minder dan vier volle autocars. Later volgde nog Griekenland,  Amsterdam en Wenen.

     

    Op 15 mei 1974 ontvingen we voor de eerste maal een buitenlandse delegatie uit Zarragoza (Spanje).  De start van een verbroedering met diverse politieverenigingen uit Duitsland, Oostenrijk, Spanje en Frankrijk.  In 1977 werden we uitgenodigd door de collega’s van de politie Wenen.  We zouden er later nog terugkeren.  Ook op 25 jaar IPA Karlsruhe waren we vertegenwoordigd (1981).

    Vanaf 1975 stuurden we steeds een delegatie naar de Internationale Sternfahrten van het IPMC

    .

    Op 8 september 1974 organiseerden we onze eerste internationale mars in Vosselaar (Prov. Antwerpen), we stuurden een afvaardiging naar de mars van Henlow (Engeland) en waren pertinent aanwezig op de marsen van de Koninklijke Rijkswachtschool.  Later zouden we ook wandeltochten organiseren in de Westhoek.

     

     

    Dankzij de uitnodiging van onze voorzitter bezochten we verschillende malen het Europees Parlement in Straatsburg.  We maakten er telkens een meerdaagse uitstap van.

     

    Een eerste uitstap naar Bernkastel in 1976 was zo een beetje de start van ons jaarlijks gastronomisch weekend. 

     

    Eveneens een jaarlijkse activiteit was ons wintersportverlof.  Gestart in Thierbach (Tirool Oostenrijk) in 1979 en voornamelijk het hotel Edelweiss in Lermoos staat bij velen nog fris in het geheugen.  We zouden nog naar Misurina (Italië) trekken en later nog naar andere wintersportoorden maar keerden niet minder dan 15 maal terug naar Lermoos.

     

    In 1979 startten we eveneens met      “Een avondje uit” met vooral de eerste jaren de Minardschouwburg  i Gent waar het gezelschap van Romain Deconinck huisde.

     

    De periode 1973-1983 werd afgesloten met meerdaagse festiviteiten, in gezelschap van verschillende buitenlandse collega’s en een galaavond in de Tenerifezaal van het Eurotel (Antwerpen).  Zaal die later in het nieuws kwam door de beruchte Switelbrand op oudejaarsavond.

    02-11-2007, 00:00 Geschreven door Roger Losa


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kenteken van de Vlaamse Politievereniging.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het kenteken van de VPV werd ontworpen door de heer Roger CARRETTE, destijds onderrichter in de  2Mob Gp van de Rijkswacht Wilrijk.  Hij gaf er de volgende betekenis aan:
      " In zijn betekenis moet het opgeheven zwaard worden gezien als symbool van de gerechtigheid, en bescherming van de maatschappij tegen het kwaad dat haar kan belagen en dat de slang als zinnebeeld heeft.
    De gepansterde handschoenen die de greep omvatten verbeelden de kracht, de vastheid, de wil en de doorzettingskracht van allen die het recht dienen om gerechtigheid te doen heersen.
    Het eikenloof dat deze centraal geplaatste symbolen omgeeft is het teken van kracht en duurzaamheid.
    De grondkleuren zijn overwegend deze van de nationale driekleur waarbij, omwille van de aard van de vereniging het geel en het zwart eveneens centraal worden geplaatst."

    02-11-2007, 00:00 Geschreven door Roger Losa


    01-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAAMSE POLITIEVERENIGING vzw 35 jaar jong

    Op initiatief van Roger Losa werd in 1973 de Vlaamse Politievereniging vzw gesticht.  De vereniging heeft tot doel : de verstandhouding tussen de verschillende politiediensten te verbeteren.
    De vereniging werd op 20 september 1973, in Brussel op de 24° verdieping van het toenmalige Martini Center, aan de pers voorgesteld.  Amper 1 jaar later waren reeds meer dan duizend ambtenaren van de gemeentelijke politie, de douane en de rijkswacht lid.  Bij een aantal manifestaties leerden ze elkaar beter kennen buiten de dienst, waardoor de contacten onder de verschillende diensten  makkelijker werden.
    Tergelegenheid van dit 35 jarig jubileum zal een bondig overzicht worden gegeven van 35 jaar socio-kulturele werking.

    01-11-2007, 20:44 Geschreven door Roger Losa


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOE LID WORDEN ?

    Wie kan lid worden en wat te doen ?

    Bij de start van de VPV in 1973 was de vereniging voorbehouden voor rijkswachters, politieagenten en leden van douane en acijnzen.
    Sinds 1985, aanpassing van de statuten, staat de vereniging open voor alle ambtenaren met een gerechtelijke funktie of een funktie van politioneel toezicht. De leden betalen €6,5 per jaar.  Ze ontvangen hiervoor hun lidkaart, een kleefkenteken voor de wagen en een trimestrieel tijdschrift
    Jaarlijks worden een aantal manifestaties georganiseerd waarbij de VPV een beduidende financiële inspanning doet.  Zo staat al jaren een wintervakantie; een gastronomisch WE en een avondje uit op het programma.  Het banket in december rond het sociale jaar af.
    Een afdeling beschermleden, aangebracht door een lid, is een financiële steun voor onze werking.  Ze zijn geen politieambtenaar, maar getuigen door hun bijdrage (25 euro per jaar) alle sympathie voor de moeilijke taak van de politie.  Ze genieten van dezelfde voordelen als de leden.  Zo kan men op ons secretariaat, als lid of beschermlid, ciné-vouchers verkrijgen voor 5,30 euro ipv 7,50 euro.  De vouchers zijn geldig in alle zalen van de "Kinepolis group".

    Ben je politieambtenaar en ken je de vereniging nog niet: vraag de kennismakingsbrochure aan of stort gewoon 6,5 euro op de rekeniing van de VPV : 000-1552605-23 - Bleekvenweg 17 te 2990 WUUSTWEZEL.
    Wens je ons te steunen en beschermlid te worden van de VPV, neem kontakt op met het secretariaat  036695222.

    01-11-2007, 00:00 Geschreven door Roger Losa


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Archief per week
  • 25/09-01/10 2023
  • 26/10-01/11 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 14/10-20/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 26/11-02/12 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 16/10-22/10 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 21/11-27/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 14/12-20/12 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 01/12-07/12 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 02/01-08/01 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 28/11-04/12 -0001


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    farfalla
    blog.seniorennet.be/farfall
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Vanaf 2019 is het lidgeld 10 ¤

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!