VLAAMSE POLITIEVERENIGING vzw
Foto
Foto
Inhoud blog
  • NIEUWE RAAD VAN BEHEER
  • Tijdschrift 218
  • Laatste nieuws
  • Vakantie !
  • Tijdschrift 216
  • Sluiting secretariaat.
  • Tijdschrift 215
  • Tijdschrift 214
  • ALGEMENE VERGADERING
  • Tijdschrift 213
  • VERLOF
  • Tijdschrift 212
  • TENERIFE
  • Tijdschrift 211
  • VERLOF
  • Tijdschrift 210
  • TENERIFE 2019
  • Vakantie
  • Laffe moorden in centrum van Luik
  • Tijdschrift 208
  • Overlijden
  • Vakantie !
  • Tijdschrift 207
  • NIEUWJAARS WENSEN
  • Tijdschrift 206
  • Tijdschrift 205
  • TENERIFE 2018
  • Vakantie !
  • Tijdschrift ,204
  • Tijdschrift 203
  • Adreswijziging
  • Tijdschrift 202
  • DATA WIJZIGING
  • TENERIFE 2017
  • Tijdschrift 201
  • Tijdschrift 201
  • ALGEMENE VERGADERING en BANKET
  • TENERIFE 2017
  • Tijdschrift 200
  • En.... Tenerife 2016 zit er op.
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Lidgeld voor 2019 : 10¤
    De vereniging voor elke politieambtenaar, actief of met rust
    Ben je politieambtenaar ( iedereen met politionele bevoegdheid, volledig of beperkt, actief of met rust ) kan lid worden voor amper €10 ¤ per jaar --- Ben je geen politieambtenaar en heb je sympathie voor de VPV, word beschermlid € 25 per jaar, alle info op 036695222.
    25-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VPV 1993 -1998
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    35 JAAR VLAAMSE POLITIEVERENIGING 1973-2008


    Het derde decennium (1993-2003
    ) startte na de Algemene Vergadering en de verkiezingen van de Raad van Beheer in 1994 met de wintersportreis naar Morzine (F). Op 28 januari 1994 vertrokken we voor de eerste keer naar een wintersportgebied in Frankrijk. We kozen voor het hotel “LeCret” in Morzine en we lagen werkelijk aan de voet van één van de grootste skigebieden van Europa “Porte de soleil” met niet minder dan 650 km pistes. Het is ons daar zo goed bevallen dat het we het jaar nadien opnieuw voor Morzine-Avoriaz en het hotel “Le Cret” hebben gekozen.

    Op 7 en 8 mei hadden we dan, onder de leiding van Rudy, een verrassingsreis gepland. Wervik, Kortrijk en Doornik in België en Saint-Omer, Eperlequers en Gravelines in Frankrijk met bezoek aan de Eurotunnel stonden op dat programma. Einde mei trokken we voor een avondje uit naar de KNS in Gent voor de komedie “ Tante Euthanasie gaat achteruit “. In juni waren we dan vertegenwoordigd op de IPMC Sternfahrt in Duisberg (D). Na de zomervakantie stond dan nog een tweedaagse Eurodisney op ons programma. Samen met het gastronomisch weekend in Bourgondië was 1994 een zeer druk VPV jaar met een enorm succes voor al onze organisaties. De perikelen met ons tijdschrift en de publicist namen we er dan maar bij.

    Ondertussen hadden we in de herfst van 1994 nog een internationaal voetbaltornooi onder politieploegen in Orange (F) gewonnen. Een onuitgegeven ploeg, ze speelden voorheen nog nooit samen, slaagde erin de wisselbeker van de “ Association Sportive de la Police Municipale d’ Orange “ mee te brengen naar België. Niet minder dan vijftien ploegen namen aan het tornooi deel. Het was de eerste keer, maar het zou niet de laatste keer zijn. Het tornooi stierf echter na enkele jaren een stille dood bij gebrek aan middelen.

    Op de Algemene Vergadering van 1994 in Edegem werden dan ook niets anders dan optimistische klanken gehoord. Kan 1995 nog succesvoller worden ? En ja hoor, Rudy had weer een topper op het programma gekregen. Een zestiendaagse reis naar Scandinavië met de Finse meren, Fins Lapland, de Noordkaap en een boottocht door de Noorse Fjorden, moet het hoogtepunt worden van ons volgend jaar.

    1995 begon met de wintersportreis naar Morzine, een toneelvoorstelling in de KNS Gent. “ Grote Kinderen “ van Jean Cocteau. In de zomer (juni) de grote Scandinaviëreis en in juli de IPMC Strenfahrt naar Polen (Torun). In het najaar hadden we dan nog een tweedaagse verrassingsreis en het gastronomisch weekend op ons programma geplaatst. Voor het gastronomisch weekend werd dit jaar Bouillon gekozen. Ook konden onze leden, zeer voordelig, naar het sportpaleis trekken voor de “Night of the Proms” en gingen we voor de eerste maal naar het Echt Antwaarps Teater met het blijspel van Ruud De Ridder “ Ma, Pa en de Bruid “. Dit was tevens het begin van een reeks jaarlijkse bezoeken aan dit typische Antwerps Theater. Zoals je kunt vaststellen opnieuw een topjaar voor onze vereniging en op de Algemene Vergadering in Edegem werd reikhalzend uitgekeken naar ons programma van 1996. Het was uiteraard niet mogelijk om opnieuw een dure meerdaagse reis te plannen, maar zoals je zult lezen kon 1996 opnieuw bekoren.

              Op het terras van gasthof "Bergland" in afwachting van de Jägerthee

    Begin februari 1996 gingen we opnieuw naar Lermoos voor ons winterverblijf in hotel Edelweiss. Op 16 maart kwamen onze Scandinaviëreizigers samen om tijden een videoavond talrijke herinneringen aan de reis op te halen. Onze verrassingsreis ging ditmaal in het voorjaar door en ook het avondje uit in het NTG in Gent en Het Antwaarps Teater werd, naast het bezoek aan de Proms, een vast item. De IPMC bijeenkomst ging dit jaar door in Munchen (D). En in september organiseerden we opnieuw een tweedaagse naar Disneyland Parijs. We maakten deze reis weer zeer aantrekkelijk door een tussenkomst van de vereniging van niet minder dan 500 frank per persoon en dit voor een jaarlijkse bijdrage aan de vereniging van amper 200 frank. Voor het gastronomisch weekend koos Rudy ditmaal voor de Champagnestreek met het gastronomisch menu in restaurant Continental in Reims.

    Dit jaar gingen we, ondanks de vele negatieve ervaringen, toch weer in zee met een nieuwe publiciteitsfirma. Ook dit avontuur zou later voor de rechtbank worden beslecht. We hebben de vereniging gedurende de jaren dat het goed verliep opnieuw een sterke financiële basis kunnen geven. Onze leden zijn er wel mee gevaren, de tussenkomst van de kas werd weer sterk opgetrokken.

    Het jaar werd opnieuw afgesloten in Edegem, waar in de zaal “De Basiliek” de Algemene Vergadering en het banket door gingen.

    In 1997 begonnen we met een nieuwe service voor onze leden. Voortaan kan men op ons secretariaat bioscoopcheques kopen voor alle bioscopen van de Kinépolis groep in België. Voor 180 frank (ipv 250 frank) kan men zich onbegrensd cheques aanschaffen en éénmaal per jaar heeft elk lid recht op twee tickets aan 150 frank ’t stuk. Deze voordelige cheques, nu 5,75 euro, kan men nog steeds verkrijgen. De extra vermindering, die volledig door de vereniging werd gedragen, hebben we afgeschaft omdat de bioscoopgroep ons de mogelijkheid ontnam of de voorwaarden zo hoog stelde om rechtstreeks aan te kopen. We verkrijgen de cheques nu via de sociale dienst van de Federale Politie, waarvoor onze dank.

    <img src="
    Ook dit jaar kozen we voor ons wintersportverblijf het Oostenrijkse Lermoos. De toenmalige deelnemers zullen Lermoos ook blijven onthouden door de uitstekende apres –ski met de sublieme Jägerthee uit gasthof Bergland. Maar het jaar 1997 zal vooral herinnerd worden door een tiendaagse rondreis in de Provence (F). Niet dat er anders niets te beleven zou zijn, we gingen niet minder dan driemaal naar het toneel en samen met de Proms speelde de cultuur een grote rol. De vertegenwoordigers voor de VPV in de Internationale Polizeistrenfahrten trokken dat jaar naar Italië. Tramin was ditmaal de gaststad en onze gastronomen hadden Normandië op hun kaart gezet. In het najaar stond er dan nog een driedaagse reis naar Londen op het programma met de Eurostar.

    Ondertussen werkte de Raad van Beheer aan het programma van 1998. Een jubileumjaar en dan nog een speciaal want onze VPV werd 25 jaar en was op het toppunt van zijn succes.

    Voor de activiteiten van ons jubileum hadden we opnieuw voor Motel Beveren gekozen als uitvalsbasis. Gezien deze vijfdaagse feesten, beperkten we onze andere organisaties niet, Lermoos, toneel en het gastronomisch weekend bleven op de kaart staan, maar alle aandacht ging naar de activiteiten in het kader van 25 jaar VPV.

    Opnieuw konden we rekenen op een sterke buitenlandse deelneming uit vijf verschillende Europese landen. Velen kwamen voor de vijfde maal, gesterkt door de wetenschap dat de VPV kan organiseren en dat we geboekt staan als de beste gastheren. Na de ontvangst van de buitenlandse gasten op woensdag 10 juni in motel Beveren volgde er op donderdag een bezoek aan Oudenaarde en een rondrit in de Zwalmstreek. Gesterkt door de jenever van Braeckman (Oudenaarde) en Rubbens (Zele) werden we ontvangen op het gemeentehuis van Zele. Een gezellige en overvloedige receptie op het gemeentehuis ging het diner in de salons Brockelinck in het recreatiepark “De Ster” in Sint-Niklaas vooraf.

    Vrijdag 12 juni stond een dagje Antwerpen op het programma. Verdeeld over een vijftal groepen gidste men ons door de oude stad. De voormiddag werd afgesloten met een lunch in het Rivierenhof. In de namiddag werden we in het politiemuseum van Fort 2 verwacht, waarna we richting provinciehuis trokken voor een officiële ontvangst. De dag werd afgesloten met een diner in motel Beveren. Op zaterdag hadden de buitenlandse gasten een vrije dag. Velen trokken terug naar Antwerpen, sommigen naar Brugge en de Zwitsers wilden de zee zien. Dit alles moest op een relatief korte tijd gebeuren want om1630 uur werd iedereen terug in Beveren verwacht voor de receptie en het banket. De Strangers brachten een volle zaal in de perfecte stemming. Zelfs de buitenlandse gasten, die er vermoedelijk niet veel van verstonden, konden genieten van hun uitzonderlijke show. Het waren die Strangers die 25 jaar geleden in Heistraat van Wilrijk de aftrap gaven voor 25 jaar, en zoals we nu weten, meer VPV.

    Op zondag, na het gezamenlijk ontbijt, namen we afscheid van onze buitenlandse gasten. De heer Richard, voormalig voorzitter van de IPMC en nu ere-voorzitter, was zo enthousiast dat hij ons promt aanzette tot het organiseren van een Polizeisternfahrt in België.

    U kon vaststellen dat in  het derde decenium, de eerste vijf jaar, al heel wat aktiviteiten hadden plaats gehad zodat de periode 1998-2003 in een volgende bijdrage wordt behandeld.
    Roger Losa

    25-03-2008, 00:00 Geschreven door Roger Losa


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Archief per week
  • 25/09-01/10 2023
  • 26/10-01/11 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 14/10-20/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 26/11-02/12 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 16/10-22/10 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 21/11-27/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 14/12-20/12 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 01/12-07/12 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 02/01-08/01 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 28/11-04/12 -0001


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    leopoldsburg
    blog.seniorennet.be/leopold
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Vanaf 2019 is het lidgeld 10 ¤

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!