Inhoud blog
  • liefdesrivalen
  • je kinderen heb je lief
  • joy riden
  • de homofielen
  • terug naar het moederland
  • De ratten
  • ook dit is leven
  • De warmoesstraat.
  • de melkboer
  • De ontgoocheling !
  • lovely amsterdam
  • Vreemde eenden in de bijt
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben peter vondel
    Ik ben een man en woon in hasselt (belgie) en mijn beroep is overlevende.
    Ik ben geboren op 28/04/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: oude rock - computer - schrijven.
    wil mijn steentje bijdragen in de overlevering van mensen die nooit gemist zullen worden omdat ze zo diep in de marginaliteit zitten.
    Inhoud blog
  • liefdesrivalen
  • je kinderen heb je lief
  • joy riden
  • de homofielen
  • terug naar het moederland
  • De ratten
  • ook dit is leven
  • De warmoesstraat.
  • de melkboer
  • De ontgoocheling !
  • lovely amsterdam
  • Vreemde eenden in de bijt
    Mijn favorieten
  • de gordel van isis
  • het leven als strijder

    03-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De warmoesstraat.

    rond 6 uur in de ochtend als de kashba, paradiso, of de melkweg hun poorten sloten begon voor hen de nacht. dan slenterden ze naar de flat, onderweg nog enkele flessen melk en een brood of twee meescharrelen en zo rond kwart voor zeven s'morgens lagen ze diep te dromen. hun dag begon om 14H00. langzaam ontwaken, de dagelijkse havermoutpap en dan op stap de stad in. De warmoesstraat die vertrok aan de dam was de gevaarlijkste straat in amsterdam. heb geen mooie leren jas aan of zo of je bent hem kwijt met nog een blauw oog erbij. in het eerste zijstraatje van de warmoesstraat achter hotel krasnapolski had je de eerste hollandse koffieshop; bij ome jaap. zolang je maar een tas koffie dronk mocht bje er naar hartelust roken, dealen of weet ik wat meer. ome jaap schatte ik zo'n 70 jaar oud maar het was een kloeke kerel die een baseballstok achter zijn toog had staan en daarmee af en toe door het etablissement veegde.. Belgen, Fransen, Duitsers en weet ik wat nog allemaal kwamen zich daar bevoorraden van hun hash en wiet. Peter had het weer mooi uitgedokterd. hij was bevriend geworden met een van die drugsdealers en het plannetje was dat peter een grote belgische klant speelde als de snor, want zo noemde hij de dealer, met een andere potentiele klant bezig was. peter hemelde de drugs van de snor natuurlijk de hemel in en bestelde een kilootje of zo en de andere klanten waren hierdoor zo gerustgesteld dat ze onmiddellijk van de snor kochten. natuurlijk leverde de snor hen geperste geitenstront en peter kreeg een stuk echte hash voor zijn werk.


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de melkboer
    peter voelde zich vanaf de eerste dag thuis in het stulpje van otto. otto was een ietwat vreemde kerel met lange haren die gekruld naar alle windstreken wezen. het grootste dee van de namiddag bracht hij door in yoga houding op een matje. "niet goed bij zijn verstand" was de enige konklusie die peter kon trekken. na een tijdje begon peters maag wat te grommelen en hij had zich al de vrijheid toegeeigend om wat in de keukenkasten rond te  loeren maar het enige wat hij vond waren pakken havermout. havermout met water was toch niet de kost die peter prefereerde, als er tenminste nog melk in huis was. s'avonds kwam kees weer langs en de drie musketiers trokken de stad in. naar de kashba, een jeugdclub - macrobiotisch restaurant en ontmoetingsplaats in een. de kasbha bevond zich onder de paradiso, waar heel wat grote namen uit de popgeschiedenis hebben gespeeld. maar het publiek in de kashba was toch een vreemde meute. meisjes en jongens kronkelden als slangen rond elkaars lijf en peter had al snel gezien dat de meeste stambezoekers zwaar onder de LSD of andere halucinogenen zat. hij raakte zelfs aan de praat met 2 amerikaanse GI's die gedeserteerd waren uit vietnam en luisterde met open mond naar hun verhalen van stukgereten lichamen en angst, veel angst. Rond een uur of 6 werden de lichten aangestoken. algemeen sein dat het einde van weer eens een zwoele nacht inluidde. Peter, kees, en otto slenterden van de paradiso naar amsterdam-oost wat toch een hele afstand was. peter kon zich niet meer inhouden en vermelde dat zijn maag grommelde van de honger. otto wees hem erop dat er havermout genoeg in voorraad was, maar de melk. toen ze de woonwijken binnenstapten stonden de melkflessen en het brood op de vensterbanken. dat gebeurde daar nog in die tijd. en peter...die heeft zich volgevreten aan havermout met warme melk.

    » Reageer (0)
    02-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ontgoocheling !
    Nog 500 meter, de zwarte poort van het vondelpark wuifde peter toe. hij versnelde zijn pas en liep vol blijde verwachting de grote poort binnen. Dit kon niet mogelijk zijn. zijn wereld stortte in elkaar. hij telde ongeveer 5 man waarvan enkele met een hond. Geert de hollander had hem een verhaal voorgeschoteld dat niet helemaal gelogen was maar toch niet met de waarheid strookte. Er waren inderdaad vele hippies in het vondelpark, maar dan wel als er manifestaties georganiseerd werden, zo vernam peter later. maar wat nu aangevangen. peter nam plaats op een bank en overschouwde het lege aards paradijs. hier en daar een hond die een pakketje voor hem achterliet maar dat was ook alles. Na een uurtje of zo zag hij een langharige jongen zijn richting uitgewandeld komen en om maar snel aan de praat te geraken nam peter een sigaretje uit zijn pakje en vroeg aan de kerel of hij geen vuurtje voor hem had. Ze geraakten aan de praat en de kerel die ik voor het gemakkelijk te maken maar kees zal noemen merkte op dat peter niet van nederland zelf was. zo keuvelden ze zeker een uur tot peter op de man af vroeg of  kees geen slaapplaats voor hem wist. kees zei dat er wel sleep-in's waren, voor het merendeel kanaalschepen met bedden in het ruim maar peter zat zonder geld, en schooien in nederland dat werkt niet. kees stelde hem dan maar voor bij een vriend langs te gaan die alleen in een groot appartement woonde in amsterdam-oost. samen wandelden ze naar het adres en daar maakte peter kennis met otto. wat hij niet meer had gehoopt werd toch werkelijkheid. otto had er geen bezwaar tegen dat peter een tijdje bij hem logeerde. dat was toch al een probleem dat opgelost was.

    » Reageer (0)
    31-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lovely amsterdam
    peter was een typisch produkt van zijn generatie. de tijd van de hippies, flower power, make love not war en vooral zeer veel vrije sex.. dit verhaal moet ik onder voorbehoud vertellen want het komt uit peter's mond en ik weet niet in hoeverre het strookt met de waarheid. in de stad werd een nieuwe flower power kroeg geopend door een rasechte nederlander. uren vertelde geert want zo heette hij over het vondelpark in amsterdam. het paradijs van de hippies volgens die hollander toch en hollanders konden het weten want daar mocht je wiet en hash roken zonder dat de politie je lastig viel.
    op een morgen: slenterde peter door de stad, mijmerde even aan de rand van de demer en nam een besluit. hij had 300 frank op zak, daarmee zou hij wel in amsterdam geraken, het paradijs van gelijkgestemde zielen. peter nam de brug naar maastricht, ontdekte daar dat hij net niet genoeg cash op zak had om het te maken tot amsterdam. dus schooien, daar was hij de beste in. een uur later tufte hij naar het aards paradijs waar hij een uur of 2 later aankwam. alles was vreemd voor hem:" mijnheer mag ik de weg naar het vondelpark" dat bleek nog een heel stuk van het centraal station verwijderd te zijn. een uurtje slenteren en plots, daat was de haag met de ijzeren poort...het vondelpark. het hart bonsde in zijn keel en in versnelling legde hij de laatste 500 mtr.af. nu de bocht nog om en door de poort....

    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemde eenden in de bijt
    jaren geleden, naar mijn gevoel eeuwen geleden, bezocht ik veelvuldig zogenoemde bruine café's. de nachtkroegen waar zowel de handelsvertegenwoordiger, notaris en landlopers zich ophielden. verenigd door de alcohol. hier was geen rang of stand, hier was het zat of strontbezopen. in deze bruine kroegen heb ik heel wat interessante figuren leren kennen en avonturen meegemaakt waarvan sommigen zelfs het daglicht niet mogen zien. drie vierde van de stamgasten zijn ondertussen overleden aan een rotte lever of gewoon uit het leven gestapt wegens geen interesse meer. peter de druggebruiker, jos de alkoholist, richarke die je nergens bij kunt klasseren: alkoholist, druggebruiker, pillenslikker, en ga zo maar door. ik heb verscheidene van deze mensen lange tijd gekend en gevolgd. het is over hun avonturen dat ik het hier op deze blog wil hebben. verhalen uit de straatgoot met mensen die er meestal niet bij waren, figuurlijk en uiteindelijk letterlijk zoals noel die zich van de kempische brug in het ijskoude water stortte. zijn vriendin en hij gingen de aardbol verlaten maar zij had hem vergeten te vertellen dat ze kon zwemmen. Noel naar de landlopershemel, tina een nat pak en 30 meter zwemmen naar de kant. Dit zijn de soort verhalen die u hier zal aantreffen, voor zover mijn grijze hersenmassa mij niet in de steek laat tenminste. maar op al die jaren hebben de verlichte geesten toch genoeg streken uitgehaald dat ik niet snel zonder inspiratie zal vallen. en ja deze blog is opgedragen aan al zij die de aarde geruild hebben voor het walhalla. het ga je goed.

    » Reageer (2)


    Archief per week
  • 10/12-16/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    janart
    blog.seniorennet.be/janart
    Inhoud blog
  • liefdesrivalen
  • je kinderen heb je lief
  • joy riden
  • de homofielen
  • terug naar het moederland
  • De ratten
  • ook dit is leven
  • De warmoesstraat.
  • de melkboer
  • De ontgoocheling !
  • lovely amsterdam
  • Vreemde eenden in de bijt


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!