De stad Hasselt heeft de aanvraag goedgekeurd voor "een zwarte mars" voor Els Clottemans. De datum is nog niet bekend. Het schepencollege neemt pas een beslissing over de datum van de optocht na het overleg tussen initiatiefneemster Angélique Ferry en de lokale politie.
Perswoordvoerder Nicolas Dassonville van de Stad Brussel bevestigt dat de eerdere aanvraag om op 21 november een optocht te organiseren in Brussel, "enkele dagen geleden werd ingetrokken." Met de optocht willen de organisatoren hun ongenoegen uiten over de veroordeling van Clottemans. Op het proces over de parachutemoord kreeg ze 30 jaar cel.
Ingegeven op woensdag 17 november 2010 om 17:56:45, door Lana & Pip,
. Angélique Ferry is de initiatieneemster van de Zwarte Mars te Hasselt op 16 januari 2011
Hier was Meester Van Aelst zelf te gast. Hij merkte op dat Els Clottemans ook tegen hem halsstarrig volgehouden heeft dat ze onschuldig is. Vele kliënten laten het blijken dat ze liegen. Niet zo bij Els Clottemans. Hiermee zullen we het moeten stellen voor de jaarovergang.
De komiek Geert Hoste herhaalde op verschillende momenten (meermaals, telkens in een andere context) tijdens zijn show 'Geert Hoste Vulkaan' dat 'er niets bewezen is, maar er zijn aanwijzingen'
Hiermee stelt Geert Hoste op zijn eigen onnavolgbare wijze aan de kaak dat Els Clottemans niet op basis van bewijzen veroordeeld werd tot 30 jaar
"Els Clottemans steekt dagelijks de handen uit de mouwen in de gevangeniskeuken, probeert zo weinig mogelijk op te vallen en kan het erg goed vinden met een vrouw die ook in de cel zit voor moord", dat zeggen medegevangenen over de onlangs veroordeelde voor de parachutemoord deze week in Dag Allemaal. Ondertussen wordt een van de initiatiefnemers van de facebookgroep die Clottemans steunt beschuldigd van oplichting.
Els Clottemans (26) werd op 20 oktober schuldig bevonden aan de moord op Els Van Doren. Ze zit momenteel een celstraf uit van 30 jaar in de gevangenis van Hasselt. Daar houdt ze zich volgens enkele van haar medegevangenen low profile, al was haar eerste quote toen ze er arriveerde wel een opmerkelijke: "Wat eten we?".
"Die vraag, de luchtigheid waarmee ze gesteld werd, nadat je net veroordeeld bent voor moord, is op z'n zachtst gezegd bizar. Bij heel wat mensen kwam ze choquerend over", klinkt het in het weekblad.
Moordenares
"Het eerder verpreide beeld van een depressieve en ingestorte Clottemans lijkt niet te kloppen", gaat de getuigenis verder. "Dankzij haar werk in de keuken gaan de dagen sneller voorbij."
Clottemans heeft momenteel nog een cel alleen, maar krijgt drie keer per week bezoek van familie en vrienden en zou dagelijks met haar moeder bellen.
"Bovendien kan ze het erg goed vinden met een vrouw die hier opgesloten zit voor moord. Ze is hierbinnen de beste vriendin van Els", besluit een medegevangene. "Het is niet ongewoon dat zulke mensen elkaar vinden; ze delen iets."
Facebookgroep
Eén van de organisatrices van de facebookgroep die vindt dat Clottemans onterecht veroordeeld is, is ondertussen zelf verwijderd uit de groep. De 33-jarige Loly Gonzalez Lopez wordt door haar vriendinnen beschuldigd van oplichting en dus vond mede-oprichtster Angelique Ferry het eerder gepast om haar te verwijderen.
Loly Gonzalez zou onder meer illegaal kaarten hebben verkocht om de groep te steunen. Ze zou in het verleden zelfs een benefiet hebben georganiseerd voor het dochtertje van een vriendin, die niet eens ziek was.
"Daar is allemaal niets van aan", verdedigt de vrouw zich in Dag Allemaal. "Mijn ex vormt een vriendenkliekje met die andere vrouwen, en die proberen mij nu zwart te maken."
Loly Gonzalez wil naar eigen zeggen bij het stadsbestuur van Hasselt de zwarte mars voor Els Clottemans laten afgelasten.
Getuige parachutemoord stort zelf neer in Opglabbeek
05:55 Zondagnamiddag is een valschermspringer van de parachuteclub in Zwartberg op zon 150 meter van de landingszone langs de Weg naar Meeuwen in Opglabbeek neergestort. Andy Pieters (26) uit Houthalen overleefde de klap, maar werd met zware verwondingen opgenomen in campus Sint-Jan van het Ziekenhuis Oost-Limburg.
Het ongeval gebeurde kort voor 14 uur. Andy Pieters raakte in de problemen bij het openen van zijn hoofdvalscherm: de parachute ging niet goed open en de 26-jarige treinbestuurder kwam op zo'n 150 meter naast de landingszone neer.
Zijn valscherm kwam los aan één kant maar bleef hangen aan de andere kant van zijn parachutezak", legt Jurgen Camps van de parachuteclub in Zwartberg uit.
"Toen hij zijn reserveparachute wilde openen, raakte die verstrengeld met de hoofdparachute. Dat maakte dat hij onvoldoende kon remmen en de controle verloor. Omdat hij niet kon sturen is hij op zon 150 meter naast de landingszone terechtgekomen.
Pieters kwam met een harde smak tegen de grond, brak verschillende botten maar overleefde de klap. Op weg naar het ongeval reed een ambulance van de Genkse brandweer zich vast. Een andere ziekenwagen moest de gewonde springer overbrengen naar de campus Sint-Jan van het Ziekenhuis Oost-Limburg.
Parachutemoord
Andy Pieters is een ervaren springer. Hij is sinds 2005 lid van de parachuteclub in Zwartberg. Tijdens het proces rond de parachutemoord was hij één van de getuigen. Pieters was namelijk één van de springers die op 18 november 2006 samen met Els Van Doren en Els Clottemans in het vliegtuig zaten en die in groepjes werden gedropt boven Opglabbeek.
Onderzoek moet nog uitwijzen waarom de hoofdparachute niet losgekoppeld kon worden. Vaststaat is dat het om een ongeval gaat, zeker niet om sabotage.
15:19 Zo'n 200 deelnemers hebben zondagnamiddag in Hasselt een 'zwarte mars' gehouden om te protesteren tegen de veroordeling van Els Clottemans. De aanwezigen, onder wie ook de moeder van Clottemans, vinden dat er duidelijke bewijzen moeten zijn vooraleer iemand kan gestraft worden.
"We zijn heel tevreden met de opkomst", zegt Marnix Vaneesbeek, één van de drijvende krachten achter het initiatief. "Vooral via Facebook hebben we opgeroepen om mevrouw Clottemans een hart onder de riem te steken. De mensen komen uit het hele land, van de kust tot Maasmechelen. De steun die we hier krijgen is voldoende om een sterk signaal te geven aan Justitie."
De meeste deelnemers droegen zwarte kleren als teken van protest. Er werden zwarte en gele ballonnen meegedragen en hier en daar was ook een opschrift te zien. Zonder het voortouw te nemen, waren ook Els Clottemans' moeder Martine De Kegel en haar broer Koen aanwezig. Er stapten ook enkele ex-collega's en leerlingen van de veroordeelde mee.
Gevangenis
De optocht volgde een traject van 1,7 kilometer, dat was uitgestippeld in samenspraak met de politie van Hasselt. "We wilden eerst naar de gevangenis trekken waar Els is opgesloten, maar omdat we hier geen toestemming voor kregen, hebben we dat plan laten varen", zegt Marnix Vaneesbeek nog. "We wilden het stil en sereen houden."
De actiegroep liet ook weten dat een aanvraag werd ingediend om in april een volgende optocht te houden. Die zou plaatsvinden in Ternat, waar Clottemans woonde.
BRUSSEL - Els Clottemans, vorig jaar veroordeeld tot 30 jaar cel voor de moord op haar liefdesrivale Els Van Doren, tekende cassatieberoep aan. Dat gebeurde in de griffie van de gevangenis, zoals het hoort. Maar nu blijkt dat er alleen cassatieberoep is aangetekend tegen haar strafmaat, niet tegen haar schuldigverklaring. Dat meldde Het Nieuws op VTM. Volgens Vic Van Aelst, haar advocaat, is hier een fout gemaakt door de gevangenis. Maar volgens Laurent Sempot, woordvoerder van de dienst Strafinrichtingen, is Clottemans zelf verantwoordelijk. Clottemans heeft nu een nieuw, apart cassatieberoep tegen haar schuld ingediend. Maar het is afwachten of het Hof van Cassatie dit laattijdige verzoek wegens overmacht nog zal aanvaarden.
Bij het indienen van het cassatieverzoek van Els Clottemans is een fout gebeurd. Dat vertelde haar advocaat Vic Van Aelst vandaag op het VTM-journaal. Clottemans had blijkbaar alleen een cassatieverzoek ingediend tegen de straf en niet tegen de schuld.
Clottemans werd vorig jaar tot 30 jaar cel veroordeeld voor de parachutemoord. Volgens haar advocaat beging de gevangenis in Hasselt een fout, waardoor ze bij cassatie geen kans meer maakt. Het directoraat-generaal van het gevangeniswezen is echter van oordeel dat Clottemans zelf maar beter had moeten uitkijken.
"Essentiële fout" "Els Clottemans heeft op de griffie in de gevangenis volkomen rechtsgeldig cassatieberoep aangetekend. Dat wordt in een speciaal boek genoteerd. De strafinrichting heeft een tamelijk essentiële fout begaan in die zin dat men alleen cassatieberoep aantekende tegen het arrest van de straf en niet tegen het arrest van de schuld. Omdat de assisenjury nu uitgebreid moet motiveren, wordt er ook een apart arrest gemaakt over de schuld. Het is evident dat als je cassatieberoep aantekent tegen uw schuldigverklaring, dat je dat dan doet tegen de twee arresten. We hebben nu apart cassatieberoep aangetekend tegen de schuldigverklaring. De vraag is of het hof van cassatie dit laattijdig beroep gaat aanvaarden door overmacht", aldus Van Aelst.
"Akte tegen één arrest" Laurent Sempot van het gevangeniswezen: "Clottemans vroeg om één arrest en dus is de akte tegen één arrest opgemaakt. Op dat ogenblik maakte ze geen enkele opmerking over het feit dat er twee moesten opgemaakt worden. Dan had zij moeten vragen om cassatieberoep aan te tekenen tegen de twee arresten en dat heeft ze niet gedaan." Cassatiespecialisten zoals Raf Verstraeten onderzoeken nog altijd of er in de zaak van Clottemans mogelijke verbrekingsgronden zijn. (belga/svm)
Vic Van Aelst verwekt kind tijdens proces-Clottemans
Vic Van Aelst wordt vader op zijn 63ste. Zijn vrouw Els Gaucquie (40), zelf ook advocate, is 15 weken zwanger. Dat wil zeggen dat het kindje verwekt is tijdens het assisenproces van Els Clottemans. "Een ongelukje is het allerminst. Sinds onze trouw wilden we al een kind. Het toeval wil dat Els net dán zwanger is geraakt", aldus de advocaat.
Het kindje zal half juli geboren worden en dan is Van Aelst 63 jaar. "Niet echt een jonge vader. Maar ik kijk er echt naar uit, het is een bewuste keuze. Ik heb alles meegemaakt in het leven, ook het moeilijke. Dat wapent je voor veel."
Toch weet hij dat zijn kind hem misschien niet zo lang zal kennen. "Een jaar of vijf geleden stond ik na twee jaar gesukkel dicht bij de dood, zoiets vergeet je niet meer. Maar ik heb een sterke vrouw, die het - als het met mij verkeerd zou aflopen - ook alleen aankan. Als ik dat niet zeker wist, zou ik het niet meer doen."
Van Aelst heeft al een zoon van 35. "Nu zal het anders zijn, bewuster. Ik zal nog altijd hard werken. Maar tegelijk toch ook een pak bewuster bezig zijn met de kleine. Bovendien hebben we een crèche naast ons kantoor in Antwerpen, dat maakt het een pak makkelijker."
Getrouwd metEls, verdedigt Els wegens moord op Els... dochtertje zal Els heten? In het belang van Limburg vinden we ongeveer hetzelfde:
Vic Van Aelst verwekt kind tijdens proces-Clottemans
27/01 Vic Van Aelst wordt vader op zijn 63ste. Zijn vrouw Els Gaucquie (40), zelf ook advocate, is 15 weken zwanger. Dat wil zeggen dat het kindje verwekt is tijdens het assisenproces van Els Clottemans. "Een ongelukje is het allerminst. Sinds onze trouw wilden we al een kind. Het toeval wil dat Els net dán zwanger is geraakt", aldus de advocaat.
Het kindje zal half juli geboren worden en dan is Van Aelst 63 jaar. "Niet echt een jonge vader. Maar ik kijk er echt naar uit, het is een bewuste keuze. Ik heb alles meegemaakt in het leven, ook het moeilijke. Dat wapent je voor veel."
Toch weet hij dat zijn kind hem misschien niet zo lang zal kennen. "Een jaar of vijf geleden stond ik na twee jaar gesukkel dicht bij de dood, zoiets vergeet je niet meer. Maar ik heb een sterke vrouw, die het - als het met mij verkeerd zou aflopen - ook alleen aankan. Als ik dat niet zeker wist, zou ik het niet meer doen."
Van Aelst heeft al een zoon van 35. "Nu zal het anders zijn, bewuster. Ik zal nog altijd hard werken. Maar tegelijk toch ook een pak bewuster bezig zijn met de kleine. Bovendien hebben we een crèche naast ons kantoor in Antwerpen, dat maakt het een pak makkelijker."
Bij het indienen van het cassatieverzoek van Els Clottemans is een fout gebeurd. Dat vertelde haar advocaat Vic Van Aelst vandaag op het VTM-journaal. Clottemans had blijkbaar alleen een cassatieverzoek ingediend tegen de straf en niet tegen de schuld.
Clottemans werd vorig jaar tot 30 jaar cel veroordeeld voor de parachutemoord. Volgens haar advocaat beging de gevangenis in Hasselt een fout, waardoor ze bij cassatie geen kans meer maakt. Het directoraat-generaal van het gevangeniswezen is echter van oordeel dat Clottemans zelf maar beter had moeten uitkijken.
"Essentiële fout" "Els Clottemans heeft op de griffie in de gevangenis volkomen rechtsgeldig cassatieberoep aangetekend. Dat wordt in een speciaal boek genoteerd. De strafinrichting heeft een tamelijk essentiële fout begaan in die zin dat men alleen cassatieberoep aantekende tegen het arrest van de straf en niet tegen het arrest van de schuld. Omdat de assisenjury nu uitgebreid moet motiveren, wordt er ook een apart arrest gemaakt over de schuld. Het is evident dat als je cassatieberoep aantekent tegen uw schuldigverklaring, dat je dat dan doet tegen de twee arresten. We hebben nu apart cassatieberoep aangetekend tegen de schuldigverklaring. De vraag is of het hof van cassatie dit laattijdig beroep gaat aanvaarden door overmacht", aldus Van Aelst.
"Akte tegen één arrest" Laurent Sempot van het gevangeniswezen: "Clottemans vroeg om één arrest en dus is de akte tegen één arrest opgemaakt. Op dat ogenblik maakte ze geen enkele opmerking over het feit dat er twee moesten opgemaakt worden. Dan had zij moeten vragen om cassatieberoep aan te tekenen tegen de twee arresten en dat heeft ze niet gedaan." Cassatiespecialisten zoals Raf Verstraeten onderzoeken nog altijd of er in de zaak van Clottemans mogelijke verbrekingsgronden zijn. (belga/svm)
Winfried P. droeg een bizar anti-Vermassen-opschrift tijdens de mars voor Els Clottemans.mdl
KORTRIJK - De man die een molotovcocktail gooide in het Kortrijkse gerechtshof haatte ook Jef Vermassen.
Van onze redacteurs
Winfried P., de 59-jarige ex-politieman uit Harelbeke die woensdag werd opgepakt op verdenking van de aanslag met een brandbom in het Kortrijkse gerechtsgebouw, gaf als motief voor zijn daad dat hij een hekel had aan 'politie en justitie'.
De man ligt al jaren zwaar in de clinch met het gerecht.
Zo diende hij jaren geleden vergeefs een klacht in met burgerlijke partijstelling bij de toenmalige onderzoeksrechter Pierre Dujardin, de eerste voorzitter van de rechtbank op wiens kantoor hij het vorige maandag gemunt had met zijn brandbom.
Maar P. , een man met zware psychiatrische problemen, had niet alleen een hekel aan justitie en politie maar ook aan advocaat Jef Vermassen, zo blijkt nu.
Winfried P. was op 16 januari één van de meest bizarre figuren onder de 200 betogers die toen in Hasselt protesteerden tegen de veroordeling van Els Clottemans in de parachutemoord.
Op zijn rug droeg P. toen een opschrift mee in drie talen -Frans, Engels en Duits- dat weinig aan de verbeelding overlaat: 'Vermassen. C' est fini. Remember me. Rache.' Vrij vertaald 'Vermassen. Het is voorbij. Ken je me nog? Wraak.'
Toen journalisten vroegen naar de betekenis van het opschrift op zijn rug, bleek uit zijn verwarde uitleg dat P. een persoonlijke reden had om een hekel te hebben aan Vermassen.
Volgens onze informatie zou Jef Vermassen jaren geleden geweigerd hebben de man te verdedigen in een echtscheiding en zou P. hem dat toen al zeer kwalijk hebben genomen. Hij zou Vermassen zelfs verbaal bedreigd hebben.
Over een andere advocaat waarover P. niet tevreden was, liet hij achteraf zelfs tot tweemaal toe een advertentie publiceren in een weekblad waarbij hij de man beschuldigde van corruptie.
Na afloop van het proces over de parachutemoord laaiden de emoties hoog op. Volgens sommigen was Clottemans zonder bewijzen veroordeeld en was Vermassen daar mee voor verantwoordelijk. Er werden haatgroepen tegen hem opgericht op Facebook en de advocaat werd ook persoonlijk bedreigd. Hij kreeg zelfs een tijdlang politiebewaking. 'Tuurlijk ben ik er niet gerust op. Eén gek kan genoeg zijn', zei Vermassen toen.
Voorlopig leidde het onderzoek naar de bedreigingen nog niet tot resultaten. Maar speurders van Dendermonde gaan nu op aanwijzen van de Kortrijkse collega's na of P. ook achter de bedreigingen tegen Vermassen kan zitten.
Vermassen zelf was gisteren de hele dag niet bereikbaar voor commentaar .(typisch)
Familieleden niet opgezet met carnavalwagen parachutemoord
De Saazers leggen momenteel de laatste hand aan hun wagen.
Een carnavalwagen met afdruk van de neergestorte Els Van Doren en een aangepaste versie van Eddy Wally's 'Ik spring uit een vliegmachine' zetten kwaad bloed bij de families van Els Clottemans en Els Van Doren. Zij overwegen een klacht in te dienen tegen de Aalsterse carnavalsgroep De Saazers, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.
De Aalsterse carnavalsgroep De Saazers ziet nochtans absoluut geen graten in hun thema. "Dit is toch gewoon grappig?", vindt voorzitter Tim Schepmans. "Zo spotten hoort bij Aalst carnaval. Dan mogen we net iets verder gaan. We zingen enkel over wat al in de media is verschenen over de parachutemoord en stellen het verloop van het proces en vooral advocaat Jef Vermassen gewoon openlijk aan de kaak."
"Enorm kwetsend" Martine De Kegel, de moeder van Els Clottemans, kan er absoluut het grappige niet van inzien. "Dit is ongehoord! Enorm kwetsend", reageert ze compleet geschokt. "Gelukkig ga ik toch nooit naar Aalst carnaval, want dit zou ik niet aankunnen. Ik wil echt niet dat ze dit liedje zingen zondag. Daarom ga ik ook meteen met mijn advocaat overleggen om eventueel een klacht in te dienen."
Ook Jan De Wilde, de man van slachtoffer Els Van Doren, overweegt een klacht. "Dit gaat er ver over", reageert hij. "Ik kan dit zo niet laten." Zelfs de keizer van het Aalsterse carnaval, Kamiel Sergeant, valt hen hierin bij. "Humor en satire horen inderdaad bij Aalst carnaval, maar dit is echt niet meer om te lachen", vindt hij.
Vandenbroucke In januari was er ook al een rel rond een carnavalsliedje over de overleden wielrenner Frank Vandenbroucke. Daarin zong de carnavalsgroep 'Konterverkiert' "Frank Vandenbroucke, zèn leste rit was gereeën, hij eet mé een zwerte gevreeën. Tees was na zèn leste rit, en hij was na just fit". Moeder Chantal Vandenbroucke nam meteen een advocaat in de arm en diende een klacht in. (tma)
Parachutemoordlied Ik spring oit e vliegmasjien vér menne Marcel te zien ik kaan hem ni missen men liefd'es ni te blissen mor wat mijn vriendin na doet da begroipekik ni goed 't es moine Marcel ze wetj ze da wel 'k zet ze boite spel
Wer zen al jooren kammeroot mo 'k zal ze wel insj pakken as heer speildingen ni oepe goot za ze wa rapper zakken en tein es Marcel weir va moi en ten zingekik weir bloi
Ik spring oit e vliegmasjien vér menne Marcel te zien ik kaan hem ni missen men liefd'es ni te blissen ik wil hem ver moi allien ik kaan der nimier va schien here parachit die was nor de shit mor ik weit van niet
En ten noor een weik of voif of zes kwampe ze veir'd'n dag mé e proces Vic Van Oilsjt werd moinen avekoot en a zoi me kindj da kaan gie koot en t'spel da was begonnen tein es 't er wa verzonnen
Tein kwam Jef Vermassen op de proppen En tein was 't in 't giel nimier te stoppen de Jef die zoi ik en kaan 't ni bewoizen mor vér moi valt Els wel in de proizen Ze kaan in den bak e wa gon resten Niemand zal heer in 't prezong goon pesten
Heer liefde vér Marcel was fallikant Alles liep een betjen oit de hand En 't spel da was begonnen
Lieve Dams, de behandelende psychiater van Els Clottemans, is zo teleurgesteld door het vonnis dat ze gisteravond meteen besliste om bij assisenprocessen niet langer op te treden als gerechtsdeskundige.
In de rechtszaal ging Dams in tegen de visie van de psychiaters van het parket. Volgens haar vertoont Clottemans geen trekken van een psychopate, maar is ze een high level borderliner'.
Toen de voorzitter de motivering van de jury voorlas, was dat een slag in mijn gezicht. Ze omschreven Clottemans als een leugenachtige psychopate. Ze namen de argumentering van het Openbaar Ministerie over, zonder zelf ook enig denkwerk te doen. Wat voor nut heeft het dan nog om verschillende experts aan het woord te laten?'
Ik schaar me achter het Nederlandse systeem, waar beroepsrechters oordelen. In België laten we dit soort belangrijke vragen over aan juryleden, die hiertoe geen scholing hebben gekregen.'
Familieleden niet opgezet met carnavalwagen parachutemoord
De Saazers leggen momenteel de laatste hand aan hun wagen.
Een carnavalwagen met afdruk van de neergestorte Els Van Doren en een aangepaste versie van Eddy Wally's 'Ik spring uit een vliegmachine' zetten kwaad bloed bij de families van Els Clottemans en Els Van Doren. Zij overwegen een klacht in te dienen tegen de Aalsterse carnavalsgroep De Saazers, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.
De Aalsterse carnavalsgroep De Saazers ziet nochtans absoluut geen graten in hun thema. "Dit is toch gewoon grappig?", vindt voorzitter Tim Schepmans. "Zo spotten hoort bij Aalst carnaval. Dan mogen we net iets verder gaan. We zingen enkel over wat al in de media is verschenen over de parachutemoord en stellen het verloop van het proces en vooral advocaat Jef Vermassen gewoon openlijk aan de kaak."
"Enorm kwetsend" Martine De Kegel, de moeder van Els Clottemans, kan er absoluut het grappige niet van inzien. "Dit is ongehoord! Enorm kwetsend", reageert ze compleet geschokt. "Gelukkig ga ik toch nooit naar Aalst carnaval, want dit zou ik niet aankunnen. Ik wil echt niet dat ze dit liedje zingen zondag. Daarom ga ik ook meteen met mijn advocaat overleggen om eventueel een klacht in te dienen."
Ook Jan De Wilde, de man van slachtoffer Els Van Doren, overweegt een klacht. "Dit gaat er ver over", reageert hij. "Ik kan dit zo niet laten." Zelfs de keizer van het Aalsterse carnaval, Kamiel Sergeant, valt hen hierin bij. "Humor en satire horen inderdaad bij Aalst carnaval, maar dit is echt niet meer om te lachen", vindt hij.
Vandenbroucke In januari was er ook al een rel rond een carnavalsliedje over de overleden wielrenner Frank Vandenbroucke. Daarin zong de carnavalsgroep 'Konterverkiert' "Frank Vandenbroucke, zèn leste rit was gereeën, hij eet mé een zwerte gevreeën. Tees was na zèn leste rit, en hij was na just fit". Moeder Chantal Vandenbroucke nam meteen een advocaat in de arm en diende een klacht in. (tma)
Parachutemoordlied Ik spring oit e vliegmasjien vér menne Marcel te zien ik kaan hem ni missen men liefd'es ni te blissen mor wat mijn vriendin na doet da begroipekik ni goed 't es moine Marcel ze wetj ze da wel 'k zet ze boite spel
Wer zen al jooren kammeroot mo 'k zal ze wel insj pakken as heer speildingen ni oepe goot za ze wa rapper zakken en tein es Marcel weir va moi en ten zingekik weir bloi
Ik spring oit e vliegmasjien vér menne Marcel te zien ik kaan hem ni missen men liefd'es ni te blissen ik wil hem ver moi allien ik kaan der nimier va schien here parachit die was nor de shit mor ik weit van niet
En ten noor een weik of voif of zes kwampe ze veir'd'n dag mé e proces Vic Van Oilsjt werd moinen avekoot en a zoi me kindj da kaan gie koot en t'spel da was begonnen tein es 't er wa verzonnen
Tein kwam Jef Vermassen op de proppen En tein was 't in 't giel nimier te stoppen de Jef die zoi ik en kaan 't ni bewoizen mor vér moi valt Els wel in de proizen Ze kaan in den bak e wa gon resten Niemand zal heer in 't prezong goon pesten
Heer liefde vér Marcel was fallikant Alles liep een betjen oit de hand En 't spel da was begonnen
Els Clottemans is deze week overgebracht van de gevangenis van Hasselt naar de Nieuwe Wandeling in Gent, wat voor haar familie toegankelijker is.
Clottemans werd op 21 oktober vorig jaar veroordeeld tot 30 jaar cel voor de moord op Els Van Doren tijdens het parachuteproces en wacht haar cassatieberoep af.
De overplaatsing gebeurde op haar verzoek, bevestigt het kantoor van advocaat Vic Van Aaelst. In Hasselt hielp zij mee in de keuken. Waar ze zich in Gent mee bezighoudt, is niet bekend.
Cassatieberoep Els Clottemans wordt op 19 april behandeld
10/03 Het Hof van Cassatie in Brussel zal zich op dinsdag 19 april over het beroep van Els Clottemans buigen. Dat meldt haar advocate Katrien Van der Straeten.
Clottemans, die in oktober een celstraf van 30 jaar kreeg opgelegd door de assisenrechter in Tongeren, wil zich niet neerleggen bij het arrest.
Bij het aantekenen van het cassatieberoep werden er wel fouten gemaakt, want in eerste instantie was er alleen cassatie aangetekend tegen de veroordeling van 30 jaar en niet tegen de schuldigverklaring. Clottemans gaf de griffie in de Hasseltse gevangenis de schuld, maar minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) weerlegde dit. De veroordeelde liet alsnog cassatie aantekenen tegen de schudigverklaring.
Eerder op de dag werd ook al duidelijk dat Clottemans de gevangenis van Hasselt had ingeruild voor die van Gent.
HLN update Els Clottemans is deze week overgebracht van de gevangenis van Hasselt naar de Nieuwe Wandeling in Gent, wat voor haar familie toegankelijker is. Dat staat vandaag in de krant Het Laatste Nieuws. Daarnaast raakte ook bekend dat haar cassatieberoep plaatsvindt op 19 april.
Clottemans werd op 21 oktober vorig jaar veroordeeld tot 30 jaar cel voor de moord op Els Van Doren tijdens het 'parachuteproces'. De overplaatsing gebeurde op haar verzoek, bevestigt het kantoor van advocaat Vic Van Aaelst. In Hasselt hielp zij mee in de keuken. Waar ze zich in Gent mee bezighoudt, is volgens de krant niet bekend.
Cassatie Later op de dag raakte bekend dat Het Hof van Cassatie in Brussel zich op dinsdag 19 april over haar cassatieberoep zal buigen. Clottemans ging niet akkoord met het arrest van de Limburgse volksjury en ging in cassatie. Bij het aantekenen van het cassatieberoep doken er echter fouten op, want blijkbaar was er aanvankelijk alleen cassatie aangetekend tegen de veroordeling van 30 jaar en niet tegen de schuldigverklaring. Volgens Clottemans was de fout gebeurd bij de griffie in de Hasseltse gevangenis, maar Justitieminister Stefaan De Clerck (CD&V) ontkende dat. Clottemans liet na de heisa alsnog cassatie aantekenen tegen de schudigverklaring. (belga/adb/tma)
250 betogers op nieuwe zwarte mars voor Clottemans
zondag 27 maart 2011, 16u42
(Auteur: lej )
TERNAT - Onder het motto 'Geen bewijs, geen schuld' hebben zondagnamiddag in het centrum van Ternat zo'n 250 mensen een nieuwe 'zwarte mars' gehouden tegen de uitspraak in het assisenproces Clottemans.
Els Clottemans werd op 20 oktober 2010 veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf voor haar aandeel in de zogeheten parachutemoord van 2006, waarbij een 36-jarige vrouw het leven liet.
Bij de eerste zwarte mars op 16 januari in Hasselt daagden 200 betogers op. Dat dit keer werd gekozen voor Ternat is het gevolg van het feit dat Clottemans hier woont.
Net als in Hasselt ging het initiatief voor de manifestatie uit van de Facebookgroep 'Geen bewijs, geen schuld' die momenteel 5.170 leden telt. De initiatiefnemers stellen geen standpunt te willen innemen over schuld of onschuld in deze zaak, maar vinden dat het niet kan dat Clottemans veroordeeld werd zonder bewijs.
In een toespraak aan het slot van de betoging sprak Marnix Van Eesbeek de hoop uit dat bij de behandeling van het cassatieberoep dat Clottemans instelde, 'het gezond verstand zal zegevieren'.
Aan de betoging namen, net zoals in Hasselt, ook familieleden van Els Clottemans deel, waaronder haar moeder, evenals vertegenwoordigers van de school 'De Goede lucht' in Anderlecht waar Clottemans les gaf.
Opmerkelijk ook was de aanwezigheid van de Ternatse burgemeester Ronald Parys en van de op één na alle leden van het schepencollege. Ook verschillende andere gemeenteraadsleden waren van de partij. 'We willen met onze aanwezigheid uiting geven aan de grote bezorgdheid die in onze gemeente leeft over de uitspraak. We hebben in deze zaak met name grote twijfels over de toepassing van het principe dat iemand pas schuldig kan zijn als dat bewezen is.'