Over mijzelf
Ik ben Antoon BOERJAN
Ik ben een man en woon in 8000 Brugge ( Koolkerke) (België) en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 05/09/1945 en ben nu dus 78 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: naaste familie,tuinieren, hovenieren,fietsen,wandelen, reizen, klussen,dieren..
Ik hou van een goed gesprek. Bij mij is alles veilig in de hersenen opgeslagen , zonder, terug te vloeien naar de mond.
Inhoud blog
  • Allochtoon of Niefanier!
  • Eens was alles zo mooi.
  • Begrijpend luisteren.
  • Systeembesparingen !!!CRISIS ?
  • Wat is inflatie!
  • Paarden in mijn hamburger.
  • Voedselschandaal.
  • 1936 en de unif studenten.
  • Onder stress.
  • Burenruzie.
  • Water in Europa.
  • Winter.
  • Logica
  • Opgepast !!!
  • Einde van een tijdperk.
  • Volksverneukerij ten top.
  • 50+.
  • Bart De Wever in't Aontweerps.
  • Gevolgen van de crisis.
  • Winter
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • andere familie (8)
  • Bedenkingen ofte filosofie (47)
  • Bij mijzelf (4)
  • dagelijks (12)
  • Dochter en zoon (9)
  • ervaringen aktueel (24)
  • financieel (11)
  • Gezegden (16)
  • grapje (45)
  • Mijn huis (5)
  • milieu (27)
  • Wie is hij ? (2)
  • +65-er en leuk bezig.
    Mijn mijmeringen, ervaringen en levensstijl
    13-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is inflatie!

    Het inflatiekarretje"

    We hebben de Japanse centrale bank, de Amerikaanse en de Europese die volop gelddrukken; alle centrale banken hebben het drukken van geld als hobby. Het is waanzin. Geen weldenkend individu met gezond verstand kan zeggen dat dit de manier is om de problemen, de crisis,  op te lossen. Natuurlijk, zal dit leiden tot meer inflatie alhoewel de regeringen beweren dat de inflatie onder kontrole is . Wat dat inhoudelijk betekent weet niemand, zelfs die regeringen niet!!!! De enigen die dat wel weten , dat zijn  de burgers die inkopen in de winkel doen. Oei, tien jaar geleden had ik een volle kar voor dat geld en nu slecht eentje die voor een kwart gevuld is.
    Inflatie betekent dat men voortdurend minder kan kopen voor hetzelfde geld.
    Sparen heeft ook geen zin , gezien de intresten helemaal de inflatie niet inhalen.
    Beleggen op de beurs heeft geen zin , omdat wij , de kleine spelers altijd bestolen worden. Crash weert ge wel. Diefstal noem ik dat.

    Probeer nu zelfvoorzienend te worden in die zaken die straks onbetaalbaar worden: water , elektriciteit , gas, grond(  , woning , bewaargoederen. Gas , hoe dat gas ? Wel door gasverbruik te vervangen door eigen electriciteitsproductie, houtwinning , bv..
    Be alert !!!

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    13-03-2013 om 19:00 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:ervaringen aktueel
    >> Reageer (0)
    21-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Water in Europa.

    Voor diegenen die het nog niet mochten weten : Europa wil ons water in handen geven van privéfirma’s. Wie is er in dat geval de pineut ? Wel dat is weeral u en ik, de betaler. Ja maar wordt gezegd , er wordt gezorgd voor concurrentie en dat zal de prijs gunstig beïnvloeden. Ja , maar pas nadat de graaiers , privé multinationals, één en ander hebben afgesproken op een prijsniveau vanwaar kan worden gestart. En dat zal altijd veel en veel hoger zijn dan de prijs die nu wordt betaald. Drinkbaar water is meer en meer een schaars goed en dat zal er in de toekomst niet op verbeteren. Die schaarse goederen bezit heeft de macht. Willen we dergelijke macht aan multinationals geven ? Ik dacht het niet.
    Ja maar , zo wordt gezegd , elke lidstaat heeft de vrije keuze te privatiseren of niet ! Welke vrije keuze ? Vraag het eens in Griekenland, Spanje en Portugal, zij weten het daar wel. Wat zegt Europa , ge volgt onze aanbevelingen of we stoppen ermee jullie verder te helpen.
    Er bestaat dus maar één vrije keuze en dat is die : " weg van de neoliberale mantra's': “ Privatiseren , verkopen aan ons dat gemeen goed, de staatsbezittingen in handen van ons multinationals ,  want zoiets belet de werking van de vrije markt."
    Wat bedoeld wordt , wat achter de gebruikte kromtaal steekt dat is : " aanbidden dat Gouden Kalf". Scrupules , eh.., wat is dat, nooit van gehoord.Ikke , ikke , ikke en de rest kan stikken.

    21-01-2013 om 15:33 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:ervaringen aktueel
    >> Reageer (0)
    14-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgepast !!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-01-2013 om 10:18 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:ervaringen aktueel
    >> Reageer (0)
    03-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volksverneukerij ten top.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen The Fiscal Cliff.
    Die comedie gezien zeg. Niet te geloven. USA met Obama aan kop heeft weeral de ganse wereld gered zeg. Hij, Obama , moest zelfs terugkeren van zijn  reisje. Wat een man , eentje die volop zijn verantwoordelijkheid neemt toch. En die media , meehuilen met alle wolven, goed getraind zeg die mannen en vrouwen. Het lekkertje krijgt ge direct.
    Het cartoon, bron Dewereldmorgen dd. 03/01/2013.hieronder spreekt boekdelen .
    %%%FOTO1%%%
    Go on , straight to disaster , into the black hole ; no return possible.

    03-01-2013 om 15:19 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:ervaringen aktueel
    >> Reageer (0)
    20-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippen.

    Kippen : zie ook : kippen in Ternat :
    http://persinfo.org/index.php?option=com_content&view=article&id=7668:tok-10-320-bij-kwb-st-jozef-st-katherina-lombeek&catid=46:ternat&Itemid=113

    Schitterend initiatief . Bedankt voor de info. Zo zie je maar welk interessant nieuws nooit de media haalt. Hoe zou dat komen !!!! Niks dan voordelen en dat zonder veel inspanning. Waar vind men nog zoiets .Vandaar het gezegde " en de boer ploegde voort. Dat betekent volgens mij dat het beter is om niet in te gaan op allerhande " marketingpraatjes" en bij " uw leest te blijven
    Maar ja , ze hebben ons wijsgemaakt dat ge een overvloed aan luxeproducten nodig hebt om kwaliteitsvol te leven , en dus moeten we met zijn allen gaan werken in de " industrie"( what's in a word". Trouwens , zo kunnen de lonen laag gehouden worden , gezien de wet van vraag een aanbod Toch zeer pervers hé al die dingen. Back to the future , met beide voeten op de grond. Wat ge zelf doet is altijd beter , dat is pas een gepaste slogan.
    Nu nog andere gemeentebesturen warm maken voor dat schitterende initiatief. Oei, ... en de vogelgriep ?? Ja , we kunnen zo'n tendensen blokkeren met het verspreiden van onheilstijgingen.
    Zo van , metafysisch , als ge dat doet , wel dan zult ge gestraft worden. Bibberen.

    20-03-2012 om 12:00 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:ervaringen aktueel
    >> Reageer (0)
    09-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze toekomst hebben we zelf in handen.

    Zelfredzaamheid.

    Cynisme geeft een dispositie aan om niet in de goedheid van de mens te geloven. Ik vertaal dit persoonlijk als het niet geloven in het menselijke gezonde verstand. Wel cynisme lijkt in onze wereld veelal op zijn plaats ,maar de daartoe leidende waarnemingen kunnen onmogelijk als algemeen geldende perceptie gevat worden. Daarom ook , geloof ik erin dat de aanpak van ons gebrek aan zelfredzaamheid, slechts een tijdelijk gegeven kan zijn, gezien het een afdwalen inhoudt van respect voor onszelf, voor de natuur, voor onze leefwereld in zijn geheel. De cruciale uiting van het vervagen van die ethische waarden is onze drang naar “ steeds meer en meer bezit en luxe”. Dat laatste slaat ons in de boeien der verslaving en bijgevolg in de boeien der afhankelijkheid om te beginnen. Ik hoop dat slechts de fase der afhankelijkheid nu is bereikt en dat er nog plaats is om zonder veel pijn terug te schakelen, te streven naar het onafhankelijk zijn van de ons opgedrongen, de ons afhankelijke makende graaicultuur. Zelfverzorging of zelfvoorziening zijn synoniemen voor dit streven, Ik heb het hier helemaal niet over autarkie , daar dit weeral teruggaat op een politiek concept, iets wat helemaal niet mijn de bedoeling is
    De term kan zijn realisatie vinden in bv .in zelfvoorzienend woonconcept; zelfvoorziend in voedsel, energie, water en afvalverwerking. Ook op grotere schaal zijn er voorbeelden te vinden. Zo wil Texel in 2030 volledig onafhankelijk zijn op het gebied van energie. De klimaatcrisis, economische crisis ( lees financiële crisis) ,hoge energieprijzen enz.. zet aan tot het streven naar onafhankelijkheid binnen die welbepaalde sectoren , sectoren die pretenderen, opportunistisch en dus tot eigen gewin,als enige die basisbehoeften te kunnen vervullen . Decentralisatie en duurzaam werken aan het vervullen van die basisbehoeftenop een sociaal en ecologisch verantwoorde manier, zal in de toekomst de enige te volgen weg zijn , willen de na ons komende generaties nog een bestaansmogelijkheid behouden. Dat laatste zal voor hen , die generaties , allesbehalve vlot verlopen , gezien de ommekeer in hun denkwereld een schokkend trauma zal zijn, met een omdraaien van de “ gekende knop” als ultieme noodzaak.

    09-03-2012 om 18:43 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:ervaringen aktueel
    >> Reageer (0)
    08-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auto voltanken en gevaar

    Wij wensen volgende belangrijke informatie aan iedereen mee te delen

     

    Statische electriciteit in tankstations

     

    Naar aanleiding van het videofilmpje waarbij een jonge vrouw brand sticht door uit haar wagen te stappen en het tankpistool aan te raken, hebben wij een dergelijk geval meegemaakt :

     

    Als gevolg van het steeds stijgende aantal self-service tankstations, dient iedereen verwittigd te worden van de risico’s op ongevallen met brand als gevolg van statische electriciteit als men de wagen voltankt.

     

    150 van deze gevallen zijn bestudeerd en de resultaten zijn zeer verrasend :

     

    1-      Op deze  150 waren de meerderheid vrouwen, aangezien deze de gewoonte hebben van in en uit hun wagen te stappen terwijl dat de tank vol loopt.

    2-      In de meerderheid der gevallen waren de slachtoffers terug in hun wagen gestapt terwijl de benzine nog uit de slang liep (het gevaar van automatische tankpistolen) Wanneer de tank dan vol was en zij uit de wagen stapten om het pistool te verwijderen, ontstak er onmiddellijk brand als gevolg van de statische electriciteit.

    3-      De meerderheid van deze personen droeg schoenen met rubberen zolen en kleding met syntetische vezels.

    4-      Gebruik NOOIT een gsm terwijl u voltankt, draag hem ook niet op uw lichaam als u bij het tankpistool of benzinepomp staat.

     

    5-      Het is algemeen bekend dat de gaswolk welke ontstaat  brand kan veroorzaken  wanneer deze in contact komt met statische electriciteit.

     

    6-      In zesentwintig van de onderzochte gevallen, hadden de bestuurders in- en uit hun voertuig gestapt tijdens de tankbeurt.  Dit heeft zich voorgedaan bij verschillende merken en modellen van auto’s.

     

    7-      Zeventien van de gevallen hebben zich voorgedaan voor, tijdens of onmiddelijk nadat de benzinedop was verwijderder en voordat met voltanken begonnen werd.  

     

    8-      Statische electriciteit ontstaat dikwijls wanneer bestuurder of passagiers van een auto met hun kleding tegen de zetel- of binnenbekleding wrijven terwijl ze in- of uitstappen.    Om dit te vermijden is het aanbevolen dat NIEMAND in- of uit de wagen stapt terwijl de benzine aan het lopen is. Men moet in- of uitstappen VOORDAT men begint te tanken of NADAT de wagen volgetankt is en de benzinedop terug gesloten werdt.  

     

    WANNEER U VOLTANKT  :

     

    IN UW WAGEN :                                 Zet de wagen stil, handrem op, motor af, radio en licht uit.

     

    NOOIT :                                                Terug in uw wagen stappen terwijl u voltankt.

     

    EXTRA VEILIGHEIDSMAATREGEL :

                                                                   Neem de gewoonte aan uw portier met de hand te sluiten nadat u uitgestapt bent. Op deze manier wordt de statische electriceit ontladen doordat u het metaal aanraakt.

    Nadat u uw portier gesloten hebt, RAAK DAN DE METALEN CARROSSERIE VAN DE WAGEN AAN vooraleer het tankpistool vast te  nemen.  Op deze manier wordt de statische lading van uw lichaam ontladen op het metaal en niet op het tankpistool. 

     

    OPGELET :                                                  Neem bovenstaande maatregelen altijd in acht, maar in het

                                                                            bijzonder bij VRIESWEER,  omdat de kans op statische

                                                                            electriciteit dan nog veel groter is. 

     

     

     

    RESPECTEER DEZE VEILIGHEIDSREGELS

     

     

    Wij verzoeken u vriendelijk deze informatie naar AL UW VRIENDEN EN FAMILIELEDEN TE STUREN, in het bijzonder naar hen die kinderen vervoeren in hun auto en soms zo ook gaan tanken. Onze dank om deze informatie verder te sturen.

     

    Shell is Safety

    08-02-2012 om 14:51 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:ervaringen aktueel
    >> Reageer (0)
    29-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trombose , herseninfarct, beroerte .

     Dit gaat over het redden van een mensenleven met de letters ” P.L.A.T.”

    Een voorbeeld: tijdens een BBQ feestje struikelde een vrouw en viel. Ze verzekerde iedereen dat ze zich niet bezeerd had en wees medische hulp van de hand. Volgens eigen zeggen was ze gestruikeld over een steentje vanwege haar nieuwe schoenen.
    Ze hebben haar een beetje gefatsoeneerd en een nieuw bord met eten gegeven. Hoewel ze een beetje ontdaan was heeft ze zichzelf goed geamuseerd de rest van de avond.
    De man van Jane echter belde na de BBQ iedereen met de mededeling dat zijn vrouw naar het ziekenhuis was gebracht.. Om 06.00 uur stierf Jane.

    Ze had een herseninfarct gehad tijdens de BBQ. Als zij geweten hadden wat de signalen van een infarct zijn, zou Jane misschien vandaag nog bij ons zijn geweest. Sommigen sterven echter niet, maar worden invalide; hulpeloos en hopeloos.

    Een neuroloog zegt dat als een slachtoffer van een beroerte binnen 3 uur bij hem is dat hij de effecten van een attack volledig ongedaan kan maken.Volgens hem is de truc om de signalen te herkennen en vast te stellen en dan de patiënt binnen 3 uur de nodige zorg te laten ontvangen.
    Soms is het moeilijk om te zien dat het om een hersenaandoening gaat. Helaas, het resultaat is een ramp. Het slachtoffer kan ernstige hersenbeschadiging hebben opgelopen als omstanders niet in staat zijn om de symptomen te herkennen.
    Omstanders kunnen een infarct herkennen door slechts vier simpele opdrachten te geven:

    P : Praten; laat de persoon een simpele zin uitspreken

    L : Lachen; Vraag het slachtoffer te lachen

    A : Armen omhoog; laat de persoon beide armen tegelijk omhoogsteken

    T : Tong; vraag om de tong uit te steken.


    Als hij of zij moeite heeft met één van deze opdrachten bel dan onmiddellijk 112 en beschrijf de symptomen aan de telefonist(e).

    Licht uw omgeving daarover in en  je kunt er van uit gaan dat dit levens spaart.


    wat ga jij doen ?

    29-01-2012 om 14:23 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:ervaringen aktueel
    >> Reageer (0)
    22-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goud of lucht ?

    Vroeger, tot 1971,  was goud de onderliggende waarde voor ons papieren geld. Dat werd losgekoppeldvan die goudwaarde en er werd overgeschakeld op lucht als dekking. Als iedereen akkoord is ( financiële markten) dat lucht voldoende waarde vertegenwoordigt om dat geld te dekken is er toch geen vuiltje aan de lucht ?? Inderdaad lucht , vooral gezonde lucht , zal in de toekomst onbetaalbaar worden. Daar wringt natuurlijk het schoentje . Hoe gaan we nu gezonde lucht stokeren als onderpand, aangezien er toch veel vuiltjes in de lucht en in de redenering zitten ? Moet toch kunnen . Lucht als uiterst waardevol goed te verhandelen via de beurs.

    Ik ken in mijn omgeving zo'n benzinestation , waar ge 0.50 euro moet betalen voor lucht in uw banden te blazen. Zodus ... we zijn al bezig met lucht verkopen.

    Waarom deze ironische benadering ? Wel daarom zie ......DD. 20/12/2011 :De banken moeten miljarden bijlenen om hun dekking op orde te houden en in twee jaar tijd zal de ECB daarom een biljoen euro aan de banken verstrekken. Geld dat erbij verzonnen is om de banken gaande te houden.

    Is het daardoor dat onze minister van financiën Van Ackere op TV kwam zeggen dat hij er in geslaagd is de schuld van Dexia van 90 miljard euro, geld waarvoor België borg staat ) heeft weten te verminderen naar 45 miljard euro ???

    22-12-2011 om 18:16 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:ervaringen aktueel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Electrisch rijden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  Nieuw verkeersbord : Weg of zone enkel voor electrische aangedreven voertuigen !! Zo zal dat binnen een aantal jaren zijn %%%FOTO1%%%

    22-12-2011 om 17:45 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:ervaringen aktueel
    >> Reageer (0)
    16-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bejaarden in de toekomst.
    George Carlin (RIP) zei het volgende: "The rich rulers don't give a shit about you. First they take your pension, then your social security, then your home and savings. They want to have it all."

    Zo zal het gaan in ons huidig Europa . Niet produktief ,ewel ge zijt een  kieken dat totaal gepluimd moet worden. Al eens zien lopen zo'n kieken ??? Ewel dat is binnen europa de toekomst van de ouderen. Dat soort kiekens moet ge zelfs geen etren meer geven. Beter is afslachten en in de soep, want dat brengt toch niets op. Wat , iets opbrengen, dat kost alleen maar geld dat we beter kunnen gebruiken .

    16-12-2011 om 18:08 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:ervaringen aktueel
    >> Reageer (0)
    15-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solidariteit en de welvaartstaat.

    Solidariteit en de welvaartstaat.
    Sommigen , en niet de minsten , worden moedeloos bij het zien hoe dom dikwijls mensen denken te moeten reageren op situaties .

    Moedeloosheid van mensen die nog inzien wat er gebeurt, is het laatste waarop wij zitten te wachten.
    De N-VA gaat er , zo zeggen de peilingen , nog op vooruit , ewel, als het dat is wat de kiezer wil , dan zal het zo zijn. Verandering komt er pas nadat er een of andere onomkeerbare ramp is gebeurd. Wel we zijn goed op weg.
    Eén voordeel : al die BDW  ( Bart De Wever) kiezers zijn op zoek naar hun identiteit, of zeg maar naar groepsveiligheid , en dus naar solidariteit. Echter , ze hebben geen benul van wat die solidariteit moet inhouden. Ze weten niet dat dat in de eerste plaats is :

    - dat de leden van een groep een gemeenschappelijk belang nastreven, ten gunste van de groepsleden of van het maatschappelijk geheel, maar soms ten koste van zichzelf. Solidariteit moet bijdragen aan de sociale cohesie.

    - dat men de zelfredzaamheid en gelijkwaardigheid van de ander tracht te bevorderen.

    Er is in die groep BDW-ers geen besef dat hun drijfveer niets te maken heeft met solidariteit, meer dat deze enkel gericht is op individueel gewin , normen en waarden zijn niet aan hen besteed. Normen en waarden zijn er enkel voor al die anderen die geen deel uitmaken van hun zgn. groep. Ze leven in een gemoedstoestand van anomie , dus een gebrek aan regels, structuur en organisatie. Dat zijn nu net de zaken waarnaar ze op zoek zijn en waar door bepaalde politieke partijen gretig wordt ingespeeld.
    Waardeloos en normloos gedrag zijn ze ingelepeld via de media ,de politiek, en de realiteit van vandaag. Wat dat laatste betreft is deze neergang gestart met het naar voorschuiven bij verkiezingen van media-sterke figuren. Dat die enkel dienen als stemkanon voor de dwazen , dat hoeft geen betoog.Van het voeren van een gezonde politiek hebben ze inderdaad niet het minste benul. Verder beseft nu stilaan iedereen dat normen, wetten en reglementen , enkel door de zwakken moeten gerespecteerd worden; zwakken , dat is de werkende mens, de sterken dat is de groep" groot geld". Die laatsten komen met alles weg. Zo ook de banken, daar waar tot voor enkele jaren iedereen wel nog min of meer geloofde dat de banken ook een gemeenschappelijk maatschappelijk doel nastreefden , zijn nu wel tot een  totaal ander, ja , een tegengesteld inzicht gekomen.Van enige beterschap in hun houding tegenover de klant is totaal geen sprake.

    Inderdaad , daar waar economische rijkdom het hoogst haalbare goed is , is er geen plaats voor solidariteit.
    Verder leidt toenemende sociale differentiatie naar een nieuwe ordening van functies, normen en waarden, met als gevolg dat individuen egoïstische waarden gaan na streven in plaats van het zoeken naar het grotere goed binnen een gemeenschap.Gevolg : de sociale cohesie is grotendeels zoek.

    Politieke partijen zien hierin een opportuniteit. Mede dank zij de gemanipuleerde T.V.- berichtgeving sturen zij de zoekende mens in welbepaalde richtingen. Gebrek aan sociale cohesie laat dergelijke tactiek goed gedijen. In zo' n situatie kan de politiek bijna alles opdringen aan de individuen wat zijzelf , compleet egoïstisch en dus uit eigenbelang beslissen.

    Welvaart in een maatschappij is zeer goed , zolang het egoïsme niet primeert boven de solidariteit , want dan komt men in de situatie " elk voor zich" en dat betekent min noch meer het einde van die welvaartstaat. We zijn goed op weg.

    15-12-2011 om 00:00 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:ervaringen aktueel
    >> Reageer (0)
    08-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hooligans
    Gezien op de Nederlandse TV ? Dienen politiechef, spreekbuis via de politievakbond, die het zich kan permitteren totalitaire visies te komen uiteenzetten. Waar gaan we naartoe in deze maatschappij als dat allemaal ongestraft kan. Mocht hij zoiets zeggen over vreemdelingen , dan zit hij in de bak wegens racisme. man is zwaar gefrustreerd , maar dat geeft hem nog niet het recht dergelijke onzin te komen verkondigen.Over wat heb ik het , zie :  Diehttp://deanderewaarheid.blogspot.com/2011/12/politiechef-uit-de-bocht.html.
    http://pauwenwitteman.vara.nl/Fragment-detail.1548.0.html?&tx_veguestbook_pi1%5Bpointer%5D=1&tx_ttnews%5Btt_news%5D=24412&tx_ttnews%5BbackPid%5D=116&cHash=da40809171463cf83dda5834d93ce188

    Verrrechtsing van de maatschappij? Maar neen , het zijn logische maatregelen , durven sommigen zeggen.
    Ik hoop maar dat het enkel die man zijn bedoeling is om nu eens eindelijk de discussie te openen over hoe die hooligans effectief en efficient¨kunnen worden aangepakt. Men kan misschien eens beginnen met verbod op verbruik van alcohol , net zoals men gedaan heeft met het roiken in sportstadia. Maar ja , sigaretten verkoopt men daar niet , wel alcohol. Dus weeral , het prijskaartje " hoeveelheid winst" bepaalt de houding. Zolang dat duurt zal er niets veranderen , geloof mij. En de belastingbetaler maar afdokken voor allerhande ordehandhaving, prijskaartje dat perfekt kan vermeden worden.


    08-12-2011 om 10:32 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:ervaringen aktueel
    >> Reageer (0)
    04-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaamse Liga tegen kanker.
    Mocht ik journalist zijn , maar dat ben ik niet , dan zou ik eens de motievenbundel ontwarren die leidt tot
    onderstaande  visie van de Vlaamse Liga tegen kanker : 
    OF , HOE INTELLIGENTIE EN VERSTAND TWEE BEGRIPPEN ZIJN DIE NIET MET ELKAAR TE VERWARREN ZIJN !!!

    EINSTEIN :
    Einstein zei ooit al, er zijn twee dingen eindeloos. Het heelal en de domheid van mensen. Overigens, zo zei hij erbij, van die eerste weet ik het niet zeker.
     Het woord domheid kan naar eigen inzicht vervangen worden , ge weet wel : de drie dominanten in een samenleving , GELD, GAT en GOD.

    De Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) wil zelf geen vrijwilligers meer inzetten in de ziekenhuizen. Die vrijwilligers reageren vrijdag woedend in De Standaard en Het Nieuwsblad. "We voelen ons verraden, verkwanseld en verkocht. De patiënten zullen de dupe zijn".
    De VLK vindt dat andere partners, zoals de ziekenhuizen of ziekenfondsen, die werking moeten overnemen. Zie :
    http://www.hln.be/hln/nl/962/Gezondheid/article/detail/1231116/2011/03/04/Kankerliga-breekt-met-vrijwillige-ziekenhuisbegeleiding.dhtml
    Ja , ze hebben dat geld nodig om onnozele sportjes op TV ui te zenden zeker. Trouwens , blijkbaar is voor de VRT alles aanvaardbaar , als't maar geld opbrengt.Verboden moet zoiets , want zij hebben geen waarden en normen op te leggen, noch ethische sturingen te doen.

    Verder moet ge eens dit lezen :Geen taxussnoeisel voor "Kom op tegen Kanker" :
    http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.792135.  Trek maar zelf uw conclusies.

    Zie daarvoor ook :
    De kankerliga pleit voor rookverbod binnenshuis . Zie :http://www.hbvl.be/Archief/guid/kankerliga-pleit-voor-rookverbod-binnenshuis.aspx?artikel=ec588d4a-b8f9-4106-96b0-9f2a48673699. Wie zit daarachter : Roger Blanpain, professor. Trek maar eens die zijn ideeën na , ge zult versteld staan.
    Waarmee bemoeien die mensen zich eigenlijk ? Ze gaan nu al ethische waarden en normen voorschrijven in onze huiskamer, de hypocrieten. Maar ja , als ge God bent moogt ge die dingen voorschrijven; ah ja , in onze kerken wordt toch ook niet gerookt aangezien kindje Jezus daar aanwezig is ?!,! Of hoe rap de weg naar een nieuwe godsdienst kan geopend worden .

    Het voorschrijven van dure kankermedicijnen die het leven misschien maar met twee maanden verlengen is niet aanvaardbaar in economisch zware tijden. Dat zegt voorzitter Jean-Jacques Cassiman van de Vlaamse Liga tegen Kanker in de krant De Morgen.Cassiman stipt aan dat de mogelijkheden van het budget voor volksgezondheid beperkt zijn. Zie :
    http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20111203_009.

    Tegelijk zegt die man : "Ouderen met een zwakke gezondheid moeten in de toekomst misschien rechtstreeks naar palliatieve zorg worden doorverwezen in plaats van een behandeling te krijgen.
    Zie : http://www.demorgen.be/dm/nl/993/Gezondheid/article/detail/1357374/2011/12/03/Dure-kankerbehandeling-kan-niet-meer.dhtml.

    Dus een puur economisch motief wordt hier gehanteerd en dat door iemand die nu net moet strijden voor " zijn kankerpatiënten" . Ja , de rijken zullen nog altijd kunnen beslissen of zij die dure medicatie innemen ; de armen ... voor die bestaat er geen alternatief als dienen Cassiman zijn gedacht krijgt. Trouwens , er wordt niet eens nagegaan waarom die medicijnen zo duur moeten zijn; dat zou mijn inziens pas een goed initiatief zijn met als doel iedereen te laten genieten van de ook door iedereen betaalde vooruitgang in de wetenschap.              

    Nog een stapje en er wordt gezegd : " al wie zijn  kinderen meer dan één uur per dag op de computer laat spelen moet eigenlijk gestraft worden , want zo'n ouder doet aan kindermishandeling . Al wie zijn kinderen geen sport doet doen moet strafbaar gesteld worden  Al wie geen huisdier heeft moet gestraft worden want dat maakt deel uit van ons sociaal leven " , ... en ga zo maar door ..

    Gevaarlijke rechtse ontwikkeling van ideeën ... en niet onschuldig. Straks gaan kinderen hun ouders verklikken . Waar hebben we dat nog gezien !!!! Straks gaan enkel de rijken genieten van de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen.

    En , om één en ander op de spits te drijven : "
    "Vrouwen met auto? Dat leidt tot prostitutie".http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws.

    04-12-2011 om 00:00 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:ervaringen aktueel
    >> Reageer (0)
    23-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek , door TOON HERMANS.

    Politiek is handjes drukken,

    dreigen, sjoemelen en bukken,

    katten uit de bomen kijken,

    over-reden, over lijken ,

    schipperen of schaakmat zetten,

    witte voetjes , pan uitvegen,

    passen , meten , wikken, wegen,

    lachjes, dansjes, Judas-kusjes,

    loeren draaien , dooie musjes,

    veel beloven , vleien, paaien,

    de kunst om om iets heen te draaien

    d’er is geen liefde regelrecht,

    en daar is alles mee gezegd.

    23-11-2011 om 14:57 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:ervaringen aktueel
    >> Reageer (0)
    22-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weetjes over het gebruik van de GSM
    Zeer interessant on weten en ... uiterst praktisch bovendien.

    Ik ben zeker dat je dat nog niet (allemaal ) wist!!!!!!!!
    Er zijn enkele handelingen die je met je Gsm kan doen in noodgevallen.

    1. Het wereldwijde alarmnummer voor Gsm's is 112.
    Zelfs als je
    je buiten het signaalgebied van jouw operator bevindt, bel 112, je Gsm zal automatisch een bestaand netwerk opzoeken en je verbinden met een lokaal alarmnummer. Je kan 112 vormen zelfs als je toetsenbord geblokkeerd is.

    2. Je autosleutels zitten nog in de wagen of in de koffer? Je hebt afstandsbediening?
    De reservesleutels liggen thuis?
    Bel met je Gsm naar een
    Gsmnummer thuis en hou jou Gsm op +- 30cm van de
    autodeur. Laat de persoon aan de andere kant van de lijn de afstandsbediening tegen
    de Gsm houden en op de
    unlock-knop drukken. Voilà, Sesam open u!
    Afstand is geen obstakel, al sta je met gesloten deuren in Spanje.

    4. Bij diefstal je Gsm onbruikbaar maken.
    Vorm het nummer *#06# en je serienummer (15 cijfers) wordt zichtbaar.
    Schrijf dit ergens op en bij diefstal verwittig je
    je provider (Proximus, Mobistar, etc.).
    Deze laatste zal je Gsm blokkeren en deze wordt totaal onbruikbaar, zelfs met een andere
    SIM-kaart.
    Jij bent je Gsm kwijt maar ook de dief kan met je toestel niks meer aanvangen!

    Verspreid deze weetjes, misschien komt het van pas bij één van je vrienden of kennissen.

    22-11-2011 om 17:24 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:ervaringen aktueel
    >> Reageer (0)
    28-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koolkerke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    %%%FOTO1%%%
    http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=583AMH57
    Netbeheerder mag geen bovengrondse hoogspanning bouwen

    Inwoners Koolkerke protesteerden tegen kabels boven hun huizen.

    28-05-2011 om 18:35 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:ervaringen aktueel
    >> Reageer (0)
    17-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo aan bod
    Met stijl uitgebrachte verklaring, dat wel. Maar weinig nieuws te horen gekregen. Eén naar mijn mening opmerkelijk gegeven: openheid van beleid als peiler voor het slagen in de opdracht. Idealistisch , maar waarschijnlijk meer dan noodzakelijk , aangezien er geen Belg is die nog gelooft in wat onze politiekers ons voortdurend proberen wijs te maken. Ik vraag me toch af welke politieker nu bereid zal zijn zijn nek uit te steken met kans op stemmenverlies straks ; want daarover gaat alles in ons landje uiteindelijk: persoonlijke belangen waarvoor het algemeen belang wordt opgeofferd. Moedig, allen in zijn eigen tuintje bezig, zonder het onkruid te wieden dan !!!!!
    Denk aan het gezegde :" Die zijn eigen tuintje wiedt ziet het onkruid van een ander niet !!
    Allez, verras mij eens !!!

    17-05-2011 om 15:53 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:ervaringen aktueel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België op zijn best

    17-05-2011 om 10:32 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:ervaringen aktueel
    >> Reageer (0)
    23-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa en Khadaffi. Moet iedereen zien.
    http://rechtsactueel.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=554:khadaffi-maakt-muziek-met-verhofstadt-de-gucht-michel-de-beelden&catid=1:artikelen&Itemid=3

    Khadaffi maakt muziek met Verhofstadt, De Gucht, Michel: de beelden

    E-mailadres Afdrukken PDF

    De grote Kampioenen der Mensenrechten struikelen nu over elkaar heen om de boze dictator Khadaffi te veroordelen, maar beelden en foto's bewijzen wat anders: ook lang nadat de dolle hond van Libië honderden mensen had laten opblazen boven Lockerbie werd hij door Verhofstadt, Michel, Van Rompuy en De Gucht met alle eer behandeld. De beelden en... Muziek!

    De beeldenzijn schitterend zn te zien op bovenstaande website , of op onderstaand adres :
     http://www.youtube.com/watch?v=CPRHygqCSxo&feature=player_embedded#at=15 

    De situatie wordt nog pijnlijker omdat we weten dat België vorig jaar de kandidatuur van Libië heeft gesteund voor een zitje in de VN-Mensenrechtenraad en dat de wapens die vandaag ingezet worden voor het grootste deel uit het Westen komen. FN Herstal heeft in 2009 nog voor 11,5 miljoen euro wapens en munitie geleverd aan het land. In 2009 hebben Britse firma’s militaire camera’s, munitie om geweren voor scherpschutters geleverd, voor een waarde van meer dan 230 miljoen euro. In 2007 leverden Franse bedrijven voor meer dan 400 miljoen euro aan wapens. General Dynamics uit de VS heeft voor 165 miljoen dollars aan gesofisticeerde communicatiesystemen geleverd aan een elitebrigade van het Libische leger. Het is deze brigade, die onder het commando staat van een zoon van Khadaffi, en die met behulp van dat wapentuig tekeer is gegaan in de stad Benghazi. http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/03/verhofstadt-zwakke-opstelling-eu-over-libi%C3%AB-maakt-me-ziekie :

    23-03-2011 om 11:24 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:ervaringen aktueel
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • jip (ikke)
        op SunEwat
  • si! (den dochter)
        op Voetbal

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!