Over mijzelf
Ik ben Antoon BOERJAN
Ik ben een man en woon in 8000 Brugge ( Koolkerke) (België) en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 05/09/1945 en ben nu dus 78 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: naaste familie,tuinieren, hovenieren,fietsen,wandelen, reizen, klussen,dieren..
Ik hou van een goed gesprek. Bij mij is alles veilig in de hersenen opgeslagen , zonder, terug te vloeien naar de mond.
Inhoud blog
  • Allochtoon of Niefanier!
  • Eens was alles zo mooi.
  • Begrijpend luisteren.
  • Systeembesparingen !!!CRISIS ?
  • Wat is inflatie!
  • Paarden in mijn hamburger.
  • Voedselschandaal.
  • 1936 en de unif studenten.
  • Onder stress.
  • Burenruzie.
  • Water in Europa.
  • Winter.
  • Logica
  • Opgepast !!!
  • Einde van een tijdperk.
  • Volksverneukerij ten top.
  • 50+.
  • Bart De Wever in't Aontweerps.
  • Gevolgen van de crisis.
  • Winter
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • andere familie (8)
  • Bedenkingen ofte filosofie (47)
  • Bij mijzelf (4)
  • dagelijks (12)
  • Dochter en zoon (9)
  • ervaringen aktueel (24)
  • financieel (11)
  • Gezegden (16)
  • grapje (45)
  • Mijn huis (5)
  • milieu (27)
  • Wie is hij ? (2)
  • +65-er en leuk bezig.
    Mijn mijmeringen, ervaringen en levensstijl
    05-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Willy

     Titel: ons Toontje
         
         Bericht:
         goe bezig tone.

    05-03-2011 om 00:00 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:andere familie
    >> Reageer (0)
    04-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat vind ik toch wel leuk met mijn 65 jaar.
    Date: Thu, 3 Mar 2011 18:05:44 -0600

    Hey stranger your pitcures are stunning (seen you on that site)
    im a 24 year old female just looking for some fun maybe u can
    go on msn or yahoo messengiar madison20pair@hotmail.com add me and send me a line
    lets talk further there in private please


    04-03-2011 om 11:58 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:ervaringen aktueel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergelijking kosten voor de verbruiker zon- versus kernenergie
     Zie deze link = zeer verhelderend hoe bepaalde zaken zich in de duisternis afspelen ,  zaken nochtans waarvoor de consument zwaar moet betalen.
    http://www.argusactueel.be/internationaal-nieuws/beste-koop-zonne-energie
    Grafiek: vergelijking van de kostprijs per kWh tussen zonnestroom en nucleaire stroom in Noord-Carolina. Bron: ncwarn.org

    De grafiek toont een zgn." Cross-Over", d.w.z. in dit geval dat de zonnestroom goedkoper geworden is dan de nucleaire stroom

    .PS : Bij ons in België is er een vergelijkbare situatie.
    Bv., zie website Eandis , betaalt iedereen die van het net stroom afneemt een bepaald bedrag voor  " denuclearisatie " Doe eens een simulatie op de website van Eandis bv. en ga eens na welke kosten er allemaal meegerekend worden in uw factuur . 
    Wat is dat " denuclearisatie : zie http://www.ejustice.just.fgov.be/cgi_loi/change_lg.pl?language=nl&la=N&cn=2008102139&table_name=wet.

    04-03-2011 om 00:00 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:milieu
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perversiteiten. Explicaties om ontslagen van vrijwillers te verantwoorden????

    2 maart 2011 - Vlaamse Liga tegen Kanker wil meer patienten recht op goede zorg garanderen.

    Eigen nota : of hoe men het ontslag van 350 vrijwillgers verantwoordt.
    Bron : http://www.tegenkanker.be/2_maart_2011
    Bovengenoemde link werd echter verwijderd en een nieuw bericht verscheen : link :http://www.tegenkanker.be/nieuwe_koers_om_nog_sterker_te_kunnen_opkomen_voor_kankerpati%C3%ABnten


    De Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) komt na een analyse van haar huidige werking en een grondige studie van de belangrijkste tendenzen in de kankerzorg met een ambitieus plan voor de volgende vijf jaar. De VLK wil nog sterker opkomen voor de belangen van mensen met kanker en voor meer patienten het recht op een goede psychosociale zorg garanderen. De VLK wil ook een voortrekkersrol spelen om de meest kwetsbare patienten de zorg te bieden die ze verdienen. Ambitieus plan voor volgende vijf jaar De VLK heeft de voorbije jaren vanuit haar zes regionale steunpunten een brede dienstverlening voor kankerpatienten uitgebouwd. Dat heeft geresulteerd in een patientenwerking in een 40-tal ziekenhuizen en vijf inloophuizen.
    Goed opgeleide vrijwilligers bieden er individuele opvang, informatie en steun, en begeleiden er infosessies, workshops en andere groepsactiviteiten voor patienten. Deze initiatieven - zo blijkt uit onderzoek - komen tegemoet aan een belangrijke nood en worden zeer gewaardeerd door de patienten. Toch is de VLK na een diepgaande analyse tot de conclusie gekomen dat ze niet tevreden mag zijn met de tot nu toe bereikte resultaten. Ze wil meer en beter doen. Zo stelt ze vast dat de behoefte aan psychosociale zorg de voorbije jaren sterk is gegroeid en de volgende jaren nog exponentieel zal groeien. Het aantal mensen dat jaarlijks de diagnose kanker krijgt blijft stijgen, voor steeds meer mensen is kanker een chronische ziekte en almaar meer mensen genezen maar moeten voortleven met de ingrijpende gevolgen van de behandeling. Voor de VLK is het onbegonnen werk om met haar eigen dienstverlening tegemoet te komen aan de behoeften van al deze mensen. Daarom gaat de VLK de volgende jaren ziekenhuizen, ziekenfondsen, thuiszorgorganisaties en andere belangrijke partners in de zorgsector sensibiliseren om nog meer en betere psychosociale dienstverlening te organiseren en de succesvolle projecten van de VLK over te nemen. Het is de ambitie van de VLK op deze manier meer patienten de zorg te geven waar ze recht op hebben. Een andere grote uitdaging vormen de meest kwetsbare patienten. Uit onderzoek van de VLK blijkt dat bepaalde groepen kankerpatinten geen of een veel te beperkte toegang hebben tot kwaliteitsvolle psychosociale zorg. Het gaat dan bv. om alleenstaanden, allochtone patienten of mensen met een zeldzame kanker. Zij vallen vaak door de mazen van het net van de reguliere zorg. De VLK wil een voortrekkersrol spelen om de rechten van deze groepen te realiseren. Ze zal daartoe pilootprojecten opzetten en vernieuwende modellen ontwikkelen die deze groepen toch de zorg kunnen geven die zij verdienen. Dit wordt echt pionierswerk want de ervaring leert dat het vaak niet makkelijk is om deze groepen te bereiken.
    De VLK zal alle mensen en middelen van haar regionale werking nodig hebben om deze nieuwe uitdagingen aan te gaan. Om de continuiteit van de dienstverlening te waarborgen, zal de overgang naar de vernieuwde werking gefaseerd gebeuren en blijft de dienstverlening nog geruime tijd in zijn huidige vorm behouden.
    Voor de vrijwilligers blijft er een belangrijke rol weggelegd in de vernieuwde werking. De zorg die ze bieden zou voor meer patienten toegankelijk moeten worden, en ook om de meest kwetsbare doelgroepen te bereiken kunnen ze van onschatbare waarde zijn. De VLK wil de volgende jaren nog meer wegen op het beleid van de overheid en op het beleid van instanties die een grote impact hebben op de zorg en het welzijn van kankerpatienten, zoals de hulpverleners in de ziekenhuizen en de thuiszorg, maar ook de verzekeraars en werkgevers. De VLK versterkt daarom haar studiedienst en zal nog meer inzetten op systematisch onderzoek naar knelpunten in de zorg en op beleidsbeiinvloeding. Om nog een beter zicht te krijgen op problemen zal de VLK een ombudsdienst opzetten. De VLK wil een responskanaal organiseren voor mensen die niet de psychosociale zorg krijgen die ze nodig hebben. De ombudsdienst zal niet alleen de individuele belangen van deze mensen behartigen en hun problemen proberen op te lossen. De nieuwe dienst zal de klachten ook bundelen en analyseren, en op basis daarvan aanzetten geven voor verder onderzoek of beleidsvoorstellen die voor structurele oplossingen kunnen zorgen voor de gemelde problemen. De VLK is ervan overtuigd dat ze met de realisatie van dit ambitieuze plan meer zal betekenen voor de kankerpatienten.

    04-03-2011 om 00:00 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:Bedenkingen ofte filosofie
    >> Reageer (0)
    03-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.windmolen
    p { margin: 0; }

    Microwindmolen voor huiselijk gebruik

    © Up2yoo Up2yoo stelt tijdens Batibouw zijn nieuwe ultracompacte windmolen voor: de Zephyr Airdolphin GTO.

    De microwindmolen is uitsluitend bedoeld voor huiselijk gebruik. De molen kan zowel op de grond als op de nok van het dak geïnstalleerd worden.

    Hij werkt bij stevige wind, maar ook bij een lichte bries. De molen is bovendien uitgerust met een anti-vibratiesysteem waardoor hij zo goed als geruisloos werkt.

    Tijdens Batibouw biedt het bedrijf de installatie van de Zephyr Airdolphin aan tegen de forfaitaire prijs van 12.700 euro.

    03-03-2011 om 19:00 geschreven door


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slimme electriciteitsmeters
    Verzonden: maandag 28 februari 2011 17:36
    Aan: ECOPOWER, info
    Onderwerp: slimme electriciteitsmeters.
      Mevrouw , Mijnheer ,
     De Vlaamse eregering heeft het over het plaatsen van de zgn. Slimme Energiemeters , waarmeej de afname van electriciteit wordt opgenompen.
    Op het eerste zicht een goed initiatief , maar ... die meters" zouden," zo lees ik hier en daar", iedere maand " gereset worden", dus terug op de nulstand worden geplaatst.
    Daardoor zou hetvoordeel van zonnenenergie geproduceerdbv.via zonnepanelen, iedere maand op nul gezet worden ( terugdraaiende meter), en uiteraard, verlies aan prodsuctie voor de particulier die zonnecellen staan heeft. 
    Is daar iets van waar ???
    Ikzelf dacht niet dat dergelijke perversiteit mogelijk is , ..0... maar wie weet ???   Hebt u daar een inzicht in ???   Zo ja , graag uw kennis inzake .
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Antwoord Ecopower :
    Onderwerp: RE: slimme electriciteitsmeters

    Er is momenteel een proefproject met de "˜slimme meters. De meteropname zou echter jaarlijks blijven verlopen en er is geen sprake van een maandelijkse reset. Veel meer informatie hebben wij ook nog niet ontvangen, gezien het project nog in de proefperiode zit.   met vriendelijke groeten Ecopower cvba
     

    03-03-2011 om 11:23 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:milieu
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie Koekelberg
    Dat is echt een man naar mijn hart. Om iedereen eens op de tekorten in de wetgeving/ codex te wijzen heeft hij een reisje van een kleine 100.000 euro gemaakt naar " een ver land" en binst een beetje veel reklame gemaakt voor de eigen persoon ,verlekkerd op een postje bij Interpol.
    De kritiek daarop stelt hem nu in staat om eens de puntjes op de " I" te zetten : namelijk, dergelijke reisjes kunnen absoluut niet. Proficiat Mevrouw Turtelboom.

    Denk men nu eigenlijk nog altijd dat " de mensen" die dingen blijven aanvaarden ??

    Ik dacht het niet. Of hoeveel maal moet de "top-politiechef" eigenlijk negatief in het nieuws terechtkomen. Anders , gelukkig horen we op die manier nog eens iets van hem.!!!

    Verder kan het er bij mij niet in dat de controlerende organen , waarbij de politiechef verantwoording moet afleggen voor zijn daden , vooraf niet op de hoogte waren van wat te gebeuren stond. Moet men mij niet proberen wijs te maken.

    03-03-2011 om 00:00 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:ervaringen aktueel
    >> Reageer (0)
    02-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voortgang dakwerken
    De dakwerken zijn gestart op 28/02/2011. Nieuwe pannen en later zonnepanelen.
    ,

    02-03-2011 om 18:11 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:milieu
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fwd: electriciteit - kosten-zonnepanelen
    Electriciteit - kosten-zonnepanelen

    Wanneer u zonnepanelen hebt, en  uw volledige verbruik zelf opwekt, betaald u bij Ecopower niets. Gezien wij 0,18 euro/kwh rekenen, alle kosten inbegrepen. Bij andere leveranciers worden de kosten apart aangerekend en betaald u een vaste vergoeding.
    Met vriendelijke groeten Helen Van der Eyken Ecopower cvba
    Mevrouw, Mijnheer ,   Met verzoek mij het volgende te willen mededelen :
    wanneer wij particulieren, stroom afnemen van het net, bv. via uw diensten , dan betalen wij naast de prijs voor de electriciteit zelf ook een reeks kosten en belastingen. Die kosten en belastingen zijn niet doorzichrtig en dus niet gemakkelijk achterhaalbaar , maar dat is iets anders. 
    Ik vraag mij nu af of , als ikzelf mijn electriciteit produceer via zonnepanelen , en ik dek precies mijn jaarverbruik met de jaaropbrengst van de panelen, dienen er dan nog kosten te worden betaald , en zo ja voor wat dan wel.
    De huur van de electriciteitsmeter bv. blijft dat te betalen ? , en daarnaast ?????  
    Ik lees allerhande onduidelijke verhalen over dit item, en aangezien ik zonnepanelen plaats , was ik toch graag eens juist ingelicht. 
    Met vriendelijke groeten ,  
    Eigen nota :
    Ik geef mee,  om alle misverstanden te vermijden : blijft er een positief saldo verbruikte electriciteit, dus stroom van het net afgenomen en niet gerecupereerd door opgewekte stroom van de zonnecellen , u uiteraard die stroom moet betalen en wel aan 0.18 euro/kWh.

    Kwestie van zoveel als mogelijk een nul-meting te krijgen.

    02-03-2011 om 17:48 geschreven door 4chauan2b


    Categorie:milieu
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • jip (ikke)
        op SunEwat
  • si! (den dochter)
        op Voetbal

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!