Zoeken in blog

BBrutal
OOrderly
JJoyful
AAccurate
KKeen
OOld

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com
Laatste commentaren
  • grootmoeders apotheek (Gilbert Van Oost)
        op grootmoeders apotheek....
  • Dubai Escorts (alisha jonwal)
        op foto trouw
  • he he (Lieve)
        op Olà
  • altijd leuk (Thea)
        op Olà
  • even terug ? (ani)
        op Olà
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Olà
  • 5QShDGKPEe (3JbCKahvYd)
        op foto trouw
  • YlKU5OJqPq4E (Ybq7EG66pRZ)
        op FOTO LOGO ANTWERPEN
  • HTAyCDQA (XYwLsi9VV8)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • qI9mM8WJ (ZCVhBY2eB)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • hello hello hello - nice to see you, please visit again!
    hallo, olà, doei, bonjour, bedankt voor je bezoekje!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    NABORAM
  • Hier vind je informatie over borstkanker : website Antwerpen
  • een moeder aan de computer
  • dear son...
  • The good old days.

    Foto
    New Page 1

     

    this picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of ocean waves.
    Alone they might be washed away, but together they stand strong.
    Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing a wave of my own.
    I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.

     All of us girls,

    Old and young,
    Near and far,
    Hold special memories of good times we've shared.
    We've had our share of hard times when our friends were there to make us feel better.
    We've shared...
    our hearts,
    our time,
    our secrets ,
    our fears,
    our hopes

    and our dreams.
    Let us never break the chain of friends!


    Mrs.Bo and Mr. Silver

    05-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herniaretta slaat weer toe ....

     

     

    Ik ga vandaag nog eens een poging doen om iets in te zetten met "de nieuwe editor".  Benieuwd hoe het deze keer op mijn blog te voorschijn zal komen?!

    Bij mijn vorig item was de tekst font niet juist, mijn kader was verdwenen en de foto die ik bovenaan had gezet stond vanonder als een apart item.    

    Maar ik ben een doorzetter.   Ik blijf lustig verder knoeien en als we niet proberen weten we het niet hé?  Ik merk dat er toch al enkele fouten rechtgezet zijn.  

    Het spijtige is wel dat voor elk ding dat rechtgezet wordt een ander dan weer fout loopt, maar ik ga vandaag niet te veel moeite doen.  Gewoon schrijven, knippen en plakken, misschien met een foto....lukt het niet dan heb ik er niet al te veel tijd in gestoken.

    Ik zou vandaag trouwens nog wat willen oefenen met ‘Flashkes' maken. Tot veel meer ben ik spijtig genoeg niet in staat.  Ik kan vandaag al terug recht zitten.  Tot gisteren lag ik horizontaal, plat, flat-out, K.O., in de zetel of op het bed.

    Herniaretta  - de lelijke duvel - had me weer in haar wurggreep.     Door haar heb ik mijn blogmeeting met mijn vrienden waar ik zo naar uitkeek moeten missen.  Vreselijk!  Nu moet ik weer een heel maand wachten.

    Maar het was dikke bult, mijn eigen schuld.  

    Donderdag waren kleinzoon 2 en 3 hier en ik voelde me goed, heel goed zelfs.  Ik ben me er altijd van bewust dat ik voorzichtig moet zijn,  dus toen ik kleinzoon 2 leerde touwtje springen, sprong ik héél voorzichtig.

    Kort erna toen ik kleinzoon 3 naar boven droeg om een propere pamper aan te doen,  ging ik langzaam met hem op mijn arm de trap op.   Ik was er niet op voorbereid dat hij zich plots voorover zou laten vallen en ik ons enkel nog kon redden mits een acrobatische toer dat me zelf verbaasde.  Ik wist niet dat ik nog zo lenig was. 

    Daarna was't natuurlijk prijs ... eerst kwam de knagende pijn, dan de zeurende pijn en dan... yep ... Herniaretta sloeg weer meedogenloos en genadeloos  toe.  Ik kon amper nog bewegen.

    Ik las (en heb het met mijn eigen ogen gezien) dat de zoon van Paz na een rugoperatie ongelooflijk snel goed te been en pijnvrij was, maar ik ben  doodsbang om me te laten opereren.   Trouwens geen enkele dokter spreekt van een operatie, misschien omdat mijn Herniaretta niet constant aanwezig is.

    Enfin, genoeg gezaagd en gezeverd, er zijn mensen die veel erger ziek zijn.

    Ventje is vandaag weer de hele dag aan't verbouwen bij zoon 2 en toen ik hem zei dat ik vandaag misschien het gras wel kon afrijden kreeg ik een dodelijke blik en zei hij : "durft niet hé, ge zijt nu eindelijk een beetje beter! Schrijf maar wat op uw computer" - en zoals ge ziet ben ik een héél volgzame, gehoorzame vrouw.

    Nog even en we moeten door de tuin met een machete onze weg banen, maar ik zal het toch maar best vandaag nog wat kalmpjes aan doen.

    Ik wil wel even terugkomen op mijn vorige item over "de kleuterjuf" op de voorpagina van de Frut.

    Een lezer schreef me dat hij het jammer vond dat ik niet dieper ingegaan was ‘waarom' dit artikel voorpagina nieuws was. 

    Nu, dat was nèt wat me dwars zat  : dit artikel had nooit op de voorpagina mogen staan, dit artikel had zelfs NIET in de krant mogen staan.

    Ik vraag me nog altijd af waarom de redacteur beslist heeft om dit in de krant te zetten en dan nog wel op de voorpagina.

    Kende hij de ouders persoonlijk?   Kende hij de school?   Kende hij de juf?  Was het gewoon sensatie?   Is het komkommertijd?

    Bovendien vond mijn lezer het jammer dat ik de GVA "de Frut" noemde, maar niet zei waar deze naam vandaan kwam.

    Wilt ge geloven dat ik niet weet waarom we het "de Frut " noemen.  Misschien is het omdat met in 't Antwerps een friet een frut noemt en gebruikte men vroeger oude kranten om fritten te verpakken in de frituur. 

    Frut is ook "kop" of "kip-kap" in het Antwerps.  Men zegt ook:  " 't hangt in frut vaneen."  ('t is helemaal kapot). 

    Ook zegt men "'t is frut.."  als het op niets trekt, slechte kwaliteit, slecht gemaakt.  

    De GVA hoeft nu geen sensatieblad te worden om die naam waar te maken hé!

    Dankzij mijn lezer ben ik nu al twee dagen (ik lag tenslotte plat) aan't  piekeren over de Frut/GVA.  Ik vind geen duidelijke definitie op Google.

    Kan iemand me misdschien zeggen waarom we de GVA de Frut noemen?

    Trouwens ik was,  toen ik dat item schreef over de kleuterjuf, zo boos op de GVA dat ik hen geen gratis reclame gunde en daarom bewust het Antwerps woord Frut gebruikte. (Bij deze is dat dan wel gebeurd)

    Ik heb ook geen lezersbrief naar de GVA gezonden omdat de mama en de kleuter  ‘nieuwe Belgen' zijn en bij alle kritiek op ‘nieuwe Belgen' wordt men in Antwerpen voor racist uitgescholden of ben je "eentje van het VB." 

     Ik hoop dat ik de vragen van mijn lezer hiermee enigszins beantwoord heb. 

     

      



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (9)

    08-07-2008
    Wat steek je toch maar allemaal uit!
    Je kunt je ook niet kontent doen hé! Waarschijnklijk weer goede voornemens maken als het pijn doet, en die prompt vergeten ala alles weer normaal voelt! Ik ken dat! Toch oppassen, en inderdaad, zo'n operatie is het laatste redmiddel. Als het dan al gered wordt, wat er scheef zit! Wens je spoedige en volledige beterschap! En laat het gras maar groeien, laat het gras ...... Knuf van

    08-07-2008 om 00:04 geschreven door Michelly


    06-07-2008
    "
    Inderdaad Bojako ieder operatie is verschillend. Mijn zus is al 3 keer " onder het mes" geweest en heeft veel pijn gehad. In maart was haar derde operatie aan de rug  en ze loopt nog altijd met een " ijzeren corset" aan rond en dat zal nog een maand zo blijven. Ik kreeg van de specialist de raad" Van een rug blijf je best af zolang je kan". Hoe is het nu, al wat beter?Liefs

    06-07-2008 om 12:03 geschreven door Natoken


    *
    Niet iedereen voelt minder pijn na een operatie, ik ken zelfs iemand waarbij ze de vastgezette schakels terug hebben moeten losmaken. Met een Henrietta zou je geen kinderen mogen dragen of opheffen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar je moet toch ook even aan jezelf denken nana want als je straks helemaal omver ligt, wie zal dan voor je lievelingen zorgen?

    06-07-2008 om 00:58 geschreven door camille


    05-07-2008
    Frut
    Dat van die "frut", kop of kipkap is de meest genoemde uitleg. Vroeger was in de Steenhouwersvest, een bekende beenhouwer (slager) "Raes" die maakte de beste frut van't stad, zure frut, "frut van Raes" was alom bekend. De Gazet van Antwerpen had mee van de grootste bladzijden toen, daarom werd ze ook het meest gebruikt om die frut in te pakken. Misschien ook voor de fritten, int plat Antwerps "pattatfrut". Maar juister en dat werd gezegd op de Luizenmarkt, het Sint Andrieskwartier dat de rode burcht genoemd werd omdat daar de meeste Socialisten woonden en de GVA een fanatiek katholieke gazet was, en zoals frut gemaakt werd van meestal overschotjes, afval, alles werd daar doorgedraaid, vergeleek met dat met de GVA, wat daar in geschreven stond was 'frut".  Blijf maar goed die rug verzorgen, eerst denken voor je iets opraapt, oppakt, en zeker kinderen wiens bewegingen onvoorspelbaar zijn. Ze steeds dicht tegen je aandrukken. zodat ze niet gaan hangen, dat heeft tante Henrietta niet graag. We hebben je erg gemist hoor. Snel weer beter schat. Een voorzichtige knuffel van ons.

    05-07-2008 om 17:43 geschreven door Ludovikus


    *
    Ten eerste zeggen dat ik je verschrikkelijk hard gemist heb gisteren en dat ik blij ben dat je rug al een ietsiepietsie minder pijn doet vandaag. Wacht nu nog even voor je weer je circusact gaat uitoefenen.
    Nu wat De Frut betreft, Paz'ke heeft de betekenis al gegeven, dus moet ik het niet meer doen. En zoals jij al veronderstelde was het ook zo dat onze "Frutjes" in gazettepapier werd ingepakt om ze lekker warm te houden en dat was dan meestal GVA. Als kinderen vonden we ook niets lekkerder dan een portie huisgebakken frieten ingepakt in de "Frut" en dat op den deurpel/dorpel (drempel) te gaan opeten.
    Ik ben het eens met Paz wanneer ze zegt dat de juf in de fout is gegaan, maar of het nu voorpaginanieuws moest zijn! Ik lees al jaren geen krant meer, vroeger het nieuwsblad, en wat ik daar het beste aan vond was het kruiswoordraadsel en de column van Marcella Baetens.

    Hopelijk heeft zoonlief mijne Sjeeraar klaar tegen morgen anders zit ik voor het eerst sinds jaren zonder pc, maar dat zal wel niet in de gazet komen.
    Dikke kus

    05-07-2008 om 12:52 geschreven door huismusje/troubadoerke


    "
    Sukkeltje toch kan er van meespreken en 't is hier ook zo telkens als het beter gaat,wordt ne mens overmoedig en lap!!! Dat dragen van een kleintje zal je toch moeten beperken Bojako, ik weet het gemakkelijker gezegd dan gedaan maar...gras afrijden nu als je pas zo'n pijn hebt gehad.. Zou ik niet doen!!! Hou je maar rustig bezig hier op je peeceeke dan kunnen we mee genieten. Een lieve knuffel  niet te stevig want kan verkeerd uitvallen met die Herniaretta of hoe je ze ook noemt!!!

    05-07-2008 om 12:22 geschreven door Natoken


    Bojako

    nam verplicht platte rust

    Herniaretta had haar weer gekust.

    Na t touwtje springen moest ze haar overmoed met pijn bekopen

    omdat ze met een kind in de armen op de trappen ging lopen.

    <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Daar ze bijna niet meer recht kon staan

    is de blogmeeting zonder haar doorgegaan.

     

    Vandaag vult ze haar tijd met schrijven, knippen en plakken.

    Zou de Zilveren zijn gebit stevig aan elkaar blijven plakken?

     

    Het is een vraag die me spontaan te binnen schiet.

    Want zonder tanden praten dat gaat blijkbaar niet.

     

    Frut, het woord is zonder tanden moeilijk uit te spreken.

    En dat woord zal zeker soms de stilte van t schrijven breken.

     

    Ja, het is zo dat wanneer oude Belgen over nieuwe iets zeggen

    ze het als racist op het politiebureel kunnen komen uitleggen.

     

    En als dat dan nog moet gebeuren zonder tanden.

    Je zou er verdorie door in de gevangenis belanden.

     

    Zeker als bekend wordt dat de Zilveren een dodelijke blik heeft

    wanneer hij met metselaarshand krachtdadige bevelen geeft.

     

    Enfin, rust maar goed uit vandaag Bojako een lichaam is geen machine.

    Stel je voor zeg dat onze maaltijd zou bestaan uit olie en benzine

     

    Lieve groeten, Uilenspiegel.

     

     

    05-07-2008 om 11:48 geschreven door Uilenspiegel.


    frut
    Wilt ge geloven dat ze het afgelopen week toevallig op radio 2 (omroep antwerpen) aan het verklaren waren?!
    Het was al bezig voor ik er erg in had, maar wat ik ervan begrepen heb is : wanneer er niet veel meer geld was om eten te kopen, de mensen(handelaars/slagers?) vanalles bij elkaar kapten(stukjes vlees, kruiden etc), er "frut" van maakten en verpakten in een krant. Voor de antwerpenaars was dat meestal in de Gazet van Antwerpen, die daardoor de naam "frut" kreeg, voor wat erin verpakt werd. Tegelijk geeft het aan dat in die krant een grote verscheidenheid (óok ne "frut" dus)aan artikels staat. QED !
    Beterschap met die rug maar weer, sukkeltje toch...Zeker geen gras afrijden zunne!
    Zelf zit ik na de behandeling van gisteren met een pijnlijker nek dan ooit, terwijl het tevoren zo goed gebeterd was : kunt daar aan uit...
    Dikke kus,  

    05-07-2008 om 11:42 geschreven door paz


    ..
    Dju,ik weet het ook niet,mijne frut is zuur ,denk ik Dus nu met zijn allen op zoek naar die betekenis...waarom "DE FRUT" heb je gisteren gemist zenne Bijouke,soigneer je he! Of liever ,laat je door Mr Silver maar wat verwennen!
    p27bb5e7e1a0c79d5d191a2of0.jpg
    tekst004wwwanimaatjesnlms6.gif

    Ga nooit alleen uit.
    Neem altijd jezelf mee.
    Dikke knuffel van Lipske!

    05-07-2008 om 11:02 geschreven door hotlips




    Inhoud blog
  • Olà
  • een kat op een hete tinnen dak ...
  • lalalalala....die mooie zomer ....
  • to blog or not to blog ...
  • warm en koud en besparingen ...
  • het moet niet altijd serieus zijn .... :-D
  • een stadje doen ...
  • nooit gedacht dat ik zo iets zou posten ...
  • Op verzoek van veel vrienden hervat ik mijn blog …
  • eventje terug ...

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    100%
    150%
    200%
    LOEP


    Foto

    kleinzoon 1


    Foto

    kleinzoon 2
    Foto

    kleindochter
    Foto

    kleinzoon 3


    Foto

    kleinzoon 4


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    met_hart_en_ziel
    blog.seniorennet.be/met_har
    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • HUISMUSJE 1

  • Zoeken met Google




    Archief per maand
  • 01-2017
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 12-2005
  • 11--0001

    ik zou niet nee zeggen indien ze het moesten vragen...
    maar ze vragen het niet......

    I wouldn't say no if they asked me....
    but they don't ask me.....


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • voor info over dyslexie moet je bij sprankel zijn!

  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • of voor nederland bij Balans


  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • kING OF THE CASTLE

  • Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk.
    Before you open this link, turn off my blog music at the top right!
    Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!