Apen


Witgezichtsaki
Komen voor in de tropische regenwouden van Brazilië, Frans-Guyana, Guyana, Suriname en Venezuela. Ze leven in vrij kleine groepen en bevinden zich op hoogten tussen 210 en 750 meter. Ze kunnen sprongen maken van wel 10 meter. Hun voedsel bestaat uit fruit, maar ook noten, zaden, bladeren en insecten.



















