Inhoud blog
  • Herkeuringen sneller uitgevoerd
  • Brandweerlui voelen zich veiliger dankzij hoffelijkheidslic
  • Dit was een mooi kasteel
  • Een verbeterde Sterckerman
  • Met een caravan ,op vakantie
  • Luchtkoelers van Truma
  • Europa park
  • Europa Park
  • een mooi hotel aan het water
  • Een ,nieuwe Kosmo H1319
  • Duitse vakwerkhuizen
  • Een moderne Malibu
  • De terrassen zijn nog leeg
  • zomer aan de Bodensee
  • Pretpark
  • Een toren met kleintjes
  • Een nieuwe MAXIA bij Hobby
  • Leuker met een boot
  • Opletten in Spanje
  • Een mooie hoek
  • Subaru valt in de smaak
  • Waarom?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Caravan en Zwerfauto nieuws
    Weetjes over caravans en zwerfauto's
    04-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caravan Salon Düsseldorf


    Voor ieder die zich overal ter wereld thuis voelt


    CARAVAN SALON wordt het centrum van de caravaning-wereld
    Mobiel reizen is meer dan een vorm van vakantie; het is een levensgevoel dat steeds meer aanhangers vindt. Voor ieder, die zich overal ter wereld thuis voelt, verandert CARAVAN SALON van 25 augustus tot 3 september in het centrum van de caravaning-wereld. Op een oppervlakte van 250.000 vierkante meter, worden meer dan 720 exposanten caravans, campers en kampeerbusjes gepresenteerd - voor elke smaak en elk budget. Daarnaast vinden bezoekers in 16 hallen en op het buitenterrein basisvoertuigen, accessoires, uitbouwonderdelen, tenten, stacaravans, vakantie-bestemmingen, camping- en staplaatsen.

    CARAVAN SALON is tien dagen lang hét belangrijkste internationale platform voor mobiel reizen en het hoogtepunt van het jaar voor alle caravaning-fans. Naast het brede scala aan producten en een groot aantal diensten rond caravaning, biedt de toonaangevende beurs ook een gevarieerd programma, dat perfect op de interesses en behoeftes rond de mobiele vrije tijd is afgestemd. Speciale tentoonstellingen en talloze events vol actie, plezier en een goede sfeer nodigen jong en oud uit om naar het beursterrein in Düsseldorf te komen. Bovendien is CARAVAN SALON het belangrijkste forum voor professionals, experts en brancheverenigingen uit de hele wereld.
    3e Duitse Staplaatsdag: ‘Duurzaam, digitaal en informatief - wat ons in beweging brengt en hoe we vooruitkomen’

    In Duitsland zijn er momenteel bijna 4.700 staplaatsen voor campers met meer dan 71.000 standplaatsen - niet genoeg om gelijke tred te houden met het groeiende aantal campers. Een ontwikkeling die ook steeds meer staplaatsen in minder drukbezochte plaatsen in de schijnwerpers plaatst en daarmee steeds meer regio's de kans geeft om deel te nemen aan de caravaning-boom.
    Tegen deze achtergrond nodigen CIVD, ADAC en DTV op maandag 28 augustus 2023 geïnteresseerden op CARAVAN SALON in Düsseldorf uit voor de 3e Duitse Staplaatsdag, die onder het motto ‘Duurzaam, digitaal en informatief - wat ons in beweging brengt en hoe we vooruitkomen’ staat.

    Het evenementenprogramma met ervaren experts en wetenschappers belooft onder andere interessante inzichten in natuurvriendelijke toeristische projecten, inzichten op het gebied van de winstgevendheid van de laadinfrastructuur op staplaatsen en campings, wat gasten verwachten van overnachtingsplaatsen en hoe de Generatie Z over campertoerisme denkt.


    Model-camperstaplaats op het buitenterrein
    De Caravaning Industrie Verband (CIVD) presenteert dit jaar op het buitenterrein tussen de hallen 10 en 17 een speciale tentoonstelling met innovatieve oplossingen op het gebied van staplaatstechnologie en -infrastructuur. Experts uit de branche en producenten laten aan de hand van praktijkvoorbeelden zien, hoe een succesvolle planning en exploitatie van camperstaplaatsen werkt. Hierbij ligt de nadruk met name op duurzaamheid en elektrische mobiliteit. Net als de voorgaande jaren kunnen bezoekers ter plaatse advies van experts krijgen.
    Symposium Natuur.Toerisme.Toekomst: ‘De natuur ervaren: avontuur, buitensport en duurzaam toerisme’
    Steeds meer mensen willen hun vrije tijd in de natuur doorbrengen. Voor veel toeristische regio's en de partijen die daar actief zijn, is deze trend dé kans bij uitstek om natuurbehoud en kwaliteitstoerisme met doordachte en duurzame concepten te combineren.
    Maar hoe zien duurzame toerismeprojecten er in de praktijk uit? En hoe kunnen sportaanbiedingen met natuurbescherming worden gecombineerd? Onder het motto ‘De natuur ervaren: avontuur, buitensport en duurzaam toerisme’ zullen vertegenwoordigers uit de politiek, het bedrijfsleven, de wetenschap en de sport tijdens het symposium Natuur.Toerisme.Toekomst op dinsdag 29 augustus 2023 hierover discussiëren. Deelnemers kunnen best practices en gesprekken over duurzaamheidsthema's verwachten.


    CIVD presenteert nieuwe opleiding
    De eerste beroepsopleiding die speciaal op de branche is afgestemd, is een belangrijke mijlpaal voor de caravaning-branche. Met de nieuw opgerichte

    specialisatie ‘Caravan- en campermonteur’ zullen in de toekomst gespecialiseerde vakkrachten voor de productie, het onderhoud en de reparatie van caravans en campers worden opgeleid. Hiermee komt de caravaning-branche actief tegemoet aan de enorme vraag naar gespecialiseerde vakkrachten. De CIVD wijdt ook dit jaar op het buitenterrein van CARAVAN SALON een eigen stand aan deze nieuwe beroepsopleiding. Op deze stand informeren vertegenwoordigers van de branche potentiële leerlingen en hun ouders/opvoeders over de inhoud van de opleiding en de uitstekende carrièremogelijkheden in de caravaning-branche.


    ADAC zoekt de ‘Kampeerder van het jaar 2023’
    De ADAC is op zoek naar de ‘Kampeerder van het jaar 2023’. De finale van de landelijke wedstrijd vindt op zaterdag 2 september (11 tot 16 uur) op het buitenterrein voor hal 10 op CARAVAN SALON plaats. Acht campereigenaren uit heel Duitsland hebben zich tijdens de ADAC Camping Days in juni of met een wildcard voor de eindronde gekwalificeerd en moeten hun vaardigheden in verschillende rijdisciplines en bij verschillende speciale opdrachten bewijzen. Bij de ADAC ‘Kampeerder van het jaar-verkiezing’ staat, naast een flinke dosis plezier, verkeersveiligheid centraal.
    ‘Starter Welt’ in hal 7 - een must voor beginners
    Voor alle beginners toont de ‘Starter Welt’ in hal 7 waarop zij bij de aankoop of het huren van campers en caravans op moeten letten. Hierbij staat onafhankelijk advies centraal. De experts beantwoorden ook vragen en bieden individuele oplossingen aan. Daarnaast biedt het lezingenforum een gevarieerd programma over verschillende onderwerpen op het gebied van mobiele recreatie die voor starters relevant zijn


    Doe-het-zelf-avontuur
    Bij het ‘Doe-het-zelf-avontuur’, opgezet door ‘Explorer / Wanderlust’ in samenwerking met Martin Kreplin op het buitenterrein voor de hallen 13 en 14, krijgen doe-het-zelvers praktische tips voor het ombouwen en aanpassen van voertuigen tot campers. Verschillende dagelijkse lezingen voor beginners, gevorderden en professionals behandelen onderwerpen als stroom- en energievoorziening, werkplaats en materiaalkennis, verwarming en koken, wonen en timmerwerk, ramen en luiken, maar ook isolatie en het ontwerpen van de indeling.


    Hal 3: Equipment & Outdoor en Travel & Nature
    Van de volgende wandeltocht in het hooggebergte, een peddeltocht op een idyllisch bergmeer, snel raften door stroomversnellingen of ontspannen SUP op kalme rivieren, voor degenen die houden van activiteiten in de vrije natuur, is hal 3 dé place to be. Onder het motto ‘Travel & Nature’ en ‘Equipment & Outdoor’ kunt u heerlijk dromen over uw volgende caravanvakantie in de bergen of aan zee. Hier vindt u traditionele en alternatieve kampeer- en camperplaatsen, de mooiste regio's en een groot aantal recreatieve activiteiten. Bovendien informeren talrijke regio’s van over de hele wereld over geweldige bestemmingen voor de mooiste tijd van het jaar. Ook zijn er volop ideeën en tips voor de juiste uitrusting voor buitensport. Ook aanbieders van tenten, vouwcaravans, caravan- en campingaccessoires en outdoor-kleding en -uitrusting tonen hun diverse aanbod. Het podium Travel & Nature CONNECTED in het midden van hal 3, biedt een spannende mix van entertainment en presentaties over bestemmingen, uitrusting en recreatieve activiteiten.


    E-bikeparcours voor hal 15
    Fietsen is een favoriete hobby van veel caravaning-fans. Vooral e-bikes zijn erg populair en worden graag gebruikt voor de ‘laatste mijl’ tussen de camping en de excursiebestemming. Op het buitenterrein voor hal 15 biedt het ‘E-bikeparcours’ bezoekers de gelegenheid om de rij-eigenschappen van elektrische fietsen, e-scooters en elektrische scooters op een apart terrein uit te proberen.
    Droomreizen voor campers en spannende EOFT-films
    In het Traumtouren-Kino op de 1e verdieping van hal 1, kunnen bezoekers ook dit jaar bijzondere caravaning-bestemmingen leren kennen. Konstantin Abert, Janette Emerich en Uwe Hamm nemen caravaning-fans mee naar nabij en ver weg gelegen droombestemmingen en zorgen met hun mooie shows voor een speciaal wow-effect. Op vrijdag 1 september zijn er tijdens de European Outdoor Film Tour (EOFT) spectaculaire outdoor- en adventure-films te zien. Op het podium ‘Travel & Nature CONNECTED’ in hal 3, biedt de EOFT-crew een kijkje in de spectaculaire diversiteit van outdoor-sporten. Of het nu in de diepe jungle is, op grote hoogte of een reis rond de wereld - de professionals op het scherm laten zien hoeveel inspiratie er in de wereld en in ons zelf is te vinden.

    Activiteiten voor kinderen
    In hal 3 zorgt een door de Deutschen Wanderverband en Messe Düsseldorf georganiseerde rally gedurende de hele beursperiode ervoor, dat CARAVAN SALON ook voor kinderen een mooie ervaring is. Met een speciale loopkaart kunnen kinderen de hal verkennen en bij verschillende exposanten kleine puzzels oplossen of deelnemen aan gevarieerde interactieve activiteiten. Jonge en oudere kinderen vinden in het Adventure Camp van de Stadtsportbund Düsseldorf diverse speel- en klimmogelijkheden. Op het buitenterrein tussen hal 11 en hal 15 nodigen verschillende activiteitenstations uit tot spel en plezier.


    Preview Day
    Op de Preview Day op vrijdag 25 augustus kunnen bezoekers in een exclusieve ambiance van de première van de vakbeurs genieten. Dankzij het beperkt aantal tickets, kunnen geïnteresseerden op hun gemak alle voertuigen en nieuwtjes bekijken en zich uitgebreid laten adviseren door de exposanten.


    Caravan Center
    Wie van het beursbezoek een korte vakantie wil maken, kan in het populaire Caravan Center op parkeerplaats P1 van het beursterrein terecht. Deze tijdens CARAVAN SALON grootste camperstaplaats van Europa met ongeveer 3.500 staplaatsen met en zonder voorzieningen, kent een groot gemeenschapsgevoel. Vanwege de grote vraag zijn de camperplaatsen snel volgeboekt en moeten daarom tijdig via de ticketshop op www.caravan-salon.de worden gereserveerd.

    Tickets en prijzen voor CARAVAN SALON Düsseldorf 2023:
    Een dagkaart kost in het weekend 19 euro voor volwassenen en doordeweeks 17 euro; dagkaarten met korting (scholieren, studenten, Club CARAVAN SALON & boot, ADAC) kosten 16 euro in het weekend en doordeweeks 14 euro; voor kinderen (6 tot 12 jaar) kost een dagkaart in het weekend 8 euro en doordeweeks 6 euro. Daarnaast wordt er van maandag tot vrijdag een middagkaart aangeboden voor 10 euro (van 14 tot 18 uur). De prijzen voor de Preview Day bedragen 35 euro voor volwassenen (met korting 30 euro) en kinderen van 6 tot 12 jaar betalen 8 euro.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 26/02-04/03 2018

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!