Foto
Over mijzelf
Ik ben Gerd
Ik ben een vrouw en woon in prov Antwerpen (Belgiƫ) en mijn beroep is invaliditeit.
Ik ben geboren op 20/12/1958 en ben nu dus 65 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fietsen, wandelen en pc.
Ik ben alcoholiste en ben meer dan 11 jaar nuchter. Ben, ondanks heel veel tegenslag, niet opnieuw gaan drinken. Als ik dit kan, kan jij het ook !
Foto
Foto
Mail

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

Foto
Zoeken in blog

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Alcohol
Informatief over drank en drankverslaving.
Dit ie een blog waarin alles rond alcohol draait maar in de breedst mogelijke zin.
19-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verongelukte jongeren E314 2014 herdacht en de feiten van het ongeluk.

7 op E314 verongelukte jongeren jaar later herdacht

08/03/2015 om 17:04 door HDB

Leopoldsburg / Zonhoven - Vandaag worden de zeven jongeren uit Leopoldsburg herdacht, die precies een jaar geleden zijn omgekomen in het zware verkeersongeval op de E314 in Zonhoven. De moeders van Mitch (21) en Laura (15) zijn samen gekomen met zo'n 150 vrienden en familieleden op het kerkhof van Leopoldsburg.

"Het is zwaar. We beleven alles weer opnieuw", zegt Nathalie Onkelinx, de mama van Laura. Na het kerkhof wandelen ze naar de kiosk, een plek waar de jongeren vaak samenkwamen.

Ook de ouders van Melanie (15) en Ilkay (15) hebben samen de dood van hun kinderen herdacht.

 

Overzicht van 8 maart 2014

Slachtoffers ongeval op E314 15 à 23 jaar oud

8 maart 2014 Auteur: Rik Arnoudt, Jan Huys, Gert Van Boxel, Zico Saerens, Belga

Bij een zwaar verkeersongeval op de E314 in Zonhoven zijn vorige nacht zeven doden gevallen. Het ongeval gebeurde kort voor 2 uur ter hoogte van Park Midden Limburg. Een personenwagen reed er achteraan in op een rijdende Duitse tankwagen en vloog in brand. Alle slachtoffers komen uit de buurt van Leopoldsburg en waren 15 à 23 jaar oud.

De wagen, een BMW, ging aan het slingeren en kwam in de vangrails terecht. Kort daarna vloog het voertuig in brand. Voorbijrijdende automobilisten en de trucker snelden nog met brandblusapparaten ter hulp, maar het vuur verspreidde zich razendsnel.

Ook de brandweer was snel ter plaatse. "Wij zijn opgeroepen voor een brand. Bij aankomst bleek dat een wagen onder een rijdende tankwagen was gereden", zei Eddy Vanwetswinkel van de brandweer van Genk. "We hebben enkel het voertuig kunnen blussen, meer hebben we niet kunnen doen."

Eerst meldde de politie dat er zes mensen omgekomen waren bij het verkeersongeval, maar onderaan in het brandende voertuig werd nog een zevende slachtoffer aangetroffen. Dat bleek toen het slachtoffer identificatieteam van de federale politie bezig was met de werkzaamheden in het wrak.

De wagen stond ingeschreven op een persoon uit Leopoldsburg. Ook alle inzittenden zouden jongeren uit Leopoldsburg zijn. Alle slachtoffers komen uit Leopoldsburg en Hechtel-Eksel. Ze liepen allemaal school in Leopoldsburg. Er is een crisiscentrum opgericht om ongeruste ouders of familieleden op te vangen. Aan het jeugdhuis waar de jongeren vaak samenkwamen, stroomden vanavond vrienden en familieleden toe.

"Het is nu belangrijk dat de juiste linken gelegd worden tussen de slachtoffers en de families en dat hier geen fouten in gebeuren", zei de Hasseltse procureur des Konings Marc Rubens vanmorgen..

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet heeft ondertussen haar medeleven betuigd aan de familieleden van de slachtoffers. "De bevoegde politiediensten en de brandweer hebben al alles in het werk gesteld om de nodige hulp te verlenen en zullen zich verder blijven inzetten", zegt ze.

"Ik heb zijn sleutels afgepakt omdat hij te dronken was"

Door: redactie 10/03/14 - 03u00 Bron: Het Laatste Nieuws

 Eén van de beste vrienden van de eigenaar van de BMW zegt dat hij enkele uren voor de crash nog diens autosleutels heeft afgepakt omdat de 22-jarige jongeman te veel gedronken had. Het lijkt er dus op dat iemand anders het stuur overgenomen heeft.

Dat zegt de 18-jarige Levi, één van de beste vrienden van Wouter, de eigenaar van de BMW. Hij vertelt hoe ze vrijdag samen iets gingen drinken in Leopoldsburg. "Plots kreeg Wouter telefoon: een vriendin had zich in haar hand gesneden. Of hij met haar naar de spoed kon rijden", vertelt Levi. "Maar Wouter had te veel gedronken. Dus pakte ik zijn sleutels af", aldus Levi.

Voorlopig rijbewijs
Die gaf hij aan de moeder van de vriendin die de snijwond had opgelopen. Hij drukte haar op het hart dat ze onder geen beding de sleutels mocht afgeven. "Ook tegen Wouter zei ik: 'Kerel, jij kunt vanavond niet meer rijden'." Wouter mocht 's nachts ook niet rijden met zijn voorlopig rijbewijs, dat hij volgens vrienden al eens kwijtraakte omdat hij de voorwaarden had geschonden.

Het is onduidelijk wat zich daarna heeft afgespeeld, maar het lijkt erop dat niet Wouter maar iemand anders aan het stuur gezeten zou hebben. Het parket wilde dat gisteren niet bevestigen of ontkennen.

Stiekem weggeglipt
Onderweg pikte het gezelschap ook nog Mitch op in het jeugdhuis en het koppeltje Matthias en Freya. De 15-jarige Melanie, die vrijdagavond op tijd thuis moest zijn van haar ouders, verliet om middernacht zonder medeweten van haar familie opnieuw de ouderlijke woning en stapte eveneens in de wagen. "Haar moeder voelt zich verschrikkelijk schuldig dat ze dat niet gemerkt heeft", zegt Levi.

Leopoldsburg geeft namen van zeven slachtoffers vrij

Door: redactie HLN 9/03/14 - 10u54© epa.

Het gemeentebestuur van Leopoldsburg heeft de namen van de zeven dodelijke slachtoffers van het dramatische verkeersongeval op de E314 in Zonhoven vrijgegeven. De naaste families van de verongelukte jongeren - allen tussen 15 en 23 jaar oud - werden eerst persoonlijk ingelicht door de autoriteiten.

Gisteren publiceerde de Facebookpagina 'RIP Slachtoffers kamp 8 Maart 2014' al de namen van de Limburgse jongeren, wat voor controverse zorgde. Sommigen vonden dat dit te snel gebeurde. De pagina kreeg inmiddels al 25.000 likes.

Het gemeentebestuur van Leopoldsburg geeft de namen nu officieel vrij. Het gaat om:

Ilkay (15 jaar)
Melanie (15 jaar)
Laura (16 jaar)
Freya (16 jaar)
Matthias (20 jaar)
Wouter (22 jaar)
Mitch (23 jaar)

Zes van hen zijn van Leopoldsburg, een persoon woonde in Hechtel-Eksel en liep school in Leopoldsburg.

Vijf plechtigheden voor slachtoffers ongeval E314

Door: redactie HLN 10/03/14 - 11u42 Bron: vtm.be

De zeven dodelijke slachtoffers van het zware verkeersongeval in Zonhoven zullen vanaf donderdag in vijf plechtigheden begraven worden. Dat zegt burgemeester Wouter Beke.

De eerste plechtigheid is donderdag voor een van de slachtoffers. "Vrijdag zijn er twee diensten voor twee van de jongeren", aldus Beke. "Zaterdag is er dan nog een plechtigheid voor een slachtoffer apart en eentje voor drie jongeren die samen zullen begraven worden."

De gemeente Leopoldsburg wil ook nog voor alle zeven personen samen een plechtigheid houden. "Daarover vergaderen we vanavond", aldus Beke. "Het tijdstip en de vorm van die bijeenkomst zullen we in overleg met alle raadsleden vastleggen."

In de scholen waar vier van de zeven slachtoffers school liepen, worden allerlei initiatieven genomen om de leerlingen te helpen bij het verwerkingsproces. In het Sint-Michielsinstituut en het Atheneum van Leopolsburg, alsook in de provinciale school Provil in Lommel werd een rouwkamer ingericht en kan in een rouwregister een boodschap worden achtergelaten. Professionele begeleiders staan klaar om leerlingen met vragen op te vangen.

In het Sint-Michielsinstituut van Leopoldsburg, waar de om het leven gekomen Melanie en Freya naar school gingen, is er naast de rouwkamer en het rouwregister ook een rouwmuur, waar leerlingen een boodschap van medeleven kunnen op noteren. Er zal in deze school een herdenkingsmoment voor alle leerlingen georganiseerd worden.

"Vanochtend werd er één minuut stilte gehouden op het schoolplein en in alle klassen wordt ruimte geboden om de gebeurtenissen te bespreken", zegt directeur Marc Aerts van het Atheneum in Leopoldsburg, waar de omgekomen Laura school liep. "De getroffen klassen krijgen extra ondersteuning door de klaastitularis en het CLB."

Bij Provil in Lommel, waar de om het leven gekomen Ilkay sinds dit schooljaar school liep, werden ongeveer dezelfde initiatieven genomen. "We hebben een ruimte ingericht met een foto van de leerling en enkele kaarsjes", zegt directeur Piet Vanhees. "Hier kunnen alle leerlingen van de school terecht. Er staat permanent een zorgbegeleider ter beschikking. De klasgenoten van het slachtoffer hebben we apart toegesproken. Zij gaven aan dat ze de tragedie willen verwerken door zo snel mogelijk over te gaan tot de normale dagorde."

 

 

 

 







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Foto

Inhoud blog
  • Belgen grootste drinkers op vakantie
  • Literatuur 4
  • Gebed op zondag
  • Grapje 4
  • Wijn in de gevangenis op doktersvoorschrift !!!!!

    Bezoekershoekje

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • zomaar (Mieke Bollen)
        op Welkom !
  • Mooi blogje (Maarten)
        op Liedjestekst 2 : DJ Kicken
  • hartverwarmend (heide)
        op Welkom !
  • Foto

    Archief per week
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015

    Interessante links
  • AA Vlaanderen
  • SOS Nuchterheid
  • Vereniging voor alcohol en andere drugsproblemen
  • De Druglijn
  • LEF magazine
  • Online Zelfhulp alcohol
  • De Belgische gids van de patiĆ«nt
  • Online Zelfhulp/stoppen
  • Online Zelfhulp/dag per dag
  • Allerlei verslavingen

    Foto

    22/02/2015 Winterwandeling 5 km met pauze voor heerlijke koffie.


    Foto

    Ik hou nu zoveel van koffie als ik ooit van drank deed.


    Lopen loutert
    alsof er iemand met je meeloopt,
    die fluistert: 'Wees nu eens stil'.
    Lopen loutert
    alsof er iemand met je meeloopt,
    die vraagt: 'Zou het ook zó kunnen zijn?'
    Lopen loutert
    alsof er iemand met je meeloopt,
    die je opnieuw de ogen opent.

    Ga dàn,
    gelouterd,
    weer terug
    om in je leven uit te dragen
    wat je hebt ont-dekt
    wat tevoorschijn is gekomen,
    zodat het vrucht kan dragen!

    Liesbeth Dercksen.

    Onderweg, een levensreis 

     

     


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!