Foto
Over mijzelf
Ik ben Gerd
Ik ben een vrouw en woon in prov Antwerpen (Belgiƫ) en mijn beroep is invaliditeit.
Ik ben geboren op 20/12/1958 en ben nu dus 65 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fietsen, wandelen en pc.
Ik ben alcoholiste en ben meer dan 11 jaar nuchter. Ben, ondanks heel veel tegenslag, niet opnieuw gaan drinken. Als ik dit kan, kan jij het ook !
Foto
Foto
Mail

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

Foto
Zoeken in blog

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Alcohol
Informatief over drank en drankverslaving.
Dit ie een blog waarin alles rond alcohol draait maar in de breedst mogelijke zin.
15-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebed op zondag
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Dank voor Uw vertrouwen
 
Lieve Herder,
dank voor het vertrouwen
in mijn manier van geloven :
het is niet altijd volgens “het Boek”
maar zeker evengoed bedoeld.
 
Lieve Herder,
dank voor het vertrouwen
in mijn manier van bidden :
ik vind niet altijd de juiste woorden
maar ze komen recht uit mijn hart.
 
Lieve Herder,
dank voor het vertrouwen
in mijn manier van leven :
dat is voor U niet altijd eenvoudig
maar U bent er telkens wel voor me !
(Gerd)

15-03-2015 om 00:00 geschreven door Gerd


>> Reageer (0)
14-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moordenaar die alcohol heet deel 1
Klik op de afbeelding om de link te volgen

“Door die dronken chauffeur ben ik bang om te genieten van het leven”

12 maart 2015 GvA Jan Stassijns

Getuigenis

Sophie Lodewijks (26) uit Antwerpen verloor zes jaar geleden haar vriend Lander in een tragisch verkeersongeval. Een dronken bestuurder reed met hoge snelheid in op de wagen van haar ouders. Haar moeder lag lange tijd in coma. In Charlie Magazine doet ze nu haar aangrijpende verhaal, een verhaal dat niemand onberoerd laat.

"'Op­staan jon­gens, we gaan zo rij­den.’ Het is 2u en mijn va­der staat in de deur­ope­ning van mijn slaap­ka­mer. Voor­zich­tig maak ik mijn vriend wak­ker 'Eeey Lan­der, op­staan, we gaan met va­kan­tie.’” Het zijn de eer­ste drie zin­nen van ‘De moor­de­naar die al­co­hol heet', het open­har­ti­ge en aan­grij­pen­de ver­haal van Sop­hie Lo­de­wijks (26) uit Ant­wer­pen.

Zes jaar ge­le­den, op 21 maart 2009, ver­trok ze met haar ou­ders en haar vriend Lan­der op ski­va­kan­tie naar Frank­rijk, een be­stem­ming waar ze nooit ar­ri­veer­den. Om 5u reed een dron­ken be­stuur­der met 180 ki­lo­me­ter per uur ach­ter­aan in op de wa­gen van het vier­tal. "Lan­der en ik wa­ren aan het sla­pen", ver­telt Sop­hie. “Tot ik plots ge­wekt werd door een lui­de knal en naar vo­ren ge­ka­ta­pul­teerd werd. De wa­gen ging ze­ven keer over de kop. Lan­der en mijn moe­der wer­den uit de auto ge­slin­gerd.”

Pas na 55 mi­nu­ten wa­ren de hulp­dien­sten ter plaats en bui­ten was het on­ge­veer tien gra­den on­der nul. Al die tijd lag Sop­hie bij het be­we­ging­lo­ze li­chaam van Lan­der, die la­ter in het zie­ken­huis over­leed. Haar moe­der heeft lan­ge tijd in coma ge­le­gen, maar over­leef­de het, on­danks zwa­re let­sels. “Ik had en­ke­le wat fy­sie­ke ver­won­din­gen op­ge­lo­pen, zo­als een ge­bro­ken schou­der, maar dat stel­de niets voor in ver­ge­lij­king met wat ik men­taal door­maak­te", zegt Sop­hie.

In shock

Haar ge­tui­ge­nis werd maan­dag ge­pu­bli­ceerd door Char­lie ma­ga­zi­ne, waar Sop­hie sta­ge loopt, en werd mas­saal ge­deeld op so­ci­a­le me­dia. De web­si­te van het ma­ga­zi­ne lag zelfs ge­rui­me tijd stil, om­dat de ser­ver het gro­te aan­tal be­zoe­kers niet aan­kon. “Ik heb dit ver­haal vo­rig jaar uit­ge­schre­ven voor me­zelf en de na­be­staan­den van Lan­der", ver­telt Sop­hie. “Om te ver­tel­len hoe zijn laat­ste mo­men­ten zijn ge­weest. Ik ben een paar keer bui­ten be­wust­zijn ge­weest en in shock ge­gaan, maar ik kan me nog al­les her­in­ne­ren van wat er zich die nacht heeft af­ge­speeld. De film die ik heb neer­ge­schre­ven, be­staat uit alle her­in­ne­rin­gen die ik heb van het on­ge­val en die mij ook al­tijd bij­blij­ven.”

“De eer­ste vier ja­ren na het on­ge­val, wa­ren enorm zwaar", zegt Sop­hie. "Maar ook nu draag ik het dra­ma nog al­tijd mee. Zoi­ets ver­geet je nooit. ’s Nachts wak­ker wor­den, dat ge­beurt steeds min­der, maar tel­kens wan­neer ik een on­ge­val zie ge­beu­ren of een am­bu­lan­ce zie rij­den, moet ik nog al­tijd te­rug­den­ken aan Lan­der en wat er zes jaar ge­le­den is ge­beurd.”

Stren­ge­re straf­fen

Het on­ge­val heeft ook Sop­hie's kijk op het le­ven com­pleet ver­an­derd. “Ik ben er me be­wust van hoe kwets­baar we als mens zijn. Ik wil daar­om zo veel mo­ge­lijk ge­nie­ten van het le­ven, maar dat maakt me soms ook bang", zegt de Ant­werp­se. "Bang om­dat het snel ge­daan kan zijn. Ge­luk­kig haalt die ge­dach­te nooit de bo­ven­hand.”

Sop­hie heeft ook meer­de­re ke­ren ge­pro­beerd om de dron­ken be­stuur­der die het on­ge­val ver­oor­zaak­te te con­tac­te­ren. “Om hem met de neus op de fei­ten te druk­ken", legt ze uit. "Waar­om was hij dron­ken ach­ter het stuur ge­kro­pen? Ik wil­de we­ten hoe hij om­ging met het feit dat hij de oor­zaak was van de dood van Lan­der. Geen wraak­ge­voe­lens, maar ik was ver­drie­tig en kwaad. Het was niet de eer­ste keer dat die chauf­feur on­der in­vloed reed. Hij was al meer­de­re ke­ren be­boet. Maar nu rijdt hij op­nieuw vro­lijk rond: een geld­boe­te en op­nieuw zijn rij­be­wijs be­ha­len, dat was al­les. Daar­om blijf ik ook plei­ten voor stren­ge­re straf­fen voor wie dron­ken ach­ter het stuur kruipt. Jaar­lijks val­len er in ons land achthonderd ver­keers­do­den, waar­van min­stens een kwart ver­oor­zaakt wordt door dron­ken au­to­mo­bi­lis­ten. Dit the­ma moet veel meer on­der de aan­dacht ge­bracht wor­den.”

Wak­ker schud­den

“We mo­gen ook de fa­mi­lie van Lan­der niet ver­ge­ten", be­na­drukt Sop­hie. “Het draait nu al­le­maal rond mijn ver­haal, maar ook zij lij­den enorm. Ik heb een su­per goe­de band met zijn fa­mi­lie. Ze heb­ben mijn va­der ook nooit iets ver­we­ten, ook niet toen de dron­ken be­stuur­der val­se ver­kla­rin­gen af­leg­de en de schuld van het on­ge­val in de schoe­nen van mijn va­der pro­beer­de te schui­ven. We heb­ben veel steun ge­had aan el­kaar.”

Door nu met haar ver­haal naar bui­ten te ko­men, hoopt Sop­hie men­sen wak­ker te schud­den. “Ik doe dit niet voor me­zelf om mijn ver­driet te ver­wer­ken, ik heb deze ge­beur­te­nis al een plaats kun­nen ge­ven", zegt Sop­hie. “Ik had nooit ver­wacht dat dit ver­haal zo veel ge­deeld zou wor­den op so­ci­a­le me­dia. Het is fijn om te zien wat dit los­maakt bij men­sen. Het raakt hen. Ik hoop dan ook dat er ge­volg aan ge­ge­ven wordt: denk twee keer na voor je in je auto stapt.”

Lees het volledige verhaal op onderstaande website.

Sophie Lodewijks WERELD 10/03/2015 Charlie Magazine (waar ze stage loopt)

14-03-2015 om 00:00 geschreven door Gerd


>> Reageer (0)
13-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn eigen verhaal...deel 4
Klik op de afbeelding om de link te volgen
In 2003 kreeg mijn leven echter een nieuwe kans…ik had voor de 16° verjaardag van mijn zoon internet laten binnen leggen en natuurlijk, wilde ik ook wel weten wat chatten was.
Ik leerde via een chatbox een man kennen die een zeer positieve wending aan mijn leven zou geven. Hij was 64 jaar, met een hoop levenservaring dus en godsdienstleraar. Maar wel één met een redelijk open vizier.
Ik had in mijn jeugd, net als zovele van jullie, vaak zo hard geroepen om hulp van boven dat ik alle geloof kwijt was.
Door de lange gesprekken met hem, hervond ik mijn geloof.
Op een dag in juli 2003 gingen we naar de zoo en om elf uur gingen we iets drinken. Ik nam, zoals altijd wijn…maar ik zag hem kijken…en van toen af aan heb ik hem langzaam aan verteld van mijn boottochtjes op de Alco 1, 2 en 3…Zijn zus was bij AA en van hem hoorde ik daar voor het eerst over praten.
In december verscheen in mihet gemeentelijk maandblad een artikel over de plaatselijke groep Carpe Diem. Ik heb dat uitgescheurd en een tijd lang bij me gedragen in de achterzak van mijn broek. Veranderde ik van broek dan ging het papiertje mee. Het heeft dan nog tot 23 januari 2004 geduurd eer ik de moed had om het te gebruiken. Ik stuurde een sms…dat ik hulp nodig had. Het was ook vlak voor mijn zoon zijn 17de verjaardag, hoe kon ik hem vertellen over de gevaren van drank als ik zelf een zuipschuit bleef…
De contactpersonen van die groep hebben me dan door het weekend geloodst en op maandag 26 januari beklom ik voor het eerst de 23 treden naar het lokaal waar de groep vergadert. Op dat moment voelde het aan alsof ik de Eifeltoren op moest.
Maar het gevoel dat ik kreeg, eenmaal aan tafel, was er één dat ik nooit gekend had. Een gevoel van thuiskomen, het binnen varen in een veilige thuishaven.
Op die dag verkocht ik de Alco 3 en scheepte in op een cruiseschip en begon mijn tocht naar ontdekkingen in mezelf en bij anderen.
 
Tot zover het verhaal van mijn weg met alcohol. De dag dat ik inscheepte op het cruiseschip is 23 januari 2004. Dat is inmiddels meer dan 10 jaar geleden. Over mijn nuchtere leven vertel ik zeker en vast een volgende keer !

13-03-2015 om 00:00 geschreven door Gerd


>> Reageer (0)
12-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn eigen verhaal...deel 3
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Alles ging prima tot…mijn 40ste verjaardag.
Die avond was het kerstfeest in de serviceflats waar ik werkte en moest ik samen met mijn twee collega’s opdienen. Na afloop dronken ze een glaasje en voor ik het wist dronk ik er één mee. Want, zeiden ze, op je 40 ste verjaardag mag je toch wel eentje drinken…
Wist ik toen veel dat ik juist dat eentje moest laten staan…
 
Ik schafte mij een klein jacht aan, de Alco 3…en dat was heerlijk. Geen motoren gesputter…neen ik liet me nu volop meegaan op de baren. Begon hoe langer hoe meer te drinken, hoe langer hoe vroeger en hoe langer hoe sterker.
Opstaan om half zeven en het eerste dat ik deed was naar de barkast gaan, alles met alcohol in was welkom.
 
In 2002 zag ik het niet meer zitten en schreef een lange brief aan mijn toenmalige huisarts. Ze kwam langs, exact 5 minuten, om te zeggen dat ik moest minderen…jaja zeg…ik moest minderen…dat kon ik wel…ipv 10 glazen per dag, 9…als zij het niet zo erg vond…zij een dokter…waar maakte ik mij dan zorgen over…en dus…de Alco 3 vaarde lustig door...
 
 

12-03-2015 om 00:00 geschreven door Gerd


>> Reageer (0)
11-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn eigen verhaal...deel 2
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Na een paar weken ruilde ik mijn rubberbootje in voor een motorboot, de Alco 2. Tussen 1982 en 1986 heb ik daar aardig wat mee rond gevaren. Oh die wereld van volwassenen was toch zo prachtig niet.
 
Maar in mei 1986 stuurde ik mijn Alco 2 de haven in…ik was zwanger. Negen maanden bleef het bootje onaangeroerd liggen, maar verkopen deed ik het niet.
In januari 1987 werd mijn zoon geboren en voltrok zich een klein wonder. Voor het eerst was daar iemand die mij nodig had, onvoorwaardelijk. Wat kon het die kleine baby schelen hoe ik eruit zag, mijn liefde voor hem was veel belangrijker.
 
De volgende tien jaar gaf ik hem alles wat ik in me had aan warmte en tederheid. Af en toe koos ik nog wel eens een rivier uit om de Alco 2 weer even te testen maar ik lette er wel op dat ik niet te ver ging, mijn kleine baasje had mij nodig.
 
Maar kinderen worden groter en dat besefte ik toen hij zo’n 10 was, af en toe al eens bij een vriendje bleef slapen, alleen met de fiets naar school wilde…Hij had me nog wel nodig maar niet meer op dezelfde manier. Deze periode viel samen met het besef dat ik een jaar later 40 zou worden…
En toen begonnen de gedachten in mijn hoofd te ratelen…
Is dat nu al wat er was in het leven ? Bestond die liefde met een grote L zoals beschreven in boeken, zoals men in liedjes hoorde of zoals men in films zag…bestond dat dan echt niet ?
 
Begin 1997 raakte ik in een depressie…mijn geluk is geweest dat één van mijn toenmalige vriendinnen de symptomen herkende en me het adres van een psychotherapeut door gaf.
Voor ik de eerste keer naar hem ging had ik alles op geschreven…alles wat me dwars zat…alles wat jullie tot hiertoe hoorden…
Samen zijn we dan in april aan een herstel beginnen werken en op 26 mei 1997 stopte ik ook met drinken, verkocht de Alco 2, en concentreerde me op de therapie. Zo’n 10 maanden ben ik daar elke week naar toe gegaan. En toen ik in februari 1998 stopte met de therapie ben ik een cursus psychologie gaan volgen. Ik vond het zo boeiend om gehoord te hebben wat er zich allemaal in mijn hoofd afspeelde dat ik ook best eens wilde weten hoe dat bij andere mensen zat.

11-03-2015 om 00:00 geschreven door Gerd


>> Reageer (0)
10-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn eigen verhaal... deel 1
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Hallo, mijn naam is Gerd en ik ben een tevreden en nuchtere alcoholiste.
 
Ik wil jullie graag even mee terug in de tijd nemen, zo’n goede 40 jaar.
 
Ik was toen zo’n 15, werd gepest op school en kon daar niet mee leven.
Op een dag ontdekte ik dat wijn en bier mijn pijn , toch een tijdje, deed verdwijnen. Ik stapte in een rubberbootje, de Alco 1, en ging er af en toe mee varen, op zoek naar verdoving en gevoelens van roes.
Jarenlang dobberde ik daarmee rond, tot ik op mijn 19° een jongen leerde kennen die me wou, die MIJ wou…WAUW…dacht ik, eenmaal gehuwd laat ik die jongeren en hun pesterijen achter me, en stap ik de wereld van de volwassenen binnen. Ja dat zag ik wel zitten. Dat het niet gemakkelijk zou zijn dat wist ik wel maar ik zou wel groeien, ik zou wel open bloeien…in die wereld van volwassenen…
 
We werkten hard, af en toe nam ik mijn bootje nog wel eens maar al bij al, het ging. Tot in 1982 mijn vader overleed.
Toen leerde ik de “grote mensenwereld” kennen. Ik mocht huilen tussen het overlijden en de begrafenis, maar daarna, ging het leven weer verder want ons huis moest afbetaald…dus ik ook snel weer aan de slag.

10-03-2015 om 00:00 geschreven door Gerd


>> Reageer (0)
09-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOETAAL ALCOHOL SYNDROOM deel 3
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Aleksander Tryksza
Op het proces-Tryksza is de diagnose FAS niet gevallen, omdat hij niet alle specifieke kenmerken van het syndroom vertoont. Tryksza is gematigd intelligent en heeft een normale lichaamsbouw. Toch heeft Cynthia met een bang hart de verslaggeving over het proces gevolgd. Tryksza’s biologische moeder was immers ook verslaafd aan drugs en alcohol. Bovendien was de getuigenis van zijn pleegmoeder bij momenten al te herkenbaar. Aleksanders opvliegendheid, zijn manipulatief karakter, zijn hyperactiviteit, maar ook zijn charmante, sociale en bij momenten poeslieve gedrag. Kortom, Dr. Jekyll en Mr. Hyde in én en dezelfde jongeman.

Cynthia beseft dat de buitenwereld vol gevaren zit voor haar adoptiedochter. Ze hoopt haar met een combinatie van antipsychotica, een natuurlijk slaapmiddel, ADHD-remmers en gepaste zorg voor erger te behoeden. Het kind loopt school in het bijzonder onderwijs en verblijft op semi-internaat in een Medisch Pedagogisch Centrum. Het geeft haar de structuur en voorspelbaarheid die ze nodig heeft. ‘Opgeven is geen optie. Mijn dochter heeft me nodig. We zien elkaar graag.’
Maaike hoopte ook zulke ondersteuning te vinden. Maar zij heeft geen opvangplaats gevonden. Twee adoptiekinderen heeft ze. De oudste is meerderjarig en leidt een normaal leven. Haar zeventienjarige zoon, daarentegen, zit in een gesloten psychiatrische instelling wegens ernstig grensoverschrijdend gedrag.

‘Mijn zoon is een binnenlands adoptiekind. Hij was twee toen hij in het gezin kwam. Wegens zijn hyperactief gedrag stelde de kinderarts de diagnose ADHD. Maar er was iets meer aan de hand, vertelde de arts. Iets waar hij niet de vinger op kon leggen.’
De jongen vertoonde zo’n ernstige leer- en gedragsstoornissen dat hij al zijn derde kleuterklas moest overdoen. Ook de lagere school lukte niet. Hij gooide taken en agenda weg. Nodigde zichzelf op verjaardagsfeestjes uit. Ging ’s ochtends vroeg de buren uit bed bellen om met hun Playstation te spelen. Kwam voortdurend met spullen van anderen thuis. Verwaarloosde zijn hygiëne.

Tanden poetsen, douchen, ..., zelfs zulke elementaire handelingen voerde de jongen alleen onder duidelijke instructies en controle uit. Maaike gaf haar job op om fulltime voor de jongen te zorgen. Dag en nacht was ze ermee bezig. Het leidde tot depressie en relatieproblemen. ‘De buitenwereld ziet een druk, maar lief kind. Het onbegrip maakte je frustratie des te groter. Het doet ongelooflijk pijn om te zien dat je kind niet kan veranderen.’
Pas op zijn veertiende kreeg Maaikes zoon de diagnose FAS, na een spoedopname in een psychiatrische kliniek. ‘Een FAS-kind overleeft volgens zijn basisinstincten, alsof er geen harde schijf in zijn hoofd zit. Tegelijk is hij ongelooflijk goed in liegen. Een arts zei me dat FAS-kinderen niet in staat zijn lief te hebben. Ik wil dat niet geloven, omdat ik denk dat mijn zoon toch aan mij is gehecht. Maar hij weerstaat niet aan primaire impulsen. Toen in zijn puberteit nieuwe hormonen vrijkwamen, is het helemaal fout gelopen.’
FAS Stichting
Maaike weet dat de biologische moeder van haar adoptiezoon een zwangere tiener was. Aan het adoptiebureau had ze beweerd dat ze niet dronk tijdens de zwangerschap, maar dat is nooit gecontroleerd.
‘Ik leef van dag tot dag. Straks is mijn zoon meerderjarig, maar hij zal nooit een normaal leven kunnen leiden. Dat weet hij zelf ook. Het is niet zijn schuld dat zijn moeder dronk.’

Het hoeft nochtans niet fout te lopen met FAS-kinderen, zegt de Nederlandse pleegmoeder Martha Krijgsheld. Zij voedt vier kinderen met het Foetaal Alcohol Syndroom op. Eén anekdote staat op haar netvlies gebrand, en zegt volgens haar alles over de kwetsbaarheid van FAS-kinderen. ‘Mijn twee zoontjes stonden met een buurjongen voor een groot venster, elk met een steen in de hand. De buurjongen telde af. Drie, twee, één, ... Mijn kinderen gooiden de ruit aan diggelen, de buurjongen wandelde fluitend weg met de steen nog in zijn hand.’
Zestien jaar geleden ving ze een eerste pleegkind op, van twee jaar. Het jongetje bloeide op, maar na korte tijd stokte de vooruitgang. Het kind werd agressief en was steeds moeilijker te bereiken. Toevallig was het ook bij hem een Zuid-Afrikaanse arts die de diagnose stelde, vertelt Krijgsheld. In bepaalde provincies van Zuid-Afrika zou tot vier procent van de kinderen aan FAS lijden. Het is een kwalijk gevolg van een vroegere gewoonte om een deel van het loon in alcohol uit te betalen.

Omdat informatie schaars en gespecialiseerde hulp onbestaande was, richtte Krijgsheld in 2002 de FAS Stichting op om ouders en slachtoffers met elkaar in contact te brengen. Ook wil de Stichting informeren over de gevaren van alcohol tijdens de zwangerschap. ‘Want FAS kan misschien niet genezen worden, het is wel perfect te voorkomen.’

Ondertussen telt Nederland vijf gespecialiseerde poliklinieken voor FAS-patiënten. Martha’s oudste pleegkind is uiteindelijk in een zorginstelling geplaatst, omdat zijn gedrag te veel druk op het gezin legde. De drie andere lukt het wel thuis op te voeden. ‘Structuur, structuur, structuur, ..., dat is het antwoord’, zegt ze. ‘Tachtig procent van de FAS-kinderen redt het niet zelfstandig in de volwassenheid. Als zij geen goede opvang krijgen, eindigen ze in de criminaliteit of de prostitutie. Maar het is niet hun schuld dat alcohol hun hersenen beschadigde.’
Net dat besef doet ook ouders als Maaike en Cynthia doorzetten. ‘Hoe moeilijk dat kind mijn leven ook heeft gemaakt, ik zie het graag.’

www.fasstichting.nl

 

09-03-2015 om 13:51 geschreven door Gerd


>> Reageer (0)


Foto

Inhoud blog
  • Belgen grootste drinkers op vakantie
  • Literatuur 4
  • Gebed op zondag
  • Grapje 4
  • Wijn in de gevangenis op doktersvoorschrift !!!!!

    Bezoekershoekje

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • zomaar (Mieke Bollen)
        op Welkom !
  • Mooi blogje (Maarten)
        op Liedjestekst 2 : DJ Kicken
  • hartverwarmend (heide)
        op Welkom !
  • Foto

    Archief per week
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015

    Interessante links
  • AA Vlaanderen
  • SOS Nuchterheid
  • Vereniging voor alcohol en andere drugsproblemen
  • De Druglijn
  • LEF magazine
  • Online Zelfhulp alcohol
  • De Belgische gids van de patiĆ«nt
  • Online Zelfhulp/stoppen
  • Online Zelfhulp/dag per dag
  • Allerlei verslavingen

    Foto

    22/02/2015 Winterwandeling 5 km met pauze voor heerlijke koffie.


    Foto

    Ik hou nu zoveel van koffie als ik ooit van drank deed.


    Lopen loutert
    alsof er iemand met je meeloopt,
    die fluistert: 'Wees nu eens stil'.
    Lopen loutert
    alsof er iemand met je meeloopt,
    die vraagt: 'Zou het ook zó kunnen zijn?'
    Lopen loutert
    alsof er iemand met je meeloopt,
    die je opnieuw de ogen opent.

    Ga dàn,
    gelouterd,
    weer terug
    om in je leven uit te dragen
    wat je hebt ont-dekt
    wat tevoorschijn is gekomen,
    zodat het vrucht kan dragen!

    Liesbeth Dercksen.

    Onderweg, een levensreis 

     

     


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!