Kipfilet gevuld met pesto en parmaham.
Hoofdgerecht voor 2 personen
2 kipfilets 1 tomaat, in dunne plakken 1 bolletje mozzarella,in dunne plakjes 1 eetl. groene pesto zout en versgemalen peper 4 plakken parmaham olijfolie 1 grote ovenschaal of 2 kleine
Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder eventuele peesjes uit de kipfilet. Snijd de kipfilet in de lengterichting open. Leg hier om en om wat plakjes tomaat en mozzarella tussen. Smeer de kipfilet in met pesto. Strooi er zout en peper over. Omwikkel het geheel met parmaham (steek er eventueel een prikkertje in om vast te zetten). Vet de ovenschaal (-tjes) in met olijfolie en leg de kip erin.
Bereiden: Zet de ovenschaal(-tjes) circa 25 minuten in het midden van de oven tot de kip gaar is.
Lekker met pasta en tomatensaus en een ovenschoteltje van gemengde groenten, knoflook en verse kruiden.
Tips Vervang verse tomaat door reepjes gedroogde tomaat. Leg enkele blaadjes basilicum op de mozzarella en tomaat in de kipfilets.
|