HET COMPLETE KOOKBOEK
Inhoud blog
  • Venkel-uienstamppotje
  • Spitskoolstamppot
  • Kiprolletjes met gegrilde aubergines
  • Auberginerolletjes
  • Aspergegratin met kip
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    30-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen met gehaktvulling

    aardappelen_in_de_schil_met_gehaktvullin

    8 grote aardappels
    250 gr. champignons
    150 gr. wortel
    350 gr. niet-gekruid gehakt
    1 zakje Knorr Mix voor Hollandse Gehaktschotel
    100 gr. geraspte kaas

    ----------------------------------------------------------

    • Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 185 °C, gasovenstand 6). Kook de aardappels 15 minuten in de schil en hol ze uit. Snijd de champignons in plakjes en de wortel in kleine stukjes.
    • Bak het gehakt zonder olie of margarine rul en bruin. Bak de gesneden groenten even mee.
    • Voeg 350 ml water en de inhoud van het zakje Knorr Mix toe. Breng de saus al roerend aan de kook, zet het vuur laag en laat alles nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken.
    • Vul de aardappels royaal met de saus en bestrooi ze met de geraspte kaas. Doe ze over in een ovenschaal en zet deze in de hete oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    30-09-2013, 22:58 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkroketten

    1 kg aardappelen
    1 ei
    1 dl melk
    2 eidooiers
    peper
    snufje nootmuskaat
    bloem
    zout
    broodkruim
    frituurvet

    -------------------------------------------------

    Kook de geschilde aardappelen gaar in water met zout, giet ze af en stamp ze daarna fijn.
    Meng de koude melk erdoor, met daarop gevolg de eidooiers, nootmuskaat en peper.


    Laat de massa koud worden en opstijven.
    Maak er vervolgens kleine kroketten van.
    Wentel de kroketten eerst door bloem, dan door het losgeklopte ei en als laatst door het droge broodkruim.


    Schud het overtollige kruim eraf.
    Bak de kroketten in heet frituurvet tot ze een goudbruine kleur hebben.
    Laat de kroketten uitlekken en dien ze daarna op.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    30-09-2013, 22:57 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op deze club



    Iedere dag komen hier heerlijke recepten te staan mét plaatjes erbij.
    Deze recepten zijn voor 4 personen.
    Ik heb toestemming om deze recepten te plaatsen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    30-09-2013, 22:54 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • 01. Aardappelen (6)
  • 01. Andijvie (3)
  • 01. Asperges (3)
  • 01. Aubergines (2)
  • 02. Stamppot (2)

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!