De weg naar vrede, is een wrede weg
Lotgevallen van Joden, Sinti, Roma, maar ook gewone burgers en soldaten tijdens WOII
De bedoeling is om aan de hand van enkele artikels en getuigenissen van personen én van uittreksels van mijn studie over de Joden in Oostbelgië en de Eifel, de lotgevallen te bespreken van wat de mensen allemaal hebben doorstaan gedurende deze wrede periode die begon in 1933 en eindigde op 8 mei 1945
Inhoud blog
  • Respect !
  • Een stukje Belgische Trots op D-Day
  • Sammel- & Durchgangslager Drancy
  • De Man die op de uitkijk stond bij de échte Great Escape is niet meer
  • Bommen op Mortsel 5 april 1943 - 5 april 2013 - 70 jaar
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Mijn naam is Ludovicus, Igor Albert Verbist, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Igor Albert.
    Ik ben een man en woon in Booischot () en mijn beroep is Invallide.
    Ik ben geboren op 01/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Fotografie, Klassieke Muziek, Wereldoorlog 2, Geschiedenis.
    Ik ben dus vooral geïnteresseerd in fotgrafie en de tweede wereldoorlog. Ik hoop langs deze weg mensen te leren met dezelfde interesses.
    Foto
    30-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitlers is terug ...

    Duitsers durven eindelijk lachen met Adolf Hitler - 26/01/2013

    Vergeet ‘50 tinten grijs'. Dé nieuwe literaire sensatie komt uit Duitsland: Er ist wieder da , een satire over Hitler die niet dood is maar in 2011 uit een coma ontwaakt en zich in de moderne tijden tracht in te passen. Eindelijk kan Duitsland lachen om zijn zwartste verleden.



    Het lijkt alsof Duitsland eindelijk met zichzelf kan lachen. Al wekenlang staat het satirische boek Er ist wieder da van debutant Timur Vermes (45) bovenaan de bestsellerslijst. Een boek over de terugkeer van Hitler. Er zijn al bijna 100.000 exemplaren van verkocht. Vertalers werken de klok rond om het boek zo snel mogelijk in al zeker dertig talen vertaald te krijgen. Bij ons brengt De Bezige Bij later dit jaar de Nederlandse versie uit.

    Ontwaakt uit coma

    In het boek is Adolf Hitler niet omgekomen in een bunker op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hij belandde in een coma en ontwaakt pas 65 jaar later, op een bank in Berlijn. Hij denkt dat de stad nog vol Russische soldaten loopt. Passanten zien wel de gelijkenis met Hitler, maar denken te doen te hebben met een dubbelganger. Of een komiek die doet alsof. Ook een krantenverkoper denkt dat en biedt hem onderdak aan in zijn kiosk.

    Maar dan valt Hitler mensen lastig op straat met ellenlange tirades tegen de moderne tijd. Zo trekt hij de aandacht van een komiek van Turkse origine, die hem een rolletje aanbiedt in zijn tv-show. Al snel vergaart Hitler nationale bekendheid. Via YouTube en de nieuwe media breekt hij helemaal door. Hij krijgt een tv-programma waarin hij een ophefmakend interview maakt met neonazi's, die hij maar watjes vindt. Het interview levert Hitler een prestigieuze persprijs op, waarna de neo­nazi's hem in het ziekenhuis slaan. Resultaat: er komt nog meer media-aandacht en die grijpt Hitler aan om een politieke carrière te starten, ‘want een vrouw (Angela Merkel, nvdr.) kan Duitsland toch niet leiden?'

    Vrijuit schrijven

    Er ist wieder da is het eerste boek van auteur/journalist Timur Vermes. Hij staat zelf te kijken van het succes. ‘Ik had nooit gedacht een uitgever bereid te vinden het boek te publiceren. Daardoor durfde ik zo vrijuit schrijven.' Vermes stak behoorlijk wat research in het boek. Hij bestudeerde vooral Hitlers toespraken en zijn boek Mein Kampf om de woordenschat van de Führer zo dicht mogelijk te benaderen.

    Anders dan Vermes stilletjes had gevreesd, stak er na de publicatie geen storm van verontwaardiging op. ‘Het lijkt alsof we eindelijk kunnen lachen om ons eigen verleden', zegt Timur Vermes.

    Ook Geert van Istendael, auteur van het boek Mijn Duitsland , is niet verwonderd dat een satirisch boek over Hitler nu kan. ‘De reden is simpel: het is lang genoeg geleden. Op een bepaald moment zijn er ook grappen over Napoleon gekomen. Komt daarbij dat de Duitsers een zeer grote traditie hebben op het gebied van humor. Niet voor niets hebben ze honderd jaar geleden het cabaret uitgevonden.'

    PAUL DEMEYER

    PS: Hopelijk kunnen ze er in Bayeren ook mee lachen?!

    Overgenomen uit het Nieuswblad van 26/01/2013

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Wereldoorlog 2
    Tags:Hitler,WOII,duitsland,humor,tweede wereldoorlog,nazi,derde rijk
    30-01-2013, 00:00 geschreven door Igor Albert
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 25/05-31/05 2015
  • 23/09-29/09 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Andere (0)
  • Wereldoorlog 2 (11)

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!