De weg naar vrede, is een wrede weg
Lotgevallen van Joden, Sinti, Roma, maar ook gewone burgers en soldaten tijdens WOII
De bedoeling is om aan de hand van enkele artikels en getuigenissen van personen én van uittreksels van mijn studie over de Joden in Oostbelgië en de Eifel, de lotgevallen te bespreken van wat de mensen allemaal hebben doorstaan gedurende deze wrede periode die begon in 1933 en eindigde op 8 mei 1945
Inhoud blog
  • Respect !
  • Een stukje Belgische Trots op D-Day
  • Sammel- & Durchgangslager Drancy
  • De Man die op de uitkijk stond bij de échte Great Escape is niet meer
  • Bommen op Mortsel 5 april 1943 - 5 april 2013 - 70 jaar
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Mijn naam is Ludovicus, Igor Albert Verbist, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Igor Albert.
    Ik ben een man en woon in Booischot () en mijn beroep is Invallide.
    Ik ben geboren op 01/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Fotografie, Klassieke Muziek, Wereldoorlog 2, Geschiedenis.
    Ik ben dus vooral geïnteresseerd in fotgrafie en de tweede wereldoorlog. Ik hoop langs deze weg mensen te leren met dezelfde interesses.
    Foto
    27-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Respect !

    Tijdens mijn studie en onderzoek naar WOII en de Holocaust, ben ik op het hierna volgend artikel gestoten: “ Leraar poseert met zakje nasi goreng in Auschwitz”. Dit artikel heeft mij enorm boos gemaakt omdat, datgene wat deze man heeft gedaan getuigd van weinig respect voor de miljoenen mensen die in de Concentratiekampen hebben gezeten en onder het juk van het Nazi-regime hebben geleden. Velen van hen hebben het kampverblijf moeten bekopen met de dood.

    Ik heb gekozen voor “Respect” als titel van mijn artikel, omdat dit begrip iets is wat nog weinigen kennen, laat staan het betonen. Respect betoon je je ouders, je vrienden, je kameraden van je legereenheid….. Hieronder citeer ik het volledige artikel zoals dit verschenen is op 5 december 2011 in het Algemeen Dagblad in Nederland.

    “ Een Zwitserse leraar is ontslagen nadat hij in het concentratiekamp van Auschwitz had geposeerd met een zakje nasi goreng. Bernard Junot was samen met 120 collega’s naar het concentrratiekamp getrokken.

    Junod zette een foto van zijn “grap” online, waarna hij meteen werd ontslagen omwille van een onprofessionele daad. De leraar liet zich ook fotograferen als een man met buikkrampen op de latrines in het kamp. Ook de foto’s van de man die lachend op de treinsporen lag, zetten kwaad bloed.

    Junod, die nota bene Joodse roots heeft, liet weten dat zijn daden zijn ontslag niet rechtvaardigen en dat hij het slachtoffer is geworden van een politieke afrekening. “Ze hebben me willen raken omdat ik een politieke figuur ben die veel de media haalt” reageert hij in de Zwitserse krant Le Matin. Hij overweegt nu juridische stappen tegen het departement onderwijs om wat hij omschrijft als een “overdreven reactie op een geslaagde grap”.

    Toen hij deelnam aan de verkiezingen voor de nationale raad liet hij weten dat “Mein Kampf” van Hitler zijn zijn favoriete boek is en Richard Wagner zijn geliefkoosde componist”

    Wat deze man bezielde mag men een raadsel noemen. Hij heeft de hele mensheid en in zonderheid zijn Joodse medemensen, maar ook de niet-Joden die in de kampen zaten een slag in het aangezicht gegeven. Bovendien zou hij als leraar een voorbeeldfunctie moeten hebben, waar gaan we eindigen als zelfs leraars dergelijke macabere zaken als een grap beschouwen.

    Zelf zie ik de humor van zijn “geslaagde grap” niet in en bovendien heeft deze grap een baard van hier tot ver in de Zwitserse bergen nl, de woordspeling van nasi goreng wat uitgesproken wordt als “Nazi Göring”. En ik die dacht dat de Zwitsers serieuze en wel opgevoede mensen waren.

    Igor Albert

    Bron: Algemeen Dagblad Nederland dd 05.12.2011





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 25/05-31/05 2015
  • 23/09-29/09 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!
    Categorieën
  • Andere (0)
  • Wereldoorlog 2 (11)

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!