Inhoud blog
  • Wintersfeerstraat
  • Winteravond in de stad
  • GPS
  • Over spieren en gewrichten
  • Stormkracht 10
    Zoeken in blog

    Junior Senior
    Encounters of the third age
    13-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintersfeerstraat
    Toen we pas in onze straat kwamen wonen, het laatste elleboogje van een straat die zich de aorta van de wijk mag noemen, stopten we in elke brievenbus een vriendelijk kaartje waarop we vertelden wie we waren. Van de meeste buren kregen we een vriendelijk kaartje terug. Ook met kerst wisselen we wensen uit en als we elkaar toevallig ontmoeten, dan is er altijd tijd voor een praatje.

    In de zelfbedieningszaak bij het plein ontmoeten we buurtbewoners, maar elkaar bij naam kennen ... dat zat er niet in.

    Tot we twee jaar terug bij de buren uitgenodigd werden voor een drankje met een hapje om een tweede huwelijk te vieren. We ontmoetten er andere buren en het ene woord bracht het andere mee tot we op het thema straatcomité en straatfeest uit kwamen.

    Twee weken later vergaderde het kersverse comité. Ik bleef met mijn tien jaar wijkanciënniteit ver achter bij de overige buren die vijfentwintig, dertig jaar en langer in de wijk woonden, ze helemaal hadden weten groeien en er ook de meeste mensen kenden.

    Het klikte en voor twee zomers hielden we ons eerste straatfeest. Een zuiders aperitief en een gezellige BBQ op de speelplaats van het wijkschooltje. Het was een schot in de roos! Om het nog spannender te maken, hadden de anciens een quiz over de wijk opgesteld en één van de comitéleden, een voortreffelijk steenkapper uit hobby, had de naam van onze straat prachtig in een blauwsteen gekapt. De trofee voor de winnaar.

    Alle buren brengen aperitiefhapjes en dessert mee voor zoveel mensen als ze inschrijven. De bedoeling is dat alle hapjes op één grote tafel komen, een buffet waar iedereen mag proeven bij de buren.

    We vroegen ons af of de hapjes zich tot wat chips en zoutjes zouden beperken en welk dessert men mee zou brengen. Het werd een prachtig culinair gebeuren! Iedereen had zich in de keuken uitgeleefd en ons dessertbuffet moest voor dat van een grote banketbakker niet onderdoen! Het was meteen het moment om recepten uit te wisselen!

    Sindsdien begroeten we veel meer buren en boodschappen doen is vaak bekenden ontmoeten!

    Vorige zomer deden we het nog een keertje over, met groeiend aantal aanwezigen en heel veel plezier, zowel bij de voorbereidingen als bij het feest. De quiztraditie moest verder gezet worden en ik was de straat doorgewandeld met mijn fototoestel. Vanuit de meest ongewone hoeken fotografeerde ik hele banale dingen. Het was grappig om vast te stellen dat sommige buren per manier van spreken hun eigen brievenbus of voordeur niet herkenden! De trofee werd deze keer gemaakt door de echtgenote van een comitélid: een prachtig keramieken boompje dat iedereen wel graag in zijn woonkamer wilde!

    We beloofden toen ook om een winterontmoeting te organiseren. En zo plannen we nu een winterdrink op 5 januari, net voor Driekoningen. We vergasten onze straatburen op zelfgemaakte pompoensoep, chocolademelk en Glühwein, met een stukje zelfgebakken cake.

    Bovendien hebben we de straatburen uitgenodigd om hun tuin een winters feeëriek uitzicht te geven met lichtjes en kaarsen. Geen Amerikaanse toestanden, maar gewoon heel sfeervol en stemmig.

    Onze tuin heeft zijn kersttooi al gekregen en hier en daar volgt een buur ons voorbeeld al. Wat zou het mooi zijn, overal in Vlaanderen stemmig verlichte voortuinen. En dan een winterdrink, gewoon gezellig met de buurt ... Vrede op aarde aan de mensen van goede wil. Maar laten we met onze eigen straat beginnen!


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Welkom op mijn blog!
    Archief per week
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!