Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    19-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaan de Vlamingen nu eindelijk wakker worden ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na alle mislukte pogingen van de belgicisten om het belgische lijk weer tot leven te wekken zal het uiteindelijk wel op nieuwe verkiezingen uitdraaien. Dat de traditionele partijen bij de gedachte daaraan in hun broek doen is duidelijk, zij weten maar al te goed dat zij door hun verraad aan de Vlaamse zaak massaal stemmen zullen verliezen. Men kan alleen maar hopen, dat de vele Vlamingen die bij de vorige verkiezingen hun stem aan het NVA gaven nu eindelijk ook begrepen hebben dat hun idool Bart Dewever zich eveneens aan de zijde van de belgicisten schaarde in de hoop het lijk weer tot leven te wekken. De Vlamingen hadden moeten weten, dat de man die het Vlaams Belang wilde uitroken geen overtuigde Vlaming kon zijn.

    Er is voor Vlaanderen maar ook voor Walonie maar één goede en verstandige oplossing, twee onafhankelijke republieken die na hun onafhankelijkheid in vrede met elkaar leven. Er moet eindelijk een einde komen aan deze belgische bananenmonarchie die Vlaanderen nooit iets goeds gebracht heeft.

    De enige Vlaamse partij die deze onafhankelijkheid in haar program heeft staan is het Vlaams Belang daarom werd zij door de pervente belgicisten in de verdomhoek geplaatst. De meeste Vlamingen die een vrij Vlaanderen wensen zullen dat ondertussen wel begrepen hebben. Ik hoop dat nu alle Vlamingen die zelf baas willen zijn in eigen land en zelf willen bepalen wat voor het Vlaamse Volk goed is nu in overgrote meerderheid bij de onvermijdelijke komende nieuwe verkiezingen hun stem aan het Vlaams Belang zullen geven. Voor die , die nog twijfelen, slechter als het nu is kan het niet meer worden. 

    Ik weet wel dat het Vlaams Belang door interne conflicten soms in de kritiek kwam die dan door de tegenstrevers breed uitgemest werden. Daarom heb ik ook in een van mijn vorige bijdragen de partijleiding daartoe opgevorderd zich aan zelfkritiek te onderwerpen. Door deze conflicten is echter mijn vertrouwen aan het program der partij niet beschadigd. 

    Kartuizer.

    Reageer toch Vlamingen ! 


    >> Reageer (5)
    18-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kort maar interessant bericht...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren reeds had ik het bericht bij Kopp-Verlag gelezen en tot mijn vreugde stond het vandaag in het Nederlands vertaald in het Vrije Volk. Er is een nieuwe brandstof in aantocht die amper 30 cent zou kosten. Wie er het fijne van weten wil moet naar Het Vrije Volk surfen, "NIEUWE BRANDSTOF IN AANTOCHT" De lezers van Angeltjes vinden het Vrije Volk bij de aanbevolen steks. Het interessante van deze nieuwe brandstof is, dat zij ons totaal onafhankelijk zou maken van de Oosterse oliepotentaten en de milieubelasting.

    Meer heb ik vandaag niet te melden.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    17-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3000 Euro loonsverhoging voor
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terwijl het land gebukt gaat onder de schulden hebben de federale parlementariers zichzelf een loonsverhoging van 3000 Euro toegekend. Zowel de Walen als de Vlamingen waren het zonder NON en stijve benen roerend met elkaar eens. Als er nu nog één politieker is die het waagt het "ordinaire" volk tot sparen en bezuinigen aan te sporen, noem ik hem of haar een gemene huichelaar!

    Voor de verdere actualiteiten heb ik gisteren en vandaag geen tijd gehad en dat kan nog wel enkele dagen zo blijven. Ook een kartuizerwoning moet af en toe eens grondig geputst worden en afgezien van mijn privaatkapel en twee stallen heb ik hier op het gelijkvloers drie en op de eerste verdieping drie kamers met in het totaal acht vensters die een regelmatige schoonmaakbeurt verlangen. Daar de lentekribbels mij nu reeds te pakken hebben ben ik daarmee begonnen. Bovendien moet er ook gewassen en gestreken worden en daar ook een kartuizer niet alleen van brood, trappist en psalmen kan leven moet er ook nog gekookt worden. Af en toe laat ik mij wel eens gemakshalve tot een kant en klare maaltijd die men alleen nog maar moet opwarmen verleiden maar dat mag geen gewoonte worden want er gaat niets boven een versbereide maaltijd. Daarom heb ik dan vandaag maar weer eens een lekkere verse groentensoep met gehaktballetjes toebereid en voor morgen staat er een heerlijke Hongaarse gulasch met fritten op het menu, de rest van de gulasch gaat dan in de diepvries en uit de diepvries haal ik dan een portie zelfgemaakte erwtensoep met gerookt spek en een varkenspootje. Die varkenspootjes moet men trouwens bij de slager extra bestellen, in de supermakten vindt men ze niet meer.

    Als dan eindelijk het huis weer tiptop in orde is komt de tuin aan de beurt en die is met zijn 2000 vierkante meter tamelijk groot maar daarbij krijg ik hulp.

    En zo blijf ik dan fit en monter zoals ook mijn computer die trouwens met de beste beveiligings- en antispionageprogrammen is uitgerust.

    Vanaf Zaterdag begin ik mij dan weer met de actualiteiten bezig te houden.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (1)
    15-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele korte vaststellingen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het lijkt erop dat alle onderdrukte en uitgebuite volken van deze planeet tegen hun uitbuiters en onderdrukkers gelijktijdig in opstand komen. Ook de heimelijke moslim in Amerika wil zich voorbereiden op een opstand van het Amerikaanse Volk. Hij wil een knop om met één knopdruk het internetverkeer te kunnen uitschakelen zoals dat in China nu al gebeurt. Ook sommige Eurocraten hebben dat al een een tijdlang op hun wenslijst staan. Ik geloof dat we langzaam maar zeker naar een derde wereldoorlog toegaan.

    Vandaag las ik in de kranten dat de meeste belgen 80 jaar oud worden, ik voel mij dan wel niet als belg maar het staat nog steeds zo op mijn ID-kaart. Daar ik dit jaar 75 word kan ik dus in mijn blog nog vijf 
    lang mijn mening verkondigen tenzij de Eurocraten ook zo een Amerikaanse of Chinesische knop krijgen die de vrije meningsuiting kan beknotten. Ik geloof echter dat de Europeanen voor die tijd ook de Eurodictators met een flinke trap zullen verjaagt hebben want het ziet er in Europa met de jeugdwerkeloosheid en andere misstanden niet beter uit als in de Afrikaanse landen.

    Het verheugd mij dat ik Jutta en Lies kon verblijden met één enkele roos, vandaag stuur ik hen een hele bos bloemen.

    Ik heb je vertrouwelijke boodschap aandachtig gelezen Victor maar het verhaal was geloof ik door het onverwachte bezoek niet helemaal af. Ik wacht op het vervolg en ik dank je voor je vertrouwen.

    Kartuizer.

    Reageer...... 


    >> Reageer (1)
    14-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan alles komt eens een einde....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik dank Gina voor haar tweede reactie die ik echter niet zal plaatsen. Ik weet nu hoe ik over haar moet denken. Ik wens ook geen verdere reacties van haar. Voor mij is het kapittel M.R.M. defintief afgesloten en ik zal er niet meer op terug komen. Discussies zonder einde die toch niets positiefs brengen wens ik op mijn blog niet. Gezonde kritiek is goed maar moet wel opbouwend en niet afbrekend zijn.

    Dat ik steeds weer voor het Vlaams Belang pleit weten de lezers van mijn blog reeds. Ik doe dat terwille van het partijprogram van het Vlaams Belang. Het is de enige Vlaamse partij die de onafhankelijkheid van Vlaanderen in haar program heeft en deze onafhankelijkheid heb ik reeds als jongeling gewenst. Een partij mag echter niet van de wil van één persoon afhankelijk zijn, ik ben allergisch tegen personencultus, de Duitsers en sommige andere volken hebben daarmee slechte ervaringen opgedaan. Personencultus eindigt steeds in dictatuur. Een partij bestaat uit mensen met verschillende meningen maar in het hoofddoel van de partij, de onafhankelijkheid en het welzijn van Vlaanderen en het Vlaamse Volk moeten allen steeds één zijn. Wanneer sommigen tegen de wil van de meerderheid hun persoonlijke belangen willen doorzetten is dat fout. Ik ben het niet altijd eens met Filip Dewinter en ik ben het niet altijd eens met Bruno Valkeniers en sommige anderen en dan zeg ik dat ook. Mijn kritiek moet echter steeds opbouwend zijn in het belang van de partij, in het belang van Vlaanderen en in het belang van het Vlaamse Volk. Zoals lucky9 in een reactie op mijn blog reeds zei, geloof ook ik dat de partijleiding van het Vlaams Belang zichzelf aan een grondige zelfkritiek zal moeten onderwerpen in het belang van Vlaanderen en het Vlaamse Volk. De partij was de hoop van zeer vele Vlamingen velen van hen hebben haar de rug toegekeerd, dat was niet de schuld van Dewever de werkelijke oorzaak was, dat er iets mis was in de partijleiding. Het is nog niet te laat en ik hoop uit de grond van mijn hart dat het Vlaams Belang na ernstige zelfkritiek weer de goede weg zal opgaan.

    Aan alles komt eens een einde en ook aan de belgische tiranie zal eens een einde komen.
    De trouwe lezeressen van mijn blog schenk ik vandaag ter gelegenheid van Valentin een mooie roos. Clic maar eens op de foto!

    Kartuizer

    Reageer......


    >> Reageer (2)
    13-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verdeeldheid is groter als ik vermoedde....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op mijn bijdrag van gisteren heb ik ook enkele boze reacties gekregen. Ik heb ze niet geplaatst omdat zij de grenzen van het fatsoen en de verdraagzaamheid overschreden. Mensen die mij als een ketter bestempelen omdat ik hun religieuze of politieke aanzichten niet deel zijn geen haar beter als een moslim die alle ongelovigen als honden bestempeld. Een blog die mij niet bevalt lees ik niet en als ik hem toevallig wel lees, zou ik het niet in mijn hoofd halen de schrijver ervan op een of andere manier te beledigen want hij of zij heeft ook het recht zijn of haar mening te uiten. Dat versta ik tenminste onder vrije meningsuiting en verdraagzaamheid. 

    De verdeeldheid onder de Vlamingen schijnt groter te zijn als ik vermoedde. Hoelang nog gaat het Vlaamse Volk zich om de tuin laten leiden door politiekers die zich geen moer om het welzijn van het Volk kommeren en enkel maar belust zijn op macht, eer en goedbetaalde postjes ? Hoe lang nog ?

    Kartuizer.

    Reageer.....Gina en verklaar mij eens duidelijk en klaar wat ik verkeerd gezegd heb. Mischien zal ik je reactie dan op mijn blog plaatsen. Ten titel van inlichting, volgens Roomse normen ben ik wel schismatisch maar zeker geen ketter. Ik verwacht met spanning je reactie.

    Natuurlijk mogen ook alle anderen reageren !


    >> Reageer (1)
    12-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komt nu de aap uit de mouw ???
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Over het walgelijke politieke spel dat nu in verband met de laatste wilsbeschikking van Marie Roos Morel gespeeld wordt wil ik niet veel zeggen. Ik was het met de politiek van M.R.M. niet eens, maar dat heb ik bij haar heengaan met de mantel der liefde toegedekt. Ik bewonderde wel zoals vele anderen haar sterkte en haar wilskracht. Als zij niet wou dat bij haar uitvaart bepaalde mensen zouden aanwezig zijn, dan was dat, alhoewel ik het niet begrijp, haar goed recht. Als het echter waar is dat het haar wil was dat Bart de Wever bij haar uitvaart een toespraak zou houden, dan komt volgens mij wel de aap uit de mouw. De vermoedens van velen waren dan toch niet ongegrond. Ik voel een diepe verachting voor mensen die zulke spelletjes spelen en daarbij plomp weg op de ziel van vele Vlamingen trappen. Meer wil daarover niet zeggen, het leven gaat verder ook zonder M.R.M. over enkele maanden spreekt niemand meer daarover. Het is echter wel treurig dat er politiekers zijn die hun persoonlijke belangen belangrijker vinden als het belang van Vlaanderen.

    In Egypte is het nu zo ver, de gehate dictator is weg en nu komt de moslimdictatuur maar dat hebben de meesten nog niet begrepen. De Egyptenaren zullen nog raar opkijken als ze uit hun roes ontwaken en vaststellen dat zij van de klaveren in de biezen zijn gelopen. We kunnen wel verwachten, dat Israel zich bij een komende invasie met alle middelen die het heeft zal verdedigen. Dat zou dan wel eens het einde kunnen zijn, niet alleen van Israel maar ook van Iran en vele andere moslimdictaturen die dan eveneens terug letterlijk in de steentijd verzet worden. Dit gevaar schijnen onze Europese politiekers nog niet begrepen te hebben. Waar ze dan hun olie, waarvoor ze al jaren plat op de buik liggen, vandaan zullen halen is een raadsel.

    Ik dank Jaen voor de lauwerkrans en het goud en, Jutta ik wil voortaan wel een beetje minder praten maar de waarheid moet toch door iemand gezegd worden. Dat ik met Fikken en lucky9 nog steeds op één lijn zit verheugd mij zeer.

    Kartuizer.

    Reageer......



     




    >> Reageer (2)
    11-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pause ???
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag geen bericht bij gebrek aan inspiratie.
    Spreken is zilver, zwijgen kan soms goud zijn daarom zwijg ik vandaag liever. Maar toch !

    Mijn teleurstelling over het inzicht van de westerse politiekers over de werkelijke situatie in Egypte is groot.

    Mijn teleurstelling over de Amerikanen die nog steeds niet begrepen hebben dat zij een heimelijke moslim tot president hebben gekozen is nog groter.

    En, het zal wel waar zijn dat de Egyptische president zich op kosten van het volk verrijkt heeft, maar daarvoor was hij wel de man die voor stabiliteit zorgde. Als bij ons in ons apenlandje alle politiekers die zich op kosten van het volk verrijkt hebben zouden moeten terugtreden, zouden er echt niet velen overblijven en die potentaten hebben niet eens voor stabiliteit en alleen maar voor verwarring en hopeloosheid gezorgd.

    Over de moslim-ondermens die over het heengaan van Marie Rose meende zijn ideote mening te moeten zeggen, wil ik liever niets zeggen. De moslims die zich schijnbaar over deze ideoot ergeren, wil ik echter zeggen, dat dát wat deze ideoot gezegd heeft letterlijk in hun koran staat. Maar zij hebben het niet graag dat het ware gezicht van de islam geopenbaard wordt daarom hun gehuichelde verontwaardiging, als zij de woorden van deze ideoot veroordelen, dan moeten zij ook hun koran veroordelen. Daarom zegt Geert Wilders ook dat dit boek gevaarlijker is als Mein Kampf en in onze westerse samenleving moet verboden worden! 

    Oef, nu heb ik mij weer laten gaan, ik ben echt onverbeterlijk zo ben ik nu eenmaal ik heb weer geen goud verdient!

    Kartuizer

    Reageer....


    >> Reageer (6)
    10-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele korte reacties op de lezerreacties
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren had ik mezelf  ter nagedachtenis van Marie-Roze een dag der stilte en bezinning verordend.

    Voor ons echter gaat het leven verder ik wil nu enkele reacties beantwoorden.

    " Victor, ik begrijp je vraag, ik was voor ik priester werd goed op de hoogte van al deze toestanden. Ik heb de priesterwijding dan ook niet in de Rooms Katholieke Kerk ontvangen maar in de Oud Katholieke Kerk. De bisschop die mij de wijding toediende was gehuwd en vader van twee kinderen. In de Oud Katholieke Kerk bestaat geen verplicht priestercelibaat. Daar ik mij echter meer tot het monnikenleven aangetrokken voelde heb ik voor het vrijwillige celibaat gekozen en daar heb ik tot nu toe geen spijt van. Daar ik in de jaren negentig van de vorige eeuw sterke twijfels kreeg over de juistheid van de theologie en de leer heb ik het amt neergelegd. Dat wil echter niet zeggen dat ik afvallig geworden ben, je weet wel, "tu es sacerdos in aeternum" Ik blijf trouw aan de leer van Jezus van Nazareth en leef nu stil en teruggetrokken als een moderne kluizenaar maar wel met een open oog voor alles wat in deze wereld geschiedt maar dat weet jij als lezer van mijn blog al lang. lucky9 heeft geloof ik zeer goed begrepen welke koers ik vaar en wat ik wil bereiken."

    "Het lag niet in mijn bedoeling de homeopathie in twijfel te trekken Jutta. Ik wou alleen maar aantonen, dat mensen van kleinere kwalen kunnen genezen worden door hun vast geloof dat zij bijvoorbeeld door handoplegging door een bepaalde persoon of door het Lourdeswater of door de aanraking van een of andere "relikwie" kunnen genezen. Het zijn niet die handen die het doen of het Lourdeswater of de relikwie maar het vaste geloof van de persoon dat hij of zij daardoor genezen wordt. Dat heb ik als twintigjarige reeds kunnen vaststellen aan de hand van de kalktabletten die op kamp mijn jongens hun hoofdpijn genazen.Wat mij echter wel zeer verontwaardigt, is het feit dat door onze Eurodictatoren de natuurgeneesmiddellen verboden worden. Hun financiele neveninkomsten door de farmaindustrie zullen daardoor wel stijgen. Ik zelf gebruik al jaren Japanse heilolie, Pepermuntolie, al jaren lang doe ik elke avond voor ik ga slapen enkele druppeljes op een klontje suiker, het is goed tegen maag en darmklachten en tegen winderigheid. Als men hoofdpijn heeft wrijft men het voorhoofd er mee in en de hoofdpijn verdwijnt en bij spierpijn helpt het zeer goed als men de spieren ermee inwrijft. Een flesje met 30 ml. kost amper 2,25 euro en is voldoende voor een maand. Als die Eurodictatoren het zouden kunnen, zouden zij ons nog verbieden pepermunt en andere geneeskrachtige kruiden in onze tuin te planten." Het is inderdaad zo, Jutta, de natuur heeft ons alles gegeven wat wij nodig hebben maar de mensen hebben zich van de natuur vervreemd. Ik verwijger hardnekkig de zo aangeprezen griepspuit en ik had nog nooit een echte griep. Meer nog in 22 jaar was ik vijfmaal bij een arts, éénmaal omdat ik dacht dat ik een blindedarmontsteking had maar dat was niet zo en viermaal voor het verzorgen van een snijwonde aan een vinger die ik door eigen onachtzaamheid had opgelopen en die ik zelf niet kon verbinden,maar telkens weer trachte de arts mij te overhalen verdere onderzoekingen te laten doorvoeren, wat ik steeds geweigerd heb. " 

    Over de poltieke en andere ontwikkelingen wil ik het morgen hebben.
     
    Kartuizer.

    reageer.



    >> Reageer (0)
    09-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een sterke vrouw is heengegaan.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik deelde niet altijd de mening van Marie-Rose Morel maar ik bewonderde deze moedige wilskrachtige vrouw. Haar wilskracht in het gevecht tegen de sluipende ziekte werd door velen bewonderd. De wil was er nog wel, maar de kracht ontbrak. Ik weet wat het betekent voor jonge kinderen, hun moeder te verliezen, hen en hun nieuwe vader wens ik veel sterkte toe.
    Rust zacht Marie-Rose.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    08-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homeopathie of de kracht van het geloof ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er wordt de laatste tijd nogal wat geschreven over homeopathie, ik heb aan de pol bij Angeltjes niet meegedaan omdat ik geen enkele van de drie vragen kon beantwoorden.

    In het nieuwe testament lezen we over de vrouw die er vast in geloofd van haar kwaal genezen te worden wanneer ze het kleed van Jezus aanraakt en zo geschiedt ook. Jezus echter zegt tegen deze vrouw : " vrouw uw geloof heeft u genezen! " Hij meende daarmee, dat niet Hij haar genezen had maar het vaste geloof van de vrouw dat zij zou genezen als ze het kleed van Jezus aanraakte dus niet haar geloof aan een God zoals het wel eens fout wordt uitgelegt.

    De wonderbare genezingen in Lourdes zijn alleen maar zo te verklaren. Wanneer iemand vast geloofd dat hij of zij door het water zal genezen geneest hij of zij ook zolang het om innerlijke kwalen gaat, het is echter nog nooit gebeurd dat iemand met één been naar Lourdes ging en met twee benen terug kwam.

    Toen ik als jeugdleider met mijn jongens op kamp ging had ik steeds een doosje placebos in mijn verbandkast dus doodgewone kalktabletten. Het gebeurde vaak dat enkele jongens door de verandering van lucht last van hoofdpijn kregen. Ik gaf hen dan eerst maar een placebo en in negen van de tien gevallen hielp het ook, omdat zij vast daaraan geloofden dat het tabletje dat ik hen gaf hen van de pijn zou verlossen.

    In de menselijke geest sluimeren veel verborgen krachten die wij door ons vaste geloof kunnen activeren op die manier kunnen wij onszelf van vele lichamelijke kwalen bevrijden. Het geloof kan bergen verzetten. Zo, geloof ik werkt het ook met homeopathie, wie er in geloofd kan er door geholpen worden.

    Kartuizer.

    Reageer.


    >> Reageer (5)
    07-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie op de reactie van Victor.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste Victor ik heb de bewuste video niet gezien omdat de link niet functioneerd maar ik heb wel enkele andere videos bekeken waar door deze moslimbarbaren mensen met stenen doodgegooid worden, ik begrijp dus wat je bedoeld. Je vraagt mij of God bestaat en zo ja, of Hij dan tijdens deze barbaarse akties slaapt.
    Dezelfde vraag heb ik mij al vaak gesteld, heeft God ook geslapen toen door de nazis een paar miljoen Joden vermoord werden? Heeft Hij ook geslapen toen door Rome duizende Katharen werden vermoord? Heeft Hij ook geslapen tijdens de twee barbaarse wereldoorlogen? Heeft Hij ook geslapen toen ik als tienjarig kind mijn moeder verloor terwijl mijn vader als dwangarbeider in de Limburgse kolenmijnen werkte omdat hij tijdens de Duitse bezetting bij de Fabriekswacht was geweest? Ik zou deze lijst van vragen tot in het oneindige kunnen voortzetten maar ik krijg geen antwoord.

    Ik kan dus ook jouw vraag niet beantwoorden. Ik geloof echter dat de geest die in mij leeft en die door de Christenen de ziel genoemd wordt, bij mijn dood dit sterfelijke lichaam verlaat ik verlaat dan dit vergankelijke lichaam en leef verder. Men zal dan zeggen dat ik de geest gegeven heb. In hoever dat met een God te maken heeft kan ik niet beoordelen maar ik geloof wel dat ik als geest onsterfelijk ben. In het universum kan niets verloren gaan. Uit ervaring weet ik nu dat er goede en slechte geesten zijn. Dat wat die barbaren deden en doen noemde men vroeger bezetenheid, men dacht dat zij door duivels bezeten waren maar men overzag daarbij dat die geesten die in deze lichamen leefden zelf de duivels waren en zijn. En er is veel duivels in deze wereld. En het is onze plicht deze duivelse geesten te bestrijden door de leer van de liefde.

    Tot nu toe ben ik trouw gebleven aan de leer van de Jood Jezus van Nazareth omdat deze leer het tegenovergestelde is van de barbaarse moslimleer. Het is een leer die liefde en verdraagzaamheid verkondigt, een leer die zegt dat wij alle andere mensen moeten beminnen zoals wij onszelf beminnen en hen nooit iets mogen aandoen wat wij niet zouden willen dat men het ons aandoet. Wat zich op het ogenblik in onze wereld afspeeld is het duel tussen goed en kwaad, ik kies de kant van het goede niet omdat ik geloof daarvoor in een paradijs beloond te worden maar omdat het de enige mogelijkheid is dit aardse leven levenswaard te maken.
    In vriendschap.

    Ps. De aartsengel Michael bovenaan die bij mij in de woning staat is voor mij het symbool van de overwinning van het goede op het boze. Ik weet niet of hij echt bestaat maar het is een mooi symbool.

    Kartuizer.

    Reageer.
           


    >> Reageer (5)
    06-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee korte bemerkingen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terwijl de moslims bezig zijn in Egypte de macht over te nemen en aansluitend de Israelis uit te moorden slapen de Europolitiekers verder. In de regimetrouwe pers wordt zo gedaan als zou het in Egypte om de roep van het volk naar democratie gaan. In de moslimwereld bestaat geen democratie alleen de koran bepaald wat kan en niet kan. Wij Europeanen weten uit onze geschiedenis hoeveel onheil en bloedige oorlogen de theocratie van Rome over ons gebracht heeft. Deze theocratische onzin willen wij geen tweede keer meemaken door de overrompeling van een pseudowoestijngodsdienst die de mensheid terug in de donkere middeleeuwen wil voeren. Wij mogen niet langer toelaten dat deze barbaren onze westerse Joods-Christelijke-Humanistische waarden en normen stelselmatig met de hulp van een stel ideotische westerse politiekers trachten te vernietigen. Het is onze plicht ons eensgezind aan de zijde van Israel te scharen, Jeruzalem was al Joods tweeduizend jaren voor  moha de islam heeft uitgevonden.

    Ik heb steeds met de middelen die mij ter beschikking staan het Vlaams Belang verdedigt, ik ben echter zeer ontgoocheld over het bericht van Bruno Valkeniers dat ik gisteren gelezen heb. De voorzitter van het Vlaams Belang
      heeft nog niet begrepen dat het in Egypte niet om een strijd voor democratie gaat!
     
    Kartuizer.

    Reageer en zeg Uw mening.


    >> Reageer (4)
    05-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heimwee doet mijn hart verlangen naar de jaren van mijn jeugd..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er zijn zo van die dagen dat het heimwee mij te pakken krijgt. Mijn gedachten gaan dan steeds weer naar Antwerpen. Ik heb wel zes jaar in Duitsland gewoond waar ik de taal van Goethe leerde kennen en waarderen, en zeventien jaren in Nederland waar ik de Nederlandse taal behoorlijk leerde schrijven en spreken, (niet het bekakte Haags), maar mijn thuishaven was steeds Antwerpen. Nu woon ik alweer 22 jaar in de Duitstalige Gemeenschap en nog steeds is mijn thuishaven Antwerpen.

    Als het heimwee mij dan te pakken krijgt denk ik aan de jaren in Antwerpen, ik denk dan aan het kruidenierswinkeltje op de hoek van onze straat waar het steeds gezellig aan toe ging. Ik denk dan terug aan de vele gezellige avonden in de Piet Pot waar Filippe De Pillecijn nog op de piano speelde en wij uit volle borst onze Vlaamse liederen meezongen. Ik denk dan terug aan de avonden in de Vlaamse Klub waar ik vele interesante gesprekken had met Ward Hermans en andere gebroodroofde Vlamingen. Eens namen mijn vrienden mij mee naar Madame Arthur, van travestiten had ik toen nog nooit iets gehoord, ik merkte wel dat de damen die ons bedienden iets merkwaardigs aan zich hadden, tot dan de baas door een achterdeur binnenkwam hij was opgetuigt in een zwart coctail kleed maar ik merkte toen onmiddellijk dat deze madam geen madam was.
    Ter verduidelijking, ik ben eerst priester geworden als ik bereids 37 jaar was, ik was dus niet altijd een kartuizer! Voor ik deze laatste stap in mijn leven gezet heb had ik eerst mijn horens afgestoten. Ik ben dus helemaal geen wereldvreemde kluizenaar, ik weet zeer goed wat er in de wereld te koop is.

    Als ik het Antwerpen van nu betracht bloed mijn hart, dat is niet meer de stad waar ik enkele jaren lang als tram-en busbestuurder, toen nog bij de MIVA, heb rondgereden. Toen was in Antwerpen het leven nog levenswaard, toen waren er geen bruine zwartrijders, toen had men nog een goed contact met de reizigers. Er liepen toen ook geen verwilderde baardmannen in nachthemden rond en van messenstekers hadden we nog nooit gehoord. Men kon zelfs in de late uurtjes veilig op straat komen, niemand deed je wat. Antwerpen was toen nog de stad der Sinjoren en dat is de stad nu al lang niet meer, een invasie van vreemde gevaarlijke figuren heeft haar overrompeld en heeft er een nieuw Chicago van gemaakt. Wanneer gaan eindelijk de Sinjoren de verantwoordelijken die dit alles toegelaten hebben ter verantwoording roepen? Niet alleen in Egypte zijn er misstanden maar ook bij ons.

    Kartuiser.

    Schrijf mij uw mening.                     Reageer


    >> Reageer (1)
    04-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er komen onrustige moeilijke tijden op ons toe...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Onheilsprofeten worden nooit graag gehoord, dat weet ik maar men kan voor de realiteit de ogen niet sluiten.
    Het lag in mijn bedoeling in verband met de huidige toestand in Egypte een uitvoerig verslag te schrijven over de moslimbroederschap. Ik heb een zeer dik boek waarin alle bestaande geheime bonden beschreven staan. In het kapitel over de moslimbroederschap heb ik mij gisteren verdiept. Mijn voornemen is echter overbodig geworden daar bij Angeltjes door Floriaan Terbeke en Lucky9 dit thema grondig beschreven is en hun mening stemt volkomen overeen met dat wat ik in mijn boek gelezen heb. En daar alle lezers van mijn blog trouwe lezers van Angeltjes zijn weten zij al wat zij van de Egyptische opstand moeten denken.

    Graag reageer ik op de reacties van de lezers van mijn blog:

    " Het verheugd mij Leo dat wij nog steeds op dezelfde lijn zitten. In onze jonge jaren hebben wij gemeenzaam als broers in de Blauwvoetvendels onze man gestaan en we zijn ons ideaal trouw gebleven, je bent zelfs nog trouwer als ik want je bent bij elke Ijzerwake tegenwoordig, wat ik tot mijn spijt niet meer kan.
    Nu echter komt een andere strijd op ons toe, de strijd tegen het groene islamgift. We behoren ondertussen dan wel tot het oude ijzer maar we zijn nog lang niet verroest. Ook in deze strijd zullen wij gemeenzaam op onze wijze onze man staan en ik weet zeker dat alle bewuste Vlamingen en ook de Volken van de andere Europese landen met ons mee zullen strijden en wij zullen overwinnen."

    " Je bericht heb ik met grote balangstelling gelezen Jutta. Geen haar op mijn hoofd, en ik heb er tot afgunst van sommige leeftijdgenoten nog zeer vele, denkt eraan jouw bericht belachelijk te vinden en ook de andere lezers van mijn blog zullen er niet over lachen dat weet ik wel zeker. Ook Nostradamus heeft voor het begin van de eenentwintigste  eeuw in Europa een bloedige godsdienstoorlog voorspeld en er zijn nog vele andere gelijkaardige voorspellingen. Ik zou je dus onrecht aan doen je bericht niet te laten verschijnen."

    " Eenerzijds heb je natuurlijk gelijk Jaen, dat het Volk, gelijk welk Volk, moet strijden tegen elke vorm van corruptie en uitbuiting. Deze corruptie was er in Egypte zeker. Maar de aanstifters van de huidige opstand aldaar zijn wel de moslimbroeders. Daarom vind ik de bemerking van Tony Blair, die zeker niet mijn favorit is, zeer juist, het is goed, dat het Volk zich weert tegen uitbuiting en corruptie, dat is de cholera, maar de cholera kan door een inenting vermeden worden. Als echter het Volk kiest voor de groene islampest is het een verloren volk. Tegen de pest is er geen medicijn! "

    Kartuizer

    Reageer en zeg mij uw mening !


      


    >> Reageer (1)
    02-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europeanen let op uw zaak !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Enkele maanden geleden schreef ik in mijn blog, dat ik verwacht dat het tussen de jaren 2012 en 2016 in Europa tot een bloedige opstand zou komen tegen de toenemende moslim-arrogantie. Ik heb toen niet in een glazen bol gekeken want die heb ik niet. Door de aktuele ontwikkelingen in Egypte die ik toen nog niet vooruit kon zien kom ik steeds meer en meer tot de overtuiging dat mijn verwachting in vervulling zal gaan, niet omdat dat mijn wens is, want ik haat geweld, maar omdat het niet anders zal kunnen.De  Europese volken zullen uiteindelijk niet langer meer dulden dat Europa overrompeld wordt door een barbaarse islam die zich als een godsdienst uitgeeft maar die in werkelijkheid een wreede misdadige ideologie is die zich ten doel gesteld heeft onze Europese Joods-Christelijke- Humanistische waarden en normen te vernietigen. De kruik gaat steeds zo lang te water tot ze barst en vanaf 2012 begint deze islamistische kruik te barsten. De woedeuitbarstingen van de Europeanen zullen verschrikkelijk zijn zij zullen met geweld deze middeleeuwse pseudogodsdienst van het Europese grondgebied verdrijven. Na 2016 zal Europa weer het vrije Europa zijn van weleer. 

    Nochmaals, ik heb geen glazen bol maar ik weet dat de Europeanen zich nooit door deze barbaarse moslimtirannen zullen laten knechten. Men kan niet eeuwig na een kaakslag de andere wang aanbieden, nu is het genoeg!

    Kartuiser.

    Reageer. 


    >> Reageer (4)
    01-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waanzin.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat er in onze wereld nogal wat waanzinnigen rondlopen leren we elke dag opnieuw uit de nieuwsberichten. Er zijn verschillende  vormen van waanzin, maar de ergste vorm is volgens mij wel de religieuze waanzin. Dagelijks lezen we weer over moslimwaanzinnigen die zichzelf met een bommengordel in de lucht jagen en daarbij talloze onschuldige slachtoffers mee in de dood rijzen. Het ergste is nog, dat deze waanzinnigen geloven dat zij door hun daad in een denkbeeldig paradijs terecht komen. De ware schuldigen echter van deze daden zijn de verkondigers van een misdadige islamideologie die ongeletterde mensen wijs maken dat zij door hun daad in het paradijs van allah eeuwig gelukkig zullen zijn en de eenvoudige geesten geloven deze onzin. Maar niet één van deze misdadige "geloofsverkondigers" zou bereid zijn zelf het voorbeeld te geven. Zij weten maar al te goed, dat hun hele allah sprookje een grote leugen is, en zij misbruiken deze leugen om macht over het eenvoudige volk te kunnen uitoefenen. Daarom trachten zij zo lang mogelijk hun landgenoten dom te houden opdat zij verder in de leugenachtige sprookjes zouden geloven.

    Een ideologie, die onder het mom van "godsdienst" zulke waanzin verkondigt moet verboden worden. Wij mogen in onze westerse wereld deze waanzin niet langer dulden. Het is algemeen bekend, dat in elke moskee die met het geld van het Europese Volk gebouwd en onderhouden wordt deze religeuze waanzin verkondigt wordt. Het sprookje van sommige verdwaasde westerse politiekers, dat er ook een gematigde islam bestaat mogen wij niet langer geloven, want het is een leugen. Een gematigde islam bestaat niet! De islamistische ideologie is radikaal en de vernietiging van onze Joods-Christelijke-Humanistische waarden en normen is haar doel. Wie dat tot nu toe nog niet begrepen heeft loopt met oogkleppen rond.

    Onze kranten hemelen op het ogenblik de opstand van de Egyptenaren hoog op. In werkelijkheid is het echter de moslimbroederschap die de opstand in gang gebracht heeft en die maar één doel heeft, van een Egypte een volledige moslimstaat te maken met als verdere doel de vernietiging van Israel. Wij kunnen alleen maar hopen, dat Israel zich met hand en tand zal verdedigen en het niet voor de tweede keer toelaat dat een paar miljoen Joden vermoord worden. Als Israel valt, valt ook het vrije Europa. 

    Kartuizer.

    Uw mening intereseert mij,  reageer.


    >> Reageer (2)
    31-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele korte bemerkingen .......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar ik geen Hollandse halal-kaas wil eten, koop ik nu alleen nog maar Trappistenkaas en andere abdijkazen.

    Aan de oprechte bedoelingen van Bart de Wever en de NVA-clup heb ik grote twijfels. Het intereseert mij hoe anderen darover denken.

    Dat het belgische schip al voor meer als driekwart gezonken is, daarvan ben ik overtuigt. Ik ben benieuwd wanneer eindelijk de Vlaamse politiekers de juiste conclusie gaan trekken of hopen zij ook nog op een koninklijk lintje of een of andere adelijke titel?

    Het Waalse viswijf bij uitstek, iedereen weet wel wie ik bedoel, krijst de laatste tijd zoals het aan viswijven eigen is. Nu ze de middelvinger opstak wordt haar ware ordinaire aard voor allen zichtbaar. Een ordinair wijf blijft even een ordinair wijf. En daar moeten de Walen voorlopig nog mee leven, de vraag is, hoe lang nog ?

    Zijne majesteit de koning der belgen schijnt volgens sommige kranten doodmoe te zijn. Ja, een koninkrijk zonder regering en zonder echte belgen is wel vervelend. Het moet ook wel zeer deprimerend te zijn, vast te stellen dat het met zijn kunstmatige koninkrijk ten einde gaat daar er geen echte belgen meer zijn tenzij een paar achterlijke ideoten. In Egypte gaat men met zulke potentaten anders om maar wij leven in een beschaafd land waar alles democratisch opgelost wordt zelfs dan als het ondemocratisch is. Ik geloof echt niet dat Albert Coburger een slechte mens is, maar als koning kunnen we hem echt niet meer gebruiken daar de koninkrijken tot de middeleeuwen gehoren die niet meer in deze tijd passen. Hij zou echt zoveel verstand moeten hebben daaruit zijn concusies te trekken en met zijn hele clan te vertrekken naar een van zijn talrijke buitenverblijven die hij zich op kosten van het belgische Volk kon aanschaffen.

    Dat was het dan voor vandaag in de hoop dat het ooit nog eens beter wordt.

    kartuizer.

    Reageer gewoon en zeg mij uw mening.






    >> Reageer (3)
    30-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie op de reacties van mijn lezers.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is mijn gewoonte te reageren op de reacties van de lezers van mijn blog, ik schrijf bewust niet , mijn lezers, want ze zijn niet van mij, en dat doe ik ook nu.

    Ik weet wel, dat er in Vlaanderen politiekers zijn, die het belang van het Vlaamse Volk op het oog hebben maar die door de ondemocratische Vlaamse regering buiten spel worden gezet. Zo lang de Vlaamse regering weigert het Vlaams Belang aan de regering te laten deelnemen betracht ik de Vlaamse regering als ondemocratisch.

    Ik weet wel, dat niet alle Vlamingen nestbevuilers zijn, maar ik weet ook dat er in Vlaanderen nogal wat klootjesvolk rondloopt, waarvan de meesten nog te dom zijn om te helpen donderen. Zij kunnen een voorbeeld nemen aan de Walen, die alle aan één zeel trekken als het om de Waalse belangen gaat. Maar daar zijn ze kennelijk te dom voor!

    Ik wens mijn goede vriend Victor, die steeds hoger in mijn achting stijgt, veel plezier in Brugge maar hopelijk trekt hij niet Annemans tegen zijn gilet. Neen Victor jaloers ben ik niet, kartuizers zijn nooit jaloers en zij gunnen alle anderen hun pleziertje, als het maar deftig blijft. Je bazin gaat waarschijnlijk niet mee ?

    En nu in eigen zaak.

    Door de toenemende verwarming der aarde heb ik sinds november tot nu toe 2000 Kg kolen verstookt, 820 Euro. En 50 kilowatt stroom voor de electrische verwarming, prijskaartje komt eerst bij de afrekening in juli. Gelukkig heb ik ook nachtstroom.

    Ik ben echt blij, dat ik nu van die nullenzetters verlost ben, mijn blog blijft nu echt zuiver en rein tot groot spijt van enkele oude zuurpruimen die amper tot tien kunnen tellen.

    Kartuiser.
     
    Ik verheug mij op Uw reaties, rageer!






    >> Reageer (4)
    29-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort genoteerd.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De geloofwaardigheid van de belgische politiekers is ver onder nul gestegen. Maar reeds lang kwelt mij de vraag: " hoe geloofwaardig zijn de Vlaamse politiekers?" Dat de VRT een totaal rood nest is en anti-Vlaams is echt niet de schuld van de Walen!!! Maar van de Vlaamse nestbevuilers. Dat er in Vlaanderen steeds meer flitspalen komen, is ook niet de schuld van de Walen maar van de Vlaamse regering!!! Dat de nodige staatsreform tot nu toe niet tot stand kwam, is ook niet de schuld van de Walen, maar van de Vlaamse viswijven die immer nog hopen een of andere adelijke titel te krijgen in het belgische nest. Het krioelt in Vlaanderen van nestbevuilers. Mijn leven lang heb ik ervan gedroomd dat Vlaanderen eenmaal een zelfstandige Vlaamse staat zou worden, maar ik begin nu toch te twijfelen of dat met de huidige politieke kaste wel mogelijk is. Hoe geloofwaardig en betrouwbaar zijn de Vlaamse politiekers ?

    Kartuizer

    Hoe denken mijn lezers daarover ? reageer. 


    >> Reageer (4)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tjebbe
    blog.seniorennet.be/tjebbe
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    atc
    blog.seniorennet.be/atc
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!