Ik ben Martin Vanhee, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maarten.
Ik ben een man en woon in Roeselare (België) en mijn beroep is met pensioen.
Ik ben geboren op 26/07/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: corresponderen en zo van mensen houden en omgekeerd.
Eigenlijk geloof ik in het goede van de mensen ondanks alles, vriendschap en liefde zijn dan ook de sleutels in mijn leven. Want elke liefde heeft haar waarde al betaal je soms de prijs van pijn, verdriet en verlatenheid.
Sluit vriendschap met de bomen sluit vriendschap met de wind sluit vriendschap met de bloemen die je op de wereld vindt
Sluit vriendschap met de wolken sluit vriendschap met de maan sluit vriendschap met de sterren die aan de hemel staan
Sluit vriendschap met de golven de zee met eb en vloed maar vooral met alle mensen die je op je weg ontmoet
Broer Christiaan Vanhee
02.12.1956 - 28.07.2014
zijn dochter
Eline Vanhee
11.02.1986-14.05.2013
Volg jouw eigen weg soms kronkelend soms rechtdoor volg jouw eigen droom al lijkt hij vaag: ga ervoor!
Luister naar jouw kloppend hart het spreekt een eigen taal het kent jouw leven door en door het kent jouw verhaal.
Vertrouw steeds wat je voelt en twijfel nooit aan jezelf jij bent de zon, de maan, de ster, schitterend aan het hemelgewelf!
Als je iemand vermoordt, steel je een leven. Je steelt het recht van een vrouw op een echtgenoot, berooft zijn kinderen van een vader. Als je een leugen vertelt, steel je iemands recht op de waarheid. Als je iemand bedriegt, steel je zijn recht op een rechtvaardige behandeling.
Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan. Als blijk van hun verbondenheid kerft Amir hun namen in een granaatappelboom: 'Amir en Hassan, de sultans van Kabul'. Maar sultans zijn ze alleen in hun fantasie, want Amir hoort tot de bevoorrechte bevolkingsgroep en Hassan en zijn vader zijn arme Hazaren, in dienst van Amirs vader.
Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd in Kabul is Amir de vliegeraar, degene die het touw van de vlieger in handen heeft. Hassan is zijn hulpje, de vliegervanger. 'Voor jou doe ik alles!' roept Hassan hem toe voordat hij wegrent om de vallende vlieger uit de lucht op te vangen. Die grenzeloze loyaliteit is niet wederzijds. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met Hassan verraadt hij zijn trouwe metgezel.
Na de Russische inval vluchten Amir en zijn vader naar de Verenigde Staten. Amir bouwt er een nieuw bestaan op, maar hij slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem uiteindelijk terug naar Afghanistan, dat inmiddels door de Taliban is bezet. Daar wordt Amir geconfronteerd met spoken uit zijn verleden. Zijn voornemen om zijn oude schuld jegens Hassan in te lossen sleept hem tegen wil en dank mee in een huiveringwekkend avontuur.
Op een keer toeen ik nog heel klein was, at ik van een van die groene zure appels. Mijn maag zwol helemaal op en werd zo hard als een trommel en het deed ontzettend pijn. Moeder zei dat ik gewoon gewacht had tot de appels rijk waren, ik niet ziek was geworden. dus als er nu iets is wat ik heel graag wil, dan probeer ik te denken aan wat zei over die appels zei.
Stiefvader riskeert jaar celstraf voor misbruik van zusjes
Een twintiger uit Roeselare moest zich voor de rechter in Kortrijk verantwoorden omdat hij zijn twee stiefdochtertjes seksueel had misbruikt. Hij zou eind vorig jaar de meisjes van dertien en vijftien jaar hebben aangerand. De beklaagde ontkent met klem.
'Vader' amper iets ouder dan de kinderen; ze konden gewoon vrienden zijn onder elkaar, en op die leeftijd zijn hier pubers aan het werk, zeker omdat betrokkene wellicht zelf nooit liefde heeft gekend. Hij is dan maar in de armen van een ouder iemand gelopen. Kom ik hoe langer hoe meer tegen in gesprekken met jongeren hier!
Het kruis is soms veel te waar om mooi te zijn een leven krijgt geen kans je loopt met vragen. Je voelt een oude bekende pijn het is nog dichterbij dan bij jezelf. Dat kun je niet verdragen.
Het kruis is soms veel te mooi om waar te zijn. Een leven dicht bij God het kruis is zo dubbel zo absurd en zo gemeen. Maar ook de plek voor jouw verdriet. Waar anders kun je heen...
HET GEHEIM VAN LEONARDO DA VINCI - Franceso FIORETTI
De auteur (1960) belicht het leven van Leonardo da Vinci (1452-1519). De kunstenaar werkt in Milaan aan Het Laatste Avondmaal als hij en zijn goede vriend en wiskundige Luca Pacioli geconfronteerd worden met de moord op een monnik en de diefstal van waardevolle Byzantijnse teksten. De zoektocht naar de teksten en de moordenaar leidt Da Vinci en Pacioli door heel Italië. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Italiaanse Renaissance. Da Vinci's genialiteit en zijn fascinatie voor wiskunde worden beschreven, maar ook Da Vinci als persoon: hoe hij zich als eenvoudig man staande houdt in deze roerige tijd met machtige heersers.
Ziekte is voor heel veel mensen een loodzwaar kruis om te dragen.
En een bemoediging in de vorm van een bezoekje, een kaartje of bloemetje is dan ook zeker op zijn plaats. Misschien zijn jullie ook wel van plan een zieke in je omgeving een hart onder de riem te steken. Dat moet je zeker doen! Maar heb dan ook oog voor degene die de deur opendoet of de bloemen in de vaas zet.
Ik doel op al die mensen die dag in dag uit zorgen voor hun zieke vrouw of man, hun zieke opa of oma, hun zieke kind of een zieke vriend of vriendin. Zij doen meer dan eens het haast onmogelijke. Uur in, uur uit, dag in, dag uit zijn ze bezig met koffie zetten, de kussens opschudden, bedden verschonen, wassen, eten klaarmaken, een praatje maken bij het bed, bezoek ontvangen, luisteren naar de zieke etc. Terwijl ze zelf nauwelijks aandacht krijgen omdat die haast vanzelfsprekend uitgaat naar de zieke.
Eigen plezier, eigen belang wordt opgeofferd voor het belang van de zieke.
Zondag 15 september om 19.30 u. in de Basiliek: 'Lisa gelooft'
Zondag 15 september om 19.30 u. in de Basiliek: 'Lisa gelooft'
Een concert van Lisa del Bo ter ere van Maria.
Met de concertreeks ‘Lisa gelooft’ ziet Lisa een langgekoesterde droom in vervulling gaan waarbij ze zich vol overgave toe legt op een uniek zijproject in haar carrière. Lisa die nooit onder stoelen of banken gestoken heeft dat ze gelovig is zingt in een intimistische setting een selectie van de mooiste religieuze liedjes. Ze brengt klassiekers zoals ‘Onze Vader’ en ‘Ave Maria’, maar ook originele en hedendaagse songs in een mooie, Nederlandstalige bewerking. Door middel van de teksten en de verhalen die Lisa vertelt tussen de liedjes wil zij de boodschap van vertrouwen, verdraagzaamheid, hoop en liefde voor elkaar uitdragen. Het hele concert ademt een warme en authentieke sfeer uit. Het is ingetogen maar tegelijk erg krachtig. Bij het project ‘Lisa gelooft’ hoort ook een gelijknamig album waarop alle 14 liedjes staan die ze ook tijdens het concert brengt. Puurheid wordt gekoppeld aan schoonheid en de songs zijn stuk voor stuk pareltjes die het verdienen om ontdekt te worden.
De ongeschoolde Mariam is vijftien wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan de dertig jaar oudere schoenverkoper Rasheed in Kabul. Jaren later moet zij de beeldschone en slimme Laila naast zich dulden, die door Rasheed na een raketaanval uit het puin is gered. Rasheed neemt Laila in huis in de hoop dat zij hem de zoon zal schenken die Mariam hem niet kan geven.
In eerste instantie overheersen tussen de twee vrouwen gevoelens van achterdocht en jaloezie, maar door de tirannieke houding van Rasheed ontstaat er langzamerhand een innige vriendschap. Samen zetten Mariam en Laila alles op alles om te overleven in de eindeloze oorlog van Afghanistan, die voor hen ook binnenshuis woedt.
Erg mooi verhaal. Tot op het laatste moment geboeid gelezen. Het geeft een inkijkje in een gezin/relatie tijdens oorlogstijd in Afganistan, waar geloof, liefde en hiërarchie in deze samenleving een belangrijke rol spelen. Een van de beste boeken die ik in lange tijd gelezen heb.
Dit boek, reeds uitgegeven in 2007, is helaas nog altijd schrijnend actueel. Net nu bij het lezen van dit boek hoor ik over aanslagen van Taliban en over Kabul, en we zijn ondertussen 2019!
Elke dag eucharistieviering: om 7.30 u., 9 u. en 18.30 u. in de basiliek, om 16 u. in de kapel van het Rosarium.
Elke dag Mariale gebedsviering in de kapel van het Rosarium om 15 u. (op zondag in de basiliek). Vrijdag 6 september om 20 u.: Orgelconcert in de Sint-Theresiakerk te Slypskapelle, met organist Ennio Cominetti uit Italië. Met medewerking van van vocaal ensemble Adriaen Willaert o.l.v. Eric Hallein.
Weekend 7 & 8 september: zaterdag: om 16 u. en 18 u. zondag: om 6 u; 7 u; 8 u; 9 u; 10 u; 11 u; 16 u en 18 u. om 10 u. met dameskoor Estrella Ledegem o.l.v. Katrijn Deneir.
Woensdag 11 september: om 17 u.: kinderzegening met mgr. Lode Aerts
Vrijdag 13 september om 20 u.: Eucharistie gevolgd door kaarsprocessie.
Weekend 14 & 15 september: zaterdag: om 16 u. en 18 u. zondag: om 6 u; 7 u; 8 u; 9 u; 10 u; 11 u; 16 u en 18 u. om 10 u. met koor Jubilate De Tassche Ardooie o.l.v. Kurt Bruyneel.
Zondag 15 september om 19.30 u. in de Basiliek: 'Lisa gelooft'
NOVEEN T.E.V. OLV VAN DADIZELE – 8 TOT 16 SEPTEMBER 2019
ENKELE HOOGTEPUNTEN in de noveen: (8-16 september 2019)
-Woensdag 11 september: om 17 u. KINDERZEGENING door Mgr. Lode Aerts, bisschop van Brugge.
-Zondag 15 september: om 19.30 u. LISA GELOOFT een concert van Lisa Del Bo, ter ere van Maria.
-Woensdag 18 september: om 13.30 u. Bedevaart naar de 3 Maria’s (Dadizele-Hollebeke-Linselles) vanuit Dadizele.
VERDER OOK: OP ZATERDAG: eucharistieviering om 7.30 u., 9 u., om 16 u. en om 18 u. in de basiliek.
OP ZONDAG: eucharistieviering om 6 u., 7 u., 8 u., 9 u., 10 u., 11 u., 16 u. en om 18 u. om 15 u. Mariale gebedsviering in de basiliek.
ELKE WEEKDAG: eucharistieviering om 7.30 u., 9 u. en om 18.30 u. in de basiliek, om 16 u. in de rosariumkapel. Mariale gebedsviering om 15 u. in de kapel van het rosarium.
Doe al het goede dat je kunt met de middelen de je hebt op de manier die je gewoon bent op de plaats waar je staat in de tijd die je gegeven is voor de mensen die je kent zolang het mogelijk is.
Geef mij uw goddelijke goedheid. Maagd vol van genade, Vrouwe van de glimlach, Herstel in mij de goddelijke goedheid, Leer mij te genezen wie ik heb verwond, Dat mijn lippen mogen overtromen van tederheid, Vol woorden van liefde die vrede brengen.
IK GA VOOR VERDRAAGZAAMHEID!
Dit kaarsje kreeg ik uit dank, maar er werd me gevraagd het te laten branden voor elkaar. Op mijn beurt geef ik dit licht door aan anderen, uit dank; als teken van hoop misschien, maar vooral als bevestiging, of nog meer als aanmoediging voor mensen die het nu echt nodig hebben. IK WIL ER ZIIJN VOOR U!
Als ik in India ben, is dat een groot wonder, dan wil ik er zoveel mogelijk zien.
Ik ben zo verliefd op dit land, deze nieuwe wereld, waarin ik geleidelijk een ander mens wordt.
India is zo'n boeiend land, een fascinerend land van paleizen en tempels van goden en godinnen, van Hindu's, Siksen enz….. , van kasten en paria's.
India is een land waar alles anders is als bij ons, India maakt een ander mens van u.
Wie India heeft bezocht, zal nooit meer zijn zoals voorheen was.
U leert relativeren, U gaat inzien dat er nog en andere kant aan het menszijn zit, dan die welke u hier in de luxueuze,. gehaaste, westerse wereld leerde kennen
U zult het begrip 'Tijd' anders gaan interpreteren.
Tijd bestaat immers niet in India.
Het is de gehaaste mens die de tijd heeft gemaakt .
En in India hebben de mensen geen haast.
Wie door de gids van het reisbureau van het ene monument naar het andere wordt gejaagd, zal uiteraard weinig van India leren kennen en begrijpen.
India behoort u in alle rust te leren kennen,
Doe het rustig aan, de eerste dagen niet alleen om aan het klimaat te wennen, maar veeleer om te herstellen van de cultuurschok, die u bij een eerste kennismaking met India onherroepelijk oploopt.
Ontvlucht de schok niet.
Ga hem tegemoet en verwerk hem.
Dan zult u inzien dat niet al het negatieve negatief is, dan zult u leren begrijpen waarom de armoede, die wellicht helemaal geen armoede is bestaat en waarom het verschijnsel bestaat zoals het bestaat .
Dan zult u van uw vooroordelen over India gaan houden .
U zult ernaar verlangen en gaan behoren tot de grote schare mensen die iedere kans aangrijpt om weer te kunnen genieten van de mooiste en ontroerendste ervaringen die zij in hun leven deelachtig zijn geworden: de ervaringen die India hen heeft geboden en weer zal bieden.