Inhoud blog
  • De ene dode is de andere niet!
  • Recept: guacamole
  • Verhaaltje: benadeling
  • Schuld en boete
  • Bende
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Satire

    door Isegrim

    Humor in alle mogelijke vormen. Cartoons, liedjes, columns, ... maar nooit vrijblijvend. Wij pakken politiekers en partijen aan, en ook de maatschappij krijgt ervan langs.
    Meer vruchten van onze arbeid vindt u op de blog Jef Vergif.

    28-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WC-perikelen

    Propere WC-perikelen

    Dyson, het Britse merk van de knappe stofzuiger-zonder-zak, stelde in Londen een heel nieuwe handendroger voor.
    Elektrische handendrogers zoals je die vindt in wc’s van cafés en restaurants zijn onhygiënisch, verbruiken veel stroom en leveren geen goed werk. Vaak lopen mensen de toiletruimte uit met halfnatte handen.
    Nu is er een nieuwe handendroger van Dyson op de markt: de Airblade.
    Deze droogt de handen in tien seconden via een luchtstroom die met een snelheid van 560 km per uur de huid gewoon droog blaast. Een luchtfilter maakt de aangezogen lucht voor 99,7 procent kiemvrij en gezien er geen warmte aan te pas komt, verbruikt het toestel 83 procent minder elektriciteit. Vergeleken met de milieuonvriendelijke papieren handdoekjes kan de Airblade een besparing van 99 procent per toilet per jaar opleveren!

    Natuurlijk was Jef Vergif daar als de kippen bij om deze nuttige uitvinding te optimaliseren.
    Waarom alleen de handen zo kraakproper maken? Waarom ook niet, laat het ons allemaal maar toegeven, het strontvuile achterwerk na de gedane prestatie?
    Vandaar dat ik jullie, als primeur, het toestel in werking toon op mijn bloedeigen kont.

    Nooit voelde ik mij zo fris schoon (geveegd) gewaaid!
    Ik verwittig u, ik heb er patent op gevraagd, al zoek ik nu nog enkele proefpersonen die mijn positief resultaat nog kunnen versterken.

    J. V.

    28-11-2006 om 22:18 geschreven door Isegrim

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieker Gekruist

    Politieker Gekruist

    Een woordje uitleg: u kan het kruiswoordraadsel als volgt invullen. U plaatst uw cursor in een vakje. Dan ziet u net boven het kruiswoordraadsel de opgave. Het rode vakje en de grijze vakjes geven aan op welke plaats het gezochte woord moet komen. Het antwoord typt u gewoon in. U kan doorheen het rooster bewegen met de pijltjestoetsen, of met de muis. Als u alles correct hebt ingevuld, ziet u de foto verschijnen van de politicus die wij zoeken.

    28-11-2006 om 22:18 geschreven door Isegrim

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Comité 'Andere' Politiek

    Comité voor een (vaneigens) 'Andere' Politiek

    Jef Sleeckx zetelzot?

    Naar (weer) een andere politiek(e) partij?

    Natuurlijk heeft CAP (Comité voor een andere politiek) overschot van gelijk.
    Er leeft bij de bewuste mensen een grote en terechte wrevel over de nu al jarenlange gevoerde politiek, vooral van de zogezegd linkse partijen. Dat werd zeer duidelijk op Europees vlak waar de Europese Grondwet gelukkig door het volk in de grond geboord werd.
    Maar op de top van Lissabon in december 2000 werd de 'Lissabon-strategie' goedgekeurd. Hiermee werd door 15 Europese leiders de weg naar een Amerikaans competitief Europa ingeslagen, waarbij de economie nog minder ten dienste staat van de mens, en onze sociale verworvenheden terug moeten gedraaid worden om de winst te vergroten voor enkelen. De strijd gaat niet meer om onze sociale vooruitgang te realiseren in landen en bij mensen die daar wanhopig naar streven, maar integendeel, om ons niveau, plus de sociale strijd af te bouwen naar minder loon, langere uren en minder sociale rechten.

    Binnenlands toont de vergrijzing met het Generatiepact ook duidelijk waar het in wezen om te doen is: de vakbeweging wordt zoveel mogelijk buiten spel gezet en als ‘conservatief’ afgeschilderd. Het recht op stakersposten wordt betwist. Rechters leggen dwangsommen op om stakingen te breken. Men wil gewoon de macht van de vakbonden afbouwen.
    Tevens wordt alles wat mediamacht heeft, ingezet om de solidariteit tussen oud en jong te breken. De valse indruk wordt versterkt dat de senioren massaal potverteren op kosten van de actieve bevolking. Terwijl de realiteit is dat precies de gewone gepensioneerden achteruit boeren, en velen op het randje van de armoe balanceren. De senioren worden daarbij zorgvuldig buiten de politiek gehouden.

    Allemaal waar dus.
    Dat werd nog sterker aangevoeld toen in de provincies, ter voorbereiding van de grote volksvergadering die CAP op 28 oktober 2006 ging houden, meerdere vergaderingen doorgingen.
    Er waren daarbij tal van actieve mensen betrokken, die het hadden over syndicale rechten en democratie, werkloosheid bij jongeren en ouderen, ecologie, sociale zekerheid, armoede, huisvesting, racisme, vrouwenrechten, internationale solidariteit, enz.
    Telkens opnieuw moest men vaststellen dat de deelnemers niet uitgepraat raakten over de vele onrechtvaardigheden in en buiten het beroepsleven, en tevens hoe hopeloos het is om er bij de gevestigde politieke partijen een redelijk uitzicht tot een oplossing te bekomen.

    Op 28 oktober werd dat door zowat 500 deelnemers nog eens herhaald. Het waren overvolle containers met meer dan terechte grieven.
    De gevoerde politiek van de huidige politieke partijen behandelt deze problematiek niet en sterker, ze willen die ook niet behandelen!
    Eigenlijk was zowat iedereen het daarover eens.
    Dus was het besluit snel – veel te snel – genomen: CAP gaat zelf een politieke partij worden die deelneemt (waar ze kunnen) aan de federale verkiezingen van volgend jaar!

    Maar daar krijg ik het nu van op mijn heupen.
    Om zo’n massa containers onrecht op een spoor te krijgen naar een betere maatschappij toe, is waarschijnlijk wel een politieke partij nodig als voertuig. Maar dan moet zo’n vehikel beantwoorden aan de strengste eisen wat betreft democratie, efficiëntie en tevens bekwame stuurlui. Niet één stuurman, maar een bemanning die, opgeleid, regelmatig de taken kan opnemen en ook doorgeven. We hebben daarbij nood aan controle aan mogelijkheden tot bijsturen, aan kansen en een apparaat om onderling vrede te bewaren en om wie niet deugt aan de kant te zetten. We krijgen dan een politieke partij over wiens structuur nog uitvoerig dient gediscussieerd te worden. Want we hebben al TV-sterren en BV’s genoeg in ons land, we willen niet enkele een ‘andere’ politiek, maar vooral een betere politieke partij die zelf ook beantwoordt aan onze eisen van rechtvaardigheid.
    Maar dat kan niet in een half jaar tijd verwezenlijkt worden.

    De ontgoocheling anders zou heel groot kunnen zijn. En er lopen al meer dan genoeg misnoegden en zuurpruimen rond.
    We moeten naar een nieuwe betere politieke partij, om een integere politiek waar te maken, die de mensen uitzicht biedt op een hoopvolle toekomst. Laat ons dat alstublieft dan ook goed doen.
    Dat kan niet op zes maanden tijd.
    Ge hebt al negen maand nodig om een nieuwe mens te maken, een goeie partij mag minstens het dubbele van die tijd kosten, hoewel langer ook niet nodig is, want er moet een vooruitzicht zijn, een haalbare datum.
    Tegen nieuwjaar 2009 moet het kunnen!

    Jef Vergif

    16-11-2006 om 21:13 geschreven door Isegrim

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIJN STOF!

    Nog meer FIJN STOF!!


    Bart Staes

    Christendemocraten, liberalen én socialisten hebben dit beslist in het Europees Parlement.  Totnogtoe mocht de daggrens voor fijn stof jaarlijks 35 keer overschreden worden. Nu wordt dat 55 keer! Bovendien krijgen de lidstaten tot zes jaar uitstel om de limietwaarden voor fijn stof te behalen.
    Dat is onbegrijpelijk. België was door de OESO juist goed en wel op de vingers getikt in verband met zijn slechte resultaten op het vlak van luchtvervuiling, en nu keuren Vlaamse Europarlementariërs goed dat er nog meer fijn stof in de lucht mag zijn!
    Jaarlijks sterven in Europa nochtans 350.000 mensen voortijdig door fijn stof.
    De luchtvervuiling in Europa kost ons jaarlijks 189 miljard euro aan gezondheidszorg.
    Dit is pure struisvogelpolitiek.
    Fijn stof doet de gemiddelde levensverwachting van mensen dalen met acht maanden. Jaarlijks wordt het inademen van deze fijne deeltjes verantwoordelijk geacht voor 350.000 voortijdige sterfgevallen in Europa. Een OESO-rapport over de milieugesteldheid in België neemt de luchtkwaliteit zwaar op de korrel.
    Maar ook de Vlaamse christendemocraten, liberalen en socialisten in het Europees Parlement menen blijkbaar dat dit soort gegevens onvoldoende zwaar weegt. Dat het EP de bestaande regelgeving inzake luchtkwaliteit aanzienlijk verzwakt, is een levensgroot schandaal. Voor het eerst neemt het Parlement zelfs een zwakkere positie in dan de Europese Raad van Milieuministers.

    Ook het economische aspect - veel minder uitgaven aan medische zorgen - kan het EP blijkbaar niet overtuigen. Tot 2020 kost de luchtvervuiling door ozon en door fijn stof Europa jaarlijks nochtans minstens 189 miljard euro.
    De criteria van het Europees parlement rond de PM10-stofdeeltjes zijn aanzienlijk zwakker dan de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO). Toch blijken de WGO-aanbevelingen haalbaar in grote steden in industrielanden.

    PROBLEMEN OPGELOST VOOR ZWIJNDRECHT?
    Erger nog is dat het EP de lidstaten de kans biedt om het aantal dagen met een overschrijding van de grenswaarde voor fijn stof (PM10-stofdeeltjes) uit te breiden van 35 tot 55.
    Met enig cynisme zou je kunnen stellen dat bijvoorbeeld de problemen van Zwijndrecht op deze manier van de baan zijn. In deze Antwerpse gemeente waren de jaarlijkse grenswaarden voor fijn stof al overschreden in maart. Groen!-burgemeester Willy Minnebo verkreeg daarop dat Vlaanderen extra inspanningen zou leveren om het fijn stof rondom Zwijndrecht – en zelfs in heel Vlaanderen – te bekampen.
    Christendemocraten, liberalen en socialisten in het Europees Parlement hebben simpelweg beslist dat de inwoners van Zwijndrecht veel meer schadelijke lucht mogen inademen. Meer nog: ze zullen 20 dagen langer moeten wachten vooraleer de overheid alarm slaat. Hetzelfde geldt voor 22 andere Belgische gemeenten waar de lucht dit jaar al meer dan 35 dagen meer fijn stof telde dan door Europa toegelaten! Ook dit is pure struisvogelpolitiek.
    De Europese Groenen zijn blijkbaar niet de enigen die zich zorgen maken. Ze krijgen ook steun uit onverwachte hoek: zelfs Europees milieucommissaris Dimas is maar matig tevreden met de stellingnames van het EP.

    Een strengere aanpak is nochtans haalbaar. Dat bewijzen de VS die al in 1997 een jaarlijkse grenswaarde van 15 µg/m3 voor PM2,5 uitvaardigden. *Die limiet moet uiterlijk tegen 2010 worden gehaald. Een staat als Californië gaat nog verder. Daar geldt sinds 2003 een grenswaarde van 12 µg/m3. Het EP houdt het bij 20 µg/m3 te halen tegen 2015.
    Het is nu aan de Europese milieuministers om deze verzwakking van de voorstellen niet te nemen. Als zij onvoldoende tegengewicht bieden moet de Europese Commissie het voorstel terugtrekken.

    Bart Staes
    Europees Parlementslid voor Groen!

    Persbericht EP


    * Bronnen van luchtvervuiling

    Natuurlijke bronnen zijn:

    • Vulkanen
    • Stof, bijvoorbeeld bij stofstormen in droge gebieden
    • Gassen, zoals methaan van natuurlijke oorsprong, bijvoorbeeld uit het darmstelsel van vee.
    • Rook van bosbranden.

    Bronnen van menselijke oorsprong zijn:

    • Stof en chemicaliën van de landbouw, zoals in Nederland vooral ammoniak vanuit mest en kunstmest.
    • Allerlei industrie, waaronder ook elektriciteitscentrales.
    • Het verkeer door de verbrandingsmotoren, remmen- en bandenslijtage.
    • Verbrandingsovens.
    • Dampen uit bijvoorbeeld verf.

    PM10 = stofdeeltjes met een aërodynamische diameter kleiner dan 10 µm. De aërodynamische diameter van een stofdeeltje is gelijk aan de diameter van een bolvormig deeltje dat in de omgevingslucht hetzelfde gedrag vertoont als dat stofdeeltje. (info: Wikipedia).

    Roetfilters kunnen vervuiling erger maken.

    Open filters beperken de uitstoot van dieselroet, maar produceren met nieuwe brandstoffen juist meer schadelijke roetdeeltjes.

    Europarlementariërs zien het wel zitten: hoe eerder roetfilters voor dieselauto's verplicht worden gesteld, hoe beter. Dieselmotoren produceren veel roet en algemeen wordt aangenomen dat ze voor een aanzienlijk deel bijdragen aan de hinderlijke en schadelijke concentraties fijn stof. Onder aanvoering van de Nederlandse europarlementariër Dorette Corbey, wordt de Europese Commissie opgeroepen om al vanaf volgend jaar roetfilters verplicht te stellen voor dieselauto's met een cilinderinhoud van tenminste 1,9 liter.
    Maar uit nieuwe experimenten van de Technische Universiteit in Delft blijkt dat het gebruik van moderne brandstoffen in combinatie met roetfilters wel minder roetmassa geeft, maar tot een uitstoot van meer kleine roetdeeltjes leidt. En het zijn juist de kleine deeltjesfracties in uitlaatgassen die dieper in de longen komen en de meeste longschade kunnen veroorzaken.

    Uit 'De Standaard' van 05/10/06.

    J. V.

    16-11-2006 om 21:13 geschreven door Isegrim

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spin - Verhaaltje

    Spin - Verhaaltje

    Een mier die in een chocopot gevallen is moet ongeveer hetzelfde voelen, denk ik, als een mens die een halve dag voor zijn TV gezeten, probeert de kleverige feuilletons te verwerken.
    En dan mag het nog zondag zijn, een herfststorm buiten, op tafel koekjes en bier, sigaren binnen handbereik en de zetel zo gemakkelijk dat men, na enkele uren, te lam is om op te staan, ook al zou dat echt wel eens moeten!

    Mijn vrouw en ik gingen na zo’n zondag slapen.
    Zelfs naar boven gaan leek al een hele karwei.
    Ik ontkleedde me langzaam en stond me in de spiegel een beetje verveeld aan te gapen. Ik zag mijn handen over mijn bolle buik krabben, was dat allemaal van mij geworden?
    Mijn vrouw had zich ondertussen omgetoverd van de deftige zondagse versie, in een exemplaar uit ‘Duizend en één nacht’, en verdween tussen de lakens.
    Traag begon ik mijn laatste kous uit te trekken, toen mijn echtgenote een giller plaatste die vrouwen alleen maar uitstoten in levensgevaar of bij het zien van een spin.

    Het was een spin.
    Een kanjer van een beest, men kon ze bij wijze van spreken horen lopen! En ze bewoog zich op het plafond boven ons echtelijk bed.
    “Pak ze!!’ schreeuwde mijn vrouw. “Pak ze dan toch!”
    Nu is een slaapkamer, en zeker de onze, niet ingericht voor een jacht op groot wild. Ik stond dus, alhoewel tot actie bereid, toch eventjes besluiteloos. Ik kon er gewoon niet aan, het plafond was te hoog.
    Een man die, zoals ik, in een moeilijke situatie verkeert en zijn vrouw in gevaar weet, is echter niet te stuiten.
    Ik frommelde mijn kous tot een soort sneeuwbal, mikte en … ja hoor: RAAK!!!

    Kous en spin vielen in een mooi boogje precies in bed, naast het hoofdje van mijn vrouw.
    Die zette terug die giller aan, zo mogelijk nog versterkt. Zij voelde zich nu echt in doodsnood. In hetzelfde moment vloog zij het bed uit, begon mij uit te schelden voor, nou ja, ik kan hier niet alles vertellen, en tegelijkertijd lag ze in mijn armen om bescherming te zoeken. ’t Was een effect van regen en zon in dezelfde stond.

    Na een tijdje realiseerden wij ons dat wij stonden te rillen en dat wij uit bed waren en de spin erin!
    Voorzichtig sloeg ik de lakens open, keek onder de kussens, mijn kous vond ik maar van de spin was niets, niemendal te zien.
    Uiteindelijk hebben we dan al het beddengoed eraf gehaald, opnieuw en met de meeste aandacht het bed opgemaakt, maar niks hoor! Het ondier had zich, laat ons zeggen, onzichtbaar gemaakt.
    Teneinde raad en blauw van de kou, zijn we zelf ook in bed gegaan.

    Toen wij zo stilaan een beetje op temperatuur kwamen hadden we nog altijd de indruk dat we niet alleen waren. Bovendien stelde ik vast dat ik mijn bedgenoot met geen vinger kon aanraken, telkens opnieuw begon ze te gillen.
    En tot slot heb ik de zaak helemaal verkorven en mijn huiselijke vrede voor meerdere dagen verbroken, door te zeggen: “Vreemd toch, dat is nu de eerste keer dat wij met drie in één bed liggen!”

    Jef Vergif

    16-11-2006 om 21:12 geschreven door Isegrim

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandlied: Hey, ze prutsen aan de uren

    Maandlied: Hey, ze prutsen aan de uren

    (Op de wijze van: ‘In die grote stad Zaltbommel’)

    Om de zes maand moet de wijzer, wijzer,
    voor of na, een heel uur rond.
    Bij een uurwerk van oud ijzer, ijzer.
    Of digitaal terzelfder stond.

    Refrein:
    Hey, ze prutsen aan de uren, uren.
    Nee, dat kan niet blijven duren! duren!
    Winter, zomer en daartussen, tussen,
    willen wij hetzelfde uur.

    Drie, vier, vijf te doen beneden, beneden.
    Boven minstens evenveel.
    Het ‘nu’ wordt toekomst of verleden, verleden.
    De staande klok werd het teveel.

    Refrein: Hey, ze prutsen ...

    Huilende baby zoekt met ’t mondje, mondje,
    ’s morgens vroeg naar mama’s borst.
    Pa en ma doen menig rondje, rondje.
    Dat uur heeft heel de dag vermorst.

    Refrein: Hey, ze prutsen ...

    Een kras oud vrouwtje viel van ‘t trapje, trapje,
    toen ze d’ horloge regelen wou.
    Ze brak haar heup, en da’s geen grapje, grapje.
    Haar zomeruur bleef in de kou.

    Refrein: Hey, ze prutsen ...

    Biologisch hapert ’t klokje, klokje.
    ’t Goed gevoel toch van een mens.
    In kasteel of in een kotje, kotje.
    is tijd uiteindelijk de grens.

    Refrein: Hey, ze prutsen ...

    22-10-2006 om 16:13 geschreven door Isegrim

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Israëlisch bombardement bezorgt Libanon grootste milieuramp

    Israëlisch bombardement bezorgt Libanon grootste milieuramp.

    milieuramp

    (Persagentschap AP).

    Na een bombardement van Israël, midden juli 2006, op de elektriciteitscentrale in Jyyeh (Zuid-Libanon) vloeide meer dan vijftienduizend ton olie in de Middellandse Zee.
    Het gaat om de grootste milieuramp in Libanon. Ruim 150 kilometer van de Libanese en Syrische kuststrook is zwaar vervuild. De olievlek bedreigt nu ook de Cypriotische en Turkse kusten.
    De vervuiling wordt vergeleken met de ramp met de olietanker Erika voor de Franse kust in 1999. Toen belandde dertienduizend ton olie in de Atlantische oceaan.
    Nu het staakt-het-vuren blijkt stand te houden tussen Israël en de Hezbollah, kan eindelijk werk worden gemaakt van de opruiming.
    Op initiatief van de Verenigde Naties  zaten internationale experts en ministers uit Libanon, Turkije, Cyprus en Griekenland op 17 augustus bijeen in Athene, om een dringend actieplan uit te werken.
    Ze waarschuwden dat de kosten van de operatie kunnen oplopen tot vijftig miljoen euro.

    De OPEC maakte bekend 156.000 euro vrij te maken voor dit actieplan.

    Pogingen om de olievlek eerder op te ruimen werden tegengehouden door een blokkade van de Israëlische zeemacht.
    Achim Steiner, directeur van UNEP, het milieubureau van de Verenigde Naties zei: “De situatie is bijzonder ernstig. Ik kan me niet indenken dat het ooit eerder vier weken duurde voor men kon beginnen aan de opruiming van een milieuramp van deze omvang”.
    Ezio Amato van de ICRAM, een onderzoeksinstelling van UNEP, zegt: ”Dit is een immense catastrofe voor de biodiversiteit. De vervuiling heeft de bodem van de Middellandse Zee bereikt waardoor onder meer de tonijnpopulatie zwaar wordt bedreigd,” aldus Amato.
    De Libanese minister van Milieu, Jacob Sarraf, liet al voor het begin van de internationale vergadering weten dat zijn land een klacht zal indienen tegen Israël.

    Hij zal waarschijnlijk denken dat het principe ‘de vervuiler betaalt’ hier ook mag en moet gelden.
    Dat vinden trouwens ook de meeste mensen waaronder in ieder geval:

    Jef Vergif

    09-10-2006 om 00:03 geschreven door Isegrim

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept: Wentel teefje, wentel!

    Wentel teefje, wentel!

    Jef de Chef

    (Geschreven, nog in de tijd van eerste minister Tindemans, maar spijtig genoeg actueel gebleven…)

    Wentel meteen het frivole uit uw gedachten, want eenieder zou toch kunnen weten dat ik hier mik op het lekkere teefje, op het brood des levens eigenlijk, onmisbaar in alle tijden.
    Natuurlijk, het is waar, met wentelen kunt ge alle kanten uit.
    Zo bestaat de mogelijkheid dat – tegen de goesting van het volk - er atoomraketten wentelen boven Florennes…
    Kostelijker nog, president Reagan (ondertussen vervangen door Bush) spreekt alweer buik door onze geel-blauwe (nu rood-blauwe – het is heel moeilijk om in de kleuren bij te blijven!) vingerpopjes om zijn wrede vrede bij ons, of boven ons, tot in de sterren met raketten te bevechten.
    In deze godgeklaagde omwenteling wordt, benevens de vredesduif, ook de democratie genekt. Terwijl de hongerige wereld, die uit is op kroketten, enkel raketten resten, plus de zegen van de kerken en de zever van de Tindemansen (vul de huidige dappere leiders nu zelf maar in).
    Strijden moeten we daartegen, jawel.
    En daarom ook eten, sober liefst, zoals deze teefjes zijn, gewenteld eerst in smaakvolle sappigheid en dan nog eens, bronzerend op het vuur.
    Kook dus een pijpkaneel in een half litertje melk, kieper er een zakje vanillesuiker in en laat dat afkoelen. Sla apart, vreedzaam toch in een diep bord, een ei dooreen met een ietsepietsje zout en een peperpuntje.
    Goed, verzamel nu vier sneden oud brood en laat die net zolang baden in de melkromigheid tot ze, als stevig meisjesvlees, zacht zijn. Echte teefjes worden het door vlug dopen, één voor één in het bord, goudgeel door die vochtige kus van het ei.
    Bak ze direct met een vleugje olie in een tefal-, of een dikke-bodempan, langs weerkanten pannenkoekbruin.
    Harop, mijn dierbaren, zet u haastig, want mijn teefjes willen warm veroverd en verorberd worden. Strooi er bruine suiker op of smeer confituur gul en smul. Giet daar dan goeie – Max Havelaar – koffie achterna.
    Als nagerecht nog, alstublieft, een naïeve gedachte: zou het niet allemachtig goed zijn voor echte vrede, om dat rakettengeld smakelijk te gebruiken voor wentelteefjes voor iedereen?

    Uwe Jef de Chef

    09-10-2006 om 00:02 geschreven door Isegrim

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandlied: Vermageren

    Maandlied: Vermageren

    Refrein.
    ’t Zwak puntje is: preisoep met room.
    Tomaat gevuld met garnaal.
    Dan frietjes met steak, mayonaise op een kroon.
    Dame blanche, feestelijk maal!

    Eten en drank smaakt u zo wel.
    Je groeit in een groter formaat.
    Wordt dik dan de hel met een appelsienvel.
    Slank af, tot het overgaat.

    Kuur één smelt ’t vet met kilo’s zo weg.
    Belooft men je zwart op wit.
    De kuur kost veel geld, maar je buikje moet weg:
    ’t Toilet is je vaste zit!

    Kuur twee, drie en vier, zeven pillen per dag.
    Zenuwen spannen een boog.
    Goesting in van alles en niets dat nog mag.
    Je gromt en roept te hoog!

    ’t Zwak puntje is:….

    Opgeven? Nee! Je moet op dieet.
    Yoghurt  en magere kaas.
    Rolmops met een ei, tomatenpuree.
    De wind vanachter helaas!

    Een dagje van thee, op water en brood.
    Dag, wortels, selder en raap.
    Dan appels en peren, meloen reuzengroot.
    Koop kleren in kindermaat!

    ’t Zwak puntje is:….

    Verlies wat gewicht maar niet je verstand.
    Wand’len en fietsen geeft moed.
    Mijd vet en te zoet, probeer iets pikant.
    Daarvoor is liefde ook goed!

    Goed puntje is: soep zonder room.
    Tomaat gevuld met garnaal.
    Geen frietjes, wel steak, mayonaise slechts ’n boon.
    Dame blanche, een enkele maal.

    25-09-2006 om 15:57 geschreven door Isegrim

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruiswoordraadsel

    Politieker Gekruist

    Een woordje uitleg: u kan het kruiswoordraadsel als volgt invullen. U plaatst uw cursor in een vakje. Dan ziet u net boven het kruiswoordraadsel de opgave. Het rode vakje en de grijze vakjes geven aan op welke plaats het gezochte woord moet komen. Het antwoord typt u gewoon in. U kan doorheen het rooster bewegen met de pijltjestoetsen, of met de muis. Als u alles correct hebt ingevuld, ziet u de foto verschijnen van de politicus die wij zoeken.

    25-09-2006 om 15:56 geschreven door Isegrim

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom
    Hallo iedereen. Welkom op deze nieuwe blog. Wat mag u van ons verwachten? Het antwoord is simpel. Humor. Humor in alle mogelijke vormen. Cartoons, Liedjes, Columns ... Maar nooit vrijblijvend. Wij pakken politiekers en partijen aan, en ook de maatschappij krijgt ervan langs. Wil u al een voorsmaakje van ons kunnen? Bezoek dan even de blog Jef Vergif.

    03-07-2006 om 00:00 geschreven door Isegrim

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per week
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 03/07-09/07 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!