Foto
Inhoud blog
  • Informatie over onze "slankelijners methode".
  • VOLGENDE SESSIE
  • De Tip van Tan, 29. tip-tip-tipjes!30.Is barbequën af te raden?, 31. De cholesterol, 32. Tips voor een platte buik.
  • De Tip van Tan, 25 Rake Tips, Voedingsgewoonten aanpassen, Verschillende dieëten, Slimme boterhammen.
  • De Tip van Tan, 19. Eetwijze. 20. Kooktips. 21. Eén portie fruit of groenten. 22. Stomen. 23. Wandelen. 24. De spelregels.
  • Tip van Tan. 14. Plannen en regelmaat 15.De stofwisseling. 16.Zo weerstaat u. 17. Bewegen en gezondheid. 19. De kip.
  • Recepten. Slankelijners/diabeten. Deel 2
  • Menu's voor Slankelijners Deel 1.
  • Recepten Diabeten/Slankelijners Deel 1.
  • De Tip van Tan. 11.Het ontbijt 12.Doodgewone tip 13.Kleine tipjes
  • De Tip van Tan. 6.Bewegen 7.Vervolg Bewegen 8.Gezond eten 9.Tien manieren om te vermageren 10.Dit zijn tipjes
  • De Tip van Tan. 1.Plannen 2.Juiste Gewicht&Weegschaal 3.Motivatie 4.Water drinken 5.Te veel water is gevaarlijk
  • ALLE INFORMATIE "De Slankelijners"
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ons motto: PLANNEN EN REGELMAAT!!!
    De slankelijners
    Sessie11
    05-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip van Tan. 14. Plannen en regelmaat 15.De stofwisseling. 16.Zo weerstaat u. 17. Bewegen en gezondheid. 19. De kip.
     

    De Tip van Tan,


    Beste Slanke-lijners,


    Na een korte vakantieperiode is het wel moeilijk om u weer aan te passen.

    Daarom eventjes herhalen:


    Weten jullie nog wat het motto van de Slanke-lijners is?


    PLANNEN EN REGELMAAT.



    Wij plannen vooraf, zodat wij niet voor verrassingen komen te staan.

    Want als wij honger hebben en niet kunt terug vallen op producten met weinig kcaloriën,

    dan zullen wij wel naar iets anders grijpen .


    Wij plannen vooraf wat wij gaan eten en hoe wij bewegen.


    Bijvoorbeeld:

    Op vrijdag het menu opmaken voor enkele dagen,

    Zodat wij op zaterdag kunnen gaan winkelen.

    Pas op, wij winkelen niet na 16 uur, het is beter in de voormiddag te winkelen, dan hebben wij minder trek….

    Wij hebben natuurlijk het lijstje mee met de ingrediënten die wij nodig zullen hebben de volgende dagen.


    Wij maken een planning op voor de dag en rekenen de streepjes uit!


    Wat ik doe:

    ,

    Ik zet alles wat ik ’s morgens ga eten op tafel en vooraleer ik begin met mijn ontbijt, steek ik al het overbodige terug in de kast, dan kom ik niet in de verleiding om nog een boterhammeke te eten of er wat extra confituur op te doen.



    In de voormiddag eet ik een stuk fruit.


    ’s Middags eet ik niet warm, maar wel een grote tas soep met brood en beleg en veel groenten.

    Als dessert eet ik elke middag een chocoladepudding met heel weinig kcal.

    Dit is voor mij verwennen, want ik hou zoveel van chocolade en die vervang ik nu door dit dessert.

    Rond twee uur drink ik een tasje koffie met een koekje, geen KOEK maar dus een koekje.

    Om vier uur drink ik een grote tas magere groentensoep, als ik teveel honger heb eet ik nog een stuk fruit.

    ’s Avonds eet ik warm. Dat bestaat altijd uit veel groenten, rauw of gestoofd, maar ik pas wel op voor :

    calorierijke sausen,

    teveel vlees

    en de mayonaises

    's Avonds eet ik warm.

    Als ik goed gepland heb dan kan ik ook ’s avonds nog een dessert eten. Die bestaat gewoonlijk uit magere yoghurt of magere pudding.







    Door goed te plannen heb ik alles voor een vijftal dagen in huis en kom ik niet bedrogen uit

    .En dan gaat het ook veeeeeeel beter om mij aan het vooraf GEPLANDE te houden.


    Ik hou mij aan de streepjes die ik mag verbruiken.

    Ik eet veel groenten, vooral van de groenten waarvan ik onbeperkt mag eten.

    Ik eet twee of drie stukken fruit per dag.

    Van mijn zelf gemaakte magere groentesoep eet ik dagelijks twee grote tassen.

    En ik eet ook twee melkproducten.

    Ik drink minstens 1,5 liter water per dag.


    Ik plan ook welke extra beweging die ik die dag ga doen.

    Als ik eens een week niet plan, ondervind ik dat het veel moeilijker gaat en dat ik soms voor verrassingen kom te staan.


    Dus, vanaf nu: PLANNEN, je zult ondervinden hoeveel beter het gaat!!!

    Door te PLANNEN komen wij vanzelf tot een regelmaat.


    Dus: Ons motto:

    PLANNEN en REGELMAAT!


    Dit was de Tip en hou jullie fit!

    tanneke



    Dit was de Tip en hou jullie fit!!! Tanneke.



    --------------------------------------------------------------------------------------------------

     





    De Tip van Tan.


    Stofwisseling.




    Naarmate u ouder wordt, zult u onvermijdelijk een paar kilo aankomen. Tenzij u uw metabolisme in topvorm houdt. Met deze tip is dat kinderspel. ...

    Uw metabolisme of stofwisseling zorgt ervoor dat uw lichaam calorieën omzet in energie en die energie verbrandt. Krijgt u meer calorieën binnen dan uw lichaam in energie kan omzetten, dan worden ze opgeslagen als vetmassa. Sommige mensen kunnen grotere hoeveelheden eten zonder te verdikken, gewoon omdat hun metabolisme op een hoger niveau draait. Iedereen wordt geboren met een soort van metabolisme, dat hoog of laag kan zijn. Maar u kunt het wel stimuleren.





    Neem tijd voor een goed ontbijt!
    Het is een huizenhoog cliché, maar ontbijten is essentieel.

    Ook voor uw metabolisme. Dat wordt ’s nachts als het ware in “slaapmodus” geschakeld.


    Een ontbijt is de beste manier om het weer op gang te trekken en de hele dag op een hoog niveau te doen draaien. Slaat u het ontbijt over, dan loopt u alleen het risico om in de loop van de voormiddag naar een ongezonde snack te grijpen, u verhindert ook dat uw metabolisme op volle kracht begint te draaien. Gevolg: niet ontbijten leidt ertoe dat u de hele dag minder calorieën verbrandt.







    Verdeel uw voedsel over de dag.

    Traditioneel eten de meeste mensen drie keer per dag. Maar er valt heel wat voor te zeggen om het voedsel van die drie maaltijden te verdelen over vijf of zes kleinere. Ieder keer als u eet, krijgt uw metabolisme namelijk een boost. Tot een eindje na de maaltijd verbrandt uw metabolisme zo’n 10% meer calorieën dan de rest van de dag(na het ontbijt is dat zelfs nog meer). Door uw gewone hoeveelheid voedsel over meer maaltijden te verdelen, helpt u uw metabolisme dus vaker de hoogte in, en u zult logischer wijze meer calorieën verbranden. Meer dan vijf of zes keer per dag eten, is dan weer geen goed idee, omdat u uw spijsvertering ook voldoende rust moet geven.


    Dit was de Tip en hou jullie Fit!


    Tanneke.

    ---------------------------------------------------------------------------

    De Tip van Tan

    Zo weerstaat u aan de verleiding:


    Het is soms moeilijk om aan de verleiding te weerstaan…

    En het ene moment lukt dat al beter dan het andere.


    Om af te slanken is het belangrijk om stap voor stap bepaalde hindernissen te omzeilen.

    Een doordeweeks Tv-avondje kan best moeilijk zijn: andere gezinsleden doen zich te goed aan chips en koekjes terwijl de reclamespot ons ook nog eens in de verleiding brengen met allerlei lekkers.

    Ook de traditionele feestperiode kunnen ons kopzorgen bezorgen wanneer in de etalages de meest verleidelijke gerechten worden uitgestald.


    Weersta aan de verleiding:


    Door “neen” te leren zeggen.


    Uw neen dank u, moet resoluut en consequent zijn.

    Het moet voor iedereen duidelijk zijn, dat “neen” ook definitief “neen “ is.

    Neen zeggen, kan voor uw gewichtsverlies van levensbelang zijn.


    Voorbeeld van een echte “neen”.

    Neen, dank je, ik hoef niets.

    Liever water ik moet nog rijden.

    Geef mij maar light, en anders is water ook prima.

    Dank je wel maar ik heb echt geen trek.

    Uw mond en ogen moeten op hetzelfde moment “NEEN” zeggen,

    maar wel altijd met de glimlach.



    Dit was de tip en hou jullie fit!

    Tanneke.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------

     

    De Tip van Tan,

    GEZONDHEID en BEWEGEN





    Bij een Amerikaans onderzoek is gebleken dat meer beweging tot een langer leven leidt. Het is natuurlijk statistiek, dat wil zeggen dat er heus wel mensen zijn die veel bewegen en desondanks te vroeg sterven, maar in het algemeen is het toch een gegeven: meer bewegen, betere gezondheid! In het algemeen kan gesteld worden dat de belangstelling voor deelname aan sport, bewegen en fitness groot is. Veel jongeren en volwassenen hebben de weg naar het sport- en fitnesscentrum al gevonden.

    Ook het aantal senioren dat aan sport gaat doen wordt jaarlijks groter. Dit is te verklaren door de vergrijzing maar belangrijker is dat een steeds groter wordende groep senioren belangstelling krijgt voor bewegingsprogramma's toegespitst op gezondheid en welzijn. Ouder worden brengt lichamelijke veranderingen met zich mee die van invloed zijn op het leveren van sportprestaties. Om verantwoord aan lichaamsbeweging te doen is het noodzakelijk op de hoogte te zijn van deze veranderingen. Op die manier wordt de kans op blessures aanzienlijk verkleind.

    Hart en bloedvaten
    · Als gevolg van het ouder worden nemen de maximale hartfrequentie en het zuurstofopnamevermogen af. Het duur-uithoudingsvermogen zal hierdoor afnemen.
    · Verkalking en/of dichtslibben van de kransslagaders maken dat de hartspier van minder bloed wordt voorzien. In zo'n situatie kan inspanning gevaarlijk zijn en leiden tot een hartinfarct.
    · Bewegen en een gezonde levensstijl hebben een positieve invloed op de bloeddruk en het dichtslibben van de bloedvaten.

    Gewrichten
    · De kwaliteit van het kraakbeen neemt af naarmate men ouder wordt. Ook het herstel na blessures verloopt minder snel. Dit kan gewrichtklachten tot gevolg hebben. Verschijnselen daarbij zijn ochtendstijfheid, verminderde beweeglijkheid, kraken van het gewricht en vochtvorming.
    · Een evenwichtig bewegingsprogramma's zal de beweeglijkheid bevorderen en de botafbraak tegengaan.

    Spieren en pezen
    · Bij het ouder vermindert de totale hoeveelheid spiermassa. De belastbaarheid van spieren en pezen gaat hierdoor achteruit.
    · Verantwoorde krachttraining(fitness) gaat spierverlies tegen
    · Vooral voor senioren geldt dat het belangrijk is om eerst met de arts of specialist te overleggen voordat men aan sport gaat doen. Bij een sportcentrum wordt een verantwoord trainingsprogramma opgesteld, rekening houdend met uw belastbaarheid. Regelmatig bewegen is belangrijk, behalve in het sportcentrum, zijn ook wandelen en fietsen uitstekende manieren om uw conditie op peil te houden. Tenslotte is het belangrijk om gezond te eten en te luisteren naar de signalen die uw lichaam geeft tijdens het sporten.

    In de sportcentra is het gebruik van hartslagmeters heel gewoon. Tijdens cardio-fitness worden de inspanningen voortdurend gemeten en aangepast. Zo wordt voor iedereen een optimale verbetering van het hart- en longuithoudingsvermogen bereikt.

    Veel bewegen is goed maar dan moeten de spieren wel warm zijn. Onze lichaamstemperatuur is 37 graden, maar die temperatuur vindt men alleen in de romp. De armen en de benen zijn iets koeler en handen en voeten zijn in de regel nog kouder. Een spier die koud is trekt zich trager samen dan een spier die warm is . Wanneer iemand een onverwachte beweging maakt, bijvoorbeeld om een val te voorkomen en de spier reageert te traag omdat hij te koud is, kan er een ongeluk gebeuren. Men valt een blauwe plek of men breekt een bot.

    Daarom is het van groot belang bij extra lichaamsbeweging voor warme spieren te zorgen. Spieren verwarm je door ze onbelast flink te bewegen terwijl men door warme kleding afkoeling tegenhoudt. Zijn de spieren eenmaal op temperatuur dan kun je met dunnere kleding volstaan, zodat een overmaat aan warmte afgevoerd kan worden. Dit geldt uiteraard voor buitensporten. Voor fitness en andere binnenactiviteiten geldt dezelfde regel, dat een goede “warming up” belangrijk is om de spieren te laten wennen aan een inspanning. Zijn de spieren "warm", dan kan men met de eigenlijke training starten. Elke activiteit stelt specifieke eisen aan kleding en schoeisel. Informeer bij uw sportcentrum wat u het beste kunt dragen. Zij zullen u graag informeren












    Je bent van plan op dieet te gaan en daarbij ook meer aan lichaamsbeweging te doen, maar je weet niet goed hoe je het moet aanpakken? Volgende tips kunnen je daarbij helpen.


    Kies een sport waarbij je de grote spiergroepen moet gebruiken.
    Dit zijn alle sporten waarbij je jezelf moet voortbewegen, zoals lopen of zwemmen. Met deze sporten zul je de meeste calorieën verbranden.


    Sport niet teveel
    Als je te intensief gaat sporten, loop je meer risico op blessures en spierpijn, waardoor je het sneller gaat opgeven. Je lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen aan meer fysieke activiteit. Probeer elke dag ongeveer een halfuur te sporten en voeg er wekelijks 10 minuten bij, tenzij je al een ervaren sporter bent natuurlijk.


    Geef je helemaal
    Het is goed je van tijd tot tijd een paar minuten helemaal te geven. Intensieve lichaamsbeweging stimuleert de productie van het groeihormoon en de vetverbranding.


    Wissel af
    Voorkom dat het sporten een sleur wordt door voldoende afwisseling in te bouwen. Kies verschillende sporten uit die je goed liggen en die je niet snel beu geraakt.


    Sport samen
    Ga samen met een vriend of vriendin sporten. Zo maak je het sporten gezelliger en voorkom je dat je het snel opgeeft. Je wilt immers niet voor elkaar onderdoen.
    Kleine beetjes helpen

    Niet alleen de grote inspanningen leiden uiteindelijk tot gewichtsverlies, ook de kleine beetjes helpen.

    Neem dus eens de trap in plaats van de lift, neem de fiets naar de bakker of maak een extra wandeling met je hond. Het gaat hier om kleine aanpassingen, die in ieders leven te integreren zijn.


    Beweeg tijdens je werk
    Als je een baan hebt waarbij veel fysieke activiteit komt kijken, dan is het minder nodig om daarbij veel te sporten of te bewegen. Maar als je aan een bureau zit en weinig beweegt, kun je toch proberen een beetje fysieke activiteit in te lassen. Zet je printer bijvoorbeeld een eindje weg van je bureau of loop eens tot bij een collega in plaats van een mailtje te sturen.


    Train je spieren
    Train je spieren, bijvoorbeeld door gewichten te heffen. Hoe meer spieren je hebt, hoe meer vet je lichaam gaat verbranden.




    Hou vol !!!!!!











    Dit was de Tip en hou jullie Fit ! tanneke


    --------------------------------------------------------------------------------------------------

     

    De Tip van Tan.


    Wij maken als Slanke-lijners heel veel gebruik van mager vlees of vis.

    De vleesbereidingen gaan dan ook heel vaak over kip.

    Daarom gaan wij eens de kip bekijken, want er is veel meer dan een kipfilet!



    Een vleeskip is geen legkip.


    Kip is populair gevogelte: wereldwijd gegeten, wit vlees dat bij iedereen in de smaak valt. Kip is op vele lekkere manieren te bereiden en zoveel soorten spijs en drank passen er bij. Verwar echter een vleeskip niet met een legkip. Vanaf het prille begin komen ze op aparte bedrijven terecht. Van de rassen die gekweekt worden voor het vlees worden zowel de haantjes als de hennetjes groot gebracht. Ze lopen altijd vrij rond op de begane grond. Meestal worden ze in een stal gehouden, maar er zijn ook rassen die buiten lopen. De meest productieve rassen, overwegend hybriden, zijn na 6 weken slachtrijp.

    Er zijn ook traag groeiende rassen die na 9 of 10 weken worden geslacht en die dus steviger vlees leveren. Deze kippen worden meestal aangeboden als merk of labelkip.



    Wat zijn de verschillende soorten

    Piepkuiken: is een piepjonge kip of haan (4 tot 6 weken) van maximum 500 g. Gebraden geeft het weinig, maar mals vlees.

    • Braadkip of -haan: is na 6 tot 10 weken panklaar en weegt 1 tot 1,5 kg. Het is de meest gekochte kip, geschikt voor spit, grill, pot, pan en oven.

    Poularde: kan tot 2 kg wegen. Deze kip komt vooral bij het braden goed tot haar recht. Gezien de grootte van de kip is ze uiterst geschikt om vooraf in porties te verdelen.

    Soepkip: is een kip van 1 jaar oud die niet meer zo productief is in eieren leggen. Deze kip heeft wat meer vet dan de jonge versie die speciaal voor het vlees gekweekt werd. Ze is ideaal om een heerlijke bouillon van te trekken, terwijl het gekookte vlees verwerkt wordt in waterzooi, vol-au-vent, ragout (komt terecht in "koninginnehapjes").

    Labelkip: als een braadkip minstens 9 weken oud is, of buiten gelopen heeft, of een speciale voeding heeft gehad staat het op de verpakking vermeld. Enkele voorbeelden zijn: graankip, maïskip, Mechelse-koekoek, biologische kip.



    Waar moet je opletten bij aankoop?


    Kip wordt zowel heel als in delen verkocht. Hele kippen zijn meestal voordeliger in prijs dan versnijdingen, maar er is meer "verlies" aan. Al neem je "verlies" met een korrel zout, want van het ontvleesd karkas kan een kiplekkere bouillon getrokken worden. Kook het eenvoudig af, voeg soepgroenten en kruiden toe en zorg dat er ook nog wat stukjes kip in dit soepje zitten.

    Koop kip in functie van de bereiding, het aantal personen, de bereidingstijd, voorkeur voor bepaalde delen. Het spreekt vanzelf dat je voor kip aan het spit een hele kip koopt maar als zes gezinsleden allemaal verlekkerd zijn op de bout koop je natuurlijk panklare bouten.





















    Kip vraagt, zoals trouwens alle verse voeding, de juiste bewaaromstandigheden. Van in het slachthuis tot in de winkel, wordt er op gelet dat de temperatuur voor transport en bewaring niet hoger wordt dan 4°C. Zorg dus dat kip en kipproducten na aankoop zo snel mogelijk in je koelkast belanden!

    Het aanbod van kipdelen


    Het aanbod van kipdelen is uitgebreid:

    • Filet:
      kippenborst, ontdaan van vel en borstbeen. Er is dubbele en enkele filet. Filet is mager, mals vlees. Het is geschikt om te bakken of in reepjes versneden te wokken. Koude reepjes gebakken kipfilet kunnen in een slaatje verwerkt worden. Een kippenfilet leent zich ook voor culinaire bereidingen. Een eenvoudig receptje met mooi resultaat: de filet platslaan, beleggen met een plakje gedroogde ham, spinazieblaadjes en een geblancheerde wortel. Alles samen oprollen, vastprikken of opbinden en goudgeel bakken in de pan. Elk rolletje in schijfjes snijden, opdienen met saus en groenten.

    • Borst:
      de kippenborst met vel en met het borstbeen. Geschikt om te bakken in de pan. Met vel en borstbeen bakken geeft smaak en sappigheid aan het vlees.

    • Bout:
      de hele kippenbout bestaande uit de onderbout en de bovenbout. Geschikt om te bakken inde pan, op de barbecue maar ook om te koken: kippenbouillon, ragout of waterzooi met kip. De bout kan tussen het gewricht versneden worden in een boven en een onderbout.

    • Bovenbout:
      het bovenste, vlezigste deel van de bout/dij. Het is geschikt om te bakken in de pan of voor de barbecue. Als het been verwijderd wordt, kan de bovenbout opgevuld worden met een farce van vleesgehakt, paddestoelen, groentepuree of een bereiding.

    Onderbout of drumstick:
    het onderste deel van de bout. Ziet er met wat fantasie uit als een trommelstokje. Ideaal om af te kluiven.

    Vleugel:
    bestaat uit 2 of 3 delen. De volledige vleugel bevat 3 delen, maar als de vleugeltip verwijderd wordt zijn het er maar twee. De tip is niet meer dan een kootje met vel en wordt daarom vaak weggesneden. De vleugel heeft weinig vlees, maar is een sappig stukje kip. Erg gewild in de oosterse keuken. Rijg enkele heerlijk gekruide vleugels op een houten of metalen pin en rooster ze: om duim en vingers af te likken!

    Vleugelstick:
    een stukje vleugel waarvan het kootje ontbloot wordt zodat het gemakkelijk met de hand kan gegeten worden. De vleugelstick wordt vooral als borrelhapje gepresenteerd, met of zonder dipsaus.

    • Lever
      bakken in de pan, licht kruiden met peper en zout en opdienen met vruchtenbereiding of in een koud slaatje. De lever is ook een goede basis voor een saus op basis van porto.

    Nieren en hart
    geschikt voor in ragout of gebakken (voor in slaatje).

    Maag:
    tamelijk taai vlees, kan gekookt worden in de bouillon of in stukjes verwerkt in ragout.

    • Verse en gegaarde bereidingen
      vol-au-vent, ragout, waterzooi, gevuld of gefarceerd kippenvlees.

    • Kip in blik:
      vacuümverpakking en diepgevroren.

    • Kipproducten:
      kipsla, kippenworst, gevulde kipfilet of bout, kipburger, nuggets, cordon bleu, kipgyros: er komen steeds meer bereidingen en nieuwe kipproducten op de markt.



    Hoe kip bereiden en opdienen


    Kip dient steeds gegaard te worden maar kan daarna zowel koud als warm gegeten worden. Alle bereidingswijzen zijn geschikt: roosteren, bakken, roerbakken, braden of stoven. Restjes bereide kip worden verwerkt in salades, ragout, soep, enz. Kip kan op smaak gebracht worden met kruiden en specerijen. Kip is lekker met diverse aardappelbereidingen, pasta, rijst, groenten en fruit zoals appelmoes, gestoofde peren, krieken of pruimen, enz.












    De bewaarinfo

    Kip moet altijd koel bewaard worden. Bewaar kip na aankoop, tot het gebruik, achteraan in de koelkast, dicht tegen het koelelement. Bewaar kip maximaal tot aan de uiterste gebruiksdatum, bij voorkeur op 2°C tot 4°C. Restjes bereide kip moeten koel bewaard worden.

    Enkele aanbevelingen

    Kip vereist, zoals ander vlees, veel hygiëne: schone handen en schone werkomgeving. Mes en plank die met rauwe kip in aanraking komen moeten eerst schoon gemaakt worden met kokend voor ze te gebruiken voor de bereide kip. Vermijd contact van rauwe kip met andere eetwaren.
    Zelf kip invriezen is af te raden. De bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn gebruiken een vriesinstallatie die snel tot -40°C invriest. Thuis ontdooien gebeurt door de kip of de kipdelen in een schaal in de koelkast te zetten. Dat neemt enkele uren in beslag. Sneller kan in de microgolfoven. Giet steeds het vrijgekomen dooiwater weg.



    Dit was de Tip en hou jullie fit!

    tanneke


    ----------------------------------------------------------------------------------------------------
                                    Smakelijk!!!























    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Foto

    Archief per week
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 11/01-17/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!