Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 17de week van 2024
Foto
Bij steffie

02-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 - oef !

"Oef de spits is eraf ! "Dat is toch wat veel mamas van schoolgaande kinderen zullen gedacht hebben . Die allerkleinsten zullen hun mama wel missen ...die van de lagere school zullen het wel  druk hebben al die maatjes terugzien na 2 maanden .Voor de hogere scholen ...die kennen ondertussen al lang "de klappen van de zweep ".Wie weet denken ze nu al hoe ze " middenjaar " en "eindjaars"  eens lekker het beest  zullen uit te hangen .Van feesten gesproken ...Wij senioren hebben ook zoiets als een "afsluitparty "( al hangen wij  niet het beest uit hoor!!!! ) Op 21September sluiten we een blogjaar af met een etentje en .....op 22 September zijn we al weer paraat voor terug een jaar van bloggen en daarna weer aftesluiten met 21sept...ezovoorts
liefs

>> Reageer (21)
01-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- terug ...

"1.September " Een datum  waar de schoolgaande jeugd met gemengde gevoelens tegenaan kijkt ....een benepen hartje "hoe zal het in die hogere klas zijn -  hoe zal de leraar of lerares zijn ?"Maar ook een een vrolijk gevoel om straks al die maatjes terug te zien ! Ze krijgen een voorproefje van hoe het in het echte leven als ze volwassen zijn er zal uit zien ! Vreugde en verdriet gaan soms hand in hand en het is aan ons en later aan hen om proberen het juiste evenwicht te vinden ! Ook al is het leven soms een harde leerschool ...ze zullen er zich wel doorslaan !Wat dwalen die gedachten toch  weer af vandaag ....voor ons senioren is de druk van de ketel wat betreft die 1ste schooldag voor de kinderen maar ....zijn  we niet evenveel in gedachten bij onze klein of achterkleinkinderen ? Daar zijn omas & opas toch voor hé !
Liefs en  .....


>> Reageer (19)
31-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- daar ...
Daar zijn we dan weer terug na een dagje van lekker niets doen ! Als ....je veel wandelen- uit eten- wat shoppen en terrassjes zitten en koffietjes slurpen " niets doen "kunt noemen ! Vandaag is het dan met alle plezier die " luierentime " inhalen ,had nochtans gedacht dat die was het zo gewoon was om dagelijks in die wasautomaat te belanden gisteren de weg wel allen zouden vinden maar ...niets van  aan hoor ! Ze lagen nog mooi in de linnenmand te wachten , niet goed genoeg opgeleerd zeker pfff !Zal er maar invliegen sé en dromen van dat volgende " nietsdoenersdagje " en dat is " de blogmeeting "
liefs en


>> Reageer (16)
30-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30-vandaag
Vandaag ben ik er ff niet , ben ribbedebie maar naar waar en wat er zoal op de agenda staat ....dat is nog een groot vraagteken .Alleen  weet ik dat het volgende zeker niet op de agenda zal ontbreken ..



Dat is dan ook het enige waar ik 100% zeker van ben , de rest zullen we wel zien !
Nog een heel gezellige dag gewenst en morgen ben ik er weer terug !
liefs

>> Reageer (18)
29-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- waar...

Waar blijft die zon ? Nog geen zon ? wel dan vertik ik het om naar dat zogezegde vogeltje te kijken né !Zal eens herbeginnen ....Ben er eens weer hoor ...Stefke oftewel een niet al te wel gezind  leeuwke !Is waar ook je zou voor minder , zit ik hier braafjes in men Ferarie te wachten en nog steeds geen zon te zien ....van met men voeten spelen gesproken Pfff .Zal maar dan maar men mama een handje gaan helpen met opschommelen ,of dat dan weer erg welkom zal zijn is een andere vraag (hihi) .Alé ben er maar weer mee weg , tot in de draai é !
( liefs van de mama)

>> Reageer (14)
28-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- waarom ?

Hoe en waarom blijf je thuis ? had nochtans de wacht gehouden bij je schoenen in de hoop dat je me ook zou mee nemen ! Het moet zoiets  in die aard zijn dat het poesje van de kleindochter gedacht heeft ( denk ik toch ) toen ze zich in  bazinneke haar schoenen nestelde .Eens gek doen mag ook wel eens hé , het leven is al ernstig genoeg ! Als we steeds ons zelf "te "ernstig nemen word je op het eind een echte zeurpiet of zuurpruim en ....niemand  krijgt graag die stempel opgedrukt !Oesje ...straks ben ik de zeurpiet maar ...wat in dat koppeke rondspookt moet er ook uit !Zal toch maar dat deurtje weer sluiten voor nu want ...en iedereen weet ondertussen al wat volgt ....juist ! soeptime voor ons leeuwke
liefs

>> Reageer (15)
27-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- gekke fratsen !
Daar ben ik dan weer na een ( ongewild )  blogloos avondje , kan gebeuren hé ! Wou het vandaag eens hebben over ons Leeuwke ...Als je soms denkt dat omdat ze 100% mentaal mindervalide is ze niet weet dat ze gekke toeren uithaalt ....denk dan maar vlug iets anders ! Bedtijd is steeds een tijd om nog ff te snoezelen en al helemaal een feest  als haar zus Claude die taak op zich neemt , dan weet ze het is "zottekestijd " geblazen ! Voor haar  kon de pret niet op toen haar zus bij haar in bed ging liggen , kijk maar ff naar haar ogen hoe ze iedereen probeerde te laten geloven  dat ze meteen ging inslapen ....

Om daarna ( woorden waren overbodig ) in lachen uit te barsten met een snoetje waar je zo vanaf kon lezen " heb jullie beet gehad é " Kan je er wel bij vertellen dat er nog in het éérste uur geen sprake was van slapen !
Maar nu ernstiger ....
liefs

>> Reageer (18)
26-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26-maandag ?

Kan je  vezekeren ...dat is juist gezien ! Als je spreekt van een rommelig dagje , dat is er hier ééntje die kan tellen ! Maar ...ons goed humeur is nog steeds tiptop in orde ! Al begrepen zeker ...word weer eens een kort laat me zeggen superkort krabbeltje voor vandaag .Maar geef niet op ...morgen beter ? ...met men hand op het hart ....zeker weten !!!!
liefs

>> Reageer (15)
25-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- ook ....
Ook al is het op zen Zondags ( kort & bondig ) ...Hoe - waar -waneer -samen of alleen , wens je een super


Dat was men wens van de dag voor jullie allen !
liefs

>> Reageer (20)
24-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- pffff !
 " Na regen komt zonneschijn " niets van het is nu  " na zonneschijn komt regen "de omgekeerde wereld ? .Alé... geen gezeur vandaag het is weekend,  laten we dat niet verpesten door wat nattigheid ook al word het geen " Singing in the rain "! Met wat optimisme en tevreden zijn met de kleine dingetjes in het leven zoals ....dat peeceeke die weer zen werk doet (joepie  ) is dat weer slechts een bijkomstigheid alleen ....die tijd raast ongenadig voort en de spreuk " de tijd gaat snel -gebruik hem wel " is maar al te waar ( of daar nu dat hier tokkelen ook onder goed gebruiken word gerekend ?????? zou het niet durven zeggen ! Daarom alleen nog ff dit ...
 

l

liefs

>> Reageer (16)
23-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- Vrijdag !

Hopelijk ben ik er vanavond terug aan men eigen bakske !( vingers kruisen )

>> Reageer (15)
22-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- regen of ...

Momenteel is het hier het éérste " regen " maar wat nog niet is ( zonneschijn ) kan nog komen , altijd het slechtste verwachten in het leven en het beste hopen ! Wat een stukske erger is dan die regen ....geen flauw idee wat er hier verder zal volgen .Zal het dan ook maar voor nu bekeken houden , anders komt er hier niets anders dan " zever in pakskes " terecht en zelfs voor een amateurkrabbelaar ( zoals ondergetekende )  is dat is nu ook weer niet de bedoeling !
liefs

>> Reageer (13)
21-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- goede ....

Al is die morgen  al redelijk ver gevorderd , maar nu al een goede middag wensen zou belachelijk klinken dus ...houden we het maar bij die "goede morgen ".Vinden jullie het ook zo heerlijk als je door het raam kijkt ? die zon schijnt zo lekker - geen wind zelfs niet aan dat zeetje ...vind geen ander woord dan "heerlijk !" Voor mijn part mogen ze nog lang uit hetzelfde weervaatje blijven tappen hoor ! Ola ...daar is ons leeuwke  ze komt  van buiten ff loeren hoe alles hier verloopt , dat zal dan ook meteen het einde worden voor nu van dat getokkel .
liefs

>> Reageer (14)
20-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20-Leeuwke
Wat ons leeuwke betreft stel ik me steeds voorturend de vraag ... Wat zou er in dat koppeke omgaan ? aan wat denkt ze ? of totaal niets ? Zou ze zich gelukkig voelen of niet ? .Je probeert steeds van  die gelaatsuitdrukkingen af  te lezen  hoe ze zich voelt maar ...heb ik het dan wel bij het rechte eind ? Gelukkig is ze niet zoals ons gewone mensjes en verbergt ze niets achter een lachend masker . Is ze boos is  het overduidelijk te zien .... is ze blij en tevreden ook !Zondag bij de bbq toen het volhuis was  hoefde ik me echt die vraag niet te stellen , oordeel zelf ......

 
Nu terug naar de gewone dagelijkse bezigheden en dat is ....." soeptime " voor ons leeuwke ( denk dat haar ingebouwd klokje wat voor loopt vandaag ).
liefs


>> Reageer (20)
19-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- showcooking !
Bijna niet te geloven maar gisteren heeft dat peeceeke de ganse dag alleen en verlaten in zen hoekje gestaan ( ocharme dat sukkeltje ) maar ...daar  zijn we dan weer ! hebben we nu wel geluk gehad met dat weer gisteren , hier was niets te zien van de beloofde regen en wind .Nadat de" postjes" van kok en hulpkok verdeeld waren tussen de 2 schoonzoons , hebben we dan tenvolle kunnen genieten van hun " showcooking "!

Was er dan ook nog ééntje in dienst genomen die voor de persoonlijke beroorading van die 2 moest zorgen en.... rara wie was dat ? Kortom was een dagje om nog eens over te doen alleen ...krijg weer eens al dat volkje op hetzelfde tijdstip op dezelfde plaats tesamen  en dat ....is steeds een hele heksentoer zunne !
liefs

>> Reageer (18)
17-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- sorry !!!!!
Blijbaar zit dat blogeje wat in het verdoemhoekje , is niet van niet willen maar ....is niet kunnen !.Kinderen nog in vakantie lang buiten zitten tetteren en zo schiet dat langs komen s'avonds er wel eens bij in " sorry " ! Vandaag en morgen zal het nog niet beter zijn ..morgen de ganse clan op bbq hoef niet uit te leggen hoe het hier zit vandaag zeker ???Tentje zetten 

Groenten snijden- flesjes koud zetten en  de hele reutemeteut voor morgen gereed maken enzovoort ......
Dus ....voor nu veel liefs

>> Reageer (28)
16-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- we doen ....
We doen maar verder waar we gestart zijn met die " Donderdagse -Zondag " , dat  " zomaar " een extra dagje verlof en nu is het al weer ....


De weerman belooft  ons niet veel goeds voor Zondag maar voorlopig is er nog de zon , ook al schuilt ze af en toe achter de wolken !Voila sé het weerbericht van hieruit  zit er ook al weer op ! Wat word het nu verder ?????? Totaal geen idee ....zelfs met hier naar dat scherm te zitten  staren vind ik geen oplossing .Dat ideetrommeltje lijkt vandaag hopeloos leeg    ...zal er dan maar voor nu een streep onder trekken sé( figuurlijk dan ).
Hoe je dag er ook zal uitzien geniet ervan !
liefs

>> Reageer (14)
15-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15-
Aan alle moedertjes die vandaag " hun "dagje vieren .....


Laat je maar eens lekker verwennen ...geniet ervan !
Diegenen onder ons voor wie die dag reeds voorbij is , feesten toch ook wat met jullie mee !
liefs

 



>> Reageer (17)
14-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- goede morgen !

Die dagelijkse strijk zit er ook al weer op en dan is het hoogtijd voor een  bakje troost en wat nu een gewoonte geworden is ...ff piepen op de blog en als men grote baas ( stefke ) me de kans gunt ... een krabbeltje ! Wat zijn wij toch "gewoontediertjes "hé , alles op volgorde en volgens een dagelijks stramien .Als die wat je zou kunnen noemen " dagelijks ritme "verstoort word lopen we rond als een kieken zonder kop te jammeren dat we weer dit of dat nog niet gedaan hebben .Loopt  die planning weer eens totaal in t' honderd wees niet te hard voor jezelf het kan  iedereen overkomen ! Heb daar een remedie  voor ( al ben ik geen tante Kaat " )stop ff " haal  diep adem -put nieuwe kracht uit een bakje troost... of het nu thee of koffie is doet er niet toe .Ga rustig weer aan de slag en je zal zien ...alles loopt weer mooi op wieltjes ! Nu dat koffietje leeg is tot op de bodem , hoog tijd om die raad in daden om te zetten sé
liefs

>> Reageer (15)
13-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- zo erg ....

Zo erg dat ik me een " ster " voel is het nu ook weer niet maar ...het geeft je toch een verdraaid goed gevoel als die haren weer wat bij geknipt zijn .Of het nu  is omdat  ik weer een tijdje van dat kappersbezoek af ben , dat moet ik nog ff uitvissen want daar ben ik nog niet uit ! .Wat ik wel weet ...zijn weeral laat vandaag dus ....word ( nog maar eens  ) kort , want ster of niet de boel hier in t' rommelkotje ( of is het t'zottekotje ?)moet draaiende gehouden worden !
liefs

>> Reageer (17)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • -Een fijne midweek gewenst lieve Jackie.
  • truste steffie
  • Hallo lieve Steffie fijne avond gewenst xxx
  • lieve groeten
  • Hallo


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!