Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 12de week van 2024
Foto
Bij steffie

28-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- en nu.....

En nu tijd voor ...

.

Hadden ze toch maar daar boven een vervolg gebreid aan dat zonnig weertje van gisteren , misschien  wisten ze niet daarboven dat ze ons van hier beneden  er een enorm plezier mee zouden  doen ? We hebben niet te kiezen ( zucht ) we zullen het moeten doen met wat we krijgen ...al is er toch een pluspuntje ...nog geen regen gezien ( tot nu toe nog niet ).Voila ... daarmee zit het weerpraatje voor vandaag er ook weer op ! Ook tevreden dat de komkomertijd met zen herhalingen op tv er bijna op zit ? Anders hier wel hoor , ook al gaat dat beeldenbaske slechts s' avonds aan ..... Oesje dat mag  men nu niet meer zeggen  " beeldenbakske "over  die  platte slanke tv's  van tegenwoordig , we leven niet meer in de tijd dat je met 2 sterke mannen moest zijn om dat ding in huis binnen te brengen ! We dwalen weer af zunne maar ...dat is dan één van de voordelen van ouder worden ...niemand neemt het je kwalijk en schrijft het toe aan de ouderdom hihi .

liefs


>> Reageer (16)
27-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- heerlijk

Niet gewekt door regendruppels die op het raam tikken zoiets is ronduit heerlijk !Stralende zon hoe lang het zal duren ....daar denken we liever niet aan , genieten van het nu is de boodschap !!!!! Eindelijk eens weer die gewassen lakens van Leeuwke haar schilderwerk van deze nacht buiten laten drogen in de frisse lucht ...heerlijk !!!!Nu ff tussendoor uitblazen met een bakje troost ...heerlijk ! Wacht ff ....is het  aan  dat gekrabbel te zien dat  samen met de zon en de temperatuur  ook de moraal gestegen is ?Zal wel de enige niet zijn die plots meer energie heeft bij het zien van de zon wens jullie dan ook een ..

Geniet ervan  want wie weet wat de dag van morgen  brengt .... veel liefs van uit een druk rommelkotje

 


>> Reageer (19)
26-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- kom..

Kom zomaar ff binnen vallen maar heb toch een bloemetje bij om je wat op te kikkeren want ...weet niet hoe het bij jullie zit maar met dit mooie zomerweer zijn we daar wel aan toe !Weeral over dat weer ? We moeten toch over iets zagen é en liever daarover dan de huisgenoten de gordijnen in jagen ! Een ding is zeker de maand Augustus is er ééntje om zo vlug mogelijk te vergeten ...en dat zullen we dan ook maar doen  uit kijken naar September met hopelijk wat zon !Nu genoeg over dat weer !!!!!! Verdorie ... leeuwke is al aan de haal gegaan met het lege kopje van koffie en hoor gekletter in de keuken ...dan maar brokken gaan oprapen pfff

liefs  


>> Reageer (14)
25-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- maar ....

Maar geen getreur & gezeur  .... want ....binnen enkele dagen komt er weer een ander weekend! Veel valt er vandaag van nieuws  niet te rapen  ,  die klusjes werden  voor even op " stop "gezet .Maar ....toch  beter de stier bij de horens vatten en er in vliegen  of anders met dat getokkel gaat   het  hier voor geen meter vooruit !Zo gezegd - zo gedaan ....

liefs


>> Reageer (20)
24-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- daar zijn ...

Daar zijn we dan weer nadat het vogeltje hier met haar getokkel gisterenavond was uit gevlogen en dat peeceeke triest en alleen had achter gelaten .Voor één  keer in het jaar een etentje met vrienden ( de enige die orkaan leeuwke overleefden ) en  leeuwke(reeds in haar bedje )  achterlaten met haar zus als thuiswacht en we waren ribbedebie .In Oostende aan t' zeitje is de keuze van het menu  vlug gemaakt , het is bijna een "must " ...je kiest voor vis .... kan je vertellen het "Oostends vispannetje "was er ééntje om duimen en vingers af te likken !!!

.Zeg nu zelf ...zag het er  niet uitnodigend en  lekker uit ?????Komt het water je  niet al in de mond ???????

liefs

 


>> Reageer (24)
23-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- onze pc ....

Als je aan 100 personen( senioren ) zou vragen " Wat heeft er de laatste jaren  zoveel  indruk op je gemaakt dat  het je leven totaal veranderde ?" Dan ben ik bijna zeker ervan dat minstens  8 op de 10 zullen antwoorden " de pc ".Daar zou ik hen dan volledig in bij treden , als je een pc of later de laptop of tablet in huis haalde kon je in de verste verte niet vermoeden hoe dit je leven zou veranderen .Je haalde meteen ook een vriend in huis en dat  was voor  de wederhelften soms niet  te pruimen , ze vonden dat  teveel aandacht ging naar dat " bakske .Maar je dreef koppig door en na een tijd deelde  de man of vrouw je passie voor de pc .Het is een kijkvenster op de wereld voor de eeuwige thuisblijver - een vriend die er altijd is voor wie eenzaam is -een link tussen mensen die je anders nooit gekend zou hebben en nu vrienden zijn ...enzovoort .Jullie zullen ondertussen al wel begrepen hebben zeker ...ben nog steeds een fan van men peeceeke !!!!

liefs en zonnige Zaterdag


>> Reageer (11)
22-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- Vrijdag

Dat we Vrijdag zijn is zeker maar dat we een zonnebril zullen nodig hebben vandaag ??? vrees dat dit een wensdroom zal zijn ! Maar als optimist  geloof  ik dat er nog steeds een mogelijkheid bestaat dat het werkelijkheid word ....wie weet we zullen wel zien  ! Veel weet ik vandaag niet te krabbelen ....zijn zo van die dagen dat je als een stom kieken naar die pc zit te staren en ...niets .Denk dan wel eens terug aan hoeveel jaar ik hier al dagelijks wat zit te krabbelen ,wat schrijven zou ik het zeker niet durven noemen .Eerst ff wezen loeren om er een jaartal te kunnen op  plakken  ..." 2005 " Viel bijna op men rug ...amaai een dikke MERCI aan de gasten in het gastenboek  want zonder jullie was het rommelkotje al lang verdwenen !

liefs


>> Reageer (17)
21-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- oef !!!!

Oef !!!! eerst een potje vers gezette koffie ,zelf gezet hoor want zover als hieronder zijn we nog niet ......

Och een mens mag toch wel eens met alles de spot drijven é maar verder mag ik over niets klagen hoor   bedankt ! Herleven jullie ook zo'n beetje met die zon ? Hier anders wel hoor en zeker ons Leeuwke die zit reeds lang in haar ferrarie  buiten op het terras .Anders was er van dat hier tokkelen niet veel in huis gekomen .Had beter dat onderwerp " leeuwke " laten rusten want blijkbaar is het voor haar ook tijd voor een pauze  een " koekjespauze " zullen we het maar noemen en als dat juffrouwke zegt " spring " dan spring ik ....dan maar......

liefs


>> Reageer (17)
20-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- eigen schuld ...

"Eigen schuld - dikke bult " zou dat van toepassing kunnen zijn ? ( maar voor wie van de twee?)Na vandaag moeten ik het veilige plekje " de oven " voor iets die voorgebakken is misschien inruilen voor een veiliger plekje , hoe dat zo komt ? Wel.....die voorgebakken patattjes veilig weg gezet zoals steeds in de oven tot het etenstijd is op een klein kiertje dat de damp eruit kon .Dat had ons Leeuwke natuurlijk in de smiezen ...ff omdraaien en het was prijs Mademoiselleke met een stralende glimlach zat reeds me haar  hand in de oven met als trofee een gebakken patattje die ze vliegensvlug in haar mond stak voor ik het kon verhinderen ! Maar dan kwam de aap uit de mouw wat ze niet wist ....had ze net goed gepeperd en zonder roeren in de oven gezet !Had je haar snoetje moeten zien vlug wat melk gegeven en ze was toch niet geleerd zunne ...het was weer regelrecht naar die oven pfffff. Daar sta je dan te blinken   ...heb dan maar die pan uit zuivere ellende in het tuinhuisje gezet ( zucht )

liefs  


>> Reageer (21)
19-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- zie....

Zie je wel dat er altijd wel ergens een pluspuntje te vinden is ondanks dat vroegtijdige herfstweer ...

Al is het simpelweg dat de Maandag er weer opzit en we vandaag Dinsdag zijn ...ook al is het zonder zon !Hoe je het ook draait of keert ...we komen toch steeds terecht op dat weer -genoeg - gedaan mondje toe erover !! Heb er net een naaiklusjes opzitten , vroeger toen de kinderen klein waren dan was het een plezier om uit een lapje stof een kleedje of rokje te maken voor de meisjes maar nu ....krijg al de wubbers bij het zicht van dat naaimaschientje  pffffff. Liever wat gaan rommelen en voor een prikje iets uitzoeken dan er zelf aan te beginnen .Wat kan een mens toch veranderen , dat is oud worden zeker ? Ola ....dat is dan nog één pluspuntje voor vandaag ...dat naaiklusje zit er weer op !!! Zijn maar kleine dingetjes maar ...zijn die kleine dingetjes die je dag goed maken .Na die wijsheden (?) zal ik er maar een eind aan maken want ...soeptime voor Leeuwke !!

liefs


>> Reageer (14)
18-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- laat.....

Niets aan te doen ....voor een weekend is het wachten op het volgende weekend  pfffff !Laat - later en ...heel laat en dat is vandaag dan weer het geval en toch is er een pluskantje aan , de middag reeds voorbij leeuwke kan me niet  meer onderuit trekken voor haar soep ! Over het weer ....daar wil ik niet over beginnen alleen ....als het zo verder gaat haal ik straks men bottekes uit hun zomerslaap ! Zal het maar kort houden want is die Mdag vandaag en ...de rest kunnen jullie misschien wel raden uit eigen ondervinding !

liefs

 


>> Reageer (17)
17-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17-zomer ?

"Zomer ?"dit is wat het zou moeten zijn ..

.

Maar het lijkt meer naar dit op te gaan ..

.

Och ...we zullen maar laten komen die komt en onze Zondag niet laten verpesten door het weer , wandelaars hoeven alleen een extra pulleke aan te trekken .Alleen spijtig voor de zonnekloppers maar.... zit er hier ééntje (Stefke )die al dik kontent is als de regen uitblijft  en  ze nog buiten kan !.Denk dat de zon  zelf beschaamd is over het weer dat ze ons voorschoteld want ze komt ff door de wolken piepen om te bevestigen dat ze er ook nog is ! Alé...het gezaag over het weer zit er dan ook al weer op voor vandaag , we zullen maar niet meer kijken naar wat we niet hebben maar genieten van wat we wel hebben !

Liefs en geniet van je Zondagsrust !


>> Reageer (19)
16-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- Steek je ....

(Steek je hand in de lucht als je van het weekend houd)

Helaba niet allen te gelijk hoor ...anders staat het leven voor even stil !!!!.Dat gekrabbel  begint al weer goed , dat getokkel zal weer een boel nonsens opleveren pffff! In feite waarom ook niet ...wat onzin verkopen want ...waarom nemen wij ons  zelf steeds zo ernstig ? waarom niet tegen het leven aankijken met een tikkeltje humor ? Geef  het grif toe het is niet altijd makkelijk en de zieken zullen zeker zeggen " die heeft mooi praten "maar ....ook al ziet de toestand er hopeloos uit als je zoekt zal je wel ergens  al is het een piepklein lichtpuntje zien en als het niet lukt  is er altijd wel iemand te vinden  om voor even dat onontbeerlijk steuntje in de rug te geven !

liefs

 


>> Reageer (17)
15-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- half oogst

 " Half oogst "zoals we vroeger zeiden tegen die 15 Augustus schijnt dit jaar niet  echt te kloppen veel velden staan er al kaal bij en is die oogst al binnen ! Maar goed ook want het goede zomerweer  is momenteel ver zoek ! Maar vandaag geen negatieve berichten het is in het Antwerpse vandaag Moederdag en waarom ook niet in de rest van het land die moedertjes in de bloemen zetten ? Wat ik dan bij deze ook doe ...wens  zonder onderscheid van streek - kleur - jong -oma's  ....kortom aan alle moedertjes een heerlijke en

 

liefs


>> Reageer (13)
14-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- daar ....

Daar zijn ze na gisteren een zonnige dag weer mee " regen "(zucht ) Ons oppeppen met een vrolijk plaatje die de pret promoot van blootvoets in de regen te lachen en dansen

Zal weinig  helpen ...het is en blijft( ? ) een sch..weer ! Oesje... dat ligt nu totaal niet in men aard om zo negatief te doen , zal wel liggen aan het feit dat ( en daar gaan we weer ) het gekrabbel uit noodzaak in sneltrein  vaart is .Vrees zelfs dat ik  het daarbij zal moeten laten voor nu maar .... morgen is er weer een dag !

liefs


>> Reageer (15)
13-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- omkopen !

Als het er op aankomt ben ik niet vies om iemand om te kopen  , om het met een groot woord te noemen ben soms zo corrupt als de pest maar wees gerust zal nooit het voorblad halen bij de pers !Die aanvang zal wel wat uitleg nodig hebben zeker ? Wel het zit zo ....als het hier

dag is dan is het onbegonnen werk zoals in andere huishoudens - s' middags visjes bakken - op tafel zetten en eten  dat lukt hier niet ! Als ik wil vermijden dat het hier tot een regelrechte opstand komt bij Leeuwke dan moet ik die visjes in de voormiddag  opbakken en dan stelt zich weer een ander probleem . Ze heeft ze nu zien bakken ...hoe kan ik die  nu uit haar grijpgrage handjes  en op maag beluste visjes houden ? En daar komt dan die corrupte mentaliteit naar boven ...of is het simpelweg ééntje opofferen om de rest te bewaren tot de middag ! Of is dat zwijggeld in natura ?

liefs


>> Reageer (21)
12-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- weerpraatje !

Regen - regen - regen en voor de verandering nog eens regen en daarmee zit het praatje van de dag over het weer van de dag erop ! Verder maken wij er geen woorden meer aan vuil alleen nog dit ...

Want na regen komt weer zonneschijn dat is zeker weten maar het wanneer ? dat is totaal niet weten ben verdorie ook geen weervrouw é.Was net aan het denken wat er zou volgen maar ons brullende leeuwke (stefke )heeft de beslissing in mijn plaats genomen ze heeft ( weeral ) honger  ons jufrouwke word zoals steeds op haar wenken bedient dus ......punt erachter zetten voor nu pfffff .

liefs


>> Reageer (17)
11-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- bomen

" Tuin en bomen "een mooie kombinatie , wat is er gezelliger dan weg te dromen op een bankje onder een treurwilg het heeft iets dichterlijks en het heeft je rust ! Bomen geven je schaduw als de zon wat ongenadig brand maar -maar- maar ...dan moet je ook bereid zijn om de minpuntjes van bomen in de tuin te aanvaarden . Na stormwind kan je bladeren opschommelen - in de herfst heb je een tapijt van bladeren enzovoort daar heb ik reeds lang vrede mee genomen  en ben ondanks dat opkuiswerk tevreden over men bomen !  Al ben ik de laatste dagen wel aan het foeteren  in de weide naast het rommelkotje staan er enkele joekels van berken ...ken je berken ?....

 

Mooie bomen maar  en nu komt de aap uit de mouw ...die verliezen niet alleen bladeren maar ook berkenzaad en dat is nu niet bepaald een lolletje zunne , het  is net sneeuw en het ligt overal gelukkig heeft er hier in huis niemand een allergie voor  die dingen .Maar 1 ding is voor mij zeker ....nooit geen berken in de tuin !!!!!

liefs


>> Reageer (20)
10-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- het weer ...

Het is er echt het weer naar om met een boekje in een hoekje zitten alles kan op een dag zoals vandaag ,laat die strijk zonder schuldgevoel maar lekker liggen tot morgen .De bbq  mag rustig blijven staan waar hij staat of je moet van vlees of vis  houden die gemarineerd is in regenwater ( is eens wat anders ) Heel die rimram om te zeggen ..het regent vandaag - het is kl..weer !! Is al wat voorgesteld is totaal niet je dada ? Dan is er voor ons vrouwen nog altijd wel een handwerkje dat in de kast ligt en de mannen kunnen dan rustig hun favoriete hobby uit oefenen ... languit in de zetel sport kijken !

liefs


>> Reageer (18)
09-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- weekend !!!!!

We zijn weer eens weekend en nu weet ik het zeker ...we maken er hier een rustig weekend van ! Of beter gezegd we proberen toch en lijkt me verdorie nooit te lukken maar ...wie weet zal het deze keer wel lukken ! Zie  je me daar al liggen ....lekker lui  luisterend naar de vogeltjes die fluiten met een onafscheidelijk koffietje heerlijk in de zon ....zalig !

Maar een wensdroom is nog altijd geen werkelijkheid en in plaats van die vrolijk fluitende vogeltjes is het ons Leeuwke die brult en dat is het sein " zorg maar voor soep of er komen vodden van ! "Ook al was het voor even  heerlijk ......gedaan met wensdromen en terug met beide voetjes op de grond en de handen uit de mouwen steken  al mag het op weekendritme !

liefs


>> Reageer (15)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Vriendelijke Dinsdaggroeten van willy
  • Op deze mooie dinsdag zeg ik het met bloemen.
  • Goede morgen Steffie
  • LIEVE GROETJES VANWEGE ANNIE & ROGIER
  • Goede morgen Steffie ,,


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!