Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 19de week van 2024
Foto
Bij steffie

18-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18-en ...

grtz & bedankt

En zoiets toewensen kan en mag  weer nu die hittegolf achter de rug is en we weer in ons gewone zomerweertje zijn aanbeland ! Stel je voor dat je  zoiets iedereen toewenste bij het zweetweer van verleden week .... ben er zeker van dat iedereen zou denken dat er ergens een vijsje los zit in dat koppeke ( en dat is gelukkig nog niet het geval).Wat een lang gepalaber als inleiding om jullie simpelweg een heerlijke zonnige dag toe te wensen en geniet van de zonnestralen nu het weer kan want de zomer zit er spijtig genoeg weer bijna op  !

liefs


>> Reageer (10)
17-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- dat ....

grtz & bedankt

Dat is nu wat we hieraan   iedereen toewensen voor die nieuwe week , we weten ook wel dat de werkelijkheid soms een ander paar mouwen is maar een optimist  en met een beetje hulp van ons zelf dan zie je altijd wel een lichtpuntje hoe donker soms  alles ook lijkt ! Het komt er op neer .... we zijn weer gestart en we vliegen die week met nieuwe goede moed in  ook al is het maandag vandaag en ook wil zeggen .... terug aan de slag !

liefs


>> Reageer (11)
16-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- vandaag ...

 Zondag ... daarom zetten we vandaag  alle muizenissen en zorgen aan de kant  en stoppen alles  in de kast tot morgen !!!! Wel  goede voornemens zijn toch  vlug gemaakt è  nu nog ff afwachten of dat uit voeren ervan ook zo vlug zal gaan ! En voor jullie ....

grtz & bedankt
 

liefs


>> Reageer (11)
15-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15-amaaaaai .....

grtz & bedankt

Amaai .... bijna niet te geloven  heerlijk wat een stilte !!!!! Op 15 Augustus hier bij ons is hier anders ieder jaar op die dag " rommelmarkt " en dan is het al van smorgensvroeg autos die nog proberen een plaatsje te zoeken om te parkeren , ze zouden verdraaid bijna op je oprit hun auto zetten als ze hem maar ergens kwijt kunnen . Zelfs in huis is het rustig wat anders ook niet zo is want het is een traditie geworden dan zakte de gans Clan af en kwamen ze  allen samen  bij ons eten( bijna 30pers ) .En dat is een heel wat minder heerlijk en plezant dat alles moest afgelast worden ..... die stilte in huis - geen gebabbel en gelach van kind en kleinkinderen ... geen achterkleinkinderen die vragen " en is er chocolade mousse"en dat hebben we alles te danken aan dat  verdoemde virus Pffffff .Hopelijk komt er vlug een einde aan en kunnen we weer gezellig samenkomen !

liefs


>> Reageer (11)
14-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- geduld....

grtz & bedankt

Soms vraag ik me af " geduld " is dat nog een gave  of hoe je het ook noemen wil die op prijs gesteld word of bestaat het in deze drukke wereld zoiets al helemaal niet meer ?????????Wij senioren proberen te aanvaarden dat alles wat rustiger moet verlopen dan vroeger ( ook al is dat niet altijd even makkelijk ) maar is dat " geduld hebben " of is het simpelweg omdat het lichaam anders in opstand zou komen ???? Voor de jongeren zit er tegenwoordig druk op hun schouders alles moet zo vlug mogelijk gebeuren en liefst NU.....naar iets uitkijken en geduld hebben is soms ver zoek ! Amaai ... valt het gekrabbel van  vandaag weer onder  " ouwe meekespraat "????? misschien wel maar wat van het hart is langs de tong kan het hart niet meer kwellen è 

liefs


>> Reageer (8)
13-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- daar ...

Daar zijn we dan terug voorlopig een ietsje minder warm of gisteren maar sssst zoiets niet te luid zeggen of die temperatuur vliegt weer de lucht in ! Hebben jullie onweer met bliksem en donder - regen of wateroverlast gekregen ? hier aan de kust niet bepaald die enkele druppels van deze morgen kunnen we met de beste wil van de wereld geen overlast noemen ! Alé ....wat  op de tong lag over het te warme weer is er weer vanaf , kan nu met volle overtuiging een 

grtz & bedankt

wensen ( maar toch  nog liefst in de schaduw )

liefs


>> Reageer (9)
12-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12-denk ...

Denk dat er hier eentje is voor wie momenteel die warmte wat aan de zware kant weegt( ze zal wel niet de enige zijn ) en daarom kom ik ff langs ....

grtz & bedankt

Die ikke dat is Jaiden  een van achterkleinkinderen van omoeke die hier anders wat neer krabbelt  ! Heb zelf weinig tijd want  met die warmte wat heb ik nu werk zeg ... veel in het  water pletsen( anders staat dat daar maar te staan) Dan  in de koelte binnen en veel drinken want mama zegt dat het moet( pff )Touwens hoop dat je men voorbeeld volgt  over dat binnen blijven en veel drinken en nu ben ik er weer mee weg want .... dat fris water  die daar in de schaduw staat roept me 

byby tot de volgende keer è 

Jaiden !


>> Reageer (7)
11-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- vandaag .....

Vandaag starten we met dit...

grtz & bedankt

Een  Hi Five .... de achterkleinkinderen zijn het al gewoon dat antivirus ritueel ! Geen dikke knuffel meer als ze binnen komen maar handjes ontsmetten en een Hi Five en wij moeten mee gaan in dat  veiliger begroetings ritueel( al moet ik eerlijk bekennen mis wel hun dikke recht uit het hart gegeven knuffels maar veiligheid voor alles è !)Ben waarschijnlijk niet de enige die soms heel spontaan de hand wil uitsteken voor een vriendelijke warme handdruk maar voorlopig zit er zoiets nog steeds niet in en komt dat ooit terug ????????We verliezen geen moed maar het neemt niet weg dat we dat geknuffel verdraaid missen hè !

liefs


>> Reageer (9)
10-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- zou ...

grtz & bedankt

Zou ik zonder over te komen als zagevrouw ook nog  mogen  bijwensen " en hopelijk toch een ietsiepietsie minder warm ?"Al denk ik toch dat er nu veel mensen volledig met die wens eens zijn ! Dus we zwijgen erover en maken ons weer gereed voor een dagje binnen blijven en doen wat we kunnen om het fris te houden ! Bij een kwakkelzomer denken we altijd..... wat moet het plezant zijn in warmere landen - alle dagen zon en warmere temperaturen .Maar nu we dat weertje voorgeschotelt krijgen van die warmere landen zouden we bijna uit kijken naar onze kwakkelzomers en ze verdorie nog missen ook ! Dus wat we ook denken ... het gras is niet altijd groener en beter in andere landen laten we rustig aanvaarden wat we krijgen en er zelf( zoals steeds ) er het beste van maken !

liefs


>> Reageer (6)
09-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- Of ...

grtz & bedankt

Of zullen we eerlijk zijn en is met dat ( te )warme weer ons kaarsje voor een ganse dag wat vlugger opgebrand dan anders ???? Vrees dat er daar toch iets van waarheid in zit en die Zondagse rust meer lijkt op een broodnodig en nuttig  ding ook al is het niet plezant  dat we  zoiets moeten  toegeven  !Genoeg daarover .... laat ons proberen te genieten van wat wel kan de schaduw - de koele plekjes in huis - een lekker koel drankje of ijsje en zo word het toch ondanks die hitte een heerlijke dag !

liefs


>> Reageer (15)
08-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8_ en hou ...

grtz & bedankt

En hou het vooral rustig en fris  in de schaduw want die stralende zon kan ons senioren soms meer kwaad doen dan goed   ! Hang hier nu niet de dokter uit hoor maar het kan zo heerlijk zijn in de schaduw zoals een boswandeling .....in de  schaduw van de bomen die gedachte doet me al wegdromen !Maar vrees dat zoiets bij dromen zal blijven want ons Leeuwke houd het rustig op haar kamertje bij de airco ! We zullen dan ook braafjes haar voorbeeld volgen en zorgen voor wat friste in huis - binnen blijven en een soort van  milde staking houden  en rustig aandoen (?)

liefs


>> Reageer (9)
07-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7-????

grtz & bedankt

Soms zijn we echt  zo verbaasd dat die dagen zo vlug voorbij glijden dat we het bijna zelf niet kunnen geloven dat die week er al weer bijna opzit ! Als je dan terug kijkt in de tijd .. dat duurde een eeuwigheid van puber naar volwassen worden , al moet er wel bij gezegd worden dat je dan maar  wettelijk aanvaard was als volwassen mens op de leeftijd van 21jaar .Gelukkig is dit verleden tijd en staat de jeugd van tegenwoordig veel vlugger  op eigen benen in het leven ! Maar de bedoeling van vandaag was in feite .... er eraan herinneren dat het weekend zit aan te komen ( of dat geheugensteuntje  nog nodig is ????? denk van niet ) Want naar dat Weekend  daar kijken we toch allen naar uit of niet soms ?

liefs


>> Reageer (8)
06-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6-en ....

grtz & bedankt

En daar mee is bijna alles gezegd wat  we ondertussen allen reeds weten wat  op onze dag kalender voor vandaag  op nr 1  zou moeten staan , dat en af en toe wat koels drinken  en zou het verdraaid bijna vergeten .. hou het rustig er is niets dat zal weg lopen  !Wat is er plezanter dan in de werkweek zo'n Zondagsweinigtedoendagje in te plannen en ook uit te voeren ? Klaar om ff uit testen ?????

liefs


>> Reageer (11)
05-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- en met ..

grtz & bedankt

En met zoiets is onze dag gestart en dat is meteen ook een goede start ! Als we nu zouden klagen over het weer of eender wat zou toch al te gek zijn , vrolijk schijnend zonnetje en dat virus wel  daar moeten we mee leren leven want zo te zien zal het  van vandaag op morgen nog niet zo vlug verdwenen zijn ! Verdorie ..zitten we nu toch te zagen ???? Niets van !!!!! We nemen het leven in dank aan ook al bied het zich momenteel aan met het  beknotten van onze vrijheden maar we hebben al ergere watertjes doorzwommen en ze krijgen ons nog zo vlug niet klein Hè !De slotsom van dat gekrabbel van vandaag is simpel .... geniet ondanks alles van het nu !!!!!!


>> Reageer (9)
04-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 een ..

grtz & bedankt

Een bloemetje onverwacht zo zonder reden zomaar ...het moet niet altijd tot in de puntjes geregeld worden iets onvoorvoorzien kan soms echt  plezier doen.....vandaar vandaag dat extra bloemetje .Ook al dat frisse plekje in huis uit te zoeken  voor die komende extra warme dagen die de weerlui ons beloofden ? Die dagen doen ons toch wel met wat heimwee terug denken aan de jaren toen de kinderen klein waren  de ganse dag in zwembroekje - blote voeten en bruin kleurtje  door het  zonnetje  rondlliepen  .Wij moeders waren dan ook gelukkig ... minder was ( te warm met kleren aan ) na de middag een watergevecht ( konden we ook ff uitblazen in de zon )maar tijden zijn veranderd en wij veranderen mee en word het de volgende dagen het proberen fris te houden in huis !

liefs


>> Reageer (9)
03-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3-het ....

Het is weer in vliegende vaart zunne  want straks weer een afspraak in het A Z , verdorie straks ken ik dat ziekenhuis beter of men eigen broekzak Pffff! Maar we kijken vooruit en  houden dit in gedachten ....

grtz & bedankt

Van de strijdbijl in de ring gooien komt voorlopig nog niets in huis , we hebben als kind geleerd dat als je iets wil bereiken je moet doorzetten en dat doen we dan .Was dat nu vandaag een krabbeltje met een persoonlijk tintje ???? Zo te zien wel en dat wil ik er nog aan toevoegen ...Maatjes geniet  van iedere dag !

liefs


>> Reageer (9)
02-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- niets ....

Niets over het weer en de maar af en toe te voorschijn  komende zonnetje - niets over dat  verdomde virus - niets over hoe sommige mensen daarop reageren en hun  gedrag  soms de spuitgaten uit loopt - niets  van gekrabbel dat vandaag ook maar verband houd met zorgen we proberen dit alles voor èèn dagje aan de kant te zetten .Of dat ook lukt ???? we kunnen maar proberen hè dus ...

grtz & bedankt

liefs


>> Reageer (7)
01-08-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1-vandaag...

Vandaag wel een totaal ander weertje dan gisteren , dat zijn we meer gewoon in ons Belgenlandje dan de meer dan warme temperaturen van gisteren dus gedaan met zweten we kunnen weer gewoon adem halen oef ! Zo kunnen we weer volop genieten van het weekend dus wens ik jullie allen een fijne zonnige (?)

grtz & bedankt

( Is wat kort vandaag maar we houden ons  hier ook aan het weekendmodus ) liefs van uit 't rommelkotje 


>> Reageer (7)
31-07-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- en met .....

grtz & bedankt

En met dit is meteen neer gekrabbeld wat vandaag in het bovenste schuifje van dat koppeke lag of ligt ! Toch vreemd  van ons dat we steeds tevreden zijn als dat weekend er zit aan te komen , net of we in die 2 dagen wonderen verwachten .Of is het het dat we zonder schuldgevoel de touwtjes wat mogen vieren en onszelf dan niet aan de luie kant vinden als we dat ook af en toe eens doen ????Vrees dat daar wel iets van waarheid in zit , verdorie mensjes zijn toch rare beestjes è

liefs en geniet van je dagje ! 


>> Reageer (7)
30-07-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- is toch ...

Is toch plezant zunne als de wens voor een stralende dag vandaag ook uit gekomen is hoor !We leren leven met ontgoochelingen maar zo nu en dan een wensje die in vervulling gaat maakt veel goed !Dus voor vandaag ...

grtz & bedankt

Geniet van je dag want wie weet wat er nog al zal volgen .... weer binnen blijven ????? word er nog strenger opgetreden ?????? wat zal er nog volgen ????? Daarom leef ten volle de dag van nu en wat komen zal ...... zullen we dan wel zien !

liefs


>> Reageer (5)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Lieve Steffie.
  • Hallo
  • Goede middag Steffie en Leeuwke
  • fijne mid-week
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!