Inhoud blog
  • Logeren bij Belgen in ZuidFrankrijk www.sud66.com
  • http://kadobon.tk
  • vakantietip ZUID FRANKRIJK
  • Ga naar WWW.BLOGFRANKRIJK.TK
  • een artikel uit de wereldmorgen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    www.sud66.com
    www.sud66.com
    www.sud66.com
    29-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer auto's van Belgen op vakantie gestolen
    Er zijn nu al een kwart meer auto's gestolen van Belgische vakantiegangers dan in juli vorig jaar. Het aantal autodiefstallen in het buitenland stijgt trouwens elk jaar, zegt mobiliteitsorganisatie Touring. Blijkbaar doen automobilisten op vakantie dingen die ze thuis nooit zouden doen, zoals autoruiten open laten staan of de auto parkeren op onverlichte plaatsen.

    >> Reageer (0)
    28-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote drukte op Franse wegen

    Vakantiegangers op weg naar het zuiden staan zaterdag al vroeg in de file. Om half negen stond al ruim 100 kilometer file op de Franse wegen. Vooral op de A6 van Parijs naar Lyon en de A7 in de Rhônevallei is het druk, meldt de ANWB.

    Ook op snelwegen in Duitsland (A8), Oostenrijk (A13), Zwitserland (St. Gotthardtunnel) en Italië (A14) moeten vakantiegangers al vroeg rekening houden met vertraging. De ANWB verwacht op de Franse wegen tegen het middaguur zo'n 600 kilometer file. Na vieren neemt de drukte overal snel af.

    Volgens de ANWB is dit weekeinde het een na drukste van het jaar, en is het de opmaat voor 'zwarte zaterdag' volgende week. 


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje schrapt siësta door economische crisis
    In de strijd tegen de economische crisis is ook de siësta in Spanje niet meer heilig. De Spaanse regering verlengt de openingstijden van winkels, vooral in toeristische gebieden. Winkeliers mogen dan ook het dagelijkse rustuurtje in de middag schrappen en doorwerken, iets wat tot nu toe gold als taboe.

    Doel is het voor toeristen en ander kooplustig volk makkelijker te maken om de euro's uit te geven. Winkeliers in "gewone" gebieden mogen in het vervolg 90 in plaats van 72 uur per week open zijn. Het aantal koopzondagen gaat van 12 naar 16.

    In toeristische gebieden worden de tijden nog ruimer en mogen de deuren ook op zondag en feestdagen geopend worden.

    >> Reageer (0)
    27-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Danone voelt Zuid-Europese pijn
    De economische problemen van Zuid-Europa hebben afgelopen halfjaar druk gezet op de resultaten van Danone. Consumenten kiezen vooral in Spanje vaker voor goedkope merken, stelde het Franse voedingsmiddelenconcern vrijdag.

    Danone zag de operationele winst afgelopen halfjaar met 1,4 procent groeien tot 1,45 miljard euro. De omzet steeg op vergelijkbare basis met bijna 6 procent tot 10,5 miljard euro.

    Danone waarschwude vorige maand al dat de problemen in Zuid-Europa zorgen voor lagere winstmarges. Het concern gaf op dat moment aan voor heel 2012 een afname van de operationele marge met 0,5 procentpunt te voorzien. In de eerste helft van het jaar ging er 0,6 procentpunt van de marge af.


    >> Reageer (0)
    23-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pétanque is geen Jeu de boules

    Pétanque

    Het balspel Pétanque gaat terug tot de oude Egyptenaren. Pétanque is niet hetzelfde als jeu de boules, de regels zijn namelijk anders. Jeu de boules wordt gespeeld rondom Lyon en in de bergen, terwijl de moderne vorm pétanque in 1907 in de lome hitte van de Provence bedacht is door Jules Le Noir. Geschat wordt dat 15 miljoen Fransen regelmatig een balletje opgooien. Onder hen zijn meer en meer jongeren, ook in de grote steden. Pétanque is ook internationaal bezig aan een gestage opmars: al zeventig landen hebben officiële pétanque-bonden en in Nederland zijn steeds meer steden met speciale boulodromes. In 2009 worden de Wereldkampioenschappen voor het eerst georganiseerd in Maastricht.

    De spelregels

    In principe kan pétanque op ieder terrein gespeeld worden, maar tijdens kampioenschappen is de minimale afmeting van de baan vier bij vijftien meter. Twee teams van maximaal drie personen hebben elk twee of drie ijzeren bollen met een diameter van minimaal 7,05 en maximaal 8 centimeter en een gewicht tussen de 650 en 800 gram. De but of cochonnet (=het varkentje), een klein houten of plastic balletje, wordt als eerste opgegooid. Door de bollen zo dicht mogelijk bij het kleine balletje te gooien, worden punten gescoord. Het doel van het spel is 13 punten te behalen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1.700 kampeerders op de vlucht voor vuur in Zuid-Frankrijk
    Zo'n 1.700 gasten van twee campings in het Zuid-Franse Roquebrune-sur-Argens werden maandag geëvacueerd wegens een zware brand.

    De brand brak maandagmiddag uit en legde al meer dan 150 hectare in de as. Het vuur wordt aangewakkerd door de wind. Momenteel zijn honderden brandweerlieden in de weer met de bestrijding van de brand.

    De hulpdiensten hebben preventief twee campings ontruimd. 500 Vakantiegangers van camping Parpaillon en 1.200 gasten van Camping Les Suyves werden overgebracht naar de gemeentezaal.


    >> Reageer (0)
    22-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie doden en tientallen gewonden bij zware bosbrand in Pyreneeën
    Drie doden en tientallen gewonden bij zware bosbrand in Pyreneeën
    vandaag, 22:06

    Bij een grote brand in de Spaanse regio Catalonië aan de grens met Frankrijk zijn drie mensen om het leven gekomen. Tientallen anderen raakten gewond. Dat deelde het Catalaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zondag mee.

    De brand, die tegen de avond zowat 7.000 hectare had verwoest, bedreigde tijdelijk ook een vakantiekamp. Vierenzeventig kinderen en 17 volwassenen werden op een militaire basis in veiligheid gebracht. Een 60-jarige man en een 15-jarig meisje kwamen om toen ze door de vlammen ingesloten werden en van een steile klip in zee stortten. Een Fransman werd in zijn auto door de vlammen ingesloten en werd levend verbrand.

    De brand veroorzaakte ook een enorme rookhinder, die tot tientallen kilometers verderop te zien was.

    De A9 en de D900, die Perpignan verbinden met Catalonië, werden tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Honderden automobilisten zaten vast in het verkeer.

    Bosbrand in Spanje eist vierde dodelijke slachtoffer

    Bewerkt door: Redactie − 23/07/12, 12:23  − bron: ANP

    Fransman (64) werd in auto omringd door vuur

    © afp. Brand nabij Altemporada

    UPDATE De grote bosbrand in de Spaanse regio Catalonië, op de grens met Frankrijk, is nog steeds niet onder controle en heeft inmiddels een vierde slachtoffer geëist. Het is een 64-jarige Fransman die gisteren zwaargewond raakte, nadat zijn auto door vlammen was ingesloten. Dat maakten de Catalaanse autoriteiten vandaag bekend.

    • © afp.
    • © afp.

    Verder zijn een 60-jarige man en een 15-jarig meisje overleden toen ze werden ingesloten door de vlammen en van een klif in zee vielen. Een oudere man stierf aan een hartaanval toen hij hielp bij het bestrijden van het vuur. Een Fransman werd in zijn auto door de vlammen ingesloten en raakte zwaargewond. Ongeveer honderd mensen raakten lichtgewond.

    Vakantiekamp
    De brand, die ongeveer 6000 hectare bosgebied verwoestte, bedreigde ook een zomervakantiekamp. 74 kinderen en 17 volwassenen werden op een militaire basis in veiligheid gebracht.

    De snelweg A9, die veel door vakantieverkeer wordt gebruikt, is bij de grens tussen Frankrijk en Spanje in beide richtingen dicht vanwege de bosbranden. Door de branden zitten 4000 Catalanen zonder stroom.

    Sterke wind
    Het bestrijden van de brand wordt bemoeilijkt door de sterke wind. Blushelikopters kunnen daardoor hun werk niet doen. Afgelopen winter was in Spanje de droogste in zeventig jaar. In Valencia ging eerder deze maand al 50.000 hectare bos in vlammen op.




    >> Reageer (0)
    20-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg komt om in Spaanse Pyreneeën

    Een Belgische alpinist van 63 jaar, Nobert B., is in de Spaanse Pyreneeën om het leven gekomen nadat hij ten val gekomen was op "Las Clavijas de Soaso" in de vallei van Ordesa, in de provincie Huesca. Dat bericht de Spaanse nieuwssite heraldo.es. Hij overleed aan een hartstilstand toen hij zwaargewond overgebracht werd naar een ziekenhuiscentrum in Zaragoza.

    Nobert B. werd geëvacueerd in een helikopter maar de arts aan boord kon de alpinist niet meer reanimeren.

    "Las Clavijas de Soaso" is een stuk van de weg die van de vallei naar de schuilplaats van Góriz leidt. Het gaat om een rotswand van een twintigtal meter hoog, waarop kettingen aangebracht zijn om passage mogelijk te maken. Ieder jaar passeren er duizenden wandelaars.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch stel op weg naar Lourdes belandt in Loudes

    Een Belgisch paar dat het beeld van de Heilige Maagd in Lourdes wilde bezoeken, is niet in de bedevaartplaats in de Franse Pyreneeën terechtgekomen, maar in het plaatsje Loudes.

    Loudes ligt weliswaar net als Lourdes in Frankrijk, maar dan ruim 500 kilometer verwijderd van de plaats waar Bernadette anderhalve eeuw geleden de Maagd Maria ontmoette.

    De Belgen hadden overigens een gps in de auto, maar tikten 'Loudes' in. Een plaatsje zonder grotten, bergen of mirakels.

    >> Reageer (1)
    18-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische (40) maakt dodelijke val van rots in Zuid-Frankrijk

    Een Belgische vrouw, die op vakantie was in de Zuid-Franse badplaats Banyuls-sur-Mer in het departement Pyrénées-Orientales, is dood aangetroffen aan de voet van een rots. Dat is vandaag vernomen van de gendarmes.

    Haar verdwijning was zondag gemeld door vrienden, die het appartement naast haar huurden en ongerust waren dat ze niet was teruggekeerd na een wandeling zaterdag. Maandag zetten de gendarmes een helikopter en een speurhond in om haar te zoeken. Uiteindelijk werd het lichaam van de veertigjarige vrouw teruggevonden in een moeilijk toegankelijke kuststreek ten zuiden van de badplaats. Ze had haar vrienden nochtans gezegd dat ze ging wandelen naar het noorden.

    Volgens de eerste vaststellingen zou het om een ongelukkige val gaan. Er zal in de loop van de week toch een lijkschouwing plaatsvinden.


    >> Reageer (0)
    17-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijk ook eens op :
    http://blog.seniorennet.be/zon_en_zweet_in_frankrijk

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exodus van rijkelui uit Frankrijk is begonnen

    De aanhoudende belastingsverhogingen in Frankrijk hebben een exodus van rijke families in gang gezet naar landen als Zwitserland en Groot-Brittannië. Tussen april en juni verkocht Sotheby’s Realty, de vastgoedarm van het Britse veilinghuis, meer dan 100 eigendommen van over de 1,7 miljoen euro.

    De regering Hollande besliste onlangs dat wie meer dan 1 miljoen euro per jaar verdient daarvan 75% aan de staat moet overmaken. De facto komt dat neer op 80% omdat deze lonen ook al onder de weeldebelasting vallen. Wie meer dan 72.000 euro verdient betaalt daarop voortaan 45% in plaats van 41% belastingen.

    Volgens de Daily Telegraph is het aantal aanvragen voor eigendommen boven de 5 miljoen pond (6,3 miljoen eur) in de eerste drie maanden van 2012 met 30% gestegen. In de prijsklasse 1 tot 5 miljoen pond nam de vraag met 11% toe.




    In de Zwitserse krant 20 Minutes bevestigt de Zwitserse belastingconsulent Gilles Martin dat zijn kantoor door Franse aanvragen wordt overspoeld.

    Nog voor de overwinning van Hollande meldden Brusselse vastgoedmakelaars, advocaten en belastingadviseurs al toegenomen interesse vanuit Frankrijk.

    In ons land wonen al zo’n 180.000 Fransen. Vermogensbelasting bestaat bij ons niet en zelfstandigen worden in tegenstelling tot loontrekkenden - relatief laag belast. Ook de TGV die op 90 minuten van Brussel naar Parijs rijdt is een extra troef.

    De laatste exodus dateert van 1981 toen Mitterrand president werd.


    >> Reageer (0)
    16-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spijkers in Zuid frankrijk

    FOIX - Het Frans Openbaar Ministerie stelt een officieel onderzoek in naar het spijkerincident dat zondag de veertiende etappe van de Ronde van Frankrijk ontsierde.

    1271

    Verschillende wielrenners onder wie Cadel Evans, Andreas Klöden en Laurens ten Dam reden op de Mur de Péguère lek, nadat onverlaten kopspijkers op het wegdek hadden gegooid.

    Het onderzoek wordt verricht door een speciale eenheid van de gendarmerie van Toulouse. ''Zij zullen ter plaatse verklaringen en getuigenissen afnemen", aldus zaakgelastigde Marilyn Blanc zondag.



    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse activisten tegen stierenvlees voor de armen

    Tegenstanders van stierengevechten hebben vandaag de gratis bedeling van 10.000 maaltijden met stierenvlees door een voedselbank in het zuidoosten van Frankrijk als immoreel omschreven.

    De federatie ter bestrijding van stierengevechten (Flac) heeft de voedselbank gevraagd de vleesbedeling te staken omdat "die gepaard gaat met een geur van wreedheid".

    Traditie
    In naam van de traditie worden elk jaar 700 stieren gedood in de arena's in Zuid-Frankrijk en hun vlees wordt verkocht aan liefhebbers of verwerkt in dierenvoedsel. Een slachthuis kreeg het idee om zes dieren die gisteren werden gedood in de arena's van Chateaurenard in de Vaucluse, met een commerciële waarde van 5.000 euro, te schenken aan een voedselbank van het departement, die het aanbod aanvaardde.

    Storm van protest
    Het initiatief raakte nauwelijks bekend of het veroorzaakte al een storm van protest in de pers en op Facebook. De Flac verzocht de liefdadigheidsinstelling "af te zien van het vlees van de stieren die op een weerzinwekkende manier aan hun eind waren gekomen".

    "Een dergelijke geschenk aanvaarden, is immoreel. Dat vlees draagt een geur van wreedheid", verklaarde woordvoerder Thierry Hély. Bovendien is dit gestresseerde vlees vol toxines niet zonder risico".

    Voedseltekort
    "We erkennen het recht van verenigingen en personen om zich te verontwaardigen over de praktijk van stierengevechten. Maar wij verontwaardigen ons over het voedseltekort van bijna 23.000 mensen in de Vaucluse", was het snedige antwoord van de directeur van de Franse federatie van voedselbanken, Maurice Lony.




    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crisis in Europa : Spanje .... Catalonie !

    Btw-verhoging kost Spaans gezin 415 euro

    MADRID — De btw-verhoging, een van de besparingsmaatregelen die de Spaanse regering deze week heeft aangekondigd, zal een gezin 415 euro per jaar kosten. Dat berekende de consumentenorganisatie OCU. 

    www.sud66.com

    www.sud66.com



    >> Reageer (0)
    15-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukte naar het zuiden komt opgang

    Op de autowegen begint de drukte richting het zuiden van Europa zaterdagvoormiddag toe te nemen. Vooral in Frankrijk en Zwitserland nemen de verliestijden toe, melden Touring en VAB.

    Dit weekend geldt als het eerste wisselweekend van deze zomer. Dat betekent dat heel wat vakantiegangers hun reis aanvatten en tegelijkertijd veel anderen weer naar huis terugkeren. Traditioneel brengt dat grote drukte en aanzienlijke files met zich mee.

    Binnen- en buitenland

    In eigen land valt het verkeer omstreeks 10.30 uur al bij al mee, al gebeurden er enkele ongelukken. Bij onze zuiderburen staan wel al files, vooral richting Côte d'Azur en het noordoosten van Spanje. Op de A7 tussen Lyon en Orange is al sprake van 35 kilometer file. Ook op de A9 Orange-Perpignan-Spaanse grens staan files aan Montpellier en Perpignan.

    In Zwitserland staan files aan de klassieke knelpunten op de A2 tussen Basel en de Italiaanse grens. Wie langs de Sankt-Gothardtunnel wil, moet rekening houden met files. Volgens Touring is er een wachttijd van een half uur; volgens VAB gaat het om liefst twee uur wachttijd. In Duitsland is hier en daar sprake van filevorming. In Oostenrijk is dat voorlopig niet het geval.

    Belga

    www.sud66.com

    www.sud66.com


    >> Reageer (0)
    13-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Privéjet gecrasht in Frankrijk
    Op de zuidoostelijke Franse luchthaven Castellet is vrijdag een privéjet gecrasht en daarna in brand gevlogen. Er waren zes mensen aan boord, aldus een bron dichtbij het onderzoek. De passagiers zouden buitenlanders zijn. Volgens een regionale krant zouden er vijf slachtoffers gevallen zijn. De hulpdiensten proberen nu de brandende Mystère-Falcon 20 te blussen.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wacht niet te lang met tanken

    De ANWB waarschuwt vakantiegangers om niet te lang te wachten met tanken. De ANWB Alarmcentrale kreeg vorig jaar tijdens het zomerseizoen te maken met 66 gevallen van bestuurders die voordelig in Luxemburg wilden tanken maar uiteindelijk met een lege tank langs de weg stonden.

     

    Ook dit jaar verwacht de ANWB weer veel problemen in en rond Luxemburg. De problemen hebben in veel gevallen te maken met automobilisten die gebruik willen maken met de voordelige brandstofprijzen in Luxemburg. Met een tankbeurt in Luxemburg bespaar je al snel tussen de 15 en 25 euro. Het grote gevaar van het voordelig tanken is dat er op de weg tussen Brussel en Luxemburg maar drie tankstations liggen. Veel mensen nemen daarom de gok om in een keer door te rijden en komen daarom steeds vaker bedrogen uit.

     

    De kans op problemen voor vakantiegangers is nog groter omdat ze vaak met een zwaar bepakte auto reizen en die verbruikt nog meer brandstof. In het geval van een vouwwagen of caravan is het verbruik zelfs nog hoger.

     

    De ANWB komt ook nog met een aantal tips:

     

    • Rij de tank niet helemaal leeg. Stop tijdig bij een tankstation.
    • Mocht het rode lampje “Ga tanken” oplichten, volg dat advies dan ook op.
    • Indien u stilvalt op de snelweg, zet de auto dan op de vluchtstrook. Neem samen met de andere inzittenden plaats achter de vangrails. Trek een veiligheidshesje aan en bel de Alarmcentrale.

    >> Reageer (0)
    12-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje wordt maandag 3% duurder

    De Spaanse premier Mariano Rajoy heeft aangekondigd dat de BTW in het land met onmiddellijke ingang van 18 op 21% wordt gebracht. De maatregel is onderdeel van een nieuw besparingsplan waarbij Spanje de volgende jaren 65 miljard euro moet vinden.

    De meeste voedingswaren worden 2% duurder omdat de BTW daar van 8% naar 10% stijgt. De BTW op basisproducten zoals melk, brood, kaas, fruit, groenten, eieren, maar ook kranten, tijdschriften, boeken en auto's - blijft ongewijzigd op 4%.

    De stijging wordt vrijdag goedgekeurd en verschijnt maandag in het staatsblad, waarna de maatregel effectief wordt. Verder wordt nog 3,5 miljard bespaard bij de openbare diensten, en ook de werkloosheidsuitkeringen zullen dalen.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes doden bij lawine in Franse Alpen
    In de Franse Alpen zijn zes mensen om het leven gekomen bij een lawine. Acht anderen raakten gewond en volgens de politie van Chamonix zijn er mogelijk nog twee vermisten.

    De lawine deed zich voor op de Mont Maudit in het Mont Blancmassief. Een reddingsoperatie kwam op gang nadat een van de gewonden alarm had geslagen. Volgens de politie ging het om een van de meest dodelijke lawines van de afgelopen jaren.

    Er zouden ook buitenlanders betrokken zijn bij het ongeval, maar hun nationaliteit is nog niet bekend.

    De Mont Maudit is met zijn top op 4.345 meter de op drie na hoogste berg van het Mont Blancmassief. Door het mooie weer was het de afgelopen dagen erg druk op de flanken van de bergen.


    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!