Inhoud blog
  • Logeren bij Belgen in ZuidFrankrijk www.sud66.com
  • http://kadobon.tk
  • vakantietip ZUID FRANKRIJK
  • Ga naar WWW.BLOGFRANKRIJK.TK
  • een artikel uit de wereldmorgen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    www.sud66.com
    www.sud66.com
    www.sud66.com
    30-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse wielerbond wil geen Tourwinnaar tussen 1999 en 2005
    De Franse wielerbond (FFC) vraagt de erelijst van de Ronde van Frankrijk leeg te houden tussen 1999 en 2005.

    De organisatie wil zo vermijden dat er een polemiek ontstaat over de nieuwe winnaars die zouden worden aangeduid na de deklassering van Lance Armstrong. Verschillende renners die tweede werden in de zeven Tours die door Armstrong zijn gewonnen, raakten nadien immers ook in opspraak in dopingzaken.

    Donkere periode

    "Laat ons geen nieuwe laureaten aanduiden om zo elke polemiek over de geloofwaardigheid van de eventuele nieuwe winnaars te vermijden", klinkt het donderdag. "Het gaat om een van de donkerste periodes uit onze sport."

    Op 24 augustus besliste het Amerikaans Antidopingagentschap USADA Armstrong levenslang te schorsen en al zijn resultaten vanaf 1998 te schrappen. Daardoor verloor The Boss de zeven opeenvolgende tourzeges die hij behaalde tussen 1999 en 2005.

    Het FFC vraagt overigens ook dat Armstrong al zijn prijzengeld uit de Tour, goed voor bijna drie miljoen euro, terugstort.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magere maar kwaliteitsvolle oogst voor Franse wijnboeren

    Franse wijnboeren beleven dit jaar een magere oogst. Dat meldde de Franse minister voor Landbouw Stéphane Le Foll na gesprekken met vertegenwoordigers van de branche in Parijs.

    De opbrengst zal met naar schatting 42,5 miljoen hectoliter wijn de laagste sinds 1991 zijn. Vorig jaar was dat nog 51 miljoen hectoliter. Oorzaak van de terugval zijn vorst en hagel die de afgelopen maanden op diverse plaatsen schade aan de druiventrossen veroorzaakten.

    De wijnboeren zijn wel in hun nopjes met de kwaliteit van het vocht. Die zou "veelbelovend" zijn.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk met miljarden werkloosheid te lijf
    De Franse regering trekt ondanks de crisis en de strenge bezuinigingen ruim 2 miljard euro uit voor de aanpak van jeugdwerkloosheid. Dat liet de minister voor Werkgelegenheid, Michel Sapin, woensdag weten na een kabinetsbijeenkomst.

    Het doel is om met subsidies voor het eind van 2014 150.000 banen te scheppen voor werklozen tussen de 16 en 25 jaar. Het gaat dan vooral om mensen afkomstig uit arme buurten en regio's, die geen middelbare school hebben doorlopen. De Franse regering wil de banen scheppen in de publieke en in mindere mate de private sector door tot driekwart van het minimumloon te subsidiëren.

    Jeugdwerkloosheid
    Frankrijk telt bijna 3 miljoen mensen zonder baan. Met de nieuwe maatregelen onder de noemer "banen voor de toekomst'' wil de regering de jeugdwerkloosheid "in het hart'' raken. Het scheppen van banen is een speerpunt in het beleid van de socialistische regering van president François Hollande, die ook nog bezig is 30 miljard aan bezuinigingen te vinden.


    >> Reageer (0)
    29-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat is een gîte ???
    zie op : http://www.sud66.com/wat-is-een-gite.html

    >> Reageer (0)
    28-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benzine goedkoper in Frankrijk
    De prijzen aan de pomp gaan in Frankrijk zo snel mogelijk tot 6 cent per liter lager. Dat kondigde de minister van Economie, Pierre Moscovici, aan. Hij onderhandelde gisteren en vanochtend met de petroleumsector.

    >> Reageer (0)
    27-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500 Franse brandweerlui bestrijden vlammenzee
    In Orgon, in het Zuid-Franse departement Bouche-du-Rhône, zijn zo'n 500 brandweerlui al meer dan een etmaal in de weer om een zware natuurbrand te blussen. Het vuur werd nog aangewakkerd door een sterke mistral. Zeker 350 hectare groen zijn in de vlammen opgegaan. Er vielen geen slachtoffers.

    De brand ontstond zaterdagnacht op de top van een bergkam in de buurt van het plaatsje Orgon. Hoe het vuur ontstaan is, is nog niet duidelijk. Ondanks de onherbergzame ondergrond baanden de vlammen zich razendsnel een weg, eerst nog naar een gebied met kreupelhout en pijnbomen, daarna naar lagergelegen landbouwgebied. De enorme rookpluim was tientallen kilometers ver te zien.

     
    Belga

    In de getroffen dorpen Orgon, Senas en Eyguières raakte niemand gewond. Een bestuurder die verrast werd door de vlammen, kon ternauwernood door de brandweer gered worden. Om 3 uur vanmorgen werd een nabijgelegen camping preventief ontruimd. 70 kampeerders kregen onderdak in een landbouwloods. In het dorpje Senas zijn twee huizen volledig uitgebrand.

    De brandweer zette de grote middelen in. De 500 brandweerlui die aanvankelijk werden uitgestuurd, kregen in de vooravond  nog versterking van 400 collega's. Elf blusvliegtuigen en twee helikopters overvlogen het gebied met water. Het vuur zou intussen min of meer onder controle zijn, maar er zijn nog steeds 500 brandweerlui ter plekke om de situatie van nabij op te volgen.

    Het departement Bouche-du-Rhône, in het zuidoosten van Frankrijk, bleef deze zomer in tegenstelling tot het zuidwesten relatief gespaard van grote branden. De brand nabij Orgon is er de eerste van die omvang dit jaar.


    >> Reageer (0)
    26-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewoon voor de ... vijftigers !!!

    In elke man die vijftig wordt zit een jongen van twintig die zich afvraagt wat er gebeurd is, zei ooit iemand. Toch is vijftig een gezegende leeftijd omdat vanaf dan ons geluk en onze levensvreugde stijl de hoogte ingaan, schrijft Science Magazine op basis van onderzoek bij honderdduizenden Amerikanen:

    ‘Psycholoog Arthur Stone van de Stony Brook University in New York concludeert dat het algemeen welzijn afneemt vanaf de twintiger jaren tot de leeftijd van vijftig, om dan steeds verder te vergroten. Ook geluk en levensvreugde verhogen na je vijftigste. Bezorgdheid blijft tot het vijftigste levensjaar constant, maar gaat dan zakken. Verdriet is een constante bij alle leeftijdscategorieën, maar vermindert met het ouder worden. Boosheid vermindert na de twintiger jaren, stress piekt net in die twintiger jaren, maar valt na je vijftigste grotendeels weg.’

    Deze patronen zijn bijna identiek voor mannen én vrouwen, al hebben vrouwen meer stress, maken ze zich meer zorgen en zijn ze verdrietiger doorheen alle leeftijdscategorieën, ondanks dat ze een beter algemeen welzijnsgevoel hebben dan mannen en dat op bijna alle leeftijden.

    ‘Zowat alle mensen die de dertig zijn gepasseerd zullen deze studie bevestigen,’ zegt Stone. ‘Mocht je vandaag een onderzoek doen en vragen hoeveel mensen opnieuw 25 zouden willen zijn, je zou weinig positieve antwoorden krijgen.’

    Stone en zijn collega’s onderzochten een reeks variabelen om te zien of ze de patronen konden verklaren. Speelde werkloosheid een rol of het aantal  kinderen ten laste? Ze vonden weinig verbanden:

    Gehuwde mensen zijn gelukkig, terwijl werkloosheid ongelukkig maakt. Mensen met kinderen in huis zijn minder gelukkig dan koppels waar die kinderen het huis al uit zijn. Mensen met een hogere opleiding zijn gelukkiger dan anderen, tot het ogenblik dat ze financiëel onafhankelijk worden.

    Opleiding maakt mensen dus gelukkiger omdat het ze rijker maakt, maar hoeveel gelukkiger blijft een onderwerp van debat. Geld heeft dan weer minder invloed op geluk dan algemeen wordt verondersteld.

    Een andere verklaring is dat oudere mensen minder conflicten hebben en met betere oplossingen voor problemen komen, ze hebben betere controle over hun emoties, aanvaarden makkelijker een tegenslag en zijn minder gevoelig voor boosheid.  Oudere mensen weten dat ze dichter bij de dood komen, daarom kunnen ze beter van het heden genieten.

    Maar de tijd dat we oud worden maar accepteerden omdat er geen alternatief was ligt dus duidelijk achter ons.


    >> Reageer (0)
    25-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw in Frankrijk: je Big Mac met PayPal betalen

    In Frankrijk test McDonald’s met afrekenen via PayPal. Dat gaat meteen een stuk sneller!

    In 30 Franse vestigingen van de fastfoodketen kun je, met behulp van de McDo app, je bestelling plaatsen en afrekenen met PayPal. De bestelling kun je vervolgens ophalen bij een speciale kassa.

    De keten hoopt op succes van dit nieuwe project, want hiermee zouden de wachtrijen flink verkort kunnen worden. Klanten kunnen voordat ze het restaurant binnenstappen al hun bestelling maken, en dat scheelt tijd.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Zigeuner-dinosaurus" ontdekt in Frankrijk

    In het zuiden van Frankrijk hebben paleontologen van de universiteit van Poitiers het skelet van een nieuw soort dinosaurus ontdekt. Het dier behoort tot de familie van de "titanosaurussen" en is naar schatting 75 miljoen jaar oud.

    Een stralende zon streelt zacht de heuvels rond Aix-en-Provence terwijl geurige lavendel het landschap in paarsen tinten tooit. Het zuiden van Frankrijk lijkt in de zomer vaak idyllischer en aantrekkelijker dan ooit.

    Of de regio 75 miljoen jaar geleden ook in diezelfde hoedanigheid aanschouwd kon worden, is wellicht een overbodige vraag. De kans dat wezens uit die periode de geur van bloeiende olijfbomen kwamen opsnuiven lijkt dan ook eerder klein. Toch is er alvast een dier dat toen op ontdekkingstocht trok doorheen de streek.

    Paleontologen van de universiteit van Poitiers hebben in het Zuid-Franse dorpje Velaux, niet ver van Aix-en-Provence, immers de restanten ontdekt van de "Atsinganosaurus velauciensis". In de volksmond ook wel de "zigeuner" of de "zwerver-dinosaurus" genaamd, een verwijzing naar de veronderstelde migratie van de soort.

    De dinosaurus leefde tijdens het Boven-Krijt (75 miljoen jaar geleden, red.) en behoort tot de familie van de "titanosaurussen". De soort heeft familiebanden die  tot ver in Roemenië reiken en werd pas ontdekt in 2010.

    "De schedel ontbreekt helaas"

    Volgens de eerste onderzoeksresultaten zou de "Atsinganosaurus velauciensis" ongeveer 12 meter lang geweest zijn en was hij eerder "tenger" gebouwd. Al moet "tenger" in het geval van deze herbivoor dan wel in het juiste perspectief geplaatst worden.


    Belga

    "We hebben meer dan 70 procent van het skelet van de dinosaurus kunnen blootleggen", vertelt Géraldine Garcia, een van de paleontologen. "De schedel hebben we helaas niet kunnen terugvinden, maar we gaan toch proberen om een waarheidsgetrouwe reconstructie samen te stellen".

    De onderzoekers van de Franse universiteit werkten tijdens de opgraving nauw samen met het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel.

    Hun onderzoek startte eigenlijk al in 2002. Omdat ze wilden vermijden dat hun site geplunderd zou worden, maakten de paleontologen de vondst van de dinosaurus pas nu bekend.

    Het skelet van de "Atsinganosaurus velauciensis" is bovendien niet het enige dat werd ontdekt bij de opgravingen. De wetenschappers troffen op dezelfde site ook een schedel van een krokodil, de restanten van schildpadden en de botten van andere dinosaurussen aan (onder meer van de Ankylosaurus en de Rhabdodon, red.).

    Zuid-Frankrijk was 75 miljoen jaar geleden dus misschien ook wel een fijne plek om te vertoeven.


    >> Reageer (0)
    24-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse belastingvluchtelingen kiezen Brussel-stad, Elsene en Ukkel

    ‘Laat de rijken de crisis betalen’, redeneren de Franse socialisten. ‘Ik hou niet van rijken', liet president François Hollande zich in 2006 tijdens een televisieprogramma ontvallen. Gefortuneerde Fransen moeten flink inleveren: iedereen die meer dan één miljoen euro per jaar verdient, moet 75 procent van het inkomen dat men boven dat miljoen verdient, aan de fiscus afstaan. Het Franse parlement maakt zich op om deze nieuwe wet goed te keuren en wil ook de vermogensbelasting verhogen.

    Franse grootverdieners hebben geen zin in een fiscale molensteen. Ze onderzoeken massaal of het niet interessanter is om te verhuizen naar een buurland zoals België. Want als de 75-procentregel, de vermogensbelasting en alle nieuwe en bestaande belastingen bij elkaar worden opgeteld, worden de kapitaalkrachtigste Fransen in de nabije toekomst tot voor 100 procent aangeslagen.

    Volgens Philippe Rosy van residentieel vastgoedspecialist Engel & Völkers zijn Brussel-stad, Elsene en Ukkel het meest in trek bij de rijke Fransen. De zes Brusselse vastgoedkantoren van Engel & Völkers (Ter Kameren, De Zavel, Dumonplein en Montgomery in Sint-Pieters-Woluwe, Brugmann in Elsene, Fort Jaco in Ukkel ) realiseerden in 2011 ruim 134 miljoen euro aan vastgoedtransacties op hun grondgebied, wat goed is voor twintig procent van de Brusselse markt van onroerende eigendommen met een waarde van meer dan 500.000 euro. Engel & Völkers ervaart nu een versnelling in die markt.

    ‘We kennen het fenomeen van Franse fiscale vluchtelingen al meer dan tien jaar, maar de Franse presidentsverkiezing in mei 2012 zorgde voor een grote toename van geïnteresseerde Franse kopers’, weet Philippe Rosy. ‘Deze Fransen willen zich niet gestraft voelen en iets huren, maar willen eigenaar zijn van hun woning. Dagelijks krijgen we geïnteresseerden over de vloer in onze kantoren aan de westkant van Brussel. Ze kopen een eigendom in Brussel-stad, in de mooiste straten van het centrum, of in Elsene en Ukkel. Ook populair zijn groene gemeenten als Sint-Genesius-Rode en Lasne. Voorts zijn er Fransen die niet te ver willen pendelen en een eigendom kopen net over de Frans-Belgische grens. Het wordt hier op de vastgoedmarkt nog een warme herfst’, aldus Philippe Rosy.

    Frankrijk heeft altijd al een moeilijke relatie gehad met rijke onderdanen. Topchef Alain Ducasse trok naar Monaco. Zangers Charles Aznavour en Johnny Hallyday, filmster Alain Delon en autocoureur Alain Prost verhuisden naar Zwitserland. De baas van de Franse supermarktketen Auchan, Gérard Mulliez, kwam naar ons land. In 2011 pakten 800 rijke Fransen hun koffers. Door al deze fiscale ballingen loopt de Franse schatkist naar schatting jaarlijks zo’n 50 miljard euro mis


    >> Reageer (0)
    23-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benzine goedkoper in Frankrijk
    Wie in Frankrijk tankt, hoeft binnenkort minder accijns te betalen op benzine en diesel. De heffing gaat omlaag, heeft premier Jean-Marc Ayrault woensdag bekendgemaakt op de Franse nieuwszender BFMTV. De maatregel is volgens hem "bescheiden en tijdelijk''.

    Hoe veel de brandstofprijs zal dalen en wanneer de korting ingaat, maakte Ayrault niet duidelijk. Minister van Financiën Pierre Moscovici gaat volgende week om tafel met oliebedrijven en consumentengroepen om de plannen uit te werken.

    Iets minder
    Een liter euro loodvrij kost in Frankrijk ongeveer 1,70 euro, iets minder dan in Nederland. Diesel kost gemiddeld ongeveer 1,50 euro, blijkt uit overheidscijfers.

    10 procent begroting
    De accijnzen leverden Frankrijk in 2010 34 miljard euro op, meer dan 10 procent van de totale belastinginkomsten. Volgens berekeningen van de vorige regering van president Nicolas Sarkozy kost een accijnsverlaging van 10 cent de schatkist 5 miljard euro.

    Verkiezingsbelofte
    Het in toom houden van de brandstofprijzen was een belangrijke verkiezingsbelofte van president François Hollande. Een dip in de prijzen van ruwe olie verdreef het voornemen even van de politieke agenda. Sinds enkele weken stijgen ze echter weer, net als de prijzen aan de pomp.

    Franse consumenten, die de gevolgen van de stagnerende economie toch al voelen, zijn hiervan de dupe.

    Oliemaatschappijen hebben de Franse regering gewaarschuwd dat de lagere prijzen geen oplossing zijn, maar tot brandstoftekorten zullen leiden.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkoop Frans chateau valt slecht

    In Frankrijk is woede ontstaan over de verkoop van een historisch kasteel met wijngaarden aan een Chinees. Het is een kasteel uit de 12de eeuw in de gemeente Gevrey-Chambertin, in de wijnstreek Bourgogne.

    Een Chinese gokmagnaat kocht het kasteel een tijd geleden, voor 8 miljoen euro. Dat is nu pas bekend geworden, tot woede van Franse wijnboeren. Zij hadden 5 miljoen euro geboden. Hun plan was om er samen met anderen een bezoekerscentrum van te maken.

    Gevrey-Chambertin is één van de bekendste wijnen uit de Bourgogne. Elk jaar wordt er zo'n 11.000 liter geproduceerd.

    Export

    Franse wijn is populair bij Chinezen. Eerst waren Franse wijnboeren daar blij mee, omdat de export naar China steeg. Inmiddels zijn ze minder enthousiast, omdat Chinezen steeds meer chateaus opkopen.

    Vorig jaar verkocht een Nederlandse wijnboer Château Richelieu in Bordeaux aan Chinezen. Hij had het kasteel in 2005 met hulp van Nederlandse investeerders gekocht. De Nederlander zegt dat hij het kasteel van de hand moest doen vanwege de moordende concurrentie. Steeds meer mensen kiezen voor wijn uit Zuid-Afrika, Australië en Zuid-Amerika.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse alcoholtests slecht voor de volksgezondheid

    In Frankrijk is iedere chauffeur verplicht om minstens één gebruiksklare alcoholtest in zijn auto te hebben. In de praktijk moet je er dus altijd 2 hebben om niet plotseling, na een controle, zonder te zitten. Aangezien de tests een beperkte houdbaarheidsdatum hebben, betekent dit dat alleen al de Franse auto’s jaarlijks goed zijn voor maar liefst 80 miljoen ethylotests, die in de vuilnisbak verdwijnen.

    En dat is slecht voor het milieu. Elke test bevat kaliumdichromaat, een kankerverwekkende, chemische stof die zeer toxisch is en huid en ogen kan aantasten. Kaliumdichromaat is bovendien erg schadelijk als het in water terechtkomt. Als de ethylotests bovendien in de verbrandingsoven belanden, komt bij verbranding 120 kg chroom vrij per jaar.

    De Franse milieuorganisatie Robin des Bois eist dat de overheid een vernietigingsplan opstelt, gefinancierd door de fabrikanten van ethylotests. In afwachting daarvan kun je gebruikte en vervallen tests het best bij het chemisch afval inleveren.


    >> Reageer (0)
    21-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolvenplaag in Franse Alpen
    De boeren in de Franse Alpen klagen over een wolvenplaag. Er leven opnieuw zo'n 250 wolven in Frankrijk, dubbel zoveel als zes jaar geleden. Op zich een goede evolutie, maar die wolven bijten de schapen van de boeren dood.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterval in de Ardèche, Frankrijk. In de avondschemering geschoten met 20sec sluitertijd

    waterval
     In de avondschemering geschoten met 20sec sluitertijd 

    >> Reageer (1)
    18-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakantiedrukte
    Vakantiegangers op de wegen in Frankrijk hebben zaterdag te kampen met flinke vertraging. Op het hoogtepunt rond 12.30 uur stond er 500 kilometer file op de Franse wegen, zo meldde de ANWB.

    Vooral op de A7 in de richting van het zuiden was het druk, automobilisten kwamen rond 12.30 uur terecht in langzaam rijdend verkeer over een afstand van 90 kilometer.

    Ook op de weg van Frankrijk naar Spanje ontstond drukte, reizigers kwamen daar in ongeveer 22 kilometer file terecht voor de grens.

    In Zwitserland en Duitsland valt het nog mee met de drukte.


    >> Reageer (0)
    17-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosbrand blijft woeden in buurt van Franse badplaats Lacanau

    badplaats Lacanau

    Bewerkt door: Stijn Vossen − 17/08/12, 08u53  − Bron: belga.be
    © afp.

    De bosbrand in de buurt van de badplaats Lacanau in het Franse departement Gironde, is nog steeds niet geblust. Brandweermannen hebben de hele nacht tevergeefs geprobeerd om het vuur te blussen. De brand verwoestte al minstens 450 hectare vegetatie, meldt de brandweer.

    "Er zijn nog steeds enkele brandhaarden", verklaart een woordvoerder van de hulpdiensten in de Gironde. Evacuaties zijn er de voorbije nacht niet geweest.

    Het vuur, dat gisterennamiddag ontstond, wordt door zowat 200 brandweermannen bestreden met enkele blusvliegtuigen en een 80-tal brandweerwagens. Het gaat om een van de hevigste branden in Frankrijk sinds het begin van de zomer.

    Twee departementale wegen werden afgesloten, maar de inwoners zijn niet geïsoleerd, aangezien er nog alternatieve routes zijn. Slechts vijf woningen werden ontruimd.

    De bluswerkzaamheden zullen er vandaag niet eenvoudiger op worden, omdat de wind er plots van richting kan veranderen, de vegetatie er dichtbegroeid is en het er erg warm is. Gisteren raakten drie brandweermannen lichtgewond.


    >> Reageer (0)
    15-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische bus brandt uit op Franse snelweg

    Een Belgische bus met 69 Nederlandse toeristen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag vuur gevat op de Franse snelweg A7, ter hoogte van Reventin-Vaugris (Isère). Dat heeft vervoerscoördinator William Bontrup van de Nederlandse reisorganisator Solmar Tours in Maarheze (nabij Eindhoven) tegenover Belga bevestigd.


    Volgens Bontrup vervoerde de door Van Hool gebouwde bus, gehuurd van Staf Cars in Lommel, 66 Nederlandse toeristen. De twee bestuurders waren Belgen.

    Toen de busbestuurder omstreeks 02.30 uur merkte dat zijn motor vuur vatte, stopte hij meteen op de pechstrook om de uit Spanje terugkerende passagiers te evacueren. Dat gebeurde in alle kalmte.

    De beginnende brand was aan de bestuurder gemeld door andere weggebruikers, waarna meteen gestopt werd. Bij de evacuatie is ook een deel van de bagage gered, voegde de vervoerscoördinator daaraan toe.

    Hij bevestigde dat er zich geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan. De toeristen waren rond de middag alweer op weg naar huis.

    Hoe de brand is kunnen ontstaan, is nog niet geweten.


    >> Reageer (0)
    12-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een roos meer...
    Dit bijzondere natuurfenomeen doet zich voor in de Franse Camargue. Door de hoge zoutconcentraties in het water kan dit soms rood, roze of oranje kleuren. De Russische fotograaf Sam Dobson maakte deze serie foto’s. Opvallend is dat niet alleen het water verkleurd, maar dat de zoutkristallen zich afzetten op de waterplanten in het meer.
    roze of rood

    >> Reageer (0)
    10-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk geeft 47.000 Belgische autobestuurders boete in juli
    In de maand juli heeft Frankrijk 47.000 bekeuringen opgestuurd naar Belgische autobestuurders die verkeersovertredingen hebben begaan. Dat schrijft de Franse krant Les Echos vrijdag.

    Sinds 1 juli kunnen Belgische bestuurders die in Frankrijk de verkeersregels aan hun laars lappen de boete thuis toegestuurd krijgen. Dat is het gevolg van een akkoord tussen Frankrijk en België, dat toelaat om gegevens tussen beide landen uit te wisselen.

    Tussen 1 juli en 31 juli waren al 47.000 Belgische bestuurders op de bon geslingerd in Frankrijk, aldus Les Echos.

    De slechtste automobilisten komen volgens de krant evenwel uit Duitsland. Jaarlijks worden in Frankrijk 500.000 tot 1 miljoen verkeersovertredingen van Duitse bestuurders geregistreerd, maar voorlopig bestaat er nog geen akkoord tussen Frankrijk en Duitsland dat toelaat om die boetes ook op te sturen.

    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!