DE ORKA

Hij behoort tot de familie va&n de dolfijnen en is het meest indrukwekkende en geduchte roofdier ter wereld
De mannetjes worden tot 9m lang terwijl de lengte van de wijfjes beperkt blijft tot 6m
Ze hebben een donkere huidskleur met witte vlekken
Daardoor zijn ze bijna onzichtbaar in het water
De rugvin van het mannetje kan 1,80m groot worden
Hij komt voor in alle zeeen maar hij verkiest het koude water van de poolgebieden
Het is een uiterst intelligent dier
Hij leeft in familiale groepen die 'PODS'worden genoemd en hun hele leven samen blijven
Vaak leven verschillende familiale groepen samen en ontwikkelen ze een unic dialect om te cominiseren
De muil van de orka is uitgerust met 10 tot 13 paar lange en scherpe kegelvormige tanden
Hij maakt met succes jacht op visscholen ,zeeschilpadden ,koppotige weekdieren
zeevogels en zeezoogdieren zoals zeehonden ,wolrussen, dolfijnen , en zelf vinvissen
Hij jaagt alleen of in groep met verfijnde technieken
Zo omsingelen orka's scholen haring om ze in paniek te doen slaan en ze vervolgens in grote hoeveelheden te verslinden





















