Woensdag 10 januari 2007
DE ZEELEEUW

Het wijfje van de zeeleeuw weegt ongeveer 90kg terwijl het mannetje meer dan 280kg weegt
De zeeleeuw leeft langs de zuidelijke kusten
van Antartica
Zijn lichaam is bedekt met een dikke vacht
die in de hals van de mannetjes heel dicht is
In tegenstelling tot zeehonden kan gij
kan hij zijn vinnen naar voor bewegen
Daardoor kan hij sneller lopen op het land
In zee zwemt hij met zijn borstvinnen
Zijn achterste vinnen gebruikt hij als roer
Hij bezit ook oorschelpen die bij zeehonden
totaal afwezig zijn
Geschreven door zee om 17:41
Reageer op dit bericht





















