RELIGIE
Inhoud blog
  • ARMAGEDDON EN ONGEDIERTE
  • VANWAAR KWAM DIE STER ?
  • ONTWERPEN EN ONTWERPERS ?
  • BETROUWBAARHEID VAN DE BIJBEL
  • BINNENKORT GEEN LIJDEN MEER

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    ZIN EN ONZIN RELIGIE
    20-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERANTWOORDELIJKHEDEN

    VERANTWOORDELIJKHEDEN.

     

    De logica schrijft voor, en vereist, dat ouders in de opvoeding en het onderwijs van hun kinderen een grote mate van verantwoordelijkheid hebben. Het spreekt trouwens vanzelf dat ze inspanningen moeten doen om hun nakomelingen goede, plichtbewuste burgers te laten worden. Dit geldt zowel op ethisch als op moreel vlak.

    Dit brengt ons eveneens bij de vraag of we als ouder ook verantwoordelijk zijn voor de religie van onze kinderen. Is het normaal dat ouders het religieus patroon aan hun kinderen opdringen omdat ze het zelf ook van hun ouders destijds hebben meegekregen, of moeten de kinderen leren zelf, met een gezonde kritische geest, een ongedwongen keuze maken naarmate ze opgroeien ?

    Dit stelt ons echter voor nieuwe problemen en vragen, gezien veel mensen de (zeer twijfelachtige) mening zijn toegedaan dat ethiek en moraal alleen bij religie horen. Bij nadere studie blijkt dit echter niet zo te zijn, want men kan zonder religie zeker even plichtsbewust door het leven gaan als met religie….Ouders die denken dat er toch religie moet zijn staan dan wel voor een nieuwe vraag:” Welke religie dan wel?”

    Het blijkt niet altijd zo eenvoudig, zoals we kunnen vaststellen dat de ene vraag snel wordt gevolgd door een nieuwe vraag of een aantal andere vragen. De keuze kan moeilijk zijn.

    Elke cultuur die een religie aankleeft (en dit is vnml. een monotheïstische) zit blijkbaar met hetzelfde probleem. Ouders hebben graag dat hun nakomelingen in de religieuze sfeer opgroeien die hun cultuur zelf reeds uitademt.

    Islamieten willen ze zien opgroeien als mohammedanen.

    Christenen willen hun nakomelingen als katholiek of protestants zien opgroeien.

    Joden willen er dan weer joden van maken.

    Welnu,om tot een besluit te komen voor wat er moet en kan gebeuren moeten we de rede en de logica ten volle hanteren, zodat de tiener tenslotte een verstandige keuze, hetzij besluit kan vormen.

    Het spreekt voor zich – en dat zal wel één van de meest moeilijke opgaven zijn voor de ouders – dat zij zich in totale mate van moeten onthouden enige dwang of druk uit te oefenen. Redeneren en op de logica steunen is vanzelfsprekend, voor zover men zich dan ook op feitenmateriaal kan baseren.

    Er zijn meer dan één miljard leden in de christenheid en zeker 90% is dit in feite slechts op papier, uit gewoonte of uit kuddegeest om nog maar niet te spreken over de resterende 10% die wellicht nog niet eens een fundament voor hun geloof kunnen voorleggen.

    Eerlijk gezegd, we zijn in het “christelijke” deel van de wereld zo geworden omdat dit ons in de vorige eeuwen hardhandig werd opgedrongen. Sinds het einde van de vierde eeuw na chr. heeft het toendertijd opgerichte Rooms katholieke instituut, mensen in het gehele romeinse rijk en de veroverde gebieden, zodanig omgevormd dat ze het op de duur als “normaal” gingen beschouwen de leer van dit instituut als plicht te bezien en dus te beoefenen. Het moest een gewoonte worden. Wie zich daartegen verzette kon algauw kennis maken met folteringen en eventueel de brandstapel.

    Deze “gewoonte” werd na geen tijd van ouders op kinderen overgedragen, de maatschappij leefde in/met angst en tenslotte ging iedereen zich erbij neerleggen dat de kerk moest gehoorzaamd worden. Het individueel nadenken had afgedaan en vandaag zitten wij er nog steeds mee.

    Het dogmatisch verondersteld christelijk geloof is een “meme” geworden.

    Een `meme` - in het kort uitgelegd - betekent een idee dat zich onder informatiedragers verspreidt (tot nu toe voornamelijk menselijke hersenen), en wordt ook wel omschreven als een besmettelijk informatiepatroon. In meer specifieke termen: een meme is een zichzelf vermeerderende eenheid

    Met andere woorden een meme in de religie is een informatie die zich zeer eenvoudig verpreid (men neemt gemakkelijk aan dat de info juist is) waarbij niet verder moet nagedacht worden. Als gevolg daarvan verspreidt het zich over grote bevolkingsgroepen. Het is zeer besmettelijk en bijna ongeneesbaar. Vandaar het grote probleem om iemand te overtuigezn van zijn ongelijk in sommige geloofskwesties.

    Het is soms verbijsterend op te merken hoe ouders hun tieners ertoe aanzetten en ze zelfs opdringen om hun geloof te delen als zijnde onaanvechtbaar, terwijl de realiteit bewijst dat hun overtuigingen totaal uit de lucht zijn gegrepen.

    Als vb. neem ik dat van jhwh getuigen. In hun vergaderzalen en tijdens de studies van de wachttoren leren kinderen en volwassenen dat bepaalde verhalen echt gebeurde geschiedenis zijn.

    De studiewachttoren van 15 februari 2012 blz 10 heeft een studieartikel: “Wees moedig en zeer sterk.”

    Het gaat hier om personages die zelfs in het beste geval hun bestaan nooit hebben bewezen, en waarvan in de wereldse geschiedenis noch in de archeologie een spoor van is te vinden – ondanks jaren van onderzoek. Mozes en Jozua bleken zeer sterke “moedige” personages te zijn, ze werden door hun god gesteund en veroverden het land Kanaän. Nergens wordt erbij gezegd dat beide heren echte gruwelijke massamoordenaars waren  –  in de veronderstelling dat we ons baseren op Genesis.

    (Jozua 1:7-9)

    Wees slechts moedig en zeer sterk om zorgvuldig te handelen overeenkomstig heel de wet die mijn knecht Mozes u geboden heeft. Wijk er niet van af, noch naar rechts noch naar links, opdat gij overal waar gij gaat, wijs moogt handelen. 8 Dit wetboek dient niet uit uw mond te wijken, en gij moet er dag en nacht met gedempte stem in lezen, opdat gij zorgvuldig moogt handelen overeenkomstig alles wat erin geschreven staat; want dan zult gij uw weg succesvol maken en dan zult gij wijs handelen. 9 Heb ik [het] u niet geboden? Wees moedig en sterk. Krimp niet van angst ineen en wees niet verschrikt, want Jehovah, uw God, is met u, overal waar gij gaat.”

    Ook worden er diverse datums te berde gebracht, zoals de zondvloed in 2370 vr Chr, wetende dat de gehele wereld hen daarbij uitlacht, want er kan nooit een wereldomvattende zondvloed hebben plaatsgevonden. Natuurkundigen en geologen doen dit verhaal af als larie en apekool en ze bewijzen de onmogelijkheid ervan.

    Toch worden kinderen der Getuigen op die leest geschoeid om dan straks in de school als onnozele getuigen te worden uitgelachen. De getuigen hebben geschiedenis “gemaakt” van mythes en belachelijke verhalen uit religies die lang vóór het jodendom bestonden en die destijds als allegorisch werden bekeken. Voor die kinderen is het pijnlijk en het is geen wonder dat ze zich op latere leeftijd walgend afkeren van die organisatie.

    We zijn het aan onszelf verplicht ons te onthouden van zulk een vorm van criminaliteit. Ouders hebben helemaal niet het recht om religieuze of geestelijk zakens aan hun kinderen op te dringen.

    Zelf al hebben die ouders goeie bedoelingen, toch is liegen een bijzonder ernstige zaak die nefaste gevolgen voor de kinderen kan hebben op latere leeftijd.

    Jhwh getuigen vinden het echter normaal, want ze gaan ervan uit dat de gehele bijbel door god is geïnspireerd.

    (2 Timotheüs 3:16, 17) 1

    6 De gehele Schrift is door God geïnspireerd en nuttig om te onderwijzen, terecht te wijzen, dingen recht te zetten, streng te onderrichten in rechtvaardigheid, 17 opdat de mens Gods volkomen bekwaam zij, volledig toegerust voor ieder goed werk.

    Hetzelfde gebeurt ook met kinderen uit andere religies. Zowel christenen als moslims, fundamentalisten en creationisten enzovoort, allen worden door de ouders meegenomen om een opvoeding te krijgen waarvan ze veronderstellen dat die toch wel de juiste is. Dat is echter – en wij benadrukken dit – alleen een door ouders bedachte veronderstelling…..Bekijk maar even de verplichtingen die mohammedanen hebben. Weten ze met zekerheid waarom ze die volbrengen ? Ze weten zeker dat het voorschriften zijn die moeten nagekomen worden, maar een beetje uitleg over het hoe en waarom is een netelige kwestie.( Koran of Hadith.) In veel koranscholen (madrassa’s) worden de teksten van buiten beleerd. Geen enkele onderwijzer gaat na of de leerling ze ook begrijpt.

    God gehoorzamen dat doe je gewoon – Vragen stellen is godslastering.

    Denk ook aan de roomse christenheid. Dit is nog een potje straffer. Ze hebben relikwieën, nagels van christus’ kruis, hout van christus’ kruis, bedevaartsoorden, grotten met mariaverschijningen, de zeewijding, de wijding van de boeren hun vee, het vloeibaar bloed van christus, de lijkwade van Turijn, gebedswakes, kaarsen branden, en nog veel andere mystiek aandoende geplogenheden.

    Als uw kinderen ook daarin moeten meegaan, dan kan het niet anders of ze zijn straks zeer sterk gebeten door dat bijna ongeneeslijk virus dat een “meme” wordt genoemd. (zie blz 1).

    Uit deze voorbeelden volgt dat religie/bijgeloof geen privézaak is, wat het relatief gezien wél zou moeten zijn. Het is echter een collectief bezit geworden van de maatschappij doordat  de “meme” destijds als een gevaarlijk en zeer besmettelijk virus heeft toegeslagen. Daaruit volgt dat de mens zich gedraagt als een kuddedier dat de “herders” volgt. Niet nadenken, niet redeneren, niets overwegen, alleen met de kudde meelopen, vol vertrouwen dat de herder ze wel naar groene weiden zal brengen.

    De herder krijgt in ruime mate de veelal onterechte vergoeding: wol en vlees. Gewoon omdat we als kuddedier niets uittesten, terwijl iedereen zou moeten beseffen dat het een morele plicht is alles te toetsen op waarheid en consistentie.

    Daaruit volgt dat het in feite ons aller – elk individu - verpletterende verantwoordelijkheid is om de betrouwbaarheid van elk gegeven te testen alvorens we ertoe overgaan die als waarheid te zien en ze te verspreiden aan anderen. Doen we dit niet dan is dit een vorm van onverschilligheid, van laksheid en soms wel eens van lafheid. Zelfs al hebben we een overtuiging, toch kan het gebeuren dat we toch onwetend liegen.

    Durven we te beweren dat god binnen afzienbare tijd zal ingrijpen om de wereld van goddelozen te bevrijden ? Omdat de organisatie van de Wachttoren dit zegt ? Moeten wij dan niet zelf nadenken of dit werkelijk zo is ? Volgens de organisatie moeten we niet nadenken:

    ***"Wanneer wij Jehovah en de organisatie van zijn volk liefhebben,

     zullen wij niet achterdochtig zijn, maar zoals de bijbel zegt, 'alles geloven,' ook bijvoorbeeld alles wat er in het tijdschrift De Wachttoren staat..."

    (Bekwaam gemaakt tot de Predikingsdienst, blz. 156)

    ***"In Jehovah’s organisatie is het echter niet nodig

     een massa tijd en energie aan speurwerk te besteden, want er zijn broeders in de organisatie die er juist voor zijn aangewezen om dat te doen, ten einde u die niet zoveel tijd hebt, te helpen, en zij bereiden het goede materiaal voor De Wachttoren en andere publikaties van het Genootschap voor." (De Wachttoren, 1 september 1967, blz. 530)

    Welke bewijzen zijn daar nu voor te vinden ? Geen dus !

    Zijn wij in staat om op een ernstige wijze aan te tonen dat het branden van kaarsen en/of gebeden ons of anderen de vereiste hulp bieden ? Wetenschappelijke studies in daarvoor speciale instellingen, hebben aangetoond dat noch het een noch het ander effect heeft.

    Geloven we zelf dat god de wereld zozeer heeft liefgehad dat hij zijn zoon daarom heeft laten vermoorden ? Waren er geen tientallen andere manieren om zijn liefde te betonen ?

    Als wij onze beslissingen en ons doen en laten eerst door een religieuze paardenbril of een geloofsfilter laten  passeren, dan is het geen wonder dat religies – zoals wetenschappers beweren – de vooruitgang tegenwerken.

    Denken we aan abortus wat is bepaalde gevallen noodzakelijk is, denken we aan homosexualiteit, het condoomverbod, het verbod om de pil te gebruiken, enz ! Waar halen religies het vandaan om zich met zulke dingen te gaan moeien. Afrika vermoordt zichzelf met die verboden.

    Ze veroordelen homosexualiteit en pedofilie, maar hun eigen kloosters en abdijen zitten ondertussen vol met mensen die het zelf beoefenen. Zie de enorme lijst met schandalen die de “christelijke” wereld overspoelen.

    Waarom is er het celibaat ? Het staat niet eens in de bijbel !

    Is de roomse kerk de plaatsvervanger van christus ?

    Is Maria de moeder van christus ? De egyptische maagdelijke godin Isis-Mari was de voorloopster van de christelijke Maria, en ze werd afgebeeld met het kind Horus(haar maagdelijk verwekte zoon) op schoot – duizenden jaar voor de jaartelling !!

    Is de bijbel, als het woord van god afkomstig ? Of de talmoed ? Of de koran ? Waarom zijn er trouwens zoveel diverse “geïnspireerde” geschriften die soms in aanzienlijke mate van elkaar verschillen ? Kon het niet met één ondubbelzinnig en niet te interpreteren boek ???

    Moeten wij daar niet eens ernstig over nadenken ? Of willen we gewoon niet nadenken ? Geen wonder dat de massa in feite stekeblind is voor de echte waarheid.

    Denken we dat een seculiere of atheistische wereld slechter is dan een religieuze ? Kijk maar even naar al die erg katholieke landen Italie, Brazilie, Argentinie, Mexico, enz. het zijn stuk voor stuk landen waar corruptie, diefstal, fraude en maffiapraktijken de hoofdrol spelen. (In veel gevallen met de hulp van de clerus.)

    Het spreekt vanzelf dat geloof niet zomaar een individuele zaak kan zijn. Niemand kan afgezonderd van anderen een geloof hebben en volhouden. Dit weet de clerus maar al te goed en ze maken dus listig gebruik van de mentaliteit die heerst in de reeds beschreven kudde. De meme heeft de meesten besmet. Men is er tenvolle in gelukt die kudde niet langer voor zichzelf te laten nadenken, zodat er alleen maar twee klassen bestaan :

                Een massa schapen (95%) die de herder volgen zonder te weten waar naartoe, of waarom ze hem eigenlijk volgen. Alleen de veronderstelling dat er straks een hemelse beloning komt maakt het geestelijk ingeprente speud-voedsel enigszins verteerbaar..

                Een kleine resterende hoeveelheid bedienaren die ervan uitgaan zelf alle macht en wijsheid in pacht te hebben. Navraag doen naar hun godskennis is reeds vboldoende om u vanuitt een zekere te bekijken als zijnde iemand die eenvoudig van geest is en alleen maar de kindertuin heeft doorlopen !

    Dit heeft, voor die laatsten, geresulteerd in het verwerven van gigantische kapitalen en enorme rijkdom, waarmee ze zelfs bepaalde industriën hebben verworven.

    Autostrades – tunnels – metaalverwerkende nijverheden en eigendommen in diverse steden.

    De caritatieve instellingen die met religies verbonden zijn doen omhalingen genoeg om niet zelf in de portemonné te moeten tasten. Doen ze het soms wel dan is dit slechts een te verwaarlozen hoeveelheid. Bovendien zijn de bedoelingen gemakkelijk te begrijpen :

                Mensen te laten denken dat ze door te geven aan een godswerk meewerken of helpen.

                Degenen die geholpen worden om te vormen tot brave burgers van dezelfde religieuze strekking als die caritatieve.

    Vergeten wij dus eventjes de inquisitie, de godsdienstoorlogen, het uitmoorden van de indianen, de steun en goedkeuring aan de slavenhandel, de enorme bedrieglijke inkomsten uit de St Pieterspenning, de inkomsten uit Lourdes, het branden van totaal nutteloze kaarsen, bergafenismissen, missen voor overledenen, ,het opvoeren van processies, enz.

    Iemand die zich vandaag de dag geroepen voelt om zich in een seminarie te laten opleiden met de bedoeling pastoor te worden is iemand die ernstig gestoord, psychopatisch is aangelegd, of zoals destijds Paulus van zijn paard is gevallen. Verstandige nadenkende mensen die de rede hooghouden, die zich beroepen op feitenmateriaal, sluiten zich niet aan bij een of andere religie, gezien die in niets beter zijn dan de maffia.

    Aansluiten in zo een organisatie, met zo een crimineel verleden, en een tegenwoordig bijzonder dubieus hedendaagse handelswijze nstaat gelijk aan een eerlijk mens die besluit om zich bij struikrovers aan te sluiten.

    Kinderen moet dus geleerd worden de gevaren van dogmatisch en totalitair denken te onderkennen.

    Alleen zo leren ze juist en verkeerd, goed en kwaad van elkaar te scheiden.

    Vlamme.

    16.04.12

    .

    .

    .

    .

    .

    .

     

    20-04-2012, 16:06 geschreven door vlamme  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    26-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IETS OVER GEHOORZAAMHEID

     EVEN IETS OVER GEHOORZAAMHEID,

    VERTROUWEN EN GELOOF.

    Of hoe sekten met het denkvermogen van hun leden omgaan.

    Bronnen :

    1.                  w 70 15/10 blz. 617 Aan het goddelijke vereiste van gehoorzaamheid voldoen.

    2.                  w 05 01/03 blz. 30………..daar staat……..

    a.       Gods schepselen zijn hem rechtens onvoorwaardelijke gehoorzaamheid verschuldigd.

    b.      Gehoorzaamheid is door niets anders te vervangen, en zonder gehoorzaamheid is het onmogelijk gods gunst te verwerven.

    c.       Niet gehoorzamen betekent het woord van jhwh. te verwerpen en is een bewijs dat men dat woord en de bron ervan in werkelijkheid niet vetrouwt of gelooft.

    d.      Degenen die dingen doen die overeenkomen met wat geboden wordt, maar met een verkeerde beweegreden of op een verkeerde manier, zullen gods koninkrijk niet binnengaan.

    e.     In het begin liet god de mens weten dat gehoorzaamheid iets van fundamenteel belang was, een kwestie van leven of dood.

     

    We willen nu helemaal niet moeilijk doen, maar gezien al het bovenstaande letterlijk in strijd is met, én de logica, én het gezond verstand mag er toch wel een en ander over gezegd worden.

    In feite komt heel die uitleg nogal stompzinnig over, en is ze volledig in strijd met de bijbel zelf (die ook al geen serieuze referentie is) en met de andere wachttorens van onze blijkbaar niet al te snuggere “gezalfden” uit het besturend lichaam. Het is om u een deuk te lachen. (of u veeleer te ergeren voor de misleidende, bedrieglijke praktijken die ze erop nahouden.)

    Het is soms verrassend hoe mensen zich laten vangen. De wachttorenorganisatie, die zichzelf uitroept tot ongekroonde koning van het gezond verstand, is echter de meester in het misleiden, en het angstaanjagen van haar volgzame, gehoorzame leden. De leden zijn immers slachtoffer van hun eigen angsten en ze worden daarin ernstig geholpen door de hersenspoelende lektuur, waardoor ze eigenlijk zelf nog niet in staat zijn te lezen wat er eigenlijk staat.

    Onbewust werken ze zelfs mee aan het verspreiden van een aantal onwaarheden, doctrines van het genootschap die echter meer dan volledig in strijd zijn met wetenschappelijke en archeologisch-geschiedkundige feiten. Het enige ekskuus voor hun fouten, is gelegen in het feit dat ze te trouw, en te goedgelovig, zonder zelf na te denken, de organisatie volgen….zij het dan hoofdzakelijk uit schrik.

    De wachtt.organ. beweert het voornaamste, en enige, kanaal te zijn waardoor gods wil wordt bekend-gemaakt en de bijbel wordt uitgelegd.  Wie hen niet gehoorzaamt mag zijn kansen op gods gunst vergeten.

    Uit de Wachttoren van 15 mei 1981 :…….

                Uit dergelijke ervaringen blijkt dat Jehovah God de bijbel zo heeft laten optekenen, dat men in contact moet komen met Zijn menselijke kanaal (het wtg) voordat men de bijbel ten volle en nauwkeurig kan begrijpen. Het is waar dat wij de hulp van Gods heilige geest nodig hebben, maar die hulp bereikt ons ook voornamelijk door nauw contact met het kanaal dat Jehovah God verkiest te gebruiken. — 1 Kor. 2:6-10.

                Wij kunnen ons voordeel doen met deze beschouwing. Hebben wij eenmaal vastgesteld van welk instrument, of welke „slaaf", God zich bedient om geestelijk voedsel aan zijn volk uit te delen, dan behaagt het Jehovah stellig niet als wij dat voedsel in ontvangst nemen alsof er wel eens iets schadelijks in zou kunnen zitten. Wij moeten vertrouwen hebben in het kanaal waarvan God zich bedient. (Nota: Lees Psalm 146:3,4) Op het hoofdbureau in Brooklyn, waar de bijbelse publikaties van Jehovah’s Getuigen vandaan komen, bevinden zich meer rijpe christelijke ouderlingen, zowel van het „overblijfsel" als van de „andere schapen", dan overal elders op aarde. (Ge moet het hen maar kunnen wijsmaken)

    Daarmee wil het wachttorengenootschap eigenlijk zeggen dat niemand op aarde nog hoeft na te denken zodra het juiste kanaal waarvan god zich bedient is geraadpleegd…… Zij zelf dus.

    Daar veel dingen uit de bijbel echter uit hun verband worden gerukt en evenveel dingen reeds achterhaald zijn als symbolisch bedoeld, én mythologisch, én legendarisch, én foutief, én zéér onnauwkeurig vraagt men zich af hoe die schrijvers het nog altijd aandurven zo’n bedrog te plegen. Gezalfde kanaal….mijn voeten.

    Je vraagt je natuurlijk ook af hoe iemand zo stom kan zijn om er nog steeds in te geloven. Maar eigenlijk is het een manier om zelf geen verantwoordelijkheid te moeten opnemen, en die in handen te geven van een aantal profiteurs. Het neemt een grote dosis angst van de rug der gelovigen weg.

    Er zijn echter redenen voor hun geloof : ze hebben geleerd niet meer zelf na te denken, omdat de organisatie reeds alles voor hen heeft uitgestippeld.

    Voorbeeldjes

    In de wachttoren van 01.02.05 op blz 27 par 20 en 21 wordt Uzza afgeschilderd als een zak van nul en generlei waarde. De man wilde even iets ergs vermijden, maar er was geen pardon voor hem. Hij was ongehoorzaam geweest.

    (2 Samuël 6:4-7)

     4 Men droeg haar (de ark) dus uit Abinadabs huis, dat op de heuvel lag — met de ark van de [ware] God; en Ahío liep voor de Ark uit.

    5 En David en heel het huis van Israël bedreven vreugde voor het aangezicht van Jehovah, met allerlei instrumenten van jeneverhout en met harpen en met snaarinstrumenten en met tamboerijnen en met sistrums en met cimbalen.

    6 En zij kwamen geleidelijk tot aan de dorsvloer van Nachon, en Uzza stak nu [zijn hand] uit naar de ark van de [ware] God en greep haar vast, want de runderen veroorzaakten bijna een kanteling.

    7 Daarop ontbrandde Jehovah’s toorn tegen Uzza en de [ware] God sloeg hem aldaar neer wegens de oneerbiedige daad, zodat hij daar dicht bij de ark van de [ware] God stierf.

     

    Voila, het zal hem geleerd hebben, want gehoorzaamheid is door niets anders te vervangen.(2b.)

    Hoe omschrijft die laatst aangehaalde Wachttoren Uzza nu ? (01.02.05 blz 27…...)

    a.                  hij had beter moeten weten.

    b.                  Hij verichtte een oneerbiedige daad

    c.                  Hij kan wel zelfzuchtig geweest zijn.

    d.                 Hij was misschien wel overmoedig en geneigd om gepaste grenzen te overschrijden

    e.                  Wellicht was hij ietsje verwaand

    f.                   Hij had te weinig geloof

    g.                  Hij had een onjuiste hartetoestand

    h.                  Hij had niet genoeg vetrouwen.

     

    En nu komt er een bewijs van de onkunde van de schrijvers van die “goddelijk geinspireerde” artikels.

    Misschien zouden we beter zeggen “oliestomme, waanzinnig misleidende flauwe kul”.

    De wachttoren – 3 maand later -  van 15.05.05 blz 17 zegt het volgende :

    “ dat Uzza de ark vastgreep toont ook aan dat goede bedoelingen gods vereisten niet veranderen.”

    Weten die schrijvers wel wat ze schrijven en is het niet zo, dat, moesten ze een beetje verstand hebben elkaar zouden raadplegen ?

    *Als Uzza goede bedoelingen had, en hij wordt desondanks toch met de dood gestraft, waar is die liefde-volle god dan wel gebleven ?

    *En als Uzza geen goede bedoelingen had..(a tot h.) waarom mocht hij dan de ark meehelpen  trans-porteren ?

    *En als hetgeen de bijbel zegt, enkel maar een soort van legende is, hebben jullie dan het recht om die situatie aan te kaarten om op een listige manier mensen angst aan te jagen ?? Uit vrees dat ze niet langer de vetgemeste”gezalfde aandeelhouders”, die zich als koningen gedragen, zullen gehoorzamen ?

    In feite is dit een bijzonder laffe manier om mensen te strikken.

     

    Nog enige bedenkingen (ook) terugvindbaar in de bijbel zelf.

    1.-Jhwh had destijds een goede vriend, een voorrecht dat slechts aan een zéér klein aantal héél intieme getrouwen van zijn almachtige geschonken werd[1]….zijn naam  Abraham.

    Op weg naar Egypte zegt de ”volledig” op god vertrouwende kerel tegen zijn vrouw (Sarah).

    .”zeg maar tegen farao dat gij mijn zuster zijt, want anders kan farao mij misschien doden om u tot vrouw te nemen.”

     

    Was Abraham nu een broekschijter, dat hij ineens géén vertrouwen meer had.

    Ten andere, wat een verschil maakte dit uit ? Als de farao een vrouw wilde, dan nam hij die vrouw, gewillig of gewapenderhand en wanneer hij iemand wilde doden dan werd die gedood. Er zijn trouwens farao’s genoeg gekend die er een flinke Harem op na hielden, bestaande uit mooie meiden en niet met 65 jarigen zoals Sarah reeds minimum was.

     

    2.-Iets over Jakob ?

    Jakob was er nog zo eentje dat aan gods boezem gekoesterd werd. Hij was de lieveling van zijn moeder, in tegenstelling met Esau die door haar werd gehaat. (Jakob en Esau waren tweelingen.)

    De Jakob moet nu blijkbaar zo weinig vertrouwen in zijn hemelse beschermer hebben gehad, dat hij het eerstgeboorterecht en de zegen (belangrijk in het midden oosten en onherroepelijk) van zijn blinde vader moest stelen. (en dan nog wel met de hulp van zijn mama.)

    Was Jakob, de brave jongen, en gehoorzaam aan de ethische normen van zijn maker ? > vergeet het dus maar…….

     

    3.-de hedendaagse getuigen van jhwh. Ze hebben zo’n ongelooflijk klein (of geen) vetrouwen in de schepper en in zijn Christus en in het feit dat ze nooit of nooit gaan beproefd worden boven hun vermo-gen, dat ze hun toevlucht moeten nemen tot meer dan onfrisse praktijken.

    Als getuige weet je wat je moet weten. Ten andere, de bron van alle informatie ligt bij het besturend lichaam dat door gods geest wordt geleid…………. Zo maakt men de leden toch wijs.

    In het geheim gaan ze zich dan aansluiten bij een organisatie (NGO) die aanleunt bij de verenigde naties dat in de ogen van diezelfde gezalfden beschouwd wordt als het kanaal waarvan Satan zich bedient om alle religies uit te roeien. (ook die van de getuigen ??.)  (van 1992 tot2001)

    De Ver. Naties zijn het “beeld van het wilde beest”, het”instrument bij uitstek van satan”, de “bedriegers van de mensheid”, enzovoort…………..volgens het WTG.

     

    4.-Hebben de opstellers van de lektuur (Wachttoren en andere) zo weinig vertrouwen in god, dat ze hun toevlucht moeten nemen in gezegden die, eerlijk gezegd, blijk geven van weinig of geen gehoorzaamheid aan de ethiek van de Christus ?

    Gezegden zoals :

                -het licht was niet klaar genoeg.

                -jullie zijn te optimistisch geweest inzake datums.

                -dit geslacht waarvan wij spraken is eigenlijk dit geslacht niet.

                -het stelen van vrouwen door de Benjaminieten wordt een “praktische regeling” genoemd. (zie              boek Richteren.)

    Er zijn nog een niet nader te noemen aantal leugens van het genootschap, alsmede een nog groter aantal bedriegerijtjes, waardoor ze voor zichzelf bewijzen geen vertrouwen en geen geloof in god te hebben, laat staan hem gehoorzamen.

    Wat ze wel geloven en zelfs zeker van zijn, is dat ze met hun hersenspoelingen hun eenvoudige leden kunnen strikken. Het blijft opbrengen. Cash cash !!

     

    5.-Dan hebben we ook nog :  “het geval David”.

    De David, een man naar gods hart –(want god is een mannelijk persoon van oorlog –Exodus 15:3.) - de tweede koning van Israël, deed ook een aantal rare dingen. Zijn levensloop is er een van bloedvergieten, met hectoliters tegelijk, een moordenaar, een vrouwenversierder en een geslepen deugniet die de schuld handig van zich kon afschudden.

    Davy deed oa. ’ t volgende :

    1.                  Door zijn schuld werd de ark verplaatst op een niet reglementaire manier die het leven kostte aan Uzza. Zie hierboven.

    2.                  bij een volkstelling die door god niet in dank werd afgenomen (god alleen weet waarom), werd het land met een ziekte gegeseld die het leven aan 70.000 mensen kostte. (symbolisch getal ??)

    3.                  hij had al minstens zeven vrouwen en zijn oog viel op Betsheba, een gehuwde vrouw, die hij in zijn sponde sleepte waarbij ze zwanger werd.

    4.                  hij liet, om het echter niet daarbij te laten, haar man vermoorden.

    5.                  het kind dat uit hun verhouding geboren werd moest door god sterven.

     

    En dan gaat die huichelaar bidden en gods gunst afsmeken.

    Hij beweert van zichzelf, daarin bijgetreden door een aantal van aan zijn slippen hangende profeten dat hij zo’n groot berouw heeft ………en hij krijgt vergeving.

    Wat een onvoorstelbare komedie.

    Uzza – zie hierboven -  kreeg geen kans om te zeggen dat hij goede of slechte bedoelingen had. Hij kon doodvallen.

    Denk ook aan de man die hout sprokkelde op de sabbat. De mozaïsche wet verbood dit, en daarom was het meer dan nodig om de kerel te stenigen. Ha, ha, hij zou hout sprokkelen – onvoorwaardelijke gehoor-zaamheid moest er zijn en geen werkje op de sabbat.

    Maar David was een kerel van de bovenste plank……en het wachttorengenootschap zwaait die gast nog een onvoorstelbare hoeveelheid lof toe. ….Immers hij moest een voorvader van J.Christus worden. (??)

    Zijn zoon Salomo was geen haar beter, en later nog, diens zoons nog slechter…………maar god beschermde hen.

    De geschiedenis volgend op de regering van die ó zó wijze koning toont duidelijk aan in welk een ellendige toestand Israël was komen te verkeren, mede door het feit dat Salomo er een meer dan riante levenswijze op nahield……echter niet voor zijn volk, noch voor zijn slaven die de tempel en zijn paleis moesten bouwen. Het leven in die tijd was allesbehalve schitterend, zeer miserabel zelfs en ……..god liet dit toe, want de geslachtslijn naar de messias moest verdergaan. De rest van het volk was maar een noodzakelijk kwaad. (misschien is er in de maatschappij nog niet zoveel veranderd.)

     

    Vlamme -  maart 2012

    .

    .

    .

    ..

    ……



    [1] Volgens het W.genootschap en ook wel volgens enkele richtlijnen uit de bijbel, kan je alleen een goede vriend van god zijn, wanneer je hem onvoorwaardelijk gelooft. Dan alleen immers kan je trouw zijn.

    26-06-2012, 16:32 geschreven door vlamme  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    05-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE DODEN ZIJN ECHT DOOD

    DE DODEN ZIJN DOOD

    Sommige levenden nog net niet.

     

    Referentie: De Ontwaakt van juni 2012 blz 10;

                “Kunnen de doden de levenden helpen?”

     

    Nogmaals, en eigenlijk niet zo verwonderlijk, is mijn gemoed ondersteboven gekeerd bij het lezen van dit absoluut 100% waardeloos artikel. Ik vraag me af of het de schrijver ervan te doen is zichzelf uit te roepen als de ongekroonde koning van de achterlijke kwibussen, dan wel om de mensen angst aan te jagen zodat ze teneinde raad naar zijn schaapskooi zouden vluchten.

    Bij sommoge mensen sta je toch als aan de grond genageld wegens hun irrationele geloofsovertuigingen, te weten dat we nu toch in de 21ste eeuw leven. De meeste ideeën over doden en kwade krachten komen vanuit de grijze oudheid, ettelijke millenia geleden en zijn geboren wegens een compleet gebrek aan wetenschappelijke kennis. In die tijd toen er zelfs nog geen primitieve vorm van wetenschap bestond, was dat aan te nemen.

    Als de doden, dood zijn dan hebben ze helemaal geen bewustzijn meer. Hun hersenen, nucleonen, dendrieten, axonen en synapsen en heel die troep krijgt geen zuurstofrijk bloed meer en ze sterven af tot gewoon fijn stof op zelfs atomair niveau. Maw. dan is iemand dood, en de totale mens vergaat helemaal tot niets. Op dit punt hebben bepaalde bijbelschrijvers gelijk. Niet omdat ze door een hogere macht werden geïnspireerd; maar omdat ze ook nog wat gezond verstand hadden en konden waarnemen dat de doden hen tot nul en generlei nut meer konden zijn. Dat u denkt dat de teksten van god afkomstig waren, getuigt er alleen maar van dat u dit gezond verstand een beetje mist.[1]

     (Psalm 146:3, 4)

     Stelt UW vertrouwen niet op edelen, Noch op de zoon van de aardse mens, aan wie geen redding toebehoort.  4 Zijn geest gaat uit, hij keert terug naar zijn grond; Waarlijk, op die dag vergaan zijn gedachten.

    Edelen zijn vandaag ook niet te vertrouwen – zelfs de waarheidslievende getuigen van jhwh niet.

     (Prediker 9:5)

     Want de levenden zijn zich ervan bewust dat zij zullen sterven; maar wat de doden betreft, zij zijn zich van helemaal niets bewust, ook hebben zij geen loon meer, want de gedachtenis aan hen is vergeten.

    Ze weten dat ze zullen sterven maar toch kunnen ze dit niet zomaar aanvaarden.

     (Jesaja 26:14)

     Zij zijn dood; zij zullen niet leven. Machteloos in de dood, zullen zij niet opstaan. Daarom hebt gij uw aandacht [op hen] gericht, om hen te verdelgen en elke vermelding van hen teniet te doen.

    Gezien de doden geen kik meer kunnen geven, wie zijn dan degenen die volgens u anderen kwaad kunnen berokkenen ? De doden mogen dan al platgetrapt worden, ze zullen geen kik geven.

    In de bijbel staat dat ze (de duivels) zonen van god zijn geweest. Ze maakten deel uit van zijn onzichtbare schepping, maar ze bleken al gauw niet meer content, ondanks het idee dat god doorgaat voor een almachtige en uiterst liefdevolle vader voor geheel zijn schepping. Waarom zouden ze dan ontrouw geworden zijn ? Wat kon hen voordeliger zijn dan zich aan de boezem van hun schepper te blijven koesteren ? Hoe dan ook  ze hadden geen lichaam, geen hoofd, geen hersenen en geen denkvermogen, gezien hersenen daarvoor onmisbaar zijn.

    Bestaan er dus onstoffelijke entiteiten ? Jawel, maar dan alleen in de geest van mensen die zich vanalles en nog wat verbeelden. Ze bestaan in de geest van spiritisten, charlatans, dominees van bepaald religieuze gemeenschappen, in het bestuur van jhwh getuigen en hun leden, en in de geest van priesters.

    Allen verdienen eraan en het soms uitdrijven van boze geesten gaat gepaard met een publiciteit die andere geïnteresseerden lid maakt van een sekte die duivels de baas kan.

    Dit alles brengt mensen ertoe de kant te kiezen van degene die het sterkst denken te zijn. Waarom gelooft men nu die onzin ?

    Het begint met gelovig zijn en verhaaltjes te slikken die in de bijbel als waarheden worden gepropageerd.

    Als men al gelooft dat die kwade engelen zich destijds hebben gematerialiseerd is het hek van de dam. Hoe zouden ze het kunnen ? Dat is ten enenmale totaal onmogelijk dat iets wat er op stoffelijk gebied niet is, gewoon niet stoffelijk kan worden. Maar de mens is gewillig van aannemen. – hij redeneert niet want god weet wat hij zegt. Redeneren is soms een beetje lastig;

    Om te kunnen – zij het gebrekkig - nadenken zijn er dus levende hersenen nodig. Dit is onomkeerbaar.

    Eens zover is het niet meer moeilijk om de getuigen en andere creationisten en literalisten te doen geloven in:

    Dat Adam en Eva de eerste mensen op aarde waren.

    Dat de Rode zee eventje plaats maakte voor driemiljoen israelitische slaven die uit Egypte vluchtten.

    Dat de slang die Eva verleidde hebreeuws sprak.

    Dat Bileam een sprekende ezel had.

    Dat een ijzeren bijlblad kon bovendrijven.

    Dat Jezus na drie dagen een opstanding uit de dood kreeg en na verloop van tijd voorgoed uit het zicht verdween. Niemand heeft hem sindsdien noch gezien, noch gehoord !!

    Tot nu toe zijn er miljarden mensen gestorven, gedood, gemarteld in de inquisitiekamers; gebrandstapeld, gesneuveld, en meer….. en ze komen alleen in tot de verbeelding sprekende films voor die de menselijke geest een beetje prikkelen. Dit is trouwens de bedoeling;

    Als de doden echt dood zijn, hoe kan een gezalfde dan in de hemel terechtkomen om te regeren ? Hij is toch gewoon ook onstoffelijk en bijgevolg hersenloos ?

    Er zijn natuurlijk veel vragen, maar helemaal geen antwoorden.

    Hoe zou een demon eruit kunnen zien ? – Het hangt ervan af waar je woont. In de moslimlanden zijn er djinns en ze gelijken niet op de satanische demonen van het westen.

    Wat is de echte reden dat een demon iemand zou lastigvallen ? Valt hij de rijken der aarde lastig ?

    Heeft hij daar plezier in om mensen te pijnigen? Kan hij daar voordelen bij bekomen ?

    Als hij weet dat god almachtig is en een voornemen heeft om alle kwaad te verdelgen: waarom kiest een demon dan de verkeerde zijde ?

    Waarom laat een uiterst liefdevolle, barmhartige, allesvermogende god toe dat er demonen bestaan ? Om mensen te pesten ?

    Waarom heeft de aarde door zijn vloek op de mens een groot aantal distels, doornen en struiken voortgebracht ? Om de mens te pesten ?

    Als god dit niet alleen zo maar toelaat, maar ook creert, dan is hij inderdaad de hoofdverantwoordelijke voor alle ellende in de wereld en kan hij als hoofdschuldige gestraft worden. Hij is erger dan een misdadiger !

    Wat denkt u meneer god over de concentratiekampen – zeg ons waarom !

    Wat denkt u meneer over de gehandicapten-instellingen, waar kindjes in opperste ellende hun reeds in feite dode leven moeten slijten ? – zeg ons eens waarom !

    Wat denkt u god over de opvangtehuizen waar oudjes duimdraaiend en in veel gevallen zeer geestelijk gestoord het einde van hun leven afwachten? – zeg ons eens waarom !

    Zeg ons een waarom er zoveel besmettelijke ziekten zijn door virale en bacteriologische oorzaken – heeft u ook die “beestjes” geschapen ? en zeg eens waarom dan wel !

    Moet men jou dan nog wel met meneer aanspreken of is lustmoordenaar beter gepast ?

    In feite is het antwoord zeer kortbij. Maar dit antwoord is alleen te vinden bij mensen die de moed en de durf hebben om de zaken naar hun realiteit te bekijken: er is geen god. Er zijn geen engelen. Er zijn geen demonen of djinns. Er is niets – alleen de higgs bosonen die op  04.07.12 zijn ontdekt en die het bestaan van een opperwezen, of schepper totaal overbodig maken.

    Zoals gezegd kan iets dat onstoffelijk is niet bestaan. Alles wat kan bestaan bestaat uit stof – materie.

    Als er dus niets is kan er ook niets onstoffelijks bestaan. Dan zijn er ook geen hersenen, dendrieten, synapsen, axonen en/of electro-chemische akties mogelijk. Bovendien is er  in die sferen waar de zogezegd “gezalfde getuigen” naartoe gaan als ze eenmaal tot stof zijn vergaan absoluut geen zuurstof om de hersencellen te voorzien van het nodige. Waar zouden de bloedcellen wel moeten zijn ? Een verklaring zou kunnen zijn dat je in de hemel geen hersenen nodig hebt – het heeft er reeds bij hun bestaan op aarde alle schijn van.

    Er is dus geen enkele, maar dan ook geen enkele aanwijzing, theorie gegrond op logisch denken, geen enkele wetenschappelijke richting of logische suggestie mogelijk om het bestaan van goden, gezafden, engelen of demonen aan te tonen, noch te bewijzen. De twee grote soorten zijn:

    *Er zijn alleen personen die angst hebben van die dingen en hun geest ermee vullen.

    *Er zijn tweedens personen die die angst uitbuiten en er een flinke stuiver aan verdienen. (rechtstreeks of via een omweg.)

    Demonen bestaan alleen in de verbeelding van mensen die geloven zonder nadenken. Demonen kunnen eventueel ook een menselijke vorm aannemen :

                Wapenhandelaars – bankiers – superrijken – koningen – kontkruipende politiekers – generaals –

    Industriëlen – geldmagnaten. Enz. Dezen zorgen ervoor dat de modale burger aan het onderste trapje blijft staan en dat hij nogal eens een voet durft te breken zodra hij op de eerste trede een pas doet. De onzichtbare demonen hebben hem zijn les geleerd. Zulke demonen manipuleren het volk niet alleen maar demoniseren het ook. En het volk gelooft dat er onzichbare krachten in het spel zijn.

    Maar nu even over die onstoffelijke entiteiten demonen of djinns genoemd !

    Als u blijft weerstand bieden aan uw ongezonde gedachten verdwijnen ze vanzelf. Als u eraan toegeeft zal uw lot niet verbeteren. Emotionele ziektes, imaginatie, slecht slapen en dergelijke psychische toestanden zullen er tenslotte toe leiden dat u geld uitgeeft aan duivelbezweerders en exorcisten. Het had gratis gekund. En niets wijst erop dat u blijvend genezen bent, want het geheel kadert in de psychologie.

    De wtg. sekte is hier in een zeer laakbare positie want ze stimuleert, volgens de ontwaakt van juni 2012, het geloof in demonen omdat u natuurlijk de zijde van die zo even genoemde misdadiger (god) zou kiezen, want die is alvermogend. Denken jullie, beste mensen, dat het besturend lichaam van de getuigen zelf gelooft in onstoffelijke entiteiten ? Ze zijn de vleselijke demonen die financieel voordeel halen uit uw bijgeloof. Ze geloven in de mammon = de geldkist.

    Mensen schijnen nu eenmaal niet te willen beseffen  dat ze een toevallige verschijning zijn, deel uitmakend van de evolutionaire keten van toevallig leven dat miljoenen jaren geleden tot bestaan kwam. Alles wat bestaat is stoffelijk en zonder stof is er geen bestaan. Daarom leeft de mens een tijd en vergaat terug tot stof – daar is niets aan te doen. Daarbij is alles vergankelijk, wat men het verouderen noemt.

    Daarom geloof ik niet in eeuwig leven en weet ik met stellige zekerheid eens te zullen sterven.

    Als ik er ben is de dood er niet.

    Als de dood er is ben ik er niet.

    Er is dus een tijdelijk komen en gaan van alle levensvormen en de mens kan dit moeilijk tot zelfs helemaal niet aanvaarden. Vandaar zijn geloof in het onmogelijke onstoffelijk bestaan. Daarbij is angst een zeer sterke factor die hem irrationeel doet denken.

    Ik besef terdege dat de angst voor het onbekende een zeer sterke kracht is. En dat ze nog lang zal bestaan als wereldomvattend verschijnsel.

    Maar ik weet ook dat de mens met logisch denken en een degelijk onderzoek zijn eigen demonen, zijn eigen djinns, zijn eigen duivels kan te lijf gaan en ze overwinnen. Er is geen god nodig die trouwens de oorzaak zou zijn van alle ellende. Er is geen gekruisigde en opgestane jezus nodig om de mens van zonden te bevrijden.

    Als de mens diep genoeg in zijn binnenste kijkt zou hij weleens kunnen vaststellen dat hij zijn eigen duivel is onder de vorm van hebzucht, ijdelheid, trots, en in het bijzonder ongezonde angst, dominantie en vele andere niet zo bijster goeie eigenschappen. We moeten er allemaal zelf aan werken.

    Geloof, bijgeloof en vertrouwen in goden worden immers niet verkregen door zorgvuldig onderzoek, maar door twijfells te negeren, ze opzij te schuiven en te onderdrukken.

    Vlamme

    05.07.2012

    .

    .

    .



    [1] Het wachttorengenootschap komt om de haverklap af met: “de bijbel zegt” – alsof dit enige waarde heeft. In de tijd dat bepaalde megalomaan ingestelde schrijvers een en ander op papier zetten,hadden ze in de meeste gevallen door waarneming reeds conclusies kunnen trekken. God heeft daar niets mee te zien.

    Wees dus voorzichtig als ze zeggen dat iemand iets profeteerde.

    05-07-2012, 15:20 geschreven door vlamme  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    27-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE VERSPREIDING VAN HET GOEDE NIEUWS

    DE VERSPREIDING VAN HET GOEDE NIEUWS

    Oftewel

    EEN MOOI SPROOKJE VAN HET WACHTTORENGENOOTSCHAP.

    Het art:  “jehovah weet zijn volk te bevrijden.”

     

    Dit artikeltje hoeft echt niet gelezen te worden door mensen die alleen maar kunnen lezen wat er staat uitgescheven in de  wachttoren van 15.04.12 op blz 22, maar des temeer door mensen die de bekwaamheid bezitten, alsmede het redeneringsvermogen om te lezen wat er eigenlijk niet staat.

    Het begint met de linkerkolom op blz 22 met de vraag: “waarom kunnen we ervan overtuigd zijn dat jhwh:……

    1.      De timing van de gebeurtenissen onder controle heeft ?

    Waar staat dat eigenlijk ? In de bijbel ? Laat me niet lachen !! In de bijbel vindt men het verheerlijken van het veronderstelde opperwezen – als de enige echte ware god – tot op de rand toe  gevuld en overlopend. Jhwh kan alles en hij is de goedheid zelve. Op de duur zegt hij nog het slachtoffer te zijn van zijn oneindige wijsheid.

    De komende gebeurtenissen zouden dezen zijn die de “Grote verdrukking” en het erop volgende “Armageddon” betekenen.

    En de getuigen van jhw kunnen het weten, want ze zijn gods uitverkoren volk en ze worden als enige religie door gods heilige geest geleid – zeggen ze zelf trouwens – dus!!

    Dit vormde er destijds ook de reden voor dat die bende aartsleugenaars de “Grote Verdrukking” in 1874 voorzegden, vervolgens 1914 als de komst van Armageddon, en toen dat dus verkeerd bleek te zijn verschoven ze maar naar 1925, en 1945, en 1975. Potverdorie, weer bleek gods geest ladderzat te zijn geweest en dus kwam er een nieuwe voorspelling. Het is voor héél binnenkort.

    Alles zal beginnen met een grote verdrukking die groter is dan de grootste die er ooit is geweest en groter zelfs dan alle grote verdrukkingen uit het verleden samen.

    We zijn nu wel reeds 2012 en de wereldtoestanden zien er niet zo rooskleurig uit als ze zouden moeten zijn, maar we moeten het aan wiskundigen, grafiekmakers en ernstige studiegenootschappen overlaten om een serieus gefundeerde bewering te maken. Volgens hen zijn de toestanden nogal wat beter dan vroeger. De media zorgen er echter voor dat ze sensatie kunnen maken van iedere gebeurtenis en dit terwijl er vroeger geen media waren. Denk even na voor u besluit.

    Toch schijnt god zijn timing zeer goed onder de knie te hebben, maar gegarandeerd is hij zijn agenda kwijt waar de juiste datum instaat  -  zeer binnenkort dus, dat is zeker.

    Het is echter overduidelijk dat er van een juiste timing absoluut geen sprake kan zijn. Volgens de door gods geest geleide getuigen zijn Adam en Eva in 4026 vr chr. in elkaar geflanst, terwijl Jg toegeven dat ze niet eens weten hoelang een scheppingsdag heeft geduurd.

    td 37B ……….Scheppingsdagen geen dagen van 24 uur

    „Dag” kan eenvoudig een tijdsperiode betekenen. 

     (Genesis 2:4) Dit is [de] geschiedenis van de hemel en de aarde ten tijde dat ze werden geschapen, op de dag waarop Jehovah God aarde en hemel maakte.

    Bij God kan dag een lange tijd zijn.

     (Psalm 90:4) Want duizend jaren zijn in uw ogen slechts als de dag van gisteren wanneer die voorbijgegaan is, En als een wake in de nacht.

     (2 Petrus 3:8) Laat dit ene feit echter niet aan UW aandacht ontgaan, geliefden, dat bij Jehovah één dag als duizend jaar is en duizend jaar als één dag.

     

    Wat men in de Ontwaakt van 01.11.11 op blz 29 schrijft, kan ons ook even doen nadenken……

    Waren de neanderthalers net als wij?

    „De lang bestaande opvatting dat neanderthalers inferieur waren aan de Homo sapiens is langzaam aan het veranderen naarmate er steeds meer nieuwe vaardigheden aan hen worden toegeschreven waarvan we dachten dat die uniek waren voor ons”, stond in de New Scientist. Uit recente ontdekkingen blijkt dat neanderthalers schuilplaatsen bouwden, haarden aanlegden, vuur maakten, kleren droegen, eten kookten, gereedschap maakten, en lijm om speerpunten aan schachten te bevestigen. Er zijn ook aanwijzingen dat ze voor zieken zorgden, symbolen kenden, sieraden droegen en hun doden begroeven. Volgens Erik Trinkaus, hoogleraar fysische antropologie aan de Washington-universiteit in Saint Louis (Missouri, VS), „waren neanderthalers mensen en hadden ze waarschijnlijk dezelfde geestelijke vermogens als wij”.

     

    In Azië verdwenen de neanderthalers ongeveer 50.000 jaar geleden, in Europa ongeveer 32-34.000 jaar geleden, dit met uitzondering van de zuidelijke randen van het Iberisch schiereiland, waaronder Gibraltar, waar de neanderthalers zich mogelijk nog enige duizenden jaren langer wisten te handhaven.

    Als dus volgens hetWTG Adam en evan in 4026 vr chr. het levenslicht zagen, hoe kunnen antropologen dan vaststellen dat ook neanderthalers mensen waren ? Weer heeft onze bijzonder zatte geest van god een verkeerde timing gehad.

    2. zijn macht gebruikt om zijn volk te redden.!

    Bij de zondvloed………

    Mijn antwoord :…..als we de zondvloed rekenen in 2370 vr chr, en 4026 vr chr waarin A/E werden gemaakt dan komen we met een verschil van 1656 jaar. Bij een gevolkingstoename van 0,1% en een klein sterftecijfer komen we snel aan een 15 a 20 miljoen mensen bij de zondvloed. (er was een klein sterftecijfer wegens het feit dat de mensen een lange levensduur bleken te hebben – Methusalem bvb. 969 jaar)  Dit is een strikt minimum want in werklijkheid moeten die cijfers nogal wat hoger liggen.

    Als god dan slechts 8 kindertjes moet beschermen door er minimum 15 miljoen te doden, dan zijn we genoodzaakt hem niet als een “beschermer”, maar veeleer als een lustmoordenaar, een soort van genocidepleger te  beschouwen.

    De vraag is of dit eigenlijk een mogelijkheid zou kunnen zijn. Als er in Mespotamie ongeveer 15 mljn mensen leefden die door de zondvloed werden verzwolgen, samen met misschien wel 100en miljoenen dieren, dan moeten daar toch minstens sporen van te vinden zijn. Noch antropolgen, noch archeologen, noch geologen zijn geneigd om daar iets van te bevestigen. – Integendeel !!

    De getuigen zijn weer een beetje gehaast geweest in het gewillig aannemen van dit sprookje, zonder dat ze kennis hebben opgedaan om de waarheid daaromtrent te gaan zoeken. Stelletje sukkels. Ze hebben niet eens de nodige intellectuele capaciteit om een verdedigbaar standpunt daaromtrent in te nemen.

    Wetenschappelijk kan er nooit een wereldomvattende zondvloed zijn geweest, en zijn A en E nooit de eersten van een”schepping” geweest daar er reeds Neanderthalers waren 35.000 jaar voordien.

    3.Voor en tijdens de exodus.

    Als de egyptenaren dachten dat het aantal israelieten hen in aantal aan het overtreffen waren, dan betekent dit dat het aantal van deze egyptenaren toch ook wel rond de drie miljoen bedroeg.

    De eerstgeborenen van Eg. moesten sterven en dat wil zeggen – aan 10 personen per gezin – dat er zeker 300.000 eerstgeborenen waren die stierven. Ze hadden dus het pascha niet gehouden en moesten het maar ontgelden. Bovendien  waren er zeker evenveel dieren gestorven, was de oogst kaalgevreten door de sprinkhanen en kon er van het Nijlwater niet worden gedronken want de hemelse liefdevolle schepper had het in bloed laten veranderen waardoor  de dode kikkers en vissen het water deden stinken. Jawel, god doet niet veel, maar als hij iets doet dan doet hij het grondig en gruwelijk slecht.

    Maar we moeten dat een beetje begrijpen; hij deed dat om die bende struikrovers – de isra’s – die volgens het wtg ongeveer 215 jaar geprofiteerd hadden van het voedsel uit het vruchtbare land Gosen - uit Egypte weg te krijgen, want er bestonden in zijn almacht zeker geen andere mogelijkheden. Terecht eist hij dus wel de titel op van medogende, liefdevolle en barmhartige vader.

    Als u het mij vraagt : een bloeddorstig monster verdient, in vergelijking met god nog de titel van brave jongen.

    4. tijdens de vernietiging van Judea en Jeruzalem.

    Bij de wegtrekking uit Judea in 66 tot 70 na chr werden de in Pella wonende bewoners gespaard.

    In Jeruzalem zelf waren de diverse sekten en politieke groepen elkaar lustig aan het uitmoorden, bij zoverre dat zelfs moeder hun kinderen opaten wegens de hongersnood.

    Toen de romeinen terugkwamen vernietigden ze geheel de stad en omliggende.

    Er werden 1.100.000 doden geteld en die waren nog de gelukkigen, gezien er 70.000 slaven werden weggevoerd om de leeuwen eten te geven.

    Voor een paar honderd “ christenen” keek jhwh vanuit zijn hemelse rustplaats glimlachend toe hoe de meer dan één miljoen doden werden gekeeld of doorstoken. Ze moesten hem maar een beetje meer gehoorzaam zijn geweest die vuile etterbakken. Er moet echter en naar waarheid aan toegevoegd worden dat al die mensen in opstand kwamen wegens onderdrukking,  armoede en dat ze daarbij nog aangespoord werden door religieuse leiders die hun de messias naar de wijze van David bij hun strijd propageerden - die hen zeker de overwinning zou schenken. He werd een flop.

     

    We zien dus uit die paar verslagen hoe jhwh tewerk ging als een moordende machine, een terminator waar zelfs de beste filmmakers nog niet aan denken.

    5. – punt 3 uit het artikel – zegt “Hij weet hoe de gebeurtenissen zich tijdens de grote verdrukking zullen ontwikkelen”.

    Eerst en vooral motene we duidelijk kunnen definieren dat er gebeurtenissen komen die als een grote verdrukking kunnen aangewezen worden/ er gebeuren dagelijks een aantal gebeurtenissen waarbij de getuigen van jhwh opgetogen uitroepen dat dit nu eens echt het juiste voorteken is. Haha, dat is de aanloop naar de grote verdrukking zie !! Natuurlijk kijken de Jg alleen maar naar de negatieve gebeurtenissen en zi”en ze niet ees dat er ook andere en betere dingen in de wereld gebeuren. Kan ook niet want hun genootschap maakt ze wijs dat dit de tatiek is die satan - als baas van de wereld – gebruikt om mensen zad in de ogen te strooien. Elke ramp – en hoe meer doden hoe beter – doet hun hart opspringen en beschouwen ze als een teken van het einde. – Heel binnenkort. Jhwh staat op het pnt in te grijpen, maar hij zal “zijn volk” zeker de nodige bescherming verlenen.

    Gezien er +/- zeven miljoen getuigen zijn en een wereldbevolking van +/- zeven miljard, betekent dit een verhouding van één op duizend om gered te worden.

    De 999 anderen zijn toch slechts ongedierte.

    Wachttoren 05 1/12 blz. 6 Armageddon — Een gelukkig begin.

    Velen vragen zich echter af waarom een God die de belichaming van liefde is, dood en verderf zou zaaien onder een groot deel van de mensheid. Het zou vergeleken kunnen worden met een huis vol ongedierte. Vindt u ook niet dat een gewetensvolle huiseigenaar de gezondheid en het welzijn van zijn gezin moet beschermen door het ongedierte uit te roeien?

    Evenzo moet de oorlog van Armageddon gevoerd worden wegens Jehovah’s diepe genegenheid voor mensen. God is van plan de aarde tot een paradijs te maken en de mensheid tot volmaaktheid en vrede te verheffen; „er zal niemand zijn die hen doet beven” (Micha 4:3, 4; Openbaring 21:4). Wat moet er dan gebeuren met degenen die de vrede en veiligheid van hun medemensen bedreigen? In het belang van de rechtvaardigen moet God zulk ’ongedierte’ — de onverbeterlijk goddelozen — uitroeien. — 2 Thessalonicenzen 1:8, 9; Openbaring 21:8.

    Zulke redeneringen – als je het dan geen fanatisme wil noemen – zijn gewoon te dom om te geloven.

    Het betekent dat er 7 miljoen gered worden en ruw geschetst 6.999.999.999 anderen die gewoon als ongedierte verdelgd worden.

    Is uw moeder geen getuige ? uw vader, zoons, dochters, tantes en ooms ook niet ? Dat kan god helemaal niet schelen. Ze moesten de boodschap van redding maar aanvaard hebben toen u bij hen op bezoek waart.

    Dus aardlingen die geen getuige zijn, begin maar angstzweet te produceren. Het is passend dat u dit artikel beschouwt als een  U in het nauw drijvend element. Bidt dat uw angstzweet als bloeddruppels wordt, zodat u straks ok kunt zegen: “Vader, vader, waarom hebt ge mij verlaten ?”

    Het antwoord is duidelijk: “omdat gij slechts een stuk ongedierte zijt.”

    De getuigen mogen van geluk sprekendat ze beschermd worden door zo’n liefdevolle hemelse vader, de enige echte onverzadigbare naar bloed dorstende terminator;.

    Door negenhonderd negen en negentig anderen te verpletteren zal hij toch één getuige redden.

    En pas op ! Het is voor héél, héél binnenkort.

    Groetjes

    Vlamme

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    27-07-2012, 15:28 geschreven door vlamme  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    12-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZE HEBBEN DE LEUGEN LIEFGEHAD

    ZE HEBBEN DE LEUGEN LIEFGEHAD.

     

    Er wordt weleens gezegd – in bepaalde spreuken, door het volk goed gekend trouwens - :

    “ Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel.”

    Het klinkt mooi, ware het niet dat men er in de meeste gevallen gewoonlijk vergeet erbij te zeggen dat :

    a.       Het lang – zéér lang – kan duren voor die waarheid ontdekt wordt.

    b.      Er heel wat uitzonderingen op die spreuk zijn.

    c.       Sommige mensen geloven dolgraag de leugen.

    Voor wat b. betreft bestaat er echt geen twijfel.

    Er zijn religieuze organisaties die hun leugens gewoon door andere vervangen, in de wetenschap dat de laatste leugens de eersten wel zullen bedekken. Er is dus helemaal geen sprake van een achterhalende,  maar verduisterde waarheid, zelfs al beroept diezelfde organisatie zich op de bijbel, als zijnde het onfeilbare woord van god.

    Toch draaien ze er hun handjes niet voor om, en liegen ze dat het zelfs geen naam meer heeft.

    En dan durven ze zelf nog te beweren dat er in hun “heilig boek” duidelijk aangetoond wordt dat god – in hoogsteigen persoon – de leugen haat. Zelfs de leugenaars wacht de eeuwige vernietiging of de tweede dood, naar zijn woord te oordelen.

    *(Psalm 119:163) 163 Leugen heb ik gehaat, en ik blijf ze werkelijk verfoeien. . . .

    *(Openbaring 21:8) 8 Maar wat de lafhartigen betreft en degenen die geen geloof hebben en degenen die walgelijk zijn in hun vuiligheid en moordenaars en hoereerders en degenen die spiritisme beoefenen en afgodendienaars en alle leugenaars, hun deel zal zijn in het meer dat met vuur en zwavel brandt. Dit betekent de tweede dood.”

    Heb ik dus gelachen, ja ? En niet alleen omdat de leugenaars de tweede dood (wat hetzelfde is als de eerste dood)  tegemoet marcheren, maar veeleer omdat de bijbel zelf barstensvol staat met onwaarheden, onmogelijkheden, onjuistheden en regelrechte leugens. En dan zwijgen we nog over de fantastische fantasieën zoals sprekende ezels, sprekende slangen, drijvende bijlbladen, de wereldomvattende zondvloed, de 10 plagen, vuur en hagel van god zelf afkomstig, steden die door geschreeuw invallen en nog veel en veel meer van dat fraais. In feite is er geen boek ter wereld dat meer misleiding, leugen en fictie bevat dan de bijbel, die tot overmaat van ramp nog voor waarheidsgetrouw, wetenschappelijk  verantwoord en heilig wordt aanzien. Niet dus.

    Ze mag een even oneervolle plaats innemen als alle andere “heilige” geschriften.

    Terwijl de archeologie en de wetenschap totaal andere – zeer rationele – verklaringen en weerleggingen te zien geven en de bijbelverhalen, zeer terecht trouwens, de grond inboren – blijven de modale getuigen van jhwh - (want zij zijn de over het algemeen onschuldige, onwetende meeliegende leugenaars) - angstvallig vasthouden aan het ongezonde patroon van vervalste gegevens die hen door hun leiders worden voorgelogen.

    Naar hun jaarverslag te oordelen is er minstens voor de tweede keer op rij een toename te bemerken in het aantal gezalfden. Wat die “gezalfden” betreft, we zullen daar in de loop van ons betoog meer duidelijk-heid over verkrijgen.

    Van +/- 8500  naar 8750  en vervolgens naar 9105  (in 2007) is volledig in strijd met haar leerstellingen.

    Thans zijn er anno 2011….. 11.824

    Sinds het jaar 1935 beweren de getuigen dat het aantal gezalfden kompleet was en dat hun aantal als gevolg van veroudering steeds maar zou afnemen, terwijl de gewone leden steeds maar zouden in aantal toenemen. De lektuur van het wtg. staat boordevol van “bewijzen” daarvoor, waarbij ze zich beroepen op het boek Openbaringen als laatste boek van de bijbel. Het hoeft geen betoog dat ze daarbij een aantal interpretaties van bepaalde teksten gebruiken, enkel en alleen maar om hun totaal onverantwoorde en onbegrijpelijke dogmatiek te verdedigen. Trouwens het boek Openbaringen is geen openbaring maar een van de stomste, onzin vertellend en verstandverduisterend wartaal sprekend boekwerk, dat de mens alleen maar nog dommer probeert te maken. (dan sommigen reeds zijn.)

    Nu  -  in de geest van dit (even stom) maar sluw genootschap – het wtg. – zit het zo in elkaar :

    1.      Toen Jezus stierf, waren er blijkbaar 11 apostelen. Judas vloog eruit (eigenlijk is dit niet correct) omdat hij in overeenstemming met de “vroegere profetiën” een kus op de Jezus zijn wang had gegeven. Hij werd vervangen door Matthias die nog alles moest leren over het apostelschap, wat blijkbaar voor niemand een probleem was. – de opleiding moet bijzonder eenvoudig zijn geweest. Daar kwam dan nog de Paulus bij als nummer 13 – enkele jaren later – terwijl ondertussen de openbare toespraak van Petrus gezorgd had voor nog een aangroei van ongeveer een 3000 tot zelfs 5000 zielen. Dit gebeurde op of omtrent het pinksterfeest. Gods geest of werkzame kracht kwam dus op al die gasten te zitten en daardoor kon er gezegd worden dat ze dus met gods geest gezalfd werden. Volgens het wtg. waren al de eerste christenen (tot +/_ 100 na chr) trouwens allemaal “gezalfden.”

    Dit is natuurlijk een pure gissing, zoniet veeleer  een vergissing, want er is geen mens die kan achterhalen hoe de vork in de steel zit.

    2.      Nog altijd volgens het wtg. kwamen er tot in de 20ste eeuw slechts een heel klein beetje gezalfden bij. De reden was, dat men toen leefde in de periode van “heidense overheersing” en dat de kerk, die toen de scepter zwaaide, zeker geen “gezalfden” kon voortbrengen, gezien die deel uitmaakte van het wereldrijk van valse religie. Allemaal koosnaampjes van het wtg. die iedereen graag in een verkeerd daglicht plaatst. Dus vanaf 100 na tot 1914 kwamen er naar men denkt héél weinig gezalfdjes bij. En toen kwam het licht terug – 1914 en verder. De gezalfden werden met massa’s gedoopt. Tot in 1935,  naar zeggen van de heren uit het bestuur.  En zij, zij alleen konden het weten, want ze waren ook gezalfd. (zeggen ze erbij). De christus kreeg dus toch zijn noodzake-lijke helpers. Uit hun lektuur althans :

    ip-2 hfdst. 15 blz. 222 par. 11 De onvruchtbare vrouw verheugt zich  Hun definitieve aantal van 144.000 bleek halverwege de jaren ’30 bereikt te zijn (Openbaring 14:3). Van toen af lag de nadruk van het predikingswerk niet langer op het bijeenbrengen van de gezalfden

    Er zouden dus nog een klein beetje gezalfden op aarde overblijven – tot na Armageddon.. Zij worden trouwens ook de “kleine kudde” of het “gezalfde overblijfsel” genoemd. En dat heeft zo zijn redenen. De gewone leden van de organisatie moeten immers nog een tijdje leiding ontvangen van die overblijvende gasten, want geen enkele gewone getuige is/blijkt intelligent genoeg om de zakens hier op orde te stellen. Alleen dit overblijfsel kan zorgen dat het paradijs werkelijk op een paradijs trekt, of zal trekken.

    Hoewel dit enkele jaren terug helemaal anders werd geformuleerd.                                                                                                                fm hfdst. 11 blz. 174 par. 21 Aan de engel in Thyatíra

    Terwijl de getrouwe gezalfden nog in het vlees op aarde zijn, behalen zij een geestelijke overwinning op de vijandige wereld en haar goddeloze samenstel van dingen. Voor zulke overwinnaars ligt er echter nog een overwinning in het verschiet, een overwinning die de letterlijke vernietiging van het huidige samenstel van dingen in de „oorlog van de grote dag van God de Almachtige”, te Armageddon, zal betekenen (Openbaring 16:14, 16). Hoe kunnen zij in die overwinning delen? Door middel van een opstanding uit de doden voordat de oorlog begint. …..

     Het is dus een beetje moeilijk te begrijpen : de gezalfden kunnen de overwinning op die goddeloze wereld behalen door middel van een opstanding uit de doden – voordat Armageddon begint. En toch zullen diezelfde gezalfden nog op aarde zijn om de boel te beredderen, na die oorlog van god.. Je moet echt met meer dan gewone olie gezalfd zijn om zoiets te begrijpen.

    1. Nu is het zo dat die oorlog van god – armageddon dus -  reeds in 1975 moest gekomen zijn. De gehele bereikbare wereld werd ervan in kennis gesteld dat zij die zich niet tot de organisatie bekeerden eraan zouden moeten geloven. En ja, of liever, neen, god heeft die oorlog nog een beetje uitgesteld tot nader bericht. Alle profetiën die in Mattheus 24 en 25 stonden vermeld zouden in vervulling zijn gegaan, de legers zouden zich tegen god en zijn ‘gezalfde bij uitstek’ (Jezus in zijn koninklijke hemelse positie) hebben verzameld en de engelen zouden die gehele aardse troep in de pan hakken. Dat moet dan wel een reusachtige pan zijn, gezien de aardse legers nogal wat doen om sterk in aantal en met gesofistikeerde wapens ten strijde te trekken. En zo ging 1975 voorbij en werd er verder over gezwegen – zoals jhwh’s getuigen ten andere altijd doen, gezien ze toch bang genoeg blijven om uit te zien naar die – toch wel eens een keer komende – oorlog. Het wtg. zorgt ervoor dat het vuurtje van de angst niet uitdooft, zodat alle getuigen stilletjes blijven voortsudderen.  Vroeger – voor 1975  zei men dat ‘dit geslacht niet zou voorbijgaan voordat al deze dingen zouden geschieden’. Daarmee doelde men op de goddeloze wereld die zou zien hoe de profetiën uit Mattheus zouden gebeuren. Dit geslacht waren dus de goddelozen. En dit bleef een beetje zo, zelfs al moest het besturend lichaam van de organisatie schoorvoetend toegeven dat alle leden teveel verwachtten van gods ingrijpen. Naar hun zeggen hadden zij dit eigenlijk nooit gezegd, terwijl ze de gehele meute getuigen toch hadden doen bekendmaken dat 1975 het einde zou zijn.
    2. Maar in de jaren 1980 moest men noodgedwongen een nieuwe definitie uitvinden voor “geslacht”. Dit geslacht bestond sinds 1914 en zou al de dingen meemaken. Aangezien dit geslacht op haar einde liep en er helemaal niets was gebeurd dat op een hemels ingrijpen geleek, moest men een poging doen om niet meer van een 1914 geslacht te spreken, maar van een “generatie” die alleen maar bekend was met de toestanden sinds 1914. Het onzichtbare hemelse koninkrijk bleek ook samen met die eerste wereldoorlog te zijn geïnstalleerd en satan was wis en zeker uit de hemel en naar de aarde gebonjourd waardoor alle aardse weeën konden aanvangen. Dus ging het wtg. met de moed der wanhoop een wachttoren opstellen die het verschil verklaarde door te wijzen op een hernieuwd licht vanuit de hemelse sferen om heel die wirwar te gaan uitleggen. Geen kat die duidelijk begreep wat er gaande was, laat staan dat een getuige het begreep.

    Doe dus zelf ook maar niet al teveel moeite. Gelukkig voor het bestuur, dat de getuigen niet al teveel nadenken. Dit mag ten andere niet. Een getuige die nadenkt over bijbelse leringen is op zich al zéér verdacht. Geloven in de leer der getuigen is niet alleen datgene wat mag, maar veeleer moét.

    1. En nu – het moést ervan komen – 15.02.08 de wachttoren – is er weer een zeer helder licht. Het zoveelste, maar dit keer een halogeenlicht met lange levensduur. Oogverblindend en wellicht ook wel geestverblindend. Het “geslacht” waarvan destijds sprake zou niet meer slaan op alle mensen op aarde, maar wis en zeker op de “kleine kudde overgeblevenen” oftewel het “gezalfde overblijfsel”. Dit vindt natuurlijk zijn oorzaak in het feit dat die overgeblevenen maar niet willen doodgaan en dat er zelfs nog bijkomen. Tot daar dan voor wat al dan niet goddeloze generaties of geslachten of gezalfden betreft.

    Maar nu moeten we nog weten hoe iemand ertoe gebracht wordt zichzelf als een gezalfde te beschouwen. Is het een roeping ? Is het onder invloed van bepaalde leringen ? Is het een hersenschim ? Of is het gewoon omdat het nieuwe licht veel te fel schijnt ? Merk op dat een leugentje, meer of minder, ook niet zo belangrijk is. We gaan even een eindje terug in de geschiedenis van de israëlieten.

    In bijbelse tijden was een gezalfde, een persoon die door een profeet of hogepriester met olie werd over-goten in de naam van jhwh, waardoor hij dan – zot genoeg -  werd beschouwd als een door god met zijn geest gezalfde of begiftigde  uitverkorene. Het begrip “gezalfde” krijgt de bekendste betekenis bij de installatie van Davids koningschap die – in het hebreeuws – de “messias” was geworden. In het grieks: “De christos.”

    Het woord christus heeft dus helemaal niets te zien met gekruisigd worden of zoiets. Alle israëlietische of judese koningen waren trouwens feitelijke messiassen of christussen. Door  god himself gezalfd.

    Onder invloed van de joodse leer dacht de joodse bevolking in de jaren kort  vóór en na christus’ tijdrekening dat er een nieuwe messias zou opstaan om het volk van ellende en van hun vijanden te bevrijden. Want ellende, samen met vijanden, was er in overvloed, wat het verlangen naar een verlos-sende koning uit David’s geslachtslijn sterk stimuleerde. Wie waren die vijanden ?

    1. De Herodiaanse koningen waaronder Herodes de Grote, die groot was in het vermoorden en martelen van zijn tegenstanders, al dan niet familieleden. Herodes mocht dan al koning zijn, de joden konden hem niet erkennen als zodanig, gezien hij niet afstamde van de Davidische geslachtslijn. Hij was trouwens een edomiet die de joden liever dood dan levend zagen.
    2. De Romeinen die het rijk al een hele tijd overheersten . die konden al helemaal geen koning leveren.
    3. De diverse sekten die hen voor hun wagentjes spanden om, hun niet altijd zo nobele, doelstel-lingen te bereiken.

    Het is dan ook helemaal niet te verwonderen dat er sinds +/- 50 vóór tot zelfs na de eerste eeuw een aantal zogezegde “messiassen” tevoorschijn kwamen om het volk tot opstand aan te sporen en ze van a, b en c te verlossen. (om nadien misschien wel zelf het koningschap op te eisen.) Hoe dan ook, in die tijd werd er helemaal niet gelachen, want de romeinen samen met huurtroepen en met de herodiaanse troepen sloegen elke opstand medogenloos neer. Naar hartelust werd er dan ook gekruisigd – een paar duizend man soms in één keer (enkele jaren vóór christus) en als voorbeeld voor de kijkers. De beulen hadden in die tijd werk genoeg.

    Enfin, het verhaal gaat verder, met Jezus, met zijn apostelen, met Paulus en tenslotte ook om te eindigen met de Openbaringen van Johannes.

    Enorm veel dingen die de Jezus zogezegd zou kunnen gedaan hebben werden slechts op zijn vroegst 38/40  jaar na zijn veronderstelde dood op schrift gezet, om door het wtg. thans geïnterpreteerd en op henzelf van toepassing gebracht te worden. Bvb Mattheus 24 waarbij ze (het WTG) zweren zelf de getrouwe slaaf te zijn.

    (Mattheüs 24:45-47) 45 Wie is werkelijk de getrouwe en beleidvolle slaaf, die door zijn meester over diens huisknechten is aangesteld om hun te rechter tijd hun voedsel te geven? 46 Gelukkig is die slaaf wanneer zijn meester hem bij zijn aankomst daarmee bezig vindt! 47 Voorwaar, ik zeg U: Hij zal hem aanstellen over al zijn bezittingen.

    Dit was een vraag die het wtg. voor zichzelf met “wij zijn dat” beantwoordde.

    Ge moet maar durven en het anderen kunnen wijsmaken. Zij hebben de daad bij het woord gevoegd en hebben zich ondertussen alle bezittingen van de gehele organisatie toegeeigend. (enkele 10t. milliarden dollars waard.) Maar zoals gezegd op een leugentje meer of minder, samen met een beetje bedrog komt het niet aan. Kassa – kassa – dat gaat voor.

    Nu zouden er – volgens Openbaringen – in totaal 144.000 gezalfden zijn die allemaal een hemelse bestemming verwachten, om samen met christus over de aarde te regeren. Om te bewijzen dat ze bij die speciale elite behoren vieren zij het jaarlijkse paschafeest – de herinnering aan christus’ dood – op een even speciale wijze. Er worden symbolen uitgereikt, met name brood en wijn, en wie daarvan neemt is een gezalfde. Het kan niet duidelijker. Dit knabbeltje ongezuurd brood en het slokje échte wijn maakt duidelijk dat zo iemand een bestemming heeft die in de hemel ligt en niet op aarde. De doden weten blijkbaar toch iets. En meer hoeft dit niet te zijn. Geen diploma van om het even wat is vereist, geen bekwaamheidsproef  is nodig, geen onderzoek naar verstandelijke vermogens, niets anders dan van het brood en de wijn proeven. Voila,  klaar is de “gezalfde” om naar hemelse sferen op te stijgen, met dien verstande natuurlijk dat hij er al een héél stuk in “verblijft”. ( in zijn wens- en dagdromen.) Die menselijke geest toch hé.!!

    En zo zou dat gaan tot in 1935 – aantal compleet – en nu zijn er potverdorie, verdomd nog aan toe, toch wel een aantal bijgekomen zeker ? Dus moet er naar een uitleg gezocht worden die reeds hierboven werd vermeld. Het besturend lichaam zit met de handen in het haar, ze publiceren een, met nieuw licht gepaard gaande, oplossing  en ze wachten af. Het zal er bij de overgrote meerderheid der modale getuigen, toch ingaan als niet-ongezuurde  boterkoekjes en goedkope wijn. Ze geloven toch om het even wat.

    Dit alles heeft voor gevolg dat er momenteel meer dan10.000 gasten rondlopen die denken dat ze gods geest in buitengewone mate bezitten, terwijl 99% van hen geen enkele inbreng heeft in het reilen en zeilen van het bestuur der getuigen.

    Als we ervan uitgaan dat er in het besturend lichaam een 10 tal van die kerels zitten ( zelfs minder) die de lakens uitdelen, dan zijn er 11.824 die geen vinger in de pap mogen steken. Ze mogen dan al gezalfd zijn met gods geest, zodat ze meer dan gewone kennis zouden bezitten, toch mogen ze alleen maar jaarlijks eens brood en wijn nemen en voor de rest hun bek houden.

    Wat het geheel nog droeviger maakt is dat men nu de getuigen wil wijsmaken dat die gasten straks nog een tijdje op aarde (na Armageddon) zullen blijven om de boel te beredderen. De aarde moet geparadi-seerd worden en alleen zij kunnen dat doen. Alle andere getuigen zijn niet slim genoeg om ook iets te presteren. Dwz. dat er nu 7 millioen mensen die getuigen genoemd worden zich moeten laten leiden door een tiental bedriegers die zoals duidelijk is getoond de “leugen liefhebben” (en natuurlijk ook de financiële en materiele voordelen die met dit bedrog gepaard gaan.)

    De andere “gezalfden” (11.824 min degenen die voor Armageddon reeds naar de hemel verhuisd zijn) zullen straks wel iets te zeggen hebben – zeggen ze.

    Arme getuigen, om zich zomaar voortdurend te laten om de tuin leiden.

    Het jammere aan die organisatie bestaat erin dat er tussen de modale getuigen prachtmensen zitten die echter hun bekwaamheden alleen maar dienstig maken voor hun gemeente. Anderen zijn echte fanatiekers. Gevaarlijke mensen die familiebanden verscheuren, die echtscheidingen in de hand werken bij verdeelde gezinnen, en die er zelf niet voor terugdeinzen om evengrote leugens op te dissen als hun besturende maffia – de “Cosa Nostra” van Newyork.

    Eens temeer wordt bewezen dat geloven veel meer is dan alleen maar geloven. Ook voor zulke mensen geldt de regel dat “het doel de  middelen heiligt”. – god kent ongetwijfeld ook hier, zoals bij de kruistochten en tijdens de inquisitie, de zijnen.

    Om te besluiten kunnen we dus wel zeggen :

    “al is de leugen nog zo snel – de nieuwe leugen achterhaalt haar wel” -

    En beste mensen, ge moogt geloven dat dit laatste niet gelogen is.

    Groetjes.

    Vlamme.

    NB.                 Een 15 jaar geleden schreeuwde het wtg. van de daken dat er zeker geen gezalfden (= deelnemers van de symbolen ) meer zouden bijkomen, gezien sinds 1935 hun aantal compleet bleek te zijn. Als een door gods geleide organisatie bleken ze nog niet weinig verkeerd te zijn. Was het nu het wtg. of was het gods geest die zich vergisten – of wellicht alle twee ?

    w97 1/5 blz. 21 par. 12 Boodschappers van goddelijke vrede gelukkig verklaard.

    12 Met het verstrijken van de jaren nam het Israël Gods in aantal toe tot de jaren ’30, toen het bijeenvergaderen van de overgeblevenen van de gezalfden zijn voltooiing naderde.

    Ja, de grote schare ging ijverig aan de slag in Gods dienst. Als gevolg daarvan werd het getuigeniswerk, toen het aantal gezalfden na 1935 begon af te nemen, door deze getrouwe metgezellen met nog meer stuwkracht voortgezet.

     

    w91 1/8 blz. 11 par. 13 ’Het licht is in de wereld gekomen’

    Sinds 1919 is het bijeenvergaderen van de resterende gezalfden voortgegaan en heeft zijn voltooiing bereikt. In het bijzonder vanaf 1935 is Jezus de mensheid aan het verdelen in „de schapen” die ’het koninkrijk zullen beërven dat voor hen is bereid’, en „de bokken” die zullen „heengaan in de eeuwige afsnijding”. — Mattheüs 25:31-34, 41, 46.

     

    w99 1/2 blz. 18 Onze schat in aarden vaten.

    „Zie! een grote schare”

    17 Op een van 30 mei tot 3 juni 1935 in Washington D.C. (VS) gehouden congres hield broeder Rutherford een gedenkwaardige lezing getiteld „De grote schare”. …Deze groep, „die niemand tellen kon”, zou verschijnen als de verzegeling van de 144.000 van het geestelijke Israël haar voltooiing naderde. ..Ook dezen zouden geloof oefenen in de loskopende kracht van „het bloed van het Lam”, Jezus, en heilige dienst verrichten in Jehovah’s tempelregeling voor aanbidding.

    19 Het bericht in het 1939 Year Book of Jehovah’s Witnesses verklaarde: „De gezalfde volgelingen van Christus Jezus die zich thans op aarde bevinden, zijn gering in aantal en zij zullen nooit in aantal toenemen. …Zij worden in de Schrift aangeduid als ’het overblijfsel’ van de nakomelingen van Sion, Gods organisatie (Opb. 12:17).

     

    w99 1/2 blz. 19 Onze schat in aarden vaten ……Geen personen meer toegevoegd!”Op een Gileadgraduatie in 1970 sprak Frederick Franz, destijds vice-president van het Wachttorengenootschap, tot de leerlingen over de mogelijkheid dat zij, die allen andere schapen met een aardse hoop waren, iemand zouden kunnen dopen die wellicht zou beweren tot het gezalfde overblijfsel te behoren. Zou dit kunnen gebeuren? Welnu, hij zette uiteen dat Johannes de Doper tot de andere schapen behoorde, en Jezus en sommige van de apostelen doopte. Vervolgens vroeg hij of er nog steeds een oproep bestond om nog meer leden van het overblijfsel bijeen te vergaderen. „Nee, er worden geen personen meer toegevoegd!” zei hij. „Die oproep eindigde destijds tussen 1931 en 1935! Er worden geen personen meer toegevoegd. Wie zijn dan de enkele pasverbondenen die van de Gedachtenissymbolen gebruiken? Als zij tot het overblijfsel behoren, zijn het vervangers! Het zijn geen personen die aan de rijen van de gezalfden worden toegevoegd, maar vervangers voor degenen die wellicht zijn afgevallen.”

    Zouden de opstellers en schrijvers van die stomme verhaaltjes niet beter werk gaan verrichten dat de maatschappij ten nutte komt in plaats van de wtg aandeelhouders?

    Bvb: treinbestuurder –timmerman – politieman – atheïst – postbode – schoenmaker, enz

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    12-08-2012, 14:05 geschreven door vlamme  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    22-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BINNENKORT GEEN LIJDEN MEER

     BINNENKORT GEEN LIJDEN MEER.

     

    Traktaat van het WTG nr. T-27-o (enkele jaren terug.)

     

    Wanneer jehovahs getuigen van deur tot deur gaan, en zoals gewoonlijk, niet zoveel gehoor vinden, lukt het hen meestal om nog vlug een traktaatje in de handen van de bewoner te stoppen, zodat hij:

    “nog eventjes op zijn gemak de “waarheid” kan lezen, samen met de prachtige beloftes die er (alleen) voor mensen van goede wil zijn weggelegd.”

    Let er op dat dit een traktaat is dat alléén voor mensen van goede tot zéér goede wil is bestemd. De ande-ren die ongevoelig zijn voor de erin vervatte “prachtige boodschap” mogen vergeten straks op enigerlei wijze ook maar een blik van goedkeuring zijner almachtige te ontvangen. Het is duidelijk dat zulk iemand absoluut niet in aanmerking komt de gunsten van het WTG (het ergste), noch van god zelf te genieten.

    Paragraaf nr 1 zegt dat het lijden in de afgelopen 100 jaar nog nooit zo erg is geweest. In eerste opzicht – en oppervlakkig gezien -  lijkt dit een grote waarheid te zijn. Schijn bedriegt echter.

    Er is inderdaad overvloedig veel ellende in sommige werelddelen, er is veel lijden en er gebeuren gruwelijke dingen.

    Toch is die paragraaf niet juist en strooit ze zand in de ogen van de lezers. Wil men immers vergelijken met 100 of meer jaar geleden, dan moet men over een aantal factoren beschikken die, laat het ons correct zeggen, mathematisch juiste gegevens verschaffen en logisch te verantwoorden zijn.

    Enige toelichting :

    Er zijn nu ruim 7 milliard mensen op aarde……….anno 2.012 juni.

    In 1900 waren er met moeite 1,5 miljard…

    Dit betekent dat er nu 4,6 keer meer mensen leven ……… ……..bijgevolg :

                Is de misdaad 4,6 keer groter            ?                      neen.

                Zijn er 4,6 keer meer aardbevingen ?            neen.

    Alle sinds mensengeheugenis opgetekende aardbevingen tonen aan dat er thans helemaal geen toename is van aardbevingen of vulkaanuitbarstingen. In verhouding waren er vroeger zelfs meer doden dan nu. – veel meer zelfs.

                Waren de levensomstandigheden vroeger zoveel beter dan nu ?                 neen.

    Ze waren véél en véél slechter. Wil iemand van ons terugkeren naar de middeleeuwen ? Of wil iemand terug naar de jaren 1850 of vroeger ?

    Lees even alleen maar de “Geschiedenis van Vlaanderen” en na een aantal bladzijden zal snel blijken dat  die leefomstandigheden van destijds niet zo benijdenswaardig waren.. Het leven was destijds erbarmelijk, er was bijna geen onderricht en het leven was nogal kort.

                Waren er vroeger dan zoveel sociale voorzieningen ?   neen. – zelfs geen. Kinderen hadden zelfs geen jeugd en moesten werken vanaf hun 10de jaar. – katoenspinnerijen en kolenmijnen.

    Bijgevolg :……

    In plaats van drukkerijen zou het Wachttorengenootschap er wellicht beter aan doen om klinieken en opvangtehuizen voor ouderen te bouwen. Vandaag de dag worden de kerken bekritiseerd tot tegen de grond, terwijl zij het toch zijn die scholen en hospitalen hebben opgericht. Weliswaar met ons geld en met bijbedoelingen, maar er is toch een degelijk onderricht en genezing of behandeling uit voortgekomen.(misschien wel met bijbedoelingen de bevolking rooms katholiek te houden.)

    Toegegeven, de kerken doen verkeerde dingen, hebben wereldlijke en in alle opzichten tevéél macht en ze onderwijzen vals-religieuse praktijken…..maar ze doen ook goede werken.

    Ze leggen zelfs – in bepaalde omstandigheden dan – de nadruk op het “mens-zijn”  in plaats van te prediken over Abraham, Noach en het belang van vervlogen oude mythes en oude testamenten.

    Een ander punt is dat van de berichtgeving.

    In vroegere tijden was er geen of praktisch geen berichtgeving. Er bestond geen telefoon, geen radio, geen internet, geen Gsm gedoe, geen informatie, kortom er bestond geen communicatie.

    Als er vandaag een moord gebeurt in Alaska, dan weet men dezelfde dag nog in China en in Pätagonie wat er gaande is.

    Als er in vroegere tijden 120.000 en veel meer chinezen verdronken door overstromingen van de Yang tse rivier, dan wist men er in Vlaanderen niets van, en zelfs de meeste chinezen wisten zelf nog niet waar die rivier stroomde, of dat ze bestond zelfs. Als er nu vijf verdrinken springt het wt.genootschap erbij om gewag te maken van de verschrikkelijke rampen die het mensdom treffen. Het klinkt als een hoopvol stemmende gebeurtenis in hun hoofd, waarbij ze denken dat gods oordeel steeds maar dichterbij komt.

    Alleen oa.de grote joodse oorlogen werden vroeger in bijbelse kronieken bijgehouden, meestal dan nog onbetrouwbaar en cijfermatig niet zo korrekt.  Zelfs helemaal vervalst en niet historisch zuiver.

    (zie bvb de cijfers in de boeken van Samuel-Koningen en Kronieken in bijbelse tijden, waar cijfers in staan om van te duizelen…er staan aantallen in te lezen die gewoon belachelijk en onmogelijk zijn. Je komt gauw aan bijna drie millioen dode kanaanieten – filistijnen – moabieten – amalekieten - en andere, die dan nog door “gods uitverkoren volk” en met zijn goedkeuring én bevel afgeslacht werden.)

    Het is echter zo dat,…. als je als een goeie getuige van die organisatie daaraan durft twijfelen (aan de correktheid van die cijfers)... je naam nogal snel op de verdoemlijst komt te staan, eventueel niet de lijst van god zelf, maar voornamelijk op die van het genootschap dat in jouw een gevaar ziet voor andere getuigen. (ze zouden óók de echte waarheid kunnen leren kennen – die nogal verschillend is van de doctrines van het genootschap.)

    Misschien nog één vraagje : “wat doet god om het lijden van de mensheid te verzachten ?”  Hij doet niets – geen vel – geen jota – nada … ……maar straks wel (het zal wel)………… staat er toch in dit traktaat. jaja straks.

    Het lijden van tegenwoordig, in arme landen, is dus volgens de organisatie een te verwaarlozen gegeven, een voorbijgaand akkefietje dat straks zelfs helemaal vergeten zal zijn als die miljarden een opstanding zullen krijgen. Over wat moeten we nu eigenlijk nog klagen ?

    We moeten daarom even paragraaf 2 lezen.

    In Psalm 37 : 10-11 staat er niet alleen “de goddeloze zal er niet meer zijn………”

    De psalm begint echter met de woorden : “nog maar een korte tijd en de goddeloze zal er niet meer zijn………..”

    Deze psalm is 3.000 jaar oud en dus helemaal waardeloos, want die “korte” tijd is 3.000 jaar geleden en de goddelozen zijn er nog altijd. Ttz : de mensheid, die door het genootschap als goddeloos wordt beschouwd – de “niet getuigen” dus, ook diegenen die het traktaat hebben geweigerd te lezen.

    Trouwens ook de apostelen in de eerste eeuw waren de verwachting toegedaan dat er héél spoedig een nieuwe aarde zou komen – Petrus zegt bvb “het einde van alle dingen is nabijgekomen”..(o.a)

    (1 Petrus 4:7) 7 Doch het einde van alle dingen is nabij gekomen . . .

    Mensen grijpen nu eenmaal altijd naar in de toekomst liggende mooie hoopvolle verwachtingen waardoor ze de realiteit niet zien of zelfs ontkennen. Wishfull Thinking en imaginaire hoop.

    Maar het moedwillig weglaten van die openingszin – zie hierboven - in Psalm 37. getuigt van de onbetrouwbaarheid van dit genootschap. Ze weten immers maar al te goed dat de mensheid die verstandiger is geworden dan vroeger, de vraag zou stellen : “wat is dit nu eigenlijk met die korte tijd ?”

    Paragraaf  3 en verder spreekt over de komst van het paradijs, eeuwig leven en een opstanding.  Mensen lief, weet u wat het betekent : een opstanding ?

    Om even de chronologie van het genootschap te gebruiken, kunnen we het volgende rekenen….2370 voor christus was er de zondvloed[1]……..we leven nu in 2.012……dit betekent  ruim 4.382 jaar. Bij een bevolkingstoename van 1 procent, sinds die tijd, met 6 personen, zou het aantal “opstaanden uit de dood”, zó groot zijn dat men wel 100 aardbollen kan vullen – zelfs al valt de helft weg wegens slecht karakter, onberouwvol zijnde zondaars, en/of overmatig onvolmaakt zijnd.

    Daar heeft het wachttorenbestuur met haar door god uitverkoren gezalfden geen rekening mee gehouden. De mening dat zij helemaal geen rekenkundig vermogen hebben begint steeds meer veld te winnen. Het kan ook moeilijk anders, want wie enige wetenschappelijke vorming heeft, wordt of blijft geen wtg.lid. Ttz. er is geen, of nauwelijks een wetenschappelijk potentieel in de organisatie van de getuigen, waardoor we kunnen besluiten – of zouden kunnen besluiten -  dat ze gewoon maar op papier zetten wat mensen graag zouden geloven ….hun overledenen terug zien (??) ..De feiten worden gewoon achtergehouden of opzij geschoven als zijnde “details waar men niet over hoeft te struikelen.”

    Nu even terzake…..

    -          waarom is het lijden begonnen ?

    -          omdat Adam en Eva door god werden beproefd ? wat is het nut daarvan en waarvoor ?

    -          omdat god toeliet dat de satan de mensen het leven zuur maakt ? welk nut heeft dit allemaal als men toch sterft en een opstanding krijgt ?

    -          omdat god de onvolmaakte mens zijn gang laat gaan ? dan kan het lijden hem in feite niet veel schelen.

    -          Omdat god niet zeker was van zijn schepping ? dat zal wel het geval zijn geweest.

    -          Omdat mensen onvolmaakt zijn geworden door de zondeval ? hadden Adam en Eva misschien reeds die onvolmaakte karaktertrekken in hun DNA aanwezig bij hun creatie ?

    -          Omdat er misschien helemaal geen schepper is ? – of misschien niet almachtig ?

    -          Omdat het kwaad reeds voor Adam en Eva bestond.

    Dan ook nog dit : wie heeft het recht om te regeren ?

    Welnu, niemand zal ontkennen dat god – indien bestaand - , als schepper, het recht heeft om over de aarde en de rest te heersen[2]….. Maar waarom begint hij er dan niet aan ? Moet de mens nog een beetje afzien ?..Geen enkele vader laat zijn kinderen afzien of in de ellende zitten ……de almachtige wel blijkbaar. Hij is dus medeplichtig en te veroordelen wegens “schuldig verzuim.”.

    Is het lijden dus bijna voorbij ?.....er zijn absoluut geen bewijzen dat er een hogere macht aan het werk is om de mensheid te genezen van haar huidige kwalen…..maar toch zijn er lichtpunten, en daar zijn dan dus wél bewijzen voor… de wetenschap namelijk.

    Alleen de wetenschap, met haar toenemende kennis over allerlei zaken, zorgt ervoor dat de levensomstandigheden van de mens verbeteren. Alles gaat echter niet zo vlot….er is nog veel te doen, maar het is dank zij de wetenschap dat de mens minder lijdt, dat hij langer leeft, dat er sociale voorzieningen en medische middelen bestaan die het bestaan veraangenamen. (in te weinig delen van de wereld)

    En dat doet ze zonder wonderen, zonder mysteries, zonder goddelijk ingrijpen……maar ze doet toch iets.[3]

    Misschien is veel van wat er gebeurt verkeerd, want volgens het genootschap ligt “de gehele wereld in de macht van de goddeloze” en heeft héél die wetenschappelijke wereld niets dan slechte bedoelingen.

    Ik kies toch wel voor de vooruitgang tot spijt van de bende struikrovers in New York, die blijkbaar ook graag van die “verkeerde vooruitgang” meeprofiteert..( van satans voorzieningen dus.)

    Het bestaan van een alles-zaligmakende heiland komt daarmee wel ietwat op de helling te staan.

     

    De laatste paragraaf van het traktaat nr 6 dus benadrukt op een gluiperige wijze dat alleen de echte getuigen de laatste proef “Armaggedon” – de grote oorlog van god - zullen overleven, want……

    -          alleen zij bezitten de ware en juiste kennis..nauwkeurige kennis dus.

    -          Alleen zij prediken het komende koninkrijk van Jezus.

    -          Alleen zij behoren tot de oprechten die de aarde gaan beerven.

    Wij zouden eerder het volgende willen benadrukken :

    -          als er één volk is dat minder of niets van de bijbel en haar achtergrond kent zijn het de getuigen. – ze worden het ook niet geleerd, integendeel.

    -          Als er één volk rondloopt dat geen kennis heeft van geschiedenis, wetenschap, politiek of wereldgebeuren dan zijn het de getuigen. Zij zien alles wat er gebeurt als een vervulling van profetieen…doemdenkende letterknechten dus.

    -          Als er een volk is dat zich als schapen laat scheren, dan zijn het de getuigen….ze maken graag de organisatie nog rijker dan ze reeds is….en dit betekent niet weinig.

    Wat verklaart dan enigszins het relatieve succes van deze sekte ?

    Welnu, daar is maar één antwoord op : de angst voor het onbekende.

    Wat gebeurt er met mij als ik doodga ?? Er moet toch ergens een schepper zijn, of iets wat we niet kunnen omschrijven ? Zeker, er kan iets zijn, maar het is totaal verkeerd om angst te hebben van dat iets wat je niet kan omschrijven en/of zelfs niet als bestaand kan aantonen.

    Mensen hebben graag leiding, dat bevrijdt hen van een bepaalde eigen verantwoordelijkheid. Ze worden wijsgemaakt dat ze er allemaal niet zo moeten mee “inzitten”, want de leiding heeft al de wijsheid in pacht. Dus moet je niet teveel nadenken, alles is nauwkeurig uitgekiend en de bijbel – die zij beter dan wie ook kennen – geeft op alles een antwoord. Flink gelogen natuurlijk.

    Sta dus je verantwoordelijkheid als mens aan hen af, denk niet teveel op eigen initiatief na, en geloof met een gerust hart alles wat het genootschap je voorhoudt……je zit op rozen dus. (met doornen erbij > let dus op waar je je neerzet.)

    Keer de wereld maar met een gerust hart de rug toe en besef dat al haar inspanningen gedoemd zijn om te mislukken, gezien de gehele wereld in de macht van de satan ligt.

    Wat een misleidende uitdrukkingen.

    Je krijgt, van het op het meest angstaanjagende een duidelijk antwoord……”er is voor alle goede mensen een opstanding”. Die goede mensen, wel te verstaan, dat zijn dan enkel en alleen de getuigen van jehovah en degenen die een bijbelstudie van hen krijgen, en al de rest die de wereld bevolkt, is als ongedierte …. …..zie de wachttorenlektuur.

    Je gaat dus naar hun vergaderingen, je gaat in de velddienst, je leest een beetje in de bijbel en vooral in de lektuur die deze organisatie als heiligmakend bestempelt[4]  en je hebt in feite geen andere verantwoordelijkheden meer.

    Het wachttorengenootschap is de weg de waarheid en het leven……doen ze je geloven.

    Dat de bijbel een totaal onduidelijk beeld geeft van de geschiedenis,  dat ze tal van onjuistheden bevat, en dat ze zelfs doorspekt is met bloedvergieten, op gods bevel of met zijn blijde instemming, wordt gewoon van tafel geveegd door te beweren dat we niet in gods wijsheid moeten proberen te treden.

    Gods wegen zijn op dit moment ondoorgrondelijk en niet na te speuren.

    Toch wordt diezelfde god als een personifikatie van liefde, wijsheid, rechtvaardigheid en macht beschouwd. En wat meer is : je moet niet alles willen weten, je moet niet altijd maar nadenken over die kwesties, want het genootschap doet dat voor jou.

    Wanneer je dus een getuige wordt, of overweegt er een te worden….gooi dan alvast je hersenen in de afvalbak aangezien je die op geen enkele wijze meer nodig hebt.

     

    Vlamme      20.07.12

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .



    [1]  Volgens het genootschap is die vloed wereldomvattend geweest, met totale vernietiging van al wat leeft, behoudens de in de ark van noach geredde mensen en dieren. Volgens wetenschappers kan er nooit een wereldomvattende vloed zijn geweest, alleen wél in de toendertijd gekende wereld, en dan nog niet op de gestelde datums van het wachttorengenootschap.

    [2] In de veronderstelling dat de god, zoals hij in de bijbel beschreven staat, wel degelijk bestaat.

    [3] Dank zij het feit dat er een soort van “verlichting” bestaat wordt de slavenhandel bestreden. Dank zij de religies, werd de slavenhandel getolereerd, want men kon in de bijbel overvloedig veel aanwijzingen vinden dat het slavenhouden zeker toegelaten was. Dit heeft het leven gekost aan millioenen mensen, en het heeft honderden millioenen anderen ongelukkig gemaakt.

    [4] Dat die lektuur af en toe een wijziging aanbrengt, wordt op een verbloemde manier gedaan – eigenlijk op een huichelachtige manier – maar o wee, de getuige die het aandurft te twijfelen aan hun dogma’s.

    Hij wordt subiet beschouwd als een werelds denkend mens, zelfs als een instrument waarvan satan zich bedient om twijfel in de gelederen te zaaien, en het is dus goed om zo iemand buiten te gooien. Hij wordt dus een “afvallige”

    Twijfelen mag niet, kan niet en is écht uit den boze.

    22-08-2012, 11:06 geschreven door vlamme  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    30-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BETROUWBAARHEID VAN DE BIJBEL

    DE BETROUWBAARHEID  VAN  DE  BIJBEL .

     

    Ref : Ontwaakt van november 2.007 – uitgave van Jehovah getuigen.

    Blz. 3 begint goed. Ze haalt een bijbelse tekst aan die zogezegd afkomstig zou zijn van de wijze koning Salomo.

    (Spreuken 14:15) 15 Iedereen die onervaren is, hecht geloof aan elk woord, maar de schrandere geeft acht op zijn schreden.

    Een andere vertaling zegt :

    “ wie onnozel is, hecht aan ieder woord geloof, wie verstandig is, let op elke stap.”

    Daar heb je het dus reeds : je moet niet alles geloven wat men je probeert wijs te maken.

    En inderdaad. ..Om te beginnen kunnen we ons afvragen of die fameuze koning wel een wijs man was.

    Naar een bijbelschrijver zegt was Salomo in het “bezit” van 700 vrouwen en 300 bijvrouwen.

    Die schrijver[1] overdreef ongetwijfeld schromelijk -  in de eerste plaats -  want in het gehele paleisje van Salomo was er zelfs geen plaats voor een tiende ervan.( 70 + 30 vrouwen.)

    In de tweede plaats getuigt het helemaal niet van wijsheid om zo’n aantal vrouwen om zich heen te hebben. Zelfs voor de vrouwen was het zeer vernederend om slechts als een klein radertje mee te moeten draaien naar de wensen van een vrouwengek. We spreken dan nog niet van een beurtrol voor meer intieme aangelegenheden. De vrouwen zelf hadden er waarschijnlijk geen lust naartoe.

    Bovendien had Salomo nogal een groot aantal paarden, die destijds ook een instrument in de oorlog-voering waren. Dit was ook al niet wijs want god had gezegd dat hij hen zou beschermen. Hij had dus niet veel paarden nodig.

    Verder bouwde hij naar het schijnt een gigantische tempel en een paleis voor hem en zijn vrouwen, ten koste van veel slavenarbeid. Ook dit wordt in de bijbel verheerlijkt, wat dan weer god niet van zijn beste kant laat zien. En om geheel nu even af te ronden, bleek dat hij eigenlijk een hardvochtig despoot was die mensen – zijn eigen volk -  een slavenjuk oplegde waardoor het koninkrijk subiet na zijn dood in tweeën verdeeld werd. De 10 stammen waren nu Israël en de twee andere waren Juda. Het volk kwam dus in opstand,  waardoor de capaciteiten van die zogezegde wijze koning eigenlijk een koning onwaardig bleken en dus ferm ingedeukt werden. Allez-lu-ja.

    Als wij dat dan een deel van de betrouwbaarheid van de bijbel moeten noemen, dan moeten we toch een beetje bedenkingen hieromtrent maken. Toch probeert het wtg. te “bewijzen” dat de bijbel als het woord van de allerhoogste echt een kunstwerk van betrouwbaarheid is. We hebben nog niet kunnen achterhalen of ze ons proberen voor de gek te houden of dat ze het zelf als een grap beschouwen.

    We stappen dus naar blz 4 waar staat dat het boek uniek is. Ja dat zal wel, wanneer je het woordje “uniek” in een zeer brede context kan plaatsen.

    Naar het wtg. beweert zouden er ruim 4,7 milliard bijbels gedrukt geweest zijn. Dat alleen maakt de bb. reeds tot iets unieks. Maar tussen een bb. op je schouw geplaatst hebben, op een mooi tafeltje of piede-stalleke in de hall, zodat iedereen kan zien dat je een bb.  hebt betekent nog niet dat je er ook in leest of wegwijs bent in de erin geboden materie.

    Trouwens, wordt er wel in de bb. gelezen? Wordt de inhoud wel enigszins begrepen ?  En …is de inhoud wel te begrijpen ?  Zijn de erin vermelde gegevens korrekt ?  Als je gelovig bent en er reeds van uitgaat dat de bijbel gods woord is, de wonderen en onzinnigheden gewoon aanneemt, de overdreven getallen en aantallen gewoon slikt, en niet nadenkt over de onmogelijkheden die erin staan, ja dan is de bb. inderdaad uniek en te bewonderen als het woord van een god. Dan vergeet je best Spreueken 14 : 15. (bovenaan)

    Maar het is ons toch toegelaten even na te denken nietwaar ? ( als niet getuigen mag dit wel !)

    Veronderstel dat die 4,7 milliard bijbels, die naar zeggen een duidelijke boodschap van god bevatten, gelezen worden  –  waarom volgen dan zo weinig mensen de raad die erin staat ?

    Er zijn een aantal mogelijkheden, waarvan ik, er slechts een paar opnoem :

    1.      De inhoud van de bijbel heeft niet veel om het lijf en wordt helemaal niet als dringende en goede raad opgevolgd.

    2.      De inhoud wordt helemaal of bijna niet begrepen, en dus heeft ze in de ogen van lezers geen of weinig waarde.

    3.      De meeste mensen zijn zo slecht, dat ze hun broek vegen aan de bijbel, wat wil zeggen dat ze eigenlijk niet naar het beeld en de gelijkenis van god zijn geschapen. En als ze zo slecht zijn – hoe verklaart men dan die enorme verspreiding van bijbels ? Wie koopt er nu een bijbel als hij zo slecht is en er geen interesse voor betoont ?

    4.      De gehele wereld ligt in de macht van de goddeloze – zoals  in 1 Johannes 5:19 staat  - “ Wij weten dat wij uit God voortspruiten, maar de gehele wereld ligt in de [macht van de] goddeloze.” De vraag is dan natuurlijk waarom zoveel goddeloze mensen de bijbel kopen ?

     

    Is het niet eerder zo dat de bb. ook op dit gebeid een uniek boek is ?  Vroeger geloofde men alles wat er ook maar voorgeschoteld werd. Mensen waren analfabeet, er was geen wetenschap en alles wat niet begrepen werd kon onder de noemer “wonder” geplaatst worden. Vandaag zijn de mensen veel meer onderlegd, stellen zich vragen en ze twijfelen sterk aan een boek dat eerlijk gezegd nogal wat  larie en apekool bevat. Wat we misschien niet zo graag horen of lezen.

    Dat er dus reeds zoveel bb’s. gedrukt zijn is absoluut geen bewijs van haar betrouwbaarheid. De bijbel heeft inderdaad veel invloed gehad op de kunst en de muziek, maar het schilderen van taferelen die niet zo’n religieuze inslag hadden of het componeren van meer profane muziek was een risico en praktisch onverkoopbaar. Alleen de rijken die met de religies en hun leiders op goede voet stonden permitteerden zich religieus getinte kunstwerken aan te kopen. Vandaag is het wel een beetje anders geworden.

    Zulke beschouwingen moet je natuurlijk niet verwachten van een organisatie die ons persé wil doen geloven dat de bijbel het enige echte woord van god is en dus in alle opzichten als betrouwbaar moet doorgaan. We noemen dit een vooroordeel – wat het ook is.

    Desondanks wil het wtg. ten allen prijze “bewijzen” tonen.

    Blz 5. begint dus met een eerste punt.

    1.       Historisch nauwkeurig. En de volgende zin : “in een boek dat onnauwkeurigheden bevat zullen mensen niet veel vertrouwen hebben.”

    En in de eerste zin uit par 1 : “niemand heeft ooit de historische nauwkeurigheid van de bb .betwist.”

    Mijne heren, ik heb nu echt moeite om beleefd te blijven, gezien de schaamteloosheid waarmee u zulke beweringen doet. De 4 aangehaalde puntjes van hierboven tonen om te beginnen aan dat de bijbel geen vetrouwen inboezemt. Dat de historische nauwkeurigheid van de bb. niet wordt betwist, is een uitlating die de eerste prijs voor schaamteloos bedrog,  met meters voorsprong, wegkaapt. De historiciteit van de bb. wordt door de eminenste  onderzoekers met grote zekerheid en bewijskracht op de helling geplaatst.

    Het is trouwens zo dat de bb. zelfs helemaal niet de bedoeling heeft om nauwkeurige geschiedenis te vertellen. Dat er plaatsnamen en persoonsnamen en data worden vermeld zal wel correct zijn, maar dat wil niet zeggen dat alles geschiedkundig juist is.

    Geloven jullie eigenlijk zelf wel in de bewering dat niemand de historiciteit van de bijbel betwist ?

    Er zijn honderden onderzoekers, theologen, religieuzen, archeologen en bijbeldeskundigen die de geschiedkundige waarde en correctheid van de bb. niet aanvaarden. Integendeel, met wetenschappelijke precisie wordt bewezen dat de bb. nogal los omspringt met gegevens uit het verleden.

    We verwijzen bvb even – om er maar eentje te noemen -  naar de schepping van Adam en Eva. Volgens jullie “bijbelse” berekeningen:  de eerste mensen uit het jaar 4026 vóór chr.  Archeologen hebben in Katal - Huyuk (Turkije) nederzettingen gevonden uit 9500 voor chr. en in Egypte plaatsen die reeds in 6500 voor chr. bewoond waren. Op tal van andere plaatsen in de wereld zijn overvloedig veel sporen van beschavingen uit tijden van vóór adam en zijn Eva.

    De zondvloed, naar het bb. Verhaal, een wereldomvattende catastrofe, is de chinezen helemaal niet bekend. Zij hebben een ononderbroken kalender vanaf 3150 voor chr. en weten niets van een zondvloed, die wetenschappelijk gezien trouwens ook niet mogelijk is om meerdere redenen.

    Denk u even in. Elke romanschrijver maakt gebruik van bepaalde, bestaande namen en plaatsnamen, maar de roman hoeft niet noodzakelijkerwijze historisch juist te zijn. Zo zijn vertellingen uit de bb. ook meestal wel plaats- en naamgebonden, maar niet persé  historisch. Veel bb. verhalen zijn overleveringen en verhaaltjes uit vroegere tijden en doorspekt met mythes  uit andere godenwerelden, of varianten ervan, maar niet noodzakelijk historisch.

    Als de bb. spreekt over de gehele aarde, dan bedoelt de schrijver daarmee “de gekende aarde in zijn tijd” en niet letterlijk de gehele aarde. Dus is die uitdrukking zonder geschiedkundige/geologische waarde.

    Dat jullie zo stom zijn om de wetenschappelijke bewijzen dienaangaande te negeren, is in de eerste plaats uw zaak – maar dat jullie zo leugenachtig zijn om je volgelingen daaromtrent verkeerde informatie te verschaffen is iets anders. Hebben jullie dan geen verantwoordelijkheidsgevoel ?

    Dus : namen uit egyptische tot romeinse tijden, van plaatsen en koningen zijn niet zeker historisch en absoluut geen garantie voor de betrouwbaarheid van de bb.

    Dat er dus in de rubriek “Titels” (2de kolom blz  5) over 16 eeuwen van bb.schrijven wordt gesproken, suggereert dat u het begin van dit schrijven sinds 1513 voor chr dateert. Eveneens een zeer misleidende uitspraak, gezien de onderzoekers sinds de laatste bevindingen het schrijven van bb.verhalen uit het oude testament dateren op of rond de periode kort voor of tijdens én na de babylonische ballingschap. Dr. I. Finkelstein als hoofd van de Israelische archeologische dienst bewijst dit.

    Verder doet u voorkomen of het schrijven in 1513 voor chr. (Mozes) een kunstje van niets was. Het tegendeel is waar. Het oud hebreeuws was een zeer moeilijke taal, die zeer – maar dan ook zeer- weinigen onder de knie hadden. Het schrijfmateriaal was niet zomaar in de boekhandel te verkrijgen en de informatie die nodig was om het verhaal te noteren was zuiver geheugenwerk. (zie Ostraka’s in W van 15.11.07,  waar door uw artikel wordt getoond dat bepaalde belangrijk geachte gegevens zelfs in de 9de eeuw nog op potscherven werden geschreven.)

    Als mens laat het geheugen ons wel meer dan eens in de steek en het opdissen van verhalen uit 4026 voor chr. moet geen peulschilletje zijn geweest. Ik heb nog horen zeggen in een of andere koninkrijkszaal dat Noach een logboek zou gehad hebben. Maar wat een ongehoorde stommigheid . Schreef Noach dan alles met een beitel op steen. De ark moet gezonken zijn door al die stenen alleen al. Dat kan dus helemaal niet, zoals eveneens het bestaan van de ark niet kan. (-2370 voor chr.)

    Mozes zou dus in 1513 voor chr. met het bijeenverzamelen van gegevens en het optekenen ervan begonnen zijn. Eerst was hij – vlgns. het wtg. – 40 jaar aan het hof van farao opgevoed. Vervolgens zou hij 40 jaar in Midian zijn geweest om er met Zippora te stoeien, en daarna zou hij nog 40 jaar de tijd gehad hebben om dit “hardnekkig” volk in de Sinaï op vakantie te begeleiden. In die laatste 40 jaar zou hij dus ook de Pentateuch hebben geschreven met gegevens die “god weet waarvandaan” kwamen. Een geschiedenis van 4026 -1513 = 2513 jaar. Wat een kerel zeg. Zelfs zijn klim op de laatste berg en zijn  eigen dood werden door hem persoonlijk opgeschreven. Niemand doet het hem na, gezien dit een echt kunstig vertoon betekent en eens een wonder mag genoemd worden.

    Het is inderdaad een belachelijke veronderstelling van het wtg. om pogingen te ondernemen hun lezers ervan te overtuigen dat dit allemaal letterlijk moet genomen worden. Het is zelfs zo dat de bb. schrijvers nooit zelf de bedoeling hebben gehad om historisch correcte verslagen te schrijven. Dit werd door tal van historici achterhaald en in de breedste kringen van bb. kenners aangenomen. Tot de hogere bb kritiek het licht zag.

    Het is namelijk met een vastomlijnde bedoeling dat het wtg. probeert om een geschiedkundige lijn in de bijbel te krijgen. Alles mooi op een rijtje, met een paar afwijkingen die ferm gelogenstraft worden, komt men netjes uit op 1914 na christ, wat een sleuteldatum is in de dogmatiek van het genootschap.

    2.      Open en eerlijk – blz 6.

    t’Is niet te geloven wat ik nu lees. U schrijft: “eerlijkheid legt de basis voor vertrouwen…….maar als hij ook maar één keer tegen u liegt, is hij waarschijnlijk uw vertrouwen kwijt.”

    Dit is nu weer eens een staaltje van gluiperig opportunisme. Mijn vraag is daarom : “waarom is het wtg dan niet eens eerlijk.?”

    Een voorbeeld van jullie onvermogen om op een – laat ons zeggen – min of meer intelligente manier, onderscheid te maken tussen fictie en werkelijkheid is het geval “ Jona.” Om het geheel nog belachelijker te maken wordt er op die blz. nog een beeldje gegeven van Jona en de grote vis die hem voor drie volle dagen zou opgeslokt hebben. Ik hoop dat de afbeelding aantoont dat hij nog moet gegeten worden, gezien zijn kledij nauwelijks verkreukeld is en zijn sandalen nog netjes zijn voetjes beschermen. Nu moet Jona wel een zeer sterk gestel hebben gehad om drie volle dagen het maagzuur van de vis te hebben kunnen weerstaan, net zoals trouwens zijn sandalen en kledij. We spreken dan nog niet van de vis die eerst een knabbeltje kan maken van de bewuste meneer. Afijn, de Jona, de enige echte, wordt door de vis uitgespuwd en hij doet alsof er helemaal niets aan de hand is. Het komt op geen wonder meer aan. Blijkbaar heeft ook zijn kledij daar helemaal niet onder geleden.

    Ondanks al wat hem nu is overkomen – heeft hij zijn lesje geleerd. Recht naar Nineve – de bloedstad – waar blijkbaar 120.000 mensen wonen die in wreedheid en bloedvergieten hun gelijke niet vinden.

    Ze geloven natuurlijk subiet dat Jona gezonden is om gods straf – de vernietiging – bekend te maken en ze gaan alles, maar dan ook alles doen om vergiffenis te krijgen. Hoe zou je zelf zijn ? God laat zich van zijn beste kant kennen en schenkt ze vrijmoedig vergeving. Wat een gezever is dit toch. Jona heeft een reis met verscheidene doodsgevaren gemaakt om dan te moeten vaststellen dat er helemaal niets gebeurt. Dra zijn de assyrische Ninevieten alles vergeten, want een hele tijd later zijn ze nog wreder geworden en lopen ze Israël – gods volk, zijn persoonlijk eigendom, zijn echtgenote, onder de voet. Hij heeft er niet van genoten en Jona ook niet. Er zij ook opgemerkt dat er in die tijd geen 120.0000 inwoners waren in Nineve, maar dit eventjes terzijde.

    Vinden jullie dit nu zelf een eerlijke berichtgeving of ontgaat het u allen in volledige mate dat dit verhaal duimzuigerij is en een andere bedoeling dan de letterlijke heeft ? Zijn alle lezers van de wachttoren dan jonger dan 8 jaar ?

    3.      Spreekt zichzelf niet tegen.

    40 schrijvers met zeer uiteenlopende achtergronden schrijven 66 boeken en volgens u zou het resultaat van die samengebrachte lektuur één harmonieus geheel zijn. Toe nou. Ik sla mijn viool stuk op de dure piano. Wat is de bedoeling van de gehele schrift ?

    a.       De verheerlijking van de god van Israël. – zijn almacht – zijn rechtvaardigheid – zijn wijsheid en de liefde die hij blijkbaar voor dit stelletje kanaänuitroeiers wil betonen. (en andere eigenschappen die hij bij nader toezicht toch helemaal niet blijkt te bezitten)

    b.      Het ophemelen van het davidische koningshuis, en de verwachting van een koning-priester die de paradijstoestanden voor hen zou realiseren.

    Rond die twee punten die in alles centraal staan is de gehele bijbel geschreven.

    Nu durft u het aan te zeggen dat de bb. zichzelf niet tegenspreekt ? Wel,.. ik probeeer een paar elkaar tegensprekende of onjuiste gegevens te verzamelen – iets wat eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is :

    a.       Het geslachtsregister van Mattheus verschilt van dit van Lukas. 40 tov.53

    b.      Het veld dat David koopt van de Jebusiet Aruna kost de ene keer 50 zilverstukken en de andere keer 300 goudstukken.

    c.       De geboorte van Jezus is de ene keer vóór Herodes de Grote (Mattheus) in +//- 6 voor chr. en de andere keer (Lukas) bij de volkstelling tijdens Quirinius in 6 na chr.

    d.      De getallen over strijdkrachten tijdens David en andere koningen later. Tot zelf 1,3 millioen strijders worden opgesomd, terwijl er met moeite 300.000 personen in geheel Israël leefden ten tijde van Dav.

    e.       Christus zegt dat er geen letter van de wet moet veranderen, Paulus beweert dat de wet niet meer van kracht is.

    f.       Een apostel zegt dat het “einde van alle dingen nabijgekomen is” (is ruim 1900 jaar geleden.)

    En tot overmaat van bedrog, om de lezers op een zijspoor te plaatsen, wordt er een stuntelige poging gedaan om de kleur van de mantel van Jezus op diverse manieren te zien. Een betoog dat in de evangeliën ten vroegste 37 jaar na de dood van chr. werd opgetekend. Het is toch normaal dat de ene mens meer rood ziet dan de andere ? Inderdaad, zuiver menselijk, wat dan weer de geïnspireerdheid van de schrift een ferme veeg geeft.

    Het gaat erom dat men moet leren om onbevooroordeeld de bb. te lezen. Alleen dan kan men eigenlijk de verkeerdheden, de hiaten, de fouten en zelfs de moedwillige overdrijvingen onderscheiden.

    4.       De wetenschappelijke nauwkeurigheid van de bijbel.

    “De laatste eeuwen heeft de wetenschap grote vooruitgang geboekt. Daardoor zijn oude theorieën vervangen door nieuwe en zijn dingen die eens als feiten werden bezien naar het rijk der fabelen verwezen. Wetenschappelijke leerboeken moeten geregeld herzien worden.”

    De eerste zin is blijkbaar volledig correct. De wetenschap heeft inderdaad een grote vooruitgang geboekt met daarbij inbegrepen het ontzenuwen van bepaalde dingen die vroeger als wonderen werden bezien. De wetenschap heeft inderdaad een groot aantal domme praktijken doen ophouden.

    Weer een vraag : “wat bedoelen jullie met de laatste zin, als zou de wetenschap een zeer wankele bedoening zijn?” Dat is toch een achterbakse suggestie die mensen verkeerde info geeft ?

    Is het niet veeleer het wtg. zelf die aan een gigantische hoeveelheid herzieningen toe is, samen met een groot aantal onjuistheden uit de bb. ? U doet net alsof elk wonder uit de bb. een echt gebeurd onaantastbaar wonder is, alsof elke vertelling echt gebeurd is en alsof elke profetie met de nauwkeurig-heid van een atoomklok in vervulling is gegaan. En wat er nog erger is, u doet alsof het wtg. nog nooit gelogen heeft, of ernstig in de fout is gegaan. De wetenschappelijke leerboeken en niet de bb. moeten herzien worden. ?? !!!!! wat een nonchalante houding.

    In jullie aller on-ontwikkelde staat van wetenschappelijke kennis zal ik u even vertellen dat er een verschil bestaat tussen wetenschappelijke theoriëen en wetenschappelijk te bewijzen en bewezen feiten. Het wordt hoogtijd dat jullie die verschillen leren kennen. Theoriëen zijn nog niet bewezen,  hoewel meerdan ernstig bestudeerd, en kunnen soms veranderen.

    Daar kijkt niemand van op, gezien elke wetenschapper weet dat een theorie geen bewijs is.

    Een wetenschappelijk bewezen feit hoeft echter niet herzien te worden.

    Gezien er nu in de gehele bb. en in geheel het wtg. geen enkel bewijs van waarheid te vinden is en alles op theoriëen – eerder dogma’s -  is gesteund – om niet te zeggen op zeer losse gronden – is het logisch dat er nu en dan een en ander moet aangepast worden. Als meesters in het omzeilen van leugens zeggen jullie dan : “dit punt is aan een kleine herziening toe.”

    Ga er dus niet van uit dat de wetenschap in haar kinderschoenen staat. De bb. daarentegen geeft niet zozeer blijk van intelligente richtlijnen. Ik haal er maar eentje aan : een vrouw die destijds van overspel verdacht werd moest water drinken gemengd met een hoeveelheid stof van de tempelvloer, zodat ze kon bewijzen onschuldig te zijn.

    (Numeri 5:16-18) 16 En de priester moet haar naar voren doen komen en haar voor het aangezicht van Jehovah plaatsen. 17 En de priester moet heilig water in een aardewerken vat nemen, en de priester zal wat van het stof nemen dat zich op de vloer van de tabernakel bevindt, en hij moet dat in het water doen. 18 En de priester moet de vrouw voor het aangezicht van Jehovah plaatsen en het hoofdhaar van de vrouw losmaken en het graanoffer ter gedachtenis, dat wil zeggen het graanoffer der jaloezie, op haar handpalmen leggen, en in de hand van de priester dient het bittere water te zijn, dat een vloek brengt.

    (Numeri 5:23-25) 23 En de priester moet deze vervloekingen in het boek schrijven en ze in het bittere water uitwissen. 24 En hij moet de vrouw het bittere water, dat een vloek brengt, laten drinken, en het water, dat een vloek brengt, moet in haar komen als iets bitters. 25 En de priester moet het graanoffer der jaloezie uit de hand van de vrouw nemen en het graanoffer voor het aangezicht van Jehovah heen en weer bewegen, en hij moet het bij het altaar brengen.

    Als het wtg. dan beweert dat de wet van god volmaakt is en bijgevolg niet moet veranderd worden, probeer dan even om dit gebruik bij de hedendaagse leden van het wtg. ingang te doen vinden

    (Psalm 19:7)  7 De wet van Jehovah is volmaakt, de ziel wederbrengend. De vermaning van Jehovah is betrouwbaar, de onervarene wijs makend.

    Wat zijn jullie toch een stelletje ongeregeld. In plaats van gewoon even toe te geven dat de bb. eigenlijk ook wel even aan een niet zo kleine herziening toe  is, vallen jullie de wetenschap aan. Natuurlijk is dit wat utopisch. Het toegeven dat de bb. niet volledig juist is doet de dogma’s van allerlei religies als een pudding in elkaar vallen en daarmee de religie zelf ook.  Dada gods paradijs, dada gezalfden, dada de opstanding, en wat nog het ergste is : dada de inkomsten en bijdragen door de leden afgedragen.

    Eerlijk gezegd, zulk een onzin en zo’n leugens komt men alleen maar in religies tegen. Erger is dat je die dingen moet horen van mensen die beweren de “waarheid” hoog in het vaandel te voeren.

    Denk eraan dat de wetenschap met bewijs – de feitelijke echte wetenschap dus -  zich op mathematisch te verantwoorden natuurwetten steunt en dat die in de loop der tijd niet veranderen. Natuurwetten veranderen niet – wat een geloof in wonderen toch wel de grond in boort.

    Als u nu durft te beweren dat de wetenschap ( die door het wtg betwijfeld wordt) de bb. ondersteunt, hoe verklaart u dan de wonderen ? Moet god dan zijn eigen natuurwetten even vergeten of tegenwerken om een wonder te doen geschieden ? Dit, en ten andere, geen enkel wonder kan wetenschappelijk bewezen worden en hoeft dus in feite ook niet weerlegd te worden – het is er niet geweest – punt.

    Trouwens, de meeste aangehaalde wonderen zijn echt larie en apekool, reine duimzuigerij :

    -          De sprekende slang – de sprekende ezel die dan nog onzichtbare engeltjes met een zwaard ziet – drijvende bijlbladen – de 10 plagen – de vakantie met 3 millioen isra’s gedurende 40 jaar in een onherbergzame Sinaï wostijn – de muren van Jericho die door schreeuwende kwibussen omvallen – de zon die stilstaat – en nog vele andere elkaar naar de kroon stekende dommigheden.

    En dan maar uitweiden – nogal met nadruk – over de aarde die door de isra’s gezien werd als een bolvorm. Dit was bij sommige grieken en babyloniers ook wel gekend, hoor.

    Misschien doen de volgende teksten ook wel eventjes nadenken – ze zijn niet zozeer kenmerkend voor het bolvormig zijn van de aarde – wat men in die tijd ook mocht denken.

    (Job 9:6)  6 Hij doet de aarde schudden van haar plaats, Zodat zelfs haar zuilen sidderen.

    (Psalm 75:3)  3 Als de aarde en al haar bewoners op het punt stonden opgelost te worden, Was ik het die haar zuilen vastzette.” Sela.

    De idee  dat de bb. slechts in de 7/6de eeuw vaste vorm heeft aangenomen (na en tijdens de babylonische gevangenschap) kan een maatstaf zijn voor het schrijven dat de aarde rond is. In die tijd was dit al behoorlijk geweten.

    Nu , dit heeft niet zoveel te zien met wetenschappelijke nauwkeurigheden, maar gewoon met theoriëen omdat ze nog niet bewezen waren.

    De slang daarentegen die met Eva-tje een gesprekje voerde is iets anders. Wie dit gewoon maar aanneemt als zijnde een wonder moet dringend in een tehuis voor geestesgestoorden worden opgenomen

    We kunnen zelfs meer zeggen – en wel over de kalender. Gebaseerd op de maancyclus natuurlijk – wat een achterlijke bedoening voor een volk dat zich op de wijsheid van god beroept.  Een kalender die meer weg heeft van een chaos dan van een jaarregeling. God heeft zich een klein beetje aangepast aan de kalender der babyloniers als ik me niet vergis. – een zeer primitieve maankalender.

    5.      Uitgekomen profetieen. Het zogezegde neusje van de zalm.

    De bijbel staat vol met voorspellingen, ook wel profetieën, genoemd. Uit de geschiedenis blijkt wat daarvan uitgekomen is, en de bijbel heeft altijd gelijk gekregen.

    Wat jullie hier zeggen is zeker geen profetie, want de bb heeft niet een eenmaal gelijk gekregen.

    Heeft de bijbel profetieën doen uitkomen die ondubbelzinnig profetieën kunnen genoemd worden ? wellicht te nemen met een vrachtschip zout zeker.

    Daar is geen enkel bewijs van, en er kan ook niets bewezen worden.

    Er kan achteraf een en ander opgetekend zijn, er kan een en ander uit zijn context gehaald worden om te suggereren dat er profeten geweest zijn, maar niets is zeker.

    De val van Babylon bvb. Is Babylon de voorbode van Babylon de Grote, het wereldrijk van valse religie ?

    Dat er door het wtg. beweerd wordt dat BDG. gevallen is in 1919 na chr.  is gewoon een bewering van het wtg. en steunt op losse gronden. Het wereldrijk van valse religie is helemaal niet gevallen en is sterker dan ooit tevoren. Dat – volgens openbaringen – haar wateren (ondersteuning van en door  het volk) aan het opdrogen zijn is je reinste flauwekul.

    Dat “gods volk” in de “tijd van het einde” zo een grote toename zouden kennen is nog meer belachelijk.

    Dat het wtg. alle mogelijke middelen aangrijpt om de oude bb. schrijvers als profeten te laten kennen is voor een waarheidsliefhebber een gruwel. De bevindingen van destijds waren enkel en alleen een weergave van wat er toen gebeurde, en zijn zeker geen voor de toekomst ( onze tijd) bestemde gebeurtenissen.

    In Psalm 37 : 10 zei koning David ook dat de godddeloze er binnenkort niet meer zou zijn. Zelfs dat proberen jullie naar onze tijd om te buigen. Het is inmiddels 3.000 jaar geleden.

    Vertel even beste kerels – u die zo prat gaan op vervulde profetieen :

    a.        Waar is de koning van het noorden uit het boekje van Daniël. Jullie dachten destijds de wereld te veroveren met dit boekje, maar nu hoor je er niets meer van. Weer een kleine vergissing die aan een herziening toe is ?

    b.      Is Christus drie volle dagen in het graf geweest ?

    c.       Zijn alle voorspelde data van voor 1914 uitgekomen ?

    d.      Is 1975 is vervulling gegaan ?

    e.       Waar is het geslacht van 1914 dat niet zou voorbijgaan ?

    f.       Waar is die grote toename van getuigen nu ? Alleen de kinderen van de getuigen laten zich blijkbaar dopen.

    En zo zouden we kunnen doorgaan om nog enkele bladzijden te vullen. Uw dogmatiek, uw uitspraken die reeds jaren helemaal geen steek houden, jullie leden (1/1.000) die zichzelf beter achten dan niet-leden (999/1.000) – vindt u zelf niet dat dit meer weg heeft van een waardeloze comedie dan van een religie ?

    Mensen – leer denken – leer redeneren – leer eerlijk zijn met uzelf.

    Dan pas is de wereld aan een verbetering toe.

    Vlamme

    21.04.12

    .

    .



    [1] Schrijvers destijds hadden  er helemaal geen probleem  mee om de heerlijkheid van een koning op te vijzelen, want ze veronderstelden dat de god des hemels dit passend vond in het verheerlijken van hemzelf..

    30-08-2012, 16:30 geschreven door vlamme  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONTWERPEN EN ONTWERPERS ?

    ONTWERPEN EN ONTWERPERS -

    WAAR ZIJN ZE - EN ZIJN ZE ER WEL ?

    Ref : W 15.08.07

     

    De vraag of er een ontwerp kan bestaan zonder een ontwerper is een schijnbaar deursluitende vraag. Niemand heeft ooit een iets materieels gezien zonder dat er een maker aan tepas kwam.

    Voor wat het heelal betreft staan we dus wel eventjes voor een raadsel. Wie heeft ooit zoiets gigantisch gemaakt, met welk doel en waarom ?

    Toen “god” begon met scheppen was er blijkbaar nog niet veel om mee te beginnen. Er was in die tijd desalniettemin niets, en uit dat niets heeft god alles gemaakt. Als we het aandurven om ook de vraag te stellen, waar god vandaan kwam, dan staan we met een multi- of universumgroot probleem. Ofwel is god er altijd geweest, ofwel is hij er nooit geweest en er is dan een andere oorzaak van ontwerp.  –  Die dan ook uit het niets moet komen ??. Het wordt al tamelijk ingewikkeld en het blijkt een niet zo voor de hand liggende te begrijpen kwestie te zijn.

    En is niets echt niets ? Er moet toch iets zijn ? En de gelovers in dat iets zijn ietsisten die het ietsisme omhelzen.

    Toch blijken er een aantal andere mogelijkheden op quantumfysisch gebied te zijn. Zij die deze materie aan het doorgronden zijn hebben absoluut geen nood aan een scheppende god, en ze gaan ervan uit dat er een tot nu toe aantal onbekende dimensies bestaan die wel uit het zogenoemd “niets”  materialisaties kunnen voortbrengen. (Victor Stenger – quantumfysicus.)

    Zij gaan er zelfs vanuit dat “niets”....niet bestaat – er is altijd iets. Het heelal is, naar wetenschappers beweren, gevuld met allerlei wat materie kan produceren. Oorzaak : energie.

    Elementaire deeltjes die als het ware uit “het niets” opduiken, deels door inwerking van golven, deels door andere factoren, gaan grotere structuren vormen door nucleaire/scheikundige reakties.  Ook de chaostheorie speelt naar het schijnt een bepaalde rol. Meer is daar van mijnentwege niets over te vertellen, gezien mijn kennis niet zover reikt als die van desbetreffende wetenschappers. (hoger gestudeerde wetenschappers die als beroep hebben : het doorgronden van de natuur in haar elementaire toestand.)

    Toch is het zo dat men zomaar niet alles aan een ontwerper dient toe te schrijven, want dan moet deze laatste ook al bestaan. Wie heeft hem gemaakt of ontworpen ?

    Zij die beweren dat god altijd heeft bestaan, brengen zichzelf in een – wat geestelijke vermogens betreft – naar mijn inziens, een bedenkelijk en moeilijk parket.

    Tot in de jaren 1850, en zelfs voor sommigen geldt dit nog in onze dagen, was de kerk niet zo positief staand tegenover de wetenschap. Wetenschap werd als een vijand nr 1. beschouwd, gezien ze ervan uitging dat alles wat men moest weten om hier op aarde te leven, in het woord van god stond.

    Nu moet men wel een als door de bliksem getroffen chimpansee zijn om niet te beseffen dat wetenschap en religie zich nooit ofte nimmer zullen verzoenen (het is ook niet mijn bedoeling de chimpansees te beledigen.). Zoals trouwens ook de rede en religie zich nooit zullen verzoenen. Toenemende wetenschappelijke kennis is niet te stuiten, en dit houdt in dat het aantal wonderen  meer en meer met een korreltje zout wordt genomen.

    Wetenschap zoekt voor alles een verklaring, donder en bliksem zijn niet van god of goden afkomstig, vulkanen zijn geen woonplaats van boze krachten……en dus komt blind geloof in de verdrukking. En hoe kleiner het geloof, hoe kleiner ook de kans wordt dat er een schepper bestaat althans, zoals omschreven in “heilige” boeken. Geloof in het christendom of christenheid is puur dogmatisch en niet feitelijk. We gaan even naar het bewuste artikel….Wachttoren 15.08.07

    Op blz 6 de 2de kolom par 1 staat het volgende te lezen :

    “Bovendien heeft god de inzettingen van de hemel ingesteld, de natuurwetten waaraan materie en energie onderhevig zijn, wetten die wetenschappers nog steeds bestuderen.”

    In de veronderstelling dat het Wtg dit min of meer van Einstein heeft geleerd, moeten we toegeven dat dit zeer mooi geformuleerd is. Wetten en wetmatigheden zijn echt iets waarop men zich in blind vertrouwen  moet kunnen baseren. Wetten zijn onveranderlijk.

    Zulke dingen zijn zelfs voor een almachtige god zelf-bindend, want daardoor zijn de gebeurtenissen betrouwbaar en kunnen ze zelfs met zekerheid, mathematisch en scheikundig geformuleerd worden.

    De orde in de natuur, in het heelal, in alles wat ons omringt, is dus vastgelegd in wetten die in geen geval kunnen omzeild, overtreden worden. Wetten zijn vast en onveranderlijk - nogmaals.

    Dat brengt ons nu, in verband met wonderen – een groot probleem.!!

    Wonderen zijn nu precies niet in overeenstemming met de wetten in de natuur.

    -We denken aan de slang – die geen stembanden heeft – en toch een babbeltje doet met Eva. ……….. medisch onverantwoord.

    -Aan de wateren van de Rode Zee die zich splitsen om de israëlieten door te laten…….natuurkundig onmogelijk.

    -We denken aan bijlbladen die drijven omdat Elisa de profeet het wil; aan de zon die blijft stilstaan; aan een opstanding van doden en aan een aantal andere merkwaardig genoeg in de bijbel vermelde gebeurtenissen  die de bestaande natuurwetten, alsof het niets is, met de voeten treden. God wordt dus in hoogste mate onbetrouwbaar.

    Het komt er dus op neer dat god zelf, zijn eigen in het leven geroepen wetten – willekeurig - kan en zal overtreden naar gelang het hem goeddunkt, zodat we minder op de wetmatigheden van de natuur, en tenslotte helemaal niet meer op god kunnen vetrouwen.

    Het komt gewoon hierop neer, dat wie in de bijbel wil geloven als zijnde het woord van god, zijn gezond verstand – de rede -  opzij moet schuiven. Het staat in de bijbel omdat het het woord van god is, en het is het woord van god omdat het in de bijbel staat. En we geloven in wonderen omdat het in de bijbel staat. (??) De cirkel is rond.

    En dus komen wij weer bij de vraag of de god van de bijbel nu eigenlijk de ontwerper van alles en nog wat is,  of niet ? Gaat men er reeds vanuit dat god alles heeft gemaakt, dan is het probleem eigenlijk  -schijnbaar  -  zeer snel opgelost, maar in feite is er helemaal niets opgelost omdat men vertrekt vanuit een vóóronderstelling. Men gaat er reeds vanuit dat er een ontwerpende god is, dat er een bijbelinspirerende god is, dat er voor alles een pasklaar antwoord is en dat hij voor de niet passende antwoorden een wonder uit zijn mouw schudt – eventueel en feitelijk kompleet in strijd met elke natuurwet.. En bovenal, dat er, voor de gelovigen in hem, een zeer mooie toekomst is weggelegd – eeuwig leven in een paradijs op aarde.

    En het mag gezegd : velen lopen met open ogen in dit kleverig spinneweb, waar je véél meer moeite moet voor doen om eruit te geraken dan om eraan vast te plakken.

    Zo is bvb. de komst van Armageddon, waar elke getuige sinds meerr dan een volle eeuw, smachtend naar uitziet, alleen maar mogelijk als er wonderen gebeuren.  Engelen moeten de legers der aarde in de pan hakken, ruim zes en half miljard mensen moet sneuvelen, en de aarde wordt straks een waar paradijs, waar enkel en alleen de getuigen van jehovah van zullen profiteren, wellicht na het begraven van die +/-7 miljard.  Het meest wonderlijke van al die wonderen is dus eigenlijk dat mensen dit kunnen geloven. (Omdat ze aan wishfull thinking doen.)

    Wanneer we echter ons gezond verstand laten spreken, dan kunnen wij daar op zijn minst een aantal vragen bij stellen. Zijn wonderen echt wel mogelijk ? Moeten we ons gezond verstand dan niet volledig aan de kant schuiven ? En waarom hebben we dan verstand meegekregen ? Verlangt god dan echt van ons, dat we nauwkeurige kennis moeten verzamelen, maar dat we op bepaalde momenten die kennis moeten opzij schuiven om zijn wonderen te geloven ?

    Natuurlijk heeft de fanatiek gelovige hier een goed gevoel bij. Hij gaat ervan uit dat god alles kan, ook wonderen, en dus zal wat komen moet toch ook wel zal gebeuren. Er is dus “hoop voor de gelovigen”.

    En er is de realiteit voor de ongelovigen. Maar hoop kan in een diep moeras terechtkomen. Is er hoop voor gelovigen die de leugen als waarheid aanvaarden ? Zeker niet. Je gelooft of je redeneert – niet alle twee. Geloof en rede gaan nooit samen.

    In werkelijkheid is het enkel en alleen de wetenschap in al haar aspecten die het leven van veel mensen reeds aanzienlijk heeft verbeterd – rijker heeft gemaakt, zowel op materieel als – en voornamelijk - op geestelijk gebied.

    Natuurlijk staat de mens nog voor veel uitdagingen, maar het is niet aan religies te danken dat het levens-lot van om het even wie beter wordt. Integendeel, religie is een zeer beperkende, zelfs blokkerende factor in het bestaan en het denken van volkeren.

    Het vermogen om vrij na te denken, en het verkrijgen van de mogelijkheden om dit te doen is sinds een tweetal eeuwen de bepalende factor geweest die de kindersterfte heeft gedecimeerd, die de levensduur langer heeft gemaakt, die sociale voorzieningen tot bestaan heeft gebracht, ons zodoende bepaalde zekerheden verschaffend.

    De vraag is dus niet zozeer of er al dan niet een ontwerper bestaat, maar veeleer:  waarom er schijnbaar een bepaald ontwerp bestaat. Als je het dan wel een “ontwerp” mag noemen ?   Waarom is daar dit onmetelijke heelal ?  Is er één universum, of zijn er meerdere universa ?   En waarom zijn die daar ?   Waarom is de mens daar ? Waarom leeft hij ?

    Waarom doodt hij zo graag andere levensvormen  –  is hij een van de vele diersoorten, naar zijn gedrag te oordelen, of is hij de “kroon der schepping “ ?   Je kan het moeilijk beamen…  En een toekomstig paradijs – kan dat wel ?   Eeuwig leven, kan dat wel ?  En zullen er na gods ingrijpen  geen vulkanen meer uitbarsten?  En zullen er dan geen tsunami’s meer zijn ?  En zal de zon voor altijd en immer licht en warmte geven ?  En zullen eeuwig levende mensen zich nog voortplanten ?  En zullen ze terug naakt en bloot lopen ?

    En de aarde zelf ? Een minuscuul zandkorreltje in een gigantische woestijn. En die woestijn op haar beurt is een schepje zand in nog reusachtig grotere woestijn. De aarde dus in een zonnestelsel in een melkweg van +/-200 miljard sterren. Een melkweg in een cluster van ontelbaar veel sterrenstelsels. Een universum dat onbevattelijk groot is. En een veronderstelling dat er nog veel universa bestaan naast het door ons ontdekte.

    Maar wat met dit naakt lopen en eeuwig leven?

    Daar kunnen we nog een tijdje mee voort – ook met dit laatste.. Wat was bvb. het nut van het jodendom – die zijn in 70 na chr. door god verworpen, zegt het wtg. En van de andere religies ? Moet er een periode van meer dan zesduizend jaar voorbijgaan zodat er slechts één op de duizend mensen in aanmerking zal komen om in dit paradijs te lopen ? …..7 millioen getuigen contra 7 miljard wereldbevolking.

    En wie zal de aarde besturen in dit paradijs ? Het wachttorengenootschap ?  Als die bende zich met de zaken gaat moeien, dan kan er gewoon nooit een paradijs komen. Zij zeggen niet alleen wat je moet denken, maar ook nog hoeen wat je moet denken. De mens is alsdan bestemd om een automaat te worden die  gedachtenloos mechanische gehoorzaamheid betoont aan een stel profiteurs. Slaaf van het WTG.

    En armageddon moest toch al een aantal keren gekomen zijn?  Is god dan van gedachten veranderd ?  Zijn er wel engelen, of demonen ?  Wie heeft er reeds ééntje gezien ?  Zulke “zieners” zijn alleen in streng be-waakte psychiatrische instellingen terug te vinden.

    En dan de hamvraag ; “is er wel een god?”  Jawel beste lezertjes, er zijn enorm veel vragen en er is niemand die een gedegen antwoord kan verschaffen, laat staan enige vorm van bewijs.

    De vraag over god is in feite, tot nader orde, totaal irrelevant. De feiten tellen.

    God zou volgens de bb. alwijs en almachtig zijn. De natuur zou een aangenaam klimaat op aarde moeten teweegbrengen – een aangenaam klimaat op materieel én geestelijk gebied. Maar wat zien we ? De na-tuur is grimmig, meedogenloos, grillig, onvoorspelbaar, gruwelijk, moorddadig en verraderlijk.

    De mens zou moeten gelukkig zijn, maar naar men beweert is er door de schuld van twee kwibussen een zondige wereld tot bestaan gekomen die even meedogenloos is als de natuur. Er wordt gemoord, gelogen, honger geleden, mensen sterven in allerlei gruwelijke en totaal onverantwoorde omstandigheden……en god doet zijn dutje. (een diepe slaap in feite.) Teveel rohypnol of valium genomen.

    Het is natuurlijk gemakkelijk om te beweren dat de mens wegens zijn onvolmaaktheid domme dingen doet. Maar het is diezelfde mens die daar probeert een einde aan te maken……en god blijft zijn dutje doen.

    En dan durft er daar een onnozelaar in de bijbel te schrijven dat alles ijdelheid en najagen van wind is.

    Het is gemakkelijk om de schuld van alles op Adam en Eva en satan te schuiven, maar wie doet er iets aan ? Alles zal straks in orde komen ….maar wanneer is straks ? Als god zijn slaapje voorbij is ??

    En in dit alles speelt het wachttorengenootschap een nefaste rol die het leven van veel mensen vergalt. Ze – die mensen -  beseffen het wel veel te laat.

    Steeds maar een valse hoop voorhouden, steeds maar hersenspoelen in de koninkrijkszalen, steeds maar van deur tot deur gaan om het goede nieuws, dat eigenlijk geen goed nieuws is, bekend te maken.

    Veel bla-bla-bla, veel beloven en niets geven doet de zotten in vreugde leven.  Papier is toch o zo gewillig.

    Om te besluiten zou ik durven stellen :

     

    Als de ontwerper van iets, om het even wat ontwerpt,

    laat het hem dan in “godsnaam” meteen goed doen,

    Zodat anderen niet het slachtoffer worden van zijn gruwelijk geklungel.

     

    AANVULLENDE NOTA

    MET MIJN BEPERKTE VISIE.

    Naar de formule van Einstein te zien  –  E = m.c²  -  kunnen we opmerken dat er vóór het bestaan van massa, alleen maar energie zou geweest zijn.

    Er was dus noch massa, noch lichtsnelheid.

    De energie moest dus nog in factoren ontbonden worden en zou, toen dit gebeurde, op het begin der “schepping” – of liever de oerknal - kunnen duiden. (Singulariteit)

    Energie zou zich volgens de quantumfysici kunnen splitsen in materie en antimaterie. Een klein onevenwicht – wat er blijkbaar is -  in die toestand zou genoeg zijn om het universum tot bestaan te laten komen.

    Anderszijds staan we daar met quantumfysici die beweren dat er geen “niets” is en dat de ruimte altijd al is gevuld geweest met “iets”. Zo wordt het zeer moeilijk.

    Quantumfysica en relativiteitstheorie hebben nogal wat verschillen, waar men thans met de snarentheorie ( de stringtheorie – die jammer genoeg niets met ondergoed te maken heeft )  een met elkaar te verenigen theorie lijkt gevonden te hebben.

    Een bron van energie die zich plots ontlaadt en een onbegrijpelijk grote massa voortbrengt die met een bepaalde snelheid in de ruimte wordt geslingerd ??

    Massa is dus tastbaar, beweegbaar en aan allerlei toestanden onderhevig.

    Maar hoe zit het met het spirituele ?

    Kan de veroorzaker van de “oerknal”  - die de mens god noemt - zo’n gigantische massa in banen leiden ? Manen, planeten, zonnestelsels, melkwegstelsels, spiraalnevels, clusters van nevels, één of meerdere universa ??  En kan hij dan nog al het leven en de levensvormen op aarde hebben geschapen ?

    En heeft hij dan tijd om dit alles in goede banen te leiden ? En kan er dan beweerd worden dat die toch o zo machtig, liefdevol, barmhartig, meedogend is ?

    Kan hij zoals de bb. zegt de hoofharen van de mens tellen, het aantal mussen dat dagelijks op de grond doodvalt ?

    In elk geval is er van al die prachtige eigenschappen niet veel te zien – om maar niet te zeggen niets.

    En dus zou het “niets” dan toch bestaan – maar niet op quantumfysisch gebied. – zeker weten.

    Zoals gezegd : men klungelt nogal wat aan.

     

    Vlamme  14.09.12

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    03-09-2012, 16:21 geschreven door vlamme  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VANWAAR KWAM DIE STER ?

    VANWAAR KWAM DE STER ?

    en

    WAAROM KWAM ZE EIGENLIJK ?

     

     

    Ref: De Wachttoren van 01 april 2012 blz 29.

     

    Het artikel begint met een paar vragen die de allerkleinste kleintjes mogen beantwoorden:

    * Hebt u weleens een kerststalletje of een kerst­spel gezien met drie koningen of wijzen bij de pasgeboren Jezus in een kribbe?

    * Maar komt dat populaire verhaal overeen met wat er in de Bijbel staat? Nee, er zijn verschillende dingen die niet kloppen.

    De toenemende domheid van wachttoren-artikelschrijvers lijkt wel grenzeloos. Hun misleidende lektuur kan zelfs de baby’s niet meer bekoren en de pogingen om meer volwassenen te strikken wordt bij de meesten op hoongelach onthaald. Hoe zou dat kunnen ?

    Welnu, het artikel zelf en de uitleg van de gebeurtenissen aangaande de Mattheus pseudo-historie is eenvoudigweg een uit de egyptische en griekse mythologie doorspekt gegeven.

    Trouwens, alleen door het veelvuldig raadplegen van reeds bestaande verhalen en overleveringen kon Mattheus een slordige eigen versie opmaken over het leven van een fictief figuur. Wat er minstens 75 jaar vóór het begin van zijn evangelie gebeurde – áls het dan in feite werkelijk zou gebeurd zijn – is dus grotendeels fictie, fantasie en plagiaat. Dat het gehele verhaal, samen trouwens met de andere evangeliën, nu doorgaat voor echte geschiedenis is niet alleen misdadig maar ook totaal gruwelijk onverantwoord om een massa mensen op die wijze geestelijk te misvormen. Een dodelijke religie.

    Maar ja, al denken miljarden een dwaasheid, het blijft een dwaasheid.

    Par 2 begint ook met een vraag:

    * Ten eerste: wie waren die mannen? In de oor­spronkelijke Griekse tekst van de Bijbel worden ze geen koningen of wijzen genoemd; het wa­ren magiërs of astrologen. Ze hielden zich blijk­baar bezig met een heidens gebruik: waarzegge­rij aan de hand van de sterren. In het Bijbelverslag wordt niet gezegd hoe ze heetten of hoeveel het er waren.

    Inderdaad, die mannen waren geen koningen, maar astrologen – althans volgens de vroegste versie van de bijbel. Ze gingen door voor wijze mensen en ook hun aantal wordt niet vermeld. Dat hoeft ook niet, want volgens de egyptische mythologie waren ze in één geval de drie sterren uit de gordel van Orion. Orion was het sterrenbeeld dat de egyptenaren bij uitstek aanbaden. Dat er later werd verondersteld dat er drie waren, komt ook doordat er drie geschenken werden aangeboden. En dat die drie heden te dage ook als zoveel worden gekend is terug te vinden in de moderne astrologie.

    In de derde par. wordt stomweg toegegeven dat de door het eigenste wachttorengenootschap vermelde  geboortedatum van Jezeke verkeerd is. (zij dateren het op 1 vr chr – wat ook onjuist is.).)

    Gezien de wijzen op een moment kwamen dat Jc. reeds een kind was, en dat hij met zijn ouders in een huis woonde kon hij dus niet een pasgeboren baby, maar ongeveer 2 jaar oud zijn.

    De wereldse meest betrouwbare geschiedenis plaatst het overlijden van Herodes de Grote in 4 vr chr, wat betekent dat Jc. ongeveer in 6 vr chr. zou kunnen geboren zijn.

    Gezien H de Gr. alle kinderen van 0 tot 2 jaar liet afslachten is de datum van 6 voor de geboorte van Jc. blijkbaar juister te plaatsen.

    Afgezien van het feit dat dit afslachten nooit is gebeurd (ook fictief dus),  kunnen we besluiten dat noch Mattheus, noch het wtg. betrouwbare gegevens verschaffen. Des temeer dat er in de tijd die Mattheus aanhaalt geen volkstelling is geweest. Zie verder ook het verslag van Lukas.

    **Eventjes tussendoor:

    Terwijl Mattheus – en vanzelfsprekend ook de leugenachtige misleiderss van het Wtg – de kindsheid van jezeke vermelden als hij om en bij de twee jaar is, en dan pas door Herodes wordt gezocht om gedood te worden, is Lukas een even zotte, zoniet nog dwazere toer opgegaan.

    We lezen in de Nw vertaling :

    Lukas 2:7… Maria baart haar eerstgeborene zegt Luk. Gezien dit wordt vermeld wijst het erop dat Maria nog kinderen heeft gehad, en dat ze geen maagd is gebleven zoals het dogma van de RKK laat uitschijnen. Trouwens de vertaling “maagd” is foutief en moet volgens Jesaja “jonge vrouw” zijn.

    Lukas 2: 8-14….Bij de geboorte heeft een hemelse legerschare de grootst mogelijke lol in het uitroepen van “gods glorie” en de “redding voor mensen van goede wil”. De herdertjes horen en zien dit tafereel en zijn ook content.

    Lukas 2:15-18….de herders gaan dit alles vertellen aan al wie het horen wil, zodat die geboorte van de “messias” op grote schaal wordt bekendgemaakt. Daaruit volgt dat Herodes dit ook zal geweten hebben. Hij beschikte trouwens over een leger van spionnen, stelde priesters aan en zag dat er in Jeruzalem een niet geringe opschudding was ontstaan. Toch wacht hij tot de astrologen hem +/- 2 jaar later gaan verwittigen dat er een redder in het land aanwezig is. Herodes de grote, of Herodes de sul ?

    Samengevat: ..Lukas verhaalt dat geheel Jeruzalem wist dat de “christus” was geboren en Mattheus weet daar pas van te verhalen als er ergens astrologen zijn aangekomen. Na 2 jaar.

    Bij dit alles dienen we echter te bedenken dat er geen enkel wereldlijk bewijs bestaat om zowel Matth. als Lukas ergens een vaste grond vanwaarheid te geven. Alles is fictie en duimzuigerij.

     

    Terug naar ons aller Mattheus…

    Par 4 is dan weer een opstekertje:

    Ten derde: van wie kwam de 'ster' die de astro­logen leidde? …………….Bedenk dat de 'ster' de astrologen niet meteen naar Bethlehem bracht, maar eerst naar koning Herodes in Jeruzalem. Zo hoorde die jaloerse en machtige moordenaar van Jezus' bestaan.

    De as­trologen gaven hem zelfs een reden om het kind te haten: het zou de „koning der joden” worden (Matthews 2:2). Sluw zei Herodes dat ze terug moesten komen om hem te vertellen waar het kind precies was omdat hij zogenaamd het kind ook eer wilde bewijzen.

    Daarna bracht de 'ster' de astrologen naar Jozef en Maria.

    De reis van de astrologen had dus de dood van het kind tot ge­volg kunnen hebben, maar gelukkig greep God in. De astrologen gingen niet naar Herodes terug.

    Dat maakte hem zo kwaad dat hij het bevel gaf alle jongetjes van twee jaar en jonger in en rond Bethlehem te vermoorden (Matthews 2:16).

    Kon god dan niet eerst beletten dat ze naar Herodes gingen? Waarom liet hij dit als allesvermogende god dan wel toe ? Hij zorgde er wel voor dat ze niet naar Herodes teruggingen.!

    Wat de vertelling nog belachelijker maakt is dat Herodes heel simpel via zijn tempelpriesters en zijn spionagenetwerk had kunnen weten dat Jc in Bethlehem zou geboren worden. Ze hadden daar ook oude testamenten hoor !!

    Waar de ster vandaan kwam is een uiterst domme vraag.  In de eerste plaats kan er geen enkele ster tevoorschijn komen. Sterren zijn gloeiende zonnen en als ze op een zekere afstand van de aarde komen is er geen nacht meer. Sterren zijn minstens te vergelijken met onze zon. Gloeiend heet.

    In de tweede plaats kan een ster nooit ofte nooit een richting aanwijzen en een bepaalde koers aanhouden overeenkomstig met wat Mattheus ons probeert wijs te maken. (Bij Jeh. Get. lukt dit natuurlijk wel – ze geloven daar gewoon alles.).

    De enige mogelijkheid is dan dat er een soort van zichtsbedrog moet geweest zijn of een  5 watt lampje dat noodzakelijkerwijze van een duistere macht afkomstig moest zijn. Het Wt.genootschap noemt hem satan. Die laatste moet wel een zeer slechte planning hebben gehad, daar hij alle gelegenheden vanaf de geboorte tot aan de leeftijd van 2 jaar, om Jc. te elimineren, niet heeft gebruikt. Wachtte hij ook op de ster die hij zelf in een van zijn helse gloeiende fabrieken aan het produceren was ?

    Ook is het een zeer bedenkelijk iets dat die “ster” of wat ervoor doorging de wijzen naar Herodes de Grote heeft geleid. Dit leidde ertoe – naar Mattheus beweert -  dat die koning alle kindjes tot 2 jaar liet vermoorden. “Gelukkig” werd Jc. helemaal niet geslachtofferd, want de familie was op de vlucht naar Egypte.

    En dan durft het genootschap op een arrogante wijze nog te zeggen dat god de dood van Jc. heeft verijdeld. Veeleer is het zo dat god zelf de dood van die door Herodes afgeslachte kinderen op zijn geweten heeft. Bijgevolg is hij de hoofdverantwoordelijke als gruwelijke massamoordenaar.

    Kan je nog iets onnozeler bedenken ??

    Gelukkig is er geen god in het universum te bespeuren en kunnen we dus ook niet van zijn “geweten” spreken. Het sprookje is echter hardnekkig in het hoofd van mensen aanwezig. (5 watt lampjes)

    Ook is het onmogelijk dat Mattheus over het kind meldde dat het de “koning der joden” zou worden genoemd, omdat hij uit een maagd was geboren en dus niet afkomstig was uit de stam van David (volgens de griekse vertaling uit het sperma van Dav.).

    Zijn stiefvader was immers niet zijn echte vader. Het verhaal is nauw verwant met dit van de griekse mythologische god “Dionysus” die ook uit een maagdelijke moeder werd geboren. (voor de  Romeinen: Bacchus.) er weze aangestipt dat de zogezegde maagd in Jesaja niet vermeld wordt. Er is alleen sprake van een jonge vrouw – niet van een maagd.

    Ook doen de afbeeldingen van de maagd Maria denken aan het egyptische voorbeeld van de godin Isis-Mari  met het kind Horus op schoot. (3000 vr Chr.)

    Bovendien is de geslachtslijn bij zowel Mattheus als bij Lukas van nul en generlei waarde.

    We gaan een beetje verder zie Wt:…….er staat…….

    Jehovah noemde Jezus later „mijn Zoon, de ge­liefde, die ik heb goedgekeurd” (Matthews 3:17).

    Denk hier eens over na: Als zo’n lieve, rechtvaar­dige Vader boodschappers nodig had, zou hij dan kiezen voor heidense astrologen, die aan een vorm van occultisme deden die in de Wet ver­boden was? (Deuteronomium 18:10)

    Zou hij een ster gebruiken om ze naar de gevaarlijkste en machtigste moordenaar in het land te leiden, met een boodschap die zeker een uitbarsting van ja­loezie en haat bij hem zou veroorzaken? Zou God daarna dezelfde ster en astrologen gebruiken om te onthullen waar zijn hulpeloze zoon was?

    Het stompzinnige aan die redenering is dat “god” gewoon toeliet dat die dingen hadden kunnen gebeuren. Iemand die ziet dat er een situatie ontstaat die dramatische gevolgen zal teweegbrengen en er niets aan doet om het te beletten is een gruwelijk personage. Zo iemand wotdt in elk land door de wet gestraft.  Wat voor onnozel iets is dit, dat god zijn zoon beschermde en tal van kinderen liet vermoorden. Zo’n “liefhebbende, rechtvaardige vader” mag je hebben. Bovendien redt hij zijn zoon om hem later aan een hout te laten spijkeren. Zeggen ze !

    Wist hij dan niet wat er zou gebeuren ?  Hij kan dus nooit alwetend genoemd worden, en al helemaal niet verstandig. (Eerder aan de domme/laffe kant.)

    Inmiddels is het “waarom” van de hele kwestie nog niet beantwoord. Met of zonder wijzen, met of zonder ster en met of zonder Herodes was god als verondersteld almachtig figuur toch wel in staat om “zijn zoon” te beschermen en te beletten dat er een massa-kindermoord plaatsvond. Het gehele verhaal mag dus totaal zinloos en onlogisch worden genoemd.

    Alles dus wat verkeerd afloopt wordt in de schoenen van satan geschoven, terwijl zijn baas de schepper van alles, de almachtige hoofdverantwoordelijke buiten schot wordt gebracht.

    Het artikel vervolgt:

    Van wie kwam dus de 'ster' of het verschijnsel dat op een ster leek?

    Voor het antwoord kunnen we ons afvragen: Wie had er het meeste belang bij dat Jezus als kind gedood werd, zodat hij niet zou opgroeien en zijn missie op aarde niet zou uitvoeren? Wie probeert mensen te misleiden en promoot leugens, geweld en moord?

    Jezus zelf wees degene aan die de „leugenaar en de vader van de leugen” is, „een doodslager toen hij be­gon” — Satan de Duivel (Johannes 8:44).

    Een god die alles van tevoren weet, zelfs eigenmachtig bepaald had dat de dingen zouden geschieden zoals in zijn zogenoemde profetieën stonden vermeld is een god die een soort van gruwelijke mentaliteit bezit en voor massamoord op geen enkele wijze achteruit gaat. Hij zag zelfs dat alles goed was. Ook Mattheus, die een hoop onzin uitkraamt is niets anders dan zelf een soort van misgeboorte, hoewel dan toch nog verstandiger dan de schrijvers van bepaalde wachttorenartikels die nog steeds de sterren en om elke hoek astrologen zien van 2000 jaar geleden. Zulke mensen zijn misleiders bij uitstek en deinzen er zoals hun god niet voor terug hun leden in vertrouwen te misbruiken. (geestelijke massamoord.)

    Gelukkig worden steeds meer en meer mensen zich bewust van het feit dat 99% van de bijbel stoelt op mythe, overlevering en ongefundeerde kletspraat.  Religie is een gesel voor de gelovigen, en voor de gehele mensheid, al beseffen ze het zelf niet eens.

    “De wereld kan bedrogen worden, dus wordt ze bedrogen.”

    Bijvoegsels.

    *          de bewering dat er in de eerste eeuw wereldse schrijvers waren die over Jc. spraken is onjuist.

    Nog steeds houdt het wtg. vast aan de interpolaties die er slechts in de vierde eeuw in kopieën van kopieën van  de originele geschriften van zowel Tacitus als Josephus. Ze moeten wel want buiten die interpolaties is er geen enkel werelds bewijs dat Jc. ooit zou bestaan hebben.

    Zie dezelfde wachttoren op blz 5 eerste kolom: “heeft Jezus echt bestaan ?”

    Het is zelfs totaal onaanneemlijk dat Josephus in ook maar de geringste mate zou erkennen dat Jc. de messias was, want Josephus was in hart en nieren als jood een tegenstander van het christendom.

    De joden wachten nog steeds op de messias, die maar niet wil komen.

    *          Men zou gaan denken dat de “deskundigen” van het genootschap, na het ontkrachten van hun beweringen, eindelijk eens zouden ophouden met het blijven vertellen van die belachelijke praat, maar neen. De bewering dat christenen geen deel van de wereld zijn gaat bij hen dan wel letterlijk in vervulling. Jehova’s getuigen zijn absoluut wereldvreemd, slikken wat de bb. en de organisatie hen inlepelt en voor de rest hebben ze geen enkele voeling meer met de maatschappij die hen omringt, maar waar ze desondanks deel van uitmaken. Ze gaan ervan uit de wetenschappers en filosofen van allerlei strekking het verkeerd voorhebben zodra hun conclusies afwijken van de wtg, onrealistische

    pseudochronologiën en dogma’s. De wereld ligt in de macht van satan zeggen ze.

    *          Ook voor wat de bewering aangaat dat de meeste wetenschappers erkennen dat Jc een historisch persoon was, moeten we met een korrel zout nemen – het is gewoon gelogen. Slechts een zeer klein percentage wetenschappers is gelovig en de rest moet wel neutraal blijven gezien ze in “christelijke” instellingen  doceren. Die laatsten kunnen geen standpunt bekennen aangezien hun loon/job ervan afhangt. Toch kunnen we met klem beweren dat er geen enkel, niet het minste bewijs bestaat voor het vleselijk bestaan hebben van een (als in de evangelieën) vermelde christus.

    *          We kunnen, bij uitbreiding, nog eventjes de Lukas raadplegen, want die wist het blijkbaar allemaal veel beter.

     

    Bijbelteksten uit de nwv.

    (Lukas 2:2)

     (deze eerste inschrijving vond plaats toen Quirinius stadhouder van Syrië was);

    Quirinius was vanaf 6 na chr stadhouder.

    (Lukas 2:8-12)

    Er waren in diezelfde landstreek ook herders, die buitenshuis verbleven en ’s nachts de wacht hielden over hun kudden. 9 En plotseling stond Jehovah’s engel bij hen, en Jehovah’s heerlijkheid omscheen hen, en zij werden zeer bevreesd. 10 Maar de engel zei tot hen: „Vreest niet, want ziet! ik maak U goed nieuws bekend omtrent een grote vreugde, die heel het volk ten deel zal vallen, 11 want heden is U in Davids stad een Redder geboren, die Christus [de] Heer is. 12 En dit is een teken voor U: GIJ zult een baby vinden in windsels van doeken gebonden en liggend in een kribbe.”

    (Lukas 2:17, 18)

    Toen zij hem zagen, maakten zij het woord bekend dat betreffende dit jonge kind tot hen was gesproken. 18 En allen die het hoorden, stonden verwonderd over hetgeen hun door de herders werd verteld,

    (Lukas 2:22)

    Toen bovendien de dagen van hun reiniging naar de wet van Mozes vervuld waren, brachten zij hem naar Jeruzalem om hem aan Jehovah aan te bieden,

    (Lukas 2:25-30)

     En zie! er was een mens in Jeruzalem genaamd Simeon, ……….. was hem van Godswege door de heilige geest geopenbaard dat hij de dood niet zou zien voordat hij de Christus van Jehovah had gezien. ……………. 28 nam ook hij het in zijn armen, en hij zegende God en zei: 29 „Laat nu, Soevereine Heer, uw slaaf in vrede gaan overeenkomstig uw verklaring; 30 want mijn ogen hebben uw middel tot redding gezien,

     (Lukas 2:39, 40)

     Toen zij dan alle dingen volgens de wet van Jehovah hadden volbracht, keerden zij naar Galilea, naar hun eigen stad Nazareth, terug. 40 En het jonge kind groeide op en werd sterk, vervuld met wijsheid, en Gods gunst bleef op hem rusten.

    In geheel het hoodstuk 2 waarin Lukas over de geboorte schrijft komt er geen letter voor over de Astrologen die geschenken uitdelen, begeleidende sterren, Herodes en zijn kindermoord of de vlucht naar Egypte. Dit wijst erop dat het Lukasverhaal inderdaad begon met de aanstelling van Quirinius, en dat Herodes reeds 10 jaar dood en vergeten was. Met de nodige wonderlijke fantasietjes maakte ook hij een geboorteverslag over een fictief personage, over engelen en hemelse legerscharen, wat erop wijst dat zijn betoog helemaal niet betrouwbaar kan genoemd worden.

    Als Lukas een evangelie schreef (of wie dan ook), in de jaren 80 of zelfs 90 na chr, dan moeten we ons helemaal niet verwonderen dat minstens 75 jaar na de geboorte van een veronderstelde messias praktisch geen nauwkeurige gegevens te vinden zijn

     Het enige wat we met zekerheid kunnen beweren is datgene wat in de romeinse geschiedschrijving staat, nml dat Quirinius in 6 na chr. is aangesteld. Wat er in Judea rond die tijd gebeurde werd helemaal niet opgetekend en berust grotendeels op fantasie en wishfull thinking naar een bevrijdende messias. Het heeft ons dus niets bewijsbaars bijgebracht. Alleen een op hol slaande verbeelding.

    *          Er zijn nu dus drie datums die de geboorte van christus beweren:

    1.      Die van het Wachtt.genootschap                                                     op 1 vóór chr.

    2.      Die van Mattheus                                                                             op 6 vóór chr.

    3.      Die van Lukas                                                                                              op 6 chr.

    Wie nu nog denkt dat de bb. door god is geinspireerd is iemand die niet wil nadenken.

    Natuurlijk zijn er nog wel meer eigenaardige zottigheden in de gehele bijbel te vinden. Hoewel mensen alleen maar grotendeels papieren christenen zijn en zich geen barst aantrekken van wat er in hun basisgeschriften staat vermeld. Zouden ze meer redeneren, nadenken en overwegen, dan zouden ze misschien wel tot een besluit komen dat getuigt van een gezonde geest. Hoewel we daar wellicht nog lang niet aan toe zijn.

    Hoe de religieuze denominaties zich ook kronkelen om een gepast antwoord te vinden op bovenstaande en vele andere anomalieën, ze blijven ver van de realiteit om te beletten dat hun heiligenhuisjes omgeblazen worden.

    Het is overduidelijk dat de bijbel, noch ook maar één bijbelschrijver enige vorm van “door god geïnspireerd” kunnen zijn.

    Toch wordt er nu en dan door weinige echte wijzen nu en dan eens flink geblazen en is er blijkbaar een storm met windkracht 10 op komst.

    Durft U het ook aan om eens hard te blazen ? (geen alcoholtest !)

    Vlamme

    10.09.12

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    22-09-2012, 09:15 geschreven door vlamme  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    20-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ARMAGEDDON EN ONGEDIERTE

    ARMAGEDDON EN ONGEDIERTE.

     

    Leg: MC = mijn commentaar.

    De momenten, waarop een mens voor de zoveelste keer op het hart wordt gedrukt, zich klaar te houden tegen de komst van armageddon, zijn voor de lezers van de lektuur van het wachttorengenootschap helemaal niet zeldzaam. Zeer frequent zelfs en eerlijk gezegd op de duur erg oervervelend.

    Zo ook voor wat de wachttoren van 01.12.05 aangaat in het artikel :

    “Weet u de waarheid over armageddon ?”

     

    w05 1/12 blz. Armageddon — Een gelukkig begin.

    Kan een God van liefde strijd voeren?

    Velen vragen zich echter af waarom een God die de belichaming van liefde is, dood en verderf zou zaaien onder een groot deel van de mensheid. Het zou vergeleken kunnen worden met een huis vol ongedierte. Vindt u ook niet dat een gewetensvolle huiseigenaar de gezondheid en het welzijn van zijn gezin moet beschermen door het ongedierte uit te roeien?

    Evenzo moet de oorlog van Armageddon gevoerd worden wegens Jehovah’s diepe genegenheid voor mensen. God is van plan de aarde tot een paradijs te maken en de mensheid tot volmaaktheid en vrede te verheffen; „er zal niemand zijn die hen doet beven” (Micha 4:3, 4; Openbaring 21:4). Wat moet er dan gebeuren met degenen die de vrede en veiligheid van hun medemensen bedreigen? In het belang van de rechtvaardigen moet God zulk ’ongedierte’ — de onverbeterlijk goddelozen — uitroeien. — 2 Thessalonicenzen 1:8, 9; Openbaring 21:8.

     

    Een greep uit de, op zijn zachtst gezegd, bijzonder komisch getinte uitleg erover, moet ons ervan doordringen dat de opstellers ervan, ofwel héél simpele geesten zijn, ofwel héél sluwe manipulatoren  die het angstgevoel van hun lezers, bijzonder vakkundig, kunnen stimuleren.[1].

    Misschien zijn ze wel beide : simpele geesten en/of sluwe manipulatoren, zoals ook waanzin en genie elkaar raken. Ik kies voor het eerste - alhoewel.

    Wie een beetje fatsoen heeft zou er niet eens aan denken om de niet getuigen te beschouwen als een soort van ongedierte. Daarom is het feit dat ik ze als simpele geesten beschouw nog een compliment en ben ik geneigd om hun onterende uitleg als zodanig te beschouwen – uiterst simpel afkomstig uit simpele geesten. Toch ben ik er “heilig” van overtuigd dat het echte ongedierte in het besturend lichaam kan gevonden worden.

    Gezien de getuigen van jhwh zich moeten distantiëren van de wereld, vermijden ze het lezen van andere lektuur dan die van hun organisatie, en vermijden ze de wetenschappelijke uitleg van veel dingen, aangezien die – als wereldse gegevens -  allemaal door satan beïnvloed worden.

     

    Nu even een greep uit de inhoud.( van de wachttoren)

    1.                  De amusementsindustrie heeft onze verbeelding gevoed met beangstigende beelden van een komend armageddon.

     

    2.                  Uit het onderzoek ( in de lektuur van de organisatie althans – en alleen maar daar) zal blijken dat armageddon geen catastrofaal einde brengt, maar een gelukkig begin zal inleiden voor mensen die naar een rechtvaardige nieuwe wereld verlangen. Geen paniek dus !

    MC. Voor de modale lezer van die tekst moet het wel duidelijk zijn dat de overgrote meerderheid der mensheid naar een rechtvaardige nieuwe wereld verlangt, waar eeuwig leven de max. zou zijn..Dat de organisatie met de uitdrukking “mensen die naar een rechtvaardige nieuwe wereld verlangen” iets heel anders bedoelt wordt u straks nog duidelijk. Maak uzelf dus niet wijs dat dit wel zal weggelegd zijn voor 95 % van de mensheid, het zullen er zelfs geen 9% of 0,9% zijn. Met veel moeite zullen zelfs maar 1 tot 2 per duizend die “vreugde” smaken op voorwaarde natuurlijk dat de organisatie voor die ene keer juist zou zijn.

     

    3.                  In armageddon zullen alle aardse volken zich aaneensluiten tegen de legers in de hemel onder het militair bevel van de “koning der koningen” ( Jezus Christus.)

    MC. De lezer moet nu reeds wel een beetje zenuwen hebben die door zijn keel gieren, want er moet bijverteld worden dat we sinds 1914 in de” laatste dagen van dit samenstel van dingen” leven hoewel die laatste dagen sinds dit 1914, er reeds meer dan 35.000 zijn. – het duurt wel even als ik zo vrij mag zijn dit aan te stippen. (we zijn nu in 2012)

     

    4.                  En nu komt er nog een goeie :……..(volgens de lektuur dus)…. “De bijbel geeft niet te kennen hoe lang die periode (van grote verdrukking vlak voor armageddon) zal duren, maar de rampen die zich zullen voordoen zullen erger zijn dan alles wat de wereld tot nu toe heeft meegemaakt.”

    MC. Opeens blijkt de film-industrie ( zie nr 1) het toch niet zo erg hebben gemaakt. De vraag is dus wel degelijk : wie boezemt nu de lezer angst in : de filmindustrie, waarvan iedereen weet dat het toch maar een film is, of de organisatie die het bovenstaande uit nr 4 ernstig meent ?    …

     

    5.                  Maar geen nood. God is – zo wordt ons wijsgemaakt -  rechtvaardig en wijs genoeg om ons van tevoren te waarschuwen. Dit deed hij trouwens ook in de tijd van koning David een goeie 3000 jaar geleden :

    (Psalm 37:10, 11)

    6.                  En nog maar een korte tijd en de goddeloze zal er niet meer zijn; En gij zult stellig acht geven op zijn plaats, en hij zal er niet zijn. 11 De zachtmoedigen daarentegen zullen de aarde bezitten, En zij zullen inderdaad hun heerlijke verrukking vinden in de overvloed van vrede.

     

    MC. Het goede nieuws (of wat daarvoor doorgaat ) wordt dus  in 236 landen en in honderden talen over de gehele aarde bekendgemaakt. Dit is natuurlijk foutief want er zijn ongeveer een 6.900 talen in de wereld en de helft van de wereld heeft nog nooit over “het goede nieuws, Jezus Christus, Jehovah of de bijbel gehoord.)….. trouwens…. Momenteel moet je mensen in Zaïre, Biafra, of Pakistan, Afghanistan, Sierra-Leone, Syrië  niet teveel aan hun kop gaan zeuren over god en bijbel, want ze hebben liever eten, warme dekens en een  onderkomen.   En minder bommen op hun kop.

     

    7.                  Bovendien….hou u even vast : “alleen diegenen die gunstig op het goede nieuws reageren kunnen armageddon overleven en voor eeuwig op aarde leven.

    MC. Met andere woorden : wanneer  getuigen aan uw deur komen met het goede nieuws ( want alleen zij hebben de ware kennis en zijn de bezitters van dat goede nieuws ) luister dan maar goed. Volg met hen een bijbelstudie en laat je dopen volgens de condities en de normen van de organisatie en je zit op rozen….. je zult eeuwig leven tussen al die anderen die gunstig op dit goede nieuws hebben gereageerd…….god is echt en inderdaad een god van liefde, mededogen,barmhartigheid en onoverteffelijke goedheid. Pas alleen een beetje op:  wanneer u de bijbel mocht lezen dan bemerk je snel dat hij ook uiterst streng, megalomaan is en nooit tevreden. Omdat Adam en Eva een stukje (te vergeven) ongehoorzaam waren geweest is de helft van de mensheid in de allerdiepste ellende vervallen en heeft hij zijn zogezegde zoon aan een stuk hout laten vastnagelen – tot vergeving van de zonde van Ad en Eva. Wat daarvan het resultaat is mag joost weten, aangezien er sinds die tijd niets is veranderd dat op goddelijke tussenkomst tot nut van de mens is geweest. Integendeel religie heeft reeds meer mensen ellende en dood berokkent dan alle andere problemen.gezien god en jc ons van tevoren zouden waarschuwen, en aangezien men volgens Matth 24 en 25 aan de tekenen zou kunnen zien dat god met zijn sabel klaarstaat om in te grijpen is er zelfs in onze dagen geen vuiltje aan de lucht.

     

    8.                  En het wordt alsmaar beter :…. Het onderkopje op blz 6 in de tweede kolom, laat min of meer uitkomen dat, de  “ongelovigen”  en degenen die dus hun deur dichtgooien (als de goed bedoelende boodschapper met dit goede nieuws uitgelachen wordt), vernietigd zullen worden als ongedierte. Het zal ze leren niet te spotten met de knechten van de allerhoogste.

    MC. Die ongelovigen, dit ongedierte dus, zijn degenen die onrechtvaardig zijn. Het zijn de aanhangers van het wereldrijk van valse religie, de vrienden van satan die de gehele wereld in handen heeft, de politiekers, de verenigde naties, kortom ; allen die geen getuigen zijn of het niet wensen te worden. Iedereen behalve de getuigen dus.

     

    De regeringen zijn niet zinnens hun koninkrijk, hun republiek aan de gezalfde klasse (de uitverkorenen met een hemelse bestemming, om over de verder te scheren schapen te regeren) over te maken. Ze hebben dit sinds 1914 nagelaten te doen, ze willen zelf regeren en hebben hun kans gehad.  Ze moeten het dus maar weten. De schapen worden nu door de bestuursleden van het genootschap geschoren.

    Dus zal armageddon, voor de overlevenden, een paradijs inhouden, waarbij al het goddeloos gespuis en ongedierte, zal verdwenen zijn.

    Er zijn ongeveer 7 milliard mensen op aarde.

    Er zijn ongeveer 7 millioen getuigen op aarde.

    Er zijn ongeveer een 7 millioen bijbelstudenten (kinderen van getuigen> dopelingen in spe inbegrepen.)

    Bijgevolg zullen er op zijn mooiste een  twee pro mille  overleven.

    Anders gezegd zullen er 99,8% van de wereldbevolking  van de aarde weggeveegd worden. Wat een nederlaag voor de schepping en de schepper die de verpersoonlijking is van het ultiemste : naastenliefde (zegt men toch).

     

    Tot nu toe laat de schepper toe dat satan de wereld misleidt. ?? > angstmakertje > nr 1.

    Tot nu toe laat de schepper toe dat velen in de wereld miserie, ellende, armoede, honger en allerlei ziekte kennen.> nr 2.

    Hij laat ook toe dat de organisatie van de getuigen jaarlijks ongeveer een milliard dollar minimum  opstrijkt, terwijl ze er niet voor terugdeinzen nog geld van kinderen af te troggelen.[2]

    Hij laat ook nog toe dat het besturend lichaam van de getuigen in Brooklyn blijft liegen en blijft mensen misleiden om levens te verwoesten. Psychiaters moeten ook werk hebben.[3]Wat betekent  die  titel  weeral :     ……. “almachtige” ????

    MC.Wat moet er dan gebeuren met degenen die de vrede en veiligheid van hun medemensen bedreigen? In het belang van de rechtvaardigen moet God zulk ’ongedierte’ — de onverbeterlijk goddelozen — uitroeien. — 2 Thessalonicenzen 1:8, 9; Openbaring 21:8.

     

    Veel strijd en bloedvergieten in deze tijd zijn het gevolg van onvolmaakt menselijk bestuur en het nastreven van nationalistisch eigenbelang (Prediker 8:9).

    Terwijl menselijke regeringen hun invloed proberen te vergroten, negeren ze volstrekt Gods opgerichte koninkrijk. Er zijn geen aanwijzingen dat ze hun soevereiniteit aan God en Christus zullen overdragen (Psalm 2:1-9). Waarom zouden ze het eigenlijk doen ? De organisatie der getuigen zit vol fouten en misleidende praktijken. Alleen de gezalfden en bestuurleden in het bijzonder zijn als rotsen in de branding –je kan ze ook wolven temidden van de simpele blatende en wol leverende schapen bekijken. Weet dat wolven in eenroedel elkaar niet verslinden !!

    Deze regeringen moeten daarom verwijderd worden om de weg te banen voor het rechtvaardige bestuur van Jehovah’s koninkrijk onder Christus (Daniël 2:44).

    Armageddon moet worden gestreden om de strijdvraag wie het recht heeft over deze planeet en de mensheid te heersen, eens en voor altijd te beslechten.

    Zulk een uitleg raakt kant nog wal.

    MC. God zou op die manier zijn eigne schepping om zeep helpen, wat gewoon wijst op zijn onmacht  de juiste leiding te verschaffen aan een mensheid die onvolmaakt is tegen wil en dank. Zo een god is bijgevolg gewoon door mensen uitgevonden om de massa te beheersen en om enkelingen steenrijk te maken.

    Als er tussen ,satan en god getwist wordt over souvereiniteit – laat ze dan dueleren en ons er niet bij betrekken.

    Als besluit kunnen we opmerken dat u – indien geen getuige – een stuk ongedierte bent. Ga u dus gauw aansluiten bij die schapen die god zo graag ziet en na armageddon kan u een nieuw keurslijf worden aangepast, en leeft u voor eeuwig onder de auspiciën van het besturend lichaam, dat vanuit de hemel geleid wordt en er waakzaam op toeziet  dat u in geen verboden vruchtje bijt.

     

    Vlamme

    25.06.12

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .



    [1] De meeste leden van de wachttorenorganisatie zijn brave, goedgelovige stakkers, die verlangend uitzien naar de komst van een paradijs waar iedereen voor eeuwig leeft. Door het voortdurend benadrukken van deze onwerkelijkheid, omringt deze organisatie haar gelovigen met allerlei angstmakende factoren, waarvan de komst van Armageddon er slechts één is.

    [2] Ze verdienen geld aan de verzekering van hun gebouwen (koninkrijkzalen genoemd), aan lektuur, aan erfenissen, aan allerhande winsten uit de congressen die ze houden, en aan andere onfrisse, niet zo christelijke praktijken en zaakjes, waarvoor deze keer geen licht op moet of mag schijnen.

     

    [3] De leden lopen steeds maar de voor hun neus hangende wortel achterna en beseffen niet dat de “waarheid” van de organisatie reeds tientallen keren veranderd is.

    20-10-2012, 13:50 geschreven door vlamme  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    Archief per week
  • 15/10-21/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!