Ik ben François, en gebruik soms ook wel de schuilnaam De wandelende Pajot.
Ik ben een man en woon in Aalst (België) en mijn beroep is Gepensioneerde.
Ik ben geboren op 30/10/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen.
Samen met Roger gewandeld. Om 18 uur vertokken. De wandeling bestond uit twee stukken. Eerst gingen we Westwaarts tot Strijpen en daarna Oostwaarts tot Grotenberge. De vertrekzaal bracht ons meteen in de halloweensfeer. Gratis wafel bij inschrijving. Eerst dus naar Strijpen. Door het centrum en voorbij het station en dan het traditionele stukje tot de rustpost in Strijpen. De rustpost was aangepast gedecoreerd met allerhande heksen en "angstaanjagende" figuren. Van Strijpen naar Grotenberge ging het op een klein natuur na voornamelijk door straten. In de bibliotheek kregen we een fruitsapje. De zaal in Grotenberge was ook weer mooi ingericht. Het laatste stuk ging door het Domein Breivelde. De vijver was verlicht met kaarsen in pompoenen. Op het einde kregen we dan nog een "heksendrankje".
Weer een korte wandeling gedaan in mijn geliefkoosde streek. De wandeling ging naar Moerbeke waar de rustpost was. Het grootste gedeelte ging door veldwegen. Af en toe een stukje bos. Behoorlijk wat modder maar toch nog begaanbaar parcours. In de vertrekzaal kreeg elke wandelaar twee spiegeleieren met brood.
Wat onthouden we: Wat te lang in de vertrekzaal blijven zitten en daarom maar de 7 Km gedaan. Samen met Piet gewandeld. Voor ons (De Pajotten van Hekelgem) was het een gekend terrein. Van Meldert naar de Abdij van Affligem en terug. Om het feestjaar van De Kadees af te sluiten kregen alle wandelars op het einde van de wandeling nog een glaasje Affligem. PROOST!
Vandaag was het vertrek vanuit de zaal Harmonie in het centrum van de gemeente. De 12 Km ging naar Brussegem en terug. De heen- en terugweg liepen bijna parallel. De heenweg door bosjes en velden en de terugweg vooramelijk door groentenvelden. De rustplaats was in de bibliotheek van Brussegem. Het was een wandeling door de natuur maar meestal wel op verharde wegen.
Wandelen in het grensgebied Vlaanderen en Wallonië Club: DE CHATONS RONSE (376) Plaats: Ronse Afstand: 14 Km Tijd: 2H45 Deelnemers: 974 Pajotten: 3 Weer: Warm herfstweer. (22°C) Parcours: 4 Bepijling: 4 Zaal + Org: 4 Cola: 1Euro30 Z. Bier: 2Euro50 (Ronsischen Tripel)
Wat onthouden we:
De wandeling ging in Oostelijke richting tot aan de Kattenmolen. De heenweg ging grotendeels door de natuur. Een stuk langs de oude spoorwegbedding hoorde er bij. Het parcours was licht heuvelachtig, hier dus geen zware beklimmingen. Het tweede gedeelte ging aanvankelijk ook nog door de natuur maar daarna door de straten van Ronse. Heb op het einde ook nog een alternatief parcours genomen.
Tweede verkenning Herfsttocht Club: DE PAJOTTEN HEKELGEM (038) Plaats Liedekerke Afstand: 14 Km Tijd: 4H00 Deelnemers: 10 Weer: Mooi herfstweer; (15°C - 19°C)
Wat onthouden we:
We moesten nog drie stukjes van het parcours van onze Herfsttocht verkennen. We waren dan ook extra vroeg vertrokken. Eerst een lus van 4 km . We gingen voorbij het sportcentrum van Liedekerke en dan langs de kerk terug naar de vertrekzaal. De tweede lus was eveneens 4 Km maar nu gingen we de andere kant op . Eerst een stukje door de velden en dan langs de pittoreske straatjes van Liedekerke terug naar het vertrek. Het derde gedeelte was de lus van 6 km in Sint-Katharina-Lombeek. Vertrek aan de Sint-Jozefkerk. De wandeling ging door de stukjes natuur tussen de Sint Jozefkerk en het centrum van Sint-Katharina-Lombeek.
Club: WSV DE KADEES VZW (063) Plaats: Schellebelle. Afstand: 20,5 Km Tijd: 6H00 Deelnemers: 20 Pajotten: 5 Weer: Zwaar bewolkt maar droog. (14°C)
Wat onthouden we:
Vertrek aan het station van Schellebelle. Roger hield eerst een korte toespraak en dan konden we vertrekken voor een wandeling door de plantenkwekerijen en natuur van de steek tussen Wichelen en Wetteren. Onderweg kwamen we de woningen van heel wat bekende personen tegen en Roger gaf ons dan telkens de gepaste uitleg. Eten deden we in het café 't Boerenparlement. Na de traditionele groepsfoto wandelden we verder door en bij wijlen heuvelachtig landschap met enkele zandduinen. We eindigden met een stukje wandelen langs de Schelde. Bedankt Roger, Marie-Jeanne en Etienne.
Ben maar in de namiddag vertrokken. Met het goede weer was het aangenaam stappen. Het centrum van Sterrebeek lag nog altijd opengebroken. Van de startzaal gingen we door dreven, veldwegen en bossen tot bijna in Everberg? Even de autostrade onderdoor en dan tot in Moorsel waar de rustpost was. Het was wel meer dan 10 Km stappen. Na de rustpost was het voornamelijk straten tot aan de kantine van de golfclub (vroegere hippodroom)? Eerst wandelden we door de straten van Moorsel, dan lange tijd langs een zeer drukke baan met geen- of klein voetpad. We wandelden voorbij de ingang van het muzeum van Tervuren en dan naar de rustpost. Het laatste korte stukje ging langs een veel bezochte manège terug naar Sterrebeek. In de vertrekzaal was het nog zeer druk.
Verkenning Herfsttocht 1 Club: DE PAJOTTEN HEKELGEM (038) Plaats: Liedekerke Afstand: 11,8 Km Tijd: 2H30 Deelnemers: 10 Weer: Eerst zwaar bewolkt daarna hevige regenvlaag. (13°C -10°C)
Wat onthouden we:
Eerste verkenning van onze Herfsttocht van 26 oktober. Ditmaal vertreken we vanaan het Sint-Gabriëlinstituut in Liedekerke. Er is ruime parking en we zijn direct in de natuur. Langs rustige straten en wat veldwegen gaan we naar de rustpost in de parochiezaal Sint Jozef te Sint-Katahrina-Lombeek. De terugweg gaat langs het Liedekerke- en Hertigembos. Hier begon het hevig te regenen en de verkenning voor vandaag werd gestopt.
Na de douche van deze voormiddag toch nog maar naar Brakel gereden en daar de 12 Km gewandeld. Roger en Frans waren er ook en samen gewandeld. De rustpost was in Everberg-Boven. De heenweg ging voornamelijk door veldwegjes en wat straten. Voor de terugweg gingen we eerst rondom Everberg-Boven en daarna door behoorlijk slijkerige wegen door veld en bos. Het was dus echt een natuurtocht! Op het einde van de wandeling konden we nog van een deugdoende zon genieten.
Dinsdagavondwandeling Aalst Plaats: Aalst Afsand: 6,7 Km Tijd: 1H25 Deelnemers: 16 Pajotten: 6 Weer: Zwaar tot licht bewolkt, droog. (16°C)
Wat onthouden we:
Weeral onze laatste dinsdagavondwandeling van 2014. Vertrek vanuit Sint Anna in Aalst. Voor deze laatste wandeling kwamen er veel wandelaars opduiken. Vorige week was er gesuggereerd dat de wandeling door Aalst zou gaan. Patrick nam ons echter mee naar Honegem. Niet de allerzwaarste stukjes maar toch wel door de mooiste. De heenweg - als het nog wat klaar was - ging langs de smalle wegjes en de stukjes bos. De heenweg dan meer langs de straten. Na een foto van de wandelaars die aan deze laatste avondwandeling hadden deelgenomen hebben dan een deel van de wandelaars nog wat nagevierd in het plaatselijk café.
Bedankt Patrick, André en Arlette voor de mooie wandelingen. Hopelijk zien we allen terug op 24 maart 2015.
Dagstapper Louise-Marie Club: DE GR VRIENDEN AALST Plaats: Louise-Marie Afstand: 19 Km Tijd: 5H00 Deelnemers: 15 Pajotten:1 Weer: Zwaar bewolkt maar droog. (15°C)
Wat onthouden we:
Bijkomende GR naar het centrum van De Vlaamse Ardennen. Normaal vertrek om 11H06 in Loise-Marie. Ik ben met de wagen gekomen. Er waren in Oudenaarde problemen met de verbinding trein-autobus en de groep is pas om 12H00 aangekomen. De groep is na 14 Km gestopt en heeft in La Houppe de bus naar Zottegem genomen. Ik ben verder gestapt naar Louise-Marie. Het was een echte natuurwandeling , met rustige wegen, veel heuveltjes en mooie vergezichten. Roger had onderweg wel een verassing; We konden eten en wat verpozen in de Ezelsboerderij Git(e)ane in Schorisse. Je kan er hier wat meer van zien: http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/wandelen-langs-getuigenheuvels-met-vincent Een oude vierkantshoeve die omgebouwd is tot B&B. We werden door de gastvrouw verwent met appelgebak en konden rond de Leuvense stoof onze boterhammen opeten. Het laatste stuk van de wandeling ging door het Brakelbos. Mooi bos met brede wandelpaden. In La Houppe moest ik dan afscheid nemen van de rest van groep. Heb wel de kortste weg naar Louise-Marie genomen.
36e Kruikenburgse Wandeltochten Club: WANDELCLUB KRUIKENBURG (147) Plaats: Ternat Afstand: 12 Km Tijd: 3H00 Deelnemers: 1724 Pajotten: 41 Weer: Zwaar bewolkt, af en toe wat gedruppel. (15°C) Parcours: 4 Bepijling: 4 Zaal + Org: 4 Cola: 1Euro30 Z. Bier: 2Euro20 (Duvel)
Wat onthouden we:
Vertek aan het Sportcentrum van Ternat. Ben maar in de namiddag vertrokken dus kon maar de 12 Km wandelen. De rustpost was in De Ploter te Sint-katarina-Lombeek.
De heenweg ging grotendeels langs de talrijke spoorwegen van Ternat. Op het einde naar de rustpost toe was het wat veld waar we door mochten stappen.
De terugweg bracht gelukkig wat meer natuur. Af en toe voelde ik me in het Pajottenland.
Het was een afwisselende wandeling met voor mij wat te weinig natuur maar gezien de kleine afstand zal het wel een compromis natuur-straat geweest zijn.
38e Internationale Herfsttocht - Golden Cup Club: WSV TERVUREN BOS (VB 007) Plaats: Tervuren Afstand: 15 Km (16,1) Tijd: 2H45 Deelnemers: 1139 Pajotten: 11 Weer: Mooi herfstweer. (12-18°C) Parcours: 5 Bepijling: 3 Zaal + Org: 4
Wat onthouden we:
Vandaag een vroege wandeling gemaakt. Om kwart na zeven was het nog wat donker en het was wel even opletten om op het parcours te blijven. Vanaf de vertrekplaats gingen we richting centrum Tervuren en juist voor het centrum buigden we af naar het park. Dit dwarsten we dan en daarna was het mooi wandelen langs de verschillende vijvers. Door de velden gingen we daarna naar Vossem en Duisburg waar de rustpost was. Voor de pompoenweging was het nog te vroeg. De terugweg ging eerst door de velden en daarna langs het bos van het park van Tervuren. Dan nog eerst een rustpost in Tervuren en tenslotte nog een klein stukje wandelen tot het eindpunt. Mede door het goede weer was het een mooie natuurwandeling.
Vertrek aan de kerk van Hofstade. Eerst even langs de oever van de Dender gewandeld, dan ging het richting Gijzegem. De terugweg was meer door de velden van Gijzegem en Hofstade. Het was vrij snel donker. In Hofstade nog even een bezoek aan Hubert gebracht.
GR tocht - knooppuntentocht Club: DE GR VRIENDEN AALST Plaats: IJzeringen Afstand: 23 Km Tijd: 6H00 Deelnemers: 22 Pajotten: 2 Weer: Eerst zwaar bewolkt, in de namiddag lichte regen. (20°C)
Wat onthouden we:
Knooppuntwandeling door het Pajottenland. Heb geen GPS bestand van deze wandeling. Vertrek was aan het kerkje van IJzeringen. Het ligt wat verscholen in de heuvels errond. Roger had de lijst van de te volgen knooppunten bij en het parcours was goed te volgen. Halverwege tussen IJzeringen en Lennik werd er halt gehouden voor een borrelstop. Twee jarigen van de maand en een lange afwezige (te lang) waren de feestvarkens. Net zoals bij een GR wandeling ging het hier hoofdzakelijk langs veldwegen. Roger had de knooppunten goed uitgekozen. De rustpost was in cafe "Bij Gust" in Lennik. Na de middag begon het dan te druppelen en voor we terug in IJzeringen waren hadden we nog een stop in het cafe "bij Schaekels" (Nelleken). Door de velden ging het daarna terug naar ons vertrekpunt in IJzeringen. Het was weer een mooie natuurwandeling door "ons" Pajottenland.
15e Deliriumtocht - 13de 50 Km door het Land van Rode Club: WSV LAND VAN RHODE (196) Plaats: Melle Afstand 12 Km (10) Tijd: 1H55 Deelnemers: 1530 Pajotten: 6 Weer: Mooi nazomerweer (20°C) Parcours: 4 Bepijling: 4 Zaal + Org: 4 Cola: 1Euro30 Z. Bier: 2Euro00 (Delirium Tremens)
Wat onthouden we:
Klassieke wandeling in Melle.
Samen met Roger en Frans gewandeld.
De 12 Km ging tot Gontrode, maar hier hebben we de rustpost gemist.
Het waren veel straten maar rondom Gontrode toch ook wat natuur.
Ik hoop spoedig wat langere afstanden te kunnen wandelen met wat meer natuur.
Internationale IML 3 tage Einhornmarsch 2014 Austria Club: IML Plaats: Leutasch (Seefeld) Afstand: 3X30 Km Weer: 3 dagen zonnig tot licht bewolkt. (8° - 24°C)
Wat onthouden we: Samen met Marcel 3 keer de 30 Km gestapt. We konden telkens pas om 08H45 vertrekken.
Vrijdag 19 september 2014 Geisterklamm-wandeling. Vandaag gingen we in Noord-Oostelijke richting tot bijna in Mittenwald. We zijn dus ook even de Oostenrijk-Duitse grens overgestoken. Het mooiste stukje was langs de Leutscher Geisterklamm. Een drie kilometer lang traject voerde ons over een in de rotsen verankerde brug door het ravijn. Daarna wandelden we een stuk langs de Isar en tot slot dan onze eerste echte beklimming. We moesten over de "Hoher Satel". Op 2,5 km 500 m stijgen. Op het einde mochten we nog eens rond de forellenvijvers van Leutasch wandelen.
Zaterdag 20 september 2014 De Inntalblick-wandeling. Nu gingen we in Zuidelijke richting tot Seefeld en Mösern. Het mooiste stukje was tussen Seefeld en Buchen. In Mösern zijn we even van het parcours afgeweken om een bezoek te brengen aan de vredesklok. Het is een indrukwekkende klok welke dagelijks om 17 luid. Ze galmt dan door het boven-Inn-dal. Van aan de klok hadden we ook een mooi zicht op het Inn-dal. Zoals vrijdag was het zwaarste stukje weer op het einde. Wel iets minder zwaar. In Leutsach mochten we dan nog een lus van 5 Km wandelen.
Zondag 21 september 2014 De Gaistal-wandeling. De wandeling ging in Westelijke richting. Vandaag twee beklimmingen waarvan de zwaarste op het einde. We volgend grotendeels het dal. Het is een vrij smal dal en de heen- en terugweg lagen niet ver van elkaar. We liepen nu wel tussen hoge bergen. Eén mochten we een stukje beklimmen. Op het einde kwam dan de zwaarste, de Hochmoos. Er waren nog maar weinig wandelaars en de rustposten waren niet meer bezet. Het was er zelfbediening! De afdaling was wel erg gevaarlijk. We hadden ook net als de andere dagen ongeveer 33 Km gewandeld. Na de uitreiking van de prijzen ben ik te voet naar ons hotel in Reith gewandeld (14 Km).
Het was een mooie wandelvakantie maar helaas weer voorbij.
Van Klooster tot Kasteel Club: WSP HEVERLEE-LEUVEN VZW (B005) Plaats: Heverlee Afstand: 12 Km (12,2) Tijd: 2H20 Weer: Zonnig, licht bewolkt. (22°C) Deelnemers: 1869 Pajotten: 1 Parcours: 5 Bepijling: 5 Zaal + Org: 4
Wat onthouden we:
Wandeling door het Heverleebos en door Heverlee-centrum. Vertrek vanuit het H. Hartinstituut. Eerst voorbij twee kerhoven. Eén van Zusters en één van gesneuvelden in de tweede wereldoorlog. Hierna gingen we over de E40 en doken het Heverleebos in. We kwamen er pas terug uit als we aan de rustpost waren. De terugweg ging maar een klein stukje door het bos. We wandelden nu langs de gebouwen van de K.U. Leuven en door het mooie domein van het kasteel Arenberg. Het laatste gedeelte ging langs het station en enkele woonwijken van Heverlee.
Wandeling vertrok aan de sporthal van Humbeek. De rustpost was in Humbeek centrum. Die rustpost moesten we tweemaal bezoeken. Het was dus een wandeling in drie stukken rond Humbeek. Het eerste gedeelte ging langs het zeekanaal Schelde-Brussel tot aan de O.L.V. Grot. Dan langs een toegangslaan van het 's Gravenkasteel en door de wijken naar de rustpost. Het tweede gedeelte was een lus tot bijna in Nieuwenrode. Voornamelijk door velden en langs de Boskapel in het 's Gravenbos. Het laatste stuk ging door de wijken terug naar de vertrekzaal.