Ik ben François, en gebruik soms ook wel de schuilnaam De wandelende Pajot.
Ik ben een man en woon in Aalst (België) en mijn beroep is Gepensioneerde.
Ik ben geboren op 30/10/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen.
In de namiddag ben ik in Berlare gaan wandelen samen met Viviane en Marcel. De rustpost was in Uitbergen. We stapten eerst langs de vele restaurantjes een stukje rond het Donkmeer en gingen dan langs Maydonck door de bossen naar Uitbergen. Tijdens de terugweg wandelden we een stuk door het recreatie domein Nieuwdonk, langs de lege Eendenkooi en langs het wildste stukje van het Donkmeer.
Na Zottegem eens in Gentbrugge een Halloween (spoken) tocht gaan wandelen. Hier geen pompoenen maar spoken en speciale effecten. Op het parcours stonden op een viertal plaatsen toneeltjes met "schrikwekkende" figuren. Heb samen met Etien gewandeld maar het was nog niet donker en sommige toneeltjes kwamen niet goed tot hun recht. De wandeling zelf ging door het Rattendalepark en daarna door de "Gentbrugse meersen". Een stukje natuur dat elk jaar mooier en wilder wordt. De rustpost was zoals vorige jaren in de buurt van het centrum van Gentbrugge. De terugweg was kort en langs de bosjes tegen de E17 bereikten we al snel de vertrekzaal.
In de namiddag ben ik eens in Genval gaan wandelen Het was al laat als ik vertrokken ben en het was donker als ik aankwam. In het vertrekzaaltje was het behoorlijk druk en ik ben maar direct vertrokken. Het eerste stuk bracht ons via smalle paadjes, pittige hellingen en veel natuur in de rustpost te Bourgeois (Rixensart). De lus ging grotendeels door de villawijken maar er waren ook vele steegjes en stukjes bos. Het laatste stuk was ook bosrijk maar helaas was het toen al behoorlijk donker.
Weer: Zwaar bewolkt, op einde wat motregen. (13°C)
Deelnemers: 3940
Pajotten: 18
♥♥♥
Traditionele Halloweentocht van Egmont Zottegem. Voor de ingang van de feestzaal Bevegemse Vijvers lag al een mooi "pompoentapijt". In de zaal bracht het podium met een kunstwerkje van pompoenen en versierde heksen ons direct in de Halloween-stemming. De wandeling ging door de straten van Zottegem naar de rustpost in Strijpen. Die zaal was wat minder versiert maar de Halloweensfeer was er wel. Van Strijpen naar de tweede rustpost in het PTI kregen we wat onverharde wegen en de pompoenen langs de weg waren nu verlicht. Op de koer van het PTI stond een tractor gemaakt van pompoenen. Het laatste tukje parcours bracht ons in het versierde park van de Bevegemse Vijvers. Rond de vijver en op het kasteel (restaurant) was er een licht- en lasershow. Er werd traditiegetrouw ook een drankje uitgedeeld. Dat was trouwens niet de enige traktatie want we hadden ook al een wafel en een doosje fruitsap gekregen.
GR 512, GR Groene Gordel, GR Dijleland + improvisatie
Plaats: Tervuren
Afstand: 22,5 Km
Weer: eerst miezerig, daarna zonnig (14°C - 18°C)
Deelnemers: 22
Pajotten: 4
We hebben de herkansing van onze herfst-GR met een half uur vertraging kunnen aanvangen. Na een stukje stappen langs de brede Tervurenlaan doken we het bos in en zijn er alleen om te rusten (drinken) even uitgekomen. In Tervuren was er nog wat motregen maar terwijl we door het bos stapten verdwenen de wolken en zagen we de zonnestralen door het bladerdek verschijnen. De rust was in "De Bosuil" maar daar was men op onze komst blijkbaar niet voorbereid. Op de terugweg konden we nog genieten van de mooie en grote coniferen in het Arboretum van Tervuren. De terugreis verliep vlekkeloos.
In de namiddag in Aaigem gaan wandelen. Het was er moeilijk vertrekken! Ik heb eerst mijn gratis pannenkoek verorbert en wat met andere wandelaars gekeuveld. De heenweg naar de rustpost volgde de vallei van de Ter Erpenbeek. We wandelden veelal door kleine bosjes en langs weilanden. De rustpost was in Mere en daar wandelden we voorbij het standbeeld van hun bekendste inwoner: Lucien Van Impe. De terugweg ging meer langs landerijen en weiden. Op het einde stapten we nog een rond het dorp. Ik wilde nog een lus in Aaigem stappen maar na 1 km waren de pijlen verdwenen.
Bij het vertrek was het nog behoorlijk koud en er hing een lichte nevel over de velden. Via dreven en holle wegen stegen we langzaam tot het plateau en vandaar hadden we dan mooie zichten op de landerijen en dorpjes in de buurt. De rustpost was in Meerbeek. Na de rust was het nog bosrijker. We stapten door een groot speelbos en daarna naast de radars van het vliegveld van Zaventem. In Bertem wandelden we dan nog eens rond de kerk en voorbij de pastorie. Het was een bijna volmaakte herfstwandeling.
Na lange tijd ben ik nog eens in Ronse gaan wandelen. Eerst wat door de straten wandelen en dan kwamen de eerste hellingen. Door de velden en langs de oude treinbedding stapten we dan naar de rustpost in Ellezelle. De lus daar bracht ons dichtbij het Muziekbos. We stapten dan langs de taalgrens door de Pays des Collines. Met dit weer was het mooi wandelen door dit heuvelachtige landschap met zichten op de wijde omgeving. Voor de terugweg was de oude treinbedding de leidraad waar we af en toe van afweken om door de open velden te stappen.
Verkenning GR Tervuren (GR 512, GR Groene Gordel, GR Dijleland + improvisatie)
Plaats: Tervuren
Afstand: 22,4 Km
Weer: Zomers (23°C)
Parcours in omgekeerde richting gestapt en wat aangepast. Mooie herfstkleuren, veel zwammen maar weinig paddenstoelen. Reis bijna verlopen als planning.
In de namiddag dan eens in Vlezenbeek gaan wandelen. We stapten eerst langs een golvend parcours voorbij het Grote Wachtbekken naar het centrum van Sint-Pieters-Leeuw. Dan gingen we een stuk door het Park Coloma en langs het gelijknamige kasteel. Hierna volgden we dan de Zuunbeek en passeerden het Sleesbroekwachtbekken. De rustpost was in de wijk Zuun. De terugweg ging langs veld- en boswegjes terug naar de parochiezaal in Vlezenbeek.
Na de stemverplichting gaan wandelen in Sterrebeek. We vertrokken langs het oude tramspoor van Brussel naar Vossem. Daarna stapten we door de uitgestrekte velden naar het bosgebied tegen de E 40. Het was een heuvelachtig parcours en we mochten door enkele mooie holle wegen stappen. De rustpost was in Moorsel. De terugweg naar Sterrebeek was helaas minder mooi. We volgden het brede fietspad van Moorsel naar Sterrebeek. Dat pad ging door de velden en eindigde aan de hypodroom. Vandaar stapten we door het park naar de vertrekzaal.
De Baamistocht met zomerse temperaturen. De bomen in het Kravaalbos hadden wel al een herfstkleur maar er was geen herfstsfeer.
We stapten eerst richting Asbeek en Essene en keerden zo terug naar de vertrekzaal. Het was dus een bekent parcours! Het tweede gedeelte liet ons kennismaken met het Kravaalbos en zo kwamen we in de rustplaats in Meldert. Daar moesten de 20 Km-stappers nog een lus naar Baardegem stappen. Ik had me daar vergist en heb die lus van 6 km achteraf gaan wandelen. Het was een lus door de Faluintjes aan de rand van het Kravaalbos en de omliggende weiden en velden. De terugweg van Meldert naar Asse-ter-Heide ging langs de wijk Doment en door de velden naar de vertrekplaats.
Vandaag hebben we de heen en terug naar de rustpost in Sint-Katherina-Lombeek verkend. Het parcours is nog wat aangepast. Eenmaal uit de dorpskern van Liedekerke stappen we bijna uitsluitend door het groen. In het Liedekerkebos waren de herfstkleuren al duidelijk aanwezig en die zullen er nog wel twee weken blijven.
Wandeling van Roger, Marie-Jeanne en Etien. Zoals elk jaar was er weer veel volk maar met 60 wandelaars werden nu wel alle records gebroken.
We weten dat de wandelingen van dit team altijd natuurwandelingen zijn en dat hebben we vandaag ook gekregen. We vertrokken met Roger richting Wetteren en passeerden verscheidene natuurgebieden. De Boskapel en het lange knuppelpad waren enkele van de hoogtepunten. Onze boterhammetjes konden we verorberen in café Eendracht. Ondanks het groot aantal wandelaars werden we vlot bedient.
Na de middag was het de beurt aan Marie-Jeanne om ons te begeleiden. We stapten nu in Zuidelijke richting door de Vallei van de Serskampse Bossen. Hier ook weer veel veld en bos.
Netjes op tijd waren we terug in Serskamp. Bedankt Roger, Marie-Jeanne en Etien voor de mooie wandeling.
We vertrokken via de oude spoorwegbedding Aarschot-Herentals-Turnhout. We stapten daarna door "de Blakers" en "Gijmelhoek". Een afwisselend landschap van velden, wijken en dennenbosjes en een holle weg. De rustpost was in Gijmel-Langdorp. De terugweg ging langs de natuurgebieden "Blakers" en "Langdonken". Via de wijk "Roteinde" en een ommetje langs de vijver bereikten we terug de startplaats.
Half Ternat is nog opgebroken en het was eerst wat door het zand ploeteren voor we aan de vertrekplaats geraakten. We stapten eerst door de wijken van Ternat en daarna via een rustige straat naar de spoorweg. Die volgden we dan een eind en via een omweg door een bosje kwamen we in de rustpost in CC De Ploter in Sint-Katherina-Lombeek. De 15 Km-stappers moesten hier een lus stappen. Die lus bracht ons in de wijk Sint Jozef en ging grotendeels langs het parcours van onze Herfsttocht van verleden jaar. Toch ook wel veel door de wijken. De terugweg ging door een afwisselend parcours langs de wijk Steenvoort terug naar de startzaal.