Ik ben François, en gebruik soms ook wel de schuilnaam De wandelende Pajot.
Ik ben een man en woon in Aalst (België) en mijn beroep is Gepensioneerde.
Ik ben geboren op 30/10/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen.
Het was een herfstwandeling met vrij koud, miezerig weer met af en toe een bui.
We moesten ditmaal niet over de autoweg en konden langs veldwegels naar Imde stappen. Vandaar ging het naar Rossem voor de centrale rustpost. Het was er vrij druk en de co2 meter stond in de alarmfase. De lus die hier moest gestapt worden ging door de kouters tussen Rossem en Merchtem. Grotendeels verhard maar af en toe wat door het slijk ploeteren.
De terugweg ging langs het pittoreske Meuzegem, hier ook afwisselend verhard en onverhard.
Het was een afwisselende natuurwandeling door enkele deelgemeenten van Wolvertem.
Tot de middag heeft het geregend. Ik ben na de middag gaan wandelen. Het vertrek was klassiek langs de vijver en daarna was er de beklimming naar het bos. Het Zoniënwoud lag er op zijn kleurrijkst bij. Alle tinten bruin waren er te zien. Het was wel aangenaam wandelendoor de lange dreven en ook langs de smalle paadjes die door het bos slingerden. De rustpost was in Jezus-Eik. Nu mochten we binnen in De Bosuil en de zaal (zalen) was goed gevuld.
De lus die daar moest gewandeld worden was geheel door het woud. Hier stonden ook veel paddenstoelen maar in tegenstelling met gisteren waren er veel stuk gemaakt.
De terug ging niet door het bos maar langs een lange kasseiweg. We hadden wel mooie zichten op het lager gelegen Hoeilaart.
Club: Wandelclub "Vier op een rij" Groot-Zedelgem VZW
Plaats: Zedelgem
Afstand: 18,3 km
Deelnemers: 1343
Pajotten: 1
Weer: Zwaar bewolkt 11°C
Ben nog eens in West-Vlaanderen gaan wandelen- keuze was er niet veel. Had op de website van de club gezien dat het een wandeling van natuurgebied naar natuurgebied zou zijn en dat was het ook.
Heb mogen genieten van domeinen, parken, landgoeden en kastelen in de omgeving van Zedelgem. Die natuurgebieden werden verbonden door al of niet verharde wegen. Buiten het laatste gedeelte, welke ook gedeeltelijk voor de rolwagens was, was het een afwisselend parcours met voor mij verassend veel natuur.
Net zoals het Neigembos is de omgeving van het Donkmeer altijd een mooie plaats om een herfstwandeling te doen. Voor corona-tijden was het vrij druk in de vertrekzaal. De rustpost was in Uitbergen en we stapten steeds langs het water (soms in het water). Eerst langs het Donkmeer, dan langs de vele beekjes en de Schelde. De terugweg ging langs Nieuwdonk en het nieuwe survivalparcours.
Wandeling van de Diabetesliga in Neigem. De wandeling ging langs en door het Neigembos. Ik heb de originele wandeling wat aangepast en nog een voor mij onbekend wegeltje ontdekt. Door het Neigembos stappen is in alle jaargetijden prettig maar in de herfst is het toch het mooist.
Vertrek in de Don Bosco school in Groot-Bijgaarden. Voor mij een ongekende buurt. Bij het vertrek viel er al wat regen en de kleine wegeltjes waren al verandert in een slijkpoel. We stapten veelal in de buurt van de spoorweg naar de rustpost in het domein Castelhof te Sint-Martens-Bodegem. Vandaar werd er een lus door de omliggende kouters gemaakt. De terugweg naar de rustpost ging langs beekjes en stukjes bos. Mooi maar ook wel veel slijk. Het laatste stuk bracht ons naar Sint-Ulriks-Kapelle. We stapten hier weer door mooie herfstlandschappen en de zon kwam af en toe door de wolken piepen. Een mooie natuurwandeling met herfstweer.
Vertrek was in het patronaat van Boortmeerbeek. Waar nu de inschrijftafel stond was 60 jaar geleden de uitreiking van een jaarlijks cadeau aan de kinderen van de gemeente. Ik stond daar dus 60 jaar geleden en het podium is sinds die tijd nog niet verandert. Een beetje nostalgie dus.
De wandeling ging langs de spoorlijn Mechelen-Leuven naar "De Dreef". Men heeft daar vroeger een verbindingsstraat naar Sint-Adriaan willen van maken maar gelukkig is dat niet gebeurd. Het is een mooie onverharde dreef met aan beide zijden mooie natuurgebieden. Via de "Hooiberg" stapten we door de bossen naar het voetbalveld van K.R.C. Boortmeerbeek. Daarna kwamen we in het drassig gebied van de Leibeek en de Weesbeek. Mooi stukje natuur maar met vochtig weer kom je er niet droog door.
De rustpost was in het Parochiecentrum in Hever. De terugweg was minder natuurrijk. We stapten door kleinere stukjes veld en bos maar ook door de nieuwe wijken van Boortmeerbeek. Het was meestal een onverhard parcours.
De club heeft een nieuwe vertrekplaats. We startten vanuit de vroegere gebouwen van Douwe-Egberts. Het eerste gedeelte van de wandeling bracht ons van Strombeek-Bever naar Grimbergen en vandaar naar de eerste rustpost aan de kerk van Beigem. We wandelden door de velden en zagen al van ver de Sint-Servaasbasiliek van Grimbergen. We stapten niet tot daar maar gingen eerst de kouters van Beigem bewandelen.
Na de rustpost stapten we langs talrijke grachten en beekjes naar de tweede rustpost. Die bevond zich in een tent aan café Den Hert in Grimbergen.
De terugweg ging voor een deel langs nog een echte kasseiweg. Daarna gingen we richting centrum van Strombeek en het laatste gedeelte liep parallel met de Ring rond Brussel en een stukje A12.
Aan de ingang van de zaal was er controle op het corona safe ticket. Het was in de zaal wat minder druk dan vroeger en ik vond het Halloween-toneeltje ook wat simpel.
De wandeling en de "spoken" waren wat kindvriendelijker dan vroeger en de meeste waren "brave" spoken. Het waren wel verzorgde toneeltjes met goed verklede personages.
De wandeling was traditioneel door de Gentbrugse meersen en rustpost aan de kerk van Gentbrugge. De 9 km (10) werd weinig bewandeld en meestal liep ik alleen in het donker. Op sommige plaatsen was het pikdonker en dat geeft wel een speciale sfeer.
Traditionele wandeling met vanuit het Don Bosco instituut in Halle.
Het eerste gedeelte was een wandeling langs veldwegen waar de zendmast van Sint-Pieters-Leeuw centraal stond. Het was best prettig stappen door dit golvend landschap met vele vergezichten.
Naar de rustpost op de Ninoofsesteenweg toe werd het wat eentoniger. Van aan de rustpost moest dan een lus richting Halle en Beert gewandeld worden. Hier ook mooie landschappen maar vooral een verhard parcours.
De terugweg naar de vertrekplaats bezorgde ons nog mooie zichten op het centrum van Halle en de landelijke omgeving.
De wandeling bestond uit 2 lussen. De eerste van 6 km bracht ons langs de overzijde van de autoweg en via een holleweg bereikten we de top van een heuvel met zichten op de wijde omgeving.
De tweede lus bracht ons bij het radarstation en het Speelbos Vossenhol. Een mooi stukje natuur met bossen en holle wegen. Terugkeren deden langs het natuurgebied Koeheide.
Het was een mooie afwisselende wandeling maar behoorlijk zwaar.
Het was al druk in de vertrekzaal, het weer viel mee dus kon men veel wandelaars verwachten. De rustpost was in Herdersem en die bereikten we via het natuurgebied Rozekensbos.
De terugweg ging door de velden en langs de Kapel Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart.
Gratis wandeling aangeboden door onze club. Het was nog donker bij mijn aankomst in de vertrekzaal. Het was ook mistig en dat gaf de eerste uren van de wandeling een speciale sfeer. We stapten langs de Zuun en door enkele natuurgebieden waar Galloway runderen ons gezelschap hielden. De rustpost was in Vlezenbeek. De grootste afstanden moesten daar twee lussen stappen. Helaas liep de aanduiding van de splitsingen volledig uit de hand. Na 2 km stappen stond ik terug in de rustpost en ik was zeker niet alleen om dat te ervaren. Nadat ik me eigen gemaakt had aan de gevolgde logica(?) heb ik de twee lussen kunnen stappen. De lus van 10 km bracht me aan het domein Groenenberg en het kasteel van Gaasbeek. Het kasteel is men aan het renoveren en het stond er weinig fotogeniek bij. Op de terugweg stapten we voorbij "de boom van Witse" en we hadden ook mooie zichten op de rand van Brussel. In de namiddag scheen de zon volop en op het grasveld voor de vertrekzaal zat het vol zonnekloppers.
Het eerste deel van de wandeling stapten we door en langs het Kravaalbos. De rust was in Mazenzele en de langste afstand wandelaars mochten daar nog een lus naar het Paddenbroek maken. Een mooi stukje naturen Merchtem. De terugweg ging langs brede en vaak verharde wegen naar Krokegem en door de velden terug naar de vertrekzaal.
Ik ben in de late namiddag gaan wandelen en dan had het eindelijk opgehouden met regenen. Het parcours was wegens de zware regenval moeten aangepast worden. Het was toch nog behoorlijk afwisselend met wat straten en hier en daar wat modder. De rustpost was in Wambeke en we stapten voor een groot deel door de velden.
Op de terugweg stond het domein rond het kasteel Kruikenburg centraal. We wandelden rond het domein en hadden mooie zichten op de vijver en het kasteel.
Ik had geen zin om het parcours te stappen en heb zelf een wandeling door het centrum en langs de vijvers gedaan. Hen enthousiasme aan de inschrijftafel was miniem.
Weeral onze laatste dinsdagavond wandeling van het jaar. Vertrek aan de kerk van Hekelgem. Het werd een korte wandeling rondom Hekelgem. Gezien het bijna donker was bij het vertrek wandelden we voornamelijk langs de straten of brede wegen. Alleen in Bleregem Patrick zich nog eens in een smal wegeltje.
Op het einde van de wandeling stonden Patrick en mezelf nog een verassing te wachten. Bedankt voor jullie waardering. Patrick begint er terug mee op 5 april 2022.
Vertrek was aan de ontwijde kerk van Terjoden. Het was een korte wandeling door de velden tussen Haaltert en de expresweg naar Ninove. Het was al snel donker en de ondergaande zon zorgde voor enkele mooie zichten.
De wandeling bestond uit twee lussen van 10 km. De eerste ging naar Haaltert en de tweede naar Kerksken.
Zoals we gewoon zijn bij de IJsbrekers was het natuurlijk een 100% natuurwandeling. We stapten hier zoals gisteren door de velden maar het verschil is het landschap en de soort wegen. Hier zijn het kleine kouters en smalle wegeltjes en dit door een golvend landschap.
Ik heb eerst de lus rond Haaltert gestapt. Er was de mogelijkheid om het parcours op verschillende afstanden in te korten. De lus ging geheel door de kouters richting Herdersem.
De tweede lus ging naar Kerksken met het domein van wijlen mijnheer Michiels als hoogtepunt. De terugweg ging langs Vondelen maar hier niet door het domein.
Het was een wandeling die ik wel alle weken zou willen wandelen.