als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
27-02-2016
Heerlijk geklust !
In den hof.... de frambozenlaan heb ik gefatsoeneerd!... ( en hopelijk hebben we dit jaar weer zoveel framboosjes als vorig jaar... zakken en dozen vol.... )....Het is geen zwaar werk dus ik kan dat zelf doen... dan ook nog wat geëxperimenteerd... en stekjes gemaakt van jong snoeihout.. baat het niet het schaad ook niet... geraken ze in de groei, mooi dan heb ik nog een frambozenlaantje .. en den overschot gaat naar matekes !Op de koer heb ik slaplantjes uitgeplant eens tuk of dertig, drie soorten ijsbergsla, eikeblad en gewone kropsla !... eventjes op adem komen.. de frietjes al klaar maken ( ook voorbakken) en omdat Theo goesting had in paardenoogskes ... gaan we het dus eenvoudig houden....mischien dat ik er wat radisio bij zet.... want ik heb nog een paar kropkes in de tuin gevonden...( daar ben ik super blij mee !
Gek hier vind je dat zo niet.... jammer want het is een lekkere groente die zich voor veel leent !
De zon schijnt.. dus kunnen we weer de rommel in den hof gaan aanpakken....De koer begint stillekes op model te komen hetgeen ik in gedachte had... de hortensia's gedijen niet echt in de super hitte... en de selde en de tomaten die deden het verleden jaar om ter beter... dus van de nood een deugd maken.... en we zien wel wat het wordt... ik heb er schik in... een eetbare siertuin... moet kunnen vind ik !....Vandaag gaan we de serre op poten leegmaken... en terug vullen met goeie verse grond.... de zwarte plastiek wordt opgeruimd en binnen een paar dagen ( of mischien zelfs vandaag) gaat de tuinfrees haar werk doen ..
Als het lekker blijft ga ik de kleine bbq aansteken en nog eens lekkere aardappelspiesjes maken met spek... dat was super lekker !....Voila aan de slag !...
Heerlijk een goeie babbel een lekker wijntje en mogen proeven van de lekkerste bereidingen.... o.a. Confit de canard aux Fèves....heerlijk.... en colombo de porc... colombo is een mengeling van kruiden... speciaal maar lekker en dan nog een soufflé au noisette et cacao leren maken lekker MMmmmm....
spghettie ga maken... de vleesragout zit boordevol lekkere groenten.... is niet vettig want ik gebru!k gemalen rundsvlees !....en dan een lading tomaten uit den hof !....Onder voorwaarde dat we ons straks niet tegen heug en meug moeten volproppen met lekkers die ons maatje chef-kok.... wil laten proeven....d'as nu nog eens iemand.. waar we alle twee tesamen mee door de deur kunnen... eerlijk... recht door zee , zonder veel wikken en wegen... en ieder het zijne.... en eigenlijk komen we dat niet veel tegen, mooipraters, klagers... die alles voor niets willen gedaan krijgen... en zelf het onderste uit de kan willen ... is zowat meer het volk dat we al tegen gekomen zijn.... Alé... we hebben ons voorgenomen werl gedaan dus gaan we ons nu maar klaar maken zeker... want het is toch een heel eindje rijden.....
Wat ik twee dagen onder de leden had weet ik niet, maar het was niet gezond en ook niet gezellig....Het is nu gelukkig wat beter!.. mischien iets verkeerds gegeten ( ik zou bijna durven zeggen dat het die voorgebakken friet zou kunnen zijn,want ik heb niets anders abnormaal geproefd of gegeten !..
Ik ben benieuwd hoeveer de courgette's en de pompoenen ontkiemd zijn. van de zessendertig cellekes waren er al vershillende die al een cm of vijf boven de grond stonden... eigenlijk van alles 1 of twee !...en nu maar uitzoeken hoe we dat watergeef systeem kunnen maken dat we dus altijd een bevloeide grond hebben.. ook als we der niet zijn, of geen tijd hebben ... Wat vandaag de pot gaat schaffen weet ik nog niet, het is nog wat vroeg om daar al mijne kop over te breken... na den opruim in de tuin de bomen gaan witten ...
Ik voel me nog altijd niet echt lekker in mijn velleke..
Het wordt tijd dat het lente wordt... en dat ik toch nog maar eens aan den dokter zijne frak ga trekken....Ik denk wel dat ik weet hoe het komt... maar toch....enfin ne levenden mens kan afzien hé !..
Het avond eten heeft ons weer eens goed gesmaakt .. het was de uitgestelde versie... gisteren geen van twee echt honger na onze strooptochten voor moestuin perikelen...
Dus deze avond .... biefstuk.... met witte kool in bechamelsaus en gebakken aardappeltjes ( in de pan)Er was natuurlijk weeral nog al wat over dus daar waren de beestjes goed mee... en of ze content waren !...De biefstuk was super mals....Het is een heel oude truc ... die ik jaren geleden heb ontdekt ... en die doet het nog steeds... ik doe het keer op keer.... en keer op keer.. is het een stukje vlees geworden dat smelt in je mond... zonder te prikken dus alle lekkere sapkes blijven bewaard... trouwens geprikte vlees is niet meer van dezen tijd hé !! wees nu eerlijk !
verschillende soorten tomaten zitten in hun beddeken... een ganse tray... roma's ( die gebruik ik nog het meeste voor al de tomatensausjes)maar ook zwarte rus, marmande, money-maker .... kerstomaten..en nog wat klein prul... die ik heb overgehouden van groenten !...
nu nog wat sla zaaien in potjesen we zijn gestart voor het volgende moestuin avontuur... we moeten wel een systeem bedenken dat automatisch water geeft op bepaalde uren van de dag ( het beste s'morgensvroeg natuurlijk )zodat ook als we geen tijd hebben de planten niet uitdrogen.....
De pomp hebben we ... de darmen ook al nu nog eventjes onze weg zoek in die spullen want dat is nieuw voor ons !....
groenten die nog smaken naar groenten... tomaten die echt specifiek naar tomaat smaken ( en niet alléén ruiken)...sla lekker krokant en niet gespoten) radijsjes lekker knapperig...( heerlijk bij een slaatje) princesseboontjes Mmmmm..; sluimererwtjes.... met jonge worteltjes gebakken aardappeltjes ( hopelijk ook uit ons tuintje)en als die lukken dan ga ik die zeker klaar maken zoals het verleden jaar ontdekte receptje met spek op de BBq.. want dat was dus hemels !
Dus doen we lekker verder aan de koer en in de tuin.... ik denk dat ik zoals eem mailmaatje doet.... ( in de vlaanders) een keertje aardappeltjes zetten... voor den aller eerste keer !.. de vroege soort.... we zien wel wat het wordt....Ik heb ook de nieuwe hype gelezen over purpere petatten, ik heb ze wel al zien liggen in de supermarkten, maar als ik dan naar de prijs kijk is mijn goesting en mijnen honger tegelijkertijd over... mischien dat ik ze zelf eens zal poten... om te zien wat het geeft... dus zullen we nog naar zo een groene winkel moeten....voor dat soort van petatjes .... De purpere worden meer gebruikt in de betere restaurants... als afwerking van een gerechtje !... ze schijnen ook iets zoeter te zijn dan de doorsnee aardappels.....alé we zien we eerst eens overleggen met mijn hubby in spé !...
Maar eerst en vooral nog wat grond gaan bijhalen...tuinieren kost toch ook wel een beetje geld, zeker als je begint van bij het begin.. als er niets was dan gravel , stenen en viezigheid... de grond die we de twee vorige jaren hebben gebruikt op de koer voor de hortensia's en buxussen.... heeft zijn kwaliteit bewezen de selder groeit hier zoals in de jungle !.... dus waarom veranderen als deze goed is... ik heb de kweekkastjes gevuld met turfpotjes en daar dan zaaigrond in... per cel 1 zaadje ( roma tomaten) morgen nog drie bakjes vullen... met zwarte russen, marmande en trostomaatjes... want die zijn lekker om te te snoepen... en die , die teveel zijn gooi ik in de tomatensaus !...ook nog wat sla en dan weet ik het niet meer ?!?.. zou ik de bonen al voorzaaien in potjes met zes tegelijk en als dan de tijd rijp is ze buiten met potje en al uitplanten....ik weet het nog niet.... maar de kweekbakjes zijn blijkbaar zwaar gerantsoeneerd want nergens vind je er nog... en die , waar ik zo gelukkig mee, was... voor de kwaliteit en de prijs... wel d'as dus echt een eutopie ... deksel is mooi hoog met verluchting !... en ze kosten nog het minste !( ze zijn ook steviger dan de duurdere , hoe het kan ja sé, das voor mij ook een raadsel )
ik heb ook nog wat witte kersenpitten en pruimenpitten van pruimkes die maar zo groot zijn als een kers... blijkbaar geen mirabellen... hopelijk ontkiemen die ook... mischien dat wijzelf daar weinig profijt van zullen hebben, maar die, die na ons komen des te meer .. hopelijk laten ze het fruit dan niet rotten aan de bomen... want dat is zielig....
zo eventjes mijn koude teentjes opgewarmd en dan verder gaan rotzooien op de koer... kijken wat er te redden valt van selderplantjes want de koe wordt anders ingedeelt.. we moeten onze voorzorgen nemen tegen de hete zomers zodat we toch lekkere verse groenten kunnen oogsten !.. en op de koer is het daar idiaal voor !... nood breekt wet !en zolang het nodig is ... doen we kunstgrepen... onze gezondheid gaat voor alles !
Eindelijk is het nog eens droog zodat we buiten kunnen spelen
en in den hof al het 1 en ander gaan voorbereiden...
Onder tussen staat er al een pompoenplantje of twee boven de grond ( dus ontkiemt) .. een spaghetti-courgette...en de rest van al die courgette-famillie zal dus volgens ik kan zien ook niet lang meer op zich laten wachten...
Ik heb bij mijn kweeperen avontuur... pitjes bewaard en die ga ik dus nu ook in zo een potje planten.... hopelijk komen die uit... en hebben we binnen X-aantal tijd een kweeperenboom... VOlgens ik kon lezen is onze tuin daar dus uitermate geschikt voor ! qua temperatuur, en qua grond !....Op het programma van vandaag staat er ook tomaten zaaien in potjes .. en die lekker in gang trekken... ik heb daar dus de super geschikte plaats voor... ( niets zo slim als ne mens als hem nadenkt)... zodra al de zaadjes uitgekomen zijn gaan die naar een ander minder warm plekske om verder uit te groeien !.... en zodra het kan ze dan uit te planten !...
We kunnen ook al stillekes aan beginnen nadenken om de ramen in het tweede gedeelte van de boerderij te zetten.... en de luiken op maat te maken en te schilderen... het zijn er heel wat... en als dat gedaan zal zijn... zal het weer een heel ander zicht zijn !...we gaan ook de rechterkant van de koer gebruiken als groententuintje omdat het op de koer vele langer koel blijft ... als het achter in de tuin al de sahel is geworden.....Dus straks de minuscule kleine selderplantjes redden.... om die dan later terug te zetten.... Voila we zullen eens aan onze excapade's beginnen !!
Zo een grote met een ballon... je hebt die in frankrijk in verschillende sterkte's, dus grote's dus ook verschillende prijzen...eerst al eens proberen met eentje voor den hof !!..
Gezellig kletsend onderweg !... kwam het zo ter sprake over lekker eten....en over soep eten s'avonds... omdat het s'middag's al denderend veel was... en eigenlijk feitelijk niet veel honger, toch niet om een uitgebreid menu te beginnen koken en op tafel te zetten.. dus wat is er dan gemakkelijk , juist ... een goeie pot soep.. en de kippesoep daar lusten we alle twee pap van.... maar zegde Theo als ik die lekkere soep heb gegeten krijg ik naderhand toch honger.. en dus goesting naar frietjes.....
Moet dat nu lukken dat er op de weg ... ( van ons doel) een frietkarreke staat op een parking ( hier is veel op wielen, een bakker, visboer, slager pizzabakker noem het op en je kan er wielen onder zetten dan kom je dat hier tegen !)... dus ik had zo iets... gho ik ben toch wel benieuwd naar die frietjes !.. bij de Mac Donalds zijn ze gewoon niet te pruimen alléén al door het veel te veel zout echt beikes .. en dan zoete mayonaise... phoe !!... dus zogezegd , zogedaan, wij gestopt op die parking ( we hadden al gegeten , soep o.a. ) dus twee kleintjes eentje met samoerai en eentje met andalouse )De mens vroeg welke nationaliteit we hadden enfin ... hij liet trots zijne nog niet gebakken friet zien, zo trots als een pauw !.. en inderdaad ze zagen er fantastisch uit mooi groot !... maar dan... alé die frietjes gingen in een klein frietpotje ( geen prof.) en na een paar minuten werden die in de bakskes gekieperd met een koffielepeltje saus ... de prijs was niet echt overdreven ik heb voor de twee 5 euro en dertig centjes ! betaald... wij hadden dus eigenlijk twee bakjes voorgebakken friet... niet echt lekker... blijkbaar is frietes bakken, en dan bedoel ik lekkere frietjes iets dat weinig mensen al geproefd hebben !.. laat staan hoe ze het moeten doen..
Deze avond is het broodje hamburger onder de vorm van 100% gemalen rundsvlees veel gebakken uitjes .... loads of ketchup... en een verse baguette meegebracht van ons favoriete bakkertje ! en wees gerust het zal smaken......
Vandaag gaan we weer op pad... deels omdat het toch super slecht weer is en de voorgenomen werken in de moestuin niet kunnen....en deels omdat het krokusvakantie is en we daar toch ook zoals iedereen val willen genieten.... Ik ben van plan om eindelijk de waterbronnen aan te gaan sluiten op een speciale pomp waar we dus courant stromend water door zullen hebben.. en we de watermeter ( dus drinkwater) niet hoeven aan te spreken... de pompen die we hiervoor hadden waren peperduur ... en echt niet praktisch voor voortdurend gebruik... maar al doende leer je natuurlijk !...
En toch nog maar eens proberen of wie niet hier of daar toch aan die bakskes geraken... want dat is toch wel heel erg spijtig vind ik...maar goed !... als het niet anders is is het maar zo...
Deze middag weer aan ons soepfestijn ( je ziet de kilo's verdwijnen ..) en deze avond .. dat weet ik nog niet goed...mischien witte kool in een blanke saus met een goeie biefstuk.. en gekookte aardappeltjes !( chinees hebben we onder tussen al gehad ( gisteren dus )
Ik zou graag tijdens deze vakantie ook nog eens dyon gaan bezoeken ... maar dat zal dus voor een andere keer zijn
We vingen stoepkes in de plaats van kweekkastjes... en dat verwonderd mij niets... voor een klein prijsje een fantastisch ding.. maar goed... het is nu zo !.. dan maar naar kennissen afgezakt... en hetgeen ik altijd probeerde uit te stellen is weer eens mislukt... ik had weer een kilo of 10 vlees voor een prikje... een mens wordt er danig hebberig van !.. zeker als je weet welke een goeie kwaliteit je hebt... voor vier keer een tournedos ( je weet wel zo een ronde dik en een mooi speklapje er rond gemaakt door de slager ) dan nog vier keer een gewone biefstuk... voor vier keer hespesneetjes... en 8 keer bovenste van kippedijtjes... ik gebruik die in de nasi !... allemaal van beestjes die buiten mochten spelen !
Het postkantoor waar we dus eerst naartoe reden.. in Bourbonne was gesloten.. t'ja maandag.. toch zagen we onderweg dat er verschillende kantoren open waren maar ja...ik vind die in Bourbonne toch het meeste te betrouwen qua service... Dan zijn we met zijn allen lekker gaan chinezen a volonté... aan 11,50 euro..... ik had me voorgenomen om me dus eens lekker rond te eten.... en ben goed begonnen met hele lekkere scampietjes.. echt een bord vol... niet taai, niet droog .. niet flets echt de max... dan natuurlijk terug met een proper bordje ... voor de volgende lading .. nasi... met eend ( ik denk met vijf kruiden) en kip die qua kruiding fantastisch was, maar het waren plofkippen en ik maakte me er vies van !..... mijn honger was over... ik hoefde geen wok meer.. en ik had er zo naar uit gekeken... Het is zoals onze maatjes en Theo elke keer zeggen... voor ons is het moeilijk om ergens super smakelijk te eten, we zijn verwend omdat ik dus graag en goed kan koken... en het maakt niet uit .... of het nu een goedkoop stukske spek is.... scamietjes uit de vriezer ( aldi of lidl) een chateaux Briand... of een panharinq.... Maar een plofkip komt er bij ons echt niet in ... d'as echt beikes vieze boel !...Het restaurant heeft wel hele zotte kosten gedaan en een pracht van een lopend ( gekoeld buffet... bijgezet ... met suschi.... en voor de wok ook een afdeling... meer keuze in het desert... enzovoort... maar voor mij was de lol eraf!...spijtig !....Volgende keer scampietjes ( een nog groter bord vol met nasi) en daarna resoluut naar de wok... waar je je eigen wok tesamen stelt en dan aan de wok-chef van dienst het afgeeft .. je kiest je afkruiding ( een bord met veel mogelijkheden hangt in koeien van letters aan de woktoog )en dan smullen maar !!..Maar goed al bij al ... het was plezant !...We komen er graag en je ziet dat andere mensen er net zo over denken... ze gaan wel 10 keer terug ... ( volonté hé!) en eten wel met veel smaak die plofkippen omdat ze niet beter weten !
het gaat gelukkig iets beter met mijne zere voet !
Dus zou ik toch graag nog een paar kweekkastjes gaan halen... ze zijn absoluut hun geld waard.. en ik heb nu de idiale plaats om de zaadjes te laten ontkiemen!....1X ontkiemt gaan ze terug wat koeler... ( ik ben begonnen met alles wat op pompoenen en courgette's trekt te zaaien.... 36 plantjes in totaal.. gaande van pompoenen ( en dan hoop ik van ook een paar goeie exemplaren te bekomen als diegene die ik dus heb kunnen bemachtigen bij de vorige oogst !...
Ik draai meestal veel groenten in al mijn ragout's.. en ook in de bolognese saus mistaan de courgette's niet onder gelijk welke vorm kieper ik die erbij , ze zitten boordevol vitaminen en mineralen die we broodnodig hebben om gezond te blijven... en als verweermiddel tegen de smerige ziekte die overal blijkbaar vertegenwoordigt is... in alle soorten van vormen... en alle leeftijden treft.. roker, niet roker, dik dun, jong oud, het maakt niet uit... kanker is echt iets vreselijks... en ik zal er alles aan proberen doen om dat tegen te gaan !...en blijkbaar veel groenten en fruit ( uiteraard liefst niet gespoten en goed gewassen )helpt toch wel !....als je dan niet van het voetpad wordt gemaaid, door een dronkaard, niet neergekogeld wordt door de 1 of andere fundamentalist.....of omkomt in een verkeersongeval... wel dan kan je zeer, zeer oud worden !....In de groep van de moestuin zie ik dat veel beginnende tuindertjes hetzelfde doen als ik drie jaar geleden.... popelen van ongeduld om te starten en binnenshuis met potten en teilen en bakskes rotzooien... resultaat... veel spichtige plantjes... dus ik heb dat tot nu uitgesteld... en ben begonnen met het zaad dat de meeste kracht en tijd nodig heeft om te ontkiemen... nu ga ik dus tomaten zaaien.. en ik denk sla! en prei maar die bakjes ga ik al van den eerste keer goed koel zetten... er zijn ook al mensen die wortels hebben gezaaid...maar dat is in de vlaanders ... dus ik weet niet of dat hetzelfde resultaat zou hebben hier !...maar het is zalig,.... zalig om je eigen groentejs te kunnen oppeuzelen waarvan je weet dat het geen gifbommen zijn !
Ooh en ik naar de post moet ik ook om iemand op iets attent te maken, want anders zal het advocatenwerk worden !
Ik was zo wat de zaken aan het opruimen... dus ook de afgekookte bouquet marmit ( dat is dus 1 of twee stukken prei... ongeveer het volledige witte gedeelte en een beetje groen in 1 stuk een wortel een ajuin en ik doe er ook alléén al voor de geur verse takken selder bij... die gaan dan samen met het vlees ( in dit geval een kip ) in de grote marmite..als de boullion getrokken is... zijn de groenten hun grootste smaak kwijt.. en doe ik een verse portie groenten die in julliene zijn gesnede bij het lekkere kooknat !... de afgekookte groenten..... die gaan normaliter naar compost.... maar dat is dus zonder de beestjes gerekend, ik weet niet of het mijn verbeelding is ... maar ik zag de Zjef paniekerig kijken omdat ik dus aanstalte maakte om dus het in de compost bakje te gooien samen met de schillen van de ajuin enzo... niets van ook de kleine hondjes hebben zitten smakken... en maar op die grote hompen groenten zitten kauwen... ( die waren wel goed plat gekookt , maar wel bekske vol natuurlijk)alé, iedereen weeral goed voldaan !!.. de soep staat nu af te koelen en morgenvroeg eerste werk in emmertjes en in de ijskast !.. en voor die kippesoep... daar kom je voor naar huis s'middags !.. zelfs nu ruik je de soep nog tot boven !!...Blijkbaar is er iemand die graag wat vermicelli in de soep lust, ( of letterkes) wel we gaan daar voor zorgen hé !... lekker mmmmm
daarstraks.. driftig groenten schoon gemaakt, appels geschild, noten gekraakt, abrikozen een kopke kleiner gemaakt ( zelf voor de diepvries geconcerveerd) aardappels geschilt voor frietjes.... uien voor de soubisesaus.... de soepkip uit de boullion gevist en schoongemaakt ( deels voor de soep , deels voor kippepastei) bladerdeeg uitgerold ... vorm bekleed en bewerkt .. nadien afgewerkt.... Het was een drukte van jewelste .... maar de geuren en de smaken... awel ge moogt allemaal eens komen proeven...Mmmmm heerlijk.... nu nog de varkenslapjes bakken ( een filetje in lapjes verdeelt !.. ( van den overschot in de ijskast maak ik morgen chinees )... heerlijk.... lekker , ik kan maar niet van de soep afblijven... je proeft de echtheid van de groenten... ik hoor het je al zeggen :"echtheid van groenten".. wel je moet eerst die soep geproefd hebben voor je weet waar ik het over heb !...Zo nog eventjes stoom afblazen en we kunnen ons avondmaal tesamen stellen.. voor wie goesting heeft een soepmokske lekkere kippesoep..... dan frietjes.... met varkenslapjes in soubisesaus..... als nagerecht ... een stuk lekker appeltaart in wintertooi !... ( met slagroom !)
Dat ik vandaag terug een sloot lekkere kippesoep ga maken.... a la Gentse waterzooi van kip maar zonder de room toestanden... dus eigenlijk, feitelijk een dubbele kippesoep !.. de groenten komen allemaal recht uit den hof...( yes!! nog altijd!!)dus voor de zotte kosten moet ik het niet laten... en dan een discussie...Wat met het bladerdeeg !... als ik een klein beetje de zaken aanpas heb ik gerezen bladerdeeg ( het komt allemaal uit eigen kastrolleke)en ik heb gehakt dat er zich helemaal voor leent ...ik kan de worstenbroodjes dan al dan niet gebakken invriezen... want uiteraard zullen er dat vele meer zijn dan dat we opkunnen... of dus gewoon appeltaart...op de wijze dat ik het gewoon ben te maken....Theo oppert appeltaart... (alhoewel?... die is ziek denk ik .. hij zou anders bekanst maleuren doen om aan lekker worstenbrood te geraken.. toch nog eventjes afwachten wat mijnheerke zegt.....In tegenstelling tot fruittaarten met bladerdeeg.... wordt het worstenbrood niet "wak" of "klef"...en dat komt door het vet dat in het gehakt zit.. ( in de vlaanders noemen ze dat sausissenvlees )
Volgende dagen hebben we dus s'middags terug heerlijke soep... en de geur van de verse soepgroenten zweeft weeral door het huis !...ouderwetse gezelligheid, bij al dat kletsnat gedoe buiten....een wandeling zit er vandaag niet in met mijn verzwikte enkel !... ik keek er eigenlijk wel naar uit ... maar goed... het kan niet anders !...Ik heb telefoon gekregen of we niet langs komen , maar ik ga me vandaag denk ik maar op mijn gemak houden... het is al een bewogen week geweest met ziek zijn...
de verse bladerdeeg moet opgewerkt kost wat kost.. maar met een verstuikte poot is dat redelijk moeilijk.. dus ik zal aan iemand zijne gilet moeten trekken....
nu eerst een brunchke..; met echt vers geperst sinaasappelsap... en lekkere belse broodjes !.. deze avond zou ik zelf mac donalds willen spelen maar ik heb geen sla in huis....enfin we zien wel een hamburger van 100% gemalen rundsvlees met veel ajuin en ketchup is ook niet slecht , ik heb hier of daar nog een baquette in de vriezer zweven ik zou er dus een mitraillette mee kunnen maken... of chinees.. zou ook kunnen daar had ik eerder deze week grote goesting in... maar frietjes is toch weeral een tijdje geleden !...We zien wel... ik moet in elk geval een boodschappenlijstje maken voor de wandeling naar de vriezer die ikzelf niet kan doen !... winkelen zal volgende week een ramp worden ! grrr.....
al bij al.... het is dikwijls ver van mijn bed....maar toch heb ik goeie maatjes.... in de vorm van toffe mailtjes en receptjes uitwisselen... zelfs de (jonge) belgische mensen die hun heil erg ver weg zijn gaan zoeken..; voor werk of door de liefde...nemen vol op deel aan het uitwisselen van tips en receptjes !... zeker van belse bodem... De belgische keuken is nauw verwant aan de franse....dus soms wordt er gedacht dat het typisch vlaams/belgisch is, maar eigenlijk een franse lekkernij !