250 g Ebly® 1 kip 60 cl water 1 ui 1 kruidentuiltje (tijm en laurier) peper en zout
Bereidingswijze
Meng de Ebly® en 30 cl water in een ovenschotel. Zorg ervoor dat alle Ebly®-tarwekorrels ondergedompeld zijn. Leg hierbovenop het kruidentuiltje en de in 4 stukken gesneden ui. Kruid met peper en zout. Schik hierop de rauwe kip en laat gedurende 1 u bakken op thermostaat 6-7 (volgens het gewicht van de kip). Draai (2 keer) tijdens het bakproces de kip om, roer de Ebly® om met een vork en voeg 15 cl toe. Tip: Wrijf de kip in met olijfolie voor een smakelijke kleur. Voeg groenteratatouille, champignons of lentegroentjes (wortelen, raapjes, etc.) toe voor variatie.
Ingredienten
150 g Ebly® 1 tomaat 1 groene of gele paprika 1 ui enkele muntblaadjes 40 g rozijnen 2 citroenen 4 eetl. olijfolie zout
Bereidingswijze
Kook de Ebly® in gezouten kokend water, afhankelijk van de gewenste zachtheid, gedurende 8 tot 10 min. en laat vervolgens afkoelen. Was en pel de tomaat, de paprika en de ui en snij deze in stukjes. Snipper de muntblaadjes. Meng de Ebly met de groenten. Voeg de rozijnen en muntblaadjes toe. Pers de citroenen uit. Breng met olijfolie en citroensap op smaak. Zout naar smaak
Mijn eigen vlug gereed receptje....
chinese wokgroenten, ( al dan niet uit de diepvries, als je veel tijd hebt snij je natuurlijk zelf verse groenten, wat er voor handen is, erwten, wortelen,boontjes, bloemkool enzovoort, een beetje bamboescheutjes, sojascheuten en champignons natuurlijk niet vergeten)
een portie vlees ( volgens je eigen smaak en portenmonai, maakt niet uit wat, kip runds, worst, zelfs een vaste vis kan.)
gezouten kokend water, een halve pak tarwekorrels, peper, zout, (bij kip een kerrie) en het graan ongeveer 10 minuten laten koken, ondertussen het vlees bakken, de groenten toevoegen, en kruiden... als dit gebeurt is , doe je er de gekookte graantjes bij en je hebt een volwaardige smakelijke maaltijd.
|