Maar ik heb nog een paar stronkes over.... ik denk dat ik die ga klaar maken met prei en bollekes gehakt een soort stoofpotje... ik kan dus nog geen foto maken want het is maar een ideetje... netzoals ik de spruitjesquiche had bedacht, zit in in gedachten de smaken van de groenten te proeven ( iemand die graag kookt weet wel wat ik wil zeggen ) en ik denk dat het moet lukken op volgende manier,
enkel het wit van de prei in dunne lammellekes snijden, , hetzelfde met het witloof , terwijl je de groentjes tesamen laat sudderen , draai je bollkes van kalfsgehakt , kippegehakt of kalkoen... als al een beetje gaar zijn leg je de bollekes er rauw bovenop en laat gans de zwik verder garen met gesloten deksel
We gaan het mager houden dus het vlees in ondertussen ook gaar en we gieten er een mengeling van koffiemelk en gewone melk over zodanig dat het niet oversopt is, maak een temperke met wat koffiemelk en maizena, , en giet dit over de stoofschotel, kruiden met peper en zout, de zaak lekker laten indikken dus eventjes laten pruttelen om de bloemsmaak kwijt te geraken, ik denk lekker met aardappelpuree of gestoomde aardappeltjes ... dat zal waarschijnlijk nog deze week op het menu staan.
|