Ik heb dus eerst en vooral gekeken of ik nog genoeg melk en room in huis had, om roomijs te maken.... tijd om ons weekendje te vieren....maar ik wou ook nog eens mijn fantasie botvieren, en tegelijkertijd... produkten die toch wel al van deze zomer in de kast staan te verstoffen op te gebruiken...
Het is dus een ananaslikeursausje geworden.... wat ik er allemaal heb ingekieperd ..... ongezoet ananassap, een lepel of vier brokskes candysuiker... een beetje zelfgemaakte franse brandewijn of eau de vie....een paar schijven ananas van een klein blikje( de rest draai ik wel door een bakske roomijs) ik had ook nog een half pakske dadels en vijgen op stroop liggen en staan.... allemaal klein geprutst met mijn groot mes..; en heb een handvol walnoten fijngehakt.... een beetje pili-pili, een goeie lepel echte boter en wat maizena bloem om de zaak te binden..... ik heb alles bij mekaar gemikt laten koken en als alles goed gemengd en gekookt is, de boter toevoegen en al schuddend laten smelten....Ik kan U verzekeren ik heb natuurlijk al eens voorgeproefd...om zo op het goevallend uit.... iets te maken is het echt om duimen en vingers af te likken..... ik ga dat toch wel regelmatig gebruiken..... want ik weet zeker met mijn eigen roomijs...; zal dat een voltreffer zijn ..... voor iedereen die ooit de eer krijgt om aan onze tafel aan te schuiven.
|