Theo is net als ik geradbraakt, het sleuren , trekken en ook wel de kou, is niet in de kleren gekropen, ondertussen doet mijn keel weeral flink zeer.... Op de terug weg van de benzinepomp mijn ventje getracteerd op een paar lekkere croisantjes.... het is een echte zoetebek en al die Vienoizerie.... staat hem honderd procent aan.... we hebben mekaar beloofd om weer vroeg onder de wol te gaan.... want ons vatje is af... en er staat morgen nog veel werk op het programma.... Ondertussen nog een menuutje voor mijne lieverd bedacht met Pasen, dan is het bij ons steeds kip en ei... dus eerst een lekker eierbrood oftewel brioche.... en voor la grande menu ga ik haantjes op zijn afrikaans klaar maken, het is eens iets anders dan de vol-au-vent.... in een bladerdeeghapje!!! voila, voor de mensen die geen inspiratie hebben en ook graag kokkerellen meschien is dit iets voor jullie: ( wij eten dus heel graag pikant en lookerig, dus ... je kan natuurlijk de pikantigheid temperen en de gember en de peper minderen.... maar wij vinden het dus een zalig recept.... Gemarineerd en gebakken halve haantjes uit de oven
de bord met de smaak van heerlijke geroosterd vlees en frisse bijpassende bijgerechten.
- Bereidingstijd:
- Langer dan 2 uur
-
Ingrediënten voor 2 personen
Halve haantjes (zoveel als benodigd) in deze recept zijn de ingrediënten voor 2-3 halve haantjes bedoeld (wij vlamingen houden van lekker eten op bourgondische wijze dus drie halve haantjes voor 2 personen )
VOOR MARINADE: 1 t zout 1/2 t knoflookpoeder 1 t uienpoeder 1/2 t gemberpoeder 1/4 t cayennepeper 1/4 t chilipoeder 1/4 t kaneelpoeder 1 t paprikapoeder 1 t bruine suiker 1 e citroensap 1 e cognac of brandewijn 3 e zonnebloemolie
Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten voor marinade. 2. Wrijf haantjes in met marinade en laat voor tenminste 2 uur marineren. 3. Bak haantjes bij 220-230*C tot knapperig, gaar en goudbruin van kleur. keer wel zo af en toe terwijl het met braadvocht overgiet worden. Haantjes zijn gaar als jij een keep tussen bout en borst maak en de vocht die eruit komt helder zijn.
lekker met gebakken krielaardappeltjes en tomatensla
|